Retete de mancare gustoase si rapide
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare…
Read more »Friptura cu sos de mango
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi…
Read more »Rulada cu morcovi si pulpa de porc
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare Mod de preparare:…
Read more »Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile,…
Read more »Friptură de gâscă în sos de vin roşu
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei…
Read more »Mancare scazuta de linte si orez
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei…
Read more »Supa de ciuperci cu ghimbir
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte…
Read more »Friptura cu gust picant
Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă…
Read more »Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g amidon 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4…
Read more »Taitei de fasole cu pui
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 linguri de sos…
Read more »Cornulete fragede cu bors
Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar Mod de preparare: Se face un aluat mai…
Read more »Buseuri cu gem si frisca
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală…
Read more »Rulouri de somon afumat cu smochine
Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră…
Read more »Ruladă la tavă
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper…
Read more »Indiana
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi…
Read more »Bavarez de visine
Ingrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o…
Read more »Rulouri cu frisca
Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca…
Read more »Pizza cu legume şi brânză de capră
Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni…
Read more »Frigarui asortate
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui Mod de…
Read more »Carnati la tava cu piure si acritura
Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald Mod de preparare:…
Read more »Tocana cu carnati si vin rosu
Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăiată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin…
Read more »Prajitura cu vanilie
Ingrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l…
Read more »Nuci umplute cu rema
Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană…
Read more »Cod prăjit cu sos de usturoi
Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi:…
Read more »Friptură spaniolă de porc cu orez
Friptură spaniolă de porc cu orez din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin rosu, busuioc, ardei gras, masline umplute, sare, piper, frunze de busuioc, orez,…
Read more »Fursecuri cu nuci
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200…
Read more »Vinete coapte siciliene
Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi…
Read more »Salată de macrou
Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4 castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare piper…
Read more »Tort din budinca de ciocolata
Ingrediente: 350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie…
Read more »Muschi umplut
Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi…
Read more »Prajitura cu cacao
Prajitura cu cacao din: apa calda, zahar, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, cacao, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei…
Read more »Omletă spaniolă cu peşte afumat
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras…
Read more »Salată de vinete cu chimen şi lipie
Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă
Rulada cu crema si banane
Ingrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci…
Read more »Carnati
Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci carnea,…
Read more »Gogonele umplute cu fasole batura
Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă…
Read more »Prăjitură cu griş
Ingrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri…
Read more »Mancarica de ciuperci cu costita afumata
Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g costiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti…
Read more »Sărătele cu brânză si chimen
Ingrediente : 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o…
Read more »Ghiveci cu ciolan de porc
Ingrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de…
Read more »Mancare de varza cu kaizar
Ingrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar Mod de preparare: Tai varza mărunt, o…
Read more »Plăcintele cu morcovi si nucă
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei …
Read more »Plăcintă cu carne si bere
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper…
Read more »Pui cu dovleac şi praz
Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel Mod de…
Read more »Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g unt 400 g ciuperci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate…
Read more »Gulaş de carne cu cartofi si chimen
Ingrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen Mod de…
Read more »Ruladă cu cremă de castane
Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100…
Read more »Paste cu carne de porc şi parmezan
Paste cu carne de porc şi parmezan din: paste, carne de porc, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, pudra de ienibahar, sare, piper, marar,…
Read more »Merluciu cu paste
Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb sec două…
Read more »Plăcintă cu morcovi si cimbru
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră…
Read more »Supă cu zdrenţe din ouă
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui…
Read more »Cornulete cu caşcaval si chimen
Ingrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri margarină 6 linguri smântână 2 linguri chimen măcinat Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras…
Read more »Cotlete umplute cu branza proaspata
Ingrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce Mod…
Read more »Aperitiv cu pasta de telina si cartofi
Ingrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi 2 linguri margarină Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi hreanul, apoi…
Read more »Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei Mod de…
Read more »Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor
Ingrediente : 5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş Mod de preparare: Speli cartofii,…
Read more »Bors cu hribi uscati
Ingrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi…
Read more »Sufleu de cartofi cu carnati
Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma …
Read more »Ciorba de porc cu smantana si usturoi
Ciorba de porc cu smantana si usturoi din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi. Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică…
Read more »Trigoane cu nucă şi rahat
Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul,…
Read more »Salata de cartofi cu fasole alba si nuci
Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde Mod de…
Read more »Ciocolata de casa
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până…
Read more »Cartofi cu pui si ciuperci
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Mancare de linte cu afumatura
Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet Mod de preparare: Lintea…
Read more »Supa–crema de praz
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi legumele,…
Read more »Snitel cu sos de smantana
Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână Mod de
Peste cu vin si usturoi la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin piper 100 g bulion 1 lămâie Mod de preparare: Speli peştele,…
Read more »Tăieţei cu varză murată în aluat
Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în…
Read more »Praz umplut cu brânză şi cartofi
Ingrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1…
Read more »Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă…
Read more »Pui cu omletă şi gogoşari
Ingrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi…
Read more »Prăjitură cu portocale şi ciocolată
Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe…
Read more »Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
Ingrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250…
Read more »Mâncare de arpacaş cu carne
Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl…
Read more »Turtă cu jumări
Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2 apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Dai jumările prin…
Read more »Crochete cu brânză dulce
Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lingură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 linguri ulei boia oregano sare piper Mod de preparare: Freci brânza cu smântână. Cureţi…
Read more »Orez şi carne la cuptor
Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod…
Read more »Ciorbă de afumături şi pepene murat
Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după…
Read more »Smântânită
Ingrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri…
Read more »Ciorba cu carnati afumati
Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml…
Read more »Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei…
Read more »Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel…
Read more »Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat din: faina, margarina, lapte, oua, smantana, ulei, drojdie, nuca, rahat colorat, gem, zahar pudra. Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si budinca…
Read more »Friptură de porc cu varză
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 portocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin…
Read more »Ciorba de fasole cu costita si smantana
Ciorba de fasole cu costita si smantana din: fasole, costita afumata, faina, ceapa, smantana, sare, verdeata. Poate te intereseaza si Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin Ingrediente: 300 g…
Read more »Sufleu de şuncă
Ingrediente sufleu: 250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 linguri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1…
Read more »Papiote de carne cu branză şi sos alb
Papiote de carne cu branză şi sos alb din: carne de porc, branza de vaci, usturoi, marar, lapte, faina, unt, legume, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 felii de carne de…
Read more »Cocktail Le-Mon Amour
Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper Parfait Amour 20…
Read more »Bisteeya
Preparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de…
Read more »Om de zăpadă (desert)
Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură:…
Read more »Bors cu sfecla si slanina
Ingrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină…
Read more »Plăcintă cu carne de porc şi mere
Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afumată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper …
Read more »Mancare de varza cu gogosele de cartofi
Ingrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afumată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g…
Read more »Crap cu sos de ţelină şi piper roşu
Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt 200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe Mod de…
Read more »Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi
Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare Mod…
Read more »Tort crocant
Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml…
Read more »Pljeskavica
Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar…
Read more »Aspic cu legume si tacamuri de curcan
Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper sare Mod de preparare: Fierbe tacâmurile.…
Read more »Rulou din carne de vitel cu branza
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cimbru piper Mod de
Frigărui transilvănene
Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti…
Read more »Supă ardelenească cu pâine şi brânză
Ingrediente: 5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul…
Read more »Schnitzel Karadjordjev
Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie…
Read more »Aripioare de pui cu sos de muştar
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde Mod…
Read more »Prăjitură cu mălai
Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare:…
Read more »Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean din: ciolan afumat, cartofi, hrean, otet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bucăţi hrean 1 linguriţă…
Read more »Cocktail El Calvador
Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop…
Read more »Rulouri de aluat cu şuncă afumată
Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lingură făină,…
Read more »Gogosele umplute
Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză. Mod de preparare: Fierbi cartofii…
Read more »Ciorbă cu ciolan de porc afumat
Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml…
Read more »Djej Emshmel
Preparat specific marocan Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o…
Read more »Ruladă Na Zaru
Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu…
Read more »Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară
Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50…
Read more »Bărcuţe cu gem
Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina Mod de…
Read more »Tartă cu ananas si mentă
Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de…
Read more »Macaroane cu legume si carne de porc
Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare Mod…
Read more »Supă de hrean cu smantană
Supă de hrean cu smantană din: lapte, apa, hrean, unt, faina, zeama de lamaie, sunculita afumata, paine, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2…
Read more »File de macrou cu sos de roşii
Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5…
Read more »Briose cu mac şi gem de coacăze roşii
Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură…
Read more »Savarina din gris cu frisca
Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf…
Read more »Tortilla cu legume si busuioc
Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci…
Read more »Negresă cu grapefruit
Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon alimentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă…
Read more »Supă-cremă de pui
Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l…
Read more »Tarte cu ton si rozmarin
Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3…
Read more »Budincă de cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i…
Read more »Alaviscă
Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide Mod de preparare: Laşi stafidele la…
Read more »Coaste de porc inabusite
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod…
Read more »Supă Harira
Preparat specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de…
Read more »Omletă cu cârnati si miez de nucă
Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii…
Read more »Taci şi-nghite(galuste)
Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras 4 ouă sare piper Mod de preparare: Pui la fiert ouăle…
Read more »Tartă cu şuncă si castraveti muraţi
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură :150 g şuncă afumată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri smântână, 3…
Read more »Carnaţi in sos de vin
Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare Mod de preparare:…
Read more »Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac
Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac din: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, praf de copt. Ingrediente blat 1: 300 g
Tocană de carne cu găluşte de brânză
Ingrediente tocană: 1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1 lingură griş…
Read more »Pui cu sos de soia şi legume
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două…
Read more »Cocktail Margarita on the rocks
Pahar- Tumbler or small Collins Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice…
Read more »Cartofi taranesti cu afumatura
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afumată 1 legătură mărar sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la…
Read more »Capia asortat la borcan
Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe …
Read more »Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline…
Read more »Antricot de vitel cu sos de usturoi
Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lingură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană…
Read more »Tort rapid cu vanilie şi cacao
Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul…
Read more »Spumă de lămaie
Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă…
Read more »Supă cu cube
O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1…
Read more »Prajitura glazurată cu cafea
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măcinată 125 ml cafea…
Read more »Cepe îmbrăcate în şuncă afumată
Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin Mod de preparare: Cureţi cepele de foi şi…
Read more »Chiftele umplute cu ciuperci si oregano
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu…
Read more »Slanina fiarta cu boia
Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul…
Read more »Castraveti cu rozmarin
Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4 crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă Mod…
Read more »Prajitura glazurata
Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g…
Read more »Chec cu mere si nuci
Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lingură zahăr…
Read more »Foi umplute cu spumă de căpşuni
Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1…
Read more »Tocanita ciobaneasca
Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare: Cureţi şi tai…
Read more »Semiluni aromate cu nuci
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de…
Read more »Budincă de cozonac
Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară Mod de preparare: Ungi…
Read more »Stea cu urdă şi căpşuni
Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400…
Read more »Cum se fabrică berea
De la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere,…
Read more »Ardei cu usturoi
Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor,…
Read more »Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete
Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină …
Read more »Aperitiv cu creveţi
Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper…
Read more »Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti,…
Read more »Pui cu lamaie
Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi…
Read more »Jumări ca la Oltenita
Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »Ruladă in foitaj
Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod…
Read more »Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina
Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte:…
Read more »Hribi murati
Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe foi de dafin Mod de preparare: Se cur