Retete de mancare gustoase si rapide
Mere a la Tatin
Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g…
Read more »Paste cu rosii si branza de oaie
Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de…
Read more »Peste oriental
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei…
Read more »Sos de cirese cu branza de vaci
Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar…
Read more »Pui cu 40 de catei de usturoi
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »Ceapa rosie umpluta cu jambon
Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita…
Read more »Tarta cu umplutura de cartofi si brinza
Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200…
Read more »Budinca cu nuca de cocos rasa
Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja…
Read more »Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne
Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru…
Read more »Peste alb cu cartofi si mustar
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul…
Read more »Peste cu praz la cuptor
Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600…
Read more »Supa de rosii cu linte
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie…
Read more »Salata din Banat
Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 5 linguri…
Read more »Omleta dulce cu lichior de portocale
Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o…
Read more »Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)
Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1 lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup Cum…
Read more »Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)
Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance
Read more »Supa de rosii si ardei
Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie…
Read more »Aperitiv din brînză de vaci
Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen ceapă Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să…
Read more »Ienibaharul
Denumire stiintifica: Pimento officinalis sau Eugenia Pimenta Mai este cunoscut si sub numele de Piper de Jamaica sau Pimento. Ienibaharul este un fruct uscat asemanator piperului. Ienibaharul are un gust…
Read more »Crema de orez cu friscă
Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte Mod de preparare: Fierbi orezul cu…
Read more »Gogoşele cu mere
Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr…
Read more »Bors de cartofi
Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare…
Read more »Salata cu roşii şi brânză
Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze de busuioc proaspăt sau de…
Read more »Mancare de peşte cu branză la cuptor
Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte (macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval Mod…
Read more »Salată cu paste
Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi 100 grame şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc mieji de seminţe de…
Read more »Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1…
Read more »Tocană de viţel cu legume
Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri unt ulei…
Read more »Piept de pui cu sos verde
Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2 catei…
Read more »Gogoşi cu dovleac
Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi dovleacul…
Read more »Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le…
Read more »Sarmale cu carne de porc si smantană
Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată 50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de…
Read more »Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci
Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1…
Read more »Salată cu curcan si ananas
Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de
Spaghete cu ciuperci in aluat
Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac", iar ce rămâne îl…
Read more »Cremă vegetariană de roşii
Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai în…
Read more »Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele
O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar…
Read more »Mancare de viţel cu dovlecei
Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Tai bucăţi carnea de…
Read more »Tocană de gogoşari
Ingrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare 300 ml ulei Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi…
Read more »Budinca de gris cu mure si afine
Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu…
Read more »Biscuiţi cu glazura de ciocolata
Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g…
Read more »Tocană de cartofi cu gogoşari
Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa…
Read more »Salată de ardei cu caşcaval afumat
Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2 ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia dressing 1…
Read more »Plăcinţele cu ciuperci
Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1 legătură…
Read more »Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor
Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi…
Read more »Budincă din piept de pui
Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare Mod de preparare:…
Read more »Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi
Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le…
Read more »Vinete cu orez la cuptor
Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de…
Read more »Cartofi cu piept afumat
Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de…
Read more »Caprese
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit…
Read more »Salată de crudităţi Coleslaw
Salată de crudităţi la Coleslaw din: dressing, varza, morcov, ceapa, maioneza. Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat…
Read more »Salată de paste cu bob
Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă fiartă 1…
Read more »Placinta cu ceapa si masline
Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra 3…
Read more »Omleta parohului
Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat Mod de preparare:…
Read more »Salată grecească cu brânză feta
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de salată) 1…
Read more »Biscuiţi cu branza si verdeaţa
Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras…
Read more »Inghetata cu branza de vaci si zmeura
Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o…
Read more »Salată cu andive cu mazare
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de…
Read more »Salată Nisa
Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde congelată 1 Knorr…
Read more »Ardei copti marinati
Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti coditele de…
Read more »Flanuri cu pere
Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de…
Read more »Linzer cu mure
Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş…
Read more »Tartine cu sos alb cu ciuperci
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza 250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai…
Read more »Salată curcubeu a la francais
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2 linguri de…
Read more »Salată italienească fantezie cu andive
Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing 10…
Read more »Salată marinărească cu broccoli
Ingrediente: 250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi de migdale 1 Knorr Salad…
Read more »Tort ieftin, cu frisca si gem
Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4
Plăcintele cu cartofi si telina
Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3 gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare…
Read more »Reteta zilei: Mancare de vinete
Mancare de vinete din: vinete, morcov, ceap, sare, piper, suc de rosii, usturoi, maggi, ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc de rosii…
Read more »Omleta cu branza de oaie
Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2 legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper macinat Mod…
Read more »Salată cu macaroane
Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate de cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată bucăţele 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki…
Read more »Salată cu pui la rotisor
Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4 linguri de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie jumătate de salată iceberg…
Read more »Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici 100 g iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de nucşoara un varf…
Read more »Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)
Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1 wedge lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry juice lime ice Cum se prepara Cocktail King…
Read more »Tartine cu pasta din oua fierte tari
Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de lamiie un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina o ceapa…
Read more »Rulouri fierte umplute cu branză de vaci
Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic…
Read more »Sofranul
Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca…
Read more »Salată cu roşii uscate
Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc …
Read more »Omleta taraneasca cu ton
Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de…
Read more »Păstrăv cu lămâie şi mărar
Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de…
Read more »Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente garnitură: 1 vânătă…
Read more »Antricot cu sos mustar
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei…
Read more »Chipăruşă moldovenească
Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod…
Read more »Salată Viva Italia
Ingrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei…
Read more »Supă de dovleac cu găluşte de branză
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper…
Read more »Salată uşoară cu sos grecesc
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta…
Read more »Supă-cremă de praz şi cartofi
Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl…
Read more »Chifteluţe cu fasole şi feta
Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură…
Read more »Ceapa murata in vin rosu
Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata…
Read more »Pate de ficatei de pui cu coniac
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru…
Read more »Budincă de dovleac cu nucă
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai…
Read more »Peperonata cu legume si usturoi
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de…
Read more »Supă de gulii cu găluşte de făină
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate…
Read more »Pilaf cu pui si caşcaval
Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »Tort de zahar ars
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui…
Read more »Ciuperci provensale
Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel…
Read more »Pui cu brânză şi legume de toamnă
Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână…
Read more »Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de…
Read more »Salată din dovlecei
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de…
Read more »Salată de crudităţi cu fructe uscate
Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate
Bezele cu nuci
Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet Mod de preparare:…
Read more »Aperitiv din brînză de burduf
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul…
Read more »Tarta de capsuni cu branza de vaci
Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita…
Read more »Pizza cu legume si branză
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g…
Read more »Salată de crudităţi cu ridichii
Ingrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri…
Read more »Bulgăraşi cu ciocolată
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau…
Read more »Plăcinţele din piure cu dulceaţă
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi,…
Read more »Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare…
Read more »Tort de ciocolată cu brandy
Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul…
Read more »Cartofi cu ceapa
Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se curata…
Read more »Chiftele din carne fiartă de pui
Chiftele din carne fiartă de pui din: piept de pui, cartof, oua, usturoi, faina, sare, ulei. Poate te intereseaza si Chiftele umplute cu legume Ingrediente: 1 kg piept de pui…
Read more »Pui ca în Tara Bascilor
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi…
Read more »Vinete cu branză de capră la cuptor
Vinete cu branză de capră la cuptor din: vinete, telemea de capra, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi…
Read more »Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină…
Read more »Borş cu varză şi conopidă
Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de…
Read more »Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie…
Read more »Friptură de porc in jiu cu vin
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte.…
Read more »Sirop de afine
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine…
Read more »Ciorba de porc cu zeamă de varză
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi…
Read more »Prăjitură cu afine si cremă de smantană
Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250…
Read more »Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or stirrer…
Read more »Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei Mod de preparare: Speli vânătă,…
Read more »Dovlecei cu ouă la cuptor
Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai…
Read more »Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână Mod de preparare:…
Read more »Nucşoara
Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara…
Read more »Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri…
Read more »Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măsline negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1…
Read more »Limbă cu legume şi sos de lămâie
Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt…
Read more »Sufleu de ardei copţi şi carne
Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf…
Read more »Legume de toamnă cu carne de porc
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare…
Read more »Mancare de vinete cu usturoi
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi…
Read more »Prăjiturele din griş cu stafide
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de preparare:…
Read more »Pui cu garnitură de legume de toamnă
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pa
Cartofi cu lebar
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20…
Read more »Vinete pane umplute cu branză dulce
Vinete pane umplute cu branză dulce din: vinete, oua, branza de vaci, faina, pesmet, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină…
Read more »Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi…
Read more »Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de preparare: Intr-o oală pui…
Read more »Conopidă cu sos alb si ouă
Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară…
Read more »Fursecuri cu miere
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine mierea cu…
Read more »Musaca de păstăi
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori…
Read more »Sufleu de roşii
Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare…
Read more »Ingheţată de fragi
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul…
Read more »Budincă de tăieţei cu brânză de vacă
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu…
Read more »Inimă de vită umplută in cuib de varză
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar…
Read more »Ceafă de manzat cu sos de roşii
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran…
Read more »Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200…
Read more »Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1…
Read more »Budincă de piersici
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod…
Read more »Cotlete de porc inabusite
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste…
Read more »Rasol de vita cu usturoi si tarhon
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume…
Read more »Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite…
Read more »Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt,…
Read more »Retete de post: Clatite de post
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se…
Read more »Terci de ovăz sau grâu
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte…
Read more »Muffins pufosi cu ciocolata
Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf…
Read more »Cotlete de porc cu sos de vin
Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare…
Read more »Ciorba de burta cu usturoi si smantana
Ciorba de burta cu usturoi si smantana din: burta, morcovi, patrunjel, ceapa, gogosar in otet, smantana, oua, otet. Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar…
Read more »Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi
Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50…
Read more »Ciorba de fasole cu sira de porc afumata
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon,…
Read more »Branza cu usturoi
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun…
Read more »Parjoale de ficat
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o…
Read more »Lapte de orez
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează…
Read more »Pateu din boabe de fasole
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare…
Read more »Frigarui din carne de berbec
Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea…
Read more »Retete de post: Salata de morcovi
Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala Mod de preparare: Se curata si…
Read more »Sos de pere şi piersici
Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon Mod de preparare: Se scur