Retete de mancare gustoase si rapide
Musaca de cartofi, vinete si branza
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet…
Read more »Bulgarasi crocanti
Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine…
Read more »Orez cu anghinare
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie…
Read more »Plăcintă cu brânză şi salată
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de…
Read more »Pate de pui cu salvie şi rozmarin
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4…
Read more »Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in…
Read more »Porc cu sparanghel şi bulgur
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr…
Read more »Bulete de carne
Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul…
Read more »Budinca de carne
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod…
Read more »Şuncă cu salvie si cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin…
Read more »Fursecuri
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de…
Read more »Supa dulce
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in…
Read more »Cocktail Selva Line
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie…
Read more »Ton cu anghinare
Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5…
Read more »Cocktail Caribbean night
Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Read more »Tarte cu gem de mure
Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem…
Read more »Creveţi cu sos de capere
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere…
Read more »Orez cu miere
Ingrediente: 250 g orez miere 80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge…
Read more »Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou o crenguţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit…
Read more »Saratele cu smantana si cascaval
Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5 linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de…
Read more »Jumari dulci
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2 linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon…
Read more »Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml…
Read more »Cozonac cu nuca si mac
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de…
Read more »Pui cu sos picant
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod…
Read more »Cocktail Screwdriver
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie Se serveşte la…
Read more »Trufe de ciocolata
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de preparare: Freci…
Read more »Potcoave (desert)
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar…
Read more »Friptură picantă de porc
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4…
Read more »File de pui marinat
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie…
Read more »File de curcan cu legume
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară…
Read more »Friptura de miel glasata
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar…
Read more »Piftie de gasca
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste…
Read more »Sufleu de mere cu gris
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara
Portocale in aluat de clatite
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat,…
Read more »Salata de varza
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde…
Read more »Supa de orez
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare:…
Read more »Salata dulce de telina
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad…
Read more »Sos rosu
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare: lingura de faina…
Read more »Salata de rosii umplute cu varza alba
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La…
Read more »Salata de conopida
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in…
Read more »Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot piciorusele…
Read more »Sos de ciuperci cu ceapa
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod…
Read more »Mancare de cartofi cu pui
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie pieptul de…
Read more »Ciuperci pe friganele
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se…
Read more »Vinete cu ceapa si oua
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1…
Read more »Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in…
Read more »Bors de ciuperci
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod de preparare:…
Read more »Crap cu ciuperci si ceapa
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei,…
Read more »Bureti cu smantana
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte…
Read more »Ardei cu brinza de vaca si smantana
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1…
Read more »Conopida sote cu brinza si unt
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie.…
Read more »Taitei cu parmezan si sos de rosii
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare:…
Read more »Ciuperci cu macaroane
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de preparare: Se fierb…
Read more »Telina pane cu sos picant
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita…
Read more »Borş de fasole boabe cu leuştean
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de…
Read more »Crap cu morcov
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de preparare: Pestele…
Read more »Paste cu clatite
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana…
Read more »Salata de mere si portocale
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare:…
Read more »Cocktail Apri-Bowle
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »Spaghete milaneze
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de…
Read more »Salau in sos de Riesling
Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou…
Read more »Fidea cu usturoi si ciuperci
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de…
Read more »Oua umplute cu sos de lapte
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper…
Read more »Sarlota de ciocolata
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana…
Read more »Galuste
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare:
Galuste
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu…
Read more »Peste cu varza si rosii
Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare Mod de preparare: Se curata si…
Read more »Peste cu cartofi si ceapa
Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare:…
Read more »Friptura inabusita de vaca
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare…
Read more »Pirjoale din muschi de vita
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati,…
Read more »Salata mexicana cu creveti
Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei…
Read more »Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si…
Read more »Frigarui inabusite
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala si se taie carnea…
Read more »Supa cu cartofi si fasole alba
Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit…
Read more »Musaca de cartofi cu brinza si oua
Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata…
Read more »Snitel cu cascaval
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g…
Read more »Biftec cu cartofi prajiti
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in…
Read more »Mazare cu friganele
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare:…
Read more »Fasole verde cu rosii si usturoi
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati…
Read more »Saramura de platica cu ardei iute
O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de…
Read more »Perisoare de cartofi cu sunca
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb…
Read more »Salata de broccoli,cartofi si sunca
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4…
Read more »Salata de citrice
Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de…
Read more »Supa de cartofi si gulii
O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii…
Read more »Legume fierte cu smantana
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de…
Read more »Ficat de porc la cuptor
Ficat de porc la cuptor din: ficat de porc, slanina, otet, ceapa, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, zeama de carne, sare, smantana. Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina…
Read more »Salata cu morcovi si varza murata
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare: Morcovii se rad si se amesteca cu varza…
Read more »Supa verde
Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2…
Read more »Pui tiganesc
Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da…
Read more »Salata de cartofi cu ridichii si branza
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1…
Read more »Pui cu unt si condimente
Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata sare piper zeama de lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul…
Read more »Salata de cartofi cu hering marinat
Ingrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata…
Read more »Pui cu smintina si cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se…
Read more »Telina cu masline
Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie…
Read more »Crap prajit
Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat…
Read more »Salata de cartofi cu mar si oua
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari Mod…
Read more »Salata de cartofi cu sos verde
Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos
Cocktail Mango Frosty
Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.
Read more »Salau cu sos de lamaie
Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu…
Read more »Cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de…
Read more »Fondue cu legume si file de vită
Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5…
Read more »Fondue de ceapă
Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbenuşuri 2 linguriţe muştar 150…
Read more »Salata de legume cu macrou afumat
Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod…
Read more »Pui cu sos ca la Buzau
Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati…
Read more »Pilaf cu carne de berbec şi ceapă
Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu…
Read more »Carne de vita cu sos picant
Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne…
Read more »Supa de varza dulce cu smantana
Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare Mod de preparare:…
Read more »Pui cu vinete, ceapa si usturoi
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei…
Read more »Supa de galuste si carne de vaca
Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper…
Read more »Supa din carne macra de vitel si ou
Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de…
Read more »Medalion din piept de pasare
Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de…
Read more »Gulas din inima de vita
Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima se spala, se…
Read more »Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »Salata de cartofi cu telina si salam
Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet sare…
Read more »Pui umplut cu orez
Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare Mod…
Read more »Salata de castraveti cu mere
Ingrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »Varza cu taitei
Ingrediente: 1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de…
Read more »Chiftelute de ficat
Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata …
Read more »Salata de creveti cu paste fainoase
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde…
Read more »Panna cotta cu pere caramel
Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vanilie 1 crenguţă mică de rozmarin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4…
Read more »Musaca de varza dulce
Ingrediente: 1 varza dulce frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare…
Read more »Mincare cu cirnaciori si ciuperci
Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150…
Read more »Gaina cu sos de ceapa
Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati…
Read more »Cocktail Scotch Holiday
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie Se serveşte…
Read more »Salata cu andive si ridichi
Ingrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod…
Read more »Perisoare cu smantana
Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei…
Read more »Salata de primavara cu untisor
Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru…
Read more »Sote de berbec
Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in…
Read more »Papanasi cu cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Carto
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper…
Read more »Supa de limba
Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba…
Read more »Spaghete cu usturoi
Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute Mod de preparare: Se fierb spaghetele …
Read more »Sarmale cu carne
Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura Mod de preparare: Se ia carne amestecata de…
Read more »Salata de cruditati cu creveti
Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod…
Read more »Varza cu smantana
Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in…
Read more »Carne de porc cu usturoi si rosii
Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite,…
Read more »Galuste de orez prajite
Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50…
Read more »Gratin de cartofi la cuptor
Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se…
Read more »Cotlete cu sos picant
Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins.…
Read more »Sos de ciuperci cu oregano
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »Supa de varza
Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de…
Read more »Supa de curcan
Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina…
Read more »Pizza rapida
Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu…
Read more »Carnaţi ca la Buzău
Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe…
Read more »Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se…
Read more »Raţă cu castraveţi si ceapă
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si…
Read more »Cartofi umpluti cu carne de vita
Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g…
Read more »Supa picanta de pui
Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama…
Read more »Iepure cu sos alb
Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati,…
Read more »Supă de pasare
Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa…
Read more »Fondue franţuzesc cu lichior de vişine
Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi…
Read more »Rulada din piept de pui la cuptor
Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente…
Read more »Supa de legume de iarna
Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de…
Read more »Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare piper 50 g şuncă afumată rucola…
Read more »Tartă cu spanac si branză
Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză Mod de…
Read more »Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei…
Read more »Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g…
Read more »Frigaruie de porc cu sos samba oelek
Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri…
Read more »Rulou cu şunca si branză gouda
Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper Mod de preparare:…
Read more »Fondue mediteraneean
Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos…
Read more »Salata de macaroane cu legume calite
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »Salata de spanac cu oua si peste afumat
Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii