Retete culinare
Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla
O
reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati
de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate,
varza rosie, sfecla, mustar si…
Read more »Cremă de lapte
O
reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei
de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml
lapte 50 g unt 40 g faina…
Read more »Salată tropicală cu carne de vită şi orez
O
reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita,
orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare,
piper, otet balsamic, ulei…
Read more »Parfe de căpşune cu sos de portocale
O
reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar,
galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200
g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca…
Read more »Toast integral cu banane si miere
O
reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere
si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane,
feliate miere lichida, pentru servit…
Read more »Sandwich cu oua si spanac
O
reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac,
parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute
20 ml lapte 30 grame…
Read more »Supa marocana cu naut
O
reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina,
curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei…
Read more »Supa Pho
Istoria
seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului
Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason
stelat, care se toarnă peste…
Read more »Retete culinare savuroase
Retete
culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de
cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de
ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de…
Read more »Cartofi noi copţi cu barbun umplut
O
reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline,
fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare,
piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi.…
Read more »Mee goreng
Cei
care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa
guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă
mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker.…
Read more »Tabbouleh cu brânză de capră
O
reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii
cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute,
piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi,…
Read more »Parfe de zmeură cu bezele
O
reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar,
frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana
zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida…
Read more »Punch de ananas si mere
O
reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de
ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de
mere 10…
Read more »Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper
O
reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc,
branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de
porc, picant 150 g branza…
Read more »Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
O
reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de
masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie,
mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »Reteta zilei: Pizza Calzone
O
reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline,
sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper.
Ingrediente pentru blat: 230 de grame…
Read more »Taitei Yakisoba
Yakisoba
sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând
mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In
japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se…
Read more »Cocktail de capsuni si portocale
O
reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni,
portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange.
Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii…
Read more »Sos guacamole
O
reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi,
rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie
zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel…
Read more »Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
O
reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez,
supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod,
creveti, pak…
Read more »Risotto cu fructe de mare
O
reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez,
creveti, caracatita, coaja de lamaie,…
Read more »Cum se prepara Punch de fructe (video)
O
reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non
alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se
prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »Dovlecei umpluţi în stil italian
O
reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de
masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa
verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si…
Read more »5 feluri de a face pizza
Aluat
de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g
de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml…
Read more »Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado
O
reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din:
portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli
si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale…
Read more »Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
O
reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline,
usturoi, frunze de spanac,…
Read more »Parfe de caise
O
reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200
g smantana Mod…
Read more »Cum se obtin pastele ravioli
Aşezaţi
o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre
dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul
unei jumătăţi a foii (cea mai apropiată…
Read more »Piure de vinete cu cimbru
O
reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline
extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare
(sau 2 medii) 3 linguri ulei de…
Read more »Friptură de vită cu salată de orez
O
reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita,
rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel,
ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar…
Read more »Taiţei din făină de fasole
Aceşti
taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole mung
măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru
prepararea supelor chinezeşti, dar şi la…
Read more »Salată italienească cu legume şi paste
O
reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei,
dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de
O
reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop
de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl
Calvados 0,5 l suc de portocale 2…
Read more »Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
O
reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi,
unt, oregano, faina si branza…
Read more »Tartă cu bacon şi sparanghel
O
reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de
masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta,
parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat…
Read more »Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan
O
reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci,
cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc,
ghimbir, mustar cu boabe, otet de…
Read more »Sos de pere şi gorgonzola
O
reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte,
ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g
gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1…
Read more »Cartofi dulci cu pasta harissa
O
reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa,
smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati
felii 1 lingura de pasta harissa smantana…
Read more »Parfe de ciocolată
O
reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide,
dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2
linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20…
Read more »Crostino toscan
O
reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa,
capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie,
sare si piper. Ingrediente: 300 g…
Read more »O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro
O
sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma
de 46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie
organizată, marţi, la Geneva,…
Read more »Dovlecei la grătar cu prosciutto
O
reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei
de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de
patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama…
Read more »Orez indian
O
reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi
de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala
100 g de mazare,…
Read more »Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai
O
reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu
mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g
de branza cu mucegai albastru…
Read more »Sos de broccoli şi ricotta
O
reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g
ricotta sarata maturata 2 buchete mici de…
Read more »Furnici în copac
In
ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind
specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne
de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul…
Read more »Parfe de visine
O
reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar
vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g
visine 200 g iaurt 200 g…
Read more »Antreuri cu prosciutto si telina
O
reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet
de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.
Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon…
Read more »Tartă cu zmeură
O
reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton
de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura
si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat…
Read more »Sos aromat de fazan
O
reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina,
morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin,
scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa…
Read more »Cocktail cu ghimbir
O
reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc
de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir
candel 0,5 l ceai negru…
Read more »Ciuperci şi cârnaţi la cuptor
O
reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa,
carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si
ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline…
Read more »Salată de raţă marinată cu bulgur
O
reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata,
usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala,
ulei de masline, fructe de kumquat,…
Read more »Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly
O
reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao,
sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata,
unt, miere, smantana, fulgi de migdale…
Read more »Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca
O
reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella,
faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan,
mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un…
Read more »Orez cu curcan în stil indian
O
reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez
basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de
dafin, morcovi, ceapa verde, boabe…
Read more »Kebab de miel şi cartofi
O
reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei
gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta.
Ingrediente: 200 g…
Read more »Taiţei udon
Cuvantul
udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des
folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi,
măsurând 5 mm in diametru. De obicei…
Read more »Ingheţată de caise cu mascarpone
O
reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte,
oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g
zahar 100 ml lapte 2 oua…
Read more »Salată de pui cu mango
O
reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia,
ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata,
coaja de portocala, mustar de…
Read more »Cremă de brânzeturi proaspete
O
reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta
de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza…
Read more »Linguine cu pesto de năsturel şi migdale
O
reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete,
nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de…
Read more »Punch de brandy
O
reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e
grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de
lamaie 2 cl sirop…
Read more »Cum se prepara Hamburgeri (video)
O
reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara
Hamburgeri Vezi mai multe video din blog…
Read more »Zarzuela (tocanita)
Zarzuela
este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este
făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele
O
reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana,
galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie
si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt…
Read more »Ingheţată cu ciocolată si fructe
O
reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj,
unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra,
lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140…
Read more »Miel cu legume de primăvară
O
reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare,
fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei
de masline, vin rosu,…
Read more »Salata de pui cu mango si curry
O
reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de
masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata
verde, mango,…
Read more »Sos brun
O
reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si
sare. Ingrediente: 1 kg oase…
Read more »Burgeri din porumb şi fasole cu salsa
O
reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole,
naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii
cherry, ceapa rosie, zeama de lime…
Read more »File de somon pe grătar
O
reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia,
zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi.
Ingrediente: 1 file de…
Read more »Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
O
reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi,
ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de
lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente:…
Read more »Şapte metode ciudate de a slăbi
Renunţarea
la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul
gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se
poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei…
Read more »Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate
O
reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din:
bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados,
smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si…
Read more »Retete culinare delicioase
Retete
culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate O reteta
de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin,
cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura…
Read more »Waterzooi
Deşi
nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades
flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi
prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei.
Se…
Read more »Punch de portocale
O
reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec,
zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4
portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200…
Read more »Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
O
reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos,
unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom.
Ingrediente: 3 linguri de cacao…
Read more »Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi
O
reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de
rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi,
rozmarin si piper.…
Read more »Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
O
reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb,
mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si
macrou. Ingrediente: 1 lingura otet…
Read more »Negresa cu banane si ciocolata
O
reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane,
ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de
vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g…
Read more »Ton provensal
O
reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii,
cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest…
Read more »Risotto copt cu sparanghel
O
reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez,
supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry
si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de…
Read more »Salată de crab cu grepfrut
O
reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza,
chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de
crab, nasturel, andiva si frunze de…
Read more »Punch de visine si portocale
O
reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala,
suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g
visine 1 portocala 8 cl suc…
Read more »Inghetata de rubarba
O
reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb,
galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g
rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri…
Read more »Sos de ciuperci cu pătrunjel
O
reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel…
Read more »Tacos cu porc şi fasole neagră
O
reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia
afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue,
fasole neagra, coriandru, lipii, avocado,…
Read more »Budinca cu sos de rom şi ciocolata
O
reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua,
faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.
Ingrediente: 50 g…
Read more »Reteta zilei: Salata de vinete
O
reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei,
usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 6 linguri ulei de…
Read more »Retete internationale: Supă Wonton
Avându-şi
originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând
supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din
yun tun, o expresie mandarină care inseamnă…
Read more »Inghetata de menta
O
reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de
menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500
ml lapte 150 ml…
Read more »Salata de avocado si telina
O
reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez
de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin
de masline, otet de vin alb,…
Read more »Sos spumos cu lămâie
O
reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru,
foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie
50 g unt 4 boabe…
Read more »Burgeri de somon cu hrean
O
reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de
hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac,
nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente:…
Read more »Salată de raţă marinată
O
reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de
lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte
O
reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din:
scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de
masline, sare de mare, piper,…
Read more »Pui cu şuncă de Parma crocantă
O
reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde,
piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie.
Ingrediente: 450 g…
Read more »Salata Waldorf
Salata
Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe
nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez
Waldorf, în anii 1890,…
Read more »Negresa de ciocolată cu zmeură
O
reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra,
ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura.
Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in…
Read more »Sos bechamel cu caşcaval
O
reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina,
cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte
integral 50 g unt 35 g faina alba 100…
Read more »Ingheţată de piersici cu iaurt
O
reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici,
zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g
compot de piersici 200 g zahar 250…
Read more »Salată de ananas
O
reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas,
ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in…
Read more »Briose cu ciocolata topita
O
reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao,
zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata
alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2…
Read more »Sandvis cu peste prajit si salata
O
reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de
masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea
soarelui, castravete, otet de vin…
Read more »Punch de capsuni si miere
O
reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni,
miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g
piure de capsuni 4 lingurite…
Read more »Scoici Saint Jacques la foc iute
Scoicile
Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă
grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc,
ele devin extrem de dure şi…
Read more »Retete internationale: Midii marinate
O
reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de
dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc
acum aproape tot timpul anului, ceea…
Read more »Pui imperial
O
reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper,
frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan,
dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc…
Read more »Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi
O
reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei
de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc,
paine si ulei de masline. Ca aperitiv…
Read more »Salată caldă de pui cu susan
O
reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi
de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee,
andive, patrunjel, oregano,…
Read more »Pastrav cu migdale
O
reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin
alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4
pastravi 100 g unt 100 g migdale…
Read more »Sos de somon şi dovlecei
O
reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa,
seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb.
Ingrediente: 150 g somon afumat 3…
Read more »Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
O
reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de
morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de
masline, fasole neagra, rosii si avocado.…
Read more »Inghetata de coacaze rosii
O
reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri,
smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g
smantana 2 linguri zahar Mod de…
Read more »Salată orientală de pui
O
reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee,
portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si
usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115…
Read more »Linguine cu sos rece
O
reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de
masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine
si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de…
Read more »Vichyssoise
Supele
franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt
populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în
1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din…
Read more »Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
O
reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac,
piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente:…
Read more »Inghetata cu frisca si piersici
O
reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou,
lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1
ou 300 ml lapte zahar…
Read more »Salată cu mentă
O
reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta,
ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la
cutie 1 salată verde 4 roşii coapte…
Read more »Cocktail Sweet And Fruity
O
reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale,
caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente:
500 g capsuni 2 portocale 500 g caise…
Read more »Tăiţei reci cu legume
O
reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide,
sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei
iute, morcovi, telina…
Read more »Inghetata de zmeura
O
reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente:
1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida Mod de preparare:
Speli, cureţi şi…
Read more »Salată mixtă cu pancetta
O
reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde,
papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline,
otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde…
Read more »Ingheţată de portocale
O
reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar
pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida
250 ml suc de portocale 6…
Read more »Punch cu brandy
O
reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey
bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie.
Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8…
Read more »Salata de spanac si mar verde
O
reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde,
pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt…
Read more »Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
O
reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon,
smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si