marți, 7 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 87

Retete de  mancare gustoase si rapide

Salată de ouă cu ardei si caşcaval

10 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de…
Read more »
 

Paste cu legume si branză

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea,…
Read more »

Salata de vară cu carne şi măsline

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6…
Read more »

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

10 October 2010
Salată de acrituri cu maioneză de fasole
  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

10 October 2010
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g…
Read more »

Musaca de spanac cu carne

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper…
Read more »

Pârjoale din icre de scrumbie

10 October 2010
  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper…
Read more »

Ciuperci la cuptor

10 October 2010
Ciuperci la cuptor
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Budincă de spanac cu peşte

10 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf…
Read more »

Reţete de post: Sos de cartofi

10 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condi­ment tip Vegeta după gust 1…
Read more »

Tort Caraiman

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de…
Read more »

Ciuperci murate cu maioneză de cartofi

10 October 2010
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi
  Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi…
Read more »

Ciorbă uşoară de legume

10 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Salată de ou cu iaurt

10 October 2010
  Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper   Mod de…
Read more »

Rulouri din carne de viţel cu sos de vin

10 October 2010
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin
  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100…
Read more »

Ardei umpluţi cu fasole batută

10 October 2010
Ardei umpluţi cu fasole batută
  Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de spanac cu ouă

10 October 2010
Salată de spanac cu ouă
  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai…
Read more »

Mancare de varză cu ciuperci

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei…
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel…
Read more »

Tuslama regala II

10 October 2010
Ingrediente: 1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100…
Read more »

Sufleu de vinete cu carne tocată

10 October 2010
Sufleu de vinete cu carne tocată
  Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii 250 ml lapte 4 lin­guri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină

10 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină
  Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelina, mor­covul şi prazul, dai separat ţelina şi mor­covul pe…
Read more »

Salată de cartofi cu hamsii si ardei

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză   Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece.…
Read more »

Tort cu fructe şi frişca

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise)…
Read more »

Zacusca de bureti

10 October 2010
Ingrediente: 5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2…
Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

10 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide…
Read more »

Varza murat cu carne afumata

10 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g cârnat de casă afumat 50 ml de ulei   Mod de preparare: Se toacă…
Read more »

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

10 October 2010
Ingrediente:  2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă…
Read more »

File de şalău cu vinete

10 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici (cherry) sare piper   Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în fe­lii de circa…
Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi porumb

10 October 2010
Salată de pui cu fasole verde şi porumb
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb (de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei sare…
Read more »

Aluat pentru pizza

10 October 2010
Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia…
Read more »

Lapţi de crap fripţi

10 October 2010
Lapţi de crap fripţi
Lapţi de crap fripţi din: lapti de crap, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată…
Read more »

Dovlecei cu măsline si busuioc

9 October 2010
Dovlecei cu măsline si busuioc
  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lin­gură făină zeamă de

Salată cu două feluri de varză si cu ardei

9 October 2010
Salată cu două feluri de varză si cu ardei
  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »
 

Cremă de castane

9 October 2010
  Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă…
Read more »

Tarta exotică indiană

9 October 2010
  Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged   Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi…
Read more »

Cod cu sos de gin

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml mie­re 50 g smântână 2 linguri…
Read more »

Pilaf cu varză dulce

9 October 2010
  Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă mare sare şi piper   Mod de preparare: Tai varza sub­ţire, o…
Read more »

Crochete de conopidă şi macaroane

9 October 2010
Crochete de conopidă şi macaroane
  Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină 250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Crema de ananas

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas  …
Read more »

Salată de cruditaţi

9 October 2010
Salată de cruditaţi
  Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1 lămâie 2-3 lin­guri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi zahăr  …
Read more »

Rulada de caprioara cu fructe

9 October 2010
Ingrediente: 8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină 300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin…
Read more »

Tort cremă de cafea Moka

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă…
Read more »

Peşte cu legume si maioneză de post

9 October 2010
Peşte cu legume si maioneză de post
  Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g fasole verde…
Read more »

Salată cu rosii si macrou aumat

9 October 2010
Salată cu rosii si macrou aumat
  Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1 legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei 10…
Read more »

Rulada aperitiv

9 October 2010
Ingrediente aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin maşină, o cutie…
Read more »

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g…
Read more »

Medalion de mistret

9 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg…
Read more »

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Terină de peşte

9 October 2010
  Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 fe­lii de somon afumat 2 ouă l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt 4 linguri maio­neză acrită…
Read more »

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

9 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2 ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce…
Read more »

Pateuri cu cabanos

9 October 2010
Ingrediente: 800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1 lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos   Mod de…
Read more »

Berea de producţie casnică

9 October 2010
Berea de producţie casnică
  In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen…
Read more »

Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli

9 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Carnea de vânat se…
Read more »

Chec cu mere

9 October 2010
Chec cu mere
  Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită 1/2 ceaşcă stafide…
Read more »

Peşte pane cu legume de vară

9 October 2010
Peşte pane cu legume de vară
  Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1 ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri…
Read more »

Cremă de alune

9 October 2010
  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie   Mod de preparare: Alunele se…
Read more »

File de crap cu roşii şi ciuperci

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciu­perci proaspete 1 ceapă 1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3 linguri făină sare piper…
Read more »

Păstrăvi cu sos

9 October 2010
  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun …
Read more »

Tuslama regala I

9 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de hrean boabe de piper sare delicat după gust   Mod de preparare: Burta se…
Read more »

Tort de ciocolată vienez

9 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă…
Read more »

Sarmalele bunicii

9 October 2010
Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză…
Read more »

Placinta cu carne si sos de mustar

9 October 2010
Ingrediente: 200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)

9 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver II (video)
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 2
Read more »

Reţete de post: Sărăţele cu chimen

9 October 2010
Reţete de post: Sărăţele cu chimen
Sărăţele cu chimen din: faina, margarina, drojdie, apa minerala, chimen, sare, ulei, Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă minerală 1 linguriţă chimen sare…
Read more »

File de cod cu telemea şi ardei gras

9 October 2010
Retete_1
File de cod cu telemea şi ardei gras din: fileuri de cod, telemea de oaie, ardei grasi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Friptura de caprioara

9 October 2010
Friptura_de_caprioara
Friptura de caprioara din: carne de caprioara, faina de grau, ulei, morcov, telina, ardei verde, ceapa, bulion, foi de dafin, otet, boabe de coriandru, zahar. Ingrediente: 1,6 kg carne de…
Read more »
 

Gogoşele de cartofi

9 October 2010
Gogosele_de_cartofi
Gogoşele de cartofi din: cartofi, unt, faina, apa, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente:  1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă apă 2 ouă sare…
Read more »

Musaca de cartofi cu carne tocata

9 October 2010
Moussaka - traditional Bulgarian food
Musaca de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, cascaval, oua, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne…
Read more »

Chifteluţe de pui cu sos de smantană

9 October 2010
Chiftelute_de_pui_cu_sos_de_smantana
Chifteluţe de pui cu sos de smantană din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, ou, patrunjel, marar, smantana, unt, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente:  1 piept de pui 1 ceapă…
Read more »

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

9 October 2010
Ciorbe_si_borsuri
Ciorbă de păsat din: apa, bors, pasat, verdeturi, sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare     Mod…
Read more »

Miel cu sos de smantana

9 October 2010
Retete_3
Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei…
Read more »

Peşte marinat cu lamaie si patrunjel

9 October 2010
Peste_6
Peşte marinat cu lamaie si patrunjel din: macrou, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, foi de dafin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion…
Read more »

File de şalău in crustă de mac

9 October 2010
Peste_8
File de şalău in crustă de mac din: file de salau, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare, piper. Ingrediente: 700g file de…
Read more »

Reţete de post: Gogoşi din cartofi

9 October 2010
Reteta_de_post_Gogosi_din_Cartofi
Gogoşi din cartofi din: cartofi, faina, apa calda, zahar, ulei, drojdie de bere, sare, esenta de vanilie, untdelemn, zahar vanilat. Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă…
Read more »

Chiftelute prajite

9 October 2010
Ingrediente: 300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml ulei verdeaţă piper   Mod de preparare: Carnea se taie…
Read more »

Mancare de ardei gras cu piept de pui

9 October 2010
Mancare de ardei gras cu piept de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi…
Read more »

Reţete de post: Paste fainoase cu măsline

9 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din con­servă 1/2…
Read more »

Tort cu banane si vişine

9 October 2010
  Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g unt 2 lin­guri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr 1/2…
Read more »

Cod cu lămâie

9 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod lămâie lin­guri pesmet 2-3 căţel de usturoi 2 linguri idei 100g unt 50ml vin alb sec 200g smântână 1 ceapă mică l leg. mărar…
Read more »

Sarmale fierte in vin alb

9 October 2010
Ingrediente:  500 g carne de vită 500 g carne de porc 150 g orez 500 g ceapă sare piper cimbru verdeaţă varză dulce opărită în apă cu sare şi puţin…
Read more »

Cozonaci simpli

9 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4-5 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 500 ml lapte 60 g drojdie un păhărel de rom coaja rasă…
Read more »

Rulada din file de porc

9 October 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi filé de porc 500 g cabanos 2 gogoşari roşii 2 morcovi fierţi 5 ouă 500 g făină albă 500 ml ulei 500 g caşcaval   Mod…
Read more »

Tocana de berbec

9 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de berbec 2 morcovi raşi 2 cepe 100 ml ulei 1 ardei gras roşu 1 pahar de vin sare piper foi de dafin boia dulce cimbru…
Read more »

Mancare vanatoreasca

9 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de mânzat zarzavat 300 gprune uscate 1 cană de miez de nucă fâşii de slănină 1 castron de usturoi 100 gunt 1 lingura bulion sare piper…
Read more »

Salată de conopidă cu măsline si maioneză

9 October 2010
  Ingrediente: 2 bucăţi conopidă potrivit de mari sare piper 2 linguri smântână 100 g măsline negre 1 legă­tură pătrunjel 1 roşie 2 ouă 1 lingură muştar 200 ml ulei…
Read more »

Zacusca cu mustar

9 October 2010
Ingrediente: 7 kg ardei kapia 250 ml ulei 2 linguri miere 4 linguri mustar   Mod de preparare: Ardeii kapia, copţi, daţi prin maşină se adaugă 250 ml de ulei,…
Read more »

Rulouri cu carne

9 October 2010
Ingrediente: 500 ml de lapte 3 ouă 1 pahar de apă minerală sare piper delicat după gust 400-500 g făină 600 g carne   Mod de preparare: Se face o…
Read more »

Zacusca de fasole I

9 October 2010
Ingrediente:  5 kg gogoşari copţi 5 kg ardei kapia copţi 2 kg ceapă 1 kg fasole boboloane fierte 1,5 kg suc de roşii 1,8 l de ulei   Mod de…
Read more »

Muschi de porc cu lamaie

9 October 2010
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 300 g şuncă 1-2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se săreazăşi se…
Read more »

Păstrăv în sos de smântână

9 October 2010
  Ingrediente: 8 păstrăvi (circa 250g bucata) 300g smântână 100g unt 1 lin­gură făină 200ml lapte 1lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se…
Read more »

Tartă cu mere Poiana Braşov

9 October 2010
  Ingrediente: 12 mere creţeşti  ionatane sau renete 400 g aluat de foitaj sau aluat fra­ged 120 g zahăr 100 g gem 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Merele se…
Read more »

Friptura novodnai

9 October 2010
Ingrediente:  1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100 ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii Mod de preparare: Un kg…
Read more »

Varza cu paste

9 October 2010
Ingrediente:  2 verze mari 1lingură de delicat 400 g paste făinoase ulei   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei. Varza se toacăşi se…
Read more »

Crap pe varză la cuptor

8 October 2010
Crap pe varză la cuptor
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion sub­ţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras…
Read more »

Ingheţată de ness

8 October 2010
  Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi…
Read more »

Peşte cu sos de castraveţi

8 October 2010
  Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei 2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie sare…
Read more »

Mancarica de verdeaţă

8 October 2010
  Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 le­gături mărar 2 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa,…
Read more »

Mancare de dovlecei cu boia

8 October 2010
  Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g bulion 1 ceapă 50 ml ulei   Mod de preparare: Cure

Reteta zilei: Briose cu cereale si banane

8 October 2010
Briose_cu_cereale_si_banane_10
Briose cu cereale si banane din: cereale, lapte, unt topit, zahar brun, ou, esenta de vanilie, melasa, iaurt, piure de banane, ovaz, faina, germeni de grau, sare, praf de copt,…
Read more »
 

Prăjitură cu biscuiţi si cafea

8 October 2010
Prăjitură cu biscuiţi si cafea
  Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi  foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1…
Read more »

Macrou cu caşcaval la cuptor

8 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele…
Read more »

File de crap cu cartofi

8 October 2010
  Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg. ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Salată de macrou marinat

8 October 2010
Salată de macrou marinat
Salată de macrou marinat din: macrou marinat, oua, rosii, morcov, telina, ardei gras, ceapa rosie, ceapa verde, masline, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata…
Read more »

Ştiucă umplută ca la Maliuc

8 October 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper…
Read more »

Pastă de urdă cu marar si oregano

8 October 2010
Pastă de urdă cu marar si oregano
  Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de oregano  2 roşii pentru preparare şi una pentru orna­ment 1 lingură de ulei de masline  …
Read more »

Chiftelute cu hrean si smnatana

8 October 2010
Ingrediente: 700 g carne tocată fin 2 cepe 200 g franzelă înmuiată în apă rece 4 ouă sare piper secretul gustului 1 legătură de mărar 500 g smântână   Mod…
Read more »

Macrou cu struguri

8 October 2010
  Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Carnati de casa

8 October 2010
Ingrediente: 1kg carne de porc 1kg carne de vită 400 g slănină 1 linguriţă de piper 1 linguriţă de sare 2 căciulii de usturoi 1 linguriţă de boia dulce cimbru…
Read more »

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

8 October 2010
Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
  Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură…
Read more »

Tochitura taraneasca din purcel afumat

8 October 2010
Ingrediente: 300 g muşchiuleţ 300 g costiţă 300 g cârnat 200 g slănină 2 pahare apă   Mod de preparare: Tocăm slănina cubuleţe şi o punem la topit, adăugăm costiţa,…
Read more »

Rulada de porc

8 October 2010
Ingrediente:  1,5 kg muşchi de porc 3 morcovi 200 g cabanos 200 g slănină 5 ouă sare piper ulei usturoi 1 kg cartofi   Mod de preparare: Muşchiul se desface…
Read more »

Reţete de post: Soia cu ciuperci si legume

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuper­ci 2 morcovi 1 ţelină mai mică 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de…
Read more »

Reţete de post: Tocană de măsline

8 October 2010
  Ingrediente: 300 g măsline 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă piper sare ulei   Mod de preparare: Desărezi măslinele în apă fierbinte,…
Read more »

Reţete de post: Sarmale cu soia

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă granule de soia 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1 păstârnac 1/2 cană orez 1 linguriţă condiment tip Vegeta…
Read more »

Piftie din carne afumata de porc

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi Mod…
Read more »

Ruladă cu pastă de maceşe si nuci

8 October 2010
Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
  Ingrediente: 400 g făină 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră 3 ceşcuţe ulei 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală 1 linguriţă amoniac 1 plic zahăr vanilat un praf…
Read more »

Tartă cu gutui

8 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom 250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler   Mod de preparare:…
Read more »

Tocanita picanta

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 4-5 ceape 75 ml ulei 2 linguri sos picant sare piper delicat   Mod de preparare: Un kg carne de porc, degresatăşi tăiată bucăţele,…
Read more »

Macrou în folie

8 October 2010
  Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4 lin­guri ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai…
Read more »

Macrou cu ceapă la cuptor

8 October 2010
  Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper boabe sare  …
Read more »

Jambon de porc in foitaj

8 October 2010
Ingrediente: 1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1 ou sare piper cimbru usturoi boia dulce   Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, şunca se…
Read more »

File de biban pane

8 October 2010
  Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2 roşii sare piper   Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de eventuale oscioare, spălate şi…
Read more »

Rulada din muschi de porc flambata

8 October 2010
  Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate bine, apoi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blackberry Mojito (video)

8 October 2010
Cocktailuri_11
Retete video:
Read more »

Pateu de ţelină

8 October 2010
Pateu de ţelină
  Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust  …
Read more »

Caras in sos

8 October 2010
Caras in sos
Caras in sos din: carasi, vin, otet de vin alb, zahar, rosii in bulion, smantana, ulei, unt, usturoi, foi de dafin, sare, piper. Poate te intereseaza si Bors de caras…
Read more »

Prăjitură cu mere si budincă

8 October 2010
Prăjitură cu mere si budincă
  Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2…
Read more »

Sos de ciuperci

8 October 2010
Sos de ciuperci
  reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai felii…
Read more »

Friptura de porc

8 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)

8 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)
  Vrajitoriile lui Jamie Oliver I
Read more »

Sufleu de vanilie

8 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de prepa

Ciorbă cu perişoare de peşte

8 October 2010
  Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de…
Read more »
 

Tartă cu căpşuni sau fragi

8 October 2010
  Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec…
Read more »

Reţete de post: Placintă cu soia

8 October 2010
Reţete de post: Placintă cu soia
  Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g droj­die 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper cim­bru oregano…
Read more »

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

8 October 2010
  Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole ver­de 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ar­dei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper  …
Read more »

Tocanita de vitel cu castraveti

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată cubuleţe…
Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

8 October 2010
Piept_de_pui_cu_sos_de_smantana
Piept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, ceapa, faina alba, ulei, apa, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2…
Read more »

Tort de castane cu fistic sau migdale

8 October 2010
O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150…
Read more »

Păstrăvi cu smantana la cuptor

8 October 2010
Păstrăvi cu smantana la cuptor
Păstrăvi cu smantana la cuptor din: pastravi, smantana, ulei, ceapa, usturoi, marar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi…
Read more »

Cabanos in aluat

8 October 2010
Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină   Mod de preparare: Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă de…
Read more »

Piept de pui cu smantana si conopida

8 October 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă   Mod de…
Read more »

Ruladă de somon şi spanac

8 October 2010
  Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pes­met 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze…
Read more »

Pască cu branză de vaci si cacao

7 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g mar­garină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao…
Read more »

Piept de vitel umplut cu galbiori

7 October 2010
Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5…
Read more »

Inima de vitel umpluta pe pat de varza

7 October 2010
  Ingrediente: 1 inima  vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1 lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de tomate…
Read more »

Rulouri din carne de vita

7 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei   Mod de preparare: Se porţionează carnea,…
Read more »

Cremă de biscuiţi cu mere

7 October 2010
Cremă de biscuiţi cu mere
  Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de…
Read more »

Pulpe de pasare cu hribi si smantana

7 October 2010
Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin   Mod de…
Read more »

Tort cu vişine

7 October 2010
Tort cu vişine
  Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congela­tor) 3 linguriţe îndulci­tor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie  …
Read more »

Sote din maruntaie de pasare

7 October 2010
Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de…
Read more »

Miel cu spanac

7 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)

7 October 2010
Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)
  Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to decorate…
Read more »

Pui prajit cu ciuperci

7 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g…
Read more »

Ruladă de miel

7 October 2010
  Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi…
Read more »

Salată de gulii cu maioneză de orez

7 October 2010
Salată de gulii cu maioneză de orez
  Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50 ml ulei   Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni…
Read more »

Ciorbă de miel

7 October 2010
  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac,…
Read more »

Tarte cu peşte şi legume

7 October 2010
  Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână 50g unt 4…
Read more »

Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi

7 October 2010
  Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă minerală     Mod…
Read more »

Prăjiturele colorate din cozonac

7 October 2010
Prăjiturele colorate din cozonac
  Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide…
Read more »

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

7 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei…
Read more »

Rulada de piept de pasare cu spanac

7 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii   Mod de preparare: Se dezosează…
Read more »

Tartă cu caise

7 October 2010
  Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj  sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet   Mod de…
Read more »

Rasol de pasare cu hrean si smantana

7 October 2010
Rasol de pasare cu hrean si smantana
Rasol de pasare cu hrean si smantana din: carne de pasare, zarzavat, smantana, radacina de hrean. Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1…
Read more »

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

7 October 2010
Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi
  Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro