Retete de post
Retete de post: Ghiveci calugaresc cu verdeata
Ghiveci
calugaresc cu verdeata din; cartofi, morcovi, ardei grasi, vanata,
rosii, ceapa, mazare, usturoi, suc de rosii, foi de dafin, ulei, sare,
piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi…
Read more »Retete de post: Biscuiti cu alune
Biscuiti
cu alune din: faina, alune, vin alb dulce, ulei, zahar, esenta de
vanilie, praf de copt, miere. Ingrediente: 500 g faina 200 g alune
zdrobite 140 ml vin alb…
Read more »Supa rece de fructe cu scortisoara
Supa
rece de fructe cu scortisoara din: mere, lamaie, compot de cirese,
compot de visine, compot de prune, baton de scortisoara, frisca, apa,
sare. Ingrediente: 2 mere 1 lamaie cate…
Read more »Supa de fasole cu legume
Supa
de fasole cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, pastarnac, telina,
ulei, ardei gras, rosii decojite, sare, telina, patrunjel verde.
Ingrediente: 200 g fasole uscată 1 ceapă 3-4 morcovi 1 păstârnac
1 ţelină 3 linguri ulei…
Read more »Retete de post: Bors de loboda
Bors
de loboda din: loboda rosie, ceapa verde, cartofi, morcovi, bors,
taitei, sare, ulei, leustean. Ingrediente: 6 legaturi loboda rosie 1
legatura ceapa verde 2 cartofi 2 morcovi 500 ml…
Read more »Reteta de post: Supa de cartofi
Supa
de cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, rosii in bulion, boia, ulei,
marar, sare. Ingrediente: 3 cartofi o ceapa un mrocov 2-3 rosii in
bulion o lingurita cu varf de…
Read more »Reteta de post: Chiftele de legume
Chiftele
de legume din: cartofi, spanac, ceapa verde, ceapa alba, miez de paine,
supa de legume, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 300 g
spanac o ceapa alba mica…
Read more »Mancarica de fasole cu rosii si usturoi
Mancarica
de fasole cu rosii si usturoi din: fasole verde, rosii decojite in suc,
ceapa, usturoi, faina, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 500 g
fasole verde congelată 2 cutii cu…
Read more »Reteta de post: Supa crema de urzici
Supa
crema de urzici din: urzici, cartofi, ceapa, lapte de soia, usturoi,
ulei de masline. Ingrediente: 1 kg urzici 2 cartofi 1 ceapa 100 ml lapte
de soia 2 catei…
Read more »Reteta de post: Cartofi picanti
Cartofi
picanti din: cartofi, ulei de masline, usturoi, ardei iute, concentrat
de legume, piper boabe, chimen, boia iute, busuioc, oregano.
Ingrediente: 750 g cartofi 3 linguri cu ulei de masline…
Read more »Reteta de post: Varzari
Varzari
din: faina, apa, ulei, sare, varza dulce, ulei, cimbru, zahar, sare,
piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 ml apa 50 ml ulei sare
pentru umplutura: 1 varza…
Read more »Reteta de post: Salata de vinete
Salata
de vinete din: vinete, rosii, dovlecei, ceapa, ulei de masline, sare.
Ingrediente: 500 g vinete 2 rosii 2 dovlecei 1 ceapa 75 ml ulei de
masline sare Mod…
Read more »Reteta de post: Fasole picanta
Fasole
picanta din: fasole uscata, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, cimbru,
ulei, sare, boabe de piper. Ingrediente: 500 g fasole uscata 1 ceapa 1
ardei iute 2 linguri cu…
Read more »Reteta de post: Placinta cu ciuperci
Placinta
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, marar, ulei, sare, piper,
margarina, fiana, ulei, otet. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapa 3
catei de usturoi 1/2 legatura de marar ulei…
Read more »Paste cu rosii, masline si oregano
Paste
cu rosii, masline si oregano din: paste, ulei, ceapa, usturoi, rosii
decojite, vin alb, masline negre, oregano, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de…
Read more »Supa de praz cu morcovi si verdeata
Supa
de praz cu morcovi si verdeata din: morcovi, pastarnac, telina,
cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente:
2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 1 lingura
pastă…
Read more »Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras
Mancarica
de orez cu morcovi, telina si ardei gras din: orez, ulei, ceapa,
morcovi, telina, ardei gras, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente:
250 g orez 3-4 linguri ulei 2 cepe mijlocii 4 morcovi 1 ţelină…
Read more »Retete de post: Supa de praz cu telina si usturoi
Supa
de praz cu telina si usturoi din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi,
radacina de telina, usturoi, ardei gras, rosii decojite, ulei,
patrunjel, telina verde, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fire de praz…
Read more »Retete de post: Orez cu sofran, mazare si busuioc
Orez
cu sofran, mazare si busuioc din: orez, margarina, sofran, sare, piper
alb, ulei de masline, patrunjel, busuioc verde, mazare, rosii cherry.
Ingrediente: 300 orez 50 margarină un praf şofran sare piper…
Read more »Retete de post: Chiftele de naut cu usturoi
Chiftele
de naut cu usturoi din: naut, usturoi, coriandru, patrunjel, chimen,
boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut 1 căţel
Ciorba
de varza cu legume din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de
pastarnac, cimbru, rosii in bulion, zeama de varza, ulei. Ingrediente:
1 varză acră medie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină…
Read more »Retete de post: Supa de usturoi cu crutoane
Supa
de usturoi cu crutoane din: usturoi, apa, concentrat de legume, ulei,
margarina, sare, piper, crutoane, marar. Ingrediente: 10 căţei de
usturoi 1,5 litri apă 2 cuburi concentrat de legume 3 linguri ulei
1 lingura…
Read more »Retete de post: Bors cu legume si stevie
Bors
cu legume si stevie din: morcovi, radacina de telina, ardei gras,
stevie, bors, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 felie rădăcină
de ţelină mare 1 ardei gras 200 g ştevie congelată 500 ml…
Read more »Retete de post: Ciorba cu legume si soia
Ciorba
cu legume si soia din: soia, morcovi, cartofi, ardei rgas, ceapa,
bulion, zeama de varza, verdeata, sare. Ingrediente: 200 g soia granule
2 morcovi 2 cartofi 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri bulion 500 ml…
Read more »Supa de ciuperci cu patrunjel si telina
Supa
de ciuperci cu patrunjel si telina din: ciuperci, morcovi, telina,
pastarnac, ceapa, praz, ulei, rosii decojite, orez, usturoi, sare,
piper, patrunjel, telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi
1 ţelină 1 păstârnac…
Read more »Reteta de post: Ardei umpluti cu legume
Ardei
umpluti cu legume din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, patrunjel,
suc de rosii, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 250 g
orez 2 morcovi 2 cepe 1…
Read more »Macaroane cu tofu la cuptor
Macaroane
cu tofu la cuptor din: macaroane, legume, branza tofu, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 500 g macaroane 1 punga de legume congelata 500 g
branza tofu ulei sare piper …
Read more »Drob de soia cu albusuri
Drob
de soia cu albusuri din: snitele de soia, ceapa, albusuri, ulei, ceapa
verde, marar, patrunjel verde, sare, concentrat. Ingrediente: 2 pachete
snitele sau cuburi de soia 2 cepe 5…
Read more »Bors calugaresc cu rosii
Bors
calugaresc cu rosii din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi,
telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean,
patrunjel, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapa 500…
Read more »Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar
Ciuperci
cu mujdei de usturoi la gratar din: ciuperci, untdelemn, sare, unt,
mujdei de usturoi. Ingrediente: 300 g ciuperci untdelemn sare
facultativ: unt mujdei de usturoi Mod de preparare:…
Read more »Praz cu măsline în sos de roşii
Praz
cu măsline în sos de roşii din: praz, masline, untdelemn, zeama de
lamaie, pasta de tomate, sare, piper, zahar. Ingrediente: 6 fire de praz
100 g masline 3 linguri…
Read more »Supa de praz cu smantana si crutoane
Supa
de praz cu smantana si crutoane din: praz, morcovi, ceapa, cartofi,
patrunjel verde, sare, untdelemn, smantan, crutoane. Ingrediente: 500 g
praz doi morcovi o ceapa 3 cartofi o legatura…
Read more »Musaca de conopida
Musaca
de conopida din: conopida, rosii, margarina, pesmet, broccoli,
margarina, faina, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2
rosii 1 lingurita cu margarina 1 lingura cu pesmet cateva…
Read more »Musaca de vinete cu patrunjel
Musaca
de vinete cu patrunjel din: vinete, morcovi, radacina patrunjel,
telina, suc de rosii, ceapa, ulei de masline, patrunjel, oregano,
busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete 2 morcovi 1 radacina…
Read more »Musaca de ciuperci cu cartofi
Musaca
de ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcov,
margarina, pesmet, bulion, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 500 g ciuperci 2 cepe 1 morcov 50 g…
Read more »Musaca de mazare si soia
Musaca
de mazare si soia din: cartofi, mazare, soia granule, ceapa, margarina,
pesmet, supa de legume, patrunjel, marar, sare, piper, boia.
Ingrediente: 3 cartofi 400 g mazare 100 g soia…
Read more »Sarmale cu ciuperci si orez
Sarmale
cu ciuperci si orez din: ciuperci, ceapa, morcov, orez, suc de rosii,
ulei de masline, sare, piper, patrunjel, varza murata. Ingrediente: 500 g
ciuperci proaspete 2 cepe 1 morcov…
Read more »Supa de spanac si mazare cu busuioc
Supa
de spanac si mazare cu busuioc din: boabe de soia, mazare, zeama de
legume, ceapa verde, frunze de busuioc, frunze de spanac, lapte de soia,
piper, sare. Ingrediente: 200g…
Read more »Ghiveci calugaresc cu conopida
Ghiveci
calugaresc cu conopida din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline,
pastai fasole, mazare, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel,
conopida, boabe piper, foi de dafin, sare. Ingrediente: 2-3 cepe 1
varza …
Read more »Paste cu rosii, busuioc si tofu
Paste
cu rosii, busuioc si tofu din: paste, rosii, usturoi, busuioc, zahar,
ulei, sare, piper, branza tofu. Ingrediente: 1 punga paste 1 conserva
rosii descojite
Prăjitură
de post cu cartofi din: faina, cartofi, margarina vegetala, zahar, praf
de copt, cacao, gem acrisor. Ingrediente: 400 g faina 2 cartofi 250 g
margarina vegetala 250 g zahar…
Read more »Retete de post: Chec cu lamaie
Chec
cu lamaie din: faina, zeama de lamaie, zahar, apa, ulei, praf de copt,
sare. Ingrediente: 1 1/2 cani cu faina 1/2 cana cu zeama de lamaie 1
cana cu…
Read more »Briose de post cu stafide
Briose
de post cu stafide din: zahar, faina, stafide, sare, praf de copt.
Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 1/2 cani cu faina 100 g stafide 100 ml
ulei 1/2…
Read more »Bame cu sos de mustar
Bame
cu sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.
Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare pentru sos: 4 lingurite cu
mustar 2 lingurite…
Read more »Legume aromate cu cimbru
Legume
aromate cu cimbru din: rosii, usturoi, capere, cimbru, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana de usturoi cateva capere din
conserva 2 crengute de cimbru ulei…
Read more »Clatite cu halva
Clatite
cu halva din: faina, apa minerala, ulei, halva, praf de copt, zahar,
sare. Ingrediente: 300 g faina 500 ml apa minerala 100 ml ulei 200 g
halva 1 lingurita…
Read more »Vinete cu dovlecei cu scordolea
Vinete
cu dovlecei cu scordolea din: vinete, dovlecei, ulei, faina, scordolea,
sare, nuci, miez de paine, ulei, otet, usturoi. Ingrediente: 2 vinete 2
dovlecei ulei pentru prajit 1 1/2 lingura…
Read more »Sarmalute cu arpacas
Sarmalute
cu arpacas din: ceapa, morcovi, telina, rosii, verdeata, ulei, arpacas,
suc de rosii, frunze de vita de vite, sare, piper, cimbru, bulion.
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina…
Read more »Mancarica de prune cu orez
Mancarica
de prune cu orez din: prune, apa, orez, zahar, ceapa, bulion, ulei.
Ingrediente: 1 kg prune oparite 2 l apa 2 pahare orez 2 pahare zahar 1
ceapa 2…
Read more »Tocana de vinete cu ardei si mazare
Tocana
de vinete cu ardei si mazare din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa,
faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare, ulei.
Ingrediente: 500 g vinete 500 g ardei sau…
Read more »Supa de rosii cu usturoi si menta
Supa
de rosii cu usturoi si menta din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 4
linguri cu ulei…
Read more »Salata de ciuperci cu oregano
Salata
de ciuperci cu oregano din: ciuperci de padure, ceapa, usturoi, ulei,
oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 2 cepe 5-6
catei de usturoi ulei oregano sare…
Read more »Tocanita de fasole cu praz
Tocanita
de fasole cu praz din: boabe de fasole, praz, morcovi, ciuperci, foi de
dafin, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 cani de fasole boabe 1
fir de praz 2…
Read more »Varza cu morcovi si hrean
Varza
cu morcovi si hrean din: varza acra, morcovi, hrean, ulei de masline,
marar, cimbru verde, nuci, sare, piper. Ingrediente: 1 varza acra 2
morcovi 1 lingura hrean ras 3…
Read more »Mâncare de conopidă cu broccoli
Mâncare
de conopidă cu broccoli din: conopida, broccoli, ketchup, hasmatuchi,
ceapa, usturoi, ulei de soia, seminte de mustar, ardie iute, zahar,
sare, piper. Ingrediente: 500 g conopida 350 g broccoli…
Read more »Placinta cu spanac si hrisca
Placinta
cu spanac si hrisca din: foi de palcinta, verdeturi, marar, patrunjel,
ceapa verde, praz, boabe de hrisca, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2
kg foi de placinta 1 kg verdeturi…
Read more »Pachetele cu varza si cimbru
Pachetele
cu varza si cimbru din: varza, cimbru, piper, sare, ulei, faina, apa,
sare. Ingrediente: 1 varza cimbru piper sare ulei pentru aluat: 300 g
faina 1/2 cescuta ulei 1/2…
Read more »Pasta de masline cu usturoi
Pasta
de masline cu usturoi din: cartofi, masline, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 300 g masline 4-5 catei de usturoi
ulei de masline sare piper …
Read more »Rosii uscate
Rosii
uscate din: rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, sare de mare,
piper. Ingrediente: 1 kg rosii 5 catei de usturoi 1 ardei iute ulei de
masline sare de…
Read more »Bruschete usturoiate cu busuioc
Bruschete
usturoiate cu busuioc din: rosii, franzela, usturoi, ulei de masline,
foi de dafin, busuioc, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1
Salata
de cuscus cu ceapa rosie si rosii din: cuscus, rosii, ceapa rosie,
otet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g cuscus 4 rosii 1
ceapa rosie 1 lingurita…
Read more »Falafel cu legume si humus
Falafel
cu legume si humus din: naut, usturoi, patrunjel, marar, faina, chimen,
bicarbonat, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g naut fiert
2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1…
Read more »Parjoale de post
Parjoale
de post din: fasole boabe, cartofi, morcovi, radacina de pastarnac,
ceapa, usturoi, faina, pesmet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 250 g
fasole boabe 250 g cartofi 2 morcovi 1 radacina…
Read more »Naut cu sos de tomat
Naut
cu sos de tomat din: naut, rosii in bulion, ceapa, ulei, usturoi, sare.
Ingrediente: 300 g naut o conserva mica rosii in bulion o ceapa o
lingura ulei un…
Read more »Legume la tigaie cu soia şi orez
Legume
la tigaie cu soia şi orez din: orez, tofu, sos de soia, porumb, rosii,
dovlecel, usturoi, ceapa, pesmet, ou, sare, piper, ulei, supa de legume.
Ingrediente: 200 g orez…
Read more »Orez cu broccoli si ciuperci
Orez
cu broccoli si ciuperci din: broccoli, ardei gras, ciuperci, ceapa,
orez salbatic, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, arahide,
branza gouda. Ingrediente: 400 g broccoli 3 ardei…
Read more »Pastă din nuci, alune şi ceapă
Pastă
din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de
masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de
padure 1 lamaie 4-5…
Read more »Retete de post: Pasta de masline cu telina
Pasta
de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g
masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline…
Read more »Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere
Pastă
dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si
chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri
miere 1/2 lingurita chimen macinat…
Read more »Retete de post: Pasta din sfecla cu alune si ceapa
O
reteta savuroasa de Pasta din sfecla cu alune si ceapa din: sfecla,
alune de padure, ceapa rosie, ulei de masline, miere, chimen si marar.
Ingrediente: 4 sfecla mici 200…
Read more »Sarmale de post cu stafide
Sarmale
de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion,
stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca
orez 6 cepe potrivite 1 morcov…
Read more »Trufe din cartofi
Trufe
din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao,
nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml
lapte de soia 150 g zahar…
Read more »Prajitura rasturnata cu dovleac
Prajitura
rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.
Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150…
Read more »Prajitura cu gem
Prajitura
cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar
vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1
borcan mic cu gem…
Read more »Mancare de linte cu ardei capia
Mancare
de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia,
cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2
cepe 1 morcov 1 ardei capia 2…
Read more »Ardei umpluţi cu pilaf
Ardei
umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde,
sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau
gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe…
Read more »Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
Mancare
de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare,
porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei,
sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1…
Read more »Mancare de tofu cu soia
Mancare
de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii,
usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g
granule de soia 1…
Read more »Quinoa cu dovleac
Quinoa
cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina,
foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1
cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele…
Read more »Reteta de post: Vinete umplute
Vinete
umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii,
usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
vinete potrivite