Retete de mancare gustoase si rapide
Prăjitură de ciocolată
Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pentru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt Mod de preparare: Ouăle şi zahărul…
Read more »Pîine mozaic
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte …
Read more »Friptură înăbuşită cu usturoi
Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se…
Read more »Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml…
Read more »Prăjitură cu foi şi gem acrişor
Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră…
Read more »Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky
Dintre elementele care influenţează caracteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a producţiei scoţiene. Este vorba despre o substanţă de origine organică formată în…
Read more »Friptură de miel la tavă cu usturoi
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi…
Read more »Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3…
Read more »Tort cu frişcă si fructe
Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2…
Read more »Tort tirolez
Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr…
Read more »Punguţe de clătite
Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper Mod de…
Read more »Purcel de lapte umplut cu măruntaie
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Inima,…
Read more »Pulpă de berbec la tavă
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lingură untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi…
Read more »Friptură marinată de porc
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper…
Read more »Spumă de ciocolată albă cu brânză
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză…
Read more »Şalău mic pane
Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se…
Read more »Ciuperci pe friganele
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr. Mod de preparare:…
Read more »Friptură de gîscă la tavă
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic,…
Read more »Bomboane marocane
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură Mod de preparare:…
Read more »Ficat cu paste si smantană
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi…
Read more »Praz cu carne de vacă
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se…
Read more »Drob de porc
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion…
Read more »Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval din: muschi de porc, carnati cabanos, cascaval, ardei gras, usturoi, mustar, ulei, sare, sunca. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi…
Read more »Salată de pui cu porumb si maioneză
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »Ruladă de ciuperci şi caşcaval
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g…
Read more »Punga vanătorului
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată …
Read more »Chec la rece
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat …
Read more »Cornuri cu branză dulce si mac
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1…
Read more »Budincă de macaroane cu afumătură
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele în două…
Read more »Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură…
Read more »Sufleu de paste si carne
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de preparare: Fierbi pastele…
Read more »Ciorbă de perişoare cu oase afumate
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi totul să…
Read more »Pui umplut cu drob de orez
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Ve
Ruladă de carne cu cabanos si ou
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu…
Read more »Supă de limbă de porc
Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură…
Read more »Scrob preparat ardeleneşte
Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas…
Read more »Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o…
Read more »Prăjitură de orez
Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă…
Read more »Mancare de varză murata cu ciolan
Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri untură…
Read more »Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din…
Read more »Ruladă cu costiţă afumată
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi amesteci cu pătrunjelul tocat şi 50…
Read more »Friptură fragedă de porc
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi…
Read more »Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »Ciuperci la tavă
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă…
Read more »Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1…
Read more »Omletă cu şuncă
Omletă cu şuncă din: oua, sunca, lapte, untura, sare. Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare Mod de…
Read more »Obiceiurile băutului ceaiului in China
China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este…
Read more »Prăjitură cu fructe de pădure
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5…
Read more »Ciuperci ţărăneşti cu unt
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc…
Read more »Krapfen
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise…
Read more »Prăjitură cu sirop de portocale
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de…
Read more »Ciuperci cu sos de lapte
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se…
Read more »Pui cu smantană si pesmet
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei Mod de preparare: Speli…
Read more »Pilaf de ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o…
Read more »Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare: Pentru blat, se…
Read more »Mîncare de ciuperci cu roşii
Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie…
Read more »Piure de spanac pentru ochiuri
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare Mod de preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la…
Read more »Mămăliguţă la cuptor
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte,…
Read more »Varză cu sangerete si caltaboş
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să…
Read more »Crap cu maioneză
Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul…
Read more »Prăjitură de morcovi cu fructe
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smochine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână…
Read more »Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1…
Read more »Ţelină cu maioneză si crevunsti
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat,…
Read more »Perişoare din măruntaie cu sos alb
Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml…
Read more »Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se spală bine…
Read more »Pachetele de varză roşie cu carne
Pachetele de varză roşie cu carne din: carne tocata, varza rosie, ceapa, paine, lapte, oua, mustar, sare, piper, condiment, ulei, unt, faina. Ingrediente: 1/2 kg ca
Omletă cu mere
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase,…
Read more »Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită din: varza, carne de porc, carne de vita, carne afumata, slanina afumata, untura, ceapa rosie, tarhon, faina, smantana, sare,…
Read more »Evoluţia ceaiului in China
Există un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare,…
Read more »Supă ţărănească de zgrebăn afumat
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul,…
Read more »Turtiţe cu mere şi scorţişoară
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Se încălzeşte…
Read more »Praz cu carne de porc
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi…
Read more »Grepfrut copt
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă…
Read more »Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată…
Read more »Chifteluţe de varză
Chifteluţe de varză din: varza, faina, sare, piper, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei…
Read more »Prăjitură cu lămâie
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi…
Read more »Cartofi cu smantana
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot…
Read more »Caşcaval facut in casă
Caşcaval facut in casă din: branza de vaci, lapte, zahar, unt, branza de oaie, oua, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase,…
Read more »Ciorbă de jumări
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod…
Read more »Portocale creole
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă…
Read more »Scrob cu vinete
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să…
Read more »Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză din: caltabosi, cartofi, morcovi, zarzavat, ceapa, ulei, zeama de varza, lestean, orez. Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat…
Read more »Vinegretă II
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură…
Read more »Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se…
Read more »Pastă de jumări sau slănină
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare: Pui…
Read more »Crenvurşti de casă
Crenvurşti de casă din: carne de porc, vita, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, intestine de oaie. Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de…
Read more »Prăjitură cu mere
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră…
Read more »Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână…
Read more »Musaca de varza in 7 straturi
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afumată, aşezi apoi…
Read more »Saleancă
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească…
Read more »Cartofi nemţeşti
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi…
Read more »Pesmiciori
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din…
Read more »Cartofi cu costiţă afumată la cuptor
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe…
Read more »Carne de viţel cu sos vanatoresc
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea…
Read more »Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double…
Read more »Carne de porc cu prune uscate
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin …
Read more »Tocană cu galuşte de ficat
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o…
Read more »Limba de porc fiartă in lapte
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc…
Read more »Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine
Borş de dovlecei umpluţi
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar…
Read more »Legume în sos de lapte
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare Mod de preparare: Legumele,…
Read more »Prăjitură cu caise
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de preparare: Se freacă…
Read more »Pastă de slănină afumată si telemea
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie Mod…
Read more »Sos de anason
Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd…
Read more »Prăjitură cu cireşe
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe Mod de preparare: Se bat albuşurile…
Read more »Placinata cu ciuperci si mazare
Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri ulei 50 g margarina Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2 linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos:…
Read more »Zamă de porc dreasă cu iaurt
Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet…
Read more »Cartofi cu brînză la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100 g unt sau untură sare patrunjel Mod de preparare: Se spală bine cartofii…
Read more »Budincă de creier
Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte,…
Read more »Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Little…
Read more »Salată de icre din scrumbii sărate
Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2 pahar…
Read more »Creier fiert cu salata verde
Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit sare piper salată verde Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece…
Read more »Sos de ceapă
Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1 linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2 pahare zeamă de carne…
Read more »Pilaf cu carnaţi de casa
Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa,…
Read more »Fasole boabe cu maioneză
Ingrediente: 400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă (gogoşari, castraveciori) Mod de preparare: Se alege fasole mare, se spală, se moaie de…
Read more »Salam de casa
Salam de casa din: vita, porc, usturoi, sare, piper, intestine, boia. Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc 4-5 căpăţâni de usturoi…
Read more »Pateu de ficat cu mere
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3 gălbenuşuri sare piper Mod de preparare: Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă…
Read more »Prăjitură cu banane şi lămâie
Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă…
Read more »Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe
Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din borcan. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă,…
Read more »Cornuleţe fragede cu untură si smantană
Cornuleţe fragede cu untură si smantană din: untura, smantana, faina, praf de copt, lamaie, sare, nuca. Poate te intereseaza si: Cornuleţe fragede Cornulete fragede cu bors Cornulete cu rahat, nuca…
Read more »Carne de porc afumată cu cartofi
Carne de porc afumată cu cartofi din: carne afumata, cartofi, foaie de dafin, sare, piper boabe, ceapa, morcov, telina, ulei, bulion. Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1…
Read more »Bulion cu pateuri de carne
Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare Mod de preparare:…
Read more »Salată de scrumbii sărate cu ceapă
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri ulei 2–3 linguri oţet Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau…
Read more »Sos de ciuperci
Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2 linguri zeamă de lămîie sare…
Read more »Ciorbă rusească fără carne
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1…
Read more »Prăjitură aromată cu pere
Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr 2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 linguri fulgi…
Read more »Budincă de clătite cu brînză
Ingrediente: 1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît cuprinde …
Read more »Plăcintă canadiană cu dovleac
Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină 1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2 linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g…
Read more »Rulouri de şorici si carne tocată
Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de…
Read more »Descoperirea ceaiului
Nimeni nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat chinez Shen Nung. Shen Nung…
Read more »Paste cu cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se…
Read more »Salată de praz
Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei
Banane flambate
Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr vanilat 100 ml rom 50g unt Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în…
Read more »Sos de lapte (Béchamel)
Ingrediente: 1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare Mod de preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină…
Read more »Linguinne a la peperonata
Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30…
Read more »Prăjitură cu mere rase
Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri de zahăr unt pesmet pentru uns forma …
Read more »Orez cu legume chinezesc
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2 ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper ulei de…
Read more »Salată de cartofi si scrumbie
Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de…
Read more »Prăjitură cu dovleac
Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se…
Read more »Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci din: orez, ciuperci, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa Mod de preparare: Orezul…
Read more »Supă de tăiţei cu spinare de porc
Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină 3-4…
Read more »Vinegretă I
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov o mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei oţet (după…
Read more »Ciulama de miel
Ciulama de miel din: carne de miel, untura, ceapa, faina, sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri făină sare Mod de preparare:…
Read more »Mancare cu carnaţi de casa
Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2 linguri ulei Mod…
Read more »Retete de post: Tocanita de ceapa
Tocanita de ceapa din: ceapa, rosii, usturoi, morcov, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper. Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura…
Read more »Retete de post: Orez cu sos de masline
Orez cu sos de masline din: orez, vegeta, ulei, ceapa, patrunjel, marar, condimente, masline, lamaie, bulion, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei…
Read more »Retete de post: Paste cu ciuperci sau masline
Paste cu ciuperci sau masline din: paste fainoase, ceapa, usturoi, ulei, delikat, piper, sare, cimbru, zahar, ciupercute, masline. Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3…
Read more »Ciorbă de burtă cu gogoşari
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar…
Read more »Ardei grasi cu sos de rosii
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si…
Read more »Pastă de carne si slănină afumată
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert…
Read more »Tort cu fructe si blat de nuci
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de…
Read more »Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci
Musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, ulei, zamare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina. Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de…
Read more »Tocana de masline
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml…
Read more »Ciuperci gatite taraneste
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se…
Read more »Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se curata…
Read more »Prăjitură cu rubarbăr
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare:…
Read more »Salată de cartofi cu castraveciori acrii
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se…
Read more »Retete de post: Chiftelute cu ciuperci
Chiftelute cu ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, faina, sare, condimente, marar, patrunjel, praf de copt, pesmet. Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar…
Read more »Cartofi unguresti
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se…
Read more »Coşuleţe cu frăguţe
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură …
Read more »Cartofi cu ardei la cuptor
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde Mod…
Read more »Retete de post: Telina cu ciperci si masline
Telina cu ciperci si masline din: telina, ceapa, masline, ciuperci, faina, vin, suc de rosii, lamaie, zahar, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata…
Read more »Ciperci cu fasose verde la cuptor
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare…
Read more »Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail