Retete culinare cu poze
Compot traditional
Ingrediente: 50 g de prune uscate fără sâmburi 3 portocale netratate 4 caise 2 piersici galbene 200 g de stafide negre 200 g de stafide albe 10 cl de vin dulce (monbazillac) 40 g de fructoză 1/2 lingură de scorţişoară 35 g de iaurt grec natur 40 g de fistic tocat (pentru decor) […]
Tort cu branză de vaci si fructe
Ingrediente: 750 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră 100 g unt sau margarină 2-3 foi de gelatină 2 lămâi 2 portocale 2 kiwi 2 caise 1 mână de vişine 1/2 kg căpşune 2 şi 1/2 pachete de biscuiţi 500 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Freci brânza de […]
Prăjitură cu branză corsicană proaspată
Ingrediente: 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie) 1 lămâie netratată 3 ouă 60 g de fructoză 1 praf de sare ulei de măsline pentru forma de copt Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi brânza într-un tifon. Desprindeţi 4 […]
Bavareză cu fructe
Ingrediente: 20 g de foi de gelatină 100 g fructoză 600 g fructe de pădure (zmeură, căpşuni, coacăze, afine) 25 cl de smântână 1 legătură mică de mentă (pentru decor) Mod de preparare: Puneţi gelatina într-un bol cu apă rece. Intr-o cratiţă, încălziţi 6 cl de apă cu fructoză. Lăsaţi să fiarbă la […]
Nectar de piersici si citrice
O reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar, portocale, lamaie si apa. Ingrediente: 500 g piersici 125 g zahăr 5 portocale 1 lămâie 1/2 apă Mod de preparare: Cureţi piersicile de coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe râzătoare dacă miezul e mai […]
Fondant de ciocolata amaruie
Ingrediente: 2 linguriţe de cafea solubilă 300 g ciocolată amăruie, cu 70% cacao 5 cl de rom 1 portocală 6 ouă mari, proaspete 1 vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Faceţi puţină cafea tare, pe fundul unei căni, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, puneţi ciocolata tăiată în bucăţele, adăugaţi cafeaua şi […]
Cremă caramel cu piersici
Ingrediente: 2 conserve de piersici în sirop natural, de 1 kg fiecare 25 cl de smântână lichidă integrală 8 ouă întregi 50 g de fructoză 4 cl de rom sau de coniac 3 linguriţe de extract de vanilie Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Scurgeţi bucăţile de piersică pentru a […]
Rulouri din piept de pui cu legume
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ardei graşi 2 morcovi 100 g porumb dulce din conservă 1 pahar vin alb apă sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi ardeii şi morcovii şi îi tai fâşii, apoi scurgi porumbul şi le laşi pe toate deoparte. Dezosezi pieptul de pui, îl baţi bine, ca […]
Tapenade provensală
Ingrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline 300 g de măsline negre 100 g de capere în oţet 1/2 legătură de cimbru ulei de măsline piper Mod de preparare: Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar. Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu usturoiul, adăugând ulei din conserva de […]
Sos de roşii cu busuioc
Sos de roşii cu busuioc din: pasta de tomate, praf de usturoi, busuioc, concetrat de rosii, iaurt, plante aromatice de provence, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g de pastă de tomate 3 linguriţe de praf de usturoi 2 linguri de busuioc uscat 1 lingură concentrat de roşii 1 iaurt cu 0% grăsime 2 vârfuri de […]
Desert cu salată de fructe si inghetata
O reteta delicioasa de desert cu salata de fructe si ingheatata din: piersici, struguri, pere, kiwi, zmeura, prune, lichior de cirese, frisca, lamaie si zahar. Ingrediente: 3 piersici 2 ciorchini de struguri (alb şi negru) 3 pere 2 kiwi 200 g zmeură 5 prune 50 ml lichior de cireşe 400 g frişcă 1 lămâie 100 […]
Cremă de caise
Ingrediente: 1 kg caise 250 g miez de nucă măcinat 2 ouă 1 pahar de lapte 300 g zahăr coaja rasă de la 1 lămâie frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii caiselor cu grijă, să nu le zdrobeşti, apoi le tai în felii subţiri. Albuşurile le baţi spumă cu zahărul, le amesteci cu […]
Sos de roşii a la bolognaise
Ingrediente: 8 roşii frumoase 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline 150 g de feliuţe de slănină 400 g de carne de vită tocată 4 cepe tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 100 g de ciuperci de Paris mărunţite ‘5 linguriţe de pastă de roşii 15 cl de vin roşu 15 cl de […]
Fasole verde cu bucatele de slănină
Ingrediente: 500 g de fasole verde 3 linguri de ulei de măsline 100 g de slănină crudă 100 g slănină afumată sare piper Mod de preparare: Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline într-o tigaie. Puneţi păstăile. Acoperiţi. Lăsaţi […]
Tian a la provencale
Ingrediente: 4 vinete 3 cepe ulei de măsline 4 dovlecei 8 roşii 3 linguriţe de praf de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 2 linguriţe de plante aromatice de Provence vreo 10 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de 1 cm. Puneţi-le să fiarbă la abur […]
Ratatouille
Ingrediente: 3 ardei roşii ulei de măsline 4 vinete 5 cepe mijlocii plante aromatice de Provence 250 g piure de roşii 100 g pastă de roşii sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 130°C (treapta 4/5). Tăiaţi ardeii în două, pe lungime. Goliţi-i complet. Puneţi-i cu partea convexă în sus, într-o tigaie […]
Şarlota de piersici
Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi sau pişcoturi 1 kg piersici bine coapte 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată şi 3 linguri rom (sau 1 linguriţă esenţă de rom) Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. Pui […]
Cuburi de tortilla cu ton
Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, de 120 g 12 măsline negre 1/2 iaurt nedegresat 1 lingură de pastă de roşii 3 ouă întregi ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi tonul şi sfărâmaţi-l cu furculiţa. Feliaţi măslinele negre. Amestecaţi iaurtul cu pasta […]
Castraveti cu ansoa
Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 1 castravete 1 conservă de anşoa Mod de preparare: Fierbeţi ouăle de prepeliţă tari, timo de 6 minute. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Decojiţi-le şi tăiaţi-le în două. Tăiaţi castravetele în două, pe lungime. Goliţi seminţele cu ajutorul unei linguriţe, păstrând numai pulpa. Tăiaţi în bucăţele […]
Prăjitura cu branză de vaci si fructe
Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină Pentru cremă ai nevoie de: 1/2 kg brânză de vaci 3 linguri zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt 3-4 linguri frişcă Pentru decor şi umplut: 1 kg de fructe de pădure diferite: coacăze, zmeură, mure Mod preparare blat: Separi ouăle, […]
Roşii umplute cu salată de legume
Ingrediente: 6 roşii 200 g cartofi 1 morcov mic 2 linguri mazăre 2 linguri pline cu maioneză 1/2 lingură muştar 4 ouă fierte tari, 1 lingură de pătrunjel verde sare şi piper după gust 200 maioneză frunze de salată verde. Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o salată de legume. Cureţi şi speli […]
Andive cu brânză Roquefort
Ingrediente: 5 fire de arpagic 5 ridichi 150 g de brânză Roquefort 100 g de brânză proaspătă de capră 2 andive piper Mod de preparare: Tocaţi firele de arpagic şi ridichile. Amestecaţi cu ajutorul unei furculiţe cele două tipuri de brânză, arpagicul şi ridichile. Ajăugaţi piper şi amestecaţi. Umpleţi frunzele de andivă cu […]
Tofu cu linte verde
Ingrediente: 250 g de linte verde de Puy aproximativ 75 cl de supă de legume 1 legătură de verdeaţă 1 ceapă 1/2 lingură de ulei de măsline 400 g de tofu 1 lingură de sos de soia tamari sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi lintea în supa delegume, astfel încât să […]
Chili vegetarian
Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1 conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de roşii […]
Tort de pişcoturi, frişcă si mure
Ingrediente: 4 ouă 300 g pişcoturi de şampanie 1/2 kg mure 2 plicuri gelatină 500 g frişcă Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi pui gălbenuşurile pe foc într-un vas mic împreună cu zahărul. Amesteci încontinuu până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi-l laşi să se răcească. în acest moment […]
Frigărui de tofu
Ingrediente: 4 roşii mari 4 cepe mijlocii 2 ardei (unul verde şi unul roşu) 200 g de tofu afumat 1/2 linguriţă de chimion 1/2 linguriţă de nucşoară un strop de ulei de măsline (facultativ) sare Mod de preparare: Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în şase. Decojiţi cepele şi tăiaţi-le în şase. Spălaţi şi curăţaţi […]
Ardei umpluţi cu orez basmati
Ingrediente: 2 cepe 4 ardei roşii 50 g pastă de roşii 400 g de orez basmati fiert 3 albuşuri de ou 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat) 1 lingură de praf de cardamom sare piper Mod de preparare: Decojiţi cepele, apoi tocaţi-le. Fierbeţi-e la abur timp de 15 minute. Spălaţi ardeii şi […]
Prăjitură cu caise si migdale
Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 200 g zahăr pudră 3 ouă 500 g caise 1/2 plic praf de copt 50 g migdale coaja rasă de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Speli bine caisele, le desfaci în jumătăţi, le scoţi sâmburii şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Intre timp, […]
Bors de pui
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstarnac 2 cepe 25 g orez leuştean mărar pătrunjel sare puţin unt Mod de preparare: Curăţăm puiul, îl spălăm, îl frecăm cu mălai, îl pîrlim şi îl spălăm din nou. Tăiem puiul în 5 bucăţi, il sărăm puţin […]
Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui
Ingrediente: 1 cană de orez 1 l lapte 1 gogoşar 1 ardei verde sare 2 cepe ulei 2-3 linguri bulion 100 g şvaiţer Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 1 ceapă 50 unt 2-3 roşii sare ulei Mod de preparare: Fierbi mai întâi laptele şi-l laşi deoparte. Speli apoi bine orezul şi-l […]
Scrumbii marinate
Scrumbii marinate din: scrumbii, ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, frunza de dafin, masline, ulei, otet. Poate te intereseaza si Cum se prepara Scrumbie de dunare (video) Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 îinguri […]
Rosii umplute cu carne si ciuperci
Ingrediente: 12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4 ciuperci sare piper puţin oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei Mod de preparare: Se pregătesc roşiile după cum s-a arătat mai sus. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se […]
Oua cu maioneza
Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 1 lingură smântână un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în două, în lung. Se aşază pe o farfurie cu […]
Oua rascoapte cu sos picant
Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2 castraveţi muraţi în oţet un vârf de linguriţă sare Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos […]
Ciuperci umplute
Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g ulei 2 linguri frunze de pătrunjel tocat un praf de piper sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se acoperă şi se ţin […]
Scrumbii sarate cu sos de mustar
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50 g ulei oţet după gust câteva măsline sau frunze de salată verde Mod de preparare: Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii […]
Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi
Ingrediente: 1 scrumbie mijlocie 600 g cartofi 2 cepe mijlocii 1 linguriţă oţet 2 linguri ulei câteva măsline Mod de preparare: Se curăţă scrumbia; se spală şi se lasă câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. Se taie bucăţi. Se pregăteşte o salată de cartofi, se aşază într-o farfurie şi deasupra se […]
Rosii portugheze cu orez
Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100 g orez sare piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. […]
Cartofi noi cu caş de oi
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g caş de oi 200 g smântână 3 linguri margarina 1 legătură Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Apoi îi cureţi cât sunt calzi şi îi tai rondele. îi amesteci cu caşul dat pe râzătoare, 2 linguri de margarina […]
Oua umplute cu ficat
Ingrediente: 6 ouă 100 g ficat de gâscă unt proaspăt cât o nucă un vârf de linguriţă sare câteva frunze de salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile, se trec prin sită şi se freacă cu ficatul de gâscă […]
Carne de vită cu ardei iute
Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură de untură de gâscă 1/2 conservă de ciuperci de Paris tocate (110 g) 500 g carne de vită slabă, felii 100 g de castraveciori tocaţi 1 lingură de ardei iute 2 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 15 cl de vin roşu 15 cl de smântână degresată sare […]
Oua umplute cu pasta de peste
Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 1 linguriţă pastă de peşte (anchois) câteva frunze de salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron […]
Supa crema de mazare cu galuste de faina
Ingrediente: 1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g 2 cepe vechi 100 g margarina (sau unt) 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână 1 linguriţă condiment Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 100 g făină Mod de preparare: Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi […]
Costite de miel cu ciuperci
Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare piper Mod de […]
Frigărui din carne macră si prune uscate
Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 20 cl de vin alb 1 file de porc (carne macră) 4 cepe mijlocii 12 felii de şuncă afumată 8 frunze de dafin 1 fir de ulei de măsline plante aromatice de Provence Mod de preparare: Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin […]
Prăjitură cu prune
Ingrediente: 1 kg prune 100 g unt 7 linguri ulei 1 pahar mare iaurt 3 pahare făină 2 ouă 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, uleiul şi albuşurile […]
Vinete umplute a la provencale
Ingrediente: 2 vinete potrivite ca mărime ulei de măsline 200 g de ciuperci de Paris (la conservă sau proaspete) 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel 60 g de măsline negre, fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri 1 ou sare piper Mod de preparare: Pentru […]
Omletă andaluză
Ingrediente: 5 roşii 3 cepe mari 2 ardei roşii 2 linguri şi 1/2 de ulei de măsline 8 ouă întregi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Păstraţi în strecurătoare pentru […]
Tortilla de legume cu salam chorizo
Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 50 g mazăre (din conservă) 4 tulpini de sparanghel în borcan 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă) 200 g de jambon crud 100 g salam chorizo 1 miez de anghinare 2 linguri de ulei de măsline 8 ouă proaspete mari 2 fire […]
Parfe de caise
Ingrediente: 2,5 kg caise, 1 şi 1/2 pahar zahăr, 3 ouă 1 lamaie 1/2 frisca Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă, apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea, omogenizezi şi-l laşi deoparte. Separat, baţi […]
Omletă cu vinete
Ingrediente: o vânătă frumoasă 3 roşii medii 1/2 lingură de ulei de măsline 1 ceapă tocată 6 ouă mari 200 g de brânză gruyere rasă sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm. Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt foarte moi […]
Piperadă bască
Ingrediente: 4 ardei verzi dulci 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 6 roşii medii bine coapte 6 ouă întregi un vârf de cuţit de piper Cayenne 1 lingură de untură de gâscă 4 felii groase de jambon crud sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ardeii verzi […]
Frigărui la cuptor
Ingrediente: 1 piept de pui 300 g cârnaţi mici 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 4-5 ciuperci 1 ceapă 2 gogoşari sare piper ulei cimbru muştar măghiran vin alb ţepuşe speciale Mod de preparare: Tai pieptul de pui felii, apoi le baţi cu ciocanul de şniţele până se subţiază. Cureţi ardeii […]
Ficăţei de pasăre â la provencale
Ingrediente: 4 căţei de usturoi 125 g pastă de roşii 1 pahar de vin alb sec 1 lingură de untură de gâscă 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence 3 fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi pasta de roşii […]
File de vită pe pat de ceapă
Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de gâscă şi căliţi în ea ceapa […]
Plăcintă cu caş
Inngrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie proaspătă 1 cană apă caldă sare 1/4 pachet margarină 1/2 kg caş 1 legătură mărar 4 ouă Mod de preparare: Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, pui 1 […]
Coaste de porc cu linte verde
Coaste de porc cu linte verde din: supa de pasare, ceapa, untura de gasca, coaste de porc, slanina afumata, linte verde, cuisoare, verdeturi, sare, piper. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de […]
Crema cu piure de castane si frişcă
Ingrediente: 1 kg castane comestibile 200 ml frişcă lichidă 100 g nuci 1 linguriţă scorţişoară 1 esenţă de rom 100 g zahăr Mod de preparare: Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le cureţi de coajă şi le storci puţin. Le pasezi, apoi adaugi zahărul esenţa de […]
Tocaniţă de rosii cu carne de pui
Tocaniţă de rosii cu carne de pui din: pui, rosii, ardei grasi, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper, foi de dafin. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui (video) Tocanita de rosii cu patrunjel Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 copane 2 […]
Antricot cu vin
Ingrediente: 10 haşme 2 linguri de untură de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare 1 legătură de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură de gâscă. […]
Piept de pui cu parmezan si cimbru
Ingrediente: 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan) 1 linguriţă de praf de cimbru 3 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi în mojar 1 iaurt 1 legătură de pătrunjel tocat 200 g de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de […]
Musaca de vinete
Ingrediente: 500 g carne tocată 3 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 4 roşii 150 ml ulei 2 ouă 250 ml lapte sare 1 lingură făină piper 100 g brânză Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le pui pe […]
Ciorbă de pui, legume si ciuperci
Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 3-4- roşii 1 morcov 1 păstârnac 1 gulioară 3-4 ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 1-2 linguri oţet 2-3 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, gulia şi ciupercile, le tai pe toate mărurt, apoi speli puiul şi-l porţionezi. Il cureţi foarte […]
Piept de pasăre cu curry
Ingrediente: 3 cepe 2 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g) 4 bucăţi de piept de pui untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline) 1 lingură de praf de curry 25 cl de smântână lichidă degresată sare piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa […]
Plăcintă cu dovlecei si roşii
Ingrediente: 250 g făină 150 ml apa calduta 10 g drojdie 70 g unt (sau margarina) sare Pentru umplutură ai nevoie de: 3-4 roşii 2-3 dovlecei 1 felie cascaval 2 ouă 100 g smantana 1 lingură măghiran tocat, 1 lingură cimbru sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu apa călduţă şi o laşi […]
Andive gratinate cu jambon
Ingrediente: 4 andive 8 felii de jambon ulei de măsline 30 cl de smântână lichidă degresată 200 g de brânză gruyere rasă câteva fire de pătrunjel (pentru decor) sare piper Mod de preparare: Tăiaţi baza andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de fiert la abur şi lăsaţi timp de 30 de minute. […]
Vinete gratinate cu bucatele de slănină
Ingrediente: 5 vinete mici ulei de măsline 4 cepe mari 100 g de bucăţele de slănină, subţiri o cutie mică de pastă de roşii (140g) 150 g de brânză gruyere rasă 2 bucăţi de mozzarella plante aromatice de Provence sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii subţiri de 0,5 cm grosime. […]
Tartă cu pere
Ingrediente: 4 pere 200 g zahăr 150 g făină 3 ouă 2 linguri ulei, 50 ml apă coaja de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 pliculeţ de praf de copt sare unt cât o nucă. Mod de preparare: Spargi şi separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu […]
Costiţe de viţel cu două feluri de ardei
Ingrediente: 2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1 linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de gâscă de dimensiunea unei nuci 3 fire de pătrunjel cu frunza […]
Ciuperci umplute
Ingrediente: 12 ciuperci de Paris mari 2 cepe tocate mărunt 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi curăţaţi 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt 100 g de piept de pui, tocat mărunt 5 cl de supă degresată de pasăre 2 linguri de parmezan ras 2 linguri […]
Colţunaşi cu vişine
Ingrediente: 300 g făină 1 kg vişine 50 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 125 ml apă sare 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă […]
Vinete crocante
Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline 8 felii de jambon de Parma 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri plante aromatice de Provence busuioc proaspăt sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de […]
Carne de rată conservată cu mere
Carne de rată conservată cu mere din: carne de rata, mere verzi, scortisoara, patrunjel, sare, piper. Poate te intereseaza si Piept de vita la cuptor cu sos de rosii Ingrediente: 1 pachet de carne de raţă, conţinând 4 pulpe 12 mere verzi granny smith scorţişoară pătrunjel sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul […]
Pui cu sirop de anason si fenicul
Ingrediente: 1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat 15 căţei de usturoi curăţaţi de coajă ulei de măsline 1/2 pahar de sirop de anason (pastis) 1 vârf de cuţit de piper Cayenne 1 linguriţă de plante aromatice de Provence 200 g de măsline negre, fără sâmburi 4 bulbi de fenicul untură de gâscă […]
Pui muntenesc
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1-2 dovlecei 1 vânătă 1-2 cepe 4-5 cartofi 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 3 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel 150 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în ulei. […]
Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru
Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru proaspăt. Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie cu ulei de […]
Pui cu mere si cidru
Ingrediente: 1 pui de casă 4 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 1 kg de mere (granny smith sau golden) 1 lingură mare cu untură de gâscă (sau de raţă) 1 linguriţă de scorţişoară 50 cl de cidru 1 cub de concentrat de pasăre, degresat 25 cl de smântână degresată (sau smântână de soia) […]
Foie gras cu struguri la tigaie
Ingrediente: 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat) 4 bucăţi de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g 1 lingură de oţet balsamic 15 cl de vin Pineau des Charentes sare de Guerande piper măcinat Mod de preparare: Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi din ei, a/ând grijă […]
Prăjitură cu rubarbă si bezea
Ingrediente: 4-5 tije de rubarbă 300 g făină 100 g unt 350 g zahăr pudră 3 ouă 150 ml lapte 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr şi cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Dizolvi apoi amoniacul […]
Frigărui cu două feluri de peşte
Ingrediente: 400 g de file de ton 400 g de file de somon 1 ardei verde 1 dovlecel 12 roşii cherry zeama unei lămâi plante aromatice de Provence ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Tamponaţi fileurile de peşte cu hârtie absorbantă. Tăiaţi în bucăţi groase de 3-4 cm. Tăiaţi ardeiul în […]
Mihalţ cu spanac
Ingrediente: 500 g de spanac 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare zeama unei lămâi puţină untură de gâscă 10 cl de vin alb 2 linguriţe de piper verde în saramură 15 cl smântână lichidă degresată 1 lingură de ulei de măsline 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară sare piper Mod […]
Supă cremă de dovlecei
Ingrediente: 4 cartofi 4 roşii 4 dovlecei 200 g smântână 50 g unt sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, roşiile şi dovleceii de coajă, apoi le pui la fiert pe toate cu apă cât să le acopere şi puţină sare. Când s-au înmuiat bine, le scoţi şi le pasezi cu furculiţa […]
Conopidă cu smantană si caş
Ingrediente: 1 kg conopidă 40 g unt 2 ouă 200 g smântână 60 g caş sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să se scurgă bine. Ungi apoi un vas termorezistent sau […]
Vinete cu masline
Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi feliile de […]
Plăcinte cu branză dulce
Ingrediente: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 lingură sare 100 g margarină Pentru umplutură: 1,5 kg brânză dulce de vacă 200-300 g zahăr 8 ouă 2-3 linguri griş Mod de preparare: Pentru aluat: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o lingură de […]
Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă
Ingrediente: 5-6 pulpe de pui 5-6 cepe 1 cană de orez piper sare cimbru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 2 ouă sare foi de viţă-de-vie proaspete ulei Mod de preparare: Dezosezi pulpele fără să înlături grăsimea şi dai carnea prin maşina de tocat. Pui apoi în compoziţie ceapa tăiată mărunt, […]
Salată de dovlecei cu sos de iaurt
Ingrediente: 3 dovlecei 1 legătură mărar 100 g iaurt sare sau 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Pui apoi la fiert 1 l de apă cu un praf de sare şi când clocoteşte, adaugi feliile de dovlecei şi-i laşi pe foc 15 minute. In acest […]
Ciorbă de legume cu pui
Ingrediente: 1 pui 1 dovlecel 1 morcov 4-5 cartofi 1 fir de ceapă verde 2 linguri ulei sare după gust 500 ml suc de roşii mărar pătrunjel frunze de ţelină şi leuştean Mod de preparare: Cureţi, speli şi tranşezi puiul, apoi îl pui la fiert cu legumele curăţate şi tăiate, adaugi sare după […]
Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori
Baţi bine 4 ouă şi adaugi brânza (după preferinţă mai multă sau mai puţină) şi 3 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Baţi bine, apoi adaug 2 câmăciori tăiaţi felii. Compoziţia o pui apoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi. Poftă bună!
Melcişori cu porumb si şuncă
Ingrediente: 500 g paste (sub formă de melcişori) 200 g şuncă afumată (sau parizer) 200 g caşcaval ras 4 linguri ulei 1 ceapă 5 fire sau căţei de usturoi pătrunjel tocat 1 porumb fiert sau porumb de la conservă Mod de preparare: Fierbi melcişorii în apă cu sare. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate, […]
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii
Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe 1 ardei iute 2 ouă 1 cartof 3 legături mărar 1 ardei gras 2 legături pătrunjel sare piper ulei 1 ceaşcă făină Mod de preparare: Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi peştele de oase, îl speli, apoi […]
Peşte pane picant
Ingrediente: 1 kg şprot proaspăt sau congelat 3 ouă 2 căni făină 1 l apă minerală 1 linguriţă sare piper măcinat 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru măcinat Mod de preparare: Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care pui sare, […]
Orez dulce
Alegi 1 cană orez, il speli şi îl pui la fiert cu 3 căni de apă. Când orezul este aproape fiert, adaugi zahăr după gust, 5-6 cuburi de rahat tăiat bucăţele, stafide şi coajă rasă de lămâie. Amesteci şi laşi să mai fiarbă acoperit încă 5 minute. Poftă bună!
Ton cu roşii şi masline
Ingrediente: 500 g de roşii 100 g de măsline negre fără sâmburi 1 ardei verde tăiat cubuleţe 3 căţei de usturoi 4 haşme 4 linguri de ulei de măsline 10 cl vin roşu 1 legătură de oregano 4 felii de file de ton a câte 150 g zeama unei lămâi 3 fire de pătrunjel […]
Saramură cu macrou
Ingrediente: 1 kg macrou 1/4 kg roşii decojite 1 ardei iute 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel piper sare condimente Mod de preparare: Peştele îl frigi la grătar, apoi îl aşezi într-un castron mai mare. Usturoiul îl pregăteşti ca pentru mujdei, adică îl pisezi, iar ardeiul îl tai rondele. Peste peşte vei pune: […]
Crochete de cartofi cu carne de vită
Ingrediente: 100 g carne vită 2-3 cartofi 1 ou 1 albuş 100 g caşcaval ras 250 g ulei sare pătrunjel piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui pe foc într-o oală cu apă şi după ce au fiert, faci un piure obişnuit. Pui la fiert şi carnea de vită şi când e […]
Cuib de roşii pe ochiuri romaneşti
Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 3-4 fire pătrunjel 1 linguriţă unt Mod de preparare: Speli roşiile, le tai câte un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă pe o farfurie pentru 5 minute. Le aşezi apoi într-un vas termorezistent sau o cratiţă, spargi în fiecare, roşie câte un ou şi […]
Vişine conservate
Ingrediente: 5 kg vişine 1 kg zahăr 2-3 aspirine pentru fiecare kg de vişine Mod de preparare: Speli vişinele, le laşi să se scurgă şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un vas şi peste ele presari zahărul şi aspirinele pisate. Amesteci uşor din când în când cu o lingură de lemn (specială pentru […]
Ciorbă de legume cu carne
Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os (sau de vită) 3 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 1 ardei sare 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 2 linguri bulion 2 […]
Săraţele din cartofi cu chimen
Ingrediente: 400 g cartofi 400 g margarină 400 g făină sare 2-3 albuşuri chimen Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi treci prin maşina de tocat. Amesteci apoi piureul obţinut cu margarina, făina şi sarea. Pe o planşetă presărată cu făină, formezi batoane lungi şi subţiri pe care […]
Tarte sărate
Ingrediente: Aluat tarte: 300 g brânză de vaci 1 pachet margarină 250 g făină 1 praf de sare Pentru umplutură: 200 g parizer 200 g caşcaval 1 cutie ciuperci 3 ouă pastă de roşii Mod preparare aluat: Intr-un castron freci bine brânza de vaci, apoi o amesteci cu margarina, făina şi sarea. Obţii […]
File de somon în hârtie de copt
Ingrediente: 4 mieji de praz 4 haşme ulei de măsline 4 fileuri de somon 4 crenguţe de mărar zeama a două lămâi verzi sare Mod de preparare: Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5 cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, în fâşii înguste. Decojiţi cepele şi […]
Pateu din branză
Ingrediente: 150 g telemea de vacă 1 linguriţă unt 2 ouă 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Pui telemeaua în apă rece pentru 30 de minute ca să se desăreze. După aceea, o strecori, o presezi, să se scurgă toată zeama şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separi albuşurile, le baţi […]
Vişine conservate pentru prăjituri
La 6 kg vişine spălate, fără codiţe şi fără sâmburi, vei pune 2 kg zahăr şi 6 pastile de aspirină pisate sau 2 plicuri conservant. Amesteci timp de 3 zile consecutiv, ori de câte ori ai ocazia să treci pe lângă vas. Nu le fierbi! După 3 zile aşezi vişinele cu spumiera în borcane […]
Salată de bob cu ouă
Ingrediente: 400 g bob (păstăi) 3-4 castraveţi 3-4 roşii 1 salată verde 5 ouă 4 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie sau oţet 1 legătură mărar verde sare după gust Mod de preparare: Cureţi păstăile verzi de bob, le speli în mai multe ape şi le pui la fiert în apă clocotită […]
Salată de pui cu legume si masline
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g măsline 3 roşii 3 fire de ceapă verde 1 salată verde 2 cartofi 2 linguri muştar 3-4 căţei de usturoi ulei piper sare Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui, iar separat fierbi cartofii în coajă. Când a fiert carnea de pui, o tai […]
Ciorbă de agrişe
Ingrediente: 1/4 kg agrişe o bucată de carne sau oase afumate 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrunjel sare Mod de preparare: Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele întregi […]
Biban cu fenicul
Ingrediente: 3 roşii mari 2 haşme 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 15 cl de vin alb 1 linguriţă de seminţe de fenicul 4 tulpini de fenicul 1 biban mare (eviscerat) de cel puţin 1,5 kg, sau doi de 800 g sare piper Mod de preparare: Lăsaţi roşiile în apă clocotită […]
Supă cu carne de raţă si varză
Ingrediente: pulpele şi aripile de la o raţă 3 cartofi 2-3 morcovi 2-3 cepe condiment 1/4 varză Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai cartofii şi morcovii cubuleţe şi o ceapă o laşi întreagă, iar restul o tai mărunt. Speli şi varza şi o tai mărunt (nu o dai pe […]
Mancare rece de bureţi
Ingrediente: 1/2 kg bureţi 2-3 cepe 2 roşii 1 legătură de pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Treci bureţii bine spălaţi prin maşina de tocat şi împreună cu ceapa tăiată mărunt îi pui într-o cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe foarte bine. Lăsându-şi zeama nu e nevoie să pui apă. Laşi […]
Vinete pane umplute cu branză
Ingrediente: 2 vinete 200 g branză topită 2-3 ouă 150 g pesmet 50 ml ulei sare Mod de preparare: Speli bine vinetele, le tai felii de 1 cm, le presari cu sare si le lasi intr-o strecurătoare ca sa-si lase bine zeama. Le lasi astfel o ora, cupa care le calesti in mai […]
Cartofi noi cu orez la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 pahare orez 6 pahare apă 1 cub condiment concentrat de legume 3 cepe verzi 1 legătură mărar piper sare 1 pahar ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi cartofii, tai ceapa mărunt şi cartofii felii, apoi speli bine orezul în câteva ape. Căleşti ceapa în ulei încins, […]
Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline
Ingrediente: 8 roşii 250 g griş 500 ml supă (din concentrat de legume) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 100 g măsline negre 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Prepari o supă din 500 ml apă şi 2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa […]
Cartofi cu branză si pipote de pui
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg pipote 800 ml lapte 100 g telemea de vacă 2 morcovi 300 ml smântână 100 g magarină sare piper 1 legătură mărar 2 cuburi condimente de pui 1 căpăţână usturoi Mod de preparare: Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi cartofii, […]
Păstrăv cu vin alb
Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare 4 crenguţe de rozmarin proaspăt 300 g ciuperci de Paris 2 lămâi 3 căţei de usturoi 2 fire de praz 2 linguri de ulei de măsline 20 cl de vin alb sec sare piper Mod de preparare: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o […]
Coşuleţe de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 2 strecurători de aceeaşi dimensiune 1 l ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi presa. Apoi vei pune cartofii în sita […]
Morun cu broccoli
Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de legume 15 cl de vin alb 1 lingură de cimbru tocat 4 bucăţi de morun, de câte […]
Salată de fructe delicioasă
Ingrediente: 4 mere 4 pere 2 portocale 200 g ananas din compot 8 nuci mărunţite vişine caise prune din compot sau proaspete 2 banane 100 g stafide 1 esenţa de vanilie 2-3 linguri zahăr 100 g frişcă bătută Mod de preparare: Cureţi portocalele, merele, perele de coajă şi cotor şi le tai cubuleţe. […]
Prăjitură cu foi de napolitane si cremă de cacao
Prăjitură cu foi de napolitane si cremă de cacao din: foi de napolitana, zahar, oua, margarina, cacao, zahar vanilat, nuca de cocos, ness. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 3 ouă 400 g margarină (sau unt) 3 linguri cacao 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură nucă de cocos 2 plicuri ness […]
Mancare de cartofi cu găluşte de faină
Mancare de cartofi cu găluşte de faină din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, patrunjel, marar, boia, ulei. Poate te intereseaza si: Tocanita picanta de porc cu galuste Mancare picanta de cartofi si sfecla Mancare de cartofi dulci cu sofran si cocos Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ouă făină sare pătrunjel şi mărar […]
File de ton cu roşii
Ingrediente: 1 kg de roşii bine coapte 3 cepe 4 linguri de ulei de măsline 1 lingură de pastă de roşii 10 cl de vin alb 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit praf de şofran două vârfuri de cuţit piper Cayenne 150 g de măsline negre tăiate 4 bucăţi de file […]
Creier cu sos de rosii
Ingrediente: creier fiert sos de roşii Mod de preparare: Tăiem creierul în felii mai grosuţe şi servim cald cu sos de roşii. Pofta buna!
Mancare de conopidă cu ou
Ingediente: 1 kg conopidă 4 ouă 3 linguri margarină 4 linguri făină 100 g smântână 3 linguri muştar 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în 3 l de apă cu puţină sare pentru aproximativ 15 minute. Separat, pui la […]
Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu
Ingrediente: 400 g ciuperci de Paris 5 haşme 3 linguri de grăsime de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 1 lingură de tarhon tocat fin 1 kg de mihalţ 1 legătură de hasmaţuchi sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi părţile cu pământ ale ciupercilor înainte de a le spăla. Tocaţi-le cu un […]
Doradă andaluză
Ingrediente: 4 dorade de 600 g fiecare sau o doradă de 2,5 kg 20 cl + 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de praf de usturoi 4 linguri de plante aromatice de Provence 12 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Aşezaţi […]
Şniţele din carne de viţel
Ingrediente: 400 g carne de viţel 2 ouă 4 linguri lapte 60 ml ulei sare Mod de preparare: Speli carnea de viţel, o tai felii pe care le baţi bine cu ciocanul de şniţele şi le laşi deoparte până pregăteşti compoziţia de ouă. Baţi albuşurile spumă, subţiezi gălbenuşurile cu laptele, apoi le amesteci […]
Tartar de somon cu brânză proaspătă de capră
Ingrediente: 7-8 linguri de ulei de măsline zeamă de la două lămâi 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de arpagic 600 g de file de somon extra 200 g brânză proaspătă de capră 400 g de lăptucă sare piper Mod de preparare: Amestecaţi 5 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, jumătate […]
File de somon cu cremă de măsline
Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 4 fileuri de somon proaspăt, de 200 g fiecare, cu piele 200 g de măsline negre 3 haşme mărunţite 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderentă, turnaţi 2 linguri de ulei de măsline, prăjiţi la foc […]
Salată de macrou cu ceapa
Ingrediente: 3 conserve de macrou în ulei 2 cepe roşii sare piper măsline Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi o freci cu sare. O laşi aşa preţ de 10 minute şi apoi o presezi bine ca să-i dispară sucul iute. Scurgi peştele de uleiul în care a stat în conservă, îl mămnţeşti cu […]
Peşte cu legume la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte (de orice fel) 1,5 kg cartofi 100 ml ulei 1 legătură mărar 4 cepe 2 ardei graşi 1 lingură condimente sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl presari cu sare, piper şi condiment. Cartofii îi cureţi de coajă, îi speli şi îi tai […]
Salată de ton, paste si porumb
Ingrediente: 4 conserve mici de ton în ulei 1 cutie de porumb 250 g paste (spirale, fundiţe etc.) pentru decor: 1 roşie câteva măsline Mod de preparare: Pui la fiert într-o oală de 3 l apă rece şi sare şi când apa a dat în clocot răstorni pastele. Dai focul mic şi în […]
Chiftelute vegetariene
Ingredinete: 300 g brânză dulce de vacă 1 fir ceapă verde 1 ou 1 morcov mare 2-3 linguri pesmet 100 g nuci 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Pui brânza într-un castron, o frămânţi şi o laşi deoparte. Cureţi şi speli apoi ceapa şi morcovul, toci ceapa, dai morcovul […]
Salată de ton cu iaurt
Ingrediente: Pentru salată: 1 salată verde 4 ouă 3 roşii 1 cutie ton 1 cutie porumb dulce Pentru sos ai nevoie de: 200 g iaurt 1 legătură ceapă 1 linguriţă muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi speli roşiile şi salata verde, […]
Oţet de mere cu miere
Din coaja de mere şi cotoare faci oţet de mere cu miere de albine astfel: pui resturile într-un borcan mai mare şi adaugi 20-30 g drojdie de bere proaspătă, 1 lămâie, 1 pahar de miere şi apă până umpli vasul. Laşi să fermenteze 2-3 săptămâni, amestecând mereu, apoi îl tragi în alt borcan, mai […]
Salata de branzeturi si piept de pui
Ingrediente: 2 roşii 2 morcovi 1 castravete 1 ardei 100 g măsline 2 ouă fierte tari 1 piept de pui 100 g caşcaval sau brânză de vaci 1 lămâie sare Mod de preparare: Pui la fiert ouăle, iar separat pieptul de pui. Speli apoi toate legumele, tai morcovii rondele şi îi pui la […]
Salata de conopidă cu ou
Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 2 ouă 2 roşii 50 ml ulei 50 ml oţet sare piper măcinat 1 legătură mărar Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, pe care le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai […]
Creier pane
Ingrediente: 1 creier mare fiert făină 2 ouă 3-4 linguri pesmet grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem creierul fiert rece, în lungime, în felii de o jumătate de deget. Batem într-o farfurie două ouă întregi, cu puţină sare. Muiem feliile de creier în făină, în ou bătut, apoi în pesmet, în torcîndu-le pe […]
Ardei umpluti
Ingrediente: 30 ardei 750 g roşii putin zahăr 1 lingură grăsime sare piper Tocătură : 400 g carne 100 g grăsime de la rinichi sare piper 3-4 linguri orez 2 cepe 50-60 g slănină afumată (facultativ) 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar miez de pîine cozi de ceapă verde 75 g orez Mod de […]
Rinichi de vaca inabusiti
Ingrediente: 500 g rinichi 100 g unt sau untură 1 ceapă smîntînă Mod de preparare: Spălăm rinichiul de vacă, îl opărim în apă clocotită, lăsîndu-1 să dea două-trei clocote, pentru a se albi şi pentru ca să dispară mirosul specific. După aceea îl spălăm bine în apă rece, îl tăiem în felii şi îl […]
Ficat de vitel prajit
Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu, în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată la masă, cu […]
Limba cu masline si patrunjel
Ingrediente: limbă de 1,5 kg 200 g măsline 2 cepe 100 g arpagic 1 foaie dafin 3-4 boabe de ienibahar 6 boabe piper 2-3 roşii 2 pahare mari vin 1 lingura făină lămîie mărar şi pătrunjel. Mod de preparare: Ţinem limba de vacă două zile : prima zi fără nimic, a doua zi o […]
Bors de fasole uscata
Ingrediente: 300 g fasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean cimbru 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cîteva clocote, […]
Ciorba de potroace
Ingrediente: măruntaie şi bucăţele de carne de pasăre 1 1 apă 1 1 zeamă de varză acră zarzavat de supă 2 cepe 25 g orez sare ardei verde mic leuştean 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Turnăm într-o oală zeamă de varză îndoită cu apă. Cînd dă în fiert, adăugăm măruntaiele şi bucăţelele de pasăre, […]
Sufleu de creier
Ingrediente: 3 creieri fierti 5 ouă unt sare piper Pentru sos alb : 1 1’/s lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte. Mod de preparare: Fierbem jumătate de creier şi, cînd s-a răcit, îl tăiem în cuburi mici. Intr-un vas de sufleu punem jumătate din creierul tăiat în cuburi şi o bucăţică de […]
Salată cu macrou afumat si porumb
Ingrediente: 1 macrou afumat 1 cutie porumb dulce 5-6 cartofi 2-3 roşii 2 ardei graşi 2 ouă 2-3 fire de ceapă verde 1 lingură smântână 1/2 lămâie ulei sare Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert cu tot cu coajă în apă cu sare, iar separat fierbi un ou. Desfaci macroul […]
Gem de piersici
Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie 1 plic Gelfix clasic Mod de preparare: Speli piersicile şi le cureţi de coajă şi de sâmburi, după care le tai în bucăţi mici. Apoi le amesteci cu sarea de lămâie şi conţinutul plicului Gelfix pe care înainte l-ai amestecat cu […]
Bors de perisoare
Ingrediente: 1 1 apă 1 1 borş un os cu măduvă sau cu sită 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 1 ceapă sare leuştean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă Pentru tocătură : 400 g carne moale 1 ceapă mică 30 g orez piper pisat boia 1 ou 2 linguri apă Mod de preparare: Punem […]
Pastă de gogonele
Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la vinete. Ceapa o cureţi, o tai foarte mărunt şi o amesteci cu gogonelele. La final, pui sare şi […]
Creier fiert
Ingrediente: 2 creieri mai mici ele vacă sau 3 creieri de viţel 1 ceapă 1 felie telină 5 boabe de piper sare o lingură otet foaie de dafin (facultativ). Mod de preparare: Ţinem creierul în apă rece, apoi îl spălăm bine şi scoatem pieliţa, băgînd degetul pe dedesubt, cu grijă ca să nu se […]
Bors de miel
Ingrediente: 700—800 g carne de miel 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepe 24 g orez sare leuştean mărar pătrunjel 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină Mod de preparare: Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului. Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine capul ; […]
Tarte cu spumă de piersici
Ingrediente tarte: 100 g unt (sau margarină) 150 g făină 1 gălbenuş 50 g zahăr Ingrediente spumă: 150 g piersici (4 bucăţi) 1 albuş 1 lingură zahăr Mod preparare aluatul de tartă: Amesteci bine untul cu zahărul, gălbenuşul şi făina şi aluatul obţinut îl vei pune la frigider pentru o oră. In acest […]