Retete culinare cu poze
Piftele cu fasole si sfecla rosie
Pui la fiert 600 g fasole de orice fel cu zarzavaturi pentru ciorbă, 2-3 cepe, 2 morcovi şi sare după gust, dacă mai este cazul. După ce au fiert le clăteşti cu apă rece şi le dai prin maşina de tocat. Mai toci 2 sfecle roşii fierte înainte, 3-4 cepe, 2 căpăţâni usturoi, două […]
Salata de pastai cu usturoi
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 4 căţei de usturoi zdrobiţi ulei sare piper Mod de preparare: Rupi fasolea în bucăţi, o fierbi în apă cu sare şi o scurgi. Din ulei şi usturoi faci un mujdei mai gros, ca o maioneză, apoi pui fasolea, piperezi, sărezi şi torni puţin oţet. Poţi pune şi […]
Penne cu ragu de legume
Penne cu ragu de legume din: morcovi, pastarnac, broccoli, rosii cherry, fenicul, ceapa, usturoi, penne, sare, unt, supa de legume, creme fraiche, boia iute, otet balsamic, piper, parmezan. Ingrediente: câte 150 g de morcovi şi păstârnac 300 g broccoli 250 g roşii cherry 1 buc. fenicul 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g penne […]
Mic ghid pentru o alimentaţie sănătoasă
Carnea de pasăre sau de peşte – de două ori pe săptămână, legume şi fructe – de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale – cel mult 250 de grame pe zi, acestea sunt recomandările prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cu privire la un stil de viaţă alimentar sănătos. “Înainte de […]
Snitele de soia
Ingrediente: 1 pachet de soia şniţele ulei pentru prăjit aluat de clătite de post din apă minerală, făină şi sare Mod de preparare: Pui soia la fiert în 2 l apă şi o linguriţă de condimente. Din momentul în care a început să clocotească o laşi să mai fiarbă 30-40 de minute […]
Ardei umpluti cu orez
Ingrediente: 12 ardei graşi sau capia 300 g orez 200 ml ulei 4 cepe potrivite 500 g roşii sare piper verdeaţă condimente Mod de preparare: Pregăteşti ardeii pentru umplut, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când ceapa este aurie adaugi orezul şi mai fierbi 4-5 minute, amestecând să nu se prindă. […]
Iahnie de fasole boabe
Iahnie de fasole boabe din: fasole, morcov, ceapa, sare, piper, foi de dafin, pasta de rosii, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2 linguri pastă de roşii pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Fierbi fasolea în mod obişnuit, dar atunci când schimbi apa, după […]
Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin
Ingrediente: 300 g fasole 1 morcov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2 linguri pastă de roşii pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Speli şi pui fasolea la fiert în apă rece. După câteva clocote schimbi apa, adaugi morcovii, ceapa, frunzele de dafin, ramura de cimbru, căţelul de usturoi şi un […]
Chiftelute de opintici
Ingrediente: 1/2 kg de opintici opăriţi şi daţi prin maşina de tocat carne 2-3 căţei de usturoi pisaţi mărunt 1 felie de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, dată tot pe maşină împreună cu câteva fire de pătrunjel şi un fir de praz Mod de preparare: Amesteci compoziţia rezultată şi pui condimente după […]
Mancare de telina cu mazare si arpagic
Ingrediente: 1 kg ţelină 1 ceapă mare 3-4 morcovi 200 g arpagic 400 g mazăre 100 g măsline 100 ml ulei zeama de la o lămâie sare piper verdeaţă 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai felii, o treci prin făină şi prăjeşti feliile pe ambele părţi în ulei. Căleşti […]
Ciorba de masline
O ceapă tăiată cubuleţe şi un morcov dat pe râzătoare le căleşti într-o ceşcuţă de ulei. Adaugi 1 lingură de bulion şi stingi totul cu 2 I apă. Adaugi 1 linguriţă de condimente, puţin piper şi o ceaşcă mare de orez ales şi spălat anterior, laşi să fiarbă la foc potrivit până e gata […]
Placinta cu praz si soia
Placinta cu praz si soia din: foi de placinta, soia granule, apa, sare, ceapa, praz, ciuperci, ulei, pesmet, ardei, sos bechamel. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1/2 pachet soia granule 1-1/2 ceaşcă apă pentru înmuiat soia 1/2 linguriţă sare 1 ceapă mare rasă pe răzătoarea mică 1 fir de praz tocat foarte fin 250 […]
Varza cu carne si slanina afumata
Tocăm varza mărunt (fie acră, fie dulce). Dacă e prea acră o spălăm, punem un rând de varză, apoi o bucată de slănină afumată. Carnea sau slănina o tăiem în bucăţele potrivite. Punem astfel varza ca să fie amestecată bine cu carnea. Carnea o potrivim după cât de grasă vrem să fie varza. O […]
Salata de boeuf de post
Ingrediente: în funcţie de cantitatea dorită, fierbi cartofi, morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, castraveţi acri, 1 lămâie. în loc de carne poţi folosi cu succes ciuperci pe care le fierbi, în prealabil. Mod de preparare: Tai cubuleţe toate legumele, ciupercile, castraveţii şi le amesteci bine. Pentru maioneză folosesc un sos alb din făină, apă, margarină. […]
Ciuperci cu mamaliga
Ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ceapa, ulei, boia de ardei, marar, sare, mamaliga. Ingrediente: 1 cutie ciuperci (conservă) 2 cepe mari 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei mărar sare mămăligă Mod de preparare: Speli ciupercile şi le pui în ceapa călită în ulei, la care adaugi puţină boia de ardei, sare şi mărar. într-o […]
Pateuri cu carne
Ingrediente: foietaj 250 g carne slabă 1 ceapă 1 ou sare piper Mod de preparare: Căleşti ceapa, o amesteci cu carnea tocată, oul, apoi potriveşti de sare şi piper. Cu această compoziţie umpli pătrăţele de foetaj şi le ţii la cuptor 20 de minute. Pofta buna!
Salata de cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi roşii 1 ceapă 200 ml apă fiartă cu condimente 3 linguri oţet 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 5 linguri ulei sare piper după gust Mod de preparare: Cartofii spălaţi îi pui la fiert cu tot cu coajă în puţină apă sărată, pentru 20 de minute. Ii scurgi şi […]
Sarmale cu orez si stafide
Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză dulce 250 g orez 100 g stafide 200 ml ulei 100 g ceapă 2 legături mărar sare bulion Mod de preparare: Cureţi varza, o opăreşti şi îndepărtezi nervurile. Tai o ceapă mărunt, o căleşti în 100 ml ulei până devine aurie, după care adaugi orezul, ales, spălat şi […]
Supa crema de mazare
Ingrediente: 3 l apă 250 g mazăre 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă ulei 1 linguriţă mărat tocat sare crutoane Mod de preparare: Mazărea, aleasă şi spălată (înmuiată de cu seară în apă călduţă, dacă e din aceea deshidratată), o scurgi de apă şi o pui la fiert […]
Ardei umpluti cu hribi
Ingrediente: 8 ardei graşi (de la congelator sau din saramură) 3 cepe 150 g hribi 100 g orez 250 g suc de roşii 1 ceaşcă ulei 50 g făină sare condimente verdeaţă Mod de preparare: Căleşti ceapa în jumătate din cantitatea de ulei, adaugi orezul, apoi hribii, care au fost tăiaţi mărunt şi […]
Sarmale cu varza dulce si ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci (pot fi de mai multe feluri) 1 ceaşcă orez 2 cepe mari 1 varză dulce (opărită mai întâi cu borş) bulion ulei mărar condimente Mod de preparare: Tai ciupercile mărunt, alături de ceapă, le rumeneşti în ulei, lăsându-le să fiarbă în zeama lor. Adaugi orezul, mărarul tocat, apă, sărezi, […]
Carnat cu lamaie
Toci mărunt cu maşina de tocat 2500 g carne de porc ceva mai grasă. Dacă ochiurile sitei sunt mai mari, dai carnea de două-trei ori prin maşină. Amesteci cu 100-120 g sare, 7 g piper pisat şi coaja de la o lămâie sau după gust. Frămânţi bine amestecul împreună cu un pahar de lapte […]
Bors de fasole boabe cu ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1/2 kg ciuperci (ideal ar fi să foloseşti ghebe) 1 l borş 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de patrunjel bulion dupa gust ulei sare piper marar uscat Mod de preparare: Fierbi fasolea şi-i schimbi apa de trei or. Adaugi ceapa, morcovul, pătrunjelul şi sarea. După ce a […]
Pilaf de post cu gutuie
O reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel, telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cană orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel 3 gulii 1 ţelină cu tot cu frunze 1 gutuie 1 morcov 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Alegi orezul […]
Strudel cozonac
Ingrediente: 400 g faina 1 galbenus 1 pachet unt 3-4 linguri smantana 6 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 30 g drojdie proaspata 200 ml lapte Mod de preparare: Faci o maia obisnuita, ca pentru orice cozonac, din: drojdie, zahar, putin lapte si faina. Pui intr-un vas mai adanc faina si incepi sa […]
File de crap cu varza murata
Ingrediente: 6 felii de file de crap 400 g varza murata 1 ceapa 1 mar 1 lingura margarina 1 lingurita de zahar 6 felii de kaizer sau slaninuta afumata 200 ml frisca 3 galbenusuri 1 lingurifa zeama de lamaie Mod de preparare: Speli feliile de crap, le zvanti, le indepartezi pielea cu un cutit, le […]
Ciorba de potroace cu zeama de varza
lei o jumatate de inima de porc, o bucata de ficat, una de plaman si o bucata de carne de porc nu prea grasa si le pui la fiert. Dupa ce au fiert, le scoti si le tai cubulete. Separat, pui la fiert 1 ceapa, 1 morcov si 1 ardei, toate tocate marunt si […]
Supa de rata cu taitei zeama de lamaie
Ingrediente: 1 rata 3-4 l apa 2-3 cepe rosii potrivite 1 radacina patrunjel 1/2 lingurita boia de ardei iute sare 1 lamaie zemoasa piper boabe si macinat taietei de casa (fideluta) patrunjel verde Mod de preparare: Alegi o rata grasa si nu prea tanara. Rata curatata spalata si parlita usor la flacara o […]
Tort cu capsune si frisca
Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Mod de preparare: Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi. Cremă: 1 plic cremă de vanilie […]
Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
Ingrediente: 1 pui (1-1,5 kg) 200 g carne de vita 200 g carne de porc 50 g ceapa 50 g orez 200 g foi de vita sare piper marar ulei Mod de preparare: Dai carnea de vuta si de porc prin masina de tocat. Ceapa o inabusi in ulei, cu sare, piper si […]
Limba cu masline
Ingrediente: 1 limba 250 g masline 250 g sos de rosii 1/2 pahar vin alb 100 g untdelemn piper boabe sare 1 frunza de dafin 6 cepe Mod de preparare: Speli bine limba, pui in apa intr-o oala si, cand incepe sa clocoteasca, adaugi limba si o lasi la fiert. Cand s-a fiert, […]
Rulada de pui cu slanina afumata
Ingrediente: 6 felii de piept de pui 2 cepe 300 g cascaval 12 felii de slanina afumata 100 ml vin alb sec 100 g smantana 1 lingura ulei sare piper Mod de preparare: Intinzi feliile de piept de pui cu ajutorul sucitorului, apoi cureti ceapa si o toci marunt. Cascavalul il tai felii […]
Crochete de creier
Ingrediente: 500 g creier 2 oua 1 lingura faina 2 linguri pesmet sare piper 150 g unt 1 ou pentru pane 1 ceapa zarzavat de supa 1 lingura de otet Mod de preparare: Tii creierul in apa rece 30 minute, il speli, il cureti de vinisoare si de pielita cu bagare de seama. […]
Salata de sunca cu grapefruit rosu si sos de iaurt
Ingrediente: 200 g şuncă un grapefruit de mărime medie un pahar de iaurt diluat cu smântână 2 morcovi fierţi Mod de preparare: Tai şunca julien iar grapefruitul îl cureţi de coajă şi de partea albă. Să nu laşi nimic din ce este alb, pentru că-ţi iese salata amară. După ce ai curăţat fructul […]
Bors de cartofi cu mar
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 roşii din conservă 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 măr 1 legătură leuştean borş Mod de preparare: Cureţi şi tai fideluţă morcovul şi pătrunjelul, iar ceapa o tai mărunt. Le pui la fiert într-un litru de apă. Când au fiert adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe […]
Pricomigdale
Pricomigdale din: albusuri, zahar, nuci, zahar vanilat, faina, esenta de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 3 albuşuri 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 15-20 g făină 5-6 picături esenţă de migdale zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile nebătute şi încălzeşti compoziţia la foc mic. […]
Reţeta fripturii sănătoase
De ce trebuie friptă carnea pe plită Carnea friptă la flacăra produsă prin arderea gazului este mult mai periculoasă pentru sănătate, comparativ cu cea preparată pe o plită electrică. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din oraşul norvegian Trondheim. Oamenii de ştiinţă […]
Paste late cu ragu de raţă
Paste late cu ragu de raţă din: copan de rata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, bulion, vin rosu, cimbru, supa de legume, macris, tagliatelle, parmezan. Ingrediente: 1 copan de raţă 2 cepe mici, albe 1-2 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 1/2 linguriţă de bulion 1 pahar cu vin roşu 4 […]
Nuga
Ingrediente: 6 ouă 2 căni de zahăr 3/4 cană făină 1 cană nucă tocată mărunt 1/2 pachet margarină 2 pachete zahăr vanilat 2 foi napolitană 50 ml apă Mod de preparare: Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia la […]
Budinca de macaroane cu sos alb
Ingrediente: 200 g zahăr 500 g macaroane 100 g unt sau margarină 200 g făină 500 ml lapte 4 ouă 400 g brânză de vaci zahăr vanilat răzătură de lămâie Mod de preparare: Faci un sos alb din unt şi 100 ml lapte, apoi amesteci restul de lapte şi făină. Le pui pe […]
Gratin de penne cu fenicul
Gratin de penne cu fenicul din: penne, cartofi dulci, fenicul, ulei de masline, boia de ardei, supa de legume, smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 200 g penne 200 g cartofi dulci 2 bucăţi fenicul 3 linguri de ulei de măsline 1 vârf de cuţit de boia de ardei 500 ml supă de legume 4 linguri […]
Supa de macaroane de post
Pui la fiert 3 l de apă şi, când clocoteşte, pui 1 păstâmac, 1 pătrunjel, 3 morcovi, 1 ceapă mică, 1 ardei, toate tăiate mărunt Când zarzavatul e fiert, pui macaroane (fără ou) şi o lingură de pastă de roşii sau bulion. Potriveşti de sare, condimente, iar la sfârşit adaugi un pic de ulei […]
Placinta cu varza acra
Ingrediente aluat: 600 g fain alba 1 linguriţă sare 2 linguriţe zahăr 3 linguriţe ulei drojdie cât o nucă 500 ml lapte Mod de preparare: Frămânţi bine toate ingredientele şi laşi aluatul la cald. Umplutură: 1 căpăţână de varză murată o tai fideluţă şi o căleşti în puţin ulei, adaugi cimbru şi praf […]
Rulada de creier
Ingrediente: 150 g unt 120 g făina 400 ml lapte 100 g caşcaval ras 10 g sare 1 legătură pătrunjel 200 g smârtână 6 ouă 1 creier 50 g caşcaval 100 sau 200 ml sos alb Mod de preparare: Faci un sos din unt, făină şi lapte. îl amesteci cu caşcavalul ras, sarea, […]
Ghiudem uscat si iute
Ghiudem uscat si iute din: carne de oaie, carne de vita, boia iute, sare, piper, cimbru, ardei iute, intestin de vita. Poate te intereseaza si Ghiudem Ingrediente: 10 kg carne de oaie (fără grăsime) 10 kg carne de vită 50 g boia iute 100 g sare 200 g piper 50 g cimbru 10-15 ardei iuţi […]
Stomac de porc umplut cu carne – Pisca
Cureţi şi speli stomacul, îl opăreşti şi iei pielea din interiorul lui, pentru că trebuie să fie foarte curat. Compoziţia cu care umpli stomacul o faci din:2 kg carne de la guşa porcului tăiată în bucăţi (cubuleţe) potrivite (2 cm), 5 cepe curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Adaugi cimbru 2-3 fire, boia 2 linguri, […]
Cum se prepara Cocktail Basil Wallbanger (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Basil Wallbanger Ingrediente: 50 ml vodka 10 ml galliano 10 ml vodka infused with basil 10 ml sugar syrup infused with vanilla 5 basil leaves orange juice orange twist cocktail shaker cocktail strainer serving glass standard double shot measure underside single shot measure measuring jug […]
Carne si costita de porc la borcan
Costiţa şi o şirincă (muşchiul lung) le tai în bucăţi potrivite, le speli şi le pui într-o cratiţă, apoi adaugi moarea (zeama) de vara şi le fierbi până când camea se desprinde de pe os (la costiţă). Poate te intereseaza si Carne tocată la borcan Iei cratiţa de pe foc, scoţi costiţele şi bucăţile de […]
Caltabosi din bojoci
Scoţi bojocii (plămânii) de pe bronhii, îi fierbi împreună cu inima şi splina, apoi îi cureţi de pieliţe şi îi toci. Fierbi o bucată de osânză şi, după ce s-a răcit, o toci şi o adaugi la tocătura anterioară, împreună cu puţină zeamă grasă. Condimentează cu sare şi piper. Compoziţia o frămânţi împreună cu […]
Carnati de casa
Ingrediente: 3 kg carne de porc (slabă) 1 kg slănină 1 kg carne de vită 200 g usturoi 10 g praf de cimbru piper (opţional) 100 g sare 10 m maţe Mod de preparare: Carnea de porc şi vită, curăţată de tendoane şi pieliţe, o speli şi o tai în bucăţi. Slănina o […]
Vin de stafide
O reteta de vin de stafide din zahar, stafide, drojdie si apa. Ingrediente: 2,5 kg zahar 500 g stafide drojdie cat o nuca 12 l apa Mod de preparare: Caramelizezi 500 g zahar, il stingi cu apa si faci un sirop in care dizolvi si restul de 2 kg de zahar. Cand este […]
Panettone farcito
Panettone farcito din: cozonac, lichior, ciocolata amaruie, portocale din dulceata, frisca. Ingrediente: 1 cozonac preparat gata 100 ml lichior (la alegere) 50 g ciocolata amaruie taiata in bucati foarte marunte sau data prin razatoarea cu gauri mari 100 g portocale din dulceata taiate in cuburi mici 400 g frisca batuta bine Mod de […]
Cozonac simplu
Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte prins (iaurt) 3 oua 230 g zahar 1 pahar ulei drojdie proaspata (1 cubulet sau 50-60 g) esenta de rom esenta de vanilie Mod de preparare: Important este ca ingredientele sa fie tinute la cald, iar laptele si uleiul sa fie incalzite putin inainte de prepararea […]
Salata de peste
Ingrediente: 1 kg macrou 2-3 morcovi 1 lamaie 2-3 linguri otet 1 ceapa cateva masline sare Mod de preparare: Cureti pestele, il speli si-l tai bucati. Il pui apoi la fiert in apa cat sa-l cuprinda, cu otetul, putina sare si morcovii intregi. Lasi sa se fiarba la foc foarte mic, pana cand […]
Gaina umpluta
Gaina umpluta din: carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt, patrunjel tocat, gaina. Ingrediente: 200 g carne tocata 1 ou sare (1/2 lingurita) un praf piper maruntaiele de la o gaina 1 felie paine faramitata 1 lingura unt patrunjel tocat o gaina de circa 3 kg Mod de preparare: Cureti gaina […]
Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati
Ingrediente: o ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3 morcovi o telina data pe razatoarea cu ochiuri mici Mod de preparare: Toate legumele le calesc in ulei. Dupa ce s-au calit (de fapt, mai mult s-au inmuiat), adaug circa 3 litri de apa si las sa fiarba la foc mare. Dupa ce a dat […]
Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza
Ingrediente: 3-4 cepe potrivite 2 morcovi 1 kg carne (macra sau mai grasa, dupa preferinta) fidea 1 cub condimente 1 cub bors 4 linguri bulion si 2 linguri zarzavat in bulion 1 litru zeama de varza murata o mana de orez cimbru sare patrunjel si aproape 4 litri apa Mod de preparare: Intr-o […]
Muschi cu ciuperci
Ingrediente: 900 g muschi de porc 100 ml ulei 20 g bulion 20 g faina 200 ml vin rosu 150 g ciuperci 200 ml zeama de oase (supa) 30 g morcov 30 g pastarnac 30 g telina piper sare Mod de preparare: Muschiul curatat, spalat si transat il dai printr-un strat de sare […]
Curcan la tava invelit in foi de varza acra
Curcan la tava invelit in foi de varza acra din: curcan, piper, boia de ardei, untura, sare, varza acra, coniac. Ingrediente: 1 curcan 1 g piper 5 g boia de ardei 150 g untura 20 g sare 300 g varza acra 50 ml coniac Mod de preparare: Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu […]
Friptura de iepure cu slanina si smantana
Ingrediente: muschii de la iepure si pulpele cateva felii de slanina catei de usturoi 1 pahar cu vin cateva boabe de piper 1 lingura de smantana 1 lingura cu mustar Mod de preparare: Speli bine carnea, o imapanezi cu usturoi si cu felii de slanina si o pui intr-o cratita cu vin si […]
Chiftelute de creier
Ingrediente: 1 creier mare (de vaca) 3 oua 2 linguri faina ulei sare piper alb 100 g cascaval 1 lamaie Mod de preparare: Fierbi creierul in apa clocotita cu sare. Cand se raceste, il tai in bucaji mici, il amesteci cu faina, ou, sare, piper si cascaval ras. Formezi chiftelute, le tavalesti prin […]
Gogosele de aluat umplute cu icre
Ingrediente aluat: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 60 g unt sau grasime 2 g sare Umplutura: 150 g icre preparate 100 g masline pentru decor Mod de preparare: Dai apa in clocot impreuna cu sarea, untul sau grasimea si adaugi faina toata. Amesteci, pana se incorporeaza, si lasi putin sa […]
Gustarea ideală: ciocolata care conţine apă şi nu grăsimi
Un grup de cercetători britanici de la Universitatea din Birmingham au inventat ciocolata care are un conţinut scăzut de grăsimi şi are în componenţa ei aproape două treimi apă. Oamenii de ştiinţă susţin că noul produs are un gust identic cu alimentul obişnuit. Mai mult, noua ciocolată oferă senzaţia de saţietate imediat, dând posibilitatea […]
Snitel cu nuca
Ingrediente: 8 snitele de porc 5 linguri pesmet sare piper 2 linguri miez de nuca macinat 2 oua 3 linguri faina 4 linguri ulei foi de salata lamaie pentru omare Mod de preparare: Speli carnea si o stergi cu un servet de bucatarie. Amesteci pesmetul cu miezul de nuca si condimentele. Dai carnea […]
Aperitiv asortat
Ingrediente: 300 g parizer 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte piper sare dupa gust patrunjel Mod de preparare: Amesteci smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza bine. Adaugi cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, parizerul taiat cubulete, sarea, piperul si patrunjelul. Torni […]
Cum se prepara Cocktail Apple Daiquiri Straight Up (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Daiquiri Straight Up Cocktail Ingrediente: 50 ml light rum 10 ml cinnamon schnapps 10 ml sugar syrup 1 lime ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 juicer 1 cocktail shaker 1 strainer 1 cocktail/martini glass Cum se prepara Cocktail Apple Daiquiri Straight […]
Pulpa de vitel umpluta
Ingrediente: 1/2 kg pulpa 3 linguri ulei sare piper Pentru umplutura: 2 cepe mici 2 cattei de usturoi patrunjel 1 ou 2 galbenusuri 3 felii paine 50 ml lapte 10 g unt 1 lingura condimente Pentru sos: 4 fire de menta 2 linguri otet 1 lingura de zahar sare piper Mod de preparare: […]
Pulpa de porc umpluta cu legume
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 1 ceapa 2 cuisoare 5-6 catei de usturoi cimbru sare 1 pahar de vin alb 1 pahar apa Pentru umplutura: 300 g ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura orez 1 ou patrunjel verde sare piper boabe Mod de preparare: Tai pulpa […]
Carnati rumeniti, serviti cu sos de vin rosu si garnitura de piure
Carnati rumeniti, serviti cu sos de vin rosu si garnitura de piure din: ulei, carnati, unt, ceapa, frunze de salvie, faina, vin rosu, supa concentrata de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei 8 carnati proaspeti 25 g unt 2 cepe taiate julien 1 lingura frunze de salvie 2 linguri faina 250 ml vin rosu 350 ml […]
Ciorba de creier cu zeama acra de varza
Ingrediente: 300 g creier de porc 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 3 cartofi 1 telina bulion zeama de varza murata sare piper condiemente Mod de preparare: Pui creierul pe porc si/sau carnea de porc la fiert. Cand au fiert pe jumatate, adaugi morcovii, radacina de patrunjel, telina, cartofii si mai lasi sa […]
Rulouri umplute cu salata boeuf
Ingrediente: 1 kg carne de pasare fara os (gaina, gasca sau rata) 1 cutie (700 g) mazare 2 borcane (a cate 700 g) castraveti acri 1 borcan mic gogosari (pentru omat) 6-7 oua fierte tari 3-4 galbenusuri pentru maioneza 1 borcan mic de mustar 1 kg cartofi fierti in coaja 1 l ulei (pentru […]
Rulada din muschiulet de porc
Ingrediente: 400 g muschi de porc 150 g ciuperci 150 g carnaciori 100 g costita afumata 100 g cascaval 100 g ceapa 3 oua 50 g pesmet 50 g pasta de rosii marar 1 ardei iute 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Tai muschiuletul de porc pe lungime il bati putin. […]
Spata de porc umpluta cu ciuperci
Ingrediente: 1,200 kg spata de porc pregatita pentru umplut Pentru marinata: 250 ml vin alb sec 4 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de masline 4 cepe mijlocii taiate felii zeama de la o lamaie 2 foi de dafin 1 g piper proaspat macinat 1 g boia de ardei dulce sare Umplutura: 200 […]
Berea ţine la distanţă bolile de inimă
Vitamina B6 este responsabilă de menţinerea normală a nivelului homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile cardiovasculare Berea este bogată în multe dintre vitaminele de tip B, precum niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), acid folic (B9) şi Cobalamin (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin cercetări care au demonstrat o absorbţie ridicată […]
Cotlete de porc
Ingrediente: 6 cotlete de porc fara os 25 g unt 2 linguri de ulei 2 catei usturoi pisati 50 ml vin rosu 1 conserva de rosii taiate marunt 1 ardei fara seminte taiat subtire 50 g salam 50 g masline fara samburi Mod de preparare: Incingi uleiul si untul intr-o cratita, adaugi cotletele, […]
Muschi de porc la tava
Iti trebuie 1 kg muschi sau cotlete fara os, piper, sare. Cureti muschiul de pielite si il legi cu sfoara ca sa capete o forma frumoasa. Il sarezi si piperezi cu cateva ore inainte de prajire. Pui camea la cuptor, la foc iute, si se aureasca, apoi micsorezi focul. Stropesti muschiul din cand in […]
Spata de porc umpluta
Ingrediente: 1 si 1/2 kg de spata 50 g ficat 150 g carnati afumati 50 g unt 50 g untdelemn 1 ou 50 g slanina afumata 2-3 catei usturoi 1 ceapa 1 felie franzela 1 legatura patrunjel verde 1 cana zeama de carne sare piper dupa gust slanina Mod de preparare: Scoti osul […]
Salata de toba
Ingrediente: 1 bucata toba 250 ml apa sare piper cimbru maghiran 2-3 linguri ulei 3 linguri otet 2 lingurite mustar (de buna calitate) 1 cub condiemnte Mod de preparare: Tai in bucati toba, apoi faci o marinata din 250 ml apa calduta, sare, piper, cimbru, maghiran, ulei, otet, mustar si 1 cub condimente. […]
Cum se prepara Shrimp Creole (video)
Cum se prepara Shrimp Creole
Ciorba de sira de porc
Ingrediente: 8 bucati sira proaspata de porc ceapa morcov telina suc de rosii ardei verdeata, 6 l apa 10 foi de varza murata zeama de varza fidea Mod de preparare: Fierbi sira, avand grija sa iei mereu spuma in timpul fierberii. Adaugi zarzavatul taiat si lasi sa fiarba la foc potrivit. Cand e […]
Cornulete cu vanilie
Se amesteca intr-un vas 250 g de faina cu 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g de unt moale sau margarina si 125 g de migdale decojite si tocate. Compozitia se amesteca bine cu mixerul si apoi se framanta pana se obtine un aluat neted, din care […]
Oua umplute cu piept de pasare
Ingrediente: 300 g piept de pasare 10 oua 50 g mustar piper 20 g unt castraveti murati in otet sare Mod de preparare: Dai pieptul de pasare fiert prin masina de tocat carne. Castravetii ii tai cubulete, fierbi ouale, le decojesti si le tai in doua pe lung. Le scoti galbenusurile, le faramitezi […]
Rulada aperitiv
Ingrediente: 1 kg branza de vaca 1 conserva de pateu de ficat (mare) 8 galbenusuri fierte 1 margarina 6 gogosari rosii murati sare piper Mod de preparare: Imparti margarina in trei parti egale. Prima parte de margarina o freci cu branza, pana devine o pasta si in ea adaugi 2 gogosari taiati cubulete, […]
Salata de boeuf
Ingrediente: carne de vita sau pasare gogosari la otet castraveti cartofi telina mustar sare maioneza morcov Mod de preparare: Fierbi carnea, cartofii, telina si morcovii. Tai totul cat mai marunt, adaugi maioneza si amesteci pana ce se omogenizeaza. Asezi toata compozitia pe un platou si aranjezi sub forma de tort. Salata de boeuf […]
Marinata pentru carnea de vitel
1 pahar oţet de vin, 3 linguri de vin alb sec, 2-3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, între 10 şi 20 boabe de ienupăr, sare. Carnea slabă de viţel se împănează cu slănină, apoi oţetul se dă în clocot, se adaugă vinul, condimentele şi se toarnă marinata fierbinte peste carne. După ce […]
Peste la cuptor – Crap
Cumperi un crap frumos de 1,5 kg maximum, îl cureţi bine de solzi şi-l speli. Presara-l bine cu condimente, pune-l într-un vas de jena şi unge-l cu puţin ulei de măsline. Adaugi puţin rozmarin şi puţină apă. Il dai la cuptor şi când e gata presari câteva fire de pătrunjel verde. Cea mai potrivită garnitură […]
Prajitura Jancsi
Ingrediente: 7 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 7 linguri zahăr Mod de preparare: Albuşurile le baţi spumă tare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina şi cacaoa cernută. Coci la foc potrivit într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Rece, se taie în două. Intre cele două foi pui următoarea Cremă: 750 g […]
Tarta cu fructe si crema de vanilie
Tarta cu fructe si crema de vanilie din: faina, margarina, zahar pudra, ou, lapte, vanilie. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr pudră (ca să se topească mai repede) 1 ou Mod de preparare: Pe o planşetă sau pe masa curată pui făina, îi faci o adâncitură în […]
Prajitura cu albus
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 3 ouă 1/2 ceşcuţă de smântână 5-6 linguri zahăr 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă oţet Mod de preparare: Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat stins cu oţet. […]
Muschi de vită
Ingrediente: 600-700 g muşchi de vită 150 g ulei o lingură ceapă tocată 1 linguriţă boia 400-500 g cartofi 2 ardei graşi 2-3 linguri bulion sare piper 1 lingură de unt fierbinte pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Taie muşchiul în felii de grosimea unui degît, pe care le baţi puţin cu […]
Marinata pentru carnea de porc
1 pahar apă, 2/3 pahar oţet de vin, 1 ceapă, 20 boabe de ienupăr, 10 boabe piper, 2 frunze de dafin, câteva ace de molid, puţin rozmarin. Sau 1/2 l de vin alb’sec, 1 ceapă, 1 morcov, 1 fir de praz, 1 bucată de ţelină, 2 căţei de usturoi, o cuişoară, câteva boabe de […]
Caltabosi cu sos
Compoziţia de cârnaţi: Pui la călit o ceapă cu puţin orez şi bulion Le fierbi înăbuşit. Amesteci, dar le iei de pe foc înainte de a fi bine fierte. Alegi părţile mai subţiri ale unor maţe groase şi le umpli cu această compoziţie. Faci atâtea bucăţi câte persoane sunt la masă. Le fierbi apoi în […]
Jamie in Italia (video)
Jamie Oliver in Italia I De Jamie Oliver Jamie Oliver
Spagetti cu somon si marar
Ingrediente: 400 g spaghetti sare 250 g file de somon 1/2 legătură de mărar 300 g smântână sare piper proaspăt măcinat 3 linguriţe de coajă de lămâie proaspătă Mod de preparare: Fierbi spaghetti în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fileul de somon îl speli, îl ştergi uşor cu un […]
Jambon ardelenesc
Ingrediente: 3 kg pulpă de porc 1 kg umplutură de cârnaţi 500 g costiţă afumată cimbru piper boia sare foi de dafin 500 ml vin măsline verzi Mod de preparare: Tai pulpa în două, fără să o despici complet. Condimentezi, pui costiţa tăiată felii subţiri peste care adaugi umplutura de cârnaţi. Pentru aspect, […]
Piftie de porc
Speli şi cureţi bine carnea şi o pui în apă rece cu sare. Apoi o laşi la fiert şi aduni spuma des. Când zeama începe să se limpezească, iar oasele şi carnea sunt aproape fierte, adaugi un morcov, un păstârnac, o ţelină şi o foaie-două de dafin. Fierbi la foc domol până ce carnea […]
Toba de curcan
Tai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare, aripi, cu ficat, pipotă, […]
Supa de pui cu galuste de gris
O reteta simpla de supa de pui cu galuste de gris din: morcovi, patrunjel, ceapa si pui. Ingrediente: 3 morcovi 2 radacini patrunjel 3 cepe 1 pui Mod de preparare: Fierbi puiul cu legumele tocate. Adaugi condimente si dupa ce au fiert, pui galustele, stropindu-le cu putina apa rece. Presari verdeata. Galustele le prepari […]
Pasta de peste
Scurgi de ulei o conservă de peşte şi la fiecare peştişor cureţi şira spinării. Zdrobeşti carnea cu furculiţa împreună cu un ou fiert tare. Adaugi sare, zeamă de lămâie şi 1/2 pachet de unt. Pofta buna!
Supa de macrou
Ingrediente: 2-3 buc. macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină de pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bulion boia dulce sare pătrunjel verde 2 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii tăiaţi îi căleşti în ulei, presari boia. stingi cu apă şi laşi la fiert. Când sunt fierte, pui peştele spălat, curăţat şi tăiat […]
Placinta dobrogeana
Mod de preparare: Faci un aluat mai tare din 500 g făină, circa 2 pahare apă călduţă şi o linguriţă de sare. Frămânţi bine, apoi laşi să se odihnească 1 oră. Impărţi aluatul în 6 părţi egale. Rotunjeşti fiecare bucată pe planşetă cu podul palmei. Le ungi cu untură (netopită) şi le aşezi una […]
Gustare de ciuperci
Gustare de ciuperci din: ciuperci, ceapa, telina, morcovi, pastarnac, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe de apă 1 ţelină măricică 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 2 frunze de dafin Mod de preparare: Telina, morcovii şi păstârnacul le treci pe râzătoare şi le căleşti în puţin ulei, pe foc […]
Praz cu smantana
Ingrediente: 4-5 fire praz (după mărime) 1 pahar smântână 100 g unt sare 1 lingură făină puţin lapte Mod de preparare: Alegi prazul şi îl cureţi de foile veştede, îl speli, îl tai bucăţi şi îl fierbi în apă clocotită cu sare. Il înăbuşi câteva minute în unt şi puţin lapte. Il aşezi […]
Oua umplute cu pateu de ficat
Ingrediente: 8 ouă 1 gălbenuş de ou 1 pateu de ficat 2 linguri făină 200 ml lapte 200 ml smântână 70 g unt piper măcinat 2 legături pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbi cele 8 ouă, le cureţi şi le tai în două, în lungime. Scoţi gălbenuşurile şi le zdrobeşti cu furculiţa. Freci […]
Bavette cu broccoli şi sos pesto
Bavette cu broccoli şi sos pesto din: broccoli, seminte de pin, usturoi, busuioc, ulei de masline, ceapa, vin, smantana, sare, piper, linguinii, parmezan. Ingrediente: 1 broccoli mic 2 linguri de seminţe de pin 1 căţel de usturoi frunzuliţe de la 1 legătură de busuioc 5 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mică albă 5 […]
Urda cu marar
Ingrediente: 500 g urdă 2 linguri unt 2 linguri mărar tocat mărunt sare smântână după gust Mod de preparare: Treci urda prin sită, după care adaugi untul, mărarul verde tocat şt smântână şi amesteci bine până ce obţii o pastă uşor de întins pe pâine.
Cum se prepara Green Chile (video)
Cum se prepara Green Chile
Gulas de gaina cu mamaliguta
Iei de la găină părţile mai bune, pieptul, picioarele, aripile. Le dai cu sare şi piper, le treci prin făină albă şi le prăjeşti în untură. Intr-o cratiţă căleşti 3-4 cepe până devin aurii, adaugi boia de ardei şi 2 linguri de bulion. Pui carnea prăjită separat şi adaugi apă până sej acoperă bine […]
Sarmale de soia cu ciuperci
Ingrediente: foi de varză de viţă-de-vie de hrean 1 cutie soia granule 1 linguriţă sare 2 ceşti de apă pentru înmuiatul soiei 1 ceaşcă orez 250 g ciuperci 1-1/2 ceaşcă ulei 2 cepe mari date pe râzătoare pătrunjel mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Laşi soia la înmuiat în apă caldă cu […]
Bors cu hribi
Ingrediente: 1 pungă (sau două) de hribi decongelaţi 1 ceapă mare 2-3 morcovi pătrunjel păstârnac rădăcină de ţelină date pe râzătoare 1 ardei gras 1 pumn de fasole boabe mari mărar leuştean pătrunjel verde 1 l borş de putină proaspăt 2-3 linguri ulei sare după gust Mod de preparare: Ardeiul se taie feliuţe, […]
Marinata pentru carnea de oaie
Marinata pentru carnea de oaie Poate te intereseaza si: Marinată fiartă pentru carnea de vânat Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Marinată fiartă pentru carnea de vânat Sos marinata cu lămâie Marinata de peste cu otet Mod de preparare: 1 pahar cu apă fiartă şi răcită, 2/3 pahar de oţet de vin […]
Supa de urzici secuiasca
Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 g orez Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile. Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, piperul şi puţin oţet. Baţi smântână cu gălbenuşurile şi torni […]
Namoura
Ingrediente: 3 căni griş 2 căni iaurt 3 căni zahăr 1 lingură drojdie de bere Mod de preparare: Faci un sirop din 2 căni de apă şi 3 căni de zahăr. Adaugi grisul, iaurtul şi drojdia. Pui la foc potrivit timp de o jumătate de oră. După ce s-a fiert şi s-a răcit, […]
Budinca de carne
Ingrediente: 375 g carne berbec 125 g carne porc sare boia 75-100 g pâine albă 1 ceaşcă ciuperci 4 ouă fierte tari 3 linguri bulion 3 linguri smântână 2 linguri brânză rasă Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţi o amesteci bine cu sare, boia, pâine înmuiată în lapte şi ciupercile tăiate. Toată […]
Ciorba de tarhon cu afumatura
Se face cu carne de porc, oase proaspete sau afumate. Intr-o oală de 3 l pui la fiert 4-5 oase tăiate potrivit ca mărime şi bine spălate, lei spuma şi laşi să fiarbă complet. Adaugi tarhonul mărunţit (cam cât prinzi între trei degete, de două ori). Tarhonul poate fi proaspăt sau conservat pentru iarnă, […]
Salam de biscuiti cu stafide
Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri cacao 300 g unt sau margarină stafide Mod de preparare: Faci un sirop mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina. Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, nuci, rahat sau stafide. […]
Ardei umpluti
Ingrediente: 8-10 ardei 2-3 morcovi 1 cutie ciuperci verdeaţă 1 ceaşcă orez sare 3-4 linguri bulion 2 cepe Mod de preparare: Cureţi ardeii de seminţe, îi speli şi îi scurgi. Căleşti ceapa împreună cu morcovii raşi sau tocaţi şi orezul, apoi adaugi ciupercile şi verdeaţa tocată mărunt. Umpli ardeii, îi aşezi într-o cratiţă […]
Marinata pentru carnea de vita
1 pahar cu apa fiarta si racita, 2/3 pahar de otet de vin sau o jumatate de pahar de vin rosu sec, 2 frunze dafin, cate 10 boabe de ienibahar si piper. Carnea se tine in marinata 4-5 zile inainte de pregatire Pofta buna!
Friptura
Tai carnea de porcfelii, crestezi cu un cuţit în formă de pătrăţele pe amândouă părţile, cu grijă ca aceste crestături să nu treacă de cealaltă parte şi să producă desprinderea în bucăţi. Feliile de carne sărată se ţin la frigider 24 de ore, apoi le pui în foarte multă untură încinsă bine. Le frigi […]
Tort cu piure de castane
Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 7 linguri făină un praf de copt Mod de preparare: Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină şi-l dai la cuptor. […]
Friptura de miel cu sos si paste
Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă sau piept) 2 cepe 3 ouă 1 lămâie 100 g untură piper boabe sare 1 lingură făină apa Mod de preparare: Tai carnea felii, o pui într-o cratiţă cu untură, sare, ceapa tăiată, piperul boabe. Căleşti carnea, ceapa, torni apa şi laşi să fiarbă. Când carnea este […]
Cum se prepara Collard Greens (video)
Cum se prepara Collard Greens
Gulas de fasole cu ciolan afumat
Gulas de fasole cu ciolan afumat din: ciolan afumat, fasole uscata, legume asortate, ceapa, usturoi, ulei, faina, sare, boia de ardei. Ingrediente: 1 ciolan afumat mare 250 g fasole uscată 1 legătură legume asortate (morcov, pătrunjel, ţelină) 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 lingură făină sare boia de ardei […]
Miel umplut
Ingrediente: 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut măruntaiele de la un miel 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde 3 ouă fierte tari tăiate mărunt 3 ouă crude 100 g came (miel, viţel sau porc) 100 g franzelă […]
Omleta americana
Ingrediente: 4 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval (sau telemea de oaie) 1 roşie 1 ardei 1/2 cană de lapte 100 g şuncă sare piper ceapă după preferinţă Mod de preparare: Cartofii cruzi tăiat felii subţiri îi pui la prăjit în uleiul bine încins. Când încep să prindă culoare îi iei de pe […]
Placinta de miel
Ingrediente: măruntaiele de la un miel, spălate şi ţinute în apă rece o oră 1 ceapă sare piper 4 ouă frunze de pătrunjel 2 cepe verzi 1 prapor Mod de preparare: Fierbi măruntaiele în apă puţin sărată. Le răceşti, le toci cu satârul sau le dai prin maşina de tocat carne, apoi amesteci […]
Varga beleş
500 g tăieţei îi fierbi în apă cu sare. Faci două foi din 300 g făină, 200 g margarină, 2 linguri zahăr pudră şi smântână cât cuprinde. Umplutura: 1 kg brânză de vaci, 6 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră, 3 linguri smântână, 200 g stafide, vanilie, coajă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Asezi […]
Tatar Aş
Faci un aluat ca pentru tăieţei din 2 ouă, 1 cană apă, sare şi făină cât cuprinde, împărţi coca în 4-5 bucăţi. Din fiecare bucată întinzi câte o foaie mare, subţire, o rulezi pe vergea, după care o pliezi ca pe un evantai. Tai transversal cam din 4 în 4 cm. Iţi ies […]
Frigarui de miel cu legume
Ingrediente: 1/2 kg carne (pulpă) de miel o bucată mică de şuncă afumată 1 ardei 1 ceapă usturoi condimente sare Mod de preparare: Tai camea şi şunca în bucăţi potrivite. Legumele le cureţi şi le tai în felii ceva mai mari. Condimentezi şi sărezi camea de miel după gust şi o laşi într-un […]
Friptura de miel
Ingrediente: 1 pulpă de miel Marinata: 100 ml ulei 200 ml vin roşu 1 foaie dafin 3 căţei usturoi cimbru rozmarin sare piper Mod de preparare: Pregăteşti marinata din ingredientele de mai sus şi ţii pulpa timp de o zi în marinată, după care o pui să se frigă încet deasupra jarului. în […]
Chiftelute din carne de porc
Chiftelute din carne de porc din: carne de porc, chifla, untura, ou, usturoi, pesmet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 chiflă înmuiată în lapte 50 g untură 1 ou 1 căţel usturoi 50 g pesmet sau 50 g făină 250 g untură ulei piper sare Mod de preparare: Dai carnea […]
Tort de ciocolata
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 100 g ciocolată vanilie 50 g făină Mod de preparare: Freci 3 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi vanilie (20-30 de minute) până iese ca o cremă. Adaugi apoi untul (frecat şi el separat), ciocolata dizolvată într-o lingură de apă, 50 g făină. La […]
Biftec ardelenesc
Ingrediente: 8 felii de carne 200 g ceapă 2 linguri untură sare piper verdeaţă 1 lingură făină 1 pahar bulion de roşii 1 pahar vin Mod de preparare: Feliile de carne le bat cu ciocanul şi le frig pe ambele părţi în untură fierbinte. Ceapa o tai solzi subţiri şi o înmoi bine […]
Marinata pentru carnea de pui
1-1/2 pahar vin roşu sec sau demisec alb, 1 ceapă, 1 frunză de ţelină, 1 morcov, 1 căţel de usturoi, 5 boabe piper, 1-2 linguri ulei. Puiul se pune în marinată şi se ţine la frigider cel puţin 12 ore. După zvântare se frige la cuptor. Vinul şi legumele se pot folosi la sos. […]
Hamsii la cuptor
Ingrediente: 1 kg hamsii sare piper foi de dafin 200 g bulion 2 pahare cu vin alb 200 ml ulei Mod de preparare: Curăţă peştele, spală-l şi aşază-l într-o tavă în care ai pus ulei. Adaugă sarea, piperul, bulionul, foile de dafin şi vinul. Punem la cuptor şi scoatem după ce peştele s-a […]
Easy Chimichurri For One (video)
Easy Chimichurri For One
Trata cu fructe
Ingrediente pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 5 linguri apă 3 linguri ulei 1 cană făină esenţă de vanilie Ingrediente pentru crema: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr 300 g smântână 1 lingură amidon 50 g stafide fulgi de migdale Pentru jeleu: siropul de la o cutie de ananas şi de […]
Prajitura de mere
Ingrediente: 3 căni mere rase fără coajă 1-1/2 cană zahăr 2 căni făină 1 ceşcuţă nucă măcinată 1 linguriţă amoniac Sos: 20 linguri apă 20 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri margarină vanilie rom Mod de preparare: Amesteci merele cu zahărul, apoi pui amoniacul, nucile, făina şi amesteci bine. Răstorni compoziţia în […]
Tort cu amidon
Ingrediente pentru blat: 10 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos Mod de preparare: Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 250 g zahăr 500 ml lapte 5 linguri amidon (poţi folosi budincă […]
Prajitura de post cu foi
Prajitura de post cu foi din: zahar, apa, ulei, amoniac, suc de rosii, faina. Ingrediente: Foi: 10 linguri zahăr 10 linguri apă 10 linguri ulei 1 lingură amoniac 2-3 linguri suc de roşii făină cât cuprinde pentru a se obţine un aluat uşor de modelat Dizolvi zahărul la cald cu apa, adaugi celelalte ingrediente […]
Jarcovia
Jarcovia din: carne de porc, ceapa, castarveti acri, foi de dafin, bulion. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc 2 kg ceapă 1 kg castraveţi acri foi de dafin bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi şi […]
Prescuri
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml apă călduţă 25 g drojdie de bere proaspătă 1 linguriţă sare fină Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă. Intr-un lighenaş cerni făina, faci o scobitură în mijloc unde torni drojdia dizolvată, sarea, restul de apă călduţă şi frămânţi bine, să se desfacă toate […]
Sos unguresc
Ingrediente: 2 castraveţi acri (muraţi) 2 linguri smântână 1 lingură făină galbenuşuri sare bulion de carne sau supă instant Mod de preparare: Tai castraveţii mărunt şi îi pui într-o cratiţă la fiert, împreună cu o lingură de smântână şi o lingură făină subţiată cu bulionul de supă. Amesteci tot timpul. Pui 2 gălbenuşuri […]
Ciorba de gulas din carne de oaie
Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 lingură untură 1 ceapă sare boia de ardei 1 kg cartofi 1/2 linguriţă chimen măcinat dupa preferinte 1-2 linguriţe smântână Mod de preparare: Tai carnea în cuburi mari, încălzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua roşie, sarea şi cubuleţele de carne, le prăjeşti pe […]
Piept de pui bavarez
Socoteşte câte un piept de pui de persoană. Intr-un vas jena pui un strat de ceapă tăiată solzi, peste care aşezi pieptii batuti usor cu ciocanul de carne. Presari sare, piper, condimente, bucăţele de unt frecat cu verdeaţă tocată, 2-3 morcovi mijlocii tăiaţi felii foarte subţiri, condimente. Acoperi totul cu un borcan de smântână […]
Karidopitta – prajitura cu nuci
Ingrediente: 250 g miez de nucă 150 g unt moale 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 150 g pesmet 150 g făină 70 ml lapte 1 praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie rasă 1 linguriţă scorţişoară pisată şi cuişoare pisate ulei pentru uns tava pătrată Sirop: 150 g zahăr […]
Crap sarbesc
Crap sarbesc din: crap, ulei, cartofi, ardei grasi, ceapa, bulion, vin, cimbru, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 crap de 1-1,5 kg ulei 150 g 1 kg cartofi 500 g ardei graşi 500 g ceapă 4 linguri bulion 150 ml vin cimbru sare piper o legătură de verdeaţă Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai, […]
Supa de pui cu orez
Ingrediente: 1 pui (sau găină) sare 1 lingură unt 100 g orez piper măcinat pătrunjel Mod de preparare: Puiul sau găina se pune la fiert. După primul clocot se sărează, apoi se lasă să fiarbă trei sferturi de oră la foc potrivit. Spuma se îndepărtează de mai multe ori. După ce a fiert, […]
Supa de fasole verde haiduceasca
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 ceapă 200 g ceafă ardei gras 1 roşie 500 g fasole verde 150 g cuşcuş 1 ardei iute 1 lingură boia de ardei sare 1 legătură pătrunjel verde 300 ml smântână 2 linguri făină Mod de preparare: Prăjeşti slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa tocată şi le laşi […]
Ciolan de porc si oua albe
Un ciolan mare de porc (1,5 kg) puţin afumat îl pui în apă rece de seara şi-l laşi până a doua zi, când îl aşezi la fiert. Il laşi pe foc până se desface toată carnea de pe os. Dai la o parte, scoţi cu grijă oasele mai mari, aranjezi cu atenţie pentru a […]
Cum se prepara Cuban Pork And Plantains (video)
Cum se prepara Cuban Pork And Plantains
Pilaf sarbesc cu carne de berbec
500 g carne de berbec se freacă bine cu lămâie, se taie bucăţi potrivite, se sărează, se piperează. Căleşti 4 cepe într-o lingură de untură până capătă oculoare aurie. Adaugi carnea, acoperi cu apă. Laşi să fiarbă până ce carnea este aproape fiartă. Adaugi 3 ceşcuţe de orez spălat bine, 3-4 roşii curăţate de […]
Supa germana de gaina cu orez
Ingrediente: 1 găină mică 3-4 cartofi 150-200 g orez 2-1/2-3 l apă verdeaţă sare Mod de preparare: Spală bine găina şi, împreună cu măruntaiele, o fierbi în apă cu puţină sare. Când găina este fiartă, o scoţi din supă, adaugi orezul spălat şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi mărunt. Inainte de a servi, pune […]
Cartofi cu usturoi si nuca
Ingrediente: cartofi (câte 2 de persoană) 2 căciulii (căpăţâni) de usturoi 1 ceşcuţă ulei sare un pumn bun de nucă măcinată (circa 150g) Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în lung în câte 6-8 bucăţi. Pui ulei în tava de aragaz (1-2 linguri), aşezi cartofii şi îi dai la cuptor. îi întorci […]
Vişli din carne de oaie
Desfaci carnea de oaie de pe oase atât cât se poate, apoi oasele le pui la fiert până se desprinde toată carnea de pe ele. Atât carnea crudă, cât şi cea fiartă o treci de trei ori prin maşina de tocat folosind site diferite. Ultima, obligatoriu să aibă găurile mici. Amesteci toată carnea şi […]
Pasca umpluta cu orez
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 4 ceşti cu lapte 1 ceaşcă de orez 4 linguri de zahăr 3 ouă vanilie ori zahăr vanilat 25 g stafide sare Mod de preparare: Aluatul de cozonac îl pregăteşti ca la pasca cu cacao. Fierbi orezul cu laptele şi zahărul. Laşi să se mai răcească, adaugi […]
Macrou in sos tomat
Macrou in sos tomat din: macrou, ceapa, morcovi, otet, ulei, apa, foi de dafin, piper, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg macrou 4 cepe mari 2 morcovi mari 100 ml oţet 150 ml ulei 150 ml apă 2 foi dafin piper boabe 1 linguriţă sare 3 linguri bulion Mod de preparare: Taie peştele în 3-4 […]