Retete culinare cu poze
Parjoale de legume
Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3 cepe 3-4 cartofi 2-3 linguri margarina 100 g pesmet 100, g faina condimente marar Kotanyi piper Mod de preparare: Fierbi cateva minute morcovii, patrunjelul si ceapa; iei spuma, adaugi cartofii. Cand au fiert, lasi sa se racoreasca, sa se scurga si dai legumele prin masina de […]
Cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar bulion 1 pahar suc de rosii ulei usturoi condimente marar patrunjel Mod de preparare: Cartofii (de marimea unui ou) ii fierbi in coaja si ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti si ii tai in doua si ii asezi intr-o tava in care ai incins putin […]
Budinca de varza cu cartofi
Budinca de varza cu cartofi din: varza acra, cartofi, ulei, marar, patrunjel, suc de rosii, ceapa. Ingrediente: 1 kg varza acra 1 kg cartofi ulei pentru prajit cartofii 1 lingura marar 1 lingura patrunjel 1 pahar suc de rosii 2 cepe Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie rondele si se prajesc in […]
Cartofi gratinati cu branza
Cartofi gratinati cu branza din: cartofi, sunca presata, unt, oua, smantana, branza telemea, branza de vaci, condimente, pesmet, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g sunca presata 50 g unt 2 oua intregi 200 g smantana 200 g branza telemea 200 g branza de vaci 2 lingurite condimente 1 lingura pesmet piper Mod de […]
Cum se prepara Spinach Enchiladas (video)
Cum se prepara Spinach Enchiladas
Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat
In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1 lingurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda. Pofta buna!
Banane cu branza de vaci
Se face o pastă din 2 banane. Se adaugă 5 linguri brânză de vaci, 2 linguri miere, 3 linguri germeni de grâu frecaţi cu 1 linguriţă ulei. Se ornează cu stafide. Pofta buna!
Orez taranesc
Orez taranesc din: orez, morcov, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, ulei, sare, condimente, patrunjel, marar, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 1 telina mica 3 cartofi ulei sare condimente patrunjel marar bulion sau suc de rosii Mod de preparare: Pune orezul la inmuiat intr-un castron. Taie cubulete morcovul, ceapa, […]
Varza acra cu orez
Ingrediente: 2 kg varza murata 400 g orez 200 g ceapa 200 ml ulei 80 g bulion 20 g sare 2 g piper Mod de preparare: Curata varza de foile de prisos, spal-o si toac-o fideluta. Separat, curata si taie ceapa solzisori si caleste-o intr-o cratita cu ulei incins. Apoi stinge cu bulion […]
Salata de pui cu mango
Amestecă 3 ceşti carne de pui (cuburi), 2 mango (cuburi), 100 g salată verde. Adaugă un sos din 2 linguri ulei de măsline, zeamă de la 1 lămâie şi 1 ardei iute fâşii. Salata de pui cu mango Pofta buna!
Ciorba de bureti
Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in doua sau mai marunt, dupa dorinta, si pune-i in oala cu […]
Ghiveci calugaresc
Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 1 ceasca mazare 2 morcovi 1 mar 1 castravete murat 2 cesti suc de rosii 1 ceasca ulei 1 capatana usturoi sare foi de dafin marar patrunjel Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate rondele se calesc in ulei, stingand cu 1 litru de apa. Adauga si restul […]
Pateu cu alut din cartofi si umplutura
Ingrediente: 1/2 kg cartofi drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri de apa faina Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat. Umplutura: 2 mere acre mijlocii ulei pasta de […]
Sarmale cu pasat si gulii
Ingrediente: 250 g pasat 150 g gulii 1 ceapa 150 ml ulei 1 lingurita condimente sare piper bulion 1 varza murata Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei. Se adauga sare, piper si condimentul. Pasatul spalat se amesteca cu guliile date prin razatoarea mica. Se adauga peste ceapa, se amesteca. […]
Rata cu portocale si vermut
Rata cu portocale si vermut din: rata, portocale, unt, vermut, sare. Ingrediente: 1 raţă 2 portocale 60 g unt 1 pahar vermut sare Mod de preparare: Se umple raţa cu feliile de la o portocală (fără sâmburi). Se dă cu sare, se unge cu unt, se pune în tavă şi se bagă […]
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat, ceapa rosie, sare, piper, foi de dafin, ulei, marar, pasta de rosii. Ingrediente: 1 kilogram fasole 1 kilogram ciolan afumat 3-4 cepe roşii sare piper foi de dafin 3-4 linguri de ulei 1-2 legături de mărar 1 borcan de pastă de roşii Mod de preparare: Se […]
Mancare de fasole verde
Ingrediente: 1,250 kg fasole verde 40 ml ulei 100 g ceapa 500 g rosii (din bulion) 1/2 legatura verdeata Mod de preparare: Fasolea dezgheata sau din saramura se spala, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa si putina apa. Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte si […]
Pasta de fasole
Pui la fiert fasolea impreuna cu 2-3 cartofi si 2 morcovi mari. Dupa ce a fiert fasolea o lasi sa se raceasca si apoi o treci prin masina de tocat. Pasta obtinuta se freaca cu un pahar de ulei, 2-3 linguri de mustar, 1 lingura condimente si sare dupa gust. Se serveste pusa […]
Morcovi sote
Ingrediente: 1 kg morcovi 3 linguri ulei putina sare 2 lingurite zahar Mod de preparare: Se spala morcovii, se rad de coaja, se spala din nou si se dau pe razatoare. Se pun cu apa calda sa fiarba. Cand sunt aproape gata se adauga ulei, zahar, sare si se fierb descoperit, armestecand din […]
Orez cu chiftele din legume
Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1 ceapa 1 ardei gras 1 cana orez 1 pahar de ulei 1 lingura condimente Mod de preparare: Cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa. Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a incins se […]
Icre de fasole
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g lamaie 200 ml ulei 3 g piper 100 g masline 10 g boia ardei 1 castravete murat sare Mod de preparare: Fasolea, spalata si pusa la inmuiat de cu seara, se fierbe schimbandu-se trei ape, pana cand bobul se sfarama intre degete. Se da prin sita […]
Salata de varza rosie
Ingrediente: 400 g varza rosie trecuta pe razatoarea mare 1 mar ras pe razatoarea mare 3 linguri zeama de lamaie 3 linguri ulei 3 linguri zeama de portocale 1 praf de zahar mustar sare piper Mod de preparare: Se amesteca totul si se lasa putin sa se patrunda. Salata de varza rosie […]
Cum se prepara Jambalaya (video)
Cum se prepara Jambalaya
Telina umpluta cu orez
Ingrediente: 6 teline mijlocii 1 ceapa tocata 1 felie de franzela 1 ceasca de orez 1 ceasca de ulei sare piper macinat 4 rosii decojite Mod de preparare: Curata telinele de coaja groasa, taie un capacel la fiecare si goleste-le de miez cu un cutit ascutit. Separat, alege si fierbe orezul, scurge-l si […]
Telina cu masline
Ingrediente: 1 kg telina 125 ml ulei 250 g ceapa 150 g masline 2 linguri pasta de rosii 1 lingura faina 1 lamaie sare si piper dupa gust 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Telina se spala, se curata, se taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu […]
Mamaliga cu gem de prune
Faci o mamaliga mai moale. Intr-un vas se pune pe fund putin ulei, apoi intinzi un strat de gem de prune, peste acesta un strat de mamaliga, iar ulei, gem, mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de gem. Pune vasul cateva minute la cuptor. Pofta buna!
Ciorba de soia cu zeama de varza
Ciorba de soia cu zeama de varza din: soia, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, orez, condimente, sare, leustean, piper, zeama de varza. Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean […]
Cartofi cu orez
Ingrediente: 2-3 cartofi 2-3 pahare orez 2 cepe 1 praz (facultativ) 1 ceasca ulei sare piper patrunjel marar suc de rosii se mai pot pune si morcovi, ardei Mod de preparare: Cartofii se taie mai mari ca pentru prajit, orezul se spala, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Intr-o tava se pun […]
Felii de sfecla rosie cu usturoi
Se fierb 3-4 sfecle rosii, se curata si se taie rondele. Se caleste o ceapa mai mare in mai mult ulei si se face un mujdei de usturoi tip maioneza (se freaca cu ulei si putina zeama de lamaie). Intr-o farfurie intinsa se alterneaza felii de sfecla pudrate cu sare, cepa calita si usturoi. […]
Mancare de morcov
Mancare de morcov din: morcov, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 500 g morcov 1 lingura zahar sare ulei Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie felii si se pun cu apa si ulei la fiert. In timp ce fierb se prepara un sos cu zahar ars si se toarna peste ei. Se adauga […]
Icre de post
Se pun la fiert 300-400 g apa, cand da in clocot se presara in ploaie 100-150 g gris. Se pune pentru culoare 1/2 lingurita de boia dulce si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste se adauga 100 g ulei, putin cate putin. Se pune ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust. […]
Salata din sfecla cu portocale si banane
Ingrediente: 1 sfecla taiata felii 1 banana taiata in rondele 1 portocala in felii subtiri 1 mar taiat in felii subtiri 3 linguri seminte decojite de floarea-soarelui 3 linguri miez de nuci taiate marunt 2 linguri ulei 2 linguri zeama de lamate 1 praf de piper mustar sare Mod de preparare: Se amesteca […]
Orez cu bulion de rosii
Ingrediente: 200 g orez 3 linguri ulei 2 cesti zeama de zarzavat 2 linguri bulion 1 lingura ceapa tocata 1 lingura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita cu ulei incins se inabusa ceapa si orezul. Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga zeama de zarzavat fierbinte si […]
Tocanita de cartofi
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 cepe 1 ardei 1 morcov 1 legatura patrunjel 3-4 linguri ulei 2 linguri suc de rosii sau 3-4 rosii sare apa piper (facultativ) Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, ceapa se toaca si se pun toate intr-o cratita cu ulei, pe foc. Se adauga morcovul rondele, ardeiul tocat, […]
Ceapa umpluta cu ciuperci
Ceapa umpluta cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel. Ingrediente: 12 cepe mijlocii 250 g ciuperci 4 linguri ulei 2 linguri faina 1 lingura bulion 1 lingurita faina 1/2 lingurita sare 2 catei de usturoi 1/4 lingurita rozmarin sau cimbru (dupa preferinta) marar patrunjel (frunze) Mod de […]
Ciorba taraneasca de praz
Se taie 4-5 cepe, 4 ardei, 3 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 5-6 cartofi si 4-5 fire de praz. Se pun toate legumele intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga rosiile, fideaua si se mai dau cateva clocote. Cand este gata se adauga zeama de varza fiarta separat, se […]
Iahnie de cartofi
Iahnie de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei iute, ulei, bulion, faina, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g ceapa 10 g boia de ardei iute 60 ml ulei 50 g bulion 1 lingura faina 2-3 foi de dafin sare dupa gust Mod de preparare: Ceapa, tocata marunt, se prajeste in ulei. […]
Fasole batuta cu mustar
Fasole batuta cu mustar din: fasole, ceapa, ulei, mustar, usturoi, sare, boia iute, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g fasole boabe 400 g ceapa 250 ml ulei 1 lingurita mustar 50 g usturoi 1 lingurita sare 50 boia iute un pic de piper 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Fasolea boabe, […]
Piure de morcov
Ingrediente: 500 g morcov 1 lingurita zahar 3-4 linguri orez ulei sau margarina sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spala, se taie bucati si se pun la fiert cu apa in care s-au adaugat sare, zahar, orez. Cand au fiert se da totul prin sita si se amesteca cu uleiul sau […]
Rulada cu nuca de cocos
Ingrediente compozitia I: 200 ml apa sau lapte 200 g zahar 40 g cacao 50 g unt Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele in clocot. Se adauga 300 g biscuiti pisati fin (dati prin sita). Se lasa la racit. Ingrediente compozitia II: 100 g unt 150 g zahar pudra 50 g nuca […]
Salata de hamsii
Ingrediente: 1 salata verde 150 g masline 2-3 rosii 250 g peste hamsii ceapa ulei otet sare Mod de preparare: Se curata pestele, se taie rosiile in bucati potrivite. In castronul de salata se amesteca salata verde rupta in bucati mari, rosiile, pestele, maslinele si ceapa. Se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul […]
Spaghete cu sunca
Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 g smantana 1 galbenus kaizer sunca presata Mod de preparare: Pui pastele la fiert in apa cu sare. Amesteci bine smantana cu galbenusul, adaugi putin usturoi si condimentezi dupa gust. Separat tai sunca si kaizerul fideluta si le prajesti in tigaie. Smantana si kaizerul se pun deasupra pastelor […]
Bomboane din biscuiti
Bomboane din biscuiti din: biscuiti, zahar, lapte, margarina, cacao, alune, mirodenii, nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet margarina 2-3 lingurite cu cacao nuca pisata sau alune mirodenii nuca de cocos pentru ornament Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita mai mare pui margarina, laptele, zaharul, […]
Salata de telina cu piept de pui
Ingrediente: 1 piept de pui 3 teline mici 1 mar 1 morcov 3-4 linguri maioneza piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui si rece il tai cuburi. Telina, marul si morcovul spalate si curatate de coaja se trec prin razatoarea mare. Amesteci legumele cu pieptul de pui, adaugi maioneza si piper. Amesteci […]
Mancare de castraveti
Mancare de castraveti din: castraveti acri, carne de porc, masline, ceapa, usturoi, condimente, piper, zahar, bulion, faina. Ingrediente: 1 kg castraveti acri 1/2 kg came de porc 100 g masline negre 3 cepe mari 1 capatana de usturoi 3 lingurite condimente piper 3-4 lingurite cu zahar 2 linguri cu bulion 1 lingura faina Mod […]
Pasta picanta din branza de oaie cu chimen
Ingrediente: 300 g branza de oaie 100 g unt 5-10 g boia 1-2 g chimen pisat 50 g ceapa rasa pe razatoare sare dupa gust Mod de preparare: Se amesteca bine toate componentele. Din aceasta compozitie se pot obtine doua sau trei culori de paste, daca nu se pune boiaua de la inceput. […]
Musaca de paste fainoase cu ciuperci
Musaca de paste fainoase cu ciuperci din: ciuperci, patrunjel, ceapa, margarina, paste fainoase, morcovi, maghiran, busuioc, pasta de tomate. Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 legatura patrunjel 1 ceapa mare (sau 2 mici) margarina o punga de paste fainoase fara ou 2 morcovi maghian si busuioc (dupa gust) pasta de tomate Mod de preparare: Ceapa […]
Saleuri cu chimen
Ingrediente: 1 pachet margarina (200 g) 1 lingurita sare fina 2 linguri chimen oparit 150 g faina Mod de preparare: Se amesteca ingredientele, se obtine un aluat omogen. Coca se intinde pe planseta si se taie cu rotita benzi cu lungimea si grosimea dorita, care se asaza in tava. Se ung cu ou […]
Supa crema de orez
Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar patrunjel sare Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina, […]
Crochete de cartofi fierti cu chimen
Pune la fiert 4-5 cartofi cu tot cu coaja. Curatati, ii pasezi cu furculita si ii amesteci cu circa 5 linguri de sifon (sau apa minerala), chimen (nu mult, in nici un caz un pachet care se gaseste in comert si care are 20g). Pui si faina cat sa rezulte un aluat mai tare si […]
Biscuiti cu branza de vaci si suc de fructe
Ingrediente: 2 biscuiti simpli 50 g branza de vaci 100 ml sue proaspat de fructe 1 lingurita miere de albine Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in suc caldut de fructe. Se amesteca bine branza cu mierea si apoi se amesteca cu biscuitii. Pofta buna!
Tocanita
Ingrediente: 5-6 cartofi mari 2-3 rosii sau 1/2 cana de suc concentrat de rosii 1 ardei (sau pasta de ardei – 2 linguri) 1 lingura de condimente 250-300 ml ulei de masline 1 ceapa mare verdeata 1 telina 1 vanata Mod de preparare: Se incinge uleiul, apoi se pune ceapa taiata marunt si […]
Strudel picant umplut cu cartofi
Ingrediente: 200 g faina 4 oua 30 g ulei 400 g cartofi sare patrunjel tocat 4 linguri smantana 150 g ciuperci din conserve 100 g telemea de vaci rasa 3-4 catei usturoi piper condimente Mod de preparare: Faina, 2 oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat care […]
Paine cu chimen
Paine cu chimen din: nuci, faina, apa fierbinte, sare, chimen. Ingrediente maia: drojdie cat doua nuci 100 faina 100 ml apa fierbinte 1/2 lingurita de sare 1 lingura chimen oparit inainte Mod de preparare: Maiaua se lasa la dospit timp de o ora. Intr-un vas se cern 500 g faina (alba sau neagra) […]
Oua in cuib de ciuperci
Oua in cuib de ciuperci din: oua, ciuperci, unt, smantana, cascaval, condimente. Ingrediente: 6 oua 1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingura smantana 1 lingura cascaval ras 2 lingurte condimente Mod de preparare: Ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare sau condimente, se racesc, se toaca marunt, se amesteca cu […]
Chiftele cu miez de nuca
Ingrediente: 1/2 franzela 1/2 kg cartofi fierti in coaja 4 oua intregi 5 linguri nuca macinata piper sare usturoi 100 ml lapte condimente Mod de preparare: Din franzela inmuiata in lapte, cartofii faramitati, ouale batute, piperul macinat, usturoiul presat, nuca si condimentele amestecate se fac chiftele. Se dau intai prin faina. Se . […]
Supa de chimen
Se pun la fiert 2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 patrunjel. Dupa fierbere, se strecoara si se racesc. Se trec prin sita, obtinand un piure, care se amesteca cu 1 lingurita de sare si 150 g unt. Piureul de legume se desface in supa ramasa de la fierberea legumelor, in care […]
Orez pasat cu branza de vaci si mere
Orez pasat cu branza de vaci si mere din: orez, branza de vaci, miere. Ingrediente: 150 g orez fiert 50 g branza de vaci 2 lingurite miere Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa si se da prin sita, se amesteca cu branza frecata cu mierea. Pentru a-i da alt […]
Paste fainoase cu mere
Paste fainoase cu mere din: mere, paste, zahar, scortisoara, zahar vanilat, frisca, smantana. Ingrediente: 1 kg mere dulci 300 g paste mici 4+2 linguri zahar 1 plic scortisoara pisata zahar vanilat facultativ nuci macinate si putina frisca daca le servim reci smantana (unt) daca le servim calde Mod de preparare: Merele se curata, se […]
Snitel de curcan
Ingrediente: carnea de la pieptul curcanului 1 pahar faina 1 ou condimente piper dupa gust 1 cana pesmet 250 g untura sau ulei Mod de preparare: Se scoate carnea de pe pieptul curcanului, se taie in bucati potrivite, apoi se bate pentru a se lati cu un ciocan pentru snitele. Se dau bucatile […]
Friptură picantă
In 50 ml coniac se pun 10 boabe de piper, 8 cuisoare, 1 lingurita scortisoara si 2-3 lingurite condimente. Amestecul se pune peste o bucata de pulpa de porc (de 800-1000 g), lasand-o la macerat o ora. Intr-o tava se pun 2 cepe taiate rondele, 350 g rosii taiate felii, 250 g cartofi taiati, […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii VIII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VIII
Fursecuri cu nuca
Ingrediente: 3 oua 3 cescute (nu prea mari, de cafea) cu zahar 4 cescute faina (aceeasi masura ca la zahar) 3 cescute ulei de masline mirodenii dupa gust – coaja de lamaie rasa etc nuca pisata marunt (cu o sticla) Mod de preparare: Ouale se bat bine cu zaharul, se adauga uleiul si se […]
Ciupercute din oua umplute
Ciupercute din oua umplute din: oua, rosii, ceapa, smantana, sare, piper. Ingrediente: 5 oua 5 rosii 1 ceapa 100 g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb ouale tari. Se curata si se taie un capac la partea lata. Se scoate galbenusul, care se freaca cu ceapa taiata fin, sare, piper si smantana. […]
Negresa de post
Ingrediente: 5 cani cu faina 2 cani cu apa minerala 1 cana ulei 1-1/2 cana zahar pudra 1-1/2 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet 2 linguri cacao 2 pliculete cu zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 lingura coaja de portocale sau lamaie rasa Mod de preparare: […]
Cornulete sarate cu branza
Cornulete sarate cu branza din: faina, drojdie, untura, oua, albus, branza, iaurt, sare. Ingrediente: 1 kg faina drojdie frecata cu 2 linguri zahar (2 cubulete mici) 250 g untura 2 oua intregi 1 albus 200 g branza (telemea, cascaval, cas) iaurt cat cuprinde sare Mod de preparare: Se freaca margarina sau untura bine (cu […]
Sarmale cu nuca macinata
Ingrediente: 100 g orez 2 cepe albe miez macinat de la 10 nuci 1 lingurita sare piper boia dulce condimente 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 varza verde careia i oparim frunzele cu putina sare, apa si otet. Sau le punem cu 3-4 zile inainte de a gati in borcan cu apa si […]
Saratele cu aluat din cartofi
Ingrediente: 150 g unt 150 g faina 150 g cartofi fierti fara coaja) 1 lingura sare 1 ou pentru uns 1 lingura de mac (susan) Mod de preparare: Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de tocat si sare. Se framanta un aluat potrivit de tare, se […]
Tocana de cartofi cu ficatei
Se toaca 2 cepe mijlocii si se calesc in putin ulei. Adaugam 1,5 kg cartofi curatati si taiati cubulete, 300 g ficat de de pui, 1 lingura cu zarzavat, 1 foaie de dafin si apa 1 cat sa cuprinda cartofii. Cand da in clocot se adauga 2 lingurite condimente si 2 linguri pasta de […]
Tort de nuca cu cacao
Ingrediente blat 1: 7 oua (galbenusuri) 7 linguri zahar pudra 7 linguri nuca macinata (cu varf) 2 linguri pesmet 1 lingura faina 1 lingura cafea sare un praf de copt Ingrediente blat 2: 6 oua 6 linguri zahar pudra 1 lingura cacao 2 lingurite faina sare Crema: 400 g unt 300 g zahar pudra 5 […]
Aperitiv cu sunca sau parizer
150 g sunca slaba (sau parizer) taiata bucatele marunte se amesteca cu 1 lingura de faina, putina sare, un albus batut, putin sifon si se face o coca de clatite. Se coc clatite mai groase intr-o tigaie unsa cu margarina. Dupa preferinta se mai pot adauga in coca frunze tocate de patrunjel sau marar. […]
Ficat prajit cu garnitura de mere
Ficat prajit cu garnitura de mere din: ficat, mere, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat 500 g mere faina ulei sare piper Mod de preparare: Ficatul se taie felii de 2 cm grosime. Se pipereaza, se da prin faina si se prajeste 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta. […]
Ciorba taraneasca de pasare
400 g carne de pasare se fierb inabusit la foc mic, cu legume (morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, 1-2 cartofi). Carnea fiarta se toaca marunt, se amesteca din nou cu supa si legumele, se mai continua fierberea 10 minute, adaugandu-se 2 rosii curatate de coaja. La sfarsit se adauga bors si verdeata. Pofta […]
Tort cu crema si gem de zmeura
Blat: 8 oua 8 linguri zahar 8-10 linguri faina 150 g nuca Mod de preparare: Se bat albusurile separat foarte bine, iar galbenusurile se freaca cu cele 8 linguri de zahar. Cand albusurile sunt bine batute se adauga galbenusurile frecate cu cele 8 linguri de zahar, iar apoi se adauga faina. Nuca se […]
Budinca de gris
Ingrediente: 5 oua 1 pahar cu zahar tos 1 pahar cu gris Mod de preparare: Se bat cu telul sau cu mixerul ouale cu putina sare si 1 pahar cu zahar pana se topeste zaharul si crema a cescut, apoi se adauga in ploaie grisul si se mai bate putin, cat sa se […]
Mancarica de inima de vaca
Inima de vaca (2 bucati) se taie cubulete, se prajeste in ulei incins. Se pune apa calda cat sa o acopere. Carnea se stropeste cu 3 linguri otet, se amesteca bine, se pun 1 lingurita sare, 6-7 catei de usturoi intregi si 1 kg ceapa taiata mai mare. Se mai adauga 2 linguri ulei, 3 […]
Sos de oua
Ingrediente: 5 oua fierte 2 iaurturi (mici) 2 linguri mustar ceapa verde lamaie sare piper ulei marar Mod de preparare: Ouale se dau pe razatoare. Separat din ulei si mustar se face o maioneza, cu sare si piper, subtiem cu iaurt. Se toarna peste oua, ceapa taiata marunt, zeama de lamaie si marar. […]
Supa de usturoi
Ingrediente: 24 catei de usturoi 10 felii de paine neagra 100 g branza telemea 2 linguri de ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Se fierb in 2 l de apa cei 24 de catei de usturoi, cimbru, sare si piper. Feliile de paine se taie patratele mici, se acopera cu branza rasa […]
Limba cu sos vanatoresc si paste fainoase
Limba cu sos vanatoresc si paste fainoase din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos. Poate te intereseaza si Limba cu sos de smantana si paste de tomate Ingrediente: 1 kg limba vita, 1/2 kg morcovii […]
Paine impletita
Paine impletita din: faina alba, drojdie, sare, lapte, ulei, susan, ou. Ingrediente: un kilogram făină albă pentru pâine 3 pacheţele drojdie o linguriţă sare 100 ml lapte o cană apă 50 ml ulei călduţ 100 g susan un ou Mod de preparare: Se pune făina într-un bol şi se face o adâncitură. Drojdia se […]
Cum se prepara cocktail Mapito (video)
Cum se prepara cocktail Mapito
Chiftele de ficat cu garnitura de gutui
Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 g paine sare piper patrunjel pesmet 1 ou 3 cepe Mod de preparare: Ficatul se trece prin masina cu painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa tocata si putin calita, sare, piper, patrunjel, galbenusul si albusul batut spuma. Se amesteca totul, se ia cu lingurita din compozitie, […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii VII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VII
Supa de post
Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3 morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si […]
Muschi de porc cu ciuperci si costita
Muschi de porc cu ciuperci si costita din: muschi de porc, costita, ciuperci, vin alb, mustar, sare, piper, cartofi, ou, faina, patrunjel. Ingrediente: muschi de porc 200 g costita 400 g ciuperci 200 ml vin alb mustar sare piper 2-4 cartofi 1 ou 1 lingura faina patrunjel Mod de preparare: Muschiul se taie pe […]
Deserturi simple: Prajitura cu mere
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei, zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2 cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina Mod de preparare: Se amesteca totul […]
Budinca de zahar ars
Budinca de zahar ars din: zahar, lapte, gris, oua, faina, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente: 500 ml […]
Budinca din cornuri
Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l […]
Tocana de oua
Ingrediente: 6 oua 2 cepe potrivite 1/2 l lapte 1 ceasca smantana 3 linguri faina 2 linguri ulei marar sare 2 lingurite condimente Mod de preparare: Ouale se fierb tari, se curata si se taie in cuburi mici. Ceapa tocata marunt se caleste in putina apa, se adauga smantana amestecata cu laptele, faina, […]
Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 6 cartofi 1 cutie ciuperci 1 ceapa mare 1 morcov 1 cana suc de rosii sau ketchup ulei pentru prajit Mod de preparare: Cartofii se curata si se scobesc pentru a putea fi umpluti, dupa care se prajesc putjn pe ambele parti in ulei tncins. Dupa ce s-au prajit se scot pe […]
Rulada cu cascaval
Ingrediente: 5 oua 5 linguri faina (pline) 1-1/2 ceasca lapte sare 200 cascaval piper Mod de preparare: Se bat ouale cu sare, piper, se adauga faina, laptele, se da la cuptor 15 mi’ nute. Tava mare (de aragaz), unsa, trebuie incalzita dinainte. Se scoate, se rade cascaval, optional se adauga ciuperci, sunca, se […]
Limba cu sos de smantana
Limba cu sos de smantana din: limba de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, margarina, lapte, faina, smantana, sare, condimente. Ingrediente: 1 limba de vaca sau 2-3 de porc 1 ceapa mare 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 50 g margarina 150 ml lapte 50 g faina 200 ml smantana sare 2-3 lingurite condimente Mod […]
Rulada din branza de vaci
Ingrediente: 250 g branza 1/2 pachet unt 2 linguri cu nuci pisate 6-8 catei de usturoi 1/2 lamaie 4 linguri verdeata (patrunjel si marar) Mod de preparare: Branza de vaci se freaca bine cu untul, se adauga nucile pisate, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte bine. Apoi se adauga sucul […]
Supa crema de dovleac si conopida
O reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1 pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei sare piper o legatura de patrunjel Mod de […]
Muschiulet umplut la tava
Muschiulet umplut la tava din: muschi de porc, carne tocata, ceapa rosie, marar, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingediente: 500 g muschi de porc 300 g carne tocata 1 ceapa rosie o legatura de marar rozmarin 2 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să […]
Drob de praz
1 kg de praz se curata si se taie fideluta si se pune la inabusit in putin ulei si apa. Dupa ce s-a inmuiat se adauga 2-3 legaturi de marar tocate marunt, precum si o cutie de ciuperci tot marunt taiate. In aceasta compoztye se pun o lingurita cu varf de condimente, piper, nucsoara […]
Cotlet cu ficătei
Ingrediente: 2 bucăţi cotlet fără os 150 g ficăţei 50 g salam uscat 100 g caş 100 g gogaşar roşu 50 g ceapă Pentru garnitură: 250 g păstăi 2 cartofi 200 g ciuperci 200 g morcovi Mod de preparare: Cotletul tăiat portofel se umple cu ficăţeii care s-au călit cu ceapa şi gogoşarul […]
Pulpa de vitel cu legume
Pulpa de vitel cu legume din: pulpa de vitel, morcovi, mazare, ceapa, cartofi, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper, vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 300 g morcovi foarte mici 200 g mazare 2 cepe 4-5 cartofi 2-3- linguri pasta de rosii 2-3 fire de patrunjel sare piper 4 linguri […]
Platou cu cruditati
Ingrediente: 200 g morcovi 200 g t,elina 200 g rosii 200 g castraveti 200 g varza alba sau rosie 150 g masline negre 50 g patrunjel verde 2 lamai 150 ml ulei de masline 50 ml otet 30 g ceapa 1 g piper macinat 30 g sare Mod de preparare: Morcovii si telina […]
Pilaf de orez cu ciuperci
Pilaf de orez cu ciuperci din: orez, morcov, pastarnac, ciuperci, condimente, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cana orez spalat si scurs de apa 1 morcov 1 pastarnac 1 cutie de ciuperci 1 lingura condimente 2 cepe 100 ml ulei marar patrunjel sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se inabusa […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii VI De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii6
Rulouri de porc cu costiţă
Ingrediente: 12 felii subţiri de costiţă 6 felii de friptură din cotlet de porc 100-150 g telemea, caş sărat sau caşcaval, tăiat în 6 felii subţiri 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în 6 felii sare piper negru, proaspăt măcinat 6 frunze de busuioc 1 gogoşar murat, tăiat în bucăţi Mod de […]
Pateu de cartofi cu branza
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 50 ml ulei 200 g branza de vaci bine stoarsa 2-3 linguri de faina sare mare Mod de preparare: Cartofii spalati se fierb in coaja, dupa care se curata si se dau prin razatoare, amestecandu-se cu ouale, uleiul, sarea si faina. Se obtine o pasta consistenta, care […]
Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano
O reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4 catei de usturoi Mod de preparare: […]
Mancare de morcovi
Se curata morcovii, se spala si se taie in rondele, apoi in batonase si se inabusa cu ulei. Se pun 2-3 linguri de zahar la ars intr-o tigaie. Cand este bine caramelizat se adauga o lingura de faina, se amesteca pana se face o pasta, se stinge cu o ceasca de apa si se lasa […]
Taitei cu mac
Se fierb taietei in apa cu sare, se strecoara si se clatesc, iar peste se pun 100 g mac prajit in 3 linguri de ulei. Se mai adauga zahar si scortisoara, dupa gust. Pofta buna!
Sos vinegreta cu patrunjel
Ingrediente: 1/2 cana ulei de masline 1 lingurita boia 1 lingurita boabe de mustar macinate 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita busuioc uscat un praf de piper 1 lingura ceapa tocata 3 linguri otet de vin rosu 2 linguri suc de lamaie 2 lingurite patrunjel verde tocat Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele […]
Somon marinat cu sos de muştar
Ingrediente: Pentru marinata: 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri coajă rasă de lămâie, proaspătă 2 linguri coajă de portocală 2 linguri ghimbir răzuit 2 linguri boabe de piper alb 2 linguri boabe de muştar 150 g sare grunjoasă 1 lingură capere 100 g zahăr 600 g somon sau somn 1 lingură ulei […]
Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere
Ingrediente: 1 lămâie 1 ou 30 g smântână 300 g aluat fraged 4 pere-jambon bine coapte 50 g ciocolată amăruie 75 g unt 80 g migdale măcinate Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie felii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă deasupra zeama de la lămâie […]
Covrigei cu cascaval sau chimen
Ingrediente: 500 g faina 100 g unt (sau margarina) 100 g untura 150 g cascaval 200 g smantana 30 g drojdie (care se pune la dospit in putin lapte) 2 galbenusuri 1 lingurita sare 1 lingurita otet Mod de preparare: Se face un aluat din toate, se intinde gros de 1 cm, se […]
Salata greceasca
Ingrediente: 2-3 rosii 3-4 castraveti 1 ceapa mare rosie 2 linguri ulei de masline 100 g masline 300 g branza sarata sau feta busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, castraveţii şi ceapa şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie. Roşiile se taie […]
Mucenici din aluat de paine
Mucenici din aluat de paine din: faina, drijdoe, apa, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat doua nuci 1/2 I apa 1 lingurita zahar 1 lingura ulei sare Mod de preparare: Pregateste maiaua din drojdie inmuiata in putina apa calda cu zahar. Intr-un castron special pui circa 200 g de faina si […]
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
Jamie la cantina scolii V De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii V
Rulada din rasol de vita
Ingrediente: 1 kg carne de vita fara os 4-5 boabe de piper sare 1 lingura condimente 4 catei de usturoi Mod de preparare: Carnea se sareaza, se ruleaza si se leaga cu ata ca muschiul tiganesc. Se pune in apa clocotita cu condimente, piper si usturoi si se fierbe incet. Cand e gata se […]
Placinta cu legume
Placinta cu legume din: margarina, faina, apa minerala, sare, ardei, dovlecei, castraveti acri, masline verzi. Ingrediente: un pachet margarina 300 g faina 3-4 linguri apa minerala sare 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 dovlecel 4 castraveti acri 200 g masline verzi Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, margarina se taie cubuleţe […]
Covrigei
Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat o nuca 1-2 oua margarina cat cuprinde 2 lingurite sare Mod de preparare: Ingredientele se amesteca, formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub forma de covrigei. Dupa ce o parte din covrigei sunt gata, […]
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze din: jeleu de mere, zeama de lamaie, piper rosu, unt, mar, coacaze, cimbru, rozmarin, unt, miere. Ingrediente: 4 linguri jeleu de mere 4 linguri zeamă de lămâie un praf de piper roşu 1,5 kg pulpă de porc cu şorici 2 linguri unt topit 1 […]
Varza cu branza si smantana la cuptor
Ingrediente: 1-1,5 kg varza 200 ml lapte 300 ml apa 200 g branza desarata, pasta de bulion 2-3 linguri faina de orez sau gris Mod de preparare: Varza se taie in 8-10 bucati de marime potrivita, apoi se fierbe in apa si lapte, cu putina sare grunjoasa. Se lasa la fiert 3-4 minute, apoi […]
Andive cu pesmet la cuptor
Ingrediente: 1 kg andive 150 g unt 150 g cascaval ras pesmet Mod de preparare: Curata andivele, spala-le si opareste-le cu apa fierbinte cu sare. Dupa ce se scurg, unge cu unt o cratita, presara pesmet, aseaza andivele. Presara peste ele un strat de cascaval ras si pesmet tras in ulei. Se pune cratita […]
Friptura de carne tocata
Friptura de carne tocata din: chifle uscate, carne tocata, ou, ceapa, rosii, sare, cascaval, ulei, rosii, vin rosu, condimente, piper, boia de ardei iute, oregano, busuioc. Ingrediente: 1 1/2 chifle uscate 400 g carne tocata 1 ou 1 ceapa 300 g rosii proaspete sare 70 g cascaval 2 linguri ulei 1 conserva cu rosii 125 […]
Supa de morcovi cu paste
Ingrediente: 2 l apa 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa mica 1-2 linguri orez 1 mana fidea 1 mana taitei sare ulei frunze de telina patrunjel verde 1 cub condimente de pui Mod de preparare: Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc in ulei. Se adauga 2 l […]
Salata de iarna
Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g parizer 250 g cascaval 75 ml otet de vin alb sare piper zahar 6 linguri ulei patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie in rotocoale. Se indeparteaza pielifa de pe parizer si se taie carnea in felii subtiri. Se taie cascavalul in felii […]
Friptura de costita
Friptura de costita din: costita de porc, ketchup, ulei, condimente. Ingrediente: 1,5 kg costita de porc 1 lingura ketchup 3 linguri ulei 1 pachet condiment pentru friptura Mod de preparare: Pachetul de condiment se amesteca cu 2 linguri apa, uleiul si ketchup-ul, se toarna peste costita si se lasa sa stea, dupa […]
Tort Joffre
Ingrediente: 1 si 1/2pachet unt (300 g) 4 linguri zahar pudra 100 g cacao 5 oua 5 linguri zahar tos (sau pudra) stafide nuci visine din visinata sau fructe zaharisite Mod de preparare: Se freaca untul foarte bine cu zaharul pudra, apoi cu cacaoa. La bain-marie se freaca 5 oua intregi cu 5 linguri […]
Ciorba
Ciorba din: carne de porc, carne de gaina, carnati afumati, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, varza acra, orez. Ingrediente: 200 g carne de porc 200 g carne de gaina 200 g carnati afumati de porc 1 ceapa mare 2 ardei rosii 2 morcovi 1 patrunjel 1 mana de varza acra taiata fideluta 1 canita de orez […]
Salata orientala speciala
Ingrediente: 6 cartofi mari 4 morcovi 1 ceapa 5 ridichi 50 g masline 2 castraveti murati 2 oua mari 2 conserve de peste in ulei 1 lingura ulei sare 1 mar rosu mic Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, separat morcovii si separat ouale. In acest timp se taie ceapa solzisori, ridichile […]
Dieta cu supa
Luni: In prima zi consumaţi supa şi un fruct, la alegere. Este de preferat să evitaţi bananele, iar pentru hidratare specialiştii vă recomandă ceaiul neîndulcit. Marti: A doua zi, pe lângă supa obişnuită, puteţi servi legume, însă nu alegeţi fasolea verde şi mazărea. La cină, se recomandă un cartof copt. în această zi nu aveţi […]
Salata de andive cu zeama de lamaie
Ingrediente: 500 g andive 2 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele patate, se desfac celelalte frunze, se spala bine sub jet de apa rece. Nu se tin in apa rece, caci devin amare. Se asaza intr-un castron si se toarna peste […]
Sos de mustar
Ingrediente: 25 g faina 2-3 linguri ulei sau 30 g unt 50-100 ml smantana 1 lingura cu varf ceapa rasa fin 2-3 linguri cu varf mustar 1/2 l apa Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 1 minut la foc mic si se stinge imediat cu supa. Se fierbe 10 minute. Faina, mustarul […]
Budinca de praz cu branza
Ingrediente: 4 fire praz 100 g unt sau 100 ml ulei 300 g branza 4 oua 1/2 lingurita zahar 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se curata prazul, se taie fin numai partea alba, se inabusa cu 2-3 linguri de apa si putina sare pana se inmoaie bine, apoi se da la rece. Se […]
Budinca cu boabe de porumb
Ingrediente: 1 1/2 lingura ulei de masline 1/2 ceapa medie 1/4 lingura sare 3 cani boabe de porumb 1/4 lingura piper macinat 2-3 lingurite boia de ardei iute 1 lingura zeama de lamaie 2 oua 100 g branza 1/2 cana lapte 1 lingura praf de copt Mod de preparare: Intr-o cratita de marime potrivita […]
Fasole uscata cu afumatura
Fasole uscata cu afumatura din: fasole, afumatura, ceapa, ulei, condimente. Ingrediente: 1/2 kg fasole 7-8 bucati afumaturi 2-3 cepe 1-2 linguri grasime (ulei) 1 lingura condimente Mod de preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. […]
Supa de praz
Ingrediente: 4 fire de praz 1 l apa 2 linguri unt sare piper 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust) 1 lingura condimente 2 galbenusuri 100 ml lapte Mod de preparare: Se spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile verzi de la coada, apoi se taie in bucati […]
Budinca de smochine
Budinca de smochine din: smochine, oua, franzela, zahar, lapte. Ingrediente: 500 g smochine 8 oua 200 g franzela 300 g zahar 1 cana de lapte clocotit Mod de preparare: Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute […]
Tocanita alba
Ingrediente: 500 g carne afumata (costita, muschi si carnati) 2-3 linguri faina lapte acru 1 lingura smantana sare piper condimente 1-2 foi de dafin Mod de preparare: Se spala carnea bine si se pune la fiert. Cand este fiarta se face un sos alb din faina si lapte acru, care se toarna peste carne. […]
Gulas de carne de porc cu soia
Gulas de carne de porc cu soia din: carne de porc, ceapa, untura, snitele de soia, boia dulce, piper, enibahar, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 200-300 g carne porc 1/2 kg ceapa 1 lingura mare untura 1 punga cu snitele de soia sau cubulete boia dulce piper enibahar foi de dafin usturoi Mod de […]
Cartofi marinaresti
Cartofi marinaresti din: cartofi, costita, ceapa, unt, faina, vin rosu, zeama de carne, foi de dafin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 300 g costita slaba 200 g ceapa 80 g unt 25 g faina 350 ml vin rosu 250 ml zeama de carne foi de dafin 10 g usturoi 1 legatura patrunjel […]
Cum se prepara Cocktail Chili And Passion Fruit Martini (video)
Cum se prepara Chili And Passion Fruit Martini
Fasole verde cu coaste de porc
Fasole verde cu coaste de porc din: fasole verde, coasta de porc, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg fasole verde (de la congelator sau din conserva) 700-800 g coasta de porc 3-4 cepe bulion ulei sare piper patrunjel Mod de preparare: Se prajesc bucatile de coasta in ulei. Se taie ceapa […]
Ciorba de sfecla
Se calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua […]
Piure de morcovi
Ingrediente: 1 kg morcovi 1/2 l lapte sare 1 lingura unt 1 ceasca orez Mod de preparare: Morcovii se taie cuburi sau rondele si se fierb in lapte pana se inmoaie. Separat se fierbe orezul, se pune peste morcovi si se lasa sa scada pe foe 10 minute. Amestecul se trece prin sita, se […]
Placinta
Ingrediente: 600 g faina 100 g margarina untura sau ulei 350 ml lapte sau apa 1 lingurita rasa sare 25 g drojdie 1 ou 1/2 lingurita zahar Mod de preparare: Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se dilueaza cu 100 ml lapte caldut si se amesteca cu 2 linguri de faina. Se lasa […]
Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt […]
Castraveti cu smantana
Castraveti cu smantana din: castraveti acri, ulei, faina, lapte, smantana, sare, nucsoara, condimente. Ingrediente: 1/2 kg castraveti acri 2 linguri ulei 2 linguri faina 200 ml lapte 50 ml smantana sare nucsoara condimente Mod de preparare: Castravetii se curata si se taie pe lung, pentru a li se scoate miezul cu semite. Se pun […]
Tocanita de pui cu ulei de masline
Carnea de pui se prajeste in ulei incins si i se adauga 2 cepe potrivite, tocate marunt, 2 ardei copfi (sau ardei grasi) din congelator tocati fideluta, 5 catei de usturoi pisati, 2 rosii tocate marunt, 1 mana de masline fara samburi, sare si piper dupa gust, 1 foaie mica de dafin si putina coaja […]
Placinta cu varza acra
Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 1/2 lingurita de sare 1 varf cutit piper macinat 500 g varza acra calita si racita Mod de preparare: Drojdia se dizolva in apa calduta in care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca basicute se adauga faina, care a fost tinuta la cald, si se framanta […]
Piure de ceapa
Piure de ceapa din: ceapa, unt, faina, supa, smantana. Ingrediente: 1/2 kg ceapa 3 linguri unt (margarina) 1 lingura faina 1 cana supa 1 pahar smantana (iaurt) Mod de preparare: Ceapa taiata se caleste in unt la foc mic. Cand devine sticloasa se adauga faina si se stinge cu supa. Se sareaza si se […]
Ciorba moldoveneasca de bureti
Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3 rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata Mod de preparare: Se pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de dafin. Se fierb inca […]
Salata de ciuperci
Ingrediente: 3 morcovi mijlocii 6 cartofi mari 5 castraveti murati 7 catei de usturoi 1 cutie ciuperci 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2 oua fierte sare si piper dupa gust maioneza Mod de preparare: Se fierb cartofii si se taie marunt, la fel si castraveciorii, in cubulete. Usturoiul, curatat, se taie feliute subtiri, […]
Salata din oua de prepelita
Ingrediente: 20 de oua de prepelita 6 castraveti murati 3 morcovi fierti 2 catei usturoi 1 cartof fiert maioneza din 5 oua de prepelita sare piper paprica iute 1 pahar iaurt Mod de preparare: Ouale se fierb in coaja si se curata castravetii, care se taie cubulete mici, morcovii se rad, usturoiul se piseaza, […]
Andive la cuptor
Andive la cuptor din: andive, lapte, faina, cascaval, unt, sare, pesmet. Ingrediente: 500 g andive 250 g lapte 20 g faina 100 g cascaval ras 65 g unt sare pesmet Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele vestede si patate, se spala sub jet de apa, se taie bucati si se pun sa […]
Supa de ardei umpluti cu carne
Ingrediente: 3 si 1/2 l apa 1 kg ardei grasi potriviti (de la congelator sau din saramura) 800 g carne (400 g vita, 400 g porc) 100 g orez 1 ou 2 cepe albe potrivite 5 morcovi potriviti 2-3 radacini de patrunjel 1 telina mai marisoara frunza de telina uscata sare si piper dupa gust […]
Zacusca de vinete
Ingrediente: 5 vinete 6 cepe mari bulion piper condimente 2 oua Mod de preparare: Vinetele (din congelator) se toaca ca pentru salata de vinete. Intr-o cratita se calesc cepele tocate marunt, dupa 5 minute se adauga pasta de tomate, sa se inroseasca bine ceapa, apoi se stinge cu 1 cana cu apa si se […]
Salata de fasole cu hrean
Ingrediente: 500 g fasole boabe (cu boabe mici) 250 g ceapa 200 g hrean 150 ml ulei 100 ml otet marar patrunjel sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea, avand grija ca boabele sa nu se sfarame. Se clateste cu apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Ceapa se taie felii subtiri, se […]
Ciorba cu oase proaspete de porc
Ciorba cu oase proaspete de porc din: oase de porc, morcovi, radacina de patrunjel, orez, ceapa, telina, zeama de varza, piper, marar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1 ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau […]
Briose
Briose din: faina, unt, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie de bere, sare. Ingrediente: 500 g faina 350 g unt 7 oua 200 g zahar 300 ml lapte 100 ml smantana 30 g drojdie de bere sare Mod de preparare: Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa […]
Muschi de porc umplut cu piure de mazare
Se fierbe o bucata de muschi intreaga impreuna cu bucati de slanina, cateva cepe mici, patrunjel, cimbru, foi de dafin si usturoi. Cand carnea este fiarta o tai felii, usor, fara a o rupe. Dupa aceea se reface bucata de muschi (pe un platou) introducand intre feliile de carne un piure gros de mazare (de […]