Retete de mancare gustoase si rapide
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper…
Read more »Supa de limba
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba…
Read more »Spaghete cu usturoi
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de preparare: Se fierb spaghetele …
Read more »Sarmale cu carne
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne amestecata de…
Read more »Salata de cruditati cu creveti
Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod…
Read more »Varza cu smantana
Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in…
Read more »Carne de porc cu usturoi si rosii
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite,…
Read more »Galuste de orez prajite
Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50…
Read more »Gratin de cartofi la cuptor
Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se…
Read more »Cotlete cu sos picant
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins.…
Read more »Sos de ciuperci cu oregano
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »Supa de varza
Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de…
Read more »Supa de curcan
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina…
Read more »Pizza rapida
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu…
Read more »Carnaţi ca la Buzău
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe…
Read more »Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se…
Read more »Raţă cu castraveţi si ceapă
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si…
Read more »Cartofi umpluti cu carne de vita
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g…
Read more »Supa picanta de pui
Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama…
Read more »Iepure cu sos alb
Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati,…
Read more »Supă de pasare
Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa…
Read more »Fondue franţuzesc cu lichior de vişine
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi…
Read more »Rulada din piept de pui la cuptor
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente…
Read more »Supa de legume de iarna
Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de…
Read more »Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare piper 50 g şuncă afumată rucola…
Read more »Tartă cu spanac si branză
Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză Mod de…
Read more »Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei…
Read more »Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g…
Read more »Frigaruie de porc cu sos samba oelek
Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri…
Read more »Rulou cu şunca si branză gouda
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod de preparare:…
Read more »Fondue mediteraneean
Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos…
Read more »Salata de macaroane cu legume calite
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »Salata de spanac cu oua si peste afumat
Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe ro
Salata verde cu rosii coapte pe gratar
Ingrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere 2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe…
Read more »Ardeiul iute
Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din…
Read more »Biftec cu cartofi copti si verdeata
Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4 biftecuri Mod…
Read more »Tort cu mure
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de…
Read more »Tarta dulce cu branza de vaci si menta
Ingrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci,…
Read more »Risotto cu ardei
Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de…
Read more »Penne cu sos de morcovi
Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat…
Read more »Retete de post: Varza murata cu masline
Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala…
Read more »Legume crude cu sos de sardine
Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file…
Read more »Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in…
Read more »Spuma de ciocolata alba
Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod…
Read more »Salata L’Auvergnate
Ingrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150…
Read more »Portocale sufle
Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa…
Read more »Risotto cu dovlecei si lamaie
O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente:…
Read more »Tochitură Pomana porcului
Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se…
Read more »Cârnaţi în sos de roşii
Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr…
Read more »Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură
Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia Mod de…
Read more »Vinete la cuptor cu usturoi si oregano
Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de…
Read more »Retete de post: Cartofi cu usturoi
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu…
Read more »Pui cu iaurt şi mentă
Ingrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2…
Read more »Retete de post: Sarmale de post
Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare:…
Read more »Risotto cu dovleac si ciuperci
Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g…
Read more »Branză Raclette cu cartofi fierţi
Branză Raclette cu cartofi fierţi din: cartofi, sare, chimen, branza raclette, castraveti, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, sunca, arpagic. Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer…
Read more »Retete de post: Cornulete si ineluse
Ingrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g…
Read more »Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar…
Read more »Tobă simplă de porc
Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte…
Read more »Sos de oua cu masline
Ingrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile…
Read more »Supă acră de secară
Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100…
Read more »Salată de castraveţi cu lamaie
Ingrediente: un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt Mod de preparare: Castravetele se curăţă de…
Read more »Mere prăjite
Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pudră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de porumb 450 g mere 110 g unt…
Read more »Pacheţele de varză
Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei …
Read more »Cotlete de porc pane cu salată de legume
Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi…
Read more »Ruladă cu brânză şi stafide
Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză
Colac
Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci Mod de…
Read more »Cartofi umpluţi cu peşte
Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e…
Read more »Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic
Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui,…
Read more »Pui de baltă pane
Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să…
Read more »Heringi marinăreşti
Este o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec),…
Read more »Retete de post: Spaghete cu ciuperci
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in…
Read more »Cocktail Rusty Nail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie Se serveşte după…
Read more »Supă de praz
Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două linguri de ulei de măsline…
Read more »Tocana de soia
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion…
Read more »Salata cu parmezan si crutoane
Ingrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan…
Read more »Retete de post: Cartofi cu sfecla
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb…
Read more »Salata de capere
Ingrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper…
Read more »Cozonac
Ingrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie…
Read more »Ciorba de varza alba cu sos romanesc
Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml…
Read more »Retete de post: Cartofi cu varza murata
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp…
Read more »Saleuri crocante
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se…
Read more »Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se…
Read more »Salata cu cascaval, salam si sunca
Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1 salata…
Read more »Fursecuri cu gem
Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g…
Read more »Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe…
Read more »Steluţe de ciocolată
Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt…
Read more »Snitel de cartofi si legume
Snitel de cartofi si legume din: cartofi, ceapa, legume, ou, verdeata, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g…
Read more »Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon…
Read more »Cozonac moldovenesc cu nuca
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300…
Read more »Salata de pasare
Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu…
Read more »Reteta zilei: Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi din: pulpe de pui, cartofi, ceapa, usturoi, oregano, boia dulce, ulei, piper, sare, bulion, patrunjel. Ingrediente: 10-15 pulpe de pui 6-9…
Read more »Escalop din snitel de vitel
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare…
Read more »Ficat de porc impanat
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc…
Read more »Perisoare cu smantana
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g…
Read more »Pulpe de pui gratinate
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii…
Read more »Pui umplut
Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita…
Read more »Ficat de vitel venetian
Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper
Pui la cuptor cu legume
Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se…
Read more »Crap cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb…
Read more »Cocktail Rum Fix
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir Se serveşte la…
Read more »Pui cu lamaie si cartofi rosi
Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se…
Read more »Creier cu sos de rosii
Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel…
Read more »Clopoţel de Craciun
Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100…
Read more »File de merlucius cu spanac
Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod…
Read more »Legume cu smantana si oua fierte
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un…
Read more »Cocktail Royal Dab
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea…
Read more »Gulaş cu carnaţi afumaţi
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita…
Read more »Omleta cu ficat de pasare
Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in…
Read more »Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare…
Read more »Escalop de somon cu măcriş
Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100…
Read more »Carnati
Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de…
Read more »File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o…
Read more »Jumari cu creier
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita…
Read more »Sarmale afumate
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca…
Read more »Minisavarine
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru…
Read more »Crap cu menta
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura…
Read more »Sarmale in foi de varza acra cu carne
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1…
Read more »Ficat de porc cu ciuperci si smantana
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat…
Read more »Cârnăciori calzi a la lyonnaise
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi…
Read more »Salată de varză albă cu susan
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar…
Read more »Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de…
Read more »Barcuţe de dovlecei umpluţi
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2…
Read more »Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50…
Read more »Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune…
Read more »Lapte de pasăre
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu…
Read more »Brioşe cu dulceaţă de struguri
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri Mod…
Read more »Peşte (păstrav) indopat cu nuci
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de…
Read more »Zacusca de cod
Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite 1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr…
Read more »Salată din multe legume
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper Mod…
Read more »File de cod cu telina gratinata
Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor, la…
Read more »Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi…
Read more »Ceapă cu sos la cuptor
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune deoparte…
Read more »Friptură de raţă
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele…
Read more »Cocktail Royal Temptation
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe…
Read more »Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3…
Read more »Knodel
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă…
Read more »Găluşte de cartofi cu sos de smantana
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa…
Read more »Pulpa de porc cu mere si ceapa
Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod…
Read more »Pulpa de porc cu legume
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel…
Read more »Prajitura frageda cu prune
Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2…
Read more »File de porc cu dovlecei
Ingrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru…
Read more »Tort cu prune si frisca
Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate…
Read more »Cotlet de porc cu smantana
Ingrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde…
Read more »Salată de morcovi cu portocale
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o…
Read more »Cocktail Rossini
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră …
Read more »Pizza Cele patru anotimpuri
. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g carne de pasare…
Read more »Placinta cu branza
Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de…
Read more »Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1…
Read more »Pizza de legume
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel…
Read more »Prajitura cu prune si biscuiti
Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic…
Read more »Supă Waterzooi
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie…
Read more »Carne de porc cu ananas si sos de soia
Ingrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili 3…
Read more »Pizza cu anghinare
Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g cascaval 20…
Read more »Prajitura cu stafide
Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt…
Read more »Placinta cu mere din Taban
Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg…
Read more »Crostata di mele
Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie,…
Read more »Cotlet de porc
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare…
Read more »Pulpa de miel a la Tino
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura…
Read more »Quiche cu ceapa si vin
Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns…
Read more »Pateuri cu sunca si broccoli
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1…
Read more »Appeltarta
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente