Retete de top:
Legume la cuptor cu sos
3 January 2011
Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână
o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie
oregano Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul,
o lingură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de
lămâie. Dovleceii şi vânătă se…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel împănat
3 January 2011
Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3
căţei de usturoi 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Speli şi cureţi
muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de
morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai
lungi, înfăşori…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă
3 January 2011
Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet
unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4
linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de
menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii
de…
Read more »
Read more »
Burger cu somon
3 January 2011
Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de
lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei
200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de
salată o lămâie Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l
bucăţele.…
Read more »
Read more »
Chiftele de linte roşie
3 January 2011
Ingrediente:
300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore
în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai
mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi o…
Read more »
Read more »
Frigărui din carne de porc cu cimbru
3 January 2011
Ingrediente:
400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei Mod de preparare:
Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper,
cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui
şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la cuptor…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ardei cu peşte
3 January 2011
Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o
vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare
piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de
preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai mici.…
Read more »
Read more »
Budincă dulce de cartofi
3 January 2011
Ingrediente:
4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g
stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare Mod de
preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se
înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe cu spanac şi praz
3 January 2011
Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir
de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de
nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii
picant Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni
într-un vas…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu marar
3 January 2011
Ingrediente:
1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei
sau margarina 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în
ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii
fierţi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu mac
3 January 2011
Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g
zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de
mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr
vanilinat o lămâie fructe de sezon Mod de preparare: Seminţele…
Read more »
Read more »
Chec cu halva şi glazură de ciocolat
3 January 2011
Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2
ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie Mod de
preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată
şi vanilia şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. încorporezi
apoi treptat făina…
Read more »
Read more »
Borş de pui şi ardei iute
2 January 2011
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3
cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml
borş sare piper leuştean smântână mălai Mod de preparare: Cepele se
curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Dawn
2 January 2011
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie
retezate la jumătate Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3
cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii
’60. cu un mod…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate
2 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de
anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de
mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie Mod de preparare: Brânza de
vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei şi…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă
2 January 2011
Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g
miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de
floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată Mod de preparare: Se
curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în
cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Inel din orez cu peşte
2 January 2011
Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două
cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de
măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez Mod de preparare:
Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un castron. Se presară
sare…
Read more »
Read more »
Tarte cu mango
2 January 2011
Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250
ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă
praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă
de vanilie mentă Mod de preparare: Se omogenizează untul, zahărul…
Read more »
Read more »
Salată cu ouă de prepeliţă
2 January 2011
O
reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita,
castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare,
piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un
castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g
smântână o linguriţă de muştar suc…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu legume
2 January 2011
Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole
verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie
100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie Mod de
preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu zahăr brun
2 January 2011
Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr
brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu
praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de
sezon frişcă Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Budincă din carne de vită
2 January 2011
Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei
capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper
pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt Mod de preparare:
Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se
condimentează…
Read more »
Read more »
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui
2 January 2011
Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire
de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe Mod de
preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile
şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să
fiarbă înăbuşit.…
Read more »
Read more »
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet
2 January 2011
Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g
pesmet sare Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în
coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin.
Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă
unsă…
Read more »
Read more »
Paste spirală cu sos alb
2 January 2011
Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200
ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin
unt. Separat, topeşte restul de unt. Adaugă făina şi căleşte fără s-o…
Read more »
Read more »
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan
2 January 2011
Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei
gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc
sare Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi
tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic.
Condimentează…
Read more »
Read more »
Pulpe in sos de vin
2 January 2011
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5
căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de preparare:
împănează pulpele cu rondele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi
piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi morcovul,
tăiate în bucăţi…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier
2 January 2011
Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu
lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr
pudră 2 linguriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul
într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă
continuu până se topeşte şi se…
Read more »
Read more »
Panzanella cu ciuperci salbatice
2 January 2011
Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată
verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice
(uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita
muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere Mod de preparare: Taie
pâinea cubulete şi prăjeşte-le…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea
2 January 2011
Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la
temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc
de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4 linguri unt, tăiat cubulete, la
temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri
mari…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan
2 January 2011
Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de
bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 linguri de parmezan ras
sare piper rozmarin uscat Mod de preparare: Taie cartofii felii
groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin
ulei sau unt. Sărează, pipereiază,…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Daiquiri
2 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie
retezate la jumătate Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune
întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune
6/10 rom alb Acest…
Cocktail Strawberry Daiquiri
2 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie
retezate la jumătate Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune
întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune
6/10 rom alb Acest…
Read more »
Read more »
Burger cu tofu
2 January 2011
Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de
legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două
ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată
ketchup maioneză Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt, adaugă…
Read more »
Read more »
Varză cu carne de porc
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3
linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi
se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună
cu carnea tăiată cubuleţe, pasta de roşii subţiată cu o ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu cartofi si smantană
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2
gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează
cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe
fiecare parte.…
Read more »
Read more »
Papricaş de porc
2 January 2011
Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion
boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi
300 g smântână piper sare Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe,
se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în uleiul…
Read more »
Read more »
Budincă de tăiţei cu fructe
2 January 2011
Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr
pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1
linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă Mod de
preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se
scurg…
Read more »
Read more »
Sparanghel venezuelean
2 January 2011
Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2
linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1
lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare Mod de preparare: Se
curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru cartofi. Se începe de la
capătul de sus în…
Read more »
Read more »
Susanul
2 January 2011
Denumirea
botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost
pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita
de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din
anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa
sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu roşii şi vinete
2 January 2011
Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4
frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason
8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper
alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de legume…
Read more »
Read more »
Supă de roşii şi coriandru
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de
usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de
coriandru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod
de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii.
Se pasează pulpa.…
Read more »
Read more »
Ouă cu fenicul
2 January 2011
Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe
ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Se
taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se
aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se
adaugă uleiul de măsline…
Read more »
Read more »
Orez cu portocale si cotlet de porc
1 January 2011
O
reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de
porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez
cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din
compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail tonic cu anason
1 January 2011
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr
1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason
stelar Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zeama de lămâie,
se adaugă seminţele de anason, zahărul şi se amestecă până când
seminţele de anason se mărunţesc (fără…
Read more »
Read more »
File de porc cu risotto si fenicul
31 December 2010
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1
lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1
lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de
pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Stinger
31 December 2010
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau
old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se
serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă
albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre
strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul îndelungatei…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de usturoi
31 December 2010
Ingrediente:
2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1
lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat
1/4 linguriţă piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul,
sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui
totul într-o pungă de plastic…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si dulceata de caise
31 December 2010
Ingrediente:
9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă
la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr,
apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui
amestecul…
Read more »
Read more »
Gusa de curcan umpluta
31 December 2010
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g
ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi
ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt,
o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci
compoziţiile tocate, presari condimente…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu sos de gutui
31 December 2010
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană
de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2
linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb Mod
de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta…
Read more »
Read more »
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
31 December 2010
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la
sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50
g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper Mod de
preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa
31 December 2010
Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir
de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi carnea
de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o
presari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa.…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pasta de macrou
31 December 2010
Ingrediente
: 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt
muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o
lingură de oţet şi după o jumătate…
Read more »
Read more »
Placinta cu burta de vita
31 December 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de
plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde
tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbenuşuri albuş 1 ou 75 g unt
sare piper 1 lingură smântână Mod de preparare: Amesteci tocătura cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema
30 December 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură
de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă
gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi
toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute
spumă cu un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf cu maioneza dietetica
30 December 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi
Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml
apă) 1 gălbenuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi,
speli…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu cremă de brânză
30 December 2010
Ingrediente:
8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de vacă 4
linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de
preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă
omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la
frigider pentru 30 de minute.…
Read more »
Read more »
Tartă cu ananas
30 December 2010
O
reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri,
lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente :
80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1
lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu
aromă de…
Read more »
Read more »
Rulada de carne in prapur de porc
30 December 2010
Ingrediente:
800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3
ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare: Treci toată
carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în
ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Spritzer
30 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un
ştir (facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb
sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu
este una dintre băuturile…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de nucă şi cafea
30 December 2010
Ingrediente:
250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de
rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri
cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă
vegetală, 2 linguri nucă măcinată. Mod de preparare: Freci margarina
cu zahărul, adaugi făina,…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată si alune
30 December 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet
unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate Mod
de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu
apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se…
Ciorbă de porc cu zeamă de murături
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1
mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în
apă , rece cu sare pentru două ore şi…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu morcovi
30 December 2010
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit
sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi
adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci
uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe
răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Cascaval umplut cu ciuperci si nuca
30 December 2010
Ingrediente
: 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1
lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în
ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai
laşi pe foc…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu aluat din cartofi
30 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri
smântână sare piper ulei pătrunjel uscat Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai
mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din
piureul de cartofi, iar…
Read more »
Read more »
Crochete de creier
30 December 2010
Ingrediente:
600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o
lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod de
preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl
pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin şi…
Read more »
Read more »
Friptură de porc la tavă
30 December 2010
Ingrediente:
172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din
bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod de
preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi
pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul
special Fain condiment pentru friptura de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu sunca afumata
30 December 2010
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină
1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură
pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi…
Read more »
Read more »
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci
30 December 2010
Ingrediente
: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără
sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10
minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să se…
Read more »
Read more »
Ruladă de legume
30 December 2010
Ingrediente:
500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde
congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g
margarină Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul,
ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le
pui la…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de casă
30 December 2010
Ingrediente:
2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment
pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod de
preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina
şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru…
Read more »
Read more »
Pilaf călărăşean cu măsline
30 December 2010
Ingrediente:
300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui
orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După
10-15…
Read more »
Read more »
Salam de prune uscate
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr
pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi
le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape,
le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la…
Read more »
Read more »
Ficat în aspic
30 December 2010
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1
castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească.
Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert…
Read more »
Read more »
Sarmale cu sfeclă si nuci
30 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană
nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de
preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai
mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile
măcinate, sare, piper după…
Read more »
Read more »
Raţă cu legume şi vin
30 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21
vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei
încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi
legumele…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
30 December 2010
Ingrediente
: 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de
mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare
piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală
cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »
Read more »
Gustare rece de ciuperci
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi
de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi
rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea
cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în
apă cu sare şi foile de…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de porc în sos de vin
29 December 2010
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de
usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper
nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă
puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt,
adaugi bulionul, stingi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
29 December 2010
Ingrediente
foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1
lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât
cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1
pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5
linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu peşte
29 December 2010
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o
ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei
oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune
la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »
Read more »
Biscuiţi crocanţi cu anason
29 December 2010
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1
linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf
linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de
lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se
amestecă cu făina,…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci marinate
29 December 2010
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4
linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o
linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie
Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu
rămână pământ…
Read more »
Read more »
Cocktail Skywasser
29 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare
Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de
la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină
pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »
Read more »
Hering cu spaghete şi ciuperci
29 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei
sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa,
morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui
sare după gust şi după…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine şi miere
29 December 2010
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie
100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o
cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o
amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe
foc. După ce…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de porumb
29 December 2010
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1
pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat
Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i
rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic
şi când începe…
Read more »
Read more »
Stavrid cu sos marinat
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper
boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru
100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli
peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
29 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi
pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi
pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust.
Intr-un vas mai…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu orez
29 December 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1
legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până
se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul
pe foc mic.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
29 December 2010
O
reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa
de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper,
condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa.
Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne
tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »
Read more »
Lămâi umplute cu sardele
29 December 2010
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură
muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le
laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti
sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g
seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l
de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să
fiarbă 15…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
29 December 2010
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri
cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le
pui pe foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini
biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul.
Frămânţi totul cu…
Tarte cu ciuperci si cascaval
29 December 2010
Ingrediente
aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval
2 ouă piper sare Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apa,
zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »
Read more »
Crochete din morcovi cu tarate de grau
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau
miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi
înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
29 December 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru
sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,
adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de
fasole.…
Read more »
Read more »
Cocktail Singapore Sling
29 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie
– Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din
vişinată Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry
brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915
din imaginaţia barmanului…
Read more »
Read more »
Crap pe pat de zacuscă
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline
făină 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai
bucăţi pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. într-o
tavă mai mică pui zacusca, măslinele, bucăţile de peşte şi dai totul la
cuptor pentru…
Read more »
Read more »
Novac picant cu legume la cuptor
29 December 2010
Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1 morcov 2 cartofi 2 cepe 3
căţei de usturoi 1/2 ardei capia 1 ardei iute 1 lămâie sare condimente
pentru peşte piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl
presari cu sare şi condiment de peşte şi îl aşezi într-un vas rezistent
la caldura.…
Read more »
Read more »
Budincă de frigănele cu brânză dulce
29 December 2010
Ingrediente:
1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte 50 g stafide 200
ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod de preparare:
Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie
prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate în…
Read more »
Read more »
Sufleu de morcovi cu caşcaval
29 December 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură
margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi
morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi
zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi
fierbi sosul până se îngroaşă. îl dai…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente:
1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment
cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin
piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti
ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile
tocate şi după…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu pui şi măr
29 December 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de
ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Fierbi
carnea în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi
mărul şi ţelina, dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul feliuţe…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu cimbru
29 December 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g
de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru
Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în
sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte
29 December 2010
Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare
Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii
de pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar
Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf
de sare şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi
29 December 2010
Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac
sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g
zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g
margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi
adaugi amoniacul…
Read more »
Read more »
Mancarica de telina cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente:
1 ţelină mare 200 g ciuperci din conservă sau crude 3 cepe mijlocii 3
linguri bulion 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de
preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi
ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai
solzişori. Căleşti mai…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde si uscată
28 December 2010
Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3
căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o
legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Se alege fasolea boabe
şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a…
Read more »
Read more »
Cotlet la grătar cu legume
28 December 2010
Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o
ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei
rosii sau gogosari Mod de preparare: Pentru început se bat bine
cotletele cu ciocanul de şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se
presară sare şi piper…
Read more »
Read more »
Melcişori cu ciuperci
28 December 2010
Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana
de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe
marar si patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2
linguri de pesmet Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se
face…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu legume
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe
sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune carnea
tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva
minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se curăţă…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pateu de porc
28 December 2010
O
reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar,
oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o
cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o
lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri Mod de
preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi
patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri
otet de mere masline pentru decor Mod de preparare: Puneţi ciolanul
de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem şi foi din cartofi
28 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf
de copt 1 lingură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2
linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi.
Adaugi în piureul…
Read more »
Read more »
Mingi de zăpadă cu cacao
28 December 2010
Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri
cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina ,
nucile, cacaua şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un
aluat elastic, lei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi gris
28 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf
de copt sare 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci zahărul
cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi
merele şi le dai pe râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui
jumătate din…
Read more »
Read more »
Spanac cu soia
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2
linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în
apă clocotită, apoi îl laşi să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai
apoi mărunt, îl căleşti în…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3
castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o
fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai
cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi castraveţii…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci
28 December 2010
Ingrediente
aluat: 2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente
umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1
legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbonatul
stins cu zeama de lămâie, pui un…
Read more »
Read more »
Baclavale
28 December 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1
kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si
de portocala un praf de sare Mod de preparare: Se scot foile de
plăcintă de la sfece, se lasă câteva minute la temperatura camerei şi,…
Read more »
Read more »
Morcov şi păstârnac caramelizate
28 December 2010
Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată
mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de
legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proaspăt
măcinat Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte
untul şi sotează morcovul şi păstârnacul împreună…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu verdeţuri
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6
roşii din bulion sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile,
le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu
sare. Le scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli
verdeţurile, le…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan in foi de varza
28 December 2010
Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml
ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată
sare Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe
dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune în
tava de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu măsline
28 December 2010
Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii
din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi
le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,
adaugi roşiile tăiate…
Salata de telina cu sfecla si nuci
28 December 2010
Ingrediente:
2 ţeline 1 sfeclă roşie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de
la o lămâie 1 lingură muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi
când e gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui
28 December 2010
Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4
linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se
curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un
prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung
cu unt şi…
Read more »
Read more »
Portocale caramelizate cu friscă
28 December 2010
Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb
dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze
de mentă Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă
feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recuperezi sucul care
se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă portocalele,…
Read more »
Read more »
Aperitiv de primăvară
28 December 2010
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1
legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3
linguri orez 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Pui la fiert
orezul cu o cana de apa si un praf de sare. Cureţi…
Read more »
Read more »
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
28 December 2010
Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri
bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi
morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10
minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii
şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Read more »
Read more »
Pui cu sos bechamel
27 December 2010
Ingrediente:
500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2
linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel Mod de
preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie şi se taie fâşii subţiri. Pieptul tăiat se pune să se
prăjească…
Read more »
Read more »
Friptura in stil asiatic
27 December 2010
Ingrediente:
125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei
gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400
ml) sos chinezesc dulce acrişor Mod de preparare: Fierbeţi orezul în
apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi carnea cu
apă…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri
făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de
lămâie o linguriţă praf de copt Mod de preparare: Se separă
gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel
vanilat, se adaugă…
Read more »
Read more »
Frigarui thailandeze
27 December 2010
Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru
friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o
linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de arahide o linguriţă zahăr
suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust Mod de preparare: Carnea
se taiie pe lung, în felii…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de ghimbir
27 December 2010
Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4
cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri
ulei. Daţi cartofii prin…
Read more »
Read more »
File în foitaj
27 December 2010
Ingrediente:
450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare
piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g
bacon (kaizer afumat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de
aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,
tăiaţi-l…
Read more »
Read more »
Salata coleslaw
27 December 2010
Ingrediente:
3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o
linguriţă de muştar iute o linguriţă de smântână două linguri de oţet 4
linguriţe de hrean ras sare piper Mod de preparare: Se dau morcovii
pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe râzătoare…
Read more »
Read more »
Orez prajit
27 December 2010
Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g
orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două
linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o
linguriţă piper alb Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă
usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Costita afumata cu varza calita
27 December 2010
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă
de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă
afumată Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea
acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu pere
27 December 2010
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de
scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri
rom 4 linguri suc de portocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală
150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml) Mod de preparare: Puneţi
brânza mascarpone şi…
Read more »
Read more »
Frigăruie de creveţi
27 December 2010
Ingrediente:
4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri
maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g salată verde 50 g miez de
nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere
2 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii.
Amestecaţi oţetul,…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere si nuci
27 December 2010
Ingrediente
aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2
linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf
scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră Intr-un
vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Tocanita in coaja de paine
27 December 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2
legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g
margarina o pâine