Retete de mancare gustoase si rapide
Caracatita cu otet
Ingrediente: 1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa […]
Clătite din mălai cu spanac si branză
Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare, condiment şi […]
Kazan Dibi
O reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar 65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar. […]
Turta ciobanului
Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tăiate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper măcinat sare 2-3 […]
Tort mozaic cu budincă si capşune
Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 borcan gem de caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se topeşte […]
Porumb cu maioneza
Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca cu o […]
Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet
Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4 castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură muştar Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt, iar castraveţii şi gogoşarii […]
Supă cu găluşte din cartofi
Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1 legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă Mod de preparare: Legumele pentru supă se curăţă, […]
Ciorba greceasca
Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se […]
Supă cu găluşte si cuburi de soia
Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel Mod de preparare: Cuburile de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele se […]
Chec de portocale
Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma tare albusurile cu 100 […]
Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1 strainer or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up
Prăjiturele din cartofi noi
Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste cartofi, pe rând, făina, […]
Prăjitură cu sirop si piure de căpşune
Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lingură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să fie […]
Ghiveci turcesc
Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata […]
Bors rusesc cu dafin
Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1 radacina patrunjel 1/2 varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin 250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri […]
Biftec pe piatra
Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun pietrele in […]
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi morcovii […]
Ciorbă de fasole uscată
Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar) Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la fiert […]
Retete delicioase: Pachetele de primavara
O reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite zahar 100 grame muguri de fasole […]
Reţete de post: Spanac cu soia
Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz sare piper ulei 3-4 linguri pastă de roşii Mod de preparare: Fierbi soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt, îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 linguri de […]
Ciorbă de cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul, rădăcinile […]
Chebab
Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24 deore sa […]
Ciorbă de sfeclă roşie
Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, se pun la […]
Ciorbă de urzici
Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3 linguri smântână (opţional) Mod de preparare: Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După […]
Salată de crudităţi cu maioneză
Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie mare sare piper 400 g maioneză Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai pe răză- toarea cu ochiuri mici, o stropeşti bine cu zeama de lămâie. Cureţi şi morcovii îi razi mărunt, apoi presezi bine şi ţelina, şi morcovii […]
Ciorbă de ştevie
Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1 ou verdeaţă (leuştean) Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi opărită. […]
Becri meze – Pork appetizer
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe de bahari(pimento) sare piper Mod de preparare: Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie […]
Paine impletita
Ingrediente: 25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se […]
Sarlota de ciocolata cu nuca
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, […]
Nan – paine din India
Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smintina. Se […]
Mousse au chocolat
Ingrediente: 700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si […]
Prăjitură cu citrice şi aluat ras
Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1 portocală 2 felii grapefruit Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă. Freci margarina cu zahărul […]
Ciorbă de salată verde
Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş 200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml smântână (opţional) 1 legătură leuştean Mod de preparare: In cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2 cartofi. […]
Ciorbă de porc ardelenească
Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50 […]
Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
Ingrediente: 750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi 1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând margarina, sare şi […]
Papricaş din cartofi noi cu smantană
Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu apă cât să-i […]
Găină umplută
Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când torni […]
Salată cu omletă si sos de smântână
Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Baţi ouăle cu sare şi piper, încorporezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete de grosimea unei […]
Chifteluţe de branză
Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omogenizezi compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins. Poftă bună!
Crema de castane
Ingrediente: 1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura) Mod de preparare: Se curata castanele de coaja si se […]
Supa de porumb
Ingrediente: 1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga cealalta jumatate din cantitatea de […]
Cotlete de porc cu boia de ardei
Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la masă boia de ardei dulce sau picantă (după gust) ulei Mod de preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le dai la […]
Cartofi pescareşti
Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg hering marinat (cam 6 bucăţi) 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde lămâie sau oţet 1-2 linguri făină 3 linguri unt 3 linguri smântână 3 ouă sare şi piper după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui la […]
Desert cu branză de vaci
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g frişca Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie până obţii o cremă spumoasă. Adaugi sucul de lămâie, puţin câte puţin frişca, iar la urmă albuşul bătut spumă. […]
Tăiţei cu branză, spanac si salată
Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei după dorinţă 100 g caşcaval Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu sare 10 minute, apoi îi laşi să se […]
Tort de clătite cu capşune
Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un aluat de clătite pe care-l laşi să se odihnească. Speli căpşunele, le cureţi şi le […]
Supa de usturoi
Ingrediente: 6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150 g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingura de otet de vin sare piper Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute […]
Sniţele de legume
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu sare, iar […]
Spumă de griş cu sirop de fructe
Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din compot) 2 pahare apă Mod de preparare: Pui la fiert siropul cu apa. Când clocoteşte torni grisul în ploaie şi amesteci continuu cu telul. După 4 minute îl dai la o parte şi baţi în continuare până când compoziţia devine […]
Pişcot cu capşune si bezea
Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Ingrediente spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr Ingrediente umplutură: 100 g gem de căpşune 1/2 kg de căpşune Mod de preparare: Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut o […]
Rulouri cu creier si cabanos
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300 g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Dezosezi carnea de pui, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, o toci, […]
Supa de ceapa cu croutons
Ingrediente: 12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-au […]
Supa de sepie (calamar)
Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele […]
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene galben taiat […]
Ridichi de lună umplute
Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile, apoi cu un cuţitaş le scoţi miezul (pe care îl păstrezi), le presari cu sare şi le laşi la scurs. In acest timp pregăteşti umplutura: încingi uleiul într-o crăticioară, adaugi […]
Sufleu japonez
Ingrediente: 200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri, 100g zahar, 1 lingura faina, 1/2 baton vanilie Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se […]
Tort aromat cu ananas si căpşune
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2 plicuri gelatină 1 cutie compot de ananas 200 g căpşune Mod preparare blat: Baţi spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina în ploaie şi amesteci cu grijă. Torni […]
Sos Feta
Ingrediente: 125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5 linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita zeama de lamaie piper menta Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza […]
Retete de post: Baclava cu mere
Ingrediente: 0,5 kg nuci 2 linguri zahar 3 linguri miere 50 g vodca 1,5 kg mere 100 g stafide 6 linguri zahar 50 g coniac 100 g margarina 1 lingura faina 1 pachet de foi de placinta din comert Mod de preparare: Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. […]
Salată de spanac cu ouă şi măsline
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 3 ouă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare ulei oţet sau zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli spanacul, ceapa verde şi ridichile, tai mărunt spanacul şi ceapa, iar ridichile felii. Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le […]
Supa de rosii turceasca
Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano […]
Tort cu fructe si gelatina
Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu. Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare, coaja […]
Sos chinezesc
Ingrediente: 6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3 linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de preparare: Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si zaharul, care s-a ars intr-o […]
Lamai caramel cu susan
Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de clatite. Bucatile de lamaie […]
Gogosi grecesti
Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute […]
Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi
Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le căleşti împreună, adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Le […]
Retete de post:Tort cu fructe
Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4 banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de esenţă de vanilie 50 g coniac /vodcă 500 ml suc de portocale Mod de preparare: Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă. […]
Salata de linte rosie
Ingrediente: 200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de preparare: Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei, apoi se condimenteaza dupa gust. Se serveste pe piine Pofta buna!
Sos de pui cu oregano
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se […]
Tzatziki
Ingrediente: 1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare dupa gust.Se serveste […]
Biscuiti cu alune
Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra 50 gr alune sau nuci zahar pudra Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile si […]
Supa cu lapte de cocos, pui si porumb
Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu […]
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată din: oua, zahar, faina, praf de copt, praf de crema, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf de copt Pentru creme ai nevoie de: 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de vanilie 1 plic praf […]
Plăcintă cu spanac şi telemea
Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare 100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel piper sare ulei Mod preparare foi: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă şi […]
Salata racoroasa cu cus-cus
Ingrediente: 500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii. Se amesteca cu cus-cusul, […]
Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean
Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe potrivite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când aripioarele s-au rumenit, le scoţi într-o tavă, iar în […]
Kishk
Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu […]
Tort cu cremă de ciocolată si cu praline
Ingrediente blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată răzălită Mod preparare blat: Baţi albuşurile […]
Kabak Tatlisi
Ingrediente: 1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se acopera cu un capac. Se lasa 4-5 ore, pina lasa zeama. Se pune apoi vasul la […]
Friptura aromată de pui
Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1 lingură de muştar cimbru piper sare Mod de preparare: Speli carnea, o ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni uleiul şi vinul, presari sare, piper şi cimbru după gust […]
Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml vin alb sec Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l presari cu sare […]
Ruladă de carne macră si spanac
Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200 ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul topit şi răcit şi omogenizezi totul cu telul. Pui apoi făina, sarea, amesteci, torni […]
Supa cu cus-cus
Ingrediente: pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu […]
Salată de peşte afumat
Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3 ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2 ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei, sare […]
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)
Vrajitoriile lui Jamie Oliver III
Guacamole
Ingrediente: 4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla pentru servire Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si se lasa […]
Salata andaluza cu orez
Ingrediente: o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se taie rosiile si ardeiul […]
Sos curry de baza
Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional) 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine 1/2 lingurita pudra de curcuma 1/2 lingurita pudra de comino 1/2 lingurita pudra de coriandru […]
Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval
Ingrediente: salată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1 borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10 ridichi 2-3 frunze de salată Mod de preparare: Tai cubuleţe pâinea, o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor să se rumenească pentru 20 de minute. Speli […]
Plăcintele cu aluat din cartofi noi
Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de ţelină Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă cu […]
Perişoare de carne cu sos de legume
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1 ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde 200-300 ml apă Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când legumele sunt bine fierte scurgi zeama, […]
Prajitură cu capşune
Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt Mod de preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care opreşti 1 […]
Peşte cu roşii
Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri făină sare piper 1 lingură vin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi pe un […]
Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri
Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare umplutura: Speli 300-400 g spanac, […]
Salata mexicana
Ingrediente: 300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de cartofi 2 oua fierte 12 buc masline verzi cu anchoa Mod de preparare: Se scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un caston adinc. […]
Păstrav cu sos fin de unt
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1 şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi înfăşori în folie […]
Salam de biscuiti cu cafea
Ingrediente: 900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul […]
Retete de post: Salata de orez
Ingrediente: 1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2 ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre si verzi 3-4 bucati de sparanghel din conserva otet ulei de masline patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se […]
Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval
O reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o zi) 1 tub pastă de anşoa 1 lingură smântână 100 g caşcaval 2 linguri unt Mod de preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai pătrate […]
Salata de quinoa cu portocale si menta
Ingrediente: 3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4 ceasca dressing de salata cu mustar 3 linguri suc de lamaie 1/4 ceasca menta proaspata salata verde Mod de preparare: Combina toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata verde, […]
Măsline umplute
Ingrediente: 150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci cu usturoiul […]
Mancarea vegană, gust fără foc
Lapte de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că este extrem de sănătoasă. Unii susţin că este şi o adevărată afacere pentru cei afectaţi de criza economică. Şi mai are o parte bună: este […]
Egg drop soup(Supa)
Ingrediente: supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in ea si […]
Tort cu fructe
Ingrediente: 1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia, lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină […]
Fructe prajite
Ingrediente: 2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale […]
Salata festiva de citrice
Ingrediente: 3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3 cana zahar 1 ceapa mica taiata inele Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un […]
Ton in sos de iaurt picant
Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar 25 g coniac Mod de preparare: Fileul de peste […]
Prajitura braziliana Beijinho
Ingrediente: 400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos Mod de preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce sa racit […]
Salata egipteana
Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie […]
Banane in aluat
O reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt. Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1 varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt Mod de […]
Salata de vinete iuti
Ingrediente: 2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare piper ulei otet Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in carne, […]
Reteta zilei: Desert cu banane glazurate
Desert cu banane glazurate din: faina, zahar brun, unt, nuci, sare, scortisoara, banane, sirop de artar, bourbon, inghetata de vanilie. Ingrediente topping: ¾ cană făină ½ cană de zahăr brun ¼ ceasca de unt 2 linguri de nuci, tocate marunt 1/2 lingurita sare scortisoara, dupa gust Ingrediente pentru banane glazurate: 4 banane, taiate felii groase […]
Salata chinezeasca
Ingrediente: 1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat […]
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2 linguri rase cu făină 300 g zmeură, agrişe fragi 100 ml frişcă Ingrediente […]
Prăjitură cu caise şi bezea
Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg caise scorţişoară Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni aluatul […]
Geagic (Salata turceasca)
Ingrediente: 2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.Se serveste la […]
Pui cerchez
Ingrediente: 1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de piinea […]
Salata de orez cu curry
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita piper alb 2 cesti broccoli 1 legatura de praz 2 rosii mari, taiate cubulete Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia […]
Pui adobo
Ingrediente: 4 file-uri piept pui aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de praf de usturoi Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea […]
Surprise-Shrimps
Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de miere de albine 50g smantana dulce 1 pahar de vin rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt 1 sfert de tulpina […]
Tort cu capsuni
Ingrediente blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g amidon 50 g mac măcinat Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1 kg brânză de vaci,150 g zahăr,sucul şi coaja de la o lămâie,6 foi de gelatină,250 ml frişcă, 1 pachet praf gelatină albă,250 ml suc de […]
Peste la sare
Ingrediente: peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular si innalt […]
Piept de pui cu nuci
Ingrediente: 2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill 2 castraveti mici 1 ceapa rosie 1 pahar nuci pecan Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1 lingurita radacina ginger razuita, 1 lingurita otet de vin rosu, 1 lingura zahar, 2 linguri ulei arahide, 1 lingura ulei sesam Mod de preparare: Carnea prajita se […]
Mazare verde cu sos cu miere si vin
Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Opăreşti mazărea în apă clocotită, apoi o scurgi şi o pui la fiert în altă apă cu sare până se înmoaie. Separat, fierbi ouăle şi când sunt […]
Salată de orez cu peşte si zeamă de lamaie
Ingrediente: 1 ceaşcă orez cu bobul lung 1/2 cană cu varză albă tăiată ca la salată 1 conservă mare (180-250 g) de peşte în ulei (sardină, hering etc) 1 roşie 1 ou fiert 1-2 linguri maioneză zeamă de lămâie după gust Mod de preparare: Fierbi orezul doar cu apă şi puţină sare şi […]
Mancare de salata verde
Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei usturoi ulei 1/2 l lapte Mod de preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi stingi laptele. Speli salata, o rupi bucăţi mai mici şi o adaugi în cratiţă. După ce dă laptele în clocot, o mai laşi pe foc 4-5 minute şi o dai […]
Peste cu sos de usturoi
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g pesmet Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, 80 ml ulei de masline. […]
Salata de bame
Ingrediente: bame ceapa rosie sau dulce ardei gras jalapeno boabe de mustar cuisoare piper coriandru foi de dafin catei de usturoi muguri de capere miere de albine salbatice ulei de masline stors la rece sare de mare otet de vin din orez alge marine Mod de preparare: Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa […]
Peste cu orez
Ingrediente: peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare: Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat bucatele […]
Şniţele de soia cu piure de mazăre
Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei Mod de preparare: In apă clocotită cu sare pui la fiert şniţelele de soia pentru 30 de minute. Separat, fierbi mazărea şi când este gata o laşi […]
Tort cu cacao
Ingrediente blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6 linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins Ingrediente crema: 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă. Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin, alternativ […]
Tort cu ciocolata II
Ingrediente blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină 20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet de cacao şi 2 ciocolate Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahăr, adăugăm albuşurile bătute spumă tare, apoi adăugăm pesmetul, nucile, făina şi un vârf […]
Muraturi turcesti
Ingrediente: gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe de mustar boabe de piper sare otet miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata […]
Manga Thai
Ingrediente: 250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec 1 conserva mango 1 lingura ulei de susan 1 lingurita coaja de lamiie Mod de preparare: […]
Cubulete de peste prajit
Ingrediente: 250 g peste file 1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3 linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine […]
Cubulete de peste dulci acrisoare
Ingrediente: 400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet sare piper alb macinat coriandru chimion macinat ghimbir pudra zahar dupa gust 4 linguri de ulei de arahide pentru prajit 1 ou 2 linguri si jumatatede amidon de porumb 2 morcovi taiati […]
Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Hot Pants. Ingrediente: 2 tsp salt 1 lime wedge 30 ml grapefruit juice 50 ml tequila gold 15 ml peppermint schnapps Ice cubes 1 saucer 1 old-fashioned or short drink glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or […]
Desert cu cireşe
Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă + 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare. Mod de preparare: Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3 linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi făina […]
Salata de avocado
Ingrediente: 2 buc avocado 1 rosie 1 salata mica sare piper 100 gr fasole 100 gr branza smantana 2 oua fierte tari 1 castravete 1 muratura 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite nuci condimente Mod de preparare: Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie […]
Căpşune gratinate
Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă. Dai apoi pe răzătoarea […]
Churros de Pescado
Ingrediente: 3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sofran sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge […]
Tort cu branza de vaci
Ingrediente: 1 kg brânză 200 g smântână 350 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide stropite cu rom Mod de preparare: Se amestecă bine toate la un loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml de suc de fructe şi 30 g gelatină la […]
Cartofi cu ciuperci si sos de smantana
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si […]
Tort cu gem si fructe
Ingrediente: 7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2 mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă mirodeniile, făina şi albuşurile bătute spumă, apoi se coace la foc potrivit. După […]
Dulceata de vinete cu nuci
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou) 100 gr de miez de nuca sucul de la o lamiie 800 g de zahar 500 g miere 1 baton de vanilie 1 lingurita piper ghimbir nucsoara Mod de preparare: Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in […]
Farfale de pastarnac
Ingrediente: 450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbepastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la frigider pana sa intareste. […]
Caracatita cu sos si macaroane scurte
Ingrediente: 1 ceapa mare sau doua mai mic suc de rosii 1 pahar de vin alb putin usturoi piper 1caracatita sare Mod de preparare: In primul rind se pune la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste […]
Salata cu tofu
Ingrediente: 100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete Mod de preparare: Se prepara ca o salata obijnuita (salata rosii si castravete), se adauga ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar deasupra cand salata este gata se pune tofu taiat cubulete. Pofta buna!
Tort cu banane
Ingrediente: 1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5 linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g ciocolată 24 beţişoare de napolitane 1/2 întăritor de frişcă Mod de preparare: Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un brâu […]
Cartofi umpluti cu carne
Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca 5 minute. […]
Vinete Bruschetta
Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se fraca fiecare […]
Tort cu ciocolata I
Ingrediente blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g cacao Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă Mod de preparare: Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se face […]
Tort cu ananas si frisca
Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150 g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon Mod de preparare: Se pune foaia de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o centură […]
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor
Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr) 150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se taie […]
Tarta cu branza si ceapa
Ingrediente aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua batute ,150 ml lapte ,250 g branza rasa sare, piper Mod de preparare: Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce seamana cu niste firimituri […]
Sandvis asezonat cu ou
Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii rosii cuburi Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu ketchup si peste […]
Reteta zilei: Briose cu banane si stafide
Briose cu banane si stafide din: fulgi de tarate, lapte, faina de grau integral, sare, praf de copt, unt, zahar, ou, piure de banane, stafide. Ingrediente: 2 cani de fulgi de tărâțe 1 ¼ căni lapte 1 cană făină de grâu integral ½ linguriță de sare 1 lingura praf de copt 4 linguri unt 1/3 […]
Ciuperci in sos de marar
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina […]
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g şunculiţă 1 felie pâine 4 ouă 2 morcovi 1 ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti […]