Retete de mancare gustoase si rapide
Salata de popinci si gogosari
Ingrediente: 4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun…
Read more »Varza rosie cu bait de otet
Mod de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1 kg zahăr, 400…
Read more »Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt
Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:…
Read more »Salata vinegreta
Ingrediente: 2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare…
Read more »Rulada marmorata de ciocolata
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1…
Read more »Cartofi noi umpluţi cu urdă
Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare Mod de…
Read more »Salată de roşii cu grau
Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4 l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare 1/2…
Read more »Dovlecei umpluţi cu peşte
Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 ceapă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai…
Read more »Gogosari umpluti cu conopida
Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare…
Read more »Tocăniţă de pui cu legume si smantană
Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar…
Read more »Salata de sfecla si ciuperci
Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari Mod de preparare: Se face un baiţ…
Read more »Ciorbă de spanac cu lapte acru
Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi…
Read more »Ciorbă de salată cu zer
Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o linguriţă rasă sare şi laşi la fiert.…
Read more »Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie Mod de preparare:…
Read more »Chiftele impăturite in orez (kubba)
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru…
Read more »Sufleu de cartofi noi cu brânză
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smântână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper…
Read more »Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »Gogosari umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml…
Read more »Blat delica
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se face…
Read more »Fasole verde cu carne de pui
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lingură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă Mod de preparare:…
Read more »Ruladă cu carne tocată si legume
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare…
Read more »Salata de toamna
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml…
Read more »Tocana de legume
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de…
Read more »Salata de popinci
Ingrediente: 30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1 căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet Mod de preparare: Se taie toate peştişori.…
Read more »Conopidă umplută cu carne
Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2 ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare Mod de…
Read more »Peşte pane cu sos de mustar
Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1 slice of lime 1 cherry…
Read more »Salata ardeleneasca
Ingrediente: 4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de…
Read more »Rulada cu nuca de cocos
Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet…
Read more »Salata de ardei kapia
Ingrediente: 3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare piper 2 rădăcini de hrean Mod de preparare: Coaceţi bine…
Read more »Parfeu de vanilie
Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi…
Read more »Guşiţă de ceapa
Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afumată sare şi piper Mod de preparare: Tai…
Read more »Chec cu branza dulce
Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie In
Retete de post: Budinca de orez
Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr Mod…
Read more »Muraturi asortate
Mod de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la…
Read more »Patlagele verzi in saramura
Mod de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele…
Read more »Pateu cu morcovi
Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza…
Read more »Gogosari murati felii
Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de…
Read more »Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 ceapă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lingură condiment tip Delikat 200 g…
Read more »Chec cu lămâie si vanilie
Ingrediente: 300 g făină 300 g mărgărină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare…
Read more »Zacusca dietetica
Ingrediente: 6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de…
Read more »Parfeu de zmeură
Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au…
Read more »Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar…
Read more »Rulada de post
Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi…
Read more »Zacusca de vinete cu ardei
Ingrediente: 5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de ulei conservant sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi…
Read more »Sardele cu ceapa
Ingrediente: 1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi…
Read more »Salata de ton
Ingrediente: 1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust Mod de…
Read more »Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper Mod de preparare: Dezosezi pieptul…
Read more »Legume cu smântână şi pesmet
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g…
Read more »Pui cu legume, ouă şi iaurt
Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb…
Read more »Peste in ulei cu maioneza
Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză Mod de preparare: Peştele se…
Read more »Chec cu verdeţuri si ouă fierte
Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50…
Read more »Ciorbă aită (cu usturoi)
Ciorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana. Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2…
Read more »Sufleu de fasole verde
Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 linguri făină sare piper Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde…
Read more »Peste cu sos unguresc
Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de…
Read more »Salată de mere cu nuci
Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura miere 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Speli merele, le dai pe razatoare cu tot…
Read more »Peste cu capac de zarzavat
Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de…
Read more »Pizza cu salată verde si costiţă afumată
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei Ingrediente sos: 1 ceapă…
Read more »Budincă de spanac cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare …
Read more »Ciorbă de salată cu usturoi si omletă
Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o…
Read more »Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor
Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper…
Read more »Şalău rasol cu piure de legume
Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legătură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat…
Read more »Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană
Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao
Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei …
Read more »Castraveti murati
Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1 ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de…
Read more »Supă-cremă de fasole verde
Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi
Dulceaţă de prune
Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare de lămîie Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca…
Read more »Pasta de peste afumat
Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se amestecă toate la…
Read more »Pastrav umplut
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri…
Read more »Parfeu de praline
Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la…
Read more »Marinata din macrou
Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb Mod…
Read more »Gogosari in otet
Ingrediente: 10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină…
Read more »Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »Zacusca cu morcovi
Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi…
Read more »Macrou pe pat din legume
Macrou pe pat din legume din: macrou, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei gras, cartofi, rosii, ulei, vin alb. Poate te intereseaza si: Macrou cu legume si verdeata Macrou cu…
Read more »Roşii umplute cu omletă
Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi miezul, le presari cu sare şi…
Read more »Gogoşele de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei…
Read more »Fasole verde cu smântână
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smântână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Zacusca de peste
Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar…
Read more »Ardei umpluti cu varza
Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se…
Read more »Compot de mere
Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul…
Read more »Parfeu de căpşuni
Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu…
Read more »Macrou cu lamaie
Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se…
Read more »Pateu de nuci
Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 linguriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau…
Read more »Bulgăraşi cu vişine
Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri cacao 3 linguri…
Read more »Salată de dovlecei cu maioneză
Salată de dovlecei cu maioneză din: dovlecei, oua, ceapa, ulei, sare, patrunjel, usturoi. Poate te intereseaza si: Salata calda de dovlecei Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut…
Read more »Salată de peşte cu ouă
Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde Mod de preparare: Speli…
Read more »Gogosari cu sos de bulion
Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin Mod de preparare: Se…
Read more »File de salau cu sos de capere
Ingrediente: 6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel Mod de preparare: Peştele…
Read more »Zacusca de macrou
Zacusca de macrou din: macrou, gogosari, morcovi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă…
Read more »Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi…
Read more »Zacusca de gogosari cu ciuperci
Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5…
Read more »Dulceaţă englezească de portocale
Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca…
Read more »File de peste
Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de…
Read more »Ton cu ardei copţi
Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel Mod de preparare: Se pun fileurile…
Read more »Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi…
Read more »Zacusca de vinete cu gogosari
Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele…
Read more »Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 linguri zahăr linguri unt 1 linguriţă praf de scorţişoară sare piper Mod de preparare:…
Read more »Marinata de stavrid
Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verd
Morun siberian
Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maioneză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină…
Read more »Supă de varză dulce cu crutoane
Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de…
Read more »Gogosari cu mustar
Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de…
Read more »Dulceaţă de coacăze
Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun…
Read more »Castraveţi in otet
Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două…
Read more »Clătite pane cu pui si mazare verde
Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4…
Read more »Crap marinăresc
Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml…
Read more »Piure de fasole verde
Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi…
Read more »Ardei capia pentru iarna
Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă,…
Read more »Supă de roşii cu ciuperci
Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral…
Read more »Salata cu păstrăv afumat
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afumat) 1 lingură ulei sare piper…
Read more »Garnitura delicioasa pentru friptura
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean Mod…
Read more »Parfeu de ciocolată
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat…
Read more »Păstrăvi cu sos
Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml…
Read more »Chec cu caise
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat…
Read more »Conopidă cu orez şi legume
Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu…
Read more »Mazăre cu maioneză de cartofi
Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi…
Read more »Kebab in vinete (Kebab Miluki)
Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de…
Read more »Salata picantă cu legume orez si branză
Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi,…
Read more »Ardei iuti pentru iarna
Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte…
Read more »Parfeu de cafea
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la…
Read more »Biban umplut
Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de usturoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde…
Read more »Dulceaţă de afine
Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul…
Read more »Şuba – salată cu hamsii
Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot,…
Read more »Ardei grasi la borcan
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet,…
Read more »Zacusca de telina
Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi Mod de preparare: Se…
Read more »Compot din dovlecei
Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe…
Read more »Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise
Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 linguriţe zahăr 100 g miez de nucă 1…
Read more »Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis liqueur 1 lemon 1…
Read more »Zacusca de patlagele verzi
Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec…
Read more »Compot de caise verzi
Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate…
Read more »Compot de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă…
Read more »Crap înfăşat în praz şi morcovi
Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb d
Găluşte cu ceapă
reţetă ungurească Dai pe râzătoare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai…
Read more »Marinată de crap
Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 linguriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de…
Read more »Fasole verde cu măsline
Fasole verde cu măsline din: fasole verde, rosii, masline, ardei grasi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Poate te itnereseaza si Salata de fasole verde cu rosii si branza feta Ingrediente:…
Read more »Biscuiţi cu mălai
Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă minerală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci…
Read more »Compot de castane
Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se…
Read more »Salată de castraveti cu usturoi
Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de…
Read more »Zacusca de gogosari si popinci
Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper…
Read more »Salată de hering cu legume
Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »Salată cu paste si ardei
Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în…
Read more »Zacusca de gogosari
Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine Mod de…
Read more »Parfeu de banane
Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a…
Read more »Ştiucă picantă
Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciuperci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere…
Read more »Zacusca de fasole
Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi…
Read more »Tartă cu ton si cascaval
Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf de sare Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu…
Read more »Crap în sos de vin
Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde…
Read more »Cum se prepara Cocktail Aviation (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Poate te intereseaza si How to make Rose Sangria Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml…
Read more »Chiftele din icre cu ceapă si usturoi
Chiftele din icre cu ceapă si usturoi din: icre, ceapa, ulei, paine, faina, sare, piper, condiment, bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii…
Read more »Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi
Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şniţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână mare sau două mai mici de usturoi,…
Read more »Ficăţei in aluat
Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană de lapte sau apă Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci…
Read more »Cremă de mere coapte
Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure.…
Read more »Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval…
Read more »Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză
Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde Mod de preparare: Cureţi de coajă şi…
Read more »Mancare de dovlecei cu carne de porc
Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin alb…
Read more »Salată de legume cu ton
Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi de lună 2 ouă 150 g telemea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă…
Read more »Salată de ouă cu ardei si caşcaval
Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de…
Read more »Paste cu legume si branză
Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,…
Read more »Salata de vară cu carne şi măsline
Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6…
Read more »Salată de acrituri cu maioneză de fasole
Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g…
Read more »Musaca de spanac cu carne
Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper…
Read more »Pârjoale din icre de scrumbie
Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper…
Read more »Ciuperci la cuptor
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Budincă de spanac cu peşte
Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică