Retete de Paste
Tortilla cu dovleac
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper
40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca Mod de preparare: Se
taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul
(circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie…
Read more »
Read more »
Tzatziki cu chimen
6 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita
chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare:
Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de
coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron,
presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
6 December 2010
Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt Mod de
preparare: Se face un sos din cele doua oua batute cu putina sare si
doua linguri de faina. Sosul trebuie sa fie putin mai gros. Se topeste
untul in tigaie la foc mic si se prajesc feliile de cascaval trecute
prin sosul…
Read more »
Read more »
Sarlota alba cu fructe de sezon
6 December 2010
Ingrediente:
1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra
1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare
3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol
cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu
apa…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu piersici
6 December 2010
Ingrediente:
1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de
migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte
20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de
cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau
grapefruit).…
Read more »
Read more »
Supa galbena de ardei
6 December 2010
Ingrediente:
2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni)
40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite
vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100
g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Galuste cu nectarine
6 December 2010
Ingrediente:
500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1
varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g
unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare:
Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore…
Read more »
Read more »
Afine cu crusta
6 December 2010
Ingrediente:
500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1
plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina
20 g frisca nebatuta Mod de preparare: Spalati si zvantati afinele fara
sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussy Foot
6 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o
felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de lămâie 1/3 suc de portocale 1/3 suc de lămâie
verde câteva…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti
6 December 2010
Ingrediente:
4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g
rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g
crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285
g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod
de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ghiveci
6 December 2010
Ingrediente:
4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de
usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura
ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1
vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1…
Read more »
Read more »
Taietei cu pesto de ardei
6 December 2010
Ingrediente:
3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1
legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50
ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de
preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin
masina…
Read more »
Read more »
Vinete prajite cu frigarui de pui
6 December 2010
Ingrediente:
4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos
iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei
de masline 1 legatura coriandru proaspat Mod de preparare: Se amesteca
sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust, se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete umplute
6 December 2010
Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de
masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4
rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri
patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3
ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza cozile,…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu pui
6 December 2010
Ingrediente:
4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui
sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50
g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata
morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm. Se…
Read more »
Read more »
Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g
parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt
piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul
in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu fenicul şi roşii
6 December 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie
300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de
soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie
varză roşie pătrunjel Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se
eviscerează, se…
Read more »
Read more »
Tarta cu lapte de pasare
6 December 2010
Ingrediente
: 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g
zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca
pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti
cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc cu…
Read more »
Read more »
Budinca de fructe cu sos de citrice
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite
coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1
lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala
Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de
portocala, 1/2…
Read more »
Read more »
Pui cu ravioli
6 December 2010
Ingrediente:
4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu
spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de
tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura
usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze
de busuioc…
Read more »
Read more »
Cocktail Disaronno Driver
6 December 2010
Ingrediente: Disaronno 40 ml votcă 70 ml suc de portocale o portocală
Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o
felie de portocală. Se serveşte cu paiul.
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ceapa caramelizata
6 December 2010
Ingrediente:
150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri
ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g
branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se
curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mango
6 December 2010
Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de
mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom
praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă
nucă de cocos Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si fructe uscate
6 December 2010
Ingrediente:
60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200
g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de
portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe
uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si migdale
6 December 2010
Ingrediente:
5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g
unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se
lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena
(sau de pamant), pastrandu-se cel care…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu rosii si ciuperci
6 December 2010
Ingrediente:
150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2
linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g
branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata
ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt.…
Read more »
Read more »
Batoane de dovleac
6 December 2010
Ingrediente:
500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru
macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos Mod de preparare: Se
curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava
tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste
ele chimenul,…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ton
6 December 2010
Ingrediente
: 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de
chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati
aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate) Mod de
preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Patrunjelul spalat si…
Read more »
Read more »
Macrou picant cu citrice
6 December 2010
Ingrediente:
2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2
lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2
lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul
si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati
pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti
pestele,…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza
6 December 2010
Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un
fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei
de măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie
solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de
apă.…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin
6 December 2010
Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o
lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de
oregano 8 beţisoare de lemn Mod de preparare: Carnea se taie în
cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu fructe
6 December 2010
Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml
frişcă 200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi
două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată
sare Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata
neagră topită,…
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
6 December 2010
Ingrediente:
12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in
otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau
smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2
fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i
in patru (pe lung),…
Read more »
Read more »
Inel de cuşcuş cu pui
6 December 2010
Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii
două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi
căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui
pătrunjel praz Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie
în cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu orez
6 December 2010
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau
orez sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3
căţei de usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat,
care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie
cu două…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu coriandru
6 December 2010
Ingrediente
: 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3
linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama
de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod
de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o
strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
6 December 2010
Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un
ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o
legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline
sos de soia suc de lămâie Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu
apă fiartă,…
Read more »
Read more »
