luni, 6 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 86

Retete de  mancare gustoase si rapide

Salata de popinci si gogosari

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei   Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun…
Read more »
 

Varza rosie cu bait de otet

13 October 2010
Mod de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1 kg zahăr, 400…
Read more »

Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt

13 October 2010
  Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare:…
Read more »

Salata vinegreta

13 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare…
Read more »

Rulada marmorata de ciocolata

13 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1…
Read more »

Cartofi noi umpluţi cu urdă

13 October 2010
Cartofi noi umpluţi cu urdă
  Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare   Mod de…
Read more »

Salată de roşii cu grau

13 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4 l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare 1/2…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu peşte

13 October 2010
Dovlecei umpluţi cu peşte
  Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 cea­pă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai…
Read more »

Gogosari umpluti cu conopida

13 October 2010
Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare…
Read more »

Tocăniţă de pui cu legume si smantană

13 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar…
Read more »

Salata de sfecla si ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari   Mod de preparare: Se face un baiţ…
Read more »

Ciorbă de spanac cu lapte acru

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi…
Read more »

Ciorbă de salată cu zer

13 October 2010
  Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o lin­guriţă rasă sare şi laşi la fiert.…
Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya

13 October 2010
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
  Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele impăturite in orez (kubba)

13 October 2010
Chiftele impăturite in orez (kubba)
  Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru…
Read more »

Sufleu de cartofi noi cu brânză

13 October 2010
Sufleu de cartofi noi cu brânză
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smân­tână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper…
Read more »

Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite

13 October 2010
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
  Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »

Gogosari umpluti cu ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml…
Read more »

Blat delica

13 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat   Mod de preparare: Se face…
Read more »

Fasole verde cu carne de pui

13 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lin­gură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă cu carne tocată si legume

13 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare…
Read more »

Salata de toamna

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml…
Read more »

Tocana de legume

13 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de…
Read more »

Salata de popinci

13 October 2010
Ingrediente: 30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1 căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet   Mod de preparare: Se taie toate peştişori.…
Read more »

Conopidă umplută cu carne

13 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2 ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare   Mod de…
Read more »

Peşte pane cu sos de mustar

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)

13 October 2010
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1 slice of lime 1 cherry…
Read more »

Salata ardeleneasca

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao   Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet…
Read more »

Salata de ardei kapia

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare piper 2 rădăcini de hrean   Mod de preparare: Coaceţi bine…
Read more »

Parfeu de vanilie

13 October 2010
  Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi…
Read more »

Guşiţă de ceapa

13 October 2010
  Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afu­mată sare şi piper   Mod de preparare: Tai…
Read more »

Chec cu branza dulce

13 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   In

Retete de post: Budinca de orez

13 October 2010
Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr   Mod…
Read more »
 

Muraturi asortate

13 October 2010
Mod de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la…
Read more »

Patlagele verzi in saramura

13 October 2010
Mod de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele…
Read more »

Pateu cu morcovi

13 October 2010
  Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza…
Read more »

Gogosari murati felii

13 October 2010
Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de…
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)

13 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 cea­pă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lin­gură condiment tip Delikat 200 g…
Read more »

Chec cu lămâie si vanilie

13 October 2010
Chec cu lămâie si vanilie
  Ingrediente:  300 g făină 300 g mărgă­rină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare…
Read more »

Zacusca dietetica

13 October 2010
Ingrediente: 6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de…
Read more »

Parfeu de zmeură

13 October 2010
  Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au…
Read more »

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar…
Read more »

Rulada de post

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi…
Read more »

Zacusca de vinete cu ardei

13 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de ulei conservant sare   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi…
Read more »

Sardele cu ceapa

13 October 2010
Ingrediente:  1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei   Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi…
Read more »

Salata de ton

12 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust   Mod de…
Read more »

Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi

12 October 2010
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
  Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper     Mod de preparare: Dezosezi pieptul…
Read more »

Legume cu smântână şi pesmet

12 October 2010
Legume cu smântână şi pesmet
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g…
Read more »

Pui cu legume, ouă şi iaurt

12 October 2010
Pui cu legume, ouă şi iaurt
  Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb…
Read more »

Peste in ulei cu maioneza

12 October 2010
Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză   Mod de preparare: Peştele se…
Read more »

Chec cu verdeţuri si ouă fierte

12 October 2010
Chec cu verdeţuri si ouă fierte
  Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50…
Read more »

Ciorbă aită (cu usturoi)

12 October 2010
Ciorba_aita(cu_usturoi)
Ciorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana. Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2…
Read more »

Sufleu de fasole verde

12 October 2010
Sufleu de fasole verde
  Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 lin­guri făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde…
Read more »

Peste cu sos unguresc

12 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de…
Read more »

Salată de mere cu nuci

12 October 2010
Salată de mere cu nuci
  Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura miere 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Speli merele, le dai pe razatoare cu tot…
Read more »

Peste cu capac de zarzavat

12 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de…
Read more »

Pizza cu salată verde si costiţă afumată

12 October 2010
Pizza cu salată verde si costiţă afumată
  Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei Ingrediente sos: 1 ceapă…
Read more »

Budincă de spanac cu ciuperci

12 October 2010
Budincă de spanac cu ciuperci
  Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare  …
Read more »

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

12 October 2010
  Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o…
Read more »

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper…
Read more »

Şalău rasol cu piure de legume

12 October 2010
Şalău rasol cu piure de legume
  Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legă­tură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat…
Read more »

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

12 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

12 October 2010
Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Palao
  Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei  …
Read more »

Castraveti murati

12 October 2010
Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1 ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de…
Read more »

Supă-cremă de fasole verde

12 October 2010
Supă-cremă de fasole verde
  Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 lin­guri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi

Dulceaţă de prune

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare de lămîie   Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca…
Read more »
 

Pasta de peste afumat

12 October 2010
Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Se amestecă toate la…
Read more »

Pastrav umplut

12 October 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri…
Read more »

Parfeu de praline

12 October 2010
  Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la…
Read more »

Marinata din macrou

12 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb   Mod…
Read more »

Gogosari in otet

12 October 2010
Ingrediente:  10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)

12 October 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »

Zacusca cu morcovi

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi…
Read more »

Macrou pe pat din legume

12 October 2010
Cum se prepara Somn cu stevie
Macrou pe pat din legume din: macrou, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei gras, cartofi, rosii, ulei, vin alb. Poate te intereseaza si: Macrou cu legume si verdeata Macrou cu…
Read more »

Roşii umplute cu omletă

12 October 2010
Roşii umplute cu omletă
  Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi  miezul, le presari cu sare şi…
Read more »

Gogoşele de dovlecei

12 October 2010
Gogoşele de dovlecei
  Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei…
Read more »

Fasole verde cu smântână

12 October 2010
Fasole verde cu smântână
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smân­tână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Zacusca de peste

12 October 2010
Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

12 October 2010
Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se…
Read more »

Compot de mere

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie   Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul…
Read more »

Parfeu de căpşuni

12 October 2010
  Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu…
Read more »

Macrou cu lamaie

12 October 2010
Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se…
Read more »

Pateu de nuci

12 October 2010
  Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 lin­guriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau…
Read more »

Bulgăraşi cu vişine

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic za­hăr vanilat 2-3 lin­guri cacao 3 linguri…
Read more »

Salată de dovlecei cu maioneză

12 October 2010
Salată de dovlecei cu maioneză
Salată de dovlecei cu maioneză din: dovlecei, oua, ceapa, ulei, sare, patrunjel, usturoi. Poate te intereseaza si: Salata calda de dovlecei Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut…
Read more »

Salată de peşte cu ouă

12 October 2010
  Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Gogosari cu sos de bulion

12 October 2010
Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin   Mod de preparare: Se…
Read more »

File de salau cu sos de capere

12 October 2010
Ingrediente:  6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel   Mod de preparare: Peştele…
Read more »

Zacusca de macrou

12 October 2010
Zacusca de macrou
Zacusca de macrou din: macrou, gogosari, morcovi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente:  6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă…
Read more »

Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor

12 October 2010
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
  Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină   Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi…
Read more »

Zacusca de gogosari cu ciuperci

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5…
Read more »

Dulceaţă englezească de portocale

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca…
Read more »

File de peste

12 October 2010
Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de…
Read more »

Ton cu ardei copţi

12 October 2010
  Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pun fileurile…
Read more »

Salată cu ardei copţi, orez şi măsline

11 October 2010
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »

Zacusca de vinete cu gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele…
Read more »

Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

11 October 2010
  Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 lin­guri zahăr linguri unt 1 lin­guriţă praf de scorţişoară sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Marinata de stavrid

11 October 2010
  Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 mor­cov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verd

Morun siberian

11 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maio­neză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină…
Read more »
 

Supă de varză dulce cu crutoane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine   Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de…
Read more »

Gogosari cu mustar

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de…
Read more »

Dulceaţă de coacăze

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun…
Read more »

Castraveţi in otet

11 October 2010
Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două…
Read more »

Clătite pane cu pui si mazare verde

11 October 2010
Clătite pane cu pui si mazare verde
  Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4…
Read more »

Crap marinăresc

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml…
Read more »

Piure de fasole verde

11 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi…
Read more »

Ardei capia pentru iarna

11 October 2010
Ardei capia pentru iarna
Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă,…
Read more »

Supă de roşii cu ciuperci

11 October 2010
  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral…
Read more »

Salata cu păstrăv afumat

11 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afu­mat) 1 lingură ulei sare piper…
Read more »

Garnitura delicioasa pentru friptura

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean   Mod…
Read more »

Parfeu de ciocolată

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat…
Read more »

Păstrăvi cu sos

11 October 2010
  Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml…
Read more »

Chec cu caise

11 October 2010
Chec cu caise
  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat…
Read more »

Conopidă cu orez şi legume

11 October 2010
Conopidă cu orez şi legume
  Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu…
Read more »

Mazăre cu maioneză de cartofi

11 October 2010
Mazăre cu maioneză de cartofi
  Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi…
Read more »

Kebab in vinete (Kebab Miluki)

11 October 2010
Kebab in vinete (Kebab Miluki)
  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de…
Read more »

Salata picantă cu legume orez si branză

11 October 2010
  Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi,…
Read more »

Ardei iuti pentru iarna

11 October 2010
Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte…
Read more »

Parfeu de cafea

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la…
Read more »

Biban umplut

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de us­turoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde…
Read more »

Dulceaţă de afine

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul…
Read more »

Şuba – salată cu hamsii

11 October 2010
  Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot,…
Read more »

Ardei grasi la borcan

11 October 2010
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet,…
Read more »

Zacusca de telina

11 October 2010
Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi   Mod de preparare: Se…
Read more »

Compot din dovlecei

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina   Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise

11 October 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise
  Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)

11 October 2010
Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis liqueur 1 lemon 1…
Read more »

Zacusca de patlagele verzi

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec…
Read more »

Compot de caise verzi

11 October 2010
  Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate…
Read more »

Compot de gutui

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă…
Read more »

Crap înfăşat în praz şi morcovi

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb d

Găluşte cu ceapă

11 October 2010
  reţetă ungurească Dai pe râză­toare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai…
Read more »
 

Marinată de crap

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 lin­guriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de…
Read more »

Fasole verde cu măsline

11 October 2010
Fasole_verde_cu_masline
Fasole verde cu măsline din: fasole verde, rosii, masline, ardei grasi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Poate te itnereseaza si Salata de fasole verde cu rosii si branza feta Ingrediente:…
Read more »

Biscuiţi cu mălai

11 October 2010
  Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă mine­rală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci…
Read more »

Compot de castane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se…
Read more »

Salată de castraveti cu usturoi

11 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de…
Read more »

Zacusca de gogosari si popinci

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper…
Read more »

Salată de hering cu legume

11 October 2010
  Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Salată cu paste si ardei

11 October 2010
Salată cu paste si ardei
  Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în…
Read more »

Zacusca de gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine   Mod de…
Read more »

Parfeu de banane

11 October 2010
  Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a…
Read more »

Ştiucă picantă

11 October 2010
  Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciu­perci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere…
Read more »

Zacusca de fasole

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi…
Read more »

Tartă cu ton si cascaval

11 October 2010
Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf  de sare   Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu…
Read more »

Crap în sos de vin

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)

10 October 2010
Cum_se_prepara_Cocktail_Aviation
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Poate te intereseaza si How to make Rose Sangria Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml…
Read more »

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi

10 October 2010
Chiftele din icre cu ceapă si usturoi
Chiftele din icre cu ceapă si usturoi din: icre, ceapa, ulei, paine, faina, sare, piper, condiment, bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii…
Read more »

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

10 October 2010
  Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şni­ţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână ma­re sau două mai mici de usturoi,…
Read more »

Ficăţei in aluat

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană de lapte sau apă   Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci…
Read more »

Cremă de mere coapte

10 October 2010
  Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure.…
Read more »

Supă de ardei cu găluşte si caşcaval

10 October 2010
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
  Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval…
Read more »

Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

10 October 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde   Mod de preparare: Cureţi de coajă şi…
Read more »

Mancare de dovlecei cu carne de porc

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin alb…
Read more »

Salată de legume cu ton

10 October 2010
Salată de legume cu ton
  Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi de lună 2 ouă 150 g tele­mea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă…
Read more »

Salată de ouă cu ardei si caşcaval

10 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de…
Read more »

Paste cu legume si branză

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea,…
Read more »

Salata de vară cu carne şi măsline

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6…
Read more »

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

10 October 2010
Salată de acrituri cu maioneză de fasole
  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

10 October 2010
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g…
Read more »

Musaca de spanac cu carne

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper…
Read more »

Pârjoale din icre de scrumbie

10 October 2010
  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper…
Read more »

Ciuperci la cuptor

10 October 2010
Ciuperci la cuptor
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Budincă de spanac cu peşte

10 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro