Retete de mancare gustoase si rapide
Salată de ouă cu ardei si caşcaval
Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de…
Read more »Paste cu legume si branză
Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,…
Read more »Salata de vară cu carne şi măsline
Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6…
Read more »Salată de acrituri cu maioneză de fasole
Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g…
Read more »Musaca de spanac cu carne
Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper…
Read more »Pârjoale din icre de scrumbie
Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper…
Read more »Ciuperci la cuptor
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Budincă de spanac cu peşte
Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf…
Read more »Reţete de post: Sos de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condiment tip Vegeta după gust 1…
Read more »Tort Caraiman
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de…
Read more »Ciuperci murate cu maioneză de cartofi
Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi…
Read more »Ciorbă uşoară de legume
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Salată de ou cu iaurt
Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper Mod de…
Read more »Rulouri din carne de viţel cu sos de vin
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100…
Read more »Ardei umpluţi cu fasole batută
Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »Salată de spanac cu ouă
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai…
Read more »Mancare de varză cu ciuperci
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei…
Read more »Ciorbă de fasole si varză roşie
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel…
Read more »Tuslama regala II
Ingrediente: 1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100…
Read more »Sufleu de vinete cu carne tocată
Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii 250 ml lapte 4 linguri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g…
Read more »Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul şi prazul, dai separat ţelina şi morcovul pe…
Read more »Salată de cartofi cu hamsii si ardei
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece.…
Read more »Tort cu fructe şi frişca
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise)…
Read more »Zacusca de bureti
Ingrediente: 5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2…
Read more »Placinta cu iaurt si stafide
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide…
Read more »Varza murat cu carne afumata
Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g cârnat de casă afumat 50 ml de ulei Mod de preparare: Se toacă…
Read more »Tocanita de miel cu ciulama la cuptor
Ingrediente: 2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă…
Read more »File de şalău cu vinete
Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici (cherry) sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în felii de circa…
Read more »Salată de pui cu fasole verde şi porumb
Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb (de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei sare…
Read more »Aluat pentru pizza
Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia…
Read more »Lapţi de crap fripţi
Lapţi de crap fripţi din: lapti de crap, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată…
Read more »Dovlecei cu măsline si busuioc
Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lingură făină zeamă de
Salată cu două feluri de varză si cu ardei
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei Mod de preparare: Speli…
Read more »Cremă de castane
Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă…
Read more »Tarta exotică indiană
Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi…
Read more »Cod cu sos de gin
Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml miere 50 g smântână 2 linguri…
Read more »Pilaf cu varză dulce
Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă mare sare şi piper Mod de preparare: Tai varza subţire, o…
Read more »Crochete de conopidă şi macaroane
Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină 250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei Mod de preparare: Speli…
Read more »Crema de ananas
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas …
Read more »Salată de cruditaţi
Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1 lămâie 2-3 linguri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi zahăr …
Read more »Rulada de caprioara cu fructe
Ingrediente: 8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină 300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin…
Read more »Tort cremă de cafea Moka
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă…
Read more »Peşte cu legume si maioneză de post
Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g fasole verde…
Read more »Salată cu rosii si macrou aumat
Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1 legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei 10…
Read more »Rulada aperitiv
Ingrediente aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin maşină, o cutie…
Read more »Paste fainoase cu cabanos si branza de oi
Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g…
Read more »Medalion de mistret
Ingrediente: 1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg…
Read more »Supă-cremă de legume cu aromă de dafin
Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel…
Read more »Terină de peşte
Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 felii de somon afumat 2 ouă l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt 4 linguri maioneză acrită…
Read more »Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii
Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2 ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce…
Read more »Pateuri cu cabanos
Ingrediente: 800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1 lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos Mod de…
Read more »Berea de producţie casnică
In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen…
Read more »Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli
Ingrediente: 1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina 100 ml vin rosu Mod de preparare: Carnea de vânat se…
Read more »Chec cu mere
Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită 1/2 ceaşcă stafide…
Read more »Peşte pane cu legume de vară
Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1 ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri…
Read more »Cremă de alune
Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie Mod de preparare: Alunele se…
Read more »File de crap cu roşii şi ciuperci
Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciuperci proaspete 1 ceapă 1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3 linguri făină sare piper…
Read more »Păstrăvi cu sos
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun …
Read more »Tuslama regala I
Ingrediente: 2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de hrean boabe de piper sare delicat după gust Mod de preparare: Burta se…
Read more »Tort de ciocolată vienez
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă…
Read more »Sarmalele bunicii
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză…
Read more »Placinta cu carne si sos de mustar
Ingrediente: 200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3…
Read more »Reţete de post: Sărăţele cu chimen
Sărăţele cu chimen din: faina, margarina, drojdie, apa minerala, chimen, sare, ulei, Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă minerală 1 linguriţă chimen sare…
Read more »File de cod cu telemea şi ardei gras
File de cod cu telemea şi ardei gras din: fileuri de cod, telemea de oaie, ardei grasi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.
Friptura de caprioara
Friptura de caprioara din: carne de caprioara, faina de grau, ulei, morcov, telina, ardei verde, ceapa, bulion, foi de dafin, otet, boabe de coriandru, zahar. Ingrediente: 1,6 kg carne de…
Read more »Gogoşele de cartofi
Gogoşele de cartofi din: cartofi, unt, faina, apa, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă apă 2 ouă sare…
Read more »Musaca de cartofi cu carne tocata
Musaca de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, cascaval, oua, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne…
Read more »Chifteluţe de pui cu sos de smantană
Chifteluţe de pui cu sos de smantană din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, ou, patrunjel, marar, smantana, unt, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă…
Read more »Ciorbă de păsat (crupe de porumb)
Ciorbă de păsat din: apa, bors, pasat, verdeturi, sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare Mod…
Read more »Miel cu sos de smantana
Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei…
Read more »Peşte marinat cu lamaie si patrunjel
Peşte marinat cu lamaie si patrunjel din: macrou, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, foi de dafin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion…
Read more »File de şalău in crustă de mac
File de şalău in crustă de mac din: file de salau, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare, piper. Ingrediente: 700g file de…
Read more »Reţete de post: Gogoşi din cartofi
Gogoşi din cartofi din: cartofi, faina, apa calda, zahar, ulei, drojdie de bere, sare, esenta de vanilie, untdelemn, zahar vanilat. Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă…
Read more »Chiftelute prajite
Ingrediente: 300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml ulei verdeaţă piper Mod de preparare: Carnea se taie…
Read more »Mancare de ardei gras cu piept de pui
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi…
Read more »Reţete de post: Paste fainoase cu măsline
Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din conservă 1/2…
Read more »Tort cu banane si vişine
Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g unt 2 linguri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr 1/2…
Read more »Cod cu lămâie
Ingrediente: 4 fileuri de cod lămâie linguri pesmet 2-3 căţel de usturoi 2 linguri idei 100g unt 50ml vin alb sec 200g smântână 1 ceapă mică l leg. mărar…
Read more »Sarmale fierte in vin alb
Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 150 g orez 500 g ceapă sare piper cimbru verdeaţă varză dulce opărită în apă cu sare şi puţin…
Read more »Cozonaci simpli
Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4-5 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 500 ml lapte 60 g drojdie un păhărel de rom coaja rasă…
Read more »Rulada din file de porc
Ingrediente: 1 kg muşchi filé de porc 500 g cabanos 2 gogoşari roşii 2 morcovi fierţi 5 ouă 500 g făină albă 500 ml ulei 500 g caşcaval Mod…
Read more »Tocana de berbec
Ingrediente: 1,5 kg carne de berbec 2 morcovi raşi 2 cepe 100 ml ulei 1 ardei gras roşu 1 pahar de vin sare piper foi de dafin boia dulce cimbru…
Read more »Mancare vanatoreasca
Ingrediente: 1,5 kg carne de mânzat zarzavat 300 gprune uscate 1 cană de miez de nucă fâşii de slănină 1 castron de usturoi 100 gunt 1 lingura bulion sare piper…
Read more »Salată de conopidă cu măsline si maioneză
Ingrediente: 2 bucăţi conopidă potrivit de mari sare piper 2 linguri smântână 100 g măsline negre 1 legătură pătrunjel 1 roşie 2 ouă 1 lingură muştar 200 ml ulei…
Read more »Zacusca cu mustar
Ingrediente: 7 kg ardei kapia 250 ml ulei 2 linguri miere 4 linguri mustar Mod de preparare: Ardeii kapia, copţi, daţi prin maşină se adaugă 250 ml de ulei,…
Read more »Rulouri cu carne
Ingrediente: 500 ml de lapte 3 ouă 1 pahar de apă minerală sare piper delicat după gust 400-500 g făină 600 g carne Mod de preparare: Se face o…
Read more »Zacusca de fasole I
Ingrediente: 5 kg gogoşari copţi 5 kg ardei kapia copţi 2 kg ceapă 1 kg fasole boboloane fierte 1,5 kg suc de roşii 1,8 l de ulei Mod de…
Read more »Muschi de porc cu lamaie
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 300 g şuncă 1-2 lămâi sare piper Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se săreazăşi se…
Read more »Păstrăv în sos de smântână
Ingrediente: 8 păstrăvi (circa 250g bucata) 300g smântână 100g unt 1 lingură făină 200ml lapte 1lămâie sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se…
Read more »Tartă cu mere Poiana Braşov
Ingrediente: 12 mere creţeşti ionatane sau renete 400 g aluat de foitaj sau aluat fraged 120 g zahăr 100 g gem 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Merele se…
Read more »Friptura novodnai
Ingrediente: 1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100 ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii Mod de preparare: Un kg…
Read more »Varza cu paste
Ingrediente: 2 verze mari 1lingură de delicat 400 g paste făinoase ulei Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei. Varza se toacăşi se…
Read more »Crap pe varză la cuptor
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion subţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras…
Read more »Ingheţată de ness
Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi…
Read more »Peşte cu sos de castraveţi
Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei 2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie sare…
Read more »Mancarica de verdeaţă
Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 legături mărar 2 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa,…
Read more »Mancare de dovlecei cu boia
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g bulion 1 ceapă 50 ml ulei Mod de preparare: Cure
Reteta zilei: Briose cu cereale si banane
Briose cu cereale si banane din: cereale, lapte, unt topit, zahar brun, ou, esenta de vanilie, melasa, iaurt, piure de banane, ovaz, faina, germeni de grau, sare, praf de copt,…
Read more »Prăjitură cu biscuiţi si cafea
Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1…
Read more »Macrou cu caşcaval la cuptor
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele…
Read more »File de crap cu cartofi
Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg. ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »Salată de macrou marinat
Salată de macrou marinat din: macrou marinat, oua, rosii, morcov, telina, ardei gras, ceapa rosie, ceapa verde, masline, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata…
Read more »Ştiucă umplută ca la Maliuc
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper…
Read more »Pastă de urdă cu marar si oregano
Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de oregano 2 roşii pentru preparare şi una pentru ornament 1 lingură de ulei de masline …
Read more »Chiftelute cu hrean si smnatana
Ingrediente: 700 g carne tocată fin 2 cepe 200 g franzelă înmuiată în apă rece 4 ouă sare piper secretul gustului 1 legătură de mărar 500 g smântână Mod…
Read more »Macrou cu struguri
Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »Carnati de casa
Ingrediente: 1kg carne de porc 1kg carne de vită 400 g slănină 1 linguriţă de piper 1 linguriţă de sare 2 căciulii de usturoi 1 linguriţă de boia dulce cimbru…
Read more »Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură…
Read more »Tochitura taraneasca din purcel afumat
Ingrediente: 300 g muşchiuleţ 300 g costiţă 300 g cârnat 200 g slănină 2 pahare apă Mod de preparare: Tocăm slănina cubuleţe şi o punem la topit, adăugăm costiţa,…
Read more »Rulada de porc
Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 3 morcovi 200 g cabanos 200 g slănină 5 ouă sare piper ulei usturoi 1 kg cartofi Mod de preparare: Muşchiul se desface…
Read more »Reţete de post: Soia cu ciuperci si legume
Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuperci 2 morcovi 1 ţelină mai mică 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de…
Read more »Reţete de post: Tocană de măsline
Ingrediente: 300 g măsline 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă piper sare ulei Mod de preparare: Desărezi măslinele în apă fierbinte,…
Read more »Reţete de post: Sarmale cu soia
Ingrediente: 1 pungă granule de soia 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1 păstârnac 1/2 cană orez 1 linguriţă condiment tip Vegeta…
Read more »Piftie din carne afumata de porc
Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi Mod…
Read more »Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
Ingrediente: 400 g făină 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră 3 ceşcuţe ulei 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală 1 linguriţă amoniac 1 plic zahăr vanilat un praf…
Read more »Tartă cu gutui
Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom 250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler Mod de preparare:…
Read more »Tocanita picanta
Ingrediente: 1 kg carne de porc 4-5 ceape 75 ml ulei 2 linguri sos picant sare piper delicat Mod de preparare: Un kg carne de porc, degresatăşi tăiată bucăţele,…
Read more »Macrou în folie
Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai…
Read more »Macrou cu ceapă la cuptor
Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper boabe sare …
Read more »Jambon de porc in foitaj
Ingrediente: 1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1 ou sare piper cimbru usturoi boia dulce Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, şunca se…
Read more »File de biban pane
Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2 roşii sare piper Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de eventuale oscioare, spălate şi…
Read more »Rulada din muschi de porc flambata
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2 ouă sare piper Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate bine, apoi…
Read more »Pateu de ţelină
Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust …
Read more »Caras in sos
Caras in sos din: carasi, vin, otet de vin alb, zahar, rosii in bulion, smantana, ulei, unt, usturoi, foi de dafin, sare, piper. Poate te intereseaza si Bors de caras…
Read more »Prăjitură cu mere si budincă
Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2…
Read more »Sos de ciuperci
reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai felii…
Read more »Friptura de porc
Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de…
Read more »Sufleu de vanilie
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi Mod de prepa
Ciorbă cu perişoare de peşte
Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de…
Read more »Tartă cu căpşuni sau fragi
Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec…
Read more »Reţete de post: Placintă cu soia
Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g drojdie 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper cimbru oregano…
Read more »Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată
Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole verde 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ardei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper …
Read more »Tocanita de vitel cu castraveti
Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată cubuleţe…
Read more »Piept de pui cu sos de smantana
Piept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, ceapa, faina alba, ulei, apa, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2…
Read more »Tort de castane cu fistic sau migdale
O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150…
Read more »Păstrăvi cu smantana la cuptor
Păstrăvi cu smantana la cuptor din: pastravi, smantana, ulei, ceapa, usturoi, marar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi…
Read more »Cabanos in aluat
Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină Mod de preparare: Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă de…
Read more »Piept de pui cu smantana si conopida
Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă Mod de…
Read more »Ruladă de somon şi spanac
Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze…
Read more »Pască cu branză de vaci si cacao
Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g margarină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao…
Read more »Piept de vitel umplut cu galbiori
Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5…
Read more »Inima de vitel umpluta pe pat de varza
Ingrediente: 1 inima vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1 lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de tomate…
Read more »Rulouri din carne de vita
Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei Mod de preparare: Se porţionează carnea,…
Read more »Cremă de biscuiţi cu mere
Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de…
Read more »Pulpe de pasare cu hribi si smantana
Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin Mod de…
Read more »Tort cu vişine
Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congelator) 3 linguriţe îndulcitor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie …
Read more »Sote din maruntaie de pasare
Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de…
Read more »Miel cu spanac
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel,…
Read more »Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)
Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to decorate…
Read more »Pui prajit cu ciuperci
Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g…
Read more »Ruladă de miel
Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi…
Read more »Salată de gulii cu maioneză de orez
Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50 ml ulei Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni…
Read more »Ciorbă de miel
Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptului, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac,…
Read more »Tarte cu peşte şi legume
Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână 50g unt 4…
Read more »Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi
Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă minerală Mod…
Read more »Prăjiturele colorate din cozonac
Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide…
Read more »Soricel (pui) pe cartofi prajiti
Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei…
Read more »Rulada de piept de pasare cu spanac
Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii Mod de preparare: Se dezosează…
Read more »Tartă cu caise
Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet Mod de…
Read more »Rasol de pasare cu hrean si smantana
Rasol de pasare cu hrean si smantana din: carne de pasare, zarzavat, smantana, radacina de hrean. Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1…
Read more »Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi
Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă