Retete de mancare gustoase si rapide
Carne de porc cu ananas
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de…
Read more »Tort cu alune
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60…
Read more »Sufleu de morcovi si branza de vaci
Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2 ou crud 10 g margarină 5 ml ulei 2 g sare Mod…
Read more »Gogoşi umplute
Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcinată ulei…
Read more »Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul,…
Read more »Rulouri de pui cu spanac si caşcaval
Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub de condiment concentrat tip Knorr Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl…
Read more »Tartă cu afine
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele…
Read more »Miel cu praz si măsline
Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măsline 3 linguri vin alb puţin ulei sare Mod…
Read more »Peşte cu legume la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1…
Read more »Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi
Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline negre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lingură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5…
Read more »Rulouri din piept de pasare
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »Varză roşie cu vin
Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare:…
Read more »Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt
Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1…
Read more »Friptura de vacuta la tava
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin Mod…
Read more »Piept de curcan cu zarzavat in aspic
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu…
Read more »Tort de ananas
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g…
Read more »Ştiucă în sos de stafide
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare…
Read more »Crap cu vin negru
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu…
Read more »Gaina umpluta
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru…
Read more »Piept de pui
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii…
Read more »Cosulet cu piept de pui
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ Mod de preparare: Orezul se căleşte…
Read more »Sufleu de zmeură
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod…
Read more »Ostropel cu carne de miel
Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet…
Read more »Miel cu mazare
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar …
Read more »Cozonac cu stafide
Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom…
Read more »Reteta zilei: Smoothie de banane si unt de arahide
Smoothie de banane si unt de arahide din: banana, unt de arahide, ciocolata neagra, miere, esenta de vanilie, sare de mare, migdale, kefir, ulei de nuca de cocos. Ingrediente: 1…
Read more »Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5 ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes…
Read more »Clatite cu carne de pasare
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină…
Read more »Carne de pui cu ciuperci
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână Mod…
Read more »File de cod cu cartofi si telina
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1…
Read more »Tartă cu afine
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele…
Read more »Tocinei cu zahar si smantana
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm…
Read more »Ostropel de pui
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de
Taitei de casa II
Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală 400–450 g făină albă Mod de preparare: Se frământă bine un aluat omogen,…
Read more »Tocinei cu branza
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare Mod…
Read more »Peşle înăbuşit cu fennel şi curry
Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fennel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper…
Read more »Retete delicioase: Crap cu sos de rosii
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină…
Read more »Salata verde cu jumari
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după…
Read more »Taitei de casa I
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de…
Read more »Tarta cu spanac
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul…
Read more »Spaghete cu sos de smantana
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt Mod de preparare: Spaghetele se fierb în…
Read more »Piept de miel umplut
Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte Mod de preparare:…
Read more »Reţete de post: Varză acră cu ciuperci
Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200 g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o…
Read more »Pilaf de orez cu boabe de porumb
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se…
Read more »Iepure la cuptor
Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de…
Read more »Papanasi de mamaliga
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit …
Read more »Mazare cu maioneza
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud 2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină…
Read more »Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia
Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măcinată…
Read more »Cocos cu sos de vin
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi…
Read more »Sufleu de vanilie
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10…
Read more »Reţete de post: Pilaf cu urzici
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2…
Read more »Pulpă de miel umplută
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de…
Read more »Salata Rodica
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri:…
Read more »Gulii umplute cu sos de smnatana
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr Ingrediente sos…
Read more »Drob de vinete
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns…
Read more »Musaca de soia cu vinete
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin…
Read more »Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere
Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tulpini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru…
Read more »Angemaht de miel
Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui…
Read more »Ficat de rata cu mere
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc…
Read more »Masline marinate
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează…
Read more »Crochete din cartofi cu branza de vaci
Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare Mod de preparare:…
Read more »Clatite umplute cu sos de ardei
Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper…
Read more »Paste cu soia si sos de roşii
Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel…
Read more »Creveti cu ficat de gasca
Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm…
Read more »Supa de pui cu paste fainoase
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de…
Read more »Retete gustoase: Crap umplut
Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jum
Borş cu perişoare de peşte
Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş…
Read more »Crap în folie cu ciuperci
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de…
Read more »Meniu afrodisiac
Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup…
Read more »Friptură de miel
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »Cartofi frantuzesti cu carnaciori
Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt Mod de preparare: Ungem o tavă…
Read more »Salata orientala
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert…
Read more »Salata nemteasca
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g…
Read more »Budinca de telina
Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua Mod de preparare: Se unge vasul cu…
Read more »Scrumbii la cuptor
Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se…
Read more »Peşte cu legume la cuptor
Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă…
Read more »File de păstrăv
Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre verde 200g fasole verde 200g migdale sărate ulei sare piper curry Mod de preparare: Se…
Read more »Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)
Ingrediente: 270 ml cranberry juice 4 tbsp chocolate syrup 4 tbsp coconut cream few ice cubes 1 glass 1 liquorice straw 2 spoons
Read more »Plăcintă de crap
Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg.…
Read more »Miel cu ciuperci
Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină…
Read more »Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci
Ingrediente: l kg peşte 400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se…
Read more »Şalău cu mujdei verde
Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lapte bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper Mod de…
Read more »Păstrăv cu pesmet si susan
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Hering afumat pe turtiţe de cartofi
Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi…
Read more »Blanchetă de miel
Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare…
Read more »Salata de varza cu sunca
Ingrediente: 500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii 100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr …
Read more »Tagliatelle cu file de peşte
Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 linguri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii…
Read more »Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar
Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2 ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de roşii…
Read more »Sos de rosii III
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de…
Read more »Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură de bulion sare piper pătrunjel pesmet Mod de preparare: Toci ciupercile şi cepele, apoi…
Read more »Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le…
Read more »Farffale cu somon şi mazăre
Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre verde fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l…
Read more »Pulpă de miel in aluat
Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g…
Read more »Pască umplută cu branză si budinca
Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1 lingură margarină 1…
Read more »Reţete de post: Piure de urzici
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi…
Read more »Supa crema
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g…
Read more »Salată de peşte cu şampanie
Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Se pune la…
Read more »Reţete de post: Sarmale de post cu nuci
Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2 kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date…
Read more »File de peste cu smantana
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă v
Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă
Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau vinete, ce ai) 2 linguri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă…
Read more »Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti
Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de post din pufuleţi muştar sare Mod de preparare: Desărezi ghebele sau le decongelezi, le fierbi bine şi…
Read more »Ciorbă de burtă de miel
Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel…
Read more »Salată cu murături si păstrav afumat
Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1 castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »Bors de miel cu lobodă
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3…
Read more »File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb
Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de…
Read more »Sufleu de zmeură
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod…
Read more »Macrou a la Napoli
Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »Salata din oua de prepelita cu ciuperci
Ingrediente: 24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1 gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori 100 ml de vin…
Read more »Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)
Ingrediente: 2 tsp sea salt 1 lime wedge 50 ml gold tequila 15 ml Cointreau Juice of 1/2 a lime Ice cubes 2 tsp sea salt 1 lime wedge…
Read more »Supa Chinezeasca
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute…
Read more »Salata de telina
Ingrediente: 200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în apă…
Read more »Sos de rosii II
Ingrediente: 4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri de Vegeta aspirine Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi rase…
Read more »Reţete de post: Chiftele de soia marinate
Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov 2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper oregano 1 lingurita condiment Ingrediente…
Read more »Salată de şalău cu smântână
Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 linguri zeamă de lămâie 1linguriţă muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper…
Read more »Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde
O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente:…
Read more »Ciorbă pescărească la ceaun
Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg…
Read more »Salata de pui cu legume
Ingrediente: 350 g salată verde 2 morcovi 2 fire de ţelină 1 ceapă 400 g piept de pasăre 6 linguri de ulei 3 linguri de oţet sare pătrunjel 2 linguri…
Read more »Rulouri de stavrizi ă la Russe
Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori…
Read more »Salata de dovlecei cu smantana
Ingrediente: 4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână Mod de preparare: Se curăţă dovleceii…
Read more »Şalău pane cu mujdei
Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf…
Read more »Hribi cu usturoi
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit…
Read more »Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)
Ingrediente: 25 ml Raspberry liqueur 10 ml Blackberry liqueur 50 ml gold tequila 50 ml apple juice 25 ml fresh squeezed lemon juice 25 ml cranberry juice 4 ice…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu afine si zmeura
Prajitura cu afine si zmeura din: zahar, faina, praf de copt, sare, unt nesarat, ou, amidon, afine, zmeura, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar…
Read more »Ciorbă ca-n Delta Dunării
Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, biban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 morcovi…
Read more »Sufleu de mere
Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu seminţele,…
Read more »Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi
Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare piper 1 ceapă ulei Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator…
Read more »Ciorbă de peşte cu slănină
Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afumată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin…
Read more »Colţunaşi cu brânză si dulceaţă
Ingrediente aluat: 250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g smântână 2…
Read more »Rulada de spanac umplută cu şuncă
Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână sos alb pe…
Read more »Salata de cruditati
Ingrediente: 1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr jumătate de ţelină rasă Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para şi mărul…
Read more »Crap gătit chinezeşte
Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă…
Read more »Salata de cruditati cu sos de smantana
Ingrediente: 1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g smântână miere după gust sare piper alb măcin
Salata berlineza
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2 cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă…
Read more »Sos remulat
Sos remulat din: maioneza, castraveti murati, oua, patrunjel, tarhon, piper, mustar, otet, sare. Ingrediente: 700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de pătrunjel 300 g…
Read more »Şalău pe pat de spanac
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper Mod…
Read more »Miel la cuptor
Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1…
Read more »Sufleu de caise
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de preparare: Caisele se…
Read more »Sos picant de iarna
Sos picant de iarna din: rosii, gogosari rosii, ardei capia, radacina de telina, ceapa, otet, ulei, zahar, chimion, piper, sare, ardei iute. Ingrediente: 5 kg rosii 20 gogosari rosii 5…
Read more »Salata de ciuperci cu maioneza
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline…
Read more »File de somotei cu sos de morcovi şi portocale
Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare:…
Read more »Reţete de post: Mancare de ţelină
Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi…
Read more »Unt negru
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul…
Read more »Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv afumat sare piper 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi ridichea, morcovul şi mărul, le speli…
Read more »Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare
Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1…
Read more »Budincă de tăietei cu brânză de vaci
Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă…
Read more »Sos de rosii I
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper Mod de preparare:…
Read more »Ciorba de fasole
Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei…
Read more »Sos pentru vanat
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu Mod de preparare: Se…
Read more »File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce
Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smântână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de…
Read more »Sos de usturoi si cartofi
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor …
Read more »Salata asortata
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper…
Read more »Aperitiv de şalău, somn sau cod
Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g castraveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod…
Read more »Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or…
Read more »Ciorba de conopida cu afumatura
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă…
Read more »Sos de smantana
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de…
Read more »Salată de fasole verde cu ton
Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se decongelează…
Read more »Rulouri cu hamsii
Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină,…
Read more »Drob de pui
Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel…
Read more »Scrumbie la grătar cu sos de smântână
Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele se…
Read more »Bors Rusesc
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1…
Read more »Salata cu branza
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr…
Read more »Trigoane cu migdale sau nuci
Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel …
Read more »Sos de ardei
Ingrediente: 100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust Mod de…
Read more »Rulada chec cu ciuperci
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână Mod de preparare: Se taie ceapa…
Read more »Hribi cu sos tomat
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper Mod de preparare: Top