Crema de portocale
6 December 2010
Ingrediente
: 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar
praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior
de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de
preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga
zaharul…
Read more »
Read more »
Flan cu dovleac si coaja de portocala
6 December 2010
Ingrediente
: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g
aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1
lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma
de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »
Read more »
Friptură de vită marinată cu susan
6 December 2010
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri
de mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de
sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două
linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc
de…
Read more »
Read more »
Medalion din carne de cerb
6 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100
g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat
Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o
cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de macaroane cu somon
6 December 2010
Ingrediente
: 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc
verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa
200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin
rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »
Read more »
Flanuri de dovlecei
6 December 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1
lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o
bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si
taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si
prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de vită
5 December 2010
Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi
morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră
de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină
un păstârnac ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se
călesc…
Read more »
Read more »
Somon cu îngheţată de piper roz
5 December 2010
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g
zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un
vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie
mărar Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu legume si sos de branza
5 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu
delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente
sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de
patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa
sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »
Read more »
Tempura cu legume
5 December 2010
Ingrediente
: 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g
broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov
potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri
sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu pui si sparanghel
5 December 2010
Ingrediente:
30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2
lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g
sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt
cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie
mare, se adauga…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu carne de miel
5 December 2010
Ingrediente
clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375
ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1
ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi
zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata,
1 cutie…
Read more »
Read more »
Legume mexicane
5 December 2010
Ingrediente:
mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie
decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se
bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se
inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi
ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa din piept de pui
5 December 2010
Ingrediente:
piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi Mod de
preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o
marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi
pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau
alte mirodenii…
Read more »
Read more »
Mincare de ciuperci cu telina
5 December 2010
Ingrediente:
1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4
lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper,
sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de
preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate
feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. Pofta…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii cu masline
5 December 2010
Ingrediente:
suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu Mod
de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt,
cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Gulii cu carne de porc
5 December 2010
Ingrediente
: 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1
legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt
topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de
carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »
Read more »
Sos tartar cu ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi
patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5
capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru
ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la
desarat daca este cazul, se…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
5 December 2010
Ingrediente:
2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea
soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de
patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare:
Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala
ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si dovlecei
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj,
telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3
dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper
Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »
Read more »
Gerbeaud cu miere
5 December 2010
Ingrediente
aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao
100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema:
5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si
zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g
zahar,2 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau cu ragout de creveti
5 December 2010
Ingrediente:
900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g
ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper
alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de
salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »
Read more »
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat
5 December 2010
Ingrediente
: 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de
pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat
1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati
si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii
5 December 2010
O
reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din:
tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano,
ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300
g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline
cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rosii si ardei
5 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati
cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de
pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare:
Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana
ce se inmoaie. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde cu zer acru
5 December 2010
Ingrediente:
4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata
sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata
binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas
5 December 2010
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr
tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă
de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă
o cutie compot de ananas Mod de preparare:…
Tartă cu brânză de vaci şi portocale
5 December 2010
Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5
portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt
zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie
Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează
împireună…
Read more »
Read more »
Peste cu grapefruit
5 December 2010
Ingrediente
: 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos
Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g
dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt
Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1
lingurita mustar, 250 g iaurt,…
Read more »
Read more »
Lipie cu legume
5 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1
andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti
2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii
taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic
timp de 10 minute,…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu salvie si tarhon
5 December 2010
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2
linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita
tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama
concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se
curata carnea de…
Read more »
Read more »
Clatite la cuptor cu gem de caise
5 December 2010
Ingrediente:
80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un
varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g
gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in
feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml…
Read more »
Read more »
Sfecla rosie gratinata
5 December 2010
Ingrediente:
1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta 100 g smantana
groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de
preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte
sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu
apa rece si curatati-le de…
Read more »
Read more »
Sfecla cu perisoare
5 December 2010
Ingrediente:
1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g
tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3
boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5
cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 lingura…
Read more »
Read more »
Friganele de mei
5 December 2010
Ingrediente:
2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g
cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf
de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g
cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu varza creata
5 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper
chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri
mustar Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie
varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si i…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu sfecla
5 December 2010
Ingrediente:
o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de
cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de
telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare
piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar Mod…
Read more »
Read more »
Tortilla cu dovlecei
5 December 2010
Ingrediente
: 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1
legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de
coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.
Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3
linguri de untdelemn (pe foc…
Read more »
Read more »
Sarlota de branza cu pere
4 December 2010
Ingrediente:
200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350
ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de
gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi
de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere,…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei crocanti
4 December 2010
Ingrediente:
6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau
cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai
piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa,
vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i
afara, sarati-i…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu branza Camembert
4 December 2010
Ingrediente
: 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana
groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de
tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in forma…
Read more »
Read more »
Eclere cu cremă de vanilie
4 December 2010
Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce
150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un
vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o
lămâie Mod de preparare: Apa se fierbe…
Read more »
Read more »
Rulada de omleta cu menta
4 December 2010
Ingrediente
: 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire
de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de
menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza
de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta
taiata, parmezanul ras,…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de Roquefort si nuci
4 December 2010
Ingrediente
: 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca
nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod
de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri,
inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga.
Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati…
Read more »
Read more »
File de peşte cu praz
4 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi
două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii
500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper
ghimbir nucşoară o lămâie Mod de preparare: Cepele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu pui
4 December 2010
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un
sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50
g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean
fidea Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…
Read more »
Read more »
Cremă cu vişine
4 December 2010
Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de
miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de
vişine frişcă fructe proaspete Mod de preparare: Gelatina se pune la
înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la…
Read more »
Read more »
Prajitura chinezeasca
4 December 2010
Ingrediente:
250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g.
faina Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se
adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace
compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu
200…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză
4 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un
borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o
lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb
timp de zece…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu limetă
4 December 2010
Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml
lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o
limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de
vanilie frişcă Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucăţele
şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Puccini
4 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie A fost creat în 1948 de
către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo.
Singurul inconvenient este…
Read more »
Read more »
Sandvişuri cu mozzarela
4 December 2010
Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g
mozzarela doi morcovi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de
usturoi pesto de busuioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii
picant iaurt mărar Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se
spală şi se…
Read more »
Read more »
Gogosele cu gem de caise
4 December 2010
Ingrediente:
250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3
linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem
de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia
dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul pudra…
Read more »
Read more »
Tort cu struguri
4 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de
struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă
proaspătă unt Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu legume
4 December 2010
Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g
mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei
iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare
piper varză murată chimen Mod de preparare: Cepele si usturoiul se
curata si se toaca…
Read more »
Read more »
Sos de capsuni cu galusti de albus
4 December 2010
Ingrediente
: 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de
la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma
intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc.
Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu doua…
Read more »
Read more »
Calzone cu legume şi şuncă
4 December 2010
Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g
făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de
pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano
sare piper un gălbenuş Mod de preparare: Intr-un castronel se
amestecă…
Read more »
Read more »
Doradă cu broccoli
4 December 2010
Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb
demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două
frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar
ulei sare piper Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează,
se spală şi se…
Read more »
Read more »
Capsuni cu crema de vanilie
4 December 2010
Ingrediente:
500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale Ingrediente
crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2
pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe
fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra.
Deasupra se imprastie cateva suvite…
Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto
4 December 2010
Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea
doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi
căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline
salată verde suc de lămâie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de…
Read more »
Read more »
Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto
4 December 2010
Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml
apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de
porumb doi dovlecei o lingură de sos pesto 4 căţei de usturoi piper
ulei pentru tavă varză de Bruxelles Ingrediente: lntr-un castron se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi şi coacăze
4 December 2010
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g
zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată
pudră de scorţişoară Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la
temperatura camerei, se…
Read more »
Read more »
Tarta cu sarlota si fructe
4 December 2010
O
reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar,
galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente aluat : 300 g
faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete
de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6
linguri zahar sau dupa gust Mod…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata
4 December 2010
Ingrediente:
125 g unt 200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de
menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva
picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata
(alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se
rupe bucatele si se pune…
Read more »
Read more »
Parfe de fructe
4 December 2010
Ingrediente:
150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon
(piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod
de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat,
laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand
continuu, pana incepe sa se ingroase…
Read more »
Read more »
Tarte cu crema si pere
4 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4
frunze de menta Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2
oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri
rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in doua…
Read more »
Read more »
Pere cu costita si sos vinegreta
4 December 2010
Ingrediente:
4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250
ml vin alb dulceag piper Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere
de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare,
piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele,
fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat…
Read more »
Read more »
Gogosele cu cascaval
3 December 2010
Ingrediente:
200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod
de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe
razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare
si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc,
introduceti faina…
Read more »
Read more »
Tortilla cu salam si verdeata
3 December 2010
Ingrediente:
8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura
mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3
linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spalati,
zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i
cu un prosop, taiati-i mai intai in patru…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu mere
3 December 2010
Ingrediente:
4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri
miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat
scortisoara cuisoare pisate dupa gust Mod de preparare: Se amesteca
zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot,
bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse toate,…
Read more »
Read more »
Salata turceasca cu sos de kefir
3 December 2010
Ingrediente:
250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g
varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1
castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de
pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
3 December 2010
Ingrediente:
6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1
ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa
de pasare o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu
untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete cu rahat
3 December 2010
Ingrediente:
faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet
rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare:
Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine
nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai
vartos si se lasa…
Read more »
Read more »
Copane de pui gratinate cu parmezan
3 December 2010
Ingrediente:
12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100
ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca
intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o
tava. Lasati-le…
Read more »
Read more »
Chec cu ceai verde si fructe de padure
3 December 2010
Ingrediente
: 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru
uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de
ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de
preparare: Incingeti cuptorul la 180C si…
Read more »
Read more »
Curry cu peste
3 December 2010
Ingrediente:
800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1
lamaie 1 ardei iute 3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2
linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de
preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o
bucatele. Incingeti uleiul intr-o…
Read more »
Read more »
Crap cu legume la cuptor
3 December 2010
Ingrediente:
1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati
marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper
proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie
taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de
preparare: Se curata pestele, se…
Read more »
Read more »
Oua cu sos si verdeturi
3 December 2010
Ingrediente:
5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat
cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel,
marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit
boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de
lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata Tarama
3 December 2010
Ingrediente
: 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei
de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii
taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu
apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza Roquefort
3 December 2010
Ingrediente:
1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2
linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti
pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de
apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa
sarata. Puneti conopida fiarta in…
Read more »
Read more »
Cremsnit cu visine a la Tisa
3 December 2010
Ingrediente:
210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g
cacao Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3
galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine Mod de preparare: Pe
planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castane coapte
3 December 2010
O
reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente:
castane apa sare Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si
se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se
stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se
scot…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si nuca
3 December 2010
Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4
galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit
scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g
zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon
(zeamil…
Read more »
Read more »
Crema caramel
3 December 2010
Ingrediente:
1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru
imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia
si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste
zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat
intr-un castron…
Read more »
Read more »
Crema de piersici
3 December 2010
Ingrediente:
500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de
gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si
vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina
dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe foc…
Read more »
Read more »
Salata de orez
3 December 2010
Ingrediente:
1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1
catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2
lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat Mod
de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre ei…
Read more »
Read more »
Cocktail Prairie Oyster
3 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
dimineaţa şi după-amiaza Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de
ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper
Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie Oyster…
Read more »
Read more »
Cornulete cu dulceata
3 December 2010
Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10
linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa
preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face
un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de ora,…
Read more »
Read more »
Rondele cu parmezan
3 December 2010
Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc
uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi
căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela
Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un
pliculeţ…
Read more »
Read more »
Cartofi cu masline
3 December 2010
Ingrediente
: 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o
crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare
piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si
uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru.
Curatati cateii de…
Read more »
Read more »
Tort cu pere si migdale
3 December 2010
Ingrediente
: 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele
un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura:
2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1
lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,
2…
Paella Valensiana
3 December 2010
Ingrediente:
rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt
eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia)
taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie
taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de
preparare: Se pune ulei…
Read more »
Read more »
Ecler cu struguri şi cafea
3 December 2010
Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g
zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă
Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa, untul…
Read more »
Read more »
Tarta cu ananas
3 December 2010
Ingrediente
: 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g
unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente
umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de
miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si coaja…
Read more »
Read more »
Chec cu brânză şi verdeţuri
3 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g
brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de
măsline 3 linguri de ulei o linguriţă de seminţe de chimen mărar sare
piper ceapă albă ceapă roşie Mod de preparare: Prazul se…
Read more »
Read more »
File de peşte cu legume
3 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g
fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi
dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi
un beţişor scorţişoară sare piper Mod de preparare: Broccoli, fasolea
verde şii cea…
Read more »
Read more »
Brioşe de mălai cu carne
3 December 2010
Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de
usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de
porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână
ardei iute Mod de preparare: Morcovul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu orez
3 December 2010
O
reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole,
boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua,
ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente:
450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50
g boabe de porumb un ardei capia…
Read more »
Read more »
Midii cu vin şi parmezan
3 December 2010
O
reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de
masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper
si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi
căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec
un fir de…
Read more »
Read more »
Ciuperci a la greque
3 December 2010
Ingrediente
: 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2
catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva
crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de
coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in
doua pe lung…
Read more »
Read more »
Paste cu midii şi sparanghel
3 December 2010
Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii
decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75
g unt sare piper o lămâie parmezan Mod de preparare: Midiile se
decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza
de…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste
3 December 2010
Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă
două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină
un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml
smântână sare piper Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de
pătrunjel se curăţă…
Read more »
Read more »
Mâncărică din piept de pui
3 December 2010
Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4
căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii
500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi
muraţi Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun la…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu hering
3 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un
sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml
borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine
neagră Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat
cu…
Read more »
Read more »
Peşte cu pilaf şi mazăre
3 December 2010
Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g
parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel
Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un
castron. Jumătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se
pasează. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu smantana si busuioc
3 December 2010
Ingrediente
: 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau
frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de
pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400
g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri
zeama…
Read more »
Read more »
Conopida cu tocatura de pui
3 December 2010
Ingrediente:
1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata
putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet
150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se
prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de…
Read more »
Read more »
Ruladă din muşchi de porc
3 December 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de
roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline
feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei
varză murată Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un
castron, împreună cu sosul…
Read more »
Read more »
Tarta gascona cu mere
3 December 2010
Ingrediente
aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns
forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3
mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g
smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu grepfrut
3 December 2010
Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4
căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval
3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii
dovlecei Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Mâncare cu pui şi ardei
3 December 2010
Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi
verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă
500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o
lămâie 250 g roşii cherry Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe
în…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita in sos alb
3 December 2010
Ingrediente:
400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de
ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii
Mod de preparare: Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se
adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic.
Adaugati oul si mirodeniile dupa…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata
3 December 2010
O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei
de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan,
patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri
ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez
de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…
Read more »
Read more »
Cocktail Porto Flip
3 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă
Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2
linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu
Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…
Read more »
Read more »
Minibrioşă
3 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3
ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr
vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată
decor de zahăr colorat Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si castane
3 December 2010
Ingrediente:
600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml
lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati
fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja,
cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda.
Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente:
400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g
frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri
de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,
5…
Read more »
Read more »
Ciorba de ardei umpluti
3 December 2010
Ingrediente:
12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez
patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel
sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina
de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat,
oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »
Read more »
Ciorba de gogosari
3 December 2010
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini
de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de
preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc
intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea
un clocot, dupa care adaugam…
Read more »
Read more »
Midii cu pesto şi cartofi
3 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4
căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g
caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic
mărar sos pesto roşii cherry Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »
Read more »
File de peste cu varza acra
3 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de
dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3
linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare:
Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »
Read more »
Vis de ciocolata
3 December 2010
Ingrediente:
250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl
lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6
rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta
originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)
Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari
2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curata ciupercile si se
taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »
Read more »
Ravioli cu usturoi
2 December 2010
Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata Mod de
preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de
ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si
se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile
decojite…