Retete culinare cu poze
Biban la cuptor
Ingrediente: 5-6 bibani o ceapă o legătură de pătrunjel ulei suc de roşii cimbru piper dafin sare o lămâie Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu mirodenii în interior. Ceapa se taie în bucăţi şi se bagă în burta peştelui. Se ung cu ulei, se aşază într-o cratiţă cu […]
Chiftele berlineze
O reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2 chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2 lingurita untura de […]
Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
Ingrediente: 24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel verde sare piper decorul: patrunjel verde Mod de preparare: Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul […]
Pizza
Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât o nucă 2 linguriţe zahăr 1 pahar mare cu apă calduţă 2 linguri ulei 1 linguriţă sare roşii ceapă brânză salam Mod de preparare: Se face o maia din puţină apă călduţă, drojdie şi zahăr. Când creşte se amestecă cu făina, apa şi uleiul. Va rezulta un aliat […]
Berea Lager
In secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o reprezenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la no-mentul consumului. Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară largă, […]
Frozen Daiquiri Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate Se serveste la orice oră Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr Frozen Daiquiri reprezintă varianta lungă a cocktailului Daiquiri. Variantă care este preferată nu numai în […]
Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)
Ingrediente: 1 aubergine 3 red peppers 120 ml olive oil 1 bunch coriander , coarsely chopped 1 bunch basil , coarsely chopped 2 cloves garlic, minced 1 ½ tsp salt ½ tsp black pepper 1 cutting board 1 knife tongs 1 blender 1 bowl 1 barbecue, charcoal or gas 1 bottle of water to douse […]
Calcan cu legume
Ingrediente: 1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper Mod de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte pielea. Condimenteaza fileurile de calcan cu sare, piper […]
Paste cu ton si usturoi
Ingrediente: 1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare, piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2 linguri vin alb sec Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care se pun tonul, sucul de […]
Castraveţi cu dovleac
Ingrediente: 1,5 kg castraveţi 50 g sare grunjoasă 500 g dovleac 120 g zahăr un litru oţet din vin un litru de apă o bucată de hrean 4 linguriţe de boabe de muştar 3 linguriţe de piper negru 6 frunze de dafin mărar uscat Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele […]
Cremă de vanilie cu cireşe
Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră de […]
Salata de porumb
Ingrediente: 6 rosii 2 ardei verzi 300 g sunca fiarta sau carne afumata 600 g boabe de porumb (din conserva) 1 ceapa verde 4 linguri hrean (din conserva) zeama de la 1 lamaie 1 priza zahar sare piper negru macinat 4 linguri maioneza (pentru salata) 3 linguri mazare (din conserva) 2 linguri patrunjel taiat nu […]
Peşte tras la tigaie cu spanac
Ingrediente: o legătură de frunze de spanac două rămurele de frunze de ţelină 4 morcovi 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod) 50 ml ulei de susan o linguriţă de sos de stridii 50 ml vin de orez sare dupa gust piper după gust Garnitura: 150 g orez sare o frunză de pătrunjel […]
Snitel
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe 1 căpăţână usturoi sare condimente pentru carne tocată după preferinţă 1 pachet de 5 foi de napolitană 3-4 ouă câteva linguri de pesmet ulei Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de napolitană se taie cu grijă în […]
Liptauer
Liptauer este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca se numeste bryndza. Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza quark. De una singura, aceasta branza nu […]
Caracatita la cuptor
Caracatita la cuptor din: caracatita, cartofi, ulei de masline, ardei verde capia, rosii cherry, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline 100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de pătrunjel verde tocat […]
Ochiuri cu smantana
Ingrediente: 4 ouă 200 ml smântână 100 ml lapte 1 linguriţă cu vârf de făină 50 g telemea sare, piper măcinat unt Mos de preparare: Dezlegaţi făina cu laptele, adăugaţi smântână, apoi potriviţi de sare şi piper. Pregătiţi din ouă ochiuri româneşti (în apă clocotită şi puţin sărată), puneţi-le într-o cratiţă mică, turnaţi compoziţia […]
Suprem de pui
Ingrediente: un pui de aproximativ un kg şi jumătate 40 g untură 4 ciolane de vită o ceapă un morcov piper alb măcinat 100 g fasole verde fină 100 g unt 4 linguri de făină 200 ml smîntînă lichidă un nap un praz sare Mod de preparare: Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă […]
Mancarica cu cartofi prajiţi
Ingrediente: 3 dovlecei mici şi tari un căţel de usturoi o ceapă mare 500 g roşii întregi sau în conservă o linguriţă de sare o linguriţă de zahăr 4 cartofi Monalisa de mărime medie 3 linguri de ulei de măsline Mod de preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei. Scoate-i şi pune-i […]
Frisco Sour Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă din Maraschino Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: sucul de la o jumatate de lamaie galbena sucul de la o jumatate de […]
Salata chinezeasca de morcov
Ingrediente: 1 kg morcov crud 4-5 linguri oţet 1/2 pahar ulei 1 linguriţă sare 3 linguri zahăr 1 linguriţă piper 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă rasă de coriandru Mod de preparare: Se dă morcovul prin răzătoarea mare, se amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu celelalte ingrediente. La urmă se pune coriandrul, care trebuie să […]
Kofte
Chiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in […]
Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă o […]
Saramură de biban
Ingrediente: doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru ulei sare Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimensiunea peştelui). Se pune sarea indicată pe o tablă, iar când […]
Praz cu masline si lamaie
Ingrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul încins. Separat se fierb măslinele (după ce au fost desarate în prealabil) şi se […]
Crevete cu usturoi
Ingrediente: 600 g crevete decorticate 6 căţei de usturoi un ardei iute (mic) 100 ml ulei de măsline pătrunjel verde sare Mod de preparare: Intr-un mojar, zdrobeşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi amesteca-l cu uleiul de măsline. Pune această compoziţie într o tigaie adîncă, iar cînd s-a înfierbîntat, adaugă crevetele şi puţină sare, amestecînd cu […]
File de porc cu branza
Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper Mod de preparare: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o deoparte. Pune smantînă într-o oală, adaugă restul de brînză şi lasă […]
Mancarica de gutui cu praz
O reteta simpla si foarte delicioasa de mancare de gutui cu praz din: praz, gutui, ulei, zahar, faina, suc de rosii si apa. Ingrediente: 3-4 fire de praz 2-3 gutui două linguri de ulei o lingură de zahăr două linguri de făină, două linguri de suc de roşii apă Mod de preparare: Se spală şi […]
Ciorbă de praz
Ingrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. Se adaugă apă […]
Jamie Oliver in Italia (video)
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul I Jamie in Italia
Turte oltenesti
Ingrediente: 250 g făină integrală 250 g tărâţe de grâu sare apă cât cuprinde aluatul Mod de preparare: Se cerne făina, se frământă cu apă şi sare, apoi coca rezultată se împarte în bucăţi cât pumnul, care se turtesc şi se îngroapă în spuză, unde se lasă până prind coajă. Când sunt coapte, se scot […]
Ciorbă de urzici
Ciorbă de urzici din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai […]
Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume
Ingrediente: 150 g jambon (felii) 250 g fasole verde sare sosul de legume: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet de Modena un morcov o jumătate de ardei roşu un dovlecel o roşie mică două bucăţi de praz arpagic Mod de preparare: Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu […]
Ingheţată de pepene galben
Ingrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici) Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel […]
Pui cu margarina si tarhon
Ingrediente: 1 pui de 1-1,2 kg 50 g margarina (sau 60 ml ulei) sare, piper măcinat sucul de la 1/2 lămâie 3 legături de tarhon 60 g făină supă de pui caldă 2 gălbenuşuri 100 g smântână mărar Mod de preparare: Se umple puiul cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită, […]
Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana
O reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lingură de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă de supă (fierbinte) o ceaşcă […]
Salata de ciuperci (champignons)
Ingrediente: 600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita ; 300 g frisca (nebatuta) sare piper negru macinat 4 linguri ceapa verde taiata in inele 6 linguri tarhon taiat marunt cateva fire de ceapa verde (partea verde) pentru ornat Mod de preparare: Ciupercile se taie felii sj se asaza in forma de solzi […]
Berea in evul mediu
Italia în Italia, berea a ajuns mai cu seamă ca urmare a invaziei nenumăratelor triburi de barbari, care aduceau cu ei provizii consistente şi transmiteau mai departe procedeele de fabricaţie. Primul oraş în care au fost produse cantităţi considerabile din această băutură, pe care, însă, populaţiei locale îi venea greu s-o aprecieze, dat fiind că […]
French Connection Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 5/70 coniac 5/10 Amaretto di Saronno Originale Deşi, după denumire, s-ar putea crede că acest cocktail este de origine franceză, el a apărut în Statele Unite, în […]
File de biban cu praz
Ingrediente: un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină […]
Nisperos asadas – Nisperos la cuptor
Ingrediente: 12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară Mod de preparare: Se aleg fructele de nîsperos să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau […]
Ciuperci cu sfeclă
Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă ulei usturoi sare Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă pe râzătoare. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile, sfecla şi mujdeiul, se […]
Ciorbă de peste olteneasca
Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albituri (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilogram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după […]
Mancare de prune uscate cu orez
Mancare de prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ceapa, ulei, sare. Poate te itnereseaza si Piept de pui cu prune Ingrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa […]
Salată de legume cu sos picant
Ingrediente: 100 g sfeclă 100 g ciuperci o conservă de porumb un ardei gras roşu mărar salată verde Sos picant: 100 ml ulei 50 g muştar dulce două linguri de oţet 3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Sfecla coaptă sau fiartă se taie cubuleţe, la fel se procedează şi cu ardeiul […]
Orez rumenit Genovese
Ingrediente: 500 g orez ulei o jumătate de ceapă 250 g cârnat proaspăt sare piper 250 g mazăre fină 30 g ciuperci uscate două inimi de anghinare o jumătate de pahar de vin alb sec 120 g parmezan pesmet Mod de preparare: Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g […]
Portocale cu ceapa si masline
Ingrediente: 4 portocale mari două cepe dulci, tăiate feliuţe 50 g măsline negre fără sâmburi şi tăiate bucăţele ulei de măsline suc de lămâie Mod de preparare: Curăţaţi bine coaja portocalelor, tăiaţi-le în felii rotunde şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi feliile de ceapă şi măslinele. Ţineţi compoziţia la frigider timp de minimum două ore […]
Colăcei cu vin
Colăcei cu vin Ingrediente: 200 g zahăr o jumătate de litru de vin alb bun o jumătate de litru de ulei 30 g tartrat 10 g bicarbonat de sodiu un praf de anason 1,5 kg făină Mod de preparare: Din aceste ingrediente se prepară un aluat destul de moale, ce se frământă bine de tot […]
Food Of The World – Greek (video)
Food Of The World – Greek
Salată de legume si fructe
Ingrediente: 3 morcovi bine curăţaţi 3 mere fără coajă 3 rădăcini de ţelină curăţate o mână de stafide (dacă e posibil, ecologice) bine spălate un sfert de castravete spălat foarte bine un ardei mic, fără seminţe două pere o portocală sau un grepfrut Mod de preparare: Tăiaţi ingredientele de dimineaţă şi amestecaţi-le bine. Cantitatea […]
Cocktail French 75
O reteta simpla de cocktail french 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie pe margine Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: câteva picături de sirop […]
Florida Cocktail
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu sau mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4/10 suc de grapefruit 2/10 suc de portocale 2/10 suc de lămâie 2/10 sirop de zahăr apă carbogazoasă Cocktailul Florida a apărut […]
Crap in bere
Ingrediente: un crap de aproximativ un kg două ouă 120 g făină 3 linguri de ulei sare piper ulei pentru prăjit bere Sosul: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se […]
Sos de rosii
Ingrediente: 30 g de rosii uscate sau conservate in ulei 125 g unt sau crema de branza 1 catel de usturoi 2 crengute de tarhon sare piper Mod de preparare: Pasati 30 g rosii uscate, conservate in ulei, 125 g unt sau crema de branza, 1 catel de usturoi si 2 crengute de tarhon, […]
Flamingo Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie 2 cl suc de ananas câteva picături […]
Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush (video)
Food Of The World – Lebanese Cum se prepara Baba Ghanoush Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush
Pulpe umplute
Ingrediente: 10 pulpe de pui 900 g ciuperci proaspete 500 g ceapă 100 g usturoi 2 kg roşii 10 porţii de orez sârbesc gata preparat 50 g sare 5 g piper 250 ml Cognac Sosul: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire […]
Păstrăv cu bere
O reteta delicioasa de pastrav cu bere din: patravi, lamai, ceapa, faina, foi de dafin, bere, sare si piper Ingredinete: 10 păstrăvi 10 lămai 10 cepe 150 g făină două foi de dafin un litru de bere 50 g sare două grame piper Mod de preparare: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu […]
Sos pentru peste
Ingrediente: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. Se lasa sa se omogenizeze circa 1 ora […]
Siropuri din legume si fructe
Ingrediente: 1/3 zeama de morcovi 2/3 suc de portocale 2/3 suc de rosii 1/3 suc de mere lapte dulce banana Mod de preparare: La un pahar mare puneti: 1/3 zeama de morcovi si 2/3 suc de portocale sau 2/3 suc de rosii si 1/3 suc de mere. Umpleti paharul cu o banana pasata sau […]
Firemans Sour Cocktail
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie Se serveste la orice oră Ingrediente: sucul de la două lămâi 3 ci rom alb un ci rom ambrat o linguriţă de zahăr pudră 4-5 picături sirop de […]
Food Of The World – Chilean – Empanadas (video)
Food Of The World – Empanadas Food Of The World – Chilean – Empanadas
Fat Boy Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Fat Boy din: suc de portocale, frunze de menta, apa Evian, suc de morcovi si ananas. Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de ananas cu frunze şi paie Se serveste la orice oră […]
Rulada cu inghetata
Ingrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta Mod […]
Bors de tarhon
Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se amestecă […]
Cartofi la cuptor cu crema de branza
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt ulei pentru uns tava sare piper marar 150 g branza proaspata 100-150 g smantana 3-4 fire usturoi verde o lingura patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare şi […]
Berea in Evul Mediu
In Evul Mediu, producţia de bere a crescut mai ales în interiorul mănăstirilor, acestea reprezentând adevărate oaze de linişte în raport cu climatul turbulent care predomina în afara lor. Aici, pelerinii poposeau şi se refăceau cu ajutorul unei băuturi nu doar plăcute şi îmbătătoare, ci în primul rând sigure. Fierberea mustului de cereale şi fermentaţia […]
Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci
Ingrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi creveţii. Incorporaţi apoi smântână, amestecând totul, şi […]
Inghetata cu frisca si capsuni
Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine […]
Evian Punch Cocktail
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – 2 felii de ananas pe margine şi cireşe verzi Se serveste la orice oră Ingrediente 80 g suc de mărar 50 g suc de morcovi 70 g suc de mere 40 g ananas tăiat în bucăţi […]
Pui cu bere şi ardei iute
Ingrediente: două kg piept de puii 5 ardei iuţi roşii în oţet 300 g ceapă 50 g usturoi 50 g roşii în bulion 1.500 ml bere neagră 800 g arpagic oregano 250 ml ulei 50 g sare Mod de preparare: Pieptul de pui se taie julienne şi se rumeneşte în ulei. Usturoiul se pisează. […]
Prajiturele cu nuci si cacao
Ingrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra Mod de preparare Sc pun […]
Cartofi copti
Ingrediente: 8 cartofi noi 30-40 g unt 2 rosii 8 felii de cascaval 1 ardei gras chimen 2-3 catei de usturoi ulei sare Mod de preparare: Se aleg 8 cartofi mari sau 12 cartofi mijlocii. Se spală foarte bine şi se fierb 20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi. […]
Sos de bere neagra
Sos de bere neagra din: miere, ketchup, bere neagra, sare, piper, sos worchestershire. Ingrediente: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire […]
Cum se prepara sos de tomate (video)
Ingrediente: 3 fresh tomatoes 1 spicy red or green pepper ½ red onion 1 scallion 3 tbsp olive oil salt and pepperjuice from half a lemon salt and pepper coriander leaves 1 mixing bowl 1 sharp knife 1 cutting board 1 serving bowl 1 spoon Poate fi servit ca un preparat ca fel principal […]
Pulpa de porc cu bere
Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu boabe de cuişoare. Apoi, pe […]
Oua umplute
Ingrediente: 6 ouă 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi (sau o cutie cu pateu de ficat) pătrunjel verde tocat foarte mărunt maioneză sare piper Mod de preparare: Ouăle fierte tari se curăţă şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi […]
Chec cu migdale
Chec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar. Ingrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar Mod de […]
Painici umplute
Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie de bere 3/4 ml lapte 1 lingurita cu zahar 2 oua sare Pentru umplutura: 500 g carne de porc mai slaba sau pui 2 cepe 2 ardei grasi 2 oua 300 g cascaval 1 cutie ciuperci Mod de preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. […]
Istoria berii
Berea la egipteni şi la babilonieni La egipteni (începând cam de la anul 3.000 î.C.), berea a avut o importanţă şi o răspândire majore. Se credea că descoperirea ei se datora zeului Ra, care le dăruise oamenilor berea. Supuşii faraonilor erau obişnuiţi încă din copilărie s-o consume, berea fiind considerată deopotrivă aliment şi băutură cu […]
Orez cu legume si ciuperci
Ingrediente: 1 cana cu orez 1 cutie cu mazare 1 cutie cu ciuperci 2 ardei grasi de diferite culori 1 telina 1 morcov 3 cepe 1 cub concentrat de legume 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Dizolvă concentratul într-un litru de apă fierbinte. Taie legumele cubuleţe […]
Lasagna vegetala cu dovlecel
Ingrediente: 500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare piper Mod de preparare: Pregăteşte sosul de roşii. […]
Cozonac rulat cu crema de nuci
Ingrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr 500 g făină un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si o lingură de lapte o linguriţă […]
Dovlecei umpluti cu branza
Ingrediente: 3 dovlecei de mărime potrivită 250 g brânză telemea sau caşcaval 200 ml smântână 50 g unt 2 ouă mărar piper pesmet Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi necurăţaţi se fierb în apă cu sare timp de 10 minute. Reci se taie în jumătăţi pe lungime, li se îndepărtează mijlocul şi se aşază […]
Cum se prepara supa de fasole neagra (video)
O reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente: 100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion , peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1 […]
Cuba Libre Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Familie – Highball Categorie – Rum drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie cola Este una dintre cele mai cunoscute şi consumate băuturi din lume. Preparare: Cuba […]
Sarmale cu orez si stafide
Ingrediente: varza acra sau dulce o cana de orez o cana de apa 2 cepe 50 g stafide patrunjel marar piper macinat pasta de tomate 1-2 foi de dafin Mod de preparare: Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acră sau dulce, însă este de preferat cea acră. O cană de orez se pune […]
Crema cu verdeata – dressing
Ingrediente: 125 g margarina 10 fileuri de sardine sucul si coaja rasa de la o lamaie 1 catel de usturoi 1 lingurita capere sare piper Mod de preparare: Pasati 125 g margarina cu 10 fileuri de sardine, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 catel de usturoi, 1 linguria de capere. […]
Salata de dovlecei
Ingrediente: 3-4 dovlecei potriviţi 3-4 legături mărar 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 250 ml ulei 1 iaurt mare Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu sare, dar aveţi grijă să nu se sfărâme. După ce s-au răcit se taie în rondele de circa 1 cm grosime. […]
Salata de orez cu alune
Ingrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g mazăre 200 g şuncă 1 iaurt mare 1 lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 100 g alune sărate sare piper Mod de preparare: Fierbeţi separat orezul şi mazărea. Radeţi morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mari iar şunca o tăiaţi cubuleţe mici. Amestecaţi totul cu alunele şi […]
Supa de cartofi cu smantana
Ingrediente: 400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă […]
Vinete cu umplutura de carne tocata
Ingrediente: 4 vinete 1 ceapă 1 ardei verde 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 200 g brânză de capră 200 g carne tocată de vită sare, piper piper cayenne 125 ml supă Mod de preparare: Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă. Pregătiţi ceapa şi […]
Cordial Cobbler Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – goblet mare Familie – Cobbler Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – 2 cireşe roşii conservate în alcool, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g vodka 30 g Cordial Campari sifon fructe proaspete Cobbler sunt băuturi tipic americane, slab alcoolizate, de consumat în […]
Pasta de peste
Din peste mic si chiar din peste cu oase mici se poate prepara o pasta delicioasa, folosita pentru realizarea de tartine. La 2 kg peste (curatat si eliminat capul) se adauga 50 g de otet de 9 grade, 200 ml apa, 300 ml ulei, sare, piper boabe, foi de dafin. Se asaza pestele intr-o cratita, […]
Scrumbii cu ciuperci
Ingrediente: 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare 200 g ciuperci două cepe uscate 3 fire de ceapă verde un pahar de vin alb sec o lămâie două gălbenuşuri 120 g unt o legătură mică de pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa […]
Cocktail Dry Martini
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie sau o măslină Se serveste înainte de mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermouth dry La fel ca puţine altele, este reprezentantul băuturilor amestecate: este, într-adevăr, […]
Ardei cu o crema fina de pui
Ingrediente: 1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare 1 crenguţă de mentă 1 căţel de usturoi 1/2 felie de pâine salbă 150 g ardei gras roşu 25 g miez de nucă măcinat 45 g iaurt natural piper câte 1 vârf boia de ardei iute şi dulce pătrunjel pentru ornat Mod de […]
Cum se prepara Vegetarian Moqueca (video)
Un preparat specific Braziliei. Cum se prepara Vegetarian Moqueca
Cops Reviver Cocktail
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă dublă de cocktail Familie – Sherbet’s Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – coaja uriei lămâi, tăiată în spirală şi o felioară de lămâie pe margine Se serveste la orice oră Ingrediente: câteva bucăţele de lămâie verde o linguriţă de miere o […]
Crap pescaresc
Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta, piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste, rumenindu-se si ele. […]
Rosii a la grec
Ingrediente: 8 roşii 2 linguri pastă de roşii 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml) 2 căţei de usturoi 200 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat) 1 lingură rozmarin tocat sare piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu […]
Daiquiri Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare că a […]
Castraveti cu umplutura de masline
Ingrediente: 2 castraveti pentru salata 150 g branza feta 1 catel de usturoi 50 g de masline fara samburi piper 150 ml smantana 1 plic amestec ierburi Provence 1/2 ardei gras Mod de preparare: Spălaţi castraveţii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtaţi seminţele din fiecare jumătate. Fărâmiţaţi brânza feta cu […]
Ardei umpluti de post
Ingrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în prealabil decojite, şi se […]
Supa cu galusti
Ingrediente: 4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală şi se pun […]
Pulpe de pui cu ceapa si rosii
Ingrediente: 4 pulpe pui 4-5 cepe mici 10 ciuperci 6 rosii mari o crenguta de rozmarin 4-5 linguri de ulei sare piper asortat Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit. Se rumenesc […]
Gustari rapide si apetisante
Ingrediente: 500 g piept de pui fara os sare piper alb unt 4 felii mari de paine prajita 4 frunze de salata crema de branza 2 oua fierte 1-2 fire de usturoi verde o lingura de ulei masline Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se porţionează în patru fâşii mari, […]
Cum se prepara Cinco De Mayo (video)
Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or […]
Budinca de praz cu cartofi
Budinca de praz cu cartofi din: cartofi, paz, branza de vaci, smantana, marar, oua, unt si pesmet. Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2 oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare: […]
Strudel cu dovleac
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 40 ml apa minerala 50 g iaurt 2-3 linguri de ulei de masline 20 g unt 1 ou un praf de sare Pentru umplutura: 500 g dovleac fara coaja un cubulet de unt 10 linguri de zahar un praf de sare 1-2 lingurite de scortisoara 2-3 pliculete de zahar […]
Czarina Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2/4 vodka 1/4 vermouth dry 1/4 apricot brandy o picătură de angostura Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este […]
Sarmale in frunze de sfecla (de post)
Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se fierb până absoarbe orezul apa. […]
Scaricica de porc cu legume
Ingrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se prăjesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie ceapa în jumătăţi şi se […]
Mancare de masline de post
Mancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei. Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă) Mod de preparare: […]
Tarta cu dovleac
Pentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama de la o […]
Ciorba lipoveneasca
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3 rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap Mod de preparare: Se fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1 pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) in 3 […]
Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)
Ingrediente: 3 red onions , chopped into small dice 3 red peppers , chopped into small dice 3 green peppers , chopped into small dice 300 g cheddar cheese , grated 12 slices of processed cheese 300 g cream cheese 3 tbsp chilpotle chilli purée salsa 3 tbsp vegetable oil 1 tbsp dried chilli flakes […]
Aperitive calde
Ingrediente: Pentru umplutura: 150 g crema de branza 8 rosii foarte mici 8 felii de sunca presata Pentru aluat: apa sare 20 g drojdie 200 g faina 6 linguri de ulei 2-3 linguri de lapte Mod de preparare: Pentru aluat se amestecă toate ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să crească […]
Salata de fasole cu costita
Ingrediente: 600 g fasole uscata o ceapa rosie zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g cascaval 50 g crutoane de paine sare piper Mod de preparare: Boabele de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa […]
Pui cu pere
Ingrediente: 4 pulpe mari 4 linguri de ulei de masline o crenguta de cimbru sare piper o lingura de miere un cubulet de unt 1-2 morcovi o telina o ceapa 30 g unt 4 pere mari 1-2 linguri de miere Mod de preparare: Se spala pulpele si se curata de pielite. Se ung cu […]
Originile berii
Originile berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost produsă pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea". După legendă, „inventatorul" berii […]
Saramura de peste
Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se rumeneste mai greu, […]
Turtite cu dovleac
Ingrediente: 4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr vanilat un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe […]
Pulpe de pui cu portocala
Ingrediente: 4 pulpe mari sare piper zeamă de lămâie 1-2 linguri cu miere 4 portocale 50 g unt un morcov o ţelină un ardei verde un fir de praz un măr acru un fir de busuioc Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant […]
Columbia Skin Cocktail
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de cafea măcinată Ingrediente: o jumătate de porţie de îngheţată de cafea de cafea o jumătate de porţie de îngheţată de vanilie 3 cl rom ambrat un cl […]
Bors pescaresc cu leustean
O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie […]
Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)
Ingrediente: 4 beef short ribs salt and pepper 4 tbsp olive oil and for the chimichuri: 1 bunch parsley, chopped 8 garlic cloves, minced 250 ml olive oil 60 ml white wine vinegar 40 ml water 1 tsp salt 1 tbsp oregano ½ tsp chilli flakes ½ tsp ground black pepper 1 tray 1 blender […]
Crema englezeasca
Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau portocale) Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald […]
Devonshire Scones
Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două linguri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pentru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat praful […]
Ciorba de pui a la grec
Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3 linguri […]
Peste cu maioneza
Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se acreste […]
Salata de pui cu fasole verde
Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde o ceapa alba zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline o lingura de miere sare piper o rosie 2 oua fierte 50 g cascaval ras Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă […]
Coconut Dream Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiază Ingrediente: 3/10 cremă de cacao albă 2/10 cremă de banane 4/10 frişca 1/10 cremă de cocos Apărut prin anii ’60, are, în ciuda timpului care s-a […]
Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb
Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina de […]
Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)
Ingrediente: 2 flour tortillas 75 g grated cheddar cheese 1 chicken breast, sliced in half horizontally 2 tbsp olive oil 1 tomato, sliced 1 tsp oregano 1 tbsp lemon juice salt and pepper 1 frying pan with lid tongs 1 spatula 1 spoon 1 bowl 1 grill pan 1 cutting board 1 knife […]
Supă uşoară de legume
Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole verde 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi […]
Tartă cu ceapă şi roşii
Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert 1 ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza […]
Cum se prepara Pui si Galusti (video)
Ingrediente: 1 medium roasting chicken 2 ltr chicken stock 1 tsp bouillon powder 2 tbsp fresh parsely 1 onion 3 garlic cloves 220 g baby carrots 3 celery stalks salt and pepper And for the dumplings: 200 g flour 2 tsp baking powder 1⁄3 tsp baking soda 1 ½ tsp sugar 60 g cold […]
Peste umplut cu ciuperci si stafide
Ingrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile […]
Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir
O reteta de supa crema de dovleac cu bacon si ghimbir din: dovleac, morcov, ghimbir, ceapa, unt, supa, sare, piper, nucsoara, usturoi, smantana, kaizer. Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) […]
Cider Cup Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon Se serveste la orice oră Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite fructe Este băutura Cup […]
Tarta cu foetaj si creveti
Ingrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul […]
Rosii umplute cu orez
Ingrediente: 8 rosii mari 150 g orez cu bobul lung 1 dovlecel 1 morcov o ceapa rosie o legatura de patrunjel verde sare piper alb 4 linguri de ulei 1 fir de cimbru 200 ml suc de rosii Mod de preparare: Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se […]
Marinata de peste din crap sau caras
Marinata de peste din crap sau caras din: crap, boabe de piper, foi de dafin, sare, apa, otet, ulei. Ingrediente: 1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei Mod de preparare: Se curăţă peştele […]
Pizza cu legume si spanac
Ingrediente: 200 g faina un ou 25 g drojdie 5 linguri de ulei un praf de sare 5-6 linguri de lapte 2-3 linguri de apa 3-4 ciuperci suc de orsii 1 ardei verde o ceapa rosie 100 g masline 1 rosie 100 g spanac fiert Mod de preparare: Se pune într-un bol […]
Bere vopsită cu E150
Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform […]
Salata de gulii cu cuburi de carne de vita
Ingrediente: 1 leg. legume pentru supa 4 oase cu maduva 1 kg piept de vita fara oase 10 gulii mijlocii (de cate 150 g) 6 linguri de otet (din vin rosu) 10 linguri de ulei sare piper negru macinat 8 linguri de verdeturi asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de marar […]
Sos de cocktail
O reteta simpla de sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze, otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru macinat piper […]
Claridge Cocktail
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente de […]
Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)
Un preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu proaspete si migdale. Cum se prepara tarta […]
Omleta cu rosii si ciuperci
Ingrediente: 6 oua 100 g cascaval o ceapa 4 ciuperci o legatura marar o lingura smantana sare piper 2 rosii 2 linguri de ulei 50 ml suc de rosii Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi se […]
Tortuleţe cu gutui
Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit de sare Umplutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 linguri de zahăr 1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca Mod […]
Ardei umpluţi cu ciuperci
Ingrediente: 8 ardei mari o mini-baghetă 200 ml lapte un ou 2 cepe 200 g ciuperci proaspete sau congelate 100 g muşchi de porc o lingură de seminţe de chimen grăsime pentru tavă 2 linguri de unt sare piper 2-3 frunze de busuioc pentru ornat Mod de preparare: Se pune într-un bol laptele […]
Crap la gratar
Ingrediente: 1 crap mare cam de 5 kg 1 bucata slanina sare usturoi vin Mo de preparare: Crapul se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza si se lasa 10 minute pentru a-l patrunde sarea. Gratarul incins se unge cu slanina, dupa care se aseaza pe el bucatile de peste. Cand pestele este bine […]