Retete culinare cu poze
Salată picantă cu crenvurşti si ciuperci
Ingrediente: 500 g cartofi 300 g ciuperci (din conservă) 1 castravete 100 g crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smântână 1 lingură oţet de mere 3 ouă 4-6 felii de salam cu şuncă sau parizer 1 lingură maioneză foi de salată verde 2 fire de ceapă verde Mod de preparare: […]
Rasol de găină cu garnitură de legume şi sos de hrean
Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Găina se spală bine şi se pune la fiert cu apă rece. Cînd […]
Pui impănat
Ingrediente: 1,750 kg pui 80 g şuncă 80 g limbă ajumată 1 kg spanac 2 ouă 8-10 coşuleţe coapte din foitaj sau aluat fraged 300 g ciuperci 100 g zarzavat 2 linguri sos brun 1 pahar vin dulceag 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar 2 linguri smantană 150 g unt Mod […]
Supă din carne de găină cu castraveţi murati
Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă Mod de preparare: Se pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul şi castraveţii curăţaţi, fără seminţe tăiaţi bucăţele egale. Cînd găina este fiartă se taie […]
Pui la ceaun
Ingrediente: 3 pui de 600 g sare piper mujdei 400 g ulei Mod de preparare: Se încinge uleiul în ceaun, se bagă puii daţi cu sare şi piper şi se acoperă cu capac. Se frig la foc iute, pe ambele părţi, 25 minute. Se servesc fierbinţi, cu mujdei, cartoii pai şi salate de […]
Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi noi daţi prin unt, crochete de midii si sote de spanac
Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 300 g ficat de miel 1 ceapă 1 felie franzelă 2 ouă 2 linguri făină 20 midii sau scoici pesmet 150 ulei 80 g unt 300 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 1 kg spanac 1/2 pahar vin roşu 1/4 litru supă Mod de preparare: Spinarea se […]
Clapon umplut cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci prăjite pe crutoane
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,300 kg 200 g ficat 100 g şuncă 4 linguri sos alb 2 ouă sare piper alb 18 ciuperci 18 crutoane rotunde 6 dovlecei potriviţi 100 g orez 40 g parmezan sau caşcaval 200 g unt 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin dulceag 2 linguri sos brun 2 […]
Legume cu orez la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă mică 200 g fasole verde 3-4 morcovi 2 gulii 1 cană orez 100 g unt sau margarină 300 g smântână sare câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii şi guliile şi le pui la fiert separat în apă cu sare. Speli apoi orezul, îl căleşti […]
Curcan la cuptor cu garnitură de castane glasate, ţelină umplută cu măruntaie şi gogoşi de cartofi
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g slănină crudă 300 g cartofi 100 g caşcaval sau brînză 3 ouă 150 g făină sare piper cimbru 150 g zarzavat 2 cepe 12 feline potrivite 400 g castane 1 pahar vin roşu 200 g ciuperci 3 linguri sos brun 250 g ulei pentru prăjit […]
Biscuiţi cu cacao
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahăr pudră 1 ou 180 g făină 2 linguri coajă de lămâie 50 g cacao Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de lămâie. Frămânţi aluatul bine, îl întinzi într-o foaie pe care apoi o tai în […]
Omletă cu branză si cartofi
Ingrediente: 1 cartof mai mare 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 lingură smântână ulei sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl razi şi îl căleşti în 2 linguri ulei, apoi adaugi ouăle bătute cu brânză şi smântână. Potriveşti gustul de sare, piper şi condiment şi rumeneşti omleta pe ambele părţi. […]
Pulpă de miel cu legume cu garnitură de legume, sote de fasole fidea şi cartofi natur
Ingrediente: 1 pulpă miel (1,800 kg) 300 g morcovi 2 telina 80 g unt 1 fir praz sare 250 g fasole fidea 350 g cartofi noi 1 varză mare creaţă 2 gălbenuşuri 1 /2 lingură făină 1/2 lămîie 50 g capere 1 lingură smantană Mod de preparare: Pulpa se pune la fiert cu […]
Pulpă de miel cu ciuperci cu garnitură de crochete de cartofi
Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet 5 căţei usturoi cimbru puţin zahăr Mod de preparare: Se […]
Spumă de fructe
Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, bătând în continuare până obţii o bezea pe care o torni peste fructele zdrobite. Mai […]
Supă de dovlecei cu iaurt
Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 linguri de orez 1 lingură ulei 1 pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul într-un litru de apă […]
Turtiţe delicioase
Ingrediente: făină cât cuprinde 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă sare 1 cub de drojdie amestecată cu puţin lapte 1 ou 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele o cocă potrivită pe care o laşi puţin să crească, întinzi aluatul, apoi tai turtiţele şi le prăjeşti pe […]
Pipet de pui cu sos de zmeura
Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă (poţi folosi ceapă de apă) tăiată peştişori 4 jumătăţi de piept de pui fără piele (circa 750 g) 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat 1 cană suc de mere şi zmeură 3/4 cană zmeură proaspătă Mod de preparare: Incălzeşti uleiul într-o tigaie de teflon […]
Supa-cremă de ciuperci ardelenească
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 linguri de margarină 1 cană de morcovi tăiaţi mărunt 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină 1 cană de ceapă tocată mărunt 1 căpăţână de usturoi 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub condimente […]
Mâncare de bame cu pui
Ingrediente: 500 g bame 1 pipet pui 2 linguri margarina 4 rosii 1 l bors 1 ceapa 1 legatura verdeata Mod de preparare: Pui borsul la fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si adaugi in oala sa fiarba in bors. Le lasi cam 30-40 minute, apoi le dai deoparte. Apoi cureti […]
Găină chaud-froid cu aspic cu garnitură de salată de sezon
Ingrediente: 1,500 kg carne de găină tînără 1 1/2 lingură făină 1 ceapă sare piper boabe Maggi 100 g frişca lichidă 80 g unt 6 foi gelatină 1-2 albuşuri pentru limpezit aspicul Mod de preparare: Găina se curăţă, se spală şi se fierbe circa 25 minute cu 2 1 apă, sare, piper boabe, […]
Clapon cu salată rusească si aspic
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,400 kg 300 g ulei 2 oua 1/2 lămaie 1 linguriţă de muştar 2 cartofi 2 mere 2 ţeline 3 fileuri de anşoa 20 cozi raci 10 foi (30g) gelatină 1/2 pahar vin sare piper 1 ceapă 1 legăutră de pătrunjel 1 fir de ceapă verde Mod de […]
Bibilică la cuptor cu garnitură de costiţă afumată, cartofi, mere la cuptor şi bureţi sotaţi
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 150 g costiţă afumată 500 g bureţi de pădure 600 g cartofi noi 4 mere care nu sfarimă 1 /2 pahar vin sare piper 200 g unt 1 /2 l supă zahăr Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşită la cuptor cu sare, unt şi supă. […]
Prăjitură cu 3 fructe
Ingrediente: 300 g de smochine uscate 200 g de prune uscate, fără sâmburi 200 g de caise uscate 10 cl de rom 50 g de alune întregi 50 g de migdale întregi 100 g de praf de migdale 50 g praf de alune 1/2 linguriţă de scorţişoară 25 cl de smântână degresată 3 ouă […]
Pilaf cu cascaval
Ingrediente: 1 ceasca orez (100 g) 1 ceapa 4 rosii 2-3 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 felie cascaval cimbru piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, iar roşiile le opăreşti, le decojeşti şi le tai mărunt. Speli orezul şi îl pui să se rumenească în ulei. Separat căleşti ceapa şi […]
Găină în aspic cu garnitură de salată rusească cu muştar şi raci
Ingrediente: 1,800 kg carne de găină tînără 1 ceapă 10 foi gelatină sare piper 30 gaturi raci sau 1 cutie marc de crabi sau crevete 1 lingură faina 50 g unt 1/2 linguriţă boia 1 morcov 2 cartofi 2 cornişoni 2 mere puţină mazăre 1 linguriţă muştar 2 ouă 1/4 lămaie 100 g ulei […]
Măsline cu carne de găină
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 120 g ulei 2 linguri de bulion 200 g măsline sare 1/2 pahar de vin 1/2 lămaie Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează, se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas şi se fierbe. In grăsimea rămasă se căleşte puţin făina şi se stinge […]
Prăjitură de nectarine cu migdale
Ingrediente: 5 nectarine albe 5 linguri de fructoză 5 ouă întregi 125 g de praf de migdale 1 iaurt gras (din lapte integral) 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie 40 g de fulgi de migdale Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Desfaceţi nectarinele în două şi îndepărtaţi sâmburii. Tăiaţi-le în 6 […]
Curcan cu gutui
Ingrediente: 1,200 kg came de curcan 1,200 kg gutui 120 g ulei 2 linguri de bulion pastă 2 linguri de făină sare zahăr făină Mod de preparare: Carne se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşeşte in 60 g ulei. Se scoate apoi carnea şi în sosul rămas se pune zahărul care se […]
Civet din iepure de casă
Ingrediente: 1 iepure de casă 30-40 g sare 10 g piper 1 fir cimbru 1 foaie dafin 250 g ceapă 100 g ulei 25 g coniac 250 g unt sau margarina 200 g costiţă afumată 50 g făină 500 g vin roşu 50g morcovi 50 g păstamac 30 g pătrunjel rădăcină 30 g ţelină 100 […]
Clapon cu ciuperci
Ingrediente: 1 clapon de 1,800—2 kg 12 roşii 1 morcov 1legătură de mărar 1 păstarnac 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g ciuperci 3 ardei graşi 5 ouă 200 g orez 200 g ficat 114 lingură de făină 150 g unt 1 /2 păhărel de coniac 100 g smantană sare piper Mod de preparare: […]
Bibilică la cuptor cu garnitură de coşuleţe de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 500 g cartofi 1 conopidă 300 g morcovi 300 g mazăre 300 g sparanghel sau fasole ţucără făină 1 legătură pătrunjel 1ou sare piper 200 g unt 2 linguri de smîntînă 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 100 g zarzavat cimbru Mod de preparare: Bibilca se […]
Clapon umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi şuncă şi cu mazăre natur
Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 400 g mazăre fină 1 ceapă […]
Iepure de casă
Ingrediente: 1 iepure 300 g orez sare boia de ardei 3 linguri smîntînă 300 g margarina 1 lingură făină 2 cepe 2 mere mici 100 g costiţă afumată Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi egale. Se prăjeşte fiecare bucată şi se aşază în cratiţă. Separat se face sosul, se prăjesc în grăsime […]
Mâncare de conopida cu piept de pui
Ingrediente: 1 piept de pui 1 conopidă 1 linguriţă făină 100 g bulion 2 roşii 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi-l pui să fiarbă înăouşit în apă cu uleiul. Când carnea e bine fiartă, adaugi conopida spălată şi desfăcută în bucheţele. In acest […]
Paste fainoase cu sos de peşte
Ingrediente: 1 conservă de peşte în sos tomat 1 pungă de paste 2 linguri bulion ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi după ce au fiert, le scurgi şi le laşi acoperite într-o cratiţă. Separat, prăjeşti puţin peştele, apoi adaugi bulionul şi sosul din conservă şi mai laşi pe […]
Vinete umplute
Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 2 ouă 50 g parmezan sau caşcaval ras 200 g carne tocată 3-4 bucăţele brânză topită tăiată cubuleţe caşcaval tăiat cubuleţe 1-2 căţei de usturoi tăiat mărunt miezul de la 2-3 felii de pâine cimbru piper sare pătrunjel verde tacat ulei pastă de roşii Mod de preparare: Speli şi […]
Chiftele de orez cu parmezan
Ingrediente: 250 g orez cu bobul rotund 1 ou 4- 5 linguri parmezan sau caşcaval ras 3-5 linguri de făină pătrunjel verde tocat sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Fierbi orezul să fie bine legat, pui deasupra câteva picături de ulei de măsline (dacă ai de măsline e bine, dacă nu, nu-i […]
Ciorbă de pasare cu orez
Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei Mod de preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe razatoarea cu ochiuri mari, tai […]
Piftie de curcan cu ciuperci
Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare, […]
Supă din carne de găină cu salată
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 legătură de pătrunjel verde 3 l apă Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se spală bine şi se […]
Friptură de vită in sos de bere
Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 2 linguri de roşii decojite şi zdrobite 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub condimente) 1 ardei gras ulei 2 foi de dafin 500 g ceapă tăiată cubuleţe 1 ardei capia chimen 500 ml bere blondă tare sare piper boia […]
Ochiuri romanesti cu sos de vin
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar de vin alb 1 linguriţă făină 1 linguriţă unt 1 pahar apă sare piper 1 linguriţă muştar sucul de la jumătate de lămâie Mod de preparare: Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un sos […]
Peşte cu kaizer la cuptor
Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi Mod de preparare: Pe o foaie de aluminiu pui câteva picături de ulei, un strat de felioare de kaizer, sare, piper şi aşezi peştele. Deasupra peştelui […]
Clătite cu branză si scorţişoara
Faci clătitele în mod normal (cât mai subţiri dacă se poate). Amesteci brânză dulce de vaci bine scursă cu scorţişoară, umpli clătitele (eu le rulez asemeni sarmalelor, dar merg şi împăturite). Peste clătite pui cubuleţe de unt şi presari zahăr vanilat. Dai clătitele la cuptor pentru maximum 10 minute, cât să se topească şi […]
Supă londoneză din carne de găină
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 4 l apă 3 fire praz 1 ceapă sare 80 g unt 100 g frişcă lichidă 2 ouă 50 g faină de arpacaş Mod de preparare: Carnea de găină se dă prin maşina de tocat cu sită fină apoi se pisează cu albuş, sare şi 50 g […]
Clapon cu budincă de macaroane
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,800 kg sare piper 200 g macaroane 2 linguri de făină 4 ouă 1 pahar lapte 200 g unt puţin pesmet 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă 60 g caşcaval 1/4 lămaie 300 g mazăre Mod de preparare: Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă cu […]
Supă din carne de găină cu sparanghel
Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa Mod de preparare: Se scoate carnea de la pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1 albuş, […]
Mancare de praz cu măsline
Ingrediente: 1 kg praz 2 linguri ulei 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate câteva foi de dafin 300 g măsline negre 1 linguriţă condiment 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi prazul de frunzele exterioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai rondele de […]
Iepure de casă cu măsline verzi
Ingrediente: 1 iepure 250 g măsline 150 g ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură bulion 1 pahar vin 1 lămaie 1 ceapă 1 morcov cimbru 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se taie bucăţi egale: spinarea, pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se aşază […]
Pulpă de miel ia cuptor cu garnitură de sote de spanac şi cartofi
Ingrediente: 1,600 g pulpă de miel 1,500 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa cu osul scos se frige la cuptor 1 oră (dacă o dorim în sînge, 30 minute). Pe parcurs se stropeşte […]
Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi sau varză călită
Ingrediente: 1 curcan de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină sare piper alb 20 cartofi săpunari Mod de preparare: Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore. Pe parcurs se pun […]
Pateuri cu branză telemea si chimen
Ingrediente: 400 g făină 100 g telemea de oaie 200 g margarină 50 g drojdie sare 2-3 gălbenuşuri 150-200 g smântână 2-3 linguri chimen Mod de preparare: Frămânţi făina cu 100 g margarină, apoi adaugi 2 gălbenuşuri, sarea după gust, drojdia şi treptat smân:âna. Frămânţi bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau […]
Pulpă de miel umplută cu garnitură de sote de fasole fidea şi cartofi şi ciuperci pe crutoane
Ingrediente: 2 pulpe mici de miel 350 g ficat de miel 1 ceapă sare 1 ou 1 felie franzelă 500 g fasole fidea 300 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 12 ciuperci 12 crutoane prăjite 100 g zarzavat 100 g unt puţin vin roşu puţină făină 1/4 l supă Mod de preparare: Se […]
Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sote de fasole fidea
Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval Mod de preparare: Spinarea se […]
Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci
Ingrediente: 1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină 500 g cartofi noi Mod de preparare: Se scoate osul din […]
Capama grecească de iepure de casă
Ingrediente: 1 iepure 350 g ceapă verde 350 g usturoi verde 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 300 g roşii sau bulion sare 1/2 litru supă de iepure 1-2 lămîi 250 g ulei sau grăsime Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se dau prin făina şi se prăjesc. Separat se spală […]
Clapon cu fructe de mare
Ingrediente: 1 clapon de 1,400 kg 30 midii sau scoici 20 gaturi de raci sau crevete mari 200 g unt 200 g orez 2 linguri de smantană sare piper 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 10 g şofran sos suprem Mod de preparare: Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu o […]
Piftie de curcan
Ingrediente: 1,300 kg came de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git) sare 1 ceapă 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină Mod de preparare: Se pun bucăţile de curcan la fiert cînd apa clocoteşte, apoi se sărează şi se pune şi ceapa. Pe parcurs se spumează şi se lasă la fiert la […]
Iepure de casă calit cu ciuperci
Ingrediente: 1 iepure 250 g arpagic 400 g ciuperci sau bureţi sare 1 lingură făină 200 g ulei sau grăsime 1 legătură mărar 1 lingură bulion vin 2 cepe puţin zarzavat Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi egale, care se prăjesc date prin făină. Separat se prăjeşte ceapa, zarzavatul, făina. Cind s-au […]
Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi varză de Bruxelles sotate în unt, castane glasate şi cabanos
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 200 g grăsime sau unt 500 g castane 500 g cartofi noi 500 g varză de Bruxelles 200 g cabanos sau crenvurşti 1/2 pahar vin roşu 1 /2 lingură de făină sare piper 100 g zarzavat 1 ceapă 3 linguri sos de friptură puţin sos brun […]
Ţuşpais
specific nemţesc Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras, 500 ml lapte şi sare după gust. Separat, faci un sos din făină şi puţin lapte […]
Ciorbă cu mai multe feluri de peşte
Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2 morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1 căpăţână usturoi 1 lingură oţet puţin ulei sare şi piper după gust Mod de preparare: Pui […]
Iepure de casă cu gutui
Ingrediente: 1 iepure 8-10 gutui 30 g zahăr 230 g margarina sare Mod de preparare: Iepurele se frige la cuptor în tavă. Separat se curăţă gutuile, se scobesc de mijloc, se opăresc, se pune în fiecare gutuie puţin zahăr şi un vîrf de linguriţă jeleu de gutui sau mere, se aşază iepurele în tava […]
Curcan cu găluşte de carne
Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de smantană 1 ceapă 1 ţelină Mod de preparare: Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face o tocătură cu ficatul, […]
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de morcovi şi mazăre şi cartofi ducesa
Ingrediente: 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt 1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400 g cartofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5 căţei usturoi Mod de preparare: Se prepară […]
Prăjitură cu brânză de capră
Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru forma de copt Mod de preparare: Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi albuşurile […]
Bibilică la cuptor cu garnitură de budincă de spanac şi coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12 coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 ceapă Mod de preparare: Bibilica se frige la cuptor circa 50 minute cu sare, ceapa tocată, unt […]
Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1 lingură sos alb 1/21 vin roşu Mod de preparare: Pulpa se pune într-un vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate, cimbru, […]
Blanchet de iepure de casă
Ingrediente: 1 iepure de casă 100 g morcov 100 g păstarnac 100 g telină 100 g ceapă 200g unt sau margarina 150 g făină 1-2 bucăţi cuişoare 200 g arpagic 200 g ciuperci 200 g smantană gălbenuşurile de la 4 ouă 30 g zeamă de lămaie 30 g sare 1 legătură de pătrunjel verde […]
Prăjitură cu piersici la gheaţă
Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahăr 1-2 linguri apă 20 de biscuiţi pisaţi 100 g frişcă puţin unt Mod de preparare: Tai piersicile în sferturi, le amesteci cu zahărul tos şi le fierbi cu apa 10 minute. Această compoziţie o iei de pe foc şi o freci bine până obţii un piure gros. […]
Crochete de griş cu costiţă
Pui la fiert 125 g griş şi 0,5 l lapte, iar când e gata îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu 2 ouă şi sare după gust. întinzi din compoziţia de griş o foaie groasă de 1/2 cm şi o laşi să se întărească. Tai apoi dreptunghiuri pe care le prăjeşti în […]
Plăcintă de dovlecei cu verdeturi
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici 2 cepe 3-4 roşii 1-2 căni făină 3-4 ouă 1 praf de copt sare usturoi piper puţin cimbru mărar pătrunjel Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de oră. […]
Prajitura cu caise
Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500 g caise 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Freci margarina cu 200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei obţine o cocă potrivită pe care o întinzi cu mâna în tava unsă şi tapetată cu făină. Când […]
Rosii umplute cu castraveţi
Ingrediente: 6 roşii mari 3 castraveţi 3-4 căţei de usturoi 2 ardei graşi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar tocat Mod de preparare: Tai capacul de la fiecare roşie, le scoţi miezul, le sărezi şi le laşi la scurs. Intre timp, prepari o salată din castraveţi tăiaţi rondele, usturoi […]
Vinete prajite cu sos de roşii si usturoi
Ingrediente: 3 vinete de mărime mijlocie 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi 500 g roşii 3 linguri untdelemn sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn. După ce […]
Paste cu roşii, usturoi si măsline
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai apoi roşiile cubuleţe, pisezi usturoiul […]
Prajitură cu branză de vaci
Ingrediente: 2 ouă 1 şi 1/2 cană apă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă ai nevoie de: 350 g brânză de vaci 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 cană zahăr 1 ou Mod preparare blat: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina cât […]
Clapon cu ciuperci si garnitură de pilaf
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,750 kg 400 g ciuperci 1 l supa 1 ceapă 1 pahar vin roşu sare piper 250 g orez 150 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă sau […]
Supă obişnuită din carne de găină
Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă. Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zarzavatul curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa 2 […]
Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon
Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe ambele părţi. Se servesc imediat pe un platou […]
Piept de berbec cu garnitură de varză cu afumătură
Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea Mod de preparare: Se scot oasele de la piept şi se dă la cuptor […]
Supă berneză din carne de găină
Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2 legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă Mod de preparare: Se separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu […]
Iepure de casă gătit franţuzeşte
Ingrediente: 1 iepure 1 lingură făină 2 ouă 250 g unt sau margarina 250 g orez 1 lămaie Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi, se sotează cu unt apoi se adaugă 3/4 litru supă din oasele de iepure. Separat, se pun la foc într-un vas, 100 g unt, făină şi se fierb cu supa […]
Fasole verde cu roşii
Ingrediente: 2 kg fasole verde 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel condimente sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui să fiarbă înăbuşit în ulei şi o cană de apă. Când s-a înmuiat puţin mai acbugi o cană de apă, potriveşti de sare şi o laşi să […]
Clapon in foitaj
Ingrediente: 2 claponi a 800 g 400 g ficat 1 felie de franzelă 3 ouă 200 g foitaj 1 ceapă 1 conopidă mare 150 g unt sare piper 1 pahar lapte 40 g caşcaval 250 g mazăre fină Mod de preparare: Se scot cu atenţie piepţii şi pulpele de la claponaşi, apoi se scot oasele […]
Piept de berbec umplut cu garnitură de chiftele de cartofi
Ingrediente: 1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 600 g roşii 250 g ciuperci sau bureţi 100 g costiţă afumata 150 g ulei 300 g cartofi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pregăteşte pieptul […]
Crap cu sos de roşii
Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le prăjeşti în uleiul încins. Rumeneşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi bulionul, pătrunjelul […]
Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci
Ingrediente: 1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1 măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă verde […]
Spinare de berbec cu garnitură de cartofi prăjiţi şi iahnie de fasole cu costiţă afumată
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion pastă 250 g fasole boabe 150 g ulei 1 ceapă 300 g cartofi 1 legătură pătrunjel 50 g costiţă afumată 150 g şuncă 1 ou 1 felie franzelă Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor încins circa 25 […]
Supă de peşte alb cu orez
Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri orez Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate fierte, scoţi […]
Bors ţărănesc din carne de miel
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legătura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se pune […]
Maioneză din coajă de lamaie
Ingrediente: 2 lămâi ulei de măsline sare Mod de preparare: Treci lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici, pui un praf de sare şi coaja o mixezi cu ulei de măsline, aşa cum faci la maioneza de ou. Poftă bună!
Salată exotica cu pastrăv crud si afumat
Ingrediente: 1 păstrăv crud 1 peşte afumat 1 pepene galben 1 cutie mică de porumb 2 roşii 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 1 castravete 1 gogoşar murat miezul pepenelui galben sare piper Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate. Il scobeşti şi miezul îl tai bucăţele. Tai şi bucăţi […]
Iepure de casă cu mazăre
Ingrediente: 1 iepure 250 g unt sau margarina 1 kg mazăre aleasă 10 g zahăr sare 250 g arpagic 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Iepurele se taie în bucăţi egale, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în unt. Cînd au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea fiartă 5 minute cu […]
Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ulei […]
Spinare de berbec la tavă cu garnitură de varză dulce, morcovi, roşii şi bureţi
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 700 g varză dulce 2 cepe sare piper cimbru 100 g ulei 250 g bureţi 300 g roşii 1 pahar vin 200 g morcovi 5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 2 cartofi Mod de preparare: Zarzavatul se taie bucăţi, se amestecă şi se pune intr-o tavă adîncă cu […]
Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)
Ingrediente: 2 tsp coarse salt 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml blue Curacao 50 ml lime juice ice cubes 1 saucer 1 25ml/50ml measure 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one)
Ciorbă din carne de miel cu varză acră
Ciorbă din carne de miel cu varză acră din: carne de miel, varza acra, ceapa, rosii, piper, marar, smantana, apa. Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă Mod de preparare: Carnea se taie […]
Bibilică la cuptor cu garnitură de castane glasate, sote de mazăre şi morcovi
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1 ceapă sare piper 500g castane 300g mazăre 300 g morcovi 180 g unt puţin zahăr 1 legătură de mărar 1/2 lingură de făină cimbru Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşit la cuptor cu unt, sare, piper, puţin cimbru si supă. Cînd este făcută, se scoate […]
Ghiveci de legume
Intr-o cratiţă în care ai încins ulei, căleşti 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov (tocate mărunt). Pui apoi 2 vinete şi 2 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Fierbi separat o mână de fasole verde şi o mână de mazăre şi le răstorni peste vinete şi dovlecei când au fiert. Adaugi 3-4 roşii proaspăt tăiate […]
Ardei umpluţi cu ciuperci si orez
Ingrediente: 15 ardei 200 g orez 200 ml ulei 500 g ceapă 500 g ciuperci un sfert de varză dulce tocată 1 morcov 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 l suc de roşii (preparat din roşii proaspete) 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ardeii, apoi îi opăreşti […]
Supă rece din carne de miel
Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras. Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă cu […]
Pulpă de berbec cu garnitură de morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă, cartofi noi şi andive
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g unt sare mujdei 300 g morcovi 250 g mazăre fină 250 g fasole fidea 1 conopidă 300 g cartoji noi 1 legătură pătrunjel 250 g andive Mod de preparare: Pulpa se frige la frigare în singe circa 45 minute. Pe parcurs se unge cu unt şi […]
Iepure de casă cu castane
Ingrediente: 1 iepure 700 g castane 20 g zahăr sare 1 lingură făină 150 g margarina sau altă grăsime Mod de preparare: Se aşază iepurele în tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute. Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu făină. […]
Bibilică cu măsline, manatarci, arpagic si napi
Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg sare piper 120 g măsline verzi 250 g mînătărci uscate 200 g apragic 200 g ulei 1 foaie dafin 300 g napi 1 legătură de verdeaţă vin 1/4 l supă Mod de preparare: Bibilica se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8 bucăţi […]
Pulpă de berbec cu garnitură de roşii umplute cu orez
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat 1/2 lingură făină 1 lingură bulion Mod de preparare: Pulpa […]
Borş de iepure de casă
Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri smantana Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se pune […]
Pulpă împănată de berbec cu garnitură din fasole boabe
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Pulpa fără os se impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cuptor cu puţină […]
Spinare de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume natur
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 g cartofi Mod de preparare: Spinarea se spală şi se usucă cu un şervet, apoi se ia o frigare de metal şi se bagă in şiră […]
Ingheţată rapidă de fructe
Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smântână) 1/2 pahar de apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr Mod de preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci cu telul laptele praf (smântână) cu apa până se omogenizează. Poţi să foloseşti mixerul dacă ai. Separat […]
Pulpă marinată de berbec cu garnitură de ciuperci umplute pe crutoane şi cartofi ducesa
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare piper boabe 120 g ulei 12 crutoane prăjite 12 ciuperci mari 300 g cartofi 2 ouă 1/4 l vin 1 lingură făină 100 g slănină afumată 60 g unt 1 l oţet diluat Mod de preparare: Pulpa se […]
Pulpa de berbec cu garnitură de budincă de macaroane cu sos alb, şuncă şi caşcaval, morcovi şi mazăre fierte şi date in unt
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60 g slănină afumată 200 g mazăre 200 g morcovi 100 g unt sare piper 1 lingură făină 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură […]
Bame a la grec
Ingrediente: 750 g bame 125 g ulei 125 g ceapă 400 g roşii aguridă sau otet 1/2 linguriţă făină 1 ardei 1/2 lămîie zahăr sare piper Mod de preparare: Pregătim bamele ca pentru pui cu bame. Le prăjim puţin în ulei, punem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele. Prăjim ceapa […]
Turta de dovlecei
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 2 ouă 1 ceşcută lapte sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi radem pe o râzătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi îi stoarcem. Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de untură şi ceapă tăiată […]
Sufleu de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de unt 2-3 linguri făină 1 pahar lapte 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 4 ouă sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei potriviţi, fără seminţe, şi îi punem în apă clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa cu dovlecei, apoi îi scoatem şi […]
Pilaf de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri unt (sau altă grăsime) 250 g orez 1 ceapă 1/2 lingură făină 250 g smîntînă 1 pahar lapte 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi. Ii curăţăm de coajă, îi opărim cu apă clocotită şi îi tăiem în feliuţe potrivite, .cît […]
Dovlecei cu branza
Ingrediente: 5 dovlecei 5 linguri brînză de vacă sau urdă 1 ou 150 g smîntînă 1 linguriţă griş 2 legături mărar 1 lingură unt 1/2 lingura făină sare piper Mod de preparare: Tăiem căpăcelele la amîndouă capetele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim miezul dovleceilor lăsînd numai carnea. Apoi îi spălăm […]
Dovlecei la tava
Ingrediente: 20 dovlecei mici 3 linguri ulei 2 linguri bulion de roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar puţin cimbru cîţiva căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei mici, îi radem şi îi aşezăm într-o tavă, apoi turnăm puţină apă. După ce fierb dovleceii, adăugăm ulei, bulion de roşii, pătrunjel, mărar, […]
Dovlecei prajiti
Ingrediente: 5 dovlecei 2 linguri făină 2 linguri ulei 10 linguri scordolea (sau sos de roşii) sare Mod de preparare: Alegem dovlecei potriviţi, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii rotunde. Le dăm sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi scurgem apa. Tăvălim dovleceii prin făină şi îi prăjim în ulei. Cînd […]
Roşii pane cu mujdei
Ingrediente: 6 roşii 4 linguri făină 1 ou 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei sare nucşoară condiment concentrat Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Baţi apoi oul cu puţină sare, nucşoară şi puţin condiment concentrat, iar pe o altă farfurie pui făina. […]
Dovlecei pane
Ingrediente: 5 dovlecei 2-3 ouă 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingura făină l 1/2 lingură pesmet l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime potrivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim cu apă fierbinte şi îi scoatem […]
Dovlecei in floare cu smantana
Ingrediente: 50 dovlecei 150-200 g smîntînă 200 g unt 1 lingură făină 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Cu un cuţitaş ascuţit radem coaja dovleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi punem pe un şervet curat. Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i cu […]
Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole
Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1 ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei Mod de preparare: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet. Le scoţi şi […]
Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)
Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1 păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g unt 200 g caşcaval ras […]
Salată de orez, mazare si porumb
Ingrediente: 1 cană orez 1 conservă (mare) porumb 200 g măsline 1 conservă mazăre 3 castraveţi 2 roşii (pentru decor) 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi fierbi orezul în 2 măsuri de apă cu o linguriţă de ulei. Il scurgi şi-l clăteşti cu apă rece, apoi îl aşezi într-un castron. Adaugi […]
Iahnie de dovlecei
Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi 125 g ulei 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion de roşii 1 csapă mare cîtiva căţei de usturoi puţin vin cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem în rondele, pe care le prăjim în ulei. Apoi adăugăm mărar, pătrunjel, cimbru, sare, piper, puţin vin, […]
Pateu de iepure de casă în aspic
Ingrediente: 1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3 ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se curăţă […]
Piftie de peşte
Piftie de peşte din: peste, morcovi, boabe de piper, foi de dafin, condimente, gelatina. Poate te intereseaza si Piftie de pasare cu legume Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin condimente gelatină Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. […]
Salată de dovlecei si telemea de oaie
Ingrediente: 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi) 500 g roşii 2-3 fire de ceapă verde 200 g telemea de oaie câteva măsline 1 legătură de pătrunjel 3-4 linguri oţet 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi prăjeşti câteva minute în […]
Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)
Ingrediente: 50 ml tequila gold 30 ml pineapple juice 15 ml freshly squeezed lemon juice 1 tsp grenadine Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 shot measure 1 cocktail shaker
Peşte prajit cu sos de rosii
Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui ceapa tăiată peştişori, […]
Peşte cu garnitură de cartofi si salată
Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei 1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare mălai Mod de preparare: Cureţi şi speli bine peştele, apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi pătrunjelul spălate şi tocate […]
Ardei graşi umpluţi cu vinete
Ingrediente: 4 vinete mari 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 2 ouă sare piper ulei Mod de preparare: Speli ardeii şi le scoţi cotoarele, îi laşi întregi sau îi tai pe jumătate pe lungime (dacă sunt mari). Coci vinetele şi le toci ca pentru salată. Le sărezi, adaugi puţin piper, usturoiul bine […]
Sabayon de fructe cu migdale
Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3 linguri de fulgi de migdale ulei de măsline pentru forma de copt […]
Pulpă de berbec
Ingrediente: 1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă cu vin. Se lasă in cuptorul […]
Racituri de peşte
Racituri de peşte din: peste, morcov, boabe de piper, sare. Poate iti place si Răcituri de porc Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare Mod de preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat. […]
Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat în unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval
Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 200 g ficat de berbec 3 ouă 120 g unt 1 lingură pesmet 1 legătură pătrunjel sare piper 200 g tăiţei de casă 40 g şuncă 50 g limbă afumată fiartă 50 g caşcaval 1,500 kg spanac 3 linguri sos brun Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor […]
Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda
Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie franzela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g cartofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul pentru […]
Cum se prepara Chateaubriand (video)
Ingrediente: 500 g centre-cut beef tenderloin 4 tbsp olive oil 25 g butter a few sprigs of thyme 4 garlic cloves , skin on salt and pepper 1 frying pan 1 set of tongs 1 cutting board 1 knife 1 tray 1 spoon Taiat din muschi suculent, Chateaubriand este un preparat clasic francez […]
Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi
Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1 ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2 legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii subţiri şi îi prăjeşti în ulei. […]
Ardei copţi cu smantană si verdeaţă
Ingrediente: 8-10 ardei graşi 2 linguri unt 1 lingură făină 250 ml smântână (10-12 linguri) sare mărar pătrunjel Mod de preparare: Coci ardeii ca pentru salată, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pregăteşti apoi un sos de smântână: rumeneşti foarte puţin făina în unt, apoi adaugi smântână şi potriveşti de […]
Pui cu sos de rosii
Ingrediente: 1 piept de pui 6 roşii potrivite, coapte bine 1 căpăţână usturoi 2 linguriţe muştar 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă condment sare după gust ulei Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţele şi-l rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Când carnea este prăjită, o scoţi pe farfurie şi o laşi […]
Salată de castraveţi verzi si muraţi
Ingrediente: 1 castravete verde 1 castravete murat 1 ceapă 1 roşie 1 ardei gras 1 cană de moare (zeamă de castraveţi muraţi) ulei sare Mod de preparare: Speli toate legumele, le tai peştişori şi le presari doar cu puţină sare. Le pui apoi într-un castron şi adaugi puţin ulei şi moarea de castraveţi. […]
Ingheţată cu iaurt
Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă, amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt Poftă […]
Bors de legume
Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le dai […]
Supa de legume
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1 păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel 2- 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6 l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina curăţate şi tocate […]
Tocăniţe de legume cu maruntaie de pasare
Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre 1 vânătă mică 2 gogoşari 4 ardei 1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment), 1 ceapă, 1/2 kg roşii, 1 lingură făină, 75 g unt sau margarină, sare, verdeaţă. Mod de preparare: Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli roşiile, […]
Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată în unt
Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 300 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 teline 400 g cartofi sare piper boabe 1 fir de praz 4 căţei usturoi cimbru 40 g şuncă 50 g capere 2 gălbenuşuri 1/2 lărnîie 100 g unt 3/4 lingură făină 1 lingură smîntînă Mod de preparare: Se […]
Vinete umplute cu zarzavat
Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 2 morcov 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 1 kg roşii 1 pahar ulei 1 legătură verdeaţă 2 căpăţâni usturoi sare Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le opăreşti în apă […]
Cremă de caise
Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr vanilat 2 l lapte 1 kg de caise Mod de preparare: Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe […]
Gulii umplute cu sos
Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată 1 ou 1 ceapă 1 felie de franzelă sare 1 cub condiment piper pătrunjel verde şuncă afumată 50 g unt Pentru sos ai nevoie de: 1 cană lapte 200 ml smântână 1 ceapă 2 linguri făină piper condiment mărar ulei Mod de preparare: Cureţi guliile, […]
Sufleu de conopida
Ingrediente: 500 g conopida 1/2 ceapă 2 linguri unt 4 albuşuri 100 g şvaiţer (sau parmezan) 10 linguri sos alb sare piper Mod de preparare: Curăţăm conopida şi o desfacem în bucăţele. O fierbem în apă clocotită cu sare. Cînd conopida este fiartă, o strecurăm. Tocăm ceapă, o călim în unt, într-un vas de […]
Budinca de conopida
Ingrediente: 750 g conopidă 6 linguri unt 4 linguri făină 400 g lapte 6 ouă pesmet 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde zahăr 1 linguriţă rasă de sare 10 linguri sos Mod de preparare: Tăiem conopida în bucheţele mici, o spălăm şi turnăm peste ea apă clocotită cu sare, în care punem […]
Conopida poloneza
Ingrediente: 750 g conopidă 4 ouă 2 1/2 linguri unt pesmet sare Mod de preparare: Fierbem conopida ca si la conopida gratinata.. O aşezăm întreagă într-o farfurie, o presărăm cu ou răscopt dat prin sită şi cu pesmet alb, fin, prăjit în unt. Punem deasupra bucăţele de unt. Dăm la cuptor şi, peste cîteva […]
Conopida gratinata
Ingrediente: 750 g conopidă 3 linguri unt 2 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 10 linguri sos polonez sare Mod de preparare: Curăţăm conopida de cocean şi de frunzele verzi, o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece sărată. Apoi o punem înţr-o oală mare, o presărăm cu sare şi turnăm apă clocotită. Adăugăm […]
Snitel de legume
Ingrediente: 750 g zarzavat (cartofi, morcov, o felioară de telină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g mazăre verde 125 g fasole verde 3 ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 legătură pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2 linguri făină […]
Parfait de ciocolată, zmeură si fistic
Ingrediente: pentru garnitura de fructe : 50 g de fructoză 250 g de zmeură proaspătă 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit 2 linguriţe de extract natural de vanilie Pentru spuma de ciocolată : 200 g de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao 30 g de fructoză 4 cl de rom 4 gălbenuşuri […]