Retete de mancare gustoase si rapide
Crochete de morcovi si telina
Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau hering…
Read more »Crema de branza de vaci cu capsuni
Ingrediente: 375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu lapte…
Read more »Sarlota de mandarine cu kiwi
Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare: Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece.…
Read more »Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti
Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o…
Read more »Castraveti napolitani
Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1 legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet Ingrediente sos:…
Read more »Prajitura cu capsuni
Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina 125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de…
Read more »Omleta cu crema de castraveti
Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele…
Read more »Crema glasata cu fructe
Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente sos: 100 gr. ciocolata,…
Read more »Galuste de peste
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat…
Read more »Spanac cu morcovi
Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina vegetala 1 lingurita zeama…
Read more »Spanac cu chifle
Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe…
Read more »Musaca cu orez si crusta de cascaval
Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras…
Read more »Briose Chelsea
Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt…
Read more »Latkes
Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper negru 2 linguri faina Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata, se dau…
Read more »Friptura de peste
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa…
Read more »Chiftele de cartofi cu legume
Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper…
Read more »Burger vegetal cu legume
Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune…
Read more »Plăcinte cu carne de pui
Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi…
Read more »Peste rasol
Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1 lingurita boabe…
Read more »Macrou cu ciuperci si rozmarin
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două lămâi…
Read more »Turta ciobanului
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata…
Read more »Muşchi de porc cu salată
Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă…
Read more »Cornuleţe cu mere şi mac
Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g…
Read more »Pasta de peste rasol
Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare…
Read more »Cremă de ouă cu lămâie
Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri 200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă…
Read more »Păstrăv cu pilaf
Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras…
Read more »Supa de castraveti cu iaurt si boia
Ingrediente: 1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2…
Read more »Mâncare de legume cu scoici
Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi…
Read more »Biscuiţi cu glazură de lămâie
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de…
Read more »Pui cu tarhon si ciuperci
Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3 felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2 linguri…
Read more »Tocăniţă dreasă cu spanac
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4 linguri smântână pastă de tomate sare şi piper după gust Mod de preparare: Speli bine…
Read more »Prajitura cu orez si fructe
Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou Ingrediente…
Read more »Pui cu ardei la tigaie
Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 lingu
Ananas umplut cu pui
Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml vin alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei…
Read more »Sandviciuri cu salata de castraveti si branza
Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4 felii de paine de…
Read more »Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri…
Read more »Melcisori umpluti cu branza si prune
Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie) 90 g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte Ingrediente umplutura:…
Read more »Spaghete cu sos de usturoi
Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa…
Read more »Budinca de orez cu frisca si capsuni
Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod de preparare: Se…
Read more »Snitel din piept de pui cu crusta
Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr. unt…
Read more »Salata de macaroane cu peste afumat
Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100 gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de…
Read more »Orez in lapte cu fructe
Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom…
Read more »Minieclere cu pastă de icre
Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă 250 g peşte afumat două linguri de maioneză o lingură de smântână o…
Read more »Şniţel de soia cu legume
Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi baby două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8…
Read more »Supa italiana de rosii
O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii…
Read more »Minibrioşe cu ciocolată
Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja…
Read more »Pizza cu caşcaval
Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6 roşii 250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două linguri…
Read more »Salata elvetiana cu salam
Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de…
Read more »Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi
Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel…
Read more »Somon cu sos alb
Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar…
Read more »Tort cu cremă şi glazură de prune
Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară…
Read more »Prăjitură regală cu căpşuni
Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbenuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri…
Read more »Friptura de porc cu crusta
Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2…
Read more »Tort cu 2 blaturi si 2 creme
Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200…
Read more »Ştevie prăjită
Ştevie prăjită din: stevie, marar, ceapa verde, oua, ulei. Poate te intereseaza si: Stevie cu orez integral Ciorba de urzici cu stevie si loboda Bors de stevie cu omleta Bors…
Read more »Rulouri de vinete cu legume
Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline pătrunjel roşii…
Read more »Gulii gratinate
Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2 linguri de…
Read more »Briose cu ciocolată si mac
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat…
Read more »Mâncare cu orez şi pui
Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură…
Read more »Spaghete picante
Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de…
Read more »Supa de peste cu ardei gras
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de…
Read more »Paste cu legume
Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de…
Read more »Turnuleţ cu hering marinat
Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de…
Read more »Bruschetti cu ciuperci
Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau…
Read more »Salată orientală cu mere si maioneză
Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4 mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă
Terină de ficat cu sos
Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare…
Read more »Caise gratinate
Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul.…
Read more »Ruladă de pui cu sos de fructe
Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper…
Read more »Supa de carne cu frittata
Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de…
Read more »Crochete dietetice la gratar
Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu…
Read more »Prăjitură cu gem şi cocos
Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un…
Read more »Salată de spanac cu seminţe si crutoane
Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană seminţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc…
Read more »Tarta fina cu rozmarin si caise
Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei Mod de…
Read more »Budinca de telemea cu ardei
Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de preparare:…
Read more »Ciorbă de legume cu ulei de masline
Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină…
Read more »Şalău cu garnitură de legume
Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »Cremă de iaurt
Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere lichior de cafea…
Read more »Prăjitură cu gem, nucă şi bezea
Ingrediente: 500 g făină 250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lămâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri…
Read more »Andive cu şuncă afumată, la cuptor
Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 linguriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cimbru Mod…
Read more »Budincă de salată verde cu smântână
Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb Mod de preparare: Speli salatele, le…
Read more »Supă de caşcaval
Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel …
Read more »Batoane glazurate
Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci măcinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente…
Read more »Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat
Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de…
Read more »Supa de castraveti de la gheata
Ingrediente: 2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod…
Read more »Tarta parfumata cu masline verzi
Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat…
Read more »Clatite umplute cu mere
Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu…
Read more »Peste la tigaie cu fasole verde
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1…
Read more »Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)
Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120 strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include…
Read more »Macaroane cu legume
O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare…
Read more »Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao
Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană…
Read more »Cod cu susan si garnitură de paste cu legume
Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1 dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste Mod de…
Read more »Omleta cu dovlecei
Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5 crengute cimbru 3 oua 75…
Read more »Piersici umplute cu cremă de vanilie
Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale. Mod de preparare: Speli piersicile, le tai…
Read more »Salată cu sos de brânză
Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1 legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare piper Mod…
Read more »Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor
Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor din: salau, cartofi, oua, unt, smantana, ciuperci, cascaval, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă…
Read more »Orez cu creier şi ciuperci
Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri telemea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt…
Read more »Rulouri de pui cu legume si afumătură
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100…
Read more »Foitaj cu umplutura de pepene
Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta
Budincă de peşte
Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »Salata cretana cu dovlecei si ceapa
Ingrediente: 1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta (de arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide 70 g…
Read more »Acreală cu lobodă
Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare. Mod de…
Read more »Pachetele de sunca si vinete
Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2 linguri unt salata verde Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se…
Read more »Tort de mere cu glazură de vin
Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf…
Read more »Piperada
Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de…
Read more »Salată cu hamsii si sos de verdeaţă
Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper cimbru ulei…
Read more »Compot de piersici cu trandafiri
Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o seara…
Read more »Chec de legume cu telemea si costită afumată
Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru…
Read more »Taietei cu dovlecei si cascaval
Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare:…
Read more »Legume cu turtite de cascaval
Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1 legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar…
Read more »Sardele marinate
Ingrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec…
Read more »Supa franţuzeasca de ceapa
Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4 1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un praf de nucşoara…
Read more »Salata de paine
. Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1 castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de menta 4 linguri otet…
Read more »Ficatei de pui cu varza acra
Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se incinge uleiul,…
Read more »Peste cu varza acra si sos de vin
Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit 300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau…
Read more »Placinta cu verdeturi
Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de…
Read more »Risotto cu dovleac si parmezan
Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama…
Read more »Chimenul
Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il foloseau pentru aromarea si…
Read more »Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune
Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie…
Read more »Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata
O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime,…
Read more »Tarta cu struguri şi migdale macinate
Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1 galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3…
Read more »Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui
Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt Mod de…
Read more »Tort de varza acra cu praz si bacon
Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata),…
Read more »Regina din Saba
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod…
Read more »Snitele cordon bleu
Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare…
Read more »Peste cu morcovi si sos de mustar
Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600…
Read more »Supa cu legume si fasole alba
Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin…
Read more »Scrumbie marinata cu marar
Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper…
Read more »Copane de pui a la Maryland
Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4 linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca…
Read more »Macaroane cu andive caramelizate
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper…
Read more »Prajitura cu cirese
Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese
Mere umplute cu sos dulce-acrisor
Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura…
Read more »Pulpe de pui cu sos de ardei
Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat 250 g pasta de…
Read more »Rulouri cu file de păstrăv
Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g…
Read more »Cozonac de malai
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana…
Read more »Budincă de varză, carne si pătrunjel
Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »Ouă umplute cu ficat de gască
Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 linguri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar…
Read more »Dovlecei umpluti cu branza si menta
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen…
Read more »Merluciu impachetat la cuptor
Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente:…
Read more »Chec cu afine si branză de vaci
Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1…
Read more »Plăcintă cu gutui
Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg…
Read more »Mousse au chocolat
Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie ciocolata…
Read more »Ciocănele de pui in sos de legume
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei …
Read more »Vinete fierte cu smanta, la cuptor
Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză telemea 2 linguri unt Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui…
Read more »Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor
Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200…
Read more »Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor
Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână…
Read more »Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită
Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smântână sare 1 legătură pătrunjel verde Mod de…
Read more »Ghiveci picant
Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci…
Read more »Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru
Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri ulei…
Read more »Pateuri cu ficăţei şi piept de pui
Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1…
Read more »Peste alb, in camasa de branza
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de otet sare piper negru 4 oua…
Read more »Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1 orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1…
Read more »Clătite umplute cu broccoli
Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare Ingrediente…
Read more »Deliciu cu mere, miere si nuci
Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g…
Read more »Papricaş de vitel cu tarhon
Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos: 60 g unt sau margarina,…
Read more »Omleta cu salvie
Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan (sau cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1 lingurita ulei de masline…
Read more »Bulete din carne de miel cu menta
Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi…
Read more »Carpaccio cu aschii de cascaval
Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150 ml ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare piper macinat…
Read more »Usturoi conservat cu ierburi aromate
Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei…
Read more »Placinta americana cu banane
Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta Mod de preparare: Se pun bananele intr-o…
Read more »Pui italienesc
Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin…
Read more »Aripioare de pui la cuptor
Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute Mod de preparare: Se clatesc aripioarele cu apa rece,…
Read more »Mancarica de crap
Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod…
Read more »Salata verde cu patrunjel si crutoane
Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat,