Retete de mancare gustoase si rapide
Ardei umpluti cu soia granule
O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet…
Read more »Moda ceaiului in Europa
Nimeni nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai…
Read more »Gogoşi cu sos de căpşune
O reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente: 550 g făină…
Read more »Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala
O retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml ulei de…
Read more »Minitarte cu cafea şi căpşune
O reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 100 g…
Read more »Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata
O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de…
Read more »Ciorbă de ciuperci şi kaizer
O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o…
Read more »Bigilla
O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g…
Read more »Orez cu ou şi şuncă
O reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă un morcov un…
Read more »Melcişori cu nucă
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g…
Read more »Rozete cu gem
O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilogram zahăr 10 ouă un kilogram margarină vanilie coajă de…
Read more »Sardine cu piure şi sos roşu
O reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi albi…
Read more »Ciorbă de fasole cu fidea
O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g…
Read more »Sos Bechamel
O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g unt…
Read more »Reteta zilei: Pizza della casa
O reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin, drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu…
Read more »Parjoale din peşte cu sos
O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g cartofi o lămîie…
Read more »Picioare de crab cu orez picant
O reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g picioare de crab congelate o ceapă…
Read more »Fasole verde cu mazăre
O reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100 g boabe de porumb…
Read more »Carne de porc cu linte
O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g…
Read more »Tartă cu stafide şi pere
Ingrediente: 4 ouă 130 g făină 125 g zahăr tos 100 g unt 50 g stafide 200 g ciocolata două pere vin alb dulce două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir bicarbonat…
Read more »Medalion de peşte cu legume
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o cutie de bere blondă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură…
Read more »Mîncare cu rinichi de porc
Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă…
Read more »Chifteluţe de legume cu şofran
Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei de usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă de…
Read more »Dulciuri cu zmeură
Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de copt…
Read more »Plăcintă cu sfeclă albă
O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă albă 150 ml ulei 250 g foi de…
Read more »Ştiucă cu legume
Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb…
Read more »Pui Saag
O reteta de pui Saag din: carne de pui, usturoi, ceapa, rosii, ghimbir, lapte, spanac, unt, piper, coriandru, sofran, cardamom, cuisoare, ulei vegetal, garam masale si sare. preparat specific indian…
Read more »Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g parmezan un fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei…
Read more »Reţete de post:Prăjitură de post cu gem
O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de…
Read more »Crap pe carton
O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru…
Read more »Prăjitură cu ciocolată albă
Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată…
Read more »Exploatările de ceai din India şi Sri Lanka
Ceaiul adus din China în India şi Sri Lanka era ceai roşu. Plantat în solul local, ceaiul avea un gust complet diferit şi era mult mai
Paste cu fructe de mare
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia 200 g mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei…
Read more »Ciuperci cu mazăre
Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o legătură de…
Read more »Dulciuri fantezie
Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de…
Read more »Mîncare de legume cu pui
Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel un ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »Brioşe cu mărar şi cuşcuş
Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei…
Read more »Legume cu muguri de pin
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de…
Read more »Supă rusească de peşte, cu lămaie şi mărar – Uha
O reteta de supa ruseasca de peste din: supe de peste, file de peste alb, lamaie, marar, sare si piper. Poate te itnereseaza si Supa de peste cu sofran Ingrediente:…
Read more »Tarantina
Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare: Spală midiile şi pune-le…
Read more »Plăcintă pe lespede
Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100 ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere zahăr…
Read more »Peste cu orez si soia
Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare…
Read more »Bărcuţe cu cremă de brînză
Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei…
Read more »Pancakes cu sos de zmeură
Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de…
Read more »Tocăniţă de porc cu praz
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare…
Read more »Carne de vită cu sos de bere
Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb…
Read more »Reteta zilei: Salam de biscuiti cu rahat
Salam de biscuiti cu rahat din: biscuiti, rahat, unt, apa, cacao, zahar, arome. Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de…
Read more »File de pangasius cu sos
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de usturoi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire…
Read more »Leusteanul
Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E utilizat în gastronomie înca din…
Read more »Nuga cu alune şi migdale
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe…
Read more »Pui cu ciuperci şi praz
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei…
Read more »Plinici cu ton şi pătrunjel
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr…
Read more »Fidea cu cremă şi portocale
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă…
Read more »Orez cu legume şi carne
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4…
Read more »Somon la cuptor cu praz
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt…
Read more »Vinete cu fenicul şi cuşcuş
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana…
Read more »Prăjitură cu cremă de cafea
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată…
Read more »Frigărui de pui cu fasole
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei…
Read more »Legume cu pui si pudra de scortisoara
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie…
Read more »Bhappa Doi
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod…
Read more »Prăjitură cu smochine şi nuci
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4…
Read more »Macrou cu mazăre
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de…
Read more »Orez cu legume si sos de soia
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată…
Read more »Prajitura cu branza dulce si mere
Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou,
Paste cu parmezan şi sos
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă…
Read more »Pui cu salvie şi legume
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un…
Read more »Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate…
Read more »Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată,…
Read more »Compot de struguri
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert…
Read more »Legume mexicane
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile,…
Read more »Prajitura scotiana
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200…
Read more »Reteta zilei: Orez cu carne tocata de pui
Orez cu carne tocata de pui din: orez, carne tocata de pui, ceapa, curry, sare, piper, frunze de salvie, patrunjel, esenta de rom. Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa…
Read more »Ton la cuptor – Tonno infornato
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod de preparare: Spală bine…
Read more »Punci de portocale
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie…
Read more »Calamar umplut cu legume
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde…
Read more »Sos Huancaina
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă…
Read more »Salată de calamar cu sos alb
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de…
Read more »Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă…
Read more »Fileuri de hering cu legume
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură…
Read more »Pithale
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan…
Read more »Tarte cu nectarine
Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe…
Read more »Salată de paste, naut si pui
Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel…
Read more »Aperitiv cu mozzarella şi prune
Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă…
Read more »Cannoli
Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala. Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g…
Read more »Pizza cu ansoa
Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două…
Read more »Dulceata de mere
Ingrediente: 2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton) Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie…
Read more »Ruladă cu gem de coacăze
Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă…
Read more »Midii umplute – Cozze ripiene
Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano Mod de…
Read more »Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă…
Read more »Medalion de crap cu piure
Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două…
Read more »Clătite cu garnitură de mazăre
Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare…
Read more »Cuşcuş cu carne de oaie
Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline…
Read more »Pacheţele cu nuci şi cafea
Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea…
Read more »Leche Asada
preparat specific peruan Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă…
Read more »Chiftele cu piept de pui şi sos
Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g…
Read more »Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe
Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri
Clătite mexicane
Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper,…
Read more »Borş cu caltaboş
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a…
Read more »Flori cu brînză de capră
Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă…
Read more »Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle
Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr Mod…
Read more »Prăjitură cu marmeladă
Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde cu vita
Fasole verde cu vita din: pulpa de vitel, apa, sare, fasole verde, morcov, telina, ceapa, ulei, sare, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente: pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole…
Read more »Frigărui cu vită marinată
Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de usturoi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt…
Read more »Sos mexican
Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper…
Read more »Peste cu salată
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline…
Read more »Tortellini cu sos de brînză
Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50…
Read more »Scoarta de copac cu nuca (desert)
Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară…
Read more »Cocktail Roy Rogers
Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior,…
Read more »Antricoate de miel cu usturoi
Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei…
Read more »Salată de vară cu chifteluţe
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti…
Read more »Tacos cu carne tocata
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100…
Read more »Tambli
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi…
Read more »Ceviche de Pescado
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat…
Read more »Plăcintă cu brînză dulce
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g…
Read more »Desert cu banane
Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o…
Read more »Tocăniţă de cartofi cu peşte
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată…
Read more »Porc Chile Verde
Ingrediente: 8 bucati de chiles o lingură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4…
Read more »Curry de orez cu scoici
Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline…
Read more »Supă cremă de sfeclă
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumătate,…
Read more »Cocktail Greta Garbo
Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă Mod de preparare: Se introduc toate…
Read more »Coşuleţe cu legume
Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de…
Read more »Mazăre cu rinichi de porc
Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere…
Read more »Dovlecei umpluţi cu legume
Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g…
Read more »Ratatouille simplu
Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vinete 450 g dovlecei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru…
Read more »Pui cu salată de varză şi nucă
Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii doi ardei graşi galbeni…
Read more »Cartofi ca la Bistriţa
Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de…
Read more »Mîncare ardelenească de fasole verde
Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri
Pilaf de legume cu peşte
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două…
Read more »Supă de pui cu paste
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon…
Read more »Supă sănătoasă de legume
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă…
Read more »Sote de ficat de porc
Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin…
Read more »Arroz con Pollo
Arroz con Pollo din: piept de pui, usturoi, ceapa, ulei de masline, orez, supa de pui, coriandru, mazare, ardei iuti, sare, piper. preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui…
Read more »Plăcintă cu dovlecei
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de usturoi sare piper ulei …
Read more »Brioşe cu ciocolată
Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori…
Read more »Paste cu brânză, legume si fructe de mango
Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare…
Read more »Ciorba de cartofi cu zer
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri smântână Mod de…
Read more »Prăjitură cu mere şi gem
Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de…
Read more »Legume gratinate cu cârnaţi
Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei…
Read more »Rulouri cu surimi
Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de…
Read more »Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe…
Read more »Sos de muştar Dijon
Sos de muştar Dijon din: unt, hasma, vin alb, supa bruna, smantana, mustar dijon. Ingrediente: 20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300…
Read more »Spumă de frişcă cu fructe
Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja…
Read more »Vită cu usturoi la cuptor
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300 g ciuperci 350 ml vin…
Read more »Piaţa de ceai indoneziană
Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea…
Read more »Baghetă cu pui şi măsline
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de…
Read more »Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100…
Read more »Fasole albă cu sos iute
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline,…
Read more »Lasagna cu legume
Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi…
Read more »Paste cu sos de roşii
Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de…
Read more »Scoici umplute
Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie…
Read more »Cocktail Whiskey Sling
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie …
Read more »Lipie aromată
Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri…
Read more »Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente : 600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie Mod de…
Read more »Orez cu sos de mango şi fasole neagră
Ingrediente: o lingură de ulei de măsline două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chimion…
Read more »Supa Francine
Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lingură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper…
Read more »Melc cu cireşe şi ciocolată
Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată…
Read more »Vinete umplute cu legume
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »Minitarte cu ciocolată şi prune
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt…
Read more »Coasta de porc la cuptor
Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel Mod de