Retete de mancare gustoase si rapide
Cozonac umplut
Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom Mod de preparare: Laşi stafidele…
Read more »Zacusca dietetica de vinete
Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare …
Read more »Clatite cu ciuperci si smantana
Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau…
Read more »Pachete surpriza cu sos picant
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2…
Read more »Ouă scoţiene
Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă…
Read more »Rulada cu frisca si cacao
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă,…
Read more »Somon in aspic
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare Mod…
Read more »Plăcintă cu praz si cascaval
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare…
Read more »Prăjitură cu nucă de cocos
Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte Ingrediente crema 1: 6…
Read more »Pui cu sos de ouă
Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:…
Read more »Andive umplute cu branza si boia dulce
Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci…
Read more »Prăjitura Nicoleta
Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri…
Read more »Ciuperci umplute cu pui
Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai…
Read more »Stufat de vitel
Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi…
Read more »Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă
Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet margarină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă…
Read more »Muşchi de viţel pe pat de spanac
Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi…
Read more »Budinca de cozonac
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară…
Read more »Frigarui de porc
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2 cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu…
Read more »Merluciu pane
O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă…
Read more »Tarte cu ciuperci si oua de prepelita
Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru…
Read more »Salata de radacinoase cu maioneza
Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridichea,…
Read more »Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi
Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le rumeneşti în…
Read more »Prăjitură cu pesmet şi căpşuni
Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de…
Read more »Chec cu caşcaval şi ceapă verde
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei Mod…
Read more »Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac
Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3…
Read more »Vită in crustă
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei…
Read more »Mâncare de mazăre, morcov si muştar
Ingrediente: 800 g mazăre verde 5 roşii 2 morcovi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper zahăr Mod…
Read more »Paste cu legume şi carne de vită
Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caşcaval 2…
Read more »Pulpe impănate
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb…
Read more »Supa-crema de salata verde
Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert…
Read more »Ardei umpluţi cu urdă şi orez
Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru Mod de…
Read more »Cocktail Homar Bloody Mary
Cocktail Homar Bloody Mary Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la
Plăcinta cu cartofi si ţelină
Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare…
Read more »Legume in ţest
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod…
Read more »Salată de fructe de mare si somon afumat
Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel …
Read more »Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde
Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 linguri de iaurt ulei Mod de preparare: Speli carnea…
Read more »Costiţă cu roşii la cuptor
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele…
Read more »Ruladă cu afumătură
Ingrediente: 400 g carne de porc împănată 1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100…
Read more »Prajitura cu mac si nuca de cocos
Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3 linguri de făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 16 linguri zahăr, 2…
Read more »Chec sasesc
Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un…
Read more »Tort la rece
Pentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză mascarpone…
Read more »Budincă fiartă de spanac
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr…
Read more »Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză
Ingrediente aluat: 800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă,…
Read more »Piept de pui acoperit
Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legătură…
Read more »Aperitiv in foi de napolitana
Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi…
Read more »Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie
Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval…
Read more »Macaroane cu 3 feluri de brânză
Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi…
Read more »Aspic cu portocale
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare: Fierbe picioarele de…
Read more »Tartă cu ardei copţi şi carne tocată
Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel…
Read more »Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă
Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă din: stevie, cascaval, sunca, oua, faina, sare, unt. Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g…
Read more »Pui cu legume şi ciuperci
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei Mod de…
Read more »Prajitura cu lapte batut si capsuni
Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg…
Read more »Tocăniţă de carne cu măghiran
Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afumată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare Mod de…
Read more »Supă de scoici
Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii…
Read more »Cocktail cu anans
Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr după gust Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas…
Read more »Stridii la cuptor
Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit…
Read more »Fusilli cu somon
Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb Mod…
Read more »Pui cu măsline şi mere
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb.…
Read more »Salată de andive cu mere
Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20…
Read more »Plăcintă cu carne de manzat
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri…
Read more »Cremă de mere cu nuga
Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa…
Read more »Somon pe pat de fenicul
Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme…
Read more »Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie
Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3 feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pune feliile de lămâie într-un…
Read more »Nuga cu alune si nuci
Nuga cu alune si nuci din: albusuri, miere de albine, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilinat, alune, nuci. Ingrediente: 5
Festin mediteranean
Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton…
Read more »Prajitura cu frisca si capsuni
Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 750 ml smântână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă,…
Read more »Tort dobos
Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt…
Read more »Cartofi cu branza si carnati la cuptor
Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g telemea 100 g caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii şi când sunt…
Read more »Cartofi noi cu usturoi si rosii
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli în…
Read more »Pui aromat cu garnitura de orez
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml ulei 2 linguri vegeta orez Mod de preparare: Cum procedezi: Speli carnea şi…
Read more »Gulas rapid cu carne de porc
Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de…
Read more »Friptură mediteraneană de peşte
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr…
Read more »Ratatouille cu ciuperci
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi…
Read more »Projitura mimoza
Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3…
Read more »Caltabosi moldovenesti
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă)…
Read more »Panettone
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilinat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt…
Read more »Cocktail Bloody Mary asiatic
Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi…
Read more »Musaca de cartofi cu carne de miel
Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de…
Read more »Choux a la creme
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie,…
Read more »Chec cu fructe confiate
Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de…
Read more »Ciupercute cu caise
Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt, caise din…
Read more »Tort cu castane si ananas
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de rom 15…
Read more »Tort aperiv
Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa…
Read more »Supă italiană de fasole
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă…
Read more »Acordeoane din cartofi
Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile.…
Read more »Salau ascuns in cereale
Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de…
Read more »Peste umplut
Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua…
Read more »Rata cu portocale
O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte…
Read more »Fantezie cu bezea
Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate …
Read more »Pui cu alune caramelizate
Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin…
Read more »Gaina umpluta cu garnitura de cartofi
Gaina umpluta cu garnitura de cartofi din: gaina, ficati de pasare, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500…
Read more »Piept de curcan umplut cu alune
O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca…
Read more »Tort bradut
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar…
Read more »Pui in scobitori
Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare:…
Read more »Cozonac glazurat umplut cu nuca
Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200…
Read more »Salată de fructe cu seminţe de rodie
Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate…
Read more »Salată de varză roşie cu măr şi capere
Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1
Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin Mod de…
Read more »Rulouri de vită cu costită
Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă…
Read more »Cozonac cu migdale si rahat
Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g…
Read more »Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi
Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condimentată, pentru cârnaţi 1 legătură…
Read more »Cocktail Bloody Mary imperial
Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50…
Read more »Supa de legume cu perisoare de pui
Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust Mod de preparare: Cureti morcovii si…
Read more »Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci
Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ardei gras galben 1 praz 80 g ciuperci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper…
Read more »Plăcintă ungurească cu brânză
Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5…
Read more »Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi
Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600…
Read more »Portofele cu ciocolata
Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere…
Read more »Rulada exotica din pulpa de porc
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune…
Read more »Supa fina cu ciuperci si kaizar
Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor…
Read more »Burta de porc uscata
Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta,…
Read more »Jambon in crusta aromata
Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov…
Read more »Rasol de peste cu sos de migdale
Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama…
Read more »Muşuroi de furnici (desert)
Muşuroi de furnici din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, unt, grasime, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, fructe proaspete. Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat…
Read more »Pulpa de porc cu mango
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci…
Read more »Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel Mod de preparare: Tai ceapa pestisori…
Read more »Stea cu ciocolata si lichior
Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6…
Read more »Chec cu mac
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de…
Read more »Stelute picante
Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de…
Read more »Salata cu orez
Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1 ceapa rosie patrunjel fin tocat Mod de preparare: Pui la fiert in vase…
Read more »Reteta zilei: Tortellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval
Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval din: tortellini cu prosciutto crudo, cascaval, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline patrunjel…
Read more »Carnati
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati Mod de preparare: Dai carnea si…
Read more »Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa
Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust …
Read more »Tort cu ananas si migdale
Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă 1/2…
Read more »Cocktail Sidecar
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente:…
Read more »Cozonac cu mac si rahat
Ingrediente: 1 kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 350 g zahar 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 1 lapte 60 g drojdie 1 lingurita rasa de sare 250…
Read more »Fantezie cu fructe
Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3 linguri zahăr 2 ciocolate mici Mod…
Read more »Sarmale in vas de lut
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu…
Read more »Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de
Chec de carne si afumatura
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta…
Read more »Coroană de praline
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o…
Read more »Parfait cu blat de tort
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe…
Read more »Supă condimentată din coadă de viţel
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin…
Read more »Plăcinţele cu pui
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de…
Read more »Cocktail Shirley Temple
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie Se serveşte la orice…
Read more »Sarmale de vitel in foi de vita
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2…
Read more »Paine impletita
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta…
Read more »Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două…
Read more »Ruladă de porc cu sos de zmeură
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml…
Read more »Cockail Sunrise
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Read more »File de porc umplut
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb…
Read more »Supă cu găluşte din ficăţei
Supă cu găluşte din ficăţei din: gaina, morcovi, radacina de telina, telina verde, sare, patrunjel, ficat d epui, pesmet, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g…
Read more »Salată nordică
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper…
Read more »Sparanghel imperial
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma…
Read more »Somon cu năut si susan
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar…
Read more »Pere în vin roşu
Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason…
Read more »Ouă de prepeliţă cu icre negre
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de muştar dulce…
Read more »Tort cu afine si blat de pandişpan
Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5…
Read more »Banane cu ghimbir si sos cointreau
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o linguriţă de gelatină pudră sau…
Read more »Ciuperci in vin alb
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »Carnat de porc afumat
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata cu usturoi pisat si apoi…
Read more »Chisca fina de ficat
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare…
Read more »Crabi in unt cu condimente şi usturoi
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat Mod de…
Read more »Salata de boeuf romaneasca
Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente maioneza:2 galbenusuri (unul fiert…
Read more »Peste cu sos de mere
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama…
Read more »Rata pe varza calita
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod de preparare: Gusti…
Read more »Sarmalute cu carnati
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de…
Read more »Colaci
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de preparare: Intr-un…
Read more »Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.…
Read more »Cocktail Sherry Cobbler
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe