Retete de mancare gustoase si rapide
Cocktail Vodka Martini
Cocktail Vodka Martini Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o…
Read more »Mancare de vinete cu carnati
O reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi…
Read more »Chifteluţe pentru cei mici
Ingrediente: 200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui…
Read more »Chiftelute de cereale si cas
Ingrediente: 300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă 4 cartofi 200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde Mod de preparare:…
Read more »Supă de creveţi black tiger
O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake,…
Read more »Supă de fasole verde cu chisătură
Ingrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o…
Read more »Limbă de mare marinată cu orez
Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă fulgi de migdale…
Read more »Chiftele din cartofi cu tarate
Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi…
Read more »Cremă de ciocolată cu urdă
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o mână de cireşe Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti…
Read more »Salata cu legume, mar si maioneza
Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1 ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel Mod de…
Read more »File de peşte cu sos de ardei
Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei de usturoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 linguri ulei 100…
Read more »Ochiuri pe roşii marinate
Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet Mod de preparare: Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli roşiile, le tai în jumătate…
Read more »Chifle umplute
Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă afumată 50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte Mod de preparare: Tai chiflele în…
Read more »Prăjitură cu mac si branza de vaci
Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri…
Read more »Boboci cu migdale
Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de cozonac Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mărunt…
Read more »Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval
Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când sunt gata,…
Read more »Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda
Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură arpagic 1 lingură unt 100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza gouda, rasă…
Read more »Cartofi copţi cu sos de muştar
Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar (270 g) 2 linguriţe…
Read more »Ciuperci cu brânză topită
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le căleşti în ulei.…
Read more »Grătar de legume cu ficăţei
Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovlecel 3-4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii Mod de preparare: Speli…
Read more »Cocktail Vergin Lea
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie groasă din fructul…
Read more »Reteta zilei: Praz cu orez şi suc de roşii
Praz cu orez şi suc de roşii din: praz, orez, suc de rosii, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2…
Read more »Păstrăv cu varză
Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g varză murată 100 ml vin alb sec 2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de…
Read more »Tort cu mac si nuci
Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g făină 2 linguri amidon 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere lichidă 7…
Read more »Salată cu parizer, ouă si smantana
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4 linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel verde sare …
Read more »Legume verzi umplute
Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g carne tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat bulion 2 ouă…
Read more »Prăjitură cu urdă şi piersici
Prăjitură cu urdă şi piersici din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, urda, margarina, piersici, gelatina. Poate te intereseaza si: Prajitura cu rubarba si urda Prajitura…
Read more »Spaghete cu sos de roşii si smântână
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte 1/2…
Read more »Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara
Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte nucşoară …
Read more »Salată cu hamsii marinate
Ingrediente: 2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline 100 ml ulei sare oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi…
Read more »Cremă de pepene galben
Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină…
Read more »Salată de heringi afumaţi
Ingrediente: 500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1 ceapă roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet Mod de…
Read more »Cocktail Toro Loco
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără
Farfalle cu somon
Farfalle cu somon din: file de somon, suc de lamaie, ceapa, arpagic, farfalle, sare, ulei de masline, smantana, piper. Poate te intereseaza si File de somon cu paste si rozmarin…
Read more »Parfe de nes si scortisoară
Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură nes 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până…
Read more »Musaca de dovlecei cu salam
Ingrediente: 4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe răză- toarea…
Read more »Penne cu porumb şi carnaţi cabanos
Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură suc de…
Read more »Musaca rădăuteană
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii 700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2 linguri…
Read more »Chifteluţe cu mămăligă şi carne
Ingrediente : 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 linguri pesmet…
Read more »Snitele cu mac, susan si pesmet
Snitele cu mac, susan si pesmet din: carne de porc, susan, mac, pesmet, sare, piper, ulei, faina, oua. Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac…
Read more »Plăcintă cu ton şi legume
Ingrediente aluat: 500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3 cutii de ton…
Read more »Paste cu broccoli
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare boia ulei Mod de preparare: Pui la fiert în vase diferite,…
Read more »Rulada cu ficatei
Ingrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2 cepe 50 g măsline Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile…
Read more »Friptură de pulpa împănată cu porumb
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri mari de miere…
Read more »Tort colorat de îngheţată
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 linguriţă esenţă migdale 1 plic praf de…
Read more »Gulaş de vară
Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 500 g carne de vită…
Read more »Sandviciuri cu roşii si cas
Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10 roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă 3-4 linguri ulei de măsline…
Read more »Tarte cu îngheţată şi afine
Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 200 g afine…
Read more »Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1…
Read more »Prajitura de gris cu zmeura
Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g zmeură Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi zahărul şi…
Read more »File de somon cu lamaie si cartofi natur
Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar verde tocat 10 g Delicat de legume sare Mod de preparare: Fileul de peşte se…
Read more »Piept de curcan cu suc de mere
Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb două linguri apă…
Read more »Piscoturi de sampanie
Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie Mod de preparare: Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu vanilia. Albuşurile…
Read more »Legume umplute
Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică 3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce 7 linguri…
Read more »Prăjitură cu fructe de pădure
Ingrediente blat: 250 g unt 250 g zahăr 1 ou 500 g făină 1 plic zahăr vanilat 3 linguri lapte 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 250…
Read more »Cozonac moldovenesc cu vanilie
Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g zahăr 1/4 baton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă…
Read more »Legume cu piure la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3 morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval sare piper…
Read more »Salata de vinete cu ardei copti
O reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite…
Read more »Supă dulce de legume
Ingrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de…
Read more »Cremă de pere cu gris
Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1 linguriţă sirop de zmeură Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de apă şi…
Read more »Salată cu paste, brânză şi măsline
Ingrediente: 200 g paste 150 g telemea 6 măsline 1 ceapă roşie 1 castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură busuioc 1 roşie sare…
Read more »Cocktail Tom and Jerry
Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea …
Read more »Chiftelute de patison
Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde piper…
Read more »Chifteluţe cu piure de morcovi
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g
Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1 gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar ulei …
Read more »Mancare de varza alba cu carne de vita
Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie…
Read more »Specialitate cu vinete si ardei gras
Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legătură pătrunjel mărar Mod de…
Read more »Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor
Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afumată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g…
Read more »Salata de vinete cu nuca
Ingrediente : 5 vinete 100 g nucă 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi într-o tavă mare…
Read more »Prăjitură cu prune şi frişcă
Ingrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100…
Read more »Peste rasol cu frunze de sfecla alba
Ingrediente: 2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături ceapă verde sare piper borş ulei …
Read more »Reteta zilei: Ciorba de gaina cu taitei
Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina de tara, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei de masline. Ingrediente: apa sare gaina (de tara)…
Read more »Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii…
Read more »Sărmăluţă din varză acră
Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două…
Read more »Papa de porodici
Papa de porodici din: rosii, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1 ardei gras 100 ml…
Read more »Fasole verde grasa cu soia si rosii
Ingrediente : 1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4 cepe 4 linguri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi…
Read more »Supa de pui cu usturoi
O reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de usturoi (depinde de mărime)…
Read more »Paste de orez cu legume si brânză
Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1 dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare piper Mod…
Read more »Ciorbă de potroace de pasare
Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean…
Read more »Pilaf cu hrişcă
Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1 ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata Mod de preparare: Speli hrisca si o…
Read more »Salata de varza rosie cu crenvusti
Ingrediente : 1 varză roşie 2-3 crenvurşti sare oţet piper după gust 4 linguri ulei Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o freci cu sare, adaugi uleiul şi potriveşti…
Read more »Tobă de porc cu ienibahar
Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se…
Read more »Carnati proaspeti de porc
Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare Mod de preparare: Carnea şi…
Read more »Salata cu masline si oua
Ingrediente: 100 g măsline 5 ouă 1 varză (mică) albă 3 roşii 3 cepe 2 castraveţi 2 ardei graşi 2 morcovi sare ulei oţet Mod de preparare: Speli…
Read more »Prăjitură cu pâine şi prune
Ingrediente: 500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii pâine neagră 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2 linguri făină 2 plicuri zahăr…
Read more »Prajitura speciala cu nuca
Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g zahăr făină cât cuprinde o linguriţă amoniac Pentru cremă: 800 g smântână 3 cani…
Read more »Cocktail Tiziano
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la…
Read more »Crevete pane cu sos iute
Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de bicarbonat 50 g…
Read more »Mâncărică de morcovi cu smântână
Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt sare Mod de…
Read more »Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala
Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt Mod de…
Read more »Bulete cu legume şi boia
Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml lapte bătut 4 linguri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de chimen…
Read more »Salată de vară cu cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde Mod de…
Read more »Broccoli cu roşii gratinate
Ingrediente: 500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1 legătură pătrunjel condiment…
Read more »Inghetata de piersici
Ingrediente: 600 g piersici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi Mod de preparare: Cureţi piersicile…
Read more »Cupe de pepene galben cu fructe
Ingrediente: 4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2 struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă Mod de preparare:…
Read more »Salata cu pui prajit si masline
Ingrediente: 1 piept de pui măsline negre 1 salată verde potrivită 3-4 roşii 2-3 castraveţi 1 fir ceapă verde 1 ardei gras mare brânză feta (sau altă telemea, dar…
Read more »Tort inimă cu fructe
Ingrediente: 200 ml frişca un pliculeţ drojdie uscată 50 ml apă 100 ml lapte 300 g făină 60 g zahăr tos sare 80 g unt d
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare Mod de…
Read more »Ardei grasi cu branza si sunca
Ingrediente : 4 ardei graşi 200 g brânză proaspătă 200 g şuncă presată 100 g smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă Mod de preparare: Speli ardeii, îi…
