Retete culinare cu poze
Placinta cu mere si scortisoara
Placinta cu mere si scortisoara din: ou, zahar, ulei, lapte, amoniac stins cu otet, zahar vanilat, faina, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 ou 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte, amoniac stins in otet (1 lingurita cu varf) zahar vanilat 1 cana faina 10 mere rase amestecate cu zahar si scortisoara […]
Pirosti cu branza
Pirosti cu branza din: branza, apa, faina. Ingrediente: 400 g branza 100 ml apa faina cat cuprinde, sa devina o coca tare Mod de preparare: Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pun pirostile, care in prealabil au fost intinse pe fundul de lemn si […]
Frigarui cu ciuperci
Ingrediente: 1 gogosar mare (de la congelator) 1 ceapa 4 linguri margarina 200 g orez 2 linguri pasta de rosii sare dupa gust 400 g ciuperci 400 g file de porc 200 g ficat de pui 1 lingura condimente patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se taie gogosarul in felii, ceapa in cubulete, apoi […]
Cremsnit
Cremsnit din: oua, lapte dulce, margarina, zahar, faina, zahar vanilat. Ingrediente: 8 oua 1 kg lapte dulce 1 pachet margarina 300 g zahar 10 linguri faina 5 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus. Se separa ouale […]
Placinta cu carne
Se face un aluat ca de paine, din: 1 kg faina, apa, sare, 50 g drojdie si putin ulei. Se face maiaua din drojdie, apa calduta si faina si apoi, dupa ce a crescut putin, se framanta cu faina si apa calda. Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta bine, adaugand ulei. El devine […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii III De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii
Snitele de vitel papricate
Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 2 linguri untura 4 linguri smantana 1 ceapa mare (taiata marunt) 1 varf de cutit boia dulce sare si piper (dupa gust) Mod de preparare: Se taie din carne 8 felii subtiri, care se bat bine si se presara cu sare sj piper. Ceapa se inabusa in untura, […]
Salata de carne
Ingrediente: 200 g file de curcan (sau sunca de Praga) 3 oua fierte tocate marunt maioneza in care se adauga putina smantana 1 castravete murat tocat marunt (sau 1 gogosar) 1 lingura verdeata tocata Mod de preparare: Sunca se toaca marunt, la fel toate ingredientele, se adauga maioneza cu marar sj smantana, se amesteca, […]
Rulada din piept de pui
Dezosati pieptul de pui si bateti-l cu ciocanul bine, ca pentru snitel. Frecati 100 g unt cu 1 1/2 lingurita condimente. Ungeti pieptul de pui, presarati patrunjel verde tocat, rulati apoi si prindeti cu o scobitoare. Dati apoi rulourile la cuptor sau puneti-le pe gratarul cu capac (de aragaz) pana se rumenesc. Pofta buna!
Pui umplut
Pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ou, ceapa, unt, zeama de carne. Ingrediente: 1 pui mare 150 g ficat de vitel 1 felie de paine 1 ou 1 ceapa mica 2 linguri de unt 1/2 ceasca zeama de carne Mod de preparare: Se face o umplutura, din ficatul de vitel sau de […]
Varza dulce la cuptor
Ingrediente: 1 varza mai mare (circa 1,5 kg) 2 linguri ulei 300 ml smantana 200 g pesmet picant (dar nu iute) 1 lingura arome de condimente Mod de preparare: Se curata si se spala varza, se taie in doua iar apoi in felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe in oala de fiert […]
Placinta cu dovleac si scortisoara
Placinta cu dovleac si scortisoara din: faina, ulei, iaurt, praf de copt, dovleac, zahar vanilat, zahar tos, zahar pudra, unt, scortisoara. Aluat: 300 g faina 100 ml ulei 200 ml iaurt (sau lapte batut) 1 plic praf de copt Umplutura: 600 g dovleac dat pe razatoare 1 plic zahar vanilat 6 linguri zahar tos zahar […]
Sarmale din carne de oaie cu varza murata
Ingrediente: 1 kg carne de oaie 500 g carne de vita 2 cepe mari 1 cana orez sare piper 1-2 verze murate 1-2 oua Mod de preparare: Se desprind foile verzelor incet, una cate una, ca sa nu se rupa, se taie in doua daca sunt prea mari si li se scot cotoarele. […]
Aripioare de pui la tava
Se spala aripioarele si se usuca intr-un servet curat. Ungi o tava cu ulei, pui aripioarele, le ungi cu ulei si apoi presari condimente. Se pune tava la cuptor, iar cand incep aripioarele sa se rumeneasca se intorc pe partea cealalta si se presara din nou condimente. Pune si o ceasca de apa peste aripioare, […]
Rulada din carne cu garnitura de mere verzi
Ingrediente: 1,5 kg carne (de langa coaste) 500 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper Umplutura: 1 legatura patrunjel 100 g cascaval (sau parmezan ) 5 felii de paine sare piper Garnitura: 6 mere verzi 1 ceapa 100 g boabe de struguri 2 lingurite otet de mere 20 g unt 1 lingurita miere sare […]
Placinta cu carne si ciuperci
Placinta cu carne si ciuperci din: faina, ulei, praf de copt, iaurt, chimen, sare, carne tocata, oua, ciuperci, verdeata, ceapa. Aluat: 300 g faina 100 ml ulei 1 praf de copt 200 ml iaurt chimen sare Umplutura: 500 g carne tocata 2 oua 100 g ciuperci verdeata tocata 2 cepe Mod de preparare: Iaurtul […]
Cocktail Jadoo
O reteta simpla de Cocktail Jadoo din: gin, suc de lime, sirop de zahar, frunze de menta si apa tonica. Ingrediente: 40 ml gin 15 ml suc proaspăt de lime 10 ml sirop de zahăr 6 frunze proaspete de mentă top cu apă tonică Mod de prepparare: Se zdrobeşte uşor menta împreună cu zahărul […]
Rulouri de vita cu bacon si rosii
Ingrediente: 800 g muschi de vita 8 felii subtiri de bacon 8 felii de cascaval 2-3- linguri ulei 6-8 rosii foarte mici 3-4- linguri de vin rosu demidulce sare piper Mod de preparare: Muschiuletul de vita se portioneaza in 4-5 bucati si se bate cu ciocanul de snitele pana se intinde si se subtiaza […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii II De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii 2
Cocktail Loretto Lemonade
Cocktail Loretto Lemonade din: bourbon, midori melon, fresh lime juice, fresh granny apple juice, ginger beer. Glass: Collins Garnish: lime wedge squeezed Ingrediente: 45 ml bourbon (buffalo trace optional) 20 ml midori melon liquer 15 ml fresh lime juice 75 fresh granny smith apple juice Top up ginger beer (ginger ale) Mod […]
Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii
Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, rosii, sare, piper, mozzarella, ulei de masline. Ingrediente: Pentru aluat: 1/2 cub drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 450 g făină 4 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare Pentru topping: 800 g roşii galbene şi roşii sare piper 300 […]
Găluşte cu sos şi capere
Găluşte cu sos şi capere din: ceapa, toast, carne vita, grasime, mustar dulce, oua, sare, piper, supa, rosii uscate, unt, faina, vin alb, smantana, capere, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 2 felii toast 250 g carne tocată de vită 250 g grăsime 1 lingură muştar dulce 2 ouă sare piper 750 ml supă 30 g roşii […]
Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci
Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci din: paine toast, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar iute, sare, piper,maghiran, patrunjel, ulei, bureti, rosii, fasole verde, ceapa, usturoi, supa, cimbru. Ingrediente: 80 g pâine toast 80 ml lapte 1 ceapă 1 lingură unt 500 g amestec de carne tocată 2 ouă […]
Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti
Ingrediente: 1 piept de curcan 4 felii mari de cascaval 14 ciuperci potrivite o legatura de patrunjel o legatura de marar 2 linguri de ulei 3 linguri de pesmet 2-3 linguri de smantana 2-3 fire de usturoi verde 6 cartofi 50 g unt 2-3 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Pentru început, […]
Cocktail Yokohama Harbour
O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. Glass: sling Garnish: wedge shape melon zest&basil leaf Ingrediente: 50 ml vodca 20 ml midori melon liqueur 25 ml rose’s lime cordial (citron vert) 4-5 frunze busuioc 90-100gfresh honeydew melon Mod de preparare: Zdrobiţi pepenele […]
Cocktail Blackberry Julep
Cocktail Blackberry Julep din: vodca, blackberry liquer, fresh lemon juice, simple sugar syrup. Glass: highball sau boston glass Garnish: berries marinade Ingrediente: 30 ml vodca 30 ml blackberry liqueur 25 ml fresh lemon juice 20 ml simple sugar syrup 1 tablespoon mixed-berry Marinade Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele în shaker prin metoda […]
Sos de smantanda rece
Ingrediente: 300 g smîntînă 100 g muştar sare Mod de preparare: Se ia smantană acrişoară, se adaugă muştar şi sare după gust şi se amestecă bine. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Ciorbita de legume cu rasol de vita
Ciorbita de legume cu rasol de vita din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, suc de rosii, patrunjel, ardei, rasol de vita, sare, piper. Ingrediente: 3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare 500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare […]
Mancare de fasole verde cu carnati
Mancare de fasole verde cu carnati din: fasole verde, gogosari, rosii, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, carnati afumati de casa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de fasole cu fideluta verde 3 gogosari 4 rosii 2 cepe rosii 2 legaturi de patrunjel 4 linguri ulei de masline 4 carnati afumati de casa sare piper […]
Aztec Punch – băutură mexicană
O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru. Ingrediente: o sticlă Tequila 1/2 baton de scorţişoară 200 ml suc de grepfrut sucul de la două lămâi sucul de la două portocale sucul de la o limeta două ceşti ceai negru îndulcit Mod de preparare: Tequila, scorţişoara, […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii I De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii I
Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1/2 linguriţă sare 1 vârf de cuţit zahăr 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de măsline în plus: câte 1/2 ardei roşu verde galben 100 g ciuperci champignons 1 ceapă 500 g roşii pasate sare, piper 125 g salami (rondele) 6 ardei iuţi muraţi 80 g măsline negre (fără […]
Crenvursti cu cascaval si kaiser
Ingrediente: 8 crenvurşti 150 g caşcaval două linguri muştar 8 felii kaizer sau costiţă afumată 1/2 lingură unt topit Mod de preparare: Crenvurştii se opăresc puţin în apă clocotită, apoi se crestează pe lungime. Se ung cu muştar şi se umplu cu caşcaval ras sau tăiat feliuţe. Se pun în tavă deteflon crenvurştii şi […]
Ciuperci cu cascaval la cuptor
Ciuperci cu cascaval la cuptor din: ciuperci, cascaval, unt, sare, apa. Ingrediente: 12 ciuperci cu pălărie mai mare 150 g caşcaval ras 1/4 pachet de unt vegeta sau sare un pahar de apă Mod de preparare: Se pun ciupercile în tavă fără codiţe. Se adaugă puţină vegeta în fiecare, o bucăţică mică de unt […]
Chiftele de vinete si dovlecei
Ingrediente: 3 vinete mici 2 dovlecei o ceapă 100 g brânză 20 g făină două ouă 200 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se fierb şi se taie jumătăţi. Dovleceii tăiaţi se dau prin maşina de tocat, la fel şi vinetele. Se amestecă totul cu ceapă rasă, brânză […]
Cornulete cu pireu de castane
Cornulete cu pireu de castane din: pireu de castane, drojdie, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: un borcan de pireu de castane pentru umplutură Aluat: 10 g drojdie 100 g unt 250 g făină o lingură de zahăr puţină sare Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă cu zahăr şi se amestecă […]
Knodel din cartofi fierti
Knodel din cartofi fierti din: cartofi, faina, sare, unt, paine, apa, ou. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g păine albă (tăiată cubuleţe) doi litri de apă un ou Mod de preparare: Cartofii se fierb, apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se […]
Salata berlineza
Salata berlineza din: carne fiarta de vita, cartofi fierti, ceapa, castarveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup, mustar, boia, sare, piper, oua, frunze de salata, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g carne fiartă de vită 600 g cartofi fierţi două cepe tăiate mărunt 4 castraveţi acri tăiaţi cuburi un ardei gras tăiat cuburi pentru sos: 200 […]
Gogosi tiroleze
Gogosi tiroleze din: faina, lapte, drojdie, zahar, galbenusuri, unt, coaja de lamaie, ulei, gem de fructe, zahar pudra. Ingrediente: două căni făină 120 ml lapte două cuburi drojdie o lingură zahăr 3 gălbenuşuri 4 linguri unt coaja rasă de la o lămâie 200 ml ulei gem de fructe două linguri zahăr pudră Mod de […]
Cocktail Pineapple and Cardamom Martini
Cocktail Pineapple and Cardamom Martini din: vodca, ananas, sirop de zahar, cardamom verde. Ingrediente: 40 ml vodcă 20 ml suc proaspăt de ananas 5 ml sirop de zahăr 6-8 seminţe cardamom verde Mod de preparare: Se zdrobeşte cardamomul-ul cu zahărul în paharul de shaker. Se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă puternic în […]
Salata de orez cu citrice
Ingrediente: 18 crevete decorticate 300 g orez un grepfrut galben un grepfrut roşu două portocale o lingură oţet de vin 4 linguri ulei o lingură miere sare piper Mod de preparare: Fierbe orezul, scurge-l şi lasă-l să se răcească. Curăţă citricele de coajă şi de pieliţe, ca să obţii fileuri. Ai grijă, să nu […]
Legume cu carne tocata la tigaie
Legume cu carne tocata la tigaie din: vanata, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de vita, supa, smantana, rozmarin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă 2 dovlecei 5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 350 g came tocată de vită 175 ml supă 75 ml smântână […]
Tort cu fructe de padure, migdale si fistic
Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 200 g unt 160 g zahar 2 oua 3 linguri de faina 100 migdale macinate 2 lingurite praf de copt 60 g samburi de fistic 100 g stafide 200 g malai grisat maduva de la 2 batoane de vanilie 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale 200 g […]
Dovleac la cuptor cu chifteluţe
Dovleac la cuptor cu chifteluţe din: dovleac, ceapa, patrunjel, chifla, lapte, ulei, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, indulcior, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg dovleac 4 cepe 1 legătură pătrunjel 1 chiflă veche 5 linguri lapte 4 linguri ulei 1 ou 600 g amestec de carne tocată sare piper 1 linguriţă îndulcitor 5 linguri […]
Maioneza
Maioneza din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 900 g ulei 1 lămîie sau g sare de lămie sare Mod de preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul, iar după ce s-au amestecat bine. Se picură puţin cîte puţin ulei, pornind cu picături mai rare, apoi clin […]
Cocktail din fructe
Cocktail din fructe din: lapte, iaurt, frisca, capsuni, zmeura, afine, miere. Ingrediente: 300 ml lapte rece 100 g iaurt subţire 100 ml frişca lichidă 300 g căpşuni 100 g zmeură 100 g afine 1 linguriţă cu miere Mod de preparare Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţire şi frişca, cu ajutorul unui tel […]
Tort de dovlecei
Ingrediente: 8 dovlecei 250 g brânză de vaci 150 g orez 3 ouă o legătură mare de mentă 3 ardei galbeni 6 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Păstrează câteva frunze de mentă pentru decor, restul toac-o fin. Curăţă de coajă 6 dovlecei şi dă-i pe răzătoarea mare. Căleşte-i cinci minute […]
Frigărui de pui cu piure de dovleac
Frigărui de pui cu piure de dovleac din: piept de pui, usturoi, ceapa, ardei iute, chimen, coriandru, sos de soia, ulei, sare, piper, cartofi, dovleac, unt, curcuma, lapte, otet, nucsoara. Ingrediente: 1 file din piept de pui (150 g) 1 căţel de usturoi 1/2 ceapă 1 ardei iute mic câte 1 vârf de cuţit chimen […]
Supă de dovleac cu somon
Ingrediente: 1 ceapă 500 g dovleac: (miez) 2 linguri unt 1 lingură praf de curry 1 l supă 400 g file de somon sare, piper 2 linguri seminţe de dovleac 2 linguri ulei de dovleac Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi dovleacul cuburi mici. Căliţi-l împreună cu ceapa în untul încins, […]
Sushi
Ingrediente: 350 g orez 350 ml apă 4 linguri oţet de orez 3 linguri zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri vin dulce (Porto, Xeres) 200 g file de doradă 200 g file de ton 200 g fie de somon 2 linguriţe wasabi pudră (condiment japonez) Mod de preparare: Spală orezul foarte bine. Fierbe-l un […]
Orez cu lapte si sirop de portocale
Orez cu lapte si sirop de portocale din: orez, coaja de portocala confiata, sirop de portocale, lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, sare. Ingrediente: 150 g orez 75 g coajă de portocală confiată 30 g sirop de portocale 750 ml lapte 120 g zahăr 3 gălbenuşuri vanilie un praf de sare Mod de preparare: Fierbe orezul […]
Pere in vin cu lavanda
Pere in vin cu lavanda din: pere, vin rosu sec, sirop de trandafiri, zahar pudra, miere, scortisoara, cuisoare, nucsoara, esenta de vanilie, boabe de piper negru, frunze de menta, lavanda. Ingrediente: 8 pere 750 ml de vin rosu sec 250 ml sirop de trandafiri 100 g zahar pudră 2 linguri de miere 2 linguri de […]
Peste cu curry
Peste cu curry din: fileuri de peste, pasta de curry, lapte de cocos, ciuperci de padure, salata verde, zahar brun, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: 2 fileuri de peşte (somon, ton, biban de mare) 1 lingură de pastă de curry roşu 1 ceaşcă de lapte de cocos light 1 ceaşcă de ciuperci de pădure, tăiate […]
Piept de pui cu sos de ardei
Piept de pui cu sos de ardei din: piept de pui, ardei grasi, faina, lapte, branza telemea, unt, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii) 1 lingură făină 1 cană lapte 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras 1 lingură unt sucul de la o […]
Sos de ciuperci
Ingrediente: 80 g făină 80 g unt supă de pasăre esenţă de ciuperci Mod de preparare: Se face un rîntaş alb din făină şi unt, care se stinge cu supă limpede de pasăre şi esenţă de ciuperci. Se fierbe şi la urmă se strecoară prin tifon sau sită deasă. Acest sos este folosit mai […]
Sufleu de dovleac şi cartofi
Ingrediente: 1 kg dovleac Hokkaido 500 g dovlecei 500 g cartofi sare 150 g şuncă (kaizer afumat) 100 g brânză telemea rasă 250 ml smântână 1 căţel de usturoi piper nucşoară rasă câte 1 linguriţă cimbru, maghiran şi rozmarin, tocate Mod de preparare: Tăiaţi dovleacul în două, îndepărtaţi-i sâmburii, eventual curăţaţi-l de coajă şi […]
Grau fiert cu miere si nuca
Grau fiert cu miere si nuca din: grau, miere, nuca, sare, vanilie, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Salata de legume cu grau si patrunjel Briose cu tarate de grau Salata de grau cu legume si vinegreta de otet balsamic Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după gust sare vanilie […]
Pizza cu mango
Pizza cu mango din: blat pentru pizza, rosii, sare, piper, ulei de masline, mozzarella, bacon, mango, rosii cherry. Ingrediente: 1 pachet blat pentru pizza (460 g) 1 cutie roşii pentru pizza (400 ml) sare piper 2 linguri ulei de măsline 125 g mozarella 125 g bacon (kaiser afumat) 1 mango mare 20 roşii cherry […]
Manaman
Ingrediente: o ceapă 2 ouă 1 ardei gras 4 roşii mari sare piper 1 lingură de ulei Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie julien. Ardeiul gras, curăţat de seminţe, se taie fâşii. In uleiul încins în tigaie, se prăjeşte ceapa, un minut, până devine sticloasă. Se adaugă ardeiul gras şi se prăjeşte încă […]
Supa crema de ciuperci cu busuioc
Ingrediente: 700 g ciuperci de pădure 600 ml supă de pui 200 ml smântână groasă 4 căţei de usturoi ulei de măsline 4 crenguţe de pătrunjel sare, piper 4 crenguţe de busuioc Mod de preparare: Se curăţă ciupercile. Se curăţă busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se încălzesc 2 […]
Ciulama de vitel cu ciuperci
Ciulama de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, morcovi, ceapa, cuisoare, bouquet garni, ciuperci, ceapa verde, lamaie, vin, unt, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă mare 2 cuişoare 1 bouquet garni (amestec de ierburi aromate) 300 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 1 lămâie […]
Prăjitură cu banane
Prăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura. Ingrediente: 4 banane coapte 250 ml unt moale 225 g zahăr cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate 4 ouă 50 g miez de nucă măcinat 350 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură […]
Carnăcior vaudois in aluat
Carnăcior vaudois in aluat din: carnacior vaudoi, aluat de paine, galbenus. Ingrediente: un cârnăcior vaudois de aproximativ 250-300 g 300 g aluat obişnuit de pâine un gălbenuş Mod preparare: Inainte de a fi preparat, cârnăciorul vaudois se curăţă de pieliţă. Se pregăteşte un aluat pentru pâine obişnuit (unii preferă un aluat pentru brioşe sărate), […]
Glasarea preparatelor cu aspic
Pentru a glasa diferite preparate cu aspic, este necesar ca acestea să fie în prealabil complet pregătite şi bine răcite. Inainte de a începe glasarea preparatului respectiv, aspicul înmuiat prin încălzire se împarte în două vase. Intr-unul se pune o cantitate mai mică, care se complotează pe măsură ce se consumă şi care se ţine […]
Cataif cu frisca
Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca. Ingrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. îi coacem la cuptor, […]
Budinca de macaroane cu smantana
Budinca de macaroane cu smantana din: macaroane, sos de rosii, cascaval, smantana, galbenusuri de ou, unt, sare. Ingrediente: 300 g macaroane sau paste tuburi 50 ml sos de roşii 300 g caşcaval ras 200 ml smântână 3 gălbenuşuri de ou 1 lingură cu unt sare Mod de preparare: Fierbe macaroanele în apă cu sare. […]
Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi
Ingrediente: 4 fileuri din piept de pui a câte 150 g fiecare două felii de brânză piper proaspăt măcinat sare cimbru două linguri ulei vegetal 4 morcovi raşi 1 căţel usturoi tocat 250 ml supă de legume instant două linguri cremă de brânză 1/2 legătură coriandru tocat 250 g piure de cartofi (instant) o lingură […]
Sos brun gelatinos
Aceleaşi cantităţi ca la sos alb, cu deosebirea că în loc de frişca se foloseşte supă de oase şi vin roşu. Se prepară la fel ca sosul alb, cu deosebire că în loc de frişca sau lapte se adaugă supă din oase prăjite la cuptor, vin roşu şi mai multă esenţă de ciuperci. Dacă […]
Salata de tagliatele
Ingrediente: 250 g paste late tagliatele 300 g fasole verde fideluţă n 1 lingură cu unt Pentru sos: 200 ml iaurt 3 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Ţine-le apoi câteva secunde sub jet de apă caldă, după care lasă-le să se scurgă bine. Separat, fierbe […]
Prăjitură cu mere
O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping: 1,5 […]
Ficat de iepure in foitaj
Ficat de iepure in foitaj din: ficat de iepure, praz, ceapa, smantana, unt, aluat, sare, piper, pudra de ardei, coniac, galbenus, ceapa verde. Ingrediente: două-trei bucăţi de ficat de iepure proaspăt (aproximativ 300-350 g) 300 g praz (partea albă) două cepe eşalote 150 g smântână 50 g unt 200 g aluat pentru foitaj sare piper […]
Pizza cu şuncă si rucola
Pizza cu şuncă si rucola din: drojdie, zahar, faina, sare, ulei de masline, mozzarella, rucola, rosii pasate, piper, usturoi, jambon, parmezan. Ingrediente: 2 linguriţe drojdie uscată 1 linguriţă rasă de zahăr 350 g făină sare 2 linguri ulei de măsline 2 biluţe mozarella (a 125 g) 100 g rucola 500 g roşii pasate piper 2 […]
Dovlecei cu măsline
Ingrediente: un kg dovlecei două cepe mari 200 g măsline 150 ml ulei o lămâie o foaie de dafin sare boabe de piper după gust Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se spală, se taie în felii ceva mai groase şi se călesc împreună cu ceapa, care a fost […]
Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel
Cartofi la cuptor cu lămaie şi pătrunjel din: cartofi, patrunjel verde, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi tăiaţi în cubuleţe de 2 cm două fire de pătrunjel verde 40 g margarina o ceapă mare tocată zeama şi coaja rasă de la o lămâie sare piper Mod […]
Gegic – salată turcească
Salată turcească din: usturoi, iaurt, castraveti, ulei de masline, suc de lamaie, sare. Ingrediente: o căpăţână de usturoi un pahar de iaurt gras sau un pahar de smântână cremoasă 2 castraveţi mari de grădină ulei de măsline 3 linguriţe suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi-l pisezi mărunt. Il freci cu […]
Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)
Retete video: Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni
Ciuperci umplute
Ingrediente: două cepe mari 10 ciuperci o legătură de mărar ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scot codiţele cu grijă şi se dau deoparte. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se lasă la călit aproximativ 3 minute, apoi se pun codiţele de la ciuperci şi se ţine […]
Sarma de vinete cu nuca
Ingrediente: 4 vinete potrivite 4 ardei verzi 1 pahar de nucă 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi 250 g iaurt piper oţet sare Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii în cuptor. Se curăţă de coajă, apoi se taie mărunt. Se mărunţeşte miezul de nucă prin robotul de bucătărie. Pisăm usturoiul. Toate […]
Shashlik
Ingrediente: 500 g carne de miel sau de oaie 150 g slănină afumată 4 roşii 4 ardei graşi 250 g orez 3 linguri ulei sare piper unt lămâie Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici, care se ung cu ulei, se condimentează, apoi se înfig pe frigărui, alternând cu bucăţi de slănină, […]
Saorma cu legume
Ingredinete: 8 lipii 8 felii de rulada de curcan 1 salata 1 ardei capia rosu 1 morcov 1 lamaie sare Mod de preparare: Spală repede salata şi rupe-o în fâşii. Amestecă salata cu ardeiul capia tăiat rondele şi cu morcovul tăiat bastonaşe. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi potriveşte gustul de sare. Salata […]
Andive inabusite cu unt
Andive inabusite cu unt din: andive, unt, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg andive o lingură unt o linguriţă zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Se curăţă andivele de frunzele galbene şi se taie din coadă. Se spală bine în mai multe ape. Se unge o cratiţă cu unt, se pun andivele […]
Prajitura cu gem de capsuni si migdale
Prajitura cu gem de capsuni si migdale din: ou, galbenus, faina, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata, zahar vanilat, praf de copt, gem de capsuni. Ingrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g migdale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de […]
Butoiase cu susan
Butoiase cu susan din: piept de pui, oua, faina, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 oua 1 lingura cu faina 100 g susan ulei sare piper Mod de preparare: Spală bine pieptul de pui, după care taie-l în bucăţi potrivite. Condimentează cu sare şi piper. Trece fiecare bucată de […]
Fasole alba pistosita
Fasole alba pistosita din: fasole alba, ardei gras, ceapa verde, morcov, usturoi, sare, piper, ulei, bulion. Ingrediente: 500 g fasole albă, uscată 1 ardei gras 1 ceapă 3 fire de ceapă verde 1 morcov 1 căpăţână de usturoi m sare piper ulei bulion Mod de preparare: Pui fasolea la fiert cu sare şi dafin. […]
Forme de aspic
Forme de aspic Se iau forme de mărimea şi formalul dorii (in lipsă de forme se pot folosi ceşti de cafea sau pahare), în care se toarnă un strat subţire de aspic topit şi se lasă să se răcească. Pe acest strat subţire de aspic se aplică decoruri (flori) din legume procedînd în aşa fel, […]
Rulada cu kiwi
Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 100 g făină 150 ml suc de kiwi 50 ml ulei Pentru cremă: 150 g margarina 150 g zahăr 50 ml suc de kiwi 5 ml rom Mod de preparare: Bate gălbenuşurile cu 25 g zahăr. Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr. Amestecă apoi cele două compoziţii, […]
Escalop de curcan, cu ciuperci
Escalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel) 500 g ciuperci 150 ml smântână 1 legătură de arpagic 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă […]
Supa de rosii cu melcisori
Ingrediente: 1 kg roşii 100 g melcişori 500 g carne de vită 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri cu ulei 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie carnea de vită cubuleţe şi pune-o la fiert în apă cu sare şi ceapa întreagă. Separat, spală roşiile, taie-le în patru şi pune-le la fiert […]
Gutui coapte cu fistic
Gutui coapte cu fistic din: gutui, suc de lamaie, unt, vin rosu, marmelad de coacaze, zahar pudra, fistic. Ingrediente: Pentru umplultură: 4 gutui 2 linguri suc de lămâie 60 g unt 8 linguri vin roşu 4 linguri marmeladă de coacăze 4 linguri zahăr pudră 100 g fistic mărunţit Mod de preparare: Gutuiile se curăţă […]
Budincă de brânză
Ingrediente: 200 g brânză dulce de vacă două ouă o lingură de unt 50 g zahăr un pliculeţ cu zahăr vanilinat 200 ml lapte 50 g făină Mod de preparare: Intr-un vas se omogenizează făina, untul şi laptele. Compoziţia se toarnă peste brânza de vaci, se amestecă adăugându-se şi zahărul vanilinat, gălbenuşurile frecate, zahărul […]
Ciuperci ţărăneşti
Ciuperci ţărăneşti din: ceapa, ciuperci, vin, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: o ceapă mare 500 g ciuperci proaspete o ceaşcă de vin o ceaşcă de ulei mărar tocat fin sare piper după gust Mod de preparare: Ciupercile se spală sub jet de apă, se curăţă şi se taie în felii subţiri. Ceapa se curăţă, […]
Chiftele de post
Ingrediente: o cutie de ciuiperci doi cartofi de mărime potrivită două linguri de orez două cepe mici 3 linguri de făină boia o legătură de pătrunjel sare piper şi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat […]
Rulada in foi
Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 legatura de ceapa verde 50 de g crenvusti sare Mod de preparare: Pune crenvurştii la fiert. Opăreşte foile de lasagna până sunt fierte. Scurge-le şi aşază-le două câte două, în formă de trenuleţ, pe o folie de aluminiu. Deasupra înşiră crenvurştii fierţi pe trei rânduri, cu spaţii […]
Aspic de peşte
Se prepară la fel ca aspicul cu gelatină, însă în loc de oase de vită, se întrebuinţează zeamă de peşte, obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte. Pentru păstrăvi se aromează cu vin roşu. Pofta buna!
Macaroane cu sos de carne
Macaroane cu sos de carne din: macaroane, carne de porc, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, oregano. Ingrediente: 1 pachet cu macaroane 500 g carne de porc tocată 2 cepe 1 ceşcuţă cu ulei de măsline 1 lingură cu pastă de tomate sare piper cimbru oregano Mod de preparare: Fierbe […]
Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci
Ingrediente: 100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare Mod de preparare: Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge apoi cu supa de pasăre sau de […]
Rulouri de vita cu legume
Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 200 g şunculiţă ardelenească 1 ou 50 g de unt o ceapă o felie de pâine 100 g mazăre un gogoşar si un morcov o ţelină un praz Mod de preparare: Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să se poată rula. Se condimentează […]
Fasole neagră cu sfeclă
Ingrediente: ulei de măsline o cană de fasole neagră un kg sfeclă sare 2-4 linguri de suc de lămâie piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Se pune fasolea într-o oală cu apă şi se pune la fiert. Se spală sfeclele şi se curăţă, apoi se pun împreună cu fasolea la fiert pentru aproximativ […]
Jeleu de gutui
Jeleu de gutui din: gutui, mere, zahar, zahar tos. Ingrediente: 1,5 kg gutui 0,5 kg mere 1 kg zahăr conservant zahăr tos Mod de preparare: Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Se pun pe o tavă de copt, se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C şi se coc […]
Chifteluţe de cartofi
Ingrediente: un kilogram cartofi o lingură de făină o felie de pâine 3 ouă pătrunjel pesmet ulei sare legume fierte (morcov, ardei şi ţelină) Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte. Felia de pâine […]
Vinete cu migdale
Ingrediente: un kg vinete 3 roşii un pahar de migdale două lămâi 5 căţei de usturoi două cepe un pahar de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde boabe de rodie sare piper Mod de preparare: Vinetele se coc bine pe toate părţile şi se lasă la răcit într-o cratiţă acoperită cu un […]
Calmar cu ceapă verde în sos de vin
Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 3 cepe medii tăiate 500 g calmar proaspăt curăţat şi tăiat 3 căţei de usturoi 1/2 cană de vin alb un ardei iute zahăr după gust 250 g ceapă verde o legătură de mărar 250 g cereale din grâu două lămâi Mod de preparare: Se pune uleiul […]
Salată de hering
Ingrediente: 3/4 cană de ulei de măsline două fire de ceapă verde 3 linguriţe de suc de lămâie 250 g de hering 3 linguriţe de oţet de vin două roşii medii o legătură de mărar pentru garnitură Mod de preparare: Se amestecă peştele cu ceapa verde şi oţetul de vin în malaxor. Se adaugă […]
Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic
Unele preparate, ca: pateul de ficat, musul de şuncă sau salata pot fi servite sub diferite forme, glasîndu-le cu aspic. Se alege forma dorită, se pune într-un vas cu gheaţă fărîmiţată mărunt şi se lasă să se răcească bine. După ce s-a răcit, se toarnă în ea aspicul, răcit la rîndul lui, şi se învîrteşte […]
Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie (video)
Retete video: Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie
Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjel
Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjel din: dovlecei, ceapa, ardei, piper, morcovi, paine, lapte, sare, usturoi, marar, patrunjel, ou, ulei, pesmet. Ingrediente: 4 dovlecei o ceapa mare 2 ardei piper 1-2 morcovi 2 felii de paine 50 ml lapte sare 2-3 catei de usturoi o legatura de marar o legatura de patrunjel un ou […]
Friptură cu sos de roşii
Ingrediente: 500 g carne macra de vită o ceapă două linguri de ulei de măsline două linguri de bulion o linguriţă de unt 250 g paste supă sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte ceapa împreună cu carnea de vită. Se stinge cu apă caldă, se acoperă […]
Ciorbă de pui cu smantana si legume
Ciorbă de pui cu smantana si legume din: piept de pui, smantana, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, telina, usturoi, ardei grasi, oua, piper, sare, morcovi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei […]
Tort de post
Tort de post din: faina, zahar, ulei, nuca macinata, praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, coaja de portocala, apa minerala, dulceata de portocala, esenta de rom. Ingrediente: blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt […]
Strudel cu dovleac si scortisoara
Ingrediente: 500 g făină 12 linguri de apă caldă un praf de sare dovleac ras zahăr scorţişoară după gust Mod de preparare: Se amestecă bine făina cu sare şi apă şi se face un aluat. Se încălzeşte o oală pe foc şi se aşază cu fundul în sus peste cocă. Totul se acoperă, timp de […]
Aperitive cu branza Gruyere
Aperitive cu branza Gruyere din: branza gruyere, faina, oua, usturoi, paine, piper ca cayenne, nucsoara, vin, lichior de cirese, arpagic, castraveciori, ulei. Ingrediente: 600 g brânză de Gruyere sărată 30 g făină două ouă un căţel de usturoi zdrobit opt felii de pâine de ţară (decupate în bucăţi rotunde de 8-10 cm în diametru) piper […]
Hummus
Ingrediente: 300 g boabe de humus fără coajă o ceaşcă de ulei de susan un căţel de usturoi pisat zeama de la două lămâi 4 linguri de uleii de măsline sare şi piper alb după gust Mod de preparare: Se pun boabele de năut la înmuiat până a doua zi. Se lasă la fiert […]
Gogoşele de post
Gogoşele de post din: faina, apa, zahar, miere, bicarbonat, nuci, sare, ulei. Ingrediente: 400 g făină 500 ml apă 100 g zahăr 50 g miere de albine o linguriţă de bicarbonat 50 g nuci sau alune măcinate un praf de sare 1/2 linguriţă de ulei Mod de preparare: Apa şi praful de sare se […]
Aspic cu gelatină
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe pilier sare Mod de preparare: Această reţetă este mult mai uşoară şi mai practică. Metoda de preparare este aceeaşi ca şi la […]
Bors din legume
Bors din legume din: cartofi, morcovi, ceapa, castarveti murati, telina, marar, lesutean, bors, ulei, sare. Ingrediente: 300 g cartofi 100 g morcovi 100 g ceapă 300 g castraveţi muraţi o ţelină mărar leuştean şi pătrunjel o frunză de dafin borş ulei sare Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe […]
Ardei cu ulei de măsline
Ardei cu ulei de măsline din: ulei de masline, ardei, otet de vin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1/3 l ulei de măsline un kg de ardei roşu sau verde 5-6 linguriţe de oţet de vin un căţel de usturoi tăiat sare piper Mod de preparare: Se spală ardeii şi se coc pe toate părţile. […]
Ecler cu frişca şi kiwi
Ecler cu frişca şi kiwi din: apa, unt, faina, oua, sare, frisca, zahar vanilinat, fructe de kiwi. Ingrediente: pentru aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit de sare pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu zahăr vanilinat două fructe de […]
Chec
Chec din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, zahar vanilinat. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, […]
Salata de scrumbii
Ingrediente: 3 scrumbii sărate 500 g cartofi două cepe mici două linguri de ulei oţet sare Mod de preparare: Scrumbiile se desărează, se taie bucăţi potrivit de mari şi se curăţă de oase. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie rondele. Ceapa curăţată se taie rondele. Se pun într-un vas, […]
Sandwich-uri calde spaniole
Sandwich-uri calde spaniole Ingrediente: 600 g pâine 100 g şuncă afumată 300 g roşii 200 g caşcaval un căţel de usturoi 100 g unt pătrunjel verde tocat busuioc tocat sare piper Mod de preparare: Se taie şunca felii subţiri şi se unge cu un amestec de usturoi pisat, pătrunjel şi busuioc. Feliile de pâine […]
Foi de viţă de vie cu iaurt
Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 750 g iaurt 2/3 cană de cereale din grâu 250 g ceapă verde 250 g mărar proaspăt tocat 1/2 linguriţă de piper alb sare un kg foaie de viţă Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu cerealele din grâu într-un bol, apoi se adaugă ceapa, mărarul, sarea […]
Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
O reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei graşi o cutie de ciuperci 5 roşii o cană de orez două cepe o legătură de pătrunjel o legătură de mărar 4 linguri de ulei sare şi piper după […]
Supă de linte
Ingrediente: 200 g linte o ceapă mare un morcov o rădăcină de pătrunjel doi căţei de usturoi o lingură de ulei un fir de cimbru 2.500 ml apă sare după gust Mod de preparare: Se alege lintea, se spală bine şi se pune la fiert. Zarzavatul se spală sub jet de apă, se curăţă […]
Cartofi la cuptor
Cartofi la cuptor din: cartofi, chimen, sos de rosii, rosii deshidratate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: un kg cartofi chimen sos de roşii o salată câteva roşii deshidratate ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce de ardei Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se pun […]
Prăjitură de post
Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 linguri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa şi zahărul până […]
Supă de morcov cu cocos
Ingrediente: 1.500 ml apă doi morcovi o ceapă 4 linguri de smântână o jumătate de linguriţă de zahăr o lingură de unt două linguri de miez de nucă de cocos ras sare pătrunjel Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă şi se taie pe lung, în fâşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă de […]
Bigos
O reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa, carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin, boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 200 g costiţă 3 cepe mari 1,5 kg carne (vită, porc, muşchi, pasăre, vânat) 200 […]
Sarlota cu nuca
Ingrediente: 200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 100 g nuci sau migdale o bucată lămâie două tablete de ciocolată 3 pahare smântână Mod de preparare: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn, […]
Varza cu polonezi si sos
Ingrediente: o varză de 1 kg 5 bucăţi cârnaţi polonezi 3 gogoşari mărar cimbru sare piper Pentru sos: două linguri făină o lingură unt suc de roşii sau ketchup (200 ml) o foaie de dafin Mod de preparare: Se taie polonezii felii, se pun într-o cratiţă de tuci; gogoşarii, tăiaţi cubuleţe, se pun tot […]
Bautura iraniana
Ingrediente: 1/2 l apă 3 linguriţe ceai negru 4 linguriţe zahăr cuburi de gheaţă sucul de la două mandarine două piersici 4 felii de lămâie coaja caramelizată de la două mandarine Mod de preparare: Apa se pune la fiert, se adaugă ceaiul, se fierbe, apoi se dă deoparte şi se lasă să stea acoperit […]
Salata de conopida cu oua fierte
Ingrediente: o conopidă două ouă fierte tari 100 g pesmet 150 g unt pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se desfac bucheţele de conopidă, se spală bine şi apoi se lasă în apă cu sare, 10 minute. Se pune conopida la fiert în apă puţin sărată. Se fierb ouăle tari. Conopida […]
Sufleu de taitei
Ingrediente: 150 g tăiţei 100 g caşcaval ras 80 g unt 150 g şuncă 3 ouă 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Se fierbe laptele. Se pun tăiţeii la fiert în apă clocotită cu sare. După 10 minute, se scurg şi se amestecă bine cu laptele clocotit, untul, caşcavalul, şunca tăiată cubuleţe şi […]
Cataif cu struguri si smochine
Cataif cu struguri si smochine din: fidea, apa, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, unt, frisca, struguri, smochine. Ingrediente: blatul: 500 g fidea 300 ml apă 300 g zahăr un plic cu zahăr vanilinat esenţă de rom sau de vanilie unt crema: 400 g frişca 100 g struguri 100 g smochine Mod de preparare: […]
Suvlaki de scoici
Ingrediente: 500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor) ceapă (tăiată în felii) ulei de floarea-soarelui ardei iute zeamă de lămîie pentru sosul pentru frigare: făină sare sos de usturoi instrumentar: frigărui de lemn Mod de preparare: Pregăteşte întîi sosul pentru frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie […]
Plăcintă cu spanac
Ingrediente: 1,500 kg spanac 10 ouă, 500 g brînză (rasă) 4 linguri de unt puţin ulei de măsline 10 foi de plăcintă puţin mărar 10 fire de chivas piper măcinat sare Mod de preparare: Spală bine spanacul, apoi taie-l foarte mărunt. Sărează-l puţin (trebuie să ţii cont că şi brînză este sărată), frămîntă-l, să […]
Iahnie de cartofi cu tahini
Iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, radacina de telina, frunze de telina, pasta de tomate, tahini, sare. Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare Mod de preparare: […]
Iahnie de caracatiţă
Iahnie de caracatiţă din: caracatita, ceapa, vin rosu, usturoi, frunze de dafin, oregano, busuioc, cimbru, piper boabe, coriandru, ulei de masline, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: două kg de caracatiţă un kg de ceapă (mică) un pahar de vin roşu 9 căţei de usturoi (întregi) 5 frunze de dafin o linguriţă de amestec de condimente […]
Brioşe cu ciocolată si scortisoara
Brioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g drojdie 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de linguriţă de sare 100 […]
Chiftele de năut
Chiftele de năut din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, oua, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g făină două ouă piper ulei de măsline Mod de preparare: Pune […]
Cremă de vinete
Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 250 g brînză de capră 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de oţet de vin Mod de preparare: Curăţă vinetele şi taie-le în sferturi, apoi, la foc mic, fierbe-le în lapte, în […]
Curăţarea şi fierberea peştelui
Curăţarea şi fierberea peştelui Orice peşte care urmează să fie preparat trebuie să fie foarte proaspăt. Peştele proaspăt este tare la pipăit, are ochii limpezi, branhiile (urechile) roşii şi solzii lucioşi. Se curăţă întîi peştele de solzi, apoi se spintecă pe burtă, de la coadă la cap, se scot intestinele (cu atenţie ca să nu […]
Cum se prepara Cinco de Mayo (video)
Cum se prepara Cinco de Mayo: Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups […]
Supă de legume cu peşte
Ingrediente: două kg peşte 3 morcovi 4 cartofi 100 ml ulei de măsline 3 dovlecei 5 cepe mici (arpagic) ţelină 3 roşii o lingură de pastă de tomate 50 ml zeamă de lămîie sare piper Mod de preparare: Curăţă şi spală peştele, apoi taie-l în porţii egale, de mărime potrivită. Presară sare şi piper, […]
Caracatiţă marinată
Caracatiţă marinată din: caracatita, otet, ulei de masline, oregano, piper, ceapa, usturoi. Ingrediente: două kg de caracatiţă trei linguri de oţet 150 ml ulei de măsline oregano piper 3 cepe opţional – usturoi Mod de preparare: Spală bine caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără sare, fără apă) şi lasă pe […]
Coptură de asin
Coptură de asin din: pulpa de asin, faina, vin, ceapa, morcovi, telina, slanina, frunza de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de vita concentrata, sare, piper, mamaliga. Ingrediente: 800 g pulpă de asin 200 g făină albă o sticlă de vin Amarone două cepe doi morcovi o ramură de ţelină 20 g slănină o frunză […]
Aspic fără gelatină cu şorici
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe piper sare Mod de preparare: Aspicul preparat din substanţe gelatinoase (oase si cartilaje) este mult mai gustos deeit cel preparat din gelatină. […]
Kir Imperial Cocktail
Kir Imperial Cocktail din: sampanie, crema de zmeura. Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de zmeură Considerând că varianta Kir Royal reprezintă evoluţia clasicului Kir. Kir Imperial este o […]
Tartă cu legume si branză de vaci
Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză de vaci 250 g unt 10 g drojdie sare pentru umplutură: 200 g roşii 100 g măsline un ardei gras roşu 100 g ciuperci 100 g boabe de porumb 200 g caşcaval 3 ouă ulei Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă bine untul cu […]
Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti
Se iau vreo doi păstrăvi, se dezosează şi se taie fileuri. Apoi se condimentează cu sare şi piper, se presară un putin de busuioc şi puţină mentă, se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat se pregăteşte umplutura de ciuperci. Intr-o tigaie se pun vreo câteva ciuperci, tăiate felii, puţină ceapă tocată mărunt şi se condimentează […]
Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin
Se ia o bucată de muşchi de vită, se spală şi se curăţă de pieliţe. Se face un baiţ din sos de soia, sos Winchester (un sos englezesc), puţină ceapă, câteva rondele de morcovi şi un păhărel de coniac, în care se pune muşchiul de vită şi se lasă la fezandat aproximativ douăzeci de […]
Găluşte cu cartofi
Ingrediente: 8 cartofi 4 linguri făină două linguri de margarina sare piper măcinat Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu sare, se scot după jumătate de oră şi se curăţă de coajă. Se zdrobesc cu furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă bine cu două linguri […]
Cartofi umpluţi cu zarzavat călit
Cartofi umpluţi cu zarzavat călit din: cartofi, rosii, varza, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, marar, patrunjel, busuioc, sare. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 3-4 roşii o jumătate de varză doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 4 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel frunze o creangă de busuioc sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală […]
Ghiveci de iarnă
Ingrediente: o varză acră un borcan cu fasole verde conservată o ţelină un păstârnac un borcan de mazăre conservată 6 cartofi 4 morcovi două cepe mari fasole boabe fiartă un pahar cu ulei bulion de roşii cimbru piper boabe Mod de preparare: Se pune varza în apă rece pentru o oră, după care se […]
Pizza cu pui si legume
Ingrediente: 1 pachet blat pentru pizza (pentru 1 tavă) 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei sare piper 500 g dovlecei 250 g roşii cherry 1 pachet roşii bucăţi cu verdeaţă (370 g) 90 g măsline negre (fără sâmbure) 150 g brânză pentru pizza Mod de preparare: Pregătiţi aluatul conform instrucţiunilor […]
Supa de mazare cu carnati
Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati 250 ml smantana sare piper zahar zeama de lamaie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se […]
Pizza cu jambon
Ingrediente: Pentru aluat: 1/2 cub drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 500 g făină 5 linguri ulei 1 linguriţă de sare. în plus: 4 file sardine 100 g măsline negre 4 inimi de anghinare (cutie) 100 g jambon de Parma 125 g ciuperci champignons 500 g roşii pasate (cutie) sare piper 2 mozarella (a 125 […]
Spaghete cu carnati si ciuperci
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 pachet de spaghete 4-5 carnati cabanos sare piper cimbru 2 oua 4-5 rosii sau 4 linguri de bulion Mod de preparare: Se pun spaghetele la fiert cu putina sare, se strecoara si se clatesc cu apa rece. Separat se taie carnatii rondele si se prajesc in ulei, se […]
Lasagna cu carne de vita
Ingrediente: 5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste […]
Strudel pufos cu spanac
Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foietaj 500 g spanac 150 g branza de burduf 1 lingura cu unt 1 ou piper sare nucsoara pisata Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Separat, amestecă cu brânza de burduf fărâmiţată şi condimentează cu piper […]