Retete culinare cu poze
Sitari la cuptor cu garnitură de tarte umpulte cu ficat, midii, ciuperci, ouă şi intestinele de sitari, conopidă natur cu unt şi cartofi chips
Ingrediente: 9 sitari 12 tarte de o persoană coapte din aluat fraged 300 g cartofi ulei de prăjit 160 g ficat 25 midii 3 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 150 g unt 1 conopidă 1 lingură bulion 150 g ciuperci 1/2 pahar vermut 1 păhărel coniac Mod de preparare: Se face rantaş […]
Pateu de soia
Ingrediente: 200 g boabe de soia 2 cepe 150 ml ulei piper boia coriandru măcinat condiment sare Mod de preparare: Alegi soia şi o pui la fiert cu puţină sare timp de 30-40 de minute în oala cu presiune. Intre timp, tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare şi o pui […]
Cocoş de munte rasol cu garnitură de varză de Bruxelles, tăiţei cu bureţi, şuncă şi branză
Ingrediente: 1cocoş de munte 250 g tăiţei de casă 200 g bureţi 500 g şuncă 60 g caşcaval 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 30 g hrean 1 lingură făină 2 linguri smantană 1/4 pahar oţet puţin zahăr Mod de preparare: Se […]
Salată de fasole albă cu morcovi
Ingrediente: 2 căni de fasole uscată albă, fiartă 3-4 morcovi fierţi 1-2 cepe roşii 100 g măsline fără sâmburi ulei sare oţet după gust Mod de preparare: Tai mărunt morcovii, ceapa şi măslinele, apoi le amesteci cu fasolea fiartă şi pui ulei, oţet şi sare după gust. Salată de fasole albă cu morcovi […]
Ştrudel cu dovleac
Faci un aluat pentru foi astfel: Amesteci 1 kg făină cu 1 cană apă călduţă, 1 ceşcuţă ulei şi 1/2 linguriţă de sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit pe care-l laşi să se odihnească 30 de minute. Mod de preparare: Cureţi 1 dovleac nai mare de coajă şi seminţe şi îl […]
File de şalău cu sos de vin
Ingrediente: 4 fileuri de şalău ceapă 200 ml vin 50g unt 10g făină gălbenuş de ou 200ml smântână 1 legatura pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea. Se lasă să fiarbă acoperit 10 […]
Conopidă cu cartofi
Ingrediente: 1 conopidă 6 cartofi 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi o fierbi în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Cartofii îi fierbi în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Ungi apoi tava cu ulei şi aşezi în […]
Prăjitură cu foi si cremă din zahăr ars (de post)
Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un vârf de cuţit de […]
Paste fainoase cu soia
Ingrediente: 300 g pase (spirale sau melcişori) 1 pungă granule de soia (200 g) 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi în apă şi granulele de soia. Intre timp, decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare şi le pui […]
Cum se prepara Cocktail Blue Balls (video)
Ingrediente: 25 ml blue Curacao 25 ml light rum 150 ml raspberry syrup Some ice cubes 1 maraschino cherry 1 hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board 1 straw Vezi mai multe video din Blog
Peste cu kiwi si ardei iute
Ingrediente: 4 felii de peşte gras (crap, somn,morun) 6 kiwi nu foarte coapte 1/4 leg. pătrunjel 1 ceapă mică 2 roşii mici 1 lingură suc de lămâie 1 ardei iute roşu 1linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: Se curăţă kiwi şi se pun în vasul de blender 4 fructe tăiate bucăţi împreună […]
Crap cu smantană şi cartofi
Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml ulei 600g smantană l kg cartofi 100 ml lapte linguriţă piper boabe 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Se curăţă de solzi şi de măruntaie peştele, se spală bine, apoi se crestează pe ambele părţi şi se pune într-o tavă. Cartofii se curăţă de coajă, se […]
Pilaf de prepeliţă cu garnitură de ciuperci sotate
Ingrediente: 9 prepeliţe 300 g orez 12 ciuperci mari 250 g unt sare piper 1 l supă 1/2 lingură făină 2 linguri smîntînă Maggi 1 ceapă 3 linguri oţet Mod de preparare: Se prepară prepeliţele şi se prăjesc în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb, cu […]
Marar verde conservat pentru iarna
Marar verde conservat pentru iarna Mod de preparare: În sare Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se aşază într-un borcan de 1/2 de kilogram, presărând sare între rândurile de mărar. Până a doua zi mărarul lăsându-se, se adaugă alt mărar, de asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra cruciş două […]
Supă de ciuperci cu roşii
Ingrediente: 250 g ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 2 linguri ulei 2 linguri orez 1 lingură verdeaţă tocată sare puţin zahăr 1 borcan de roşii în bulion sau 1/2 l bulion Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa le razi şi le pui la fiert într-un litru de apă până se […]
Ciorbă din cuburi de soia
Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi le laşi […]
Chiftele din ceapa
Ingrediente: 750 g ceapă 1 linguriţă sare 1 linguriţă chimen 1/2 linguriţă sofran 1 ardei iute 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 150 ml ulei piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o presari cu sare şi o pui deoparte 30 de minute să-şi lase sucul. Apoi o presezi […]
Raţă sălbatică marinată cu arpagic şi ciuperci cu garnitură de găluşte de cartofi cu pesmet
Ingrediente: 2 raţe a 800 g 300 g arpagic 100 g zarzavat 150 g ulei 300 g cartofi 2 ouă 2 linguri făina sare piper cimbru pesmet 1 pahar vin 250 g ciuperci 1 lingură bulion 1/21 supă Mod de preparare: După ce raţele au stat în marinată, se usucă cu un şervet […]
Prepeliţe la cuptor cu garnitură de cartofi chips
Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 legătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite Mod de preparare: Se prepară prepeliţele ca la şi se prăjesc în tigaia bine încinsă, numai să se rumenească. Cînd s-au răcit se îmbracă cu felii […]
Sitari la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, raci şi intestine de sitari cu costiţă, ou şi pesmet gratinate
Ingrediente: 9 sitari 3 linguri smantană sare 1 linguriţă boia 2 linguri făină 3 ouă 400 g cartofi 40 g costiţă afumată 1 lingură pesmet 150 g unt 3/41 supă 300 g bureţi 1 legătură mărar 1 ceapă 12 crutoane triunghiulare Mod de preparare: Se curăţă şi se spală sitarii, apoi se frig […]
Fazan umplut cu ficat şi şuncă cu garnitură de sote de morcovi, cartofi noi fierţi, daţi in unt, ciuperci umplute şi conopidă natur
Ingrediente: 1 fazan 300 g ficat 100 g şuncă sare piper cimbru 1 ceapă 1 pahai vin roşu 300 g morcovi 400 g cartofi noi 12 ciuperci mari 180 g unt 1 lingură făină 1 ou 1 felie franzelă 1 conopidă 1 lingură oţet Mod de preparare: Se curăţă fazanul cu atenţie să […]
Raţă cu portocale cu garnitură de pilaf
Ingrediente: 1,750 kg raţă 6 portocale 50 g zahăr 1 lingură făină 3/4 supă sau apă 1 pahar vin roşu 200 g orez 200 g unt sau ulei sare 1 bucată scorţişoară Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor incins circa 20 minute. Separat se face rintaş clin unt, făină, 20 […]
Cum se prepara: Peşte rece in lipie (video)
O reteta video desspre cum se prepara peste rece in lipie.
Salată de mere
Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb sec 50 g zahăr 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată Mod de preparare: Cureţi merele de coajă, le tai felii de 1 cm grosime şi le aşezi în salatieră sau în castron. Fierbi vinul cu zahărul şi scorţişoara timp de 1 minut, apoi torni […]
Tort de cremă cu banane
Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură cacao 1 esenţă de rom Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat într-o formă de tort. […]
Salată de ţelină cu maioneză si mere
Ingrediente: 3 ţeline 2 morcovi 2 mere 1 ou crud, unul fiert 50 ml ulei zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar sare Pentru decorat ai nevoie de: măsline un albuş fiert 2-3 felii de ardei roşu, tăiate cubuleţe frunze de pătrunjel Mod de preparare: Pregăteşti intai maioneza amestecând gălbenuşul […]
Turtă dulce de post
Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de portocală Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă şi adaugi şi […]
Galatina de potarnichii cu garnitură de legume de sezon, aspic şi salată de sezon
Ingrediente: 1 potarniche mare 500 g came de porc sau căprioară 160 g limbă afumată fiartă 80 g slănină sare piper 1/2 păhărel coniac 1 albuş 1/2 pahar lapte Mod de preparare: Se curăţă şi se spală potarnichea, şi cu un cuţit tăios se scoate pielea cu carnea, începand din spate, cu băgare […]
Bomboane de biscuiţi cu vişine
Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii un sirop legat pe […]
Salată de ton
Ingrediente: 1 conservă ton 100g orez 5 ml ulei de măsline 6 măsline mari 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 morcov 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se fierbe orezul împreună cu morcovul tăiat cubuleţe mai mari. Ceapa şi ardeiul gras se taie rondele, apoi se amestecă cu […]
Sarmale cu nuci
Ingrediente: 200 g miez de nucă măcinat 250 g orez 250 g ceapă 150 ml ulei 100 g morcovi 50 ml suc de roşii 200 ml vin alb sec piper sare 1 varză mărişoară Mod de preparare: Desfaci varza şi pui foile la desărat în apă rece pentru câteva ore. Cureţi ceapa, […]
Desert cu mere, orez si frisca
Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală 2-3 linguri margarină Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui la fiert orezul cu 3 […]
Plăcintă cu gutui
Ingrediente: 350 g făină 1 pachet margarină 5 linguri apă minerală 1 linguriţă bicarbonat puţină sare 1 kg de gutui ulei pentru călit gutuile 5 linguri de zahăr Mod de preparare: Cerni făina şi adaugi margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi împărţi aluatul în două şi faci două foi […]
Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci
Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină […]
Ciorbă de fasole cu sfecla rosie
Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă condiment sare Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece de […]
Fazan umplut cu garnitură de pilaf
Ingrediente: 1 fazan de circa 1,700 kg 350 g came de porc sare piper cimbru 1 lingură făină 180 g unt 250 g orez 400 g ciuperci sau burcii 1 pahar vin roşu dulceag 1 ou l felie franzelă 1/2 l supă 1 ceapă verde Mod de preparare: Se prepară fazanul cu un […]
Cornuri cu crenvursti
O reteta de cornuri cu crenvursti din: lapte, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, sare si crenvursti. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceşcuţă cu ulei 2 căni cu făină 2 ouă 2 linguri zahăr drojdie cât o nucă 1 praf de sare Umplutura: 8- 10 crenvursti Mod de preparare: Din drojdie, o lingură de […]
Ciorbă delicioasa de burtă
Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zarzavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei 300 g gogoşari în oţet Mod de preparare: Burta se freacă […]
Raţă cu perişoare de ficat şi peşte afumat cu garnitură de pilaf
Ingrediente: 1 raţă mare 300 g ficat 2 ouă 200 g file de peşte afumat 1 ceapă 1 felie franzelă 100 g unt 150 g ulei 2 linguri făină 250 g orez 1/2 linguriţă boia sau şofran sare piper 1 pahar vin 1 păhărel coniac 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă, […]
Turnedouri de urs la grătar cu garnitură de chiftele de cartofi, castane glasate şi mere coapte
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de urs de la spinare 300 g castane 300 g cartofi 2 ouă 2 linguri făină 150 g ulei sau margarina sare piper 50 g stafide 8 mere puţin zahăr 80 g şuncă afumată Se fac 12 chiftele (mai plate) de cartofi sau pireu de cartofi, 2 ouă, 11/2 lingură făină […]
Potarnichii la cuptor cu garnitură de mere coapte, varză roşie brezată şi sote de cartofi cu ceapă
Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 200 g grăsime 1/2 1 apă Mod de preparare: Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată. Se […]
Ciorbă cu perişoare de peşte
Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zarzavatul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu 31 […]
Cocoş de munte împănat cu garnitură de găluşte de cartofi, varză brezată, cu slănină şi bureţi sotaţi
Ingrediente: 1 cocoş de munte 400 g bureţi 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 2 verze creţe 150 g slănină sare piper cimbru 6 boabe ienupar 1 pahar vin 1/4 l supă 1 lingură pastă bulion 2 cepe 100 g unt 1/4 pahar oţet 1 legătură mărar Mod de […]
Fazan cu conopidă cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi conopidă natur
Ingrediente: 1fazan 300 g ciuperci 1 conopidă de circa 1 kg 1 ceapă 150 g zarzavat 1 lingură făină sare piper 180 g unt 3 linguri smantană Maggi 250 g orez 1 lingură oţet 1/2 l supă Mod de preparare: După ce fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat în […]
Potarnichii la cuptor cu garnitură de vinete prăjite cu roşii sotate şi branză gratinate şi cartofi fierţi daţi în unt
Ingrediente: 2 potîrniclii 6 vinete 500 g roşii 6 căţei usturoi 60 g unt 300 g ulei 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel sare piper 80 g slănină crudă 6 linguri sos friptură puţină brînză Mod de preparare: Potarnichile se curăţă pe uscat, se trec prin flacără şi se scot intestinele. Se […]
Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă
Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă din: rate, vin rosu, slanina afumata, sare, piper, cimbru, zarzavat, ceapa, faina, cartofi, lapte, unt, bureti. Poate te intereseaza si Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic Ingrediente: 2 raţe a 800-900 g 1 pahar vin roşu 100 […]
Fazan la cuptor cu castane cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu piure de castane şi soteu de mazăre
Ingrediente: 1 fazan sare piper cimbru 400 g castane 600 g cartofi 150 g unt 300 g mazăre fină 1/2 pahar vin roşu 10 g zahăr 1 lingură făină supă 2 ouă 3 linguri sos brun Mod de preparare: Se curăţă fazanul, se trece prin flacără, se scot intestinele si se şterge cu […]
Muşchi de urs cu garnitură de varză rosie, cu costiţă şi mere şi găluşti de cartofi cu pesmet
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de la spinare (garf) 1/4 1 vin 2 cepe 200 g grăsime 2 ouă 2 linguri făină 100 g zarzavat sare piper cimbru 1 l supă sau apă puţin zahăr 3 mere 1 kg varză roşie 300 g cartofi pesmet 150 bureţi 80 g costiţă afumată Mod de preparare: […]
Gască sălbatică împănată cu peşte afumat cu garnitură de măsline, roşii, ardei şi manătărci la cuptor şi pilaf
Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg 150 g peşte afumat sare piper cimbru 5 căţei usturoi 500 g roşii 6—8 ardei graşi 150 g măsline verzi 300 g mînătărci 150 g ulei 200 g orez 1 pahar vin puţin zahăr Mod de preparare: Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune într-o […]
Crap cu ciuperci şi roşii
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 legatura pătrunjel 500g roşii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se sărează şi se piperează. Ciupercile se spală, se taie feliuţe, se călesc, împreună cu pătrunjelul […]
Muschi de porc in alut de clătite
Ingrediente: 750 g muşchi de porc 4 ouă 200 g făină 400 ml lapte 50 g caşcaval 2 cepe 200 g ciuperci ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie şi o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Le presari […]
Reteta zilei: Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara
Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara din: ananas, sirop de artar, scortisoara. Ingrediente: 1 ananas 2 linguri de sirop de arțar ½ lingurita de scortisoara frisca, pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Curatati si taiati ananasul. Combină siropul de arțar și scorțișoară și stropiti ananasul. Puneti ananasul pe […]
Mancare de prune uscate
Ingrediente: 500 g prune uscate 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 2 linguri zahăr sare Mod de preparare: Speli prunele în mai multe ape reci, apoi le pui să se înmoaie în apă caldă, cât să le acopere timp de o oră. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, fără să-l arzi prea tare, apoi […]
Muşchi tocat de urs cu garnitură de piure de cartofi şi legume de sezon
Ingrediente: 800 g came macră de urs 1 ceapă 2 fire ceapă verde 2 ouă 2 linguri făina sare piper 5 căţei usturoi 100 g şuncă afumată 120g unt 400 g cartofi 1 pahar lapte 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 1 pahar vin 1 felie franzelă cimbru puţin zahăr Mod de […]
Tarhon conservat in otet
Mod de preparare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează la rece. […]
Cocktail Mary Pickford
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după-amiază Ingrediente: 1/2 rom alb 1/2 suc de ananas câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Maraschino Luxardo Drink american apărut în anii ’30, este unul […]
Fazan la cuptor cu garnitură de verzişoare umplute cu parizer şi soteu de cartofi
Ingrediente: 1 fazan 1,200 kg varza creaţă 180 g slănină afumată 200 g parizer 1 ou 1 felie franzelă 4 fire ceapă verde sare piper cimbru 120 g untură 600 g cartofi 1 legătură pătrunjel 400 g bureţi 1 lingură oţet Mod de preparare: Se curăţă fazanul şi se spală cu oţet diluat, […]
Sfeclă cu usturoi si ceapa
Pui sfecla la fiert şi între timp cureţi 1 ceapă şi 2-3 căţei de usturoi, le tai mărunt şi le căleşti în ulei. După ce s-au călit, pui felii de sfeclă fiartă, sare şi piper cât este necesar. Le prăjeşti puţin împreună în ulei, apoi stingi cu puţin oţet şi presari verdeaţă. Poftă […]
Salată de ciupreci cu patrunjel
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Speli ciupercile in mai multe ape, le cureţi şi le pui la fiert în apă fierbinte cu sare şi zeamă de lămâie. După ce au fiert (opreşti o lingură de apă în care au fiert), le tai […]
Spată de căprioară umplută cu ficat cu garnitură de ciuperci şi cartofi şi varză de Bruxelles fiartă şi dată în unt
Ingrediente: 1,400 kg spală de căprioară 250 g ficat de căprioară 1 ou 1 felie franzelă sare piper 2 fire praz 1/2 ceapă 250 g ciuperci 100 g costiţă afumată 400 g varză de Bruxelles 300 g cartofi 120 g unt 1 pahar vin Mod de preparare: Se scot oasele de la spată […]
Mancare de conopidă
Ingrediente: 1 kg de conopida 1-2 cepe 2 linguri faina 1 legatura patrunjel untdelemn 4-5 rosii 1 legatura marar sare Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti. Căleşti ceapa tocată mărunt în untdelemnul încins, adaugi făina, feliile de roşii curăţate de pieliţe şi sâmburi, conopida, verdeaţa […]
Ostropel din carne de raţă
Ingrediente: 1,400 kg raţă 80 g ulei 1/2 lingură făină sare piper boia 1 lingură bulion 30 g usturoi 1 lingură oţet verdeaţă Mod de preparare: Se taie carnea, se sotează cu ulei, se adaugă făină, apoi bulion, sare, boia, 3/4 1 apă si se fierbe circa 50 minute. Cînd este gata scăzută […]
Cotlete de mistreţ cu maioneză, la cuptor cu garnitură de mus de ficat cu aspic
Ingrediente: 10-12 cotlete mari mistret sare piper cimbru faina ulei maioneza oua mustar Mod de preparare: Cotletele se sotează în tigaie cu ulei, sare, piper, cimbru şi făină, circa 15 minute, apoi se dau la rece. Se prepară o maioneză din 4-5 gălbenuşuri, muştar şi 200 g ulei. Cotletele se aşază într-o tavă […]
Potarnichii la frigare cu garnitură de varză de Bruxelles fiartă, dată în unt şi cartofi pai
Ingrediente: 2 potarnichii 500 g cartofi 600 g varză de Bruxelles 250 g ulei 60 g unt sare piper 3-4 salate verzi Mod de preparare: Se prepară potarnichile , şi se înfig pe frigare legate cu sarmă subţire, se dă sare şi piper. Se învartesc în jurul jăratecului circa 50 minute, ungindu-se pe […]
Prăjitură cu miere si cacao de post
Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet 2-3 linguri cacao Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi o tavă cu făină, torni amestecul […]
Gască sălbatică în foitaj cu garnitură de cartofi noi fierţi şi daţi în unt
Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură gîscă 1 legătură pătrunjel 1 lingură sos Worcester 650 g cartofi noi 40 […]
Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte
Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, în oala pentru ciorbă, […]
Găluşte din mămăliga umplute cu prune
Ingrediente: 10 pahare apă 4 pahare griş 1 pahar făină albă 1 pahar mălai puţină sare 3-4 linguri pesmet 1 kg prune zahăr pudră Mod de preparare: Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil. Faci o […]
Cum se prepara Cocktail Watermelon Slice (video)
Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml vodka 15 ml rum 15 ml gin 15 ml triple sec 120 ml orange juice 120 ml cranberry juice 30 ml melon liqueur Some ice cubes 1 shot measure 1 hurricane glass
Mazăre cu usturoi
Ingrediente: 2 cutii de mazăre 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 lingură zahăr sare Mod de preparare: Mazărea o speli în apă călduţă, o scurgi şi o pui în uleiul încins. Adaugi zahărul, sarea, usturoiul pisat şi o ceaşcă de apă. O laşi la fiert şi, când e […]
Supă de varză dulce
Ingrediente: 1 varză mijlocie 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 4-5 roşii 1,5 l apă sare 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi pătrunjelul le cureţi, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti în ulei. Adaugi apa şi laşi să fiarbă 15-20 […]
Prăjitură cu mere si lapte praf
Prăjitură cu mere si lapte praf din: faina, gris, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, mere, scortisoara. Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1 cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1 plic scorţişoară. Mod de preparare: Amesteci foarte bine […]
Friptură de ţap marinată cu garnitură de varză roşie, cu costiţă afumată şi mere şi găluşte de făină
Friptură de ţap marinată cu garnitură de varză roşie, cu costiţă afumată şi mere şi găluşte de făină din: carne macra, varza rosie, costita afumata, ceapa, mere, grasime, sare, piper, faina, zarzavat, vin, otet diluat, foi de dafin. Ingrediente: 1,400 kg carne macră (pulpă, cotlet sau spată) 1,200 kg varză roşie 80 g costiţă afumată […]
Cartofi natur cu sos din legume pasate
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3 cepe ţelină 4 ardei frunze de ţelină sare condimente picante 100 ml ulei boia dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în patru şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata, îi scurgi şi îi dai deoparte. Ceapa o toci mărunt şi […]
Panada muşchi tocat de mistreţ cu garnitură de roşii umplute cu orez şi fasole fidea fiartă, dată în unt
Ingrediente: 800 g carne macră dc mistreţ 6 ouă sare piper cimbru 200 g ficat 200 g ciuperci 200 g pesmet de casă 4 căţei usturoi 2 fire ceapă verde 1 păhărel coniac 10 roşii 120 g orez 1/2 l supă 2 linguri smantană 150 g unt 500 g fasole fidea 1 felie franzelă […]
Maioneză de post
Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri muştar 200 ml ulei apă Mod de preparare: Dizolvi făina în puţină apă, o pui pe foc şi amesteci bine până se îngroaşă. O dai deoparte, să se răcească, apoi adaugi treptat muştarul subţiat cu puţină apă şi uleiul până le încorporezi, amestecând într-un singur sens. O […]
Conopida si morcovi in saramura
Mod de preparare: Se curăţă conopida şi se desface în buchete. De asemenea se curăţă morcovi în lungime cu cuţitul special, crestat, şi se taie rondele ceva mai groase. Se aşază la fundul borcanului foi de viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Apoi se aşază conopida şi morcovii, iar deasupra se mai pune […]
Cocktail Mai Tai
Cocktail Mai Tai Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe de mentă Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2/10 rom alb 2/10 rom ambrat 2/10 suc de lămâie verde 2/10 curagao 1/10 sirop de rodii 1/10 […]
Ficăţei de pui cu sos de ciuperci
Ingrediente: 1 pungă de ficăţei de pui 1 cutie de ciuperci 2 cepe 1 morcov 2 căţei de usturoi paste de tomate pătrunjel condiment Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine, iar ficăţeii îi cureţi foarte bine si ii speli. Faci un sos din […]
Raţă cu măsline şi arpagic cu garnitură de cartofi natur
Ingrediente: 1,800 kg raţă 250 g măsline 150 g ulei 1 pahar vin roşu piper sare 1 lingură bulion 1 lingură făină 200 g arpagic cimbru 3/4 l supă 500 g cartofi Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se taie […]
Pateu cald de ţap cu garnitură de soteu de legume
Ingrediente: 800 g carne de ţap 250 g carne grasă de porc 350 g slănină crudă de porc 150 g ficat de ţap 150 g ciuperci 2 ouă sare piper puţine mirodenii de carnaţi 5 căţei usturoi puţin coniac Mod de preparare: Se face o tocătură din carne de ţap, carnea de porc, […]
Musaca de cartofi si dovlecei cu soia
Ingrediente: 2 pachete cu soia granule (de câte 100 g fiecare) 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei puţin condiment tip 1-2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură pătrunjel 5-6 cartofi 2 dovlecei Mod de preparare: Speli bine catofii şi îi pui la fiert în apă rece cu tot cu […]
Ciorbă de sfeclă rosie cu zeama de varza
Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150 g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de varză sare Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul, albitura şi ceapa, le speli, le tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Le căleşti aproximativ […]
Ardei umpluţi cu fasole
Ingrediente: 10 ardei dei graşi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri făină 5 linguri ulei 1 lingură boia 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 legătură frunze telină 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon 1 roşie 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 lingură zahăr sare piper Mod de […]
Fazan la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată verde
Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata Mod de preparare: Dacă fazanul este proaspăt, se lasă 2-3 zile la rece. Se taie coada, aripile şi capul, fără să se scoată penele. Se curăţă fazanul de pene fără a […]
Iepure cu sos scăzut cu garnitură de găluşte de făină şi varză de Bruxelles fiartă şi dată în unt
Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămaie 200 g unt 1 1/2 lingură făină 1 lingură smantană 1 1/2l supă din oase de iepure sare piper alb cimbru 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă Maggi Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se sotează în unt şi […]
Melcisori cu nuci
Ingrediente: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci marinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom 1 varf cuti sare zahar pudra vanilinat Freci zaharul cu untul pana devine spumos, adaugi galbenusurile, pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sa-rea, apoi nucile si faina. Framanti un […]
Nucă de mistreţ cu garnitură de budincă de griş şi roşii, umplute cu ouă fierte tocate, amestecate cu sos alb
Ingrediente: 1,250 kg nucă de mistreţ 150 g griş 40 g caşcaval 1 1/2 l lapte 4 ouă 120 g unt sau margarină 50 g grăsime 1 pahar vin roşu 15 g hrean sare zahăr 12 roşii 1 lingură pesmet 1 legătură verdeaţă 3/4 lingură făină Mod de preparare: Se frige nuca înăbuşită […]
Borş marinăresc cu gască sălbatică
Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet, piper […]
Biscuiti spritati cu mac
Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 g unt 1 pahar de lapte 1 pachet praf de copt 2 pliculete zahar vanilinat coaja 4 de lamaie rasa faina cat cuprinde 1 praf de sare Mod de preparare: Freci spuma untul cu ouale si zaharul, adaugi coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilinat. Framanti bine […]
Nucă de mistreţ în aluat garnisit cu garnitură de ciuperci sotate, chiftele de cartofi şi mazăre fiartă dată în unt
Ingrediente: 1,100 kg nucă de mistreţ 300 g ficat 1 ceapă sare piper 14 ciuperci 400 g cartofi 500 g mazăre fină 150 g unt 350 g făină 1 pahar lapte 15 g drojdie de bere 4 ouă puţin zahăr 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se frige înăbuşită nuca cu unt, sare, […]
Tocană de urs cu bureţi cu garnitură de mămăliguţă şi smantană
Ingrediente: 1,200 kg carne de urs 400 g bureţi 3 cepe 2 linguri bulion 1 pahar vin sare piper cimbru 100 g grăsime 300 g mălai 150 g smantană Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se sotează cu grăsime şi ceapă tocată, apoi se pun sare, piper, bulion, cimbru, vin şi […]
Potarnichi în aspic cu garnitură de ouă umplute cu mus de ficat şi salată de sezon
Ingrediente: 2 potarnichi 7-8 foi gelatină sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 4 ouă 1 albuş 250 g ficat de pasăre sau porc 100 gunt ciuperci cîteva ridichii verdeaţă Mod de preparare: Se prepară potarnichile, şi se fierb în apă şi sare, circa 50 minute şi se dau la rece. Deosebit, se […]
Iepure la cuptor cu garnitură de castane, ciuperci prăjite şi soteu de mazăre
Ingrediente: 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare) 1 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 400 g castane 1/2 l supă de iepure sau apă 60 g unt sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 1 foaie dafin 12 ciuperci 12 crutoane 300 g mazăre 50 g ulei Mod de preparare: Se […]
Jambon de urs marinat şi afumat
Ingrediente: 1 pulpă garf sau spată de urs 6 l apă 220 g sare 4 foi dafin piper boabe 20 g silitră 10 căţei usturoi 10 g enibahar 1 linguri oţet 1/2 legătură cimbru Mod de preparare: Se fierb 2 minute apa cu sarea, piperul, dafinul şi enibaharul. Cînd s-a răcit se pune peste […]
Fazan la cuptor cu ciuperci şi cimbru cu garnitură de varză de Bruxelles şi cartofi fierţi, daţi în unt şi ciuperci sotate pe crutoane
Ingrediente: 1 fazan 200 g slănină crudă 150 g zarzavat 1 ceapa sare piper cimbru 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 12 ciuperci 500 g cartofi noi 1 legătura de pătrunjel 1/2 lingură făină 3 linguri smantană 12 crutoane Mod de preparare: Se frige la cuptor fazanul înăbuşit (învelit cu felii […]
Prepeliţe în aspic cu garnituiă de foi de salată
Ingrediente: 6 prepeliţe 300 g ficat 30 g ulei 80 g unt sare piper 1/2 l aspic Madera 18 forme de tarte ovale 3 salate verzi Mod de preparare: Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu ceapă, se dă prin sită şi se montează cu unt şi […]
Ardei conservati in sare
Mod de preparare: Se aleg ardei graşi frumoşi. Se spală într-o apă, se taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau într-o oală, până a doua zi, ca să se moaie. La 100 ardei graşi, […]
Prepeliţe umplute cu carne şi ficat aspic cu garnitură de salată rusească în tartă de aluat
Ingrediente: 9 prepeliţe 120 g ulei 150 g mazăre 3 cartofi 1 felină 1 măr mare 1 fir ceapă verde 1/2 l aspic 3 linguri sos brun 1/4 l supă 1/2 pahar vin roşu sare piper 300 g carne de porc 1 felie franzelă 1 lingură faină 2 foi gelatina 3 ouă muştar 1/2 lămaie […]
Supă de potarnichi
Ingrediente: 2 potarnichi mici sare piper 100 g tăiţei de casă 250 g bureţi 1 pahar coniac 1 ceapă 30 g unt 3 linguri smantană cimbru 31 apă 1 gălbenuş Mod de preparare: Potarnichile bine curăţate se dau la cuptor 10-15 minute cu unt, apoi se fierb în apă cu ceapă, sare şi […]
Gască sălbatică cu măsline, arpagic şi napi
Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg 230 g măsline vezi 300 g orez 300 g ciuperci 250 g ulei 300 g arpagic 100 g napi sare piper 1/4 l vin 2 l supă sau apă 2 foi dafin 1 lămaie 80 g capere 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se taie gasca […]
Cocos de munte fript cu garnitură de sote de mazăre, ciuperci pe crutoane, cartofi noi cu unt şi şuncă
Cocos de munte fript cu garnitură de sote de mazăre, ciuperci pe crutoane, cartofi noi cu unt şi şuncă din: cocos de munte, zarzavat, ceapa, ciuperci, mazare, cartofi, bulion, jeleu de coacaze, sare, piper, vin rosu, faina, unt, grasime, sunca afumata, sos brun, otet, crutoane coapte. Ingrediente: 1 cocoş de munte 100 g zarzavat 1 […]
Gască sălbatică la cuptor cu garnitură de castane glasate, bureţi sotaţi şi verzişoare cu costiţă afumată
Ingrediente: 1 gască pînă la 3 kg 500 g castane 100 g zarzavat 1 ceapă 120 g costiţă afumată 1 lingură făină 150 g smantană sare piper cimbru 1,500 kg varză creaţă 1 l supă 400 g bureţi ulei Mod de preparare: Se frige la cuptor gasca înăbuşită, cu sare, piper, cimbru, ulei, ceapa […]
Cocktail Light Boat
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felioare de măr şi o căpşună pe margine Se serveşte la orice oră Ingrediente: 100 g suc de morcovi din soiul Hauser 40 g suc de portocale proaspăt 40 g iaurt cu aromă […]
Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor
Ingrediente: 250 g făină 50 g unt sau margarină 1 cub mic de drojdie (de 25 g) 1 lingură pesmet 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 roşii 2 cepe 2 felii şuncă 2 ouă 100 g caşcaval 100 ml smântână cimbru măghiran rozmarin sare piper Mod preparare aluat: Topeşti untul […]
Spinare de căprioară cu ciuperci cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi mazăre sotate
Ingrediente: 1,400 kg spinare de căprioară 400 g ciuperci 2 cepe 200 g smantană 120 g unt sare piper 1 legătură mărar 1/2 lingură făină 6 coşuleţe coapte din foitaj 300 g mazăre fină 1/4 l supă 300 g ficat de căprioara 2 ouă 1 felie franzelă 300 g şvaiţer Mod de preparare: […]
Garf de mistreţ tanăr la tavă cu ciuperci, măsline, napi şi anghinare cu ganitură de pilaf
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 150 g măsline verzi 200 g arpagic 400 g napi sau funduri de anghinară 1/4 l vin dulceag 300 g ciuperci mici 1 legătură pătrunjel 120 g ulei sare piper 1 lămaie 250 g orez 30 g unt Mod de preparare: Se pune garful într-o tavă […]
Prăjitură cu ness si cappucino
Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 linguri apă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 linguri zahăr 6 linguri lapte 2 plicuri ness 2 plicuri cappuccino cu aromă de alune 1 pachet margarină Pentru spumă ai […]
Cremă acrişoara de cartofi
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2 litru de borş 1 ceapă sare şi piper după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cât să-i acopere. îi laşi să fiarbă mult, ca să fie cât mai uşor de pregătit. Ii pasezi, apoi amesteci piureul obţinut cu apa în […]
Ruladă de cartofi
Fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi, apoi faci un piure mai tare pe care-l întinzi în foaie subţire pe o folie de plastic unsă cu ulei. Ungi apoi foaia cu o lingură cu pastă de tomate, pui un praz tocat, 1- 2 morcovi fierţi, fasole verde fiartă (sau orice altă umplutură […]
Cocoş de munte la cuptor cu garnitură de ficat prăjit şi pilaf cu bureţi
Ingrediente: 1 cocoş de munte 150 g grăsime 100 g unt 1/2 lingură făină 1 linguriţă boia 3 lnguri smantana 300 g ficat 300 g bureţi 200 g orez 2 cepe 1 ou pesmet sare 1/4 pahar oţet Mod de preparare: Se prepară cocoşul apoi se frige la cuptor încins, cu sare, grăsime […]
Chiftele din pastarnac si nuci
Ingrediente: 1 kg păstârnac 3 cartofi 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1 cană nucă măcinată 3-4 linguri pesmet cimbru piper sare ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Cureţi păstârnacul, usturoiul şi ceapa de coajă, apoi dai păstârnacul pe răzătoarea mică, ceapa o […]
Cum se prepara Cocktail Russianator (video)
Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml Malibu 10 ml rum 10 ml cola 1 ice cube 1 rocks glass (or short glass)
Ciorbă de praz cu orez
Ingrediente: 1 kg praz orez (fiecare cât doreşte) 100 g zarzavat de la borcan 2-3 cepe 3 ardei puţin ulei 1-2 linguri de făină zeamă de varză pentru acrit Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai rondele cât vrei de subţiri şi îl pui la fiert într-o oală cu apă rece. După ce […]
Tarte cu gutui
Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui Mod preparare aluat: Freci margarina, […]
Iepure impănat cu garnitură de salată umplută cu carne, napi sotaţi în unt şi cartofi fierţi daţi prin unt
Ingrediente: 1,600 kg carne de. iepure 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 400 g napi 8 bucăţi salată verde 2 ouă 1 felie franzelă sare piper 100 g slănină afumată 100 g unt 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru 1 pahar vin negru 8 crutoane ovale prăjite 40 g ulei 1 […]
Friptură de pastarnac cu sos de roşii
Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cuptorului, la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi sucul de roşii cu usturoi, sare […]
Iahnie de cartofi cu masline
Cureţi 1 kg cartofi, îi tai pe lung în felii groase. Le speli, le zvânţi cu un şervet, le sărezi, le căleşti pe rând în ulei bine încins, numai cât să se înmoaie, le scoţi şi le dai deoparte, în uleiul rămas prăjeşti 4 cepe tăiate mărunt, iar când s-au aurit, adaugi 2 linguri […]
Mancare simplă de ciuperci
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei 1 roşie 1 ceapă ulei sare piper condiment Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert cu o cană cu apă şi 2-3 linguri ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe şi potriveşti de sare, piper şi condiment. Când legumele s-au înmuiat pui roşia tăiată […]
Ciuperci marinate
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet, o […]
Prajitură Irina (de post)
Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi pasaţi 1/2 kg biscuiţi sfărâmaţi 1 pachet margarină 200 g nuci măcinate 200 g zahăr esenţă de migdale după gust Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până la omogenizarea completă şi apoi pasta obţinută o întinzi pe un platou, o nivelezi şi o dai la rece. După 30 […]
Frigărui de urs cu garnitură de cartofi pai
Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g ulei 12 frigărui mujdei Mod de preparare: Se taie din muşchi 24 bucăţi egale, 24 feliuţe de garf afumat, 24 rondele de bureţi, 24 […]
Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci şi costiţă
Ingrediente: 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă) 1 ceapă 100g zarzavat 1/2 l vin 1 foaie dafin 1 lingură bulion 120 g costiţă afumată 300 g ciuperci 1/2 l supă de iepure sau apă 200 g arpagic Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei cu […]
Gogosari in otet
Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2-3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două linguri […]
Garf de mistreţ tanăr cu arome cu garnitură de budincă de spanac şi macaroane cu limbă afumată şi branză
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tanăr 100 g zarzavat 1 ceapă 50 g grăsime sare piper 4 căţei usturoi nucşoară 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă 120 unt 200 g macaroane 80 g limbă afumată 40 g branză Mod de preparare: Se pune garful în tavă cu sare, piper, […]
Vinete impanate in otet
Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele […]
Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi
Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu ceapă […]
Fursecuri cu bomboane
Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi zaharul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scortisoara. In tava cuptorului intinzi o foaie de […]
Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj
Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare 2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau untură 60 g costiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa 1 […]
Pilaf din carne de gasca cu stafide
Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic 1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită la cuptor, […]
Fricandou de căprioară cu garnitură de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa şi pere la cuptor
Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) 1/4 l vin roşu sare piper 100 g zarzavat 5 cuişoare 300 g ficat de căprioară 5 ouă 1 foaie dafin 250 g făină 1/2 pahar lapte 150 g unt 40 g brînză 300 g cartofi 6 pere 3 linguri sos alb Mod de preparare: […]
Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez
Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4 castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2 lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150 g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei Mod de preparare: Se […]
Porumbei umpluţi cu carne de berbec cu garnitură de roşii umplute cu ouă şi ciuperci pe crutoane
Ingrediente: 9 porumbei 400 g came de berbec 1 ceapă 5 căţei usturoi sare piper 80 g costiţă afumată 10 roşii potrivite 4 ouă 1 lingură sos alb 12 ciuperci 1/4 vin roşu 5 salate verzi 150 g unt 12 crutoaue sare piper puţin pesmet sos de friptură 1 legătură pătrunjel Mod de […]
Prăjitură glazurată cu miere
Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt. Dai tava […]
Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi şi perişoare din carne
Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 3 ouă 400 g cartofi 150 g unt 11/2 lingură făină sare piper nucşoară 400 g mazăre fină 2 linguri smintină 3 legături mărar 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1 felie franzelă Mod de preparare: Se scot muşchii de la spinare, se […]
Fursecuri glazurate cu alune
Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit zaharul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este omogenizat. Dai coca la […]
Fazan la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, cartofi ducesa şi ananas
Ingrediente: 1 fazan 6 felii de ananas 1 pahar vin dulce sare 250 g unt 250 g orez 60 g stafide 500 g cartofi 2 oua 1/2 lingură făină 3/4 l supă 40 g zahăr nucşoară 1 lingură oţet Mod de preparare: Se curăţă şi se spală fazanul cu un şervet înmuiat în […]
Muşchi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitură de legume de sezon şi cartofi
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de cerb 400 g ficat 1ceapă sare piper 3 ouă 80 g ulei 1/4 lingură faina 1/5 l vin roşu 200 g foitaj legume de sezon şi cartofi Mod de preparare: Se frige muşchiul înăbuşit cu puţin ulei şi puţină apă. Cînd este gata se scoate şi se face […]
Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane şi sote de mazăre
Ingrediente: 9 porumbei 300 g ficat 14 ciuperci mari 400 g mazăre 150 g unt 80 g ulei sare piper 1 legătură mărar 400 g cartofi 2 ouă 1 felie franzela 1/2 pahar vin roşu 2 cepe 2 linguri sos brun 1/2 lingură făină 14 crutoane rotunde prăjite Mod de preparare: Se umplu […]
Cocktail Long Island Ice Tea
Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3 cl rom alb o […]
Racitură cu chiftelute din cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 legătură pătrunjel sare ulei boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute deoparte. Amidonul […]
Cartofi cu ardei la cuptor
Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cartofi 1 ceapă 1 ardei verde 1 linguriţă muştar 100 pastă de roşii 300 ml supă de legume 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, tai cartofii felii groase şi ceapa peştişori şi le căleşti în ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi […]
Sarmale cu arpacas
Ingrediente: 250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă condiment concentrat de supă sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli şi îl opăreşti cu 2 l de apă clocotită, cu o seară înainte să-l prepari. Il acoperi şi-l laşi până a doua zi, când […]
Nucă de căprioară cu ciuperci cu garnitură de cartofi noi cu unt şi dovlecei umpluţi cu orez
Ingrediente: 1 nucă de căprioară de circa 1,400 kg 500 g ciuperci 120 g smantană 1 lingură făină 1 legătură mărar 150 g unt 1 ceapă 2 linguri sos brun 40 g caşcaval 5 dovlecei potriviţi 180 g orez 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 1/2 pahar vin puţin lapte Mod de preparare: Se […]
Spinare de căprioară cu tocătură de ficat şi ceapă cu garnitură de gulioare sotate, şi cartofi noi cu unt
Ingrediente: 1,800 kg spinare de căprioara 300 g ficat 1 ceapă 1 ou 1 felie franzelă sare piper 12 ciuperci mari 12 crutoane prăjite 400 g gulioare 500 g cartofi noi 150 g unt 1 legătură pătrunjel 1 pahar vin roşu 2 linguri sos de friptură puţină supă sau apă 1/2 lingură făina 30 g […]
Gulii cu maioneză de pufuleti
Cureţi 2 gulii, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presari cu sare după gust. Le laşi 30 de minute deoparte ca să-şi lase zeama, apoi le presezi ca să se scurgă. Pregăteşti apoi maioneza din pufuleţi. Zdrobeşti pufuleţii, torni o ceaşcă deapă caldă şi amesteci până obţii o pastă. Incorporezi ulei, adaugi […]
Prajitură cu marmeladă si nuci
Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce mierea […]
Garf de mistreţ tanăr la tavă cu garnitură de pilaf cu ficat şi bureţi sotaţi
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 200 g orez 300 g ficat sare piper şofran 1 păhărel coniac 1/4 l vin 2 mere 5 bucăţi cuişoare 1 l supă din oase 150 g unt 400 g bureţi de fag 1 ardei iute Mod de preparare: Se frige înăbuşit circa 1 oră carnea […]
Cocktail Lady Lake
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva picături de cremă de mentă […]
Aperitive de toamnă
Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 triunghiuri brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le cureţi, le tai în jumătate, le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de unt şi […]
Fricandou de căprioară umplut cu ciuperci cu garnitură de cartofi sote şi fasole sote, fidea şi gulioare
Ingrediente: 1 fricandou de căprioară de circa 1,400 kg (capac, nucă, pulpă) 400 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 8 funduri de anghinare sau gulioare 400 g fasole fidea 300 g cartofi nucşoară 6 ouă 2 linguri sos alb 250 g foitaj 1/4 l vin roşu dulceag 1/4 1 supă […]
Cum se prepara: Tortellini cu sos de smantana dulce si bacon (video)
Retete video: Tortellini cu sos de smantana dulce si bacon
Frigărui de mistreţ cu salam, bureţi şi arpagic cu garnitură de varză roşie brezată
Ingrediente: 800g carne de porc mistreţ 300g salam afumat 400g bureţi 300g arpagic 40g untură cimbru sare piper 12 frigărui Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, salamul felii, bureţii bucăţi şi arpagicul opăriţi tăiat în două. Se pun intercalate pe frigărui, se ung cu untură, se dă sare şi piper şi […]
Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de ciuperci umplute şi cu sote de mazăre, salată şi arpagic
Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat de viţel pasăre 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 1 legătură tarhon 1 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1/2 1 supă 50 g afumătură 1 ceapă 100 g zarzavat 15 ciuperci mari 300 g mazăre fină 1 salată verde 150—200 g arpagic 10 felii […]
Fricandou de mistreţ umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi supă brezată cu costiţă afumată
Ingrediente: 1 fricandou de mistreţ de circa 1,400 kg 200 g ficat 2 ouă 1 felie franzelă 1 ceapă 200 g tăiţei de casă 300 g ciuperci 150 g unt 1 kg varză creaţă 80 g costiţă afumată 2 linguri smantană 100 g zarzavat Mod de preparare: Fricandoul se taie în lung cu un […]
Rulada de căprioară cu aspic cu garnitură de salată rusească
Ingrediente: 1,400 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 15 feli de piept afumat 2 cartofi 2 mere 1 morcov 1 castravete 2 roşii 50 g fileuri afumate de porc 1 ceapă 1 /4 l vin 250 g ulei 1/2 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 1 litru aspic 1/2 […]
Raţă cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi ducesa
Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin Mod de preparare: Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute apoi […]