Retete de mancare gustoase si rapide
Placinta cu cascaval
Ingrediente aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi Ingrediente umplutura: 2 oua separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat Mod de preparare: Se […]
Paine prajita cu legume si sunca de Praga
Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si se dau […]
Pasta picanta cu branza de vaci
Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza. Pofta buna!
Turte cu sunca si salvie
Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou batut si se asezoneaza. […]
Blaturi cu miere
Ingrediente: 200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4 linguri de lapte 450 g făină Mod de preparare: Se fierb timp de 5 minute se dă compoziţia la o parte, apoi adăugăm făina se frământă, după care se coc patru foi. Se pot umple cu […]
Tort cremos cu ciocolata
Ingrediente: 175 g margarină 150 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 3 ouă 300 g faină 3 linguriţe praf de copt 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu nucă de cocos 50 g cocos ras 2-3 linguri gem de caise 400 g frişcă 1 lingură de cacao Mod de preparare: Se freacă margarina […]
Macaroane cu soia si branză topită
Ingrediente: 300 g macaroane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi după ce a fiert laşi granulele să se scurgă bine. Fierbi şi macaroanele […]
Mic dejun gratinat cu branza si verdeata
Mic dejun gratinat cu branza si verdeata din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel. Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se […]
Tarta cu cascaval si nuci
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, […]
Tort bezea
Ingrediente: 10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja de la o lămâie esenţă de migdale Mod de preparare: Blatul se bat spumă cele 10 albuşuri cu 500 g zahăr, apoi se adaugă […]
Tort buturuga
Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte Mod de preparare: Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet. După […]
Bhaja cu conopida si broccoli
Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana devine un aluat omogen. Se pun buchetele […]
Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte
Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei sare Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins. Pui pe o tavă pui o folie de aluminiu, presari sare şi coci roşiile. Când sunt gata, le cureţi de pieliţe şi […]
Chiftelute cu orez
Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se […]
Vinete si dovlecei pane
Ingrediente : 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se amesteca pana devine o pasta […]
Paine cu salvie si ceapa
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand […]
Tiramisu-Tort fara cuptor
Mod de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de cacao, se pune o cremă făcută din: 600 g brânză dulce de vaci, pasatăşi amestecată cu 300 g frişcă bătutăşi gălbenuş frecat spumă cu zahăr şi […]
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 1 plic budincă, de vanilie 250 ml lapte 250 gzahăr 5 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat 500 g cireşe 200 g margarină 100 g ciocolată 1 lingură de ulei pentru glazură […]
Conservarea berii
Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă în sticlă sau la cutie. Aceasta aduce după sine o degradare a aromei şi un gust făinos, neplăcut, asemănător cartonului umed. Pentru a preîntâmpina acest […]
Chiftelute de cartofi si napi
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarin tocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15 minute. Se scurg […]
Platou cu cascaval si rosii
Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa […]
Tarta cu fructe
Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de copt 1 pacheţel de vanilie Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul, adăugăm smântâna, vanilia, praful de copt şi făina. Tapetăm o tavă cu ulei şi făină, apoi punem compoziţia, peste care adăugăm 1 kg fructe fără sâmburi. […]
Tarta cu mere
Ingrediente: 125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome Mod de preparare: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi 750 g mere tăiate sub formă de semilune se aşează în cerc pe tot aluatul, după care, o treime din aluat şi trei linguri de […]
Cocktail Mara House cu carne pui si fructe
Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi rasi sare piper patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza se […]
Clatite Picardia
Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15 g unt. Pe fiecare clatita se pune un strat subtire de smantana, ciuperci, jambon taiat fasiute si cascaval ras. Se ruleaza […]
Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie
Ingrediente: 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1 lingera capere mici,1 catel usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1 lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de […]
Cum se prepara Cocktail Shaker (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 75 ml pineapple juice 15 ml lemon juice Half tsp grenadine Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Shaker
Jambon rulat
Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si piper dupa […]
Pasta greceasca
Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un platou […]
Cornulete cu carne de porc si vita
Cornulete cu carne de porc si vita din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, lapte, carne de vita, carne de porc, ceapa, ulei, oua, sare, piper, patrunjel. Ingrediente aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml lapte […]
Tarta cu ciocolata
Ingrediente: 150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4 albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură de făină 1 plic vanilie Mod de preparare: 150 g ciocolată menaj, 3 linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă bine […]
Cocktail cu piept de pui
Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2 linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon, sunca Praga) 1 avocado 50 g frunze salata verde praf boia felii de lamaie Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele pentru sos pana se […]
Chec marmorat
Ingrediente: 2 căni de apă 2 căni de zahăr 100 g cacao 250 g margarină 1 esenţă de rom sare 2 ouă 300 g făină 1 lingură de bicarbonate 2 linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Apa, zahărul, cacaoa, margarina şi sarea se pun la fiert, apoi luăm o cană de sirop […]
Paine prajita cu legume si branza
Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul 3-4 […]
Chifle cu seminte de marar
Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se modeleaza fiecare […]
Vegeta la borcan
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel 1 kg gogoşari 1 kg conopidă 1 kg ardei kapia pătrunjel 2 legături ţelină 2 legături 600 g sare Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare, apoi punem la borcane şi adăugăm puţin ulei deasupra. la […]
Foi cu amoniac
Ingrediente: 5 linguri de zahăr 1 ou 5 linguri de ulei 5 linguri de lapte 10 linguri de făină 1 linguriţă de amoniac stins cu lapte mirodenii Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahăr timp de 15 minute, apoi se adaugă restul şi se face o singură foaie. Dacă doriţi mai multe, dublaţi […]
Foi pentru cremschnitt
Mod de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri de oţet şi făină cât cuprinde. După aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarinăşi 150 g făină. Se face un aluat din […]
Chifle umplute cu branza
Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de branza […]
Foi de strudel umplute,glasate cu vin rosu
Ingrediente: 200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete de vanilie 5 albuşuri bătute spumă Mod de preparare: Se aşează între foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia din paste cu brânză, se dă la cuptor […]
Barcute cu sunca
Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat, sarea si piperul. […]
Mancare de ardei copţi cu pui si smantană
Mancare de ardei copţi cu pui si smantană din: piept de pui, ardei grasi, smantana, ceapa, bulion, faina, sare, unt. Poate te intereseaza si Mancare de pui cu ardei Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi roşii 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură bulion 1 lingură făină sare 2 linguri unt Mod […]
Covrigei
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri Delikat 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza in […]
Foi rulada
Foi rulada din: oua, zahar, faina, ulei. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2 linguri de ulei Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile, pe rând, apoi se pun făina şi uleiul, după care se coace la foc iute. Pe o tavă se pune hârtie […]
Salata de gogosari
Ingrediente: 3 kg gogoşari 420 ml ulei 420 ml oţet 420 ml apă 420 g miere 420 g pastă de tomate foi de dafin piper sare enibahar boabe de muştar Mod de preparare: Se pun toate la fiert şi se face un sos, iar în acest sos adăugăm gogoşarii, pe rând, şi îi opărim […]
Tartine cu carne si ciuperci
Ingrediente compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa , 50 g unt ,1 ou , sare ,2 cani faina Ingrediente decorare:100 g masline, 7 rosii taiate feliute ,100 g cascaval […]
Rulouri
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 linguriţă de oţet 2 linguri de lapte puţină sare Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie Ingrediente crema din albuşuri : 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g apă […]
Pui cu legume si costiţă afumată
Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afumată 3 morcovi 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin alb sec sare piper boia condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureţi toate legumele, apoi tai morcovii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi, iar […]
Rosii pane cu caşcaval si şuncă
Ingrediente: 4 roşii mari 4 felii şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli roşiile, tai fiecare roşie în 4 felii rotunde. Cele două capete le laşi deoparte. Pui apoi între 2 felii de roşie o felie de caşcaval, una de […]
Blat pentru tarta cu zmeura
Ingrediente: 100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă vanilia şi ouăle pe rând, apoi praful de copt amestecat cu făina şi laptele. […]
Chec cu stafide si sos de lamaie
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri de zahăr 11/2 cană de făină 1 pachet de margarină Bunica coajă de lămâie 100 g stafide înmuiate în coniac sare vanilie Mod de preparare: Pentru sos se pun zeama de la 2 lămâi, 4 linguri de zahăr, 100 g rom, 50 g stafide şi 50 g migdale sau […]
Conopidă umplută cu branză si morcovi
Ingrediente: 1 conopidă 2 morcovi 250 g brânză de vaci 2 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 linguriţă măghiran 2 linguri unt 1 legătură ceapă verde 2 ouă sare piper 3 linguri pesmet Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute, apoi o laşi într-o […]
Papricaş de pui cu clătite la cuptor
Ingrediente: 1 pui 4 cepe 300 ml lapte 4 linguri făină 2 ouă 400 g smântână boia piper sare ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi bucăţile de carne. Le laşi să se rumenească puţin, apoi stingi cu apă cât să acopere carnea, […]
Ciorbă ardelenească de fasole verde
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3 roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de ţelină 100 g smântână sare 1 lingură făină ulei Mod de preparare: Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu sare […]
Vinete cu gogosari
Ingrediente: 3 kg vinete 2 kg gogoşari 500 g ceapă 500 ml ulei oţet după gust sare Mod de preparare: Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se săreazăşi se lasă să stea timp de o oră, apoi se storc şi se prăjesc pe ambele părţi în […]
Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
Ingrediente: 500 g mere curăţate şi tăiate în felii 1/2 de lămâie (suc şi coajă rasă) 4 linguri de brandy rom sau esenţă 50 g stafide 100 g nucă tăiată 1 vârf de cuţit de ghimbir sau scorţişoară 200 g unt 150 g zahăr 3 ouă 300 g făină 2 linguriţe de praf de copt […]
Blat de tort
Ingrediente: 340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină 1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare: În untul topit punem laptele, zahărul şi cacaoa; se dau la clocotit timp de două minute, apoi se lasă la răcit […]
Rulouri cu mere
Mod de preparare: Se face un aluat din 180 g făină, 2-3 linguri de smântână şi puţină sare. După aceea, se face al doilea aluat din 180 g făinăşi 120 g margarină. Se face primul aluat, se întinde un strat subţire din el şi se aşează al doilea aluat peste el. Se ruleazăşi se dă […]
Salata de popinci si gogosari
Ingrediente: 4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun pe rând într-o cratiţă cu 1 l de ulei. Se unduieşte timp de zece minute ceapa, după care se dă deoparte, apoi se pun gogoşarii, […]
Varza rosie cu bait de otet
Mod de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1 kg zahăr, 400 g sare, 50 g boabe de muştar, 4-5 foi de dafin şi o lingură de boabe de piper. Amestecăm cu o lingură până se topeşte […]
Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt
Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare morcovii, cartofii, conopida şi broccoli curăţate. Cureţi ciupercile şi le fierbi separat. Ta marunt usturoiul, îl amesteci cu iaurtul şi […]
Salata vinegreta
Ingrediente: 2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare piper boabe Mod de preparare: Se taie ardeii şi gogoşarii fideluţe, iar ţelina şi morcovul se rad pe răzătoare. Conopida se rupe bucheţele, apoi, […]
Rulada marmorata de ciocolata
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1 l de frişcă nebătută 10 foi de gelatină esenţă de rom 50 g ciocolată rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de […]
Cartofi noi umpluţi cu urdă
Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare Mod de preparare: Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu urda, mărarul tocat, […]
Salată de roşii cu grau
Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4 l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare 1/2 kg de lămâi 2 salate Mod de preparare: Pui grâul la înmuiat în apă rece. După o oră arunci apa, pui peste el zeama […]
Dovlecei umpluţi cu peşte
Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 ceapă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate, le scoţi miezul, îi presari cu sare şi îi laşi deoparte. Dezosezi peştele, îl treci prin maşina de tocat şi-l amesteci cu orezul, […]
Gogosari umpluti cu conopida
Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare Mod de preparare: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi 500 g miere de albine. Gogoşarii de curăţă de […]
Tocăniţă de pui cu legume si smantană
Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar verde Mod de preparare: Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când în […]
Salata de sfecla si ciuperci
Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari Mod de preparare: Se face un baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2 linguri de sare, după care se pun mirodenii […]
Ciorbă de spanac cu lapte acru
Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare după […]
Ciorbă de salată cu zer
Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o linguriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele de […]
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie Mod de preparare: Pui la fiert zahărul şi apa de roze. După 10 minute adaugi restul ingredientelor şi laşi să fiarbă până ce conţinutul devine vâscos ca mierea. […]
Chiftele impăturite in orez (kubba)
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul. Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc mediu. […]
Sufleu de cartofi noi cu brânză
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smântână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza de vaci fărâmiţată, făina, untul […]
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr Mod de preparare: Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3 linguri zeamă de lămâie şi laşi feliile de carne la marinat în […]
Gogosari umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 g sare 1 căpăţână de usturoi zahăr piper foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama de […]
Blat delica
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se face un blat care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se umple cu cremă, după dorinţă. Blatul se face […]
Fasole verde cu carne de pui
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lingură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când în […]
Ruladă cu carne tocată si legume
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le căleşti […]
Salata de toamna
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1 ceaşcă de boabe de muştar piper Mod de preparare: Se pun în […]
Tocana de legume
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o ţelină […]
Salata de popinci
Ingrediente: 30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1 căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet Mod de preparare: Se taie toate peştişori. Ceapa se pune timp de aproximativ zece minute la fiert cu puţină apă, se stoarce de apăşi se amestecă totul cu uleiul şi usturoiul, după […]
Conopidă umplută cu carne
Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2 ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare Mod de preparare: Cureţi conopida fără să-i îndepărtezi cotorul, o speli şi o pui să fiarbă într-o oală mare cu apă clocotită şi cu puţină sare pentru […]
Peşte pane cu sos de mustar
Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare, piper şi zeama de la o lămâie. Scoţi apoi […]
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1 slice of lime 1 cherry 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 barspoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Shady Lady
Salata ardeleneasca
Ingrediente: 4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de muştar 10 g piper 10 g coriandru foi de dafin Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi celelalte, toate, se taie julien, se […]
Rulada cu nuca de cocos
Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet de unt şi 2 pacheţele de zahăr vanilat Mod de preparare: Se pun la fiert laptele, cacaoa şi zahărul. După ce a clocotit, se dă […]
Salata de ardei kapia
Ingrediente: 3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare piper 2 rădăcini de hrean Mod de preparare: Coaceţi bine ardeii şi curăţaţi-i fierbinţi, fără să daţi apă pe ei, apoi fierbeţi oţetul, apa, mierea, sarea şi piperul timp de cinci minute. Puneţi ardeii în […]
Parfeu de vanilie
Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută […]
Guşiţă de ceapa
Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afumată sare şi piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, la fel şi verdeaţa şi le amesteci cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi presate bine. Baţi bine ouăle, tai slăninuţă mărunt, […]
Chec cu branza dulce
Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Ingrediente crema: 300 g brânză, 2 linguri de griş, zahăr după gust, 2 ouă şi un plic de vanilie Mod de preparare: Toate se amestecă bine, la urmă se pun 18 […]
Retete de post: Budinca de orez
Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr Mod de preparare: Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este aproape gata se adaugă zahărul. Separat, într-o cratiţă, se topeşte margarina, […]
Muraturi asortate
Mod de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la fund, mărar, vişin, ţelină, frunze de hrean, cimbru, tarhon, câteva căpăţâni de usturoi şi aşezăm zarzavaturile spălate pepeni verzi mici, gogonele, castraveţi, morcovi, felii de […]
Patlagele verzi in saramura
Mod de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele şterse bine; printre ele se aşează hrean, căţei de usturoi şi frunze de ţelină. Deasupra se pun usturoi, hrean, mărar şi cimbru. Peste ele se […]
Pateu cu morcovi
Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza este apoasă) 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 linguriţă pastă de ardei roşii coriandru sau măghiran după gust 1 […]
Gogosari murati felii
Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1-2 linguri sare cuisoare enibahar Mod de preparare: 4-5 kg de gogoşari se spală, se curăţă şi se taie felii […]
Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 ceapă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lingură condiment tip Delikat 200 g costiţă afumată 200 g smântână 1 ou 1 l lapte bătut 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa […]
Chec cu lămâie si vanilie
Ingrediente: 300 g făină 300 g mărgărină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare Mod de preparare: Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi făina, praful de copt […]
Zacusca dietetica
Ingrediente: 6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de frunze de ţelină Mod de preparare: Se pun pe fundul cratiţei roşiile tocate fără pieliţă, ardeii, ceapa şi usturoiul. Vinetele, curăţate de coajă, tăiate […]
Parfeu de zmeură
Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită, cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi […]
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 2-4 foi de dafin 50 g boabe de muştar 200-250 g sare frunze de ţelină 8 bucăţi de hrean Mod de preparare: Gogoşarii se […]
Rulada de post
Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi vanilie. Mod de preparare: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi cacaoa. După ce a fiert, se dă la o parte şi se pun […]
Zacusca de vinete cu ardei
Ingrediente: 5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de ulei conservant sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte […]
Sardele cu ceapa
Ingrediente: 1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi se prăjesc în ulei. Ceapa se taie peştişori şi se căleşte puţin, apoi se stropeşte cu oţet, sare, piper şi coriandru. Într-un vas se pune […]
Salata de ton
Ingrediente: 1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust Mod de preparare: Se toacă ceapa, ardeiul, castravetele şi se amestecă cu ton, apoi pastele fierte şi clătite cu apă rece. Se amestecă toate la un loc, […]
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii pe care le baţi cu ciocanul de şniţele şi le presari cu sare. Cureţi ardeiul şi-l tai fâşii, apoi tai […]
Legume cu smântână şi pesmet
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi le […]
Pui cu legume, ouă şi iaurt
Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o cratiţă […]
Peste in ulei cu maioneza
Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză Mod de preparare: Peştele se scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, zahăr, foi de dafin, iar după […]
Chec cu verdeţuri si ouă fierte
Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condiment tip Vegeta ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert în apă […]
Ciorbă aită (cu usturoi)
Ciorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana. Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1 ardei gras de la congelator sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş […]
Sufleu de fasole verde
Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 linguri făină sare piper Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai grijă […]
Peste cu sos unguresc
Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare piper boia dulce Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei, apoi se adaugă puţină apăşi se fierb bine. După […]
Salată de mere cu nuci
Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura miere 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Speli merele, le dai pe razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci pe toate cu nuca, mierea si scortisoara. Omogenizezi bine salata si o dai la frigider pentru […]
Peste cu capac de zarzavat
Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Se topesc 100 g unt şi când este încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem […]
Pizza cu salată verde si costiţă afumată
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei Ingrediente sos: 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 50 g unt 50 ml ulei 2 linguriţe zahăr 1 lingură făină cimbru piper sare Mod preparare […]
Budincă de spanac cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare. Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. După ce a fiert […]
Ciorbă de salată cu usturoi si omletă
Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul de […]
Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor
Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condiment şi […]
Şalău rasol cu piure de legume
Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legătură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi deoparte. Cureţi şi cartofii, morcovii […]
Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană
Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci 250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un praf […]
Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao
Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei Mod de preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si cand […]
Castraveti murati
Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1 ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de tarhon mărar 2 crenguţe de vişin 4 rădăcini de hrean 1 căciulie de usturoi 100 ml de oţet 1 lingură de zahăr Mod de […]
Supă-cremă de fasole verde
Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 linguri unt sare piper Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci), opreşti […]
Dulceaţă de prune
Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare de lămîie Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi cînd […]
Pasta de peste afumat
Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei până la patru ore, […]
Pastrav umplut
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2 fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper Mod de preoarare: Peştele se curăţă, […]
Parfeu de praline
Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează […]
Marinata din macrou
Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb Mod de preparare: Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim peştele […]
Gogosari in otet
Ingrediente: 10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire de hrean foi de dafin Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se […]
Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Zacusca cu morcovi
Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri de oţet Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se dau prin […]
Macrou pe pat din legume
Macrou pe pat din legume din: macrou, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei gras, cartofi, rosii, ulei, vin alb. Poate te intereseaza si: Macrou cu legume si verdeata Macrou cu legume si boia Macrou cu legume si paste Ingrediente: 1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de […]
Roşii umplute cu omletă
Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o tai […]
Gogoşele de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine. Baţi ouăle cu zahărul […]
Fasole verde cu smântână
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smântână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească. […]
Zacusca de peste
Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar cimbru enibahar Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de […]
Ardei umpluti cu varza
Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi 3 […]
Compot de mere
Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu capac […]
Parfeu de căpşuni
Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută spumă. Se […]
Macrou cu lamaie
Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de apă. După aceea, […]
Pateu de nuci
Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 linguriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de ţelină mărunţite Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până ce obţii o pastă omogenă. […]
Bulgăraşi cu vişine
Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea preparată nucă de cocos 1/2 kg vişine Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi, le presari cu […]
Salată de dovlecei cu maioneză
Salată de dovlecei cu maioneză din: dovlecei, oua, ceapa, ulei, sare, patrunjel, usturoi. Poate te intereseaza si: Salata calda de dovlecei Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut Salata de dovlecei cu busuioc Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ) […]
Salată de peşte cu ouă
Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde Mod de preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe un […]
Gogosari cu sos de bulion
Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin Mod de preparare: Se pune sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând, după care se pun în borcane de 800 g. Se pune peste […]
File de salau cu sos de capere
Ingrediente: 6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel Mod de preparare: Peştele se condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă prin făină, prin ou bătut şi se frige în ulei […]
Zacusca de macrou
Zacusca de macrou din: macrou, gogosari, morcovi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se […]
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui spanacul […]
Zacusca de gogosari cu ciuperci
Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de […]
Dulceaţă englezească de portocale
Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca de compot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3 bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină […]
File de peste
Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână Mod de preparare: Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se amestecăşi […]
Ton cu ardei copţi
Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel Mod de preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie. După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei, […]
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi de […]
Zacusca de vinete cu gogosari
Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după care […]
Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 linguri zahăr linguri unt 1 linguriţă praf de scorţişoară sare piper Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele se […]
Marinata de stavrid
Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1 lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se înlătură capul, […]
Morun siberian
Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maioneză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de piper sare Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de apă, se […]
Supă de varză dulce cu crutoane
Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul, […]
Gogosari cu mustar
Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar piper foi de dafin Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb timp […]