Retete de mancare gustoase si rapide
Salată de legume cu sos de vin
Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente sos: 1 ceaşcă de vin roşu 4…
Read more »Fatteh cu pui
Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de…
Read more »Zeama de mei
Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3 linguri smântână…
Read more »Retete de post: Cozonac muntenesc
Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă…
Read more »Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide
Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt Mod de preparare: Amesteci…
Read more »Cremă de ciocolată cu capşune
Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai grasă, ca pentru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea preparată 3 esenţe de…
Read more »Raţă lăcuită
Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de…
Read more »Praz prăjit
Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete…
Read more »Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia…
Read more »Cartofi gratinaţi
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză rasă mărar pentru ornat Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi apoi…
Read more »Reţete de post: Ardei umpluti
Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1 ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper zahăr 1 pahar…
Read more »Tocăniţă de linte
Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod…
Read more »Tocănită de vinete
Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc…
Read more »Mancare de conopidă
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de preparare:…
Read more »Pui cu vin
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei…
Read more »Mancarică de bob
Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână …
Read more »Lutenita
Lutenita din: rosii, untdelemn, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare. Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare Mod de…
Read more »Rulada de carne cu sos de iaurt
Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite…
Read more »Pui cu susan
Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »Frişca de casă cu căpşune
Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 500 g căpşune Mod de preparare: Laşi smântână la frigider câteva ore, apoi…
Read more »Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1 kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare…
Read more »Bors de leurda
Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1 legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda e un fel…
Read more »Pui cu sos soia
Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu…
Read more »Pui in sos dulce-acrisor
Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati…
Read more »Porc cu usturoi
Ingrediente: 2 kg carne de porc sare cimbru 1 capatana usturoi 2 cani otet grasime pentru prajit 1 lamaie Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul si se amesteca…
Read more »Retete de post: Musaca de post
Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru căpăceală 1 ardei…
Read more »Mancare de mazare
Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper Mod de…
Read more »Borş din verdeaţă
Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1 salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură leuştean 1/2…
Read more »Ciorbă de perişoare cu nucă
Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (leuştean şi…
Read more »Ciorbă de fasole verde
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau suc…
Read more »Ciorbă de legume
Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel 1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni borş…
Read more »Miel cu iaurt
Miel cu iaurt din: miel, iaurt, ulei, cimbru, chimion, boia, piper, sare, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita…
Read more »Ardei umpluţi
Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru s
Dovlecei umpluti cu vinete
Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare Mod de preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se răcească . Se taie…
Read more »Tort de morcovi
Ingrediente: 5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1 varf…
Read more »Tarta de ciocolata
Ingrediente aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1 vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g ciocolata…
Read more »Gem de macese
Ingrediente: 500 g măceşe roşite bine 250 g zahăr 500 ml apă Mod de preparare: Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune apa cu…
Read more »Reţete de post: Ruladă cu mere
Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit,…
Read more »Plăcintă cu pui
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă) 400 g ciuperci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment tip Vegeta…
Read more »Simanku
Ingrediente: 8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod…
Read more »Tortilla de patatas
O reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi mijlocii sare piper ulei de…
Read more »Prajitura de malai
Ingrediente: 2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2 linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de…
Read more »Romburi din carne tocată
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chifle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar…
Read more »Omleta Japoneza
Ingrediente: 2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga…
Read more »Conopidă cu sos de roşii
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei Mod de preparare: Conopida…
Read more »Conopidă pane I
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele potrivite. Se pune la fiert…
Read more »Conopidă cu ciuperci
Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 pahar lapte puţină făină Mod de preparare: Conopida se fierbe întreagă în…
Read more »Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval
Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2 linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde Mod de preparare: Tai fiecare felie de…
Read more »Tocăniţă de cartofi
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 lingură pastă de…
Read more »Tocănită de ardei copţi
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Ardeiul se…
Read more »Tartă cu praz şi caşcaval afumat
Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afumat 2 fire de praz 2 cepe…
Read more »Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g şuncă presată 150 g caşcaval 2 ouă Mod de preparare: Fierbi crenvurştii, îi laşi 10 minute la…
Read more »Prajitura cu piersici la gheata
Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos,…
Read more »Prajitura cu fulgi de orez
Ingrediente: 1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1 jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de preparare: Intr-o…
Read more »Omleta indiana
Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de preparare: Se taie rosiile in…
Read more »Peynirli Kunefe
Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas zaharul si…
Read more »Gulas din Bihor
Ingrediente: 1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7…
Read more »Jumari dulci indiene
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina 1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de…
Read more »Lokma
Ingrediente: 1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare…
Read more »Ananas cu pui
Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg) 1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare…
Read more »Tempura
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare) Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2…
Read more »Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 linguri zahăr 2 linguri lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1 lămâie. Pentru sosuri…
Read more »Derei (colţnaşi cu dulceaţă)
Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut: dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2 linguri ulei, apă Cum procedezi…
Read more »Caracatita cu otet
Ingrediente: 1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4…
Read more »Clătite din mălai cu spanac si branză
Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire…
Read more »Kazan Dibi
O reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sa
Turta ciobanului
Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tăiate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi…
Read more »Tort mozaic cu budincă si capşune
Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 borcan gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g…
Read more »Porumb cu maioneza
Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa…
Read more »Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet
Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4 castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură muştar …
Read more »Supă cu găluşte din cartofi
Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru…
Read more »Ciorba greceasca
Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt…
Read more »Supă cu găluşte si cuburi de soia
Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei…
Read more »Chec de portocale
Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina…
Read more »Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime wedge 1 shot measure 1…
Read more »Prăjiturele din cartofi noi
Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă Mod de preparare:…
Read more »Prăjitură cu sirop si piure de căpşune
Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune Mod de…
Read more »Ghiveci turcesc
Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel…
Read more »Bors rusesc cu dafin
Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1 radacina patrunjel 1/2 varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin 250 g…
Read more »Biftec pe piatra
Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste…
Read more »Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet…
Read more »Ciorbă de fasole uscată
Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi…
Read more »Retete delicioase: Pachetele de primavara
O reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1…
Read more »Reţete de post: Spanac cu soia
Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz sare piper ulei 3-4 linguri pastă de roşii Mod de preparare: Fierbi soia în apă…
Read more »Ciorbă de cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc…
Read more »Chebab
Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza…
Read more »Ciorbă de sfeclă roşie
Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean…
Read more »Ciorbă de urzici
Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3…
Read more »Salată de crudităţi cu maioneză
Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie mare sare piper 400 g maioneză Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai pe…
Read more »Ciorbă de ştevie
Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură…
Read more »Becri meze – Pork appetizer
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe…
Read more »Paine impletita
Ingrediente: 25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de…
Read more »Sarlota de ciocolata cu nuca
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smintina…
Read more »Nan – paine din India
Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »Mousse au chocolat
Ingrediente: 700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe baie de…
Read more »Prăjitură cu citrice şi aluat ras
Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1 portocală 2…
Read more »Ciorbă de salată verde
Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş 200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml smântână…
Read more »Ciorbă de porc ardelenească
Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30…
Read more »Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
Ingrediente: 750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3
Papricaş din cartofi noi cu smantană
Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare:…
Read more »Găină umplută
Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt…
Read more »Salată cu omletă si sos de smântână
Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură…
Read more »Chifteluţe de branză
Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi…
Read more »Crema de castane
Ingrediente: 1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe rom (1 cm…
Read more »Supa de porumb
Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se…
Read more »Cotlete de porc cu boia de ardei
Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la masă boia de ardei dulce sau picantă (după gust) ulei Mod de preparare: Baţi foarte puţin…
Read more »Cartofi pescareşti
Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg hering marinat (cam 6 bucăţi) 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde lămâie sau oţet 1-2 linguri…
Read more »Desert cu branză de vaci
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g frişca Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul…
Read more »Tăiţei cu branză, spanac si salată
Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper…
Read more »Tort de clătite cu capşune
Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică Mod…
Read more »Supa de usturoi
Ingrediente: 6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150 g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de…
Read more »Sniţele de legume
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare piper ulei…
Read more »Spumă de griş cu sirop de fructe
Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din compot) 2 pahare apă Mod de preparare: Pui la fiert siropul cu apa. Când clocoteşte…
Read more »Pişcot cu capşune si bezea
Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Ingrediente spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr Ingrediente umplutură: 100 g gem de căpşune…
Read more »Rulouri cu creier si cabanos
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300 g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire…
Read more »Supa de ceapa cu croutons
Ingrediente: 12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se taie cepele…
Read more »Supa de sepie (calamar)
Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri…
Read more »Ajo blanco (Gazpacho alb)
Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin…
Read more »Ridichi de lună umplute
Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile, apoi cu un cuţitaş le…
Read more »Sufleu japonez
Ingrediente: 200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1…
Read more »Tort aromat cu ananas si căpşune
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2 plicuri gelatină 1 cutie…
Read more »Sos Feta
Ingrediente: 125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5 linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita zeama de lamaie…
Read more »Retete de post: Baclava cu mere
Ingrediente: 0,5 kg nuci 2 linguri zahar 3 linguri miere 50 g vodca 1,5 kg mere 100 g stafide 6 linguri zahar 50 g coniac 100 g margarina 1 lingura…
Read more »Salată de spanac cu ouă şi măsline
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 3 ouă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare ulei oţet sau zeamă de lămâie…
Read more »Supa de rosii turceasca
Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de preparare: Se incinge…
Read more »Tort cu fructe si gelatina
Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă…
Read more »Sos chinezesc
Ingrediente: 6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3 linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de preparare: Se face un rintas…
Read more »Lamai caramel cu susan
Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se curata de coaja se taie in…
Read more »Gogosi grecesti
Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si…
Read more »Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi
Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă Mod de preparare: Intr-o…
Read more »Retete de post:Tort cu fructe
Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4 banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de esenţă…
Read more »Salata de linte rosie
Ingrediente: 200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de preparare: Lintea se fierbe cu apa p
Sos de pui cu oregano
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de…
Read more »Tzatziki
Ingrediente: 1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete…
Read more »Biscuiti cu alune
Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra 50 gr alune sau nuci zahar pudra Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi (…
Read more »Supa cu lapte de cocos, pui si porumb
Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100…
Read more »Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată din: oua, zahar, faina, praf de copt, praf de crema, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri…
Read more »Plăcintă cu spanac şi telemea
Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare 100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de vacă, de oaie,…
Read more »Salata racoroasa cu cus-cus
Ingrediente: 500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele intr-o cana cu apa…
Read more »Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean
Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe potrivite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare Mod de preparare: Rumeneşti…
Read more »Kishk
Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare:…
Read more »Tort cu cremă de ciocolată si cu praline
Ingrediente blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr vanilat…
Read more »Kabak Tatlisi
Ingrediente: 1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se…
Read more »Friptura aromată de pui
Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1 lingură de muştar cimbru piper sare Mod de preparare: Speli carnea, o ungi…
Read more »Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar…
Read more »Ruladă de carne macră si spanac
Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200 ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare…
Read more »Supa cu cus-cus
Ingrediente: pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca…
Read more »Salată de peşte afumat
Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3 ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi cartofii şi…
Read more »Guacamole
Ingrediente: 4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla pentru servire…
Read more »Salata andaluza cu orez
Ingrediente: o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de…
Read more »Sos curry de baza
Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de cardamon pisat…
Read more »Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval
Ingrediente: salată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1 borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10 ridichi 2-3 frunze de…
Read more »Plăcintele cu aluat din cartofi noi
Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă verde 2 ouă…
Read more »Perişoare de carne cu sos de legume
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1 ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde 200-300 ml apă Mod…
Read more »Prajitură cu capşune
Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt …
Read more »Peşte cu roşii
Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri făină sare piper 1 lingură vin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi peştele…
Read more »Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri
Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă.…
Read more »Salata mexicana
Ingrediente: 300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de cartofi 2…
Read more »Păstrav cu sos fin de unt
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1 şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi păstrăvii, îi speli, îi…
Read more »Salam de biscuiti cu cafea
Ingrediente: 900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta rom 700-800…
Read more »Retete de post: Salata de orez
Ingrediente: 1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2 ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre si verzi 3-4…
Read more »Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval
O reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o zi) 1 tub pastă…
Read more »Salata de quinoa cu portocale si menta
Ingrediente: 3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4 ceasca dressing de salata…
Read more »Măsline umplute
Ingrediente: 150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau margarină sare piper 2-3 fire de