Retete de mancare gustoase si rapide
Aluat pentru prajit
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron,…
Read more »Cozonaci
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară 1/2 din coaja…
Read more »Pulpe de pui cu ardei grasi
Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura…
Read more »Glazura de ciocolata
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă…
Read more »Pesto de masline
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi Mod…
Read more »Piure de legume cu carne de viţel
Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1…
Read more »Cartofi
Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se fierbe laptele…
Read more »Foi de viţă conservate pentru iarnă
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să…
Read more »Salată cu peşte şi porumb
Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari Mod de preparare: Fierbi…
Read more »Jeleu de cafea
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei Mod de preparare: Se…
Read more »Trigoane
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul…
Read more »Ghiveci cu carne de pasăre
Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1…
Read more »Salata de sfecla rosie
Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se taie…
Read more »Salată de morcov cu gogoşari si măsline
Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini de păstârnac 1 castravecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură muştar sare…
Read more »Vinete umplute cu ou şi caşcaval
Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper Mod de…
Read more »Salată de pui cu varză si cartofi
Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii…
Read more »Pesto de patrunjel
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare:…
Read more »Parmezan din seminte de pin
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie…
Read more »Salată de vară cu boia
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de…
Read more »Dovlecei barca
Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline oregano patrunjel Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei)…
Read more »Plezir
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul,…
Read more »Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci
Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3…
Read more »Struguri marinaţi
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă Mod de preparare:…
Read more »Ciorba de legume cu zer de oaie
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfeclă roşie 2 ardei graşi…
Read more »Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125…
Read more »Salată de sardele, măsline si ouă
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui ouăle la…
Read more »Ardei căpaciţi
Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Salată de pătrunjel
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai…
Read more »Dovlecei gratinaţi
Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată 200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii,…
Read more »Esenţă de zarzavat pentru supă
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot…
Read more »Chec cu făină de cartofi şi migdale amare
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru…
Read more »Prăjitură turcească
Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru…
Read more »Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 li
Pesmeciori cuiburi
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat…
Read more »Gustare fitness
Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se…
Read more »Vinete pentru musaca
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu…
Read more »Fursecuri cu ciocolată
Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată…
Read more »Friptura de vaca cu crema de castraveti
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel…
Read more »Fursecuri cu drojdie de bere
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate…
Read more »Carne de pui cu salata
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta Mod de preparare:…
Read more »Cornuleţe ruseşti
Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat…
Read more »Şodou
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi…
Read more »Ardei conservaţi în bulion
Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată. Nu se lasă în…
Read more »Gustare Fitness
Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt dietetic miere Mod de preparare: Se amesteca mierea si iaurtul dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2…
Read more »Pepene galben umplut
Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 piersici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin…
Read more »Spumă de mere
Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb…
Read more »Ardei umpluţi cu piure de legume
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare…
Read more »Gogoşari în oţet
Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe…
Read more »Căpşuni cu frişcă
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă.…
Read more »Pastrav cu ardei gras si praz
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline…
Read more »Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie…
Read more »Prăjitură cu crema de cafea
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente…
Read more »Strudel cu brabza
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de…
Read more »Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice…
Read more »Salată cu castraveti cu borş
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii…
Read more »Strudel cu nuci
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de…
Read more »Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi…
Read more »Sufleu cu smîntînă
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care…
Read more »Omleta cu dovlecei si cabanos
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi…
Read more »Zarzavat uscat pentru iarnă
Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu…
Read more »Gogoşari cu orez
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid…
Read more »Melanj de fructe proaspete
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de…
Read more »Felii de portocale cu nuci
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se…
Read more »Crap cu roşii şi lamaie la tava
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl…
Read more »Musaca de castraveti şi piure de cartofi
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai…
Read more »Cremă de alune sau nuci pralinate
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate Mod de preparare: Se p
Salata de cruditati cu sos vigneta
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt …
Read more »Dovlecei cu smantană si mărar
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai…
Read more »Şarlotă de fructe
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni,…
Read more »Ochiuri in smantană
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi…
Read more »Friptura de piept de pui cu ciuperci
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de preparare: Carnea se taie…
Read more »Crochete de vinete cu brânză
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura…
Read more »Salată de legume şi fructe
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod…
Read more »Gogoşari şi ardei gen bulion
Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se…
Read more »Salata de fructe cu lapte batut
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut …
Read more »Clătite gratinate, cu vinete
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf…
Read more »Plăcinta cu vişine
Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine Mod de preparare: Freci 2 ouă…
Read more »Glazura alba
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu…
Read more »Ciorbă de carnaţi afumati
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai…
Read more »Reteta zilei: Spanac cu orez
O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi…
Read more »Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja…
Read more »Prăjitură în sos de scorţişoară
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao…
Read more »Prăjitură cu cacao şi nuci
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2…
Read more »Tort special de cacao
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2…
Read more »Tocănită de viţel cu ţelină
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod de…
Read more »Prăjitură cu cacao şi struguri
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri …
Read more »Plăcintă rapidă cu branză
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420…
Read more »Prăjitură festivă
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe…
Read more »Tochitură muntenească
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper…
Read more »Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare: Cureti pepenele…
Read more »Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t…
Read more »Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2…
Read more »Tocăniţă cu branză telemea
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză…
Read more »Prăjitură cu ness
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g…
Read more »Tăietei cu şuncă afumată
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi…
Read more »Sarmale la ceaun
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei…
Read more »Ruladă de carne de porc cu hrean
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet …
Read more »Ciorbă cu pipote si tarhon
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de preparare: Cureţi morcovul şi…
Read more »Varză cu costiţă si smantană
Varză cu costiţă si smantană din: varza, costita afumata, smantana, lapte, foi de dafin, cimbru, faina, sare. Ingredient
Pacheţele de caşcaval in susan
Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4 felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel…
Read more »Legume rumenite
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei 2-3 frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, tai dovlecelul…
Read more »Bulz cu afumătură
Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Din mălai, apă şi…
Read more »Salată cu şuncă si cas de oaie
Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4 castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare: Speli salata,…
Read more »Ceapa cu maioneză
Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei sare după gust Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi…
Read more »Aripioare pe piure de dovlecei
Aripioare pe piure de dovlecei din: aripioare de pui, dovlecei, ceapa, morcov, ardei, unt, ulei, sare, piper, cimbru, marar. Poate te intereseaza si Pui cu ghimbir si sos de soia…
Read more »Prăjitură cu vişine şi caise
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml…
Read more »Budincă de pişcoturi
Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat Mod de preparare: Incălzeşti…
Read more »Copane de pui in costiţă
Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la cuptor. Pregăteşti…
Read more »Dovlecei cu roşii la cuptor
Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care…
Read more »Cataif
Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 300 ml apă 500 g frişcă Mod de preparare: Ungi o tavă cu…
Read more »Mîncare de vinete cu usturoi
Ingrediente: 3-4 vinete potrivit de mari 4 cepe 5 căţei de usturoi 4 roşii 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se…
Read more »Tort Micado
Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1…
Read more »Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci
O reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de porc 5 cepe 150 g ciuperci 3…
Read more »Mancare de dovlecei cu perişoare
Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Speli dovlecei,…
Read more »Supă de păstăi galbene cu smântână
Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri smântână 1 lingură…
Read more »Mancare simplă de bame
Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu…
Read more »Tort cu prune si zahar ars
Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1…
Read more »Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat
Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou susan Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în…
Read more »Sufleu de clătite cu crenvurşti
Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »Volovanuri mici
Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie…
Read more »Crochete de cartofi cu şuncă
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot…
Read more »Taitei
Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa…
Read more »Scovergi
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el…
Read more »Zamă de porc moldovenească
Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2 cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş proaspăt sare…
Read more »Salată de şalău
Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare Mod de preparare: Cureţi şalăul,…
Read more »Ruladă cu ton
Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1 ceapă 1/2 lămâie 2 gălbenuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri de unt…
Read more »Salată de peşte proaspăt
Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3 linguri…
Read more »Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea
Ingrediente blat: 300g făină l/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie 250g ciocolată un vârf de cuţit…
Read more »Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)
Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup…
Read more »Fasole verde cu omletă
Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă…
Read more »Vinete preparate greceşte
Ingrediente: 3-4 vinete mari 500 g roşii 4 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri făină 1 căpăţînă usturoi sare Mod de preparare: Se taie vinetele pe lungime şi…
Read more »Borş de varză dulce cu mărar
Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare
Tort Moca
Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2 linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2…
Read more »Prăjitură cu cafea şi nuci
Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci…
Read more »Prăjitură cu cafea
Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom…
Read more »Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4 căţei de usturoi…
Read more »Biftec clasic
Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment …
Read more »Tochitură suceveană
Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai …
Read more »Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board 1…
Read more »Orez cu lapte
Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă Mod de preparare: Se pune la fiert…
Read more »Bors de sfeclă cu costită afumată
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare Mod de…
Read more »Ghiveci de plătică şi măsline
Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei Mod de…
Read more »Doboş-tort
Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt,…
Read more »Prăjitură cu frişca şi cafea
Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom Mod de…
Read more »Şarlotă de pişcoturi
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate vanilie…
Read more »Uger pane
Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare piper 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă…
Read more »Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză…
Read more »Omletă cu cartofi noi
Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri şi-i prăjeşti…
Read more »Nuga de casă
Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte 3 linguri cacao 50…
Read more »Tort de curmale şi frişcă
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie Mod de preparare:…
Read more »Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi 150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel …
Read more »Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii
Ingrediente: 100 brânză de vaci 3 linguri susan 2 linguri brânză de burduf 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 2 ouă 1 gulie 4 linguri oţet 5…
Read more »Negrese cu cafea şi alune
Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4 linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de copt 100g alune sfărâmate …
Read more »Plăcintă cu ficat de porc
Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1 ceapă 1 ou 2…
Read more »Tort Alcazar
Tort Alcazar din: albusuri, zahar, nuci, vanilie, ulei, zahar, unt, lapte, cafea, cacao, rom. Poate te intereseaza si Prajitura cu zmeura si ciocolata Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 250…
Read more »Tort Othello
Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao 55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină pentru…
Read more »Şarlotă de vanilie
Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8 foi gelatină Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest timp se freacă…
Read more »Mancare de mărar cu costiţă afumată
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă ulei sare Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în ulei. Cureţi…
Read more »Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate 200 g zahăr…
Read more »Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 galbenusuri 1 legatura…
Read more »Aluat de tarte
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un praf de sare Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină…
Read more »Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g varză albă ulei 2 linguri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare piper Mod…
Read more »Paine de cartofi
Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se moaie. Ii scoatem,…
Read more »Aluat sfaramicios
Aluat sfaramicios din: faina, unt, smantana, galbenusuri, zahar, sare. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbenuşuri zahăr sare Mod de preparare: Turnăm pe masă…
Read more »Salată de iarnă cu jumări
Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3 cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g mă