Read more »Salată de pui cu avocado si muguri de pin
Ingrediente: două piepturi de pui două bucăţi de avocado o salată verde 100 g măsline verzi 50 g muguri de pin mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline două…
Read more »Trigoane cu cremă şi curmale
Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură…
Read more »Prajitura cu fructe
Ingrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg…
Read more »Salată ţărănească de vinete
Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele cu sare,…
Read more »Ficat cu costita
Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3…
Read more »Patison umplut
Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1…
Read more »Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure
Ingrediente: 125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8…
Read more »Salată de ton cu mazăre
Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper…
Read more »Pizza cu pui
Ingrediente aluat: 150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2…
Read more »Prajitura cu mere umplute
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă…
Read more »Carne de porc cu cuscus
Ingrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare…
Read more »Tocanita de ciuperci cu usturoi
Ingrediente : 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt.…
Read more »Salata de pastarnac
Ingrediente: 500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai…
Read more »Ciuperci cu arpacasi
Ingrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în…
Read more »Pastrama de oaie cu legume
Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă…
Read more »Pui in sos de iaurt
Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui Mod de prepapare:…
Read more »Pilaf cu carnati si sos de rosii
Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt…
Read more »Salata de cartofi cu sos de cartofi
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri muştar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi…
Read more »Legume cu peşte şi sos de soia
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci 300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de…
Read more »Tortellini cu sos de ciuperci
Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei…
Read more »Tartă de biscuiţi cu struguri
Ingrediente: 400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr…
Read more »Cocktail Tintoretto
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la orice oră …
Read more »Mâncare de dovleac si telină
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai…
Read more »Cartofi cu costita si smantana
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după…
Read more »Varza cu smantana si cascaval
Ingrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt Mod…
Read more »Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 4 linguri făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în coajă,…
Read more »Prajitura cu portocale
Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă…
Read more »Ciuperci în cuiburi de cartofi
Ingrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte, adaugi mărarul…
Read more »Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi
Ingrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii
Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciuperci 1 ceaşcă orez 1 lingură bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare piper 1 legătură…
Read more »Carne cu telina la cuptor
Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1 legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou margarină…
Read more »Colţunaşi cu spanac
Ingrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi…
Read more »Budincă de dovleac cu brânză si marar
Ingrediente : 500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150 g făină 100 g smântână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar…
Read more »Carnati de casa afumati, cu fasole batuta
Ingrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli…
Read more »Pateuri umplute cu soia
Ingrediente : 1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule 100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de …
Read more »Tocanita cu ardei copti si masline
Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite, le…
Read more »Castraveţi umpluţi cu mazăre
Ingrediente : 10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare piper…
Read more »Piftie de cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat Mod de preparare: Cartofii şi…
Read more »Tort de biscuiti cu crema de cacao
Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă…
Read more »Tocana de ficat de pasare
Ingrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii,…
Read more »Crochete din sfeclă şi peşte
Ingrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai…
Read more »Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50…
Read more »Pastrav cu sos de unt si verdeata
Ingrediente : 1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în jumătate pe…
Read more »Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă
Ingrediente: 500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte…
Read more »Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos
Ingrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei Mod de preparare:…
Read more »Mancare de gogosari copti cu soia
Ingrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe aragaz,…
Read more »Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă
Ingrediente: 1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100…
Read more »Cocktail Tequila Sunrise
Cocktail Tequila Sunrise Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie…
Read more »Minuturi din paste şi carne
Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi smântână…
Read more »Gaufre cu cremă de cafea
Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea…
Read more »Legume în sos dulce-acrişor
Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie ardei iute…
Read more »Peşte cu parmezan şi vinete
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o…
Read more »Salata de radacinoase cu ghimbir
Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi gulia, morcovul,…
Read more »Spuma de mere cu frisca
Ingrediente: 4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert…
Read more »Plăcinta cu carne de viţel şi legume
Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion…
Read more »Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă…
Read more »Budincă de ciuperci
Ingrediente : 500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura patrunjel …
Read more »Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci
Ingrediente : 1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Cureţi peştele,…
Read more »Brioşă cu şunca şi praz
Ingrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt…
Read more »Fursecuri cu cascaval si iaurt
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaşcă iaurt 1 ou 50 g caşcaval Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul,…
Read more »Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru
Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, neafumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 cren