Retete de mancare gustoase si rapide
Covrigei cu ciocolată
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de…
Read more »Cocktail Sweet Martini
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte înainte mese Ingrediente: 8/10…
Read more »Cozonac alsacian
Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50…
Read more »Gulaş de varză şi carne de porc
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lingură făină…
Read more »Dovlecei cu carne de porc
Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate…
Read more »Rulouri de şuncă umplute cu legume
Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1…
Read more »Legume la cuptor cu sos
Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano Mod…
Read more »Muşchi de viţel împănat
Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel,…
Read more »Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă
Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri dulceaţă 1…
Read more »Burger cu somon
Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200…
Read more »Chiftele de linte roşie
Chiftele de linte roşie: din: linte rosie, paine, faina, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel…
Read more »Frigărui din carne de porc cu cimbru
Ingrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru…
Read more »Tocăniţă de ardei cu peşte
Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper…
Read more »Budincă dulce de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare Mod…
Read more »Ciupercuţe cu spanac şi praz
Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare…
Read more »Cartofi taranesti cu marar
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui…
Read more »Fursecuri cu mac
Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50…
Read more »Chec cu halva şi glazură de ciocolat
Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie …
Read more »Borş de pui şi ardei iute
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml…
Read more »Cocktail Strawberry Dawn
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate Se…
Read more »Tartă cu roşii uscate
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare…
Read more »Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă
Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui castraveţi…
Read more »Inel din orez cu peşte
Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă…
Read more »Tarte cu mango
Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două…
Read more »Salată cu ouă de prepeliţă
O reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte.…
Read more »Peşte afumat cu legume
Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100…
Read more »Fursecuri cu zahăr brun
Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g…
Read more »Budincă din carne de vită
Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel…
Read more »Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui
Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe Mod de…
Read more »Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet
Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă,…
Read more »Paste spirală cu sos alb
Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper Mod de…
Read more »Budincă cu busuioc, oregano si parmezan
Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cep
Pulpe in sos de vin
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de…
Read more »Trufe de ciocolată cu Grand Marnier
Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 linguriţe esenţă…
Read more »Panzanella cu ciuperci salbatice
Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei…
Read more »Tartă cu cremă de lămaie şi bezea
Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de…
Read more »Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan
Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 linguri de parmezan ras sare piper rozmarin uscat…
Read more »Cocktail Strawberry Daiquiri
Cocktail Strawberry Daiquiri din: capsune, suc de lamaie, lichior de capsune, rom alb. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune…
Read more »Burger cu tofu
Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două ouă sare…
Read more »Varză cu carne de porc
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi se ţine…
Read more »Cotlet de porc cu cartofi si smantană
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de…
Read more »Papricaş de porc
Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g…
Read more »Budincă de tăiţei cu fructe
Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă…
Read more »Sparanghel venezuelean
Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2 linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1 lingură zahăr 1/2…
Read more »Susanul
Denumirea botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita de egiptologul german Ebers pe un papirus ce…
Read more »Cuşcuş cu roşii şi vinete
Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4 frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason 8 cuişoare…
Read more »Supă de roşii şi coriandru
Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de coriandru proaspăt 3…
Read more »Ouă cu fenicul
Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Se taie feniculul…
Read more »Orez cu portocale si cotlet de porc
O reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper…
Read more »Cocktail tonic cu anason
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr 1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason stelar Mod de…
Read more »File de porc cu risotto si fenicul
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto:…
Read more »Cocktail Stinger
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea…
Read more »Somon cu sos de usturoi
Ingrediente: 2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1 lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat 1/4 linguriţă…
Read more »Tort cu frisca si dulceata de caise
Ingrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod…
Read more »Gusa de curcan umpluta
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipota, apoi…
Read more »Friptura de curcan cu sos de gutui
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei…
Read more »Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50…
Read more »Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa
Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi carnea…
Read more »Oua umplute cu pasta de macrou
Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat…
Read more »Placinta cu burta de vita
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat miez de…
Read more »Rulada cu crema
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu…
Read more »Salata de boeuf cu maioneza dietetica
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi Ingrediente maioneză: 50 ml…
Read more »Piersici umplute cu cremă de brânză
Ingrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de preparare: Amesteci brânza cu…
Read more »Tartă cu ananas
O reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri, lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de
Rulada de carne in prapur de porc
Ingrediente: 800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3 ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare:…
Read more »Cocktail Spritzer
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir (facultativ) Se…
Read more »Tort cu cremă de nucă şi cafea
Ingrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri cafea…
Read more »Tort cu ciocolată si alune
Ingrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune…
Read more »Ciorbă de porc cu zeamă de murături
Ingrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean…
Read more »Salata de peste cu morcovi
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi adaugi un…
Read more »Cascaval umplut cu ciuperci si nuca
Ingrediente : 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1 lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le…
Read more »Colţunaşi cu aluat din cartofi
Colţunaşi cu aluat din cartofi din: cartofi, ceapa, faina, oua, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel. Poate te intereseaza si: Coltunasi cu fructe si nuci Coltunasi cu spanac si sunca Colţunaşi…
Read more »Crochete de creier
Ingrediente: 600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod…
Read more »Friptură de porc la tavă
Ingrediente: 172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod de…
Read more »Ciorba cu sunca afumata
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin…
Read more »Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci
Ingrediente : 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de…
Read more »Ruladă de legume
Ingrediente: 500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g…
Read more »Cârnaţi de casă
Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod…
Read more »Pilaf călărăşean cu măsline
Ingrediente: 300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui orezul la fiert…
Read more »Salam de prune uscate
Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le…
Read more »Ficat în aspic
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1 castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de…
Read more »Sarmale cu sfeclă si nuci
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Raţă cu legume şi vin
Ingrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
Ingrediente : 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper…
Read more »Gustare rece de ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt,…
Read more »Cârnaţi de porc în sos de vin
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara…
Read more »Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă:…
Read more »Salată de sfeclă roşie cu peşte
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de…
Read more »Biscuiţi crocanţi cu anason
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf linguriţă de sare…
Read more »Salată de ciuperci marinate
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2…
Read more »Cocktail Skywasser
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare Se serveste la orice oră…
Read more »Hering cu spaghete şi ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură…
Read more »Prăjitură cu smochine şi miere
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi,…
Read more »Prăjitură cu fulgi de porumb
Prăjitură cu fulgi de porumb din: fulgi de porumb, zahar, apa, margarina, cacao, nuci, rahat. Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină…
Read more »Stavrid cu sos marinat
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100…
Read more »Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai
Cartofi umpluţi cu orez
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt,…
Read more »Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
O reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa…
Read more »Lămâi umplute cu sardele
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »Supă de ceapă cu seminţe
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele…
Read more »Rulada cu nuca de cocos
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui…
Read more »Tarte cu ciuperci si cascaval
Ingrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval 2 ouă…
Read more »Crochete din morcovi cu tarate de grau
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de…
Read more »Tocanita de fasole boabe cu masline
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper …
Read more »Cocktail Singapore Sling
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată Se…
Read more »Crap pe pat de zacuscă
Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline făină 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi pe care le…
Read more »Novac picant cu legume la cuptor
Novac picant cu legume la cuptor din: novac, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, ardei capia, ardei iute, lamaie, sare, condiment pentru peste, piper. Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1…
Read more »Budincă de frigănele cu brânză dulce
Ingrediente: 1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte 50 g stafide 200 ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod…
Read more »Sufleu de morcovi cu caşcaval
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi fierbi în apă cu…
Read more »Sarmale cu ciuperci
Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin…
Read more »Salată de ţelină cu pui şi măr
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Fierbi carnea în…
Read more »Salată de cartofi cu cimbru
Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru Mod…
Read more »Plăcintă cu peşte
Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii de pâine 2 linguri…
Read more »Prajitura cu foi
Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă…
Read more »Mancarica de telina cu ciuperci
Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din conservă sau crude 3 cepe mijlocii 3 linguri bulion 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare : Cureţi…
Read more »Salată de fasole verde si uscată
Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3 căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o legătură…
Read more »Cotlet la grătar cu legume
Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei rosii sau gogosari Mod…
Read more »Melcişori cu ciuperci
Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe marar si…
Read more »Ruladă de porc cu legume
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune…
Read more »Oua umplute cu pateu de porc
O reteta simpla de oua umplute cu pateu de porc din: pateu de porc, marar, oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Poate te intereseaza si: Cum se prepara…
Read more »Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de…
Read more »Prăjitură cu gem şi foi din cartofi
Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de copt 1 lingură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1…
Read more »Mingi de zăpadă cu cacao
Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci margarina…
Read more »Prăjitură cu mere şi gris
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de copt sare 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci zahărul cu…
Read more »Spanac cu soia
Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi spanacul,…
Read more »Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un…
Read more »Ruladă de ciuperci
Ingrediente aluat: 2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare
Baclavale
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1 kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de…
Read more »Morcov şi păstârnac caramelizate
Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere…
Read more »Ciuperci cu verdeţuri
Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6 roşii din bulion sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai…
Read more »Friptura de curcan in foi de varza
Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare Mod de preparare:…
Read more »Macaroane cu măsline
Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi măslinele de…
Read more »Salata de telina cu sfecla si nuci
Ingrediente: 2 ţeline 1 sfeclă roşie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de la o lămâie 1 lingură muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde…
Read more »Ciulama de pui
Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4 linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciolănelele de…
Read more »Portocale caramelizate cu friscă
Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă Mod de…
Read more »Aperitiv de primăvară
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri…
Read more »Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l…
Read more »Pui cu sos bechamel
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »Friptura in stil asiatic
Ingrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan…
Read more »Chec cu lamaie
Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o…
Read more »Frigarui thailandeze
Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă…
Read more »Friptura cu sos de ghimbir
Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod…
Read more »File în foitaj
Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit…
Read more »Salata coleslaw
Ingrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o linguriţă de smântână două linguri de oţet 4 linguriţe…
Read more »Orez prajit
Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos…
Read more »Costita afumata cu varza calita
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată Mod…
Read more »Tiramisu cu pere
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de portocale…
Read more »Frigăruie de creveţi
Ingrediente: 4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g salată verde 50 g miez de nucă 4…
Read more »Ştrudel cu mere si nuci
Ingrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf…
Read more »Tocanita in coaja de paine
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă …
Read more »Supă din coadă de bou
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi…
Read more »Spaghete cu ton
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru Mod…
Read more »Crema de lamaie
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai Mod de…
Read more »Salată cu ficat de gâscă
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de…
Read more »Spumă de iaurt cu fructe
Ingrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml…
Read more »Supă-cremă cu ceapă şi roşii
Ingrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod…
Read more »Supă de sfeclă şi cartofi
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de…
Read more »Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust…
Read more »Prajitura cu lamaie
Ingrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf…
Read more »Curcan cu fructe
Ingrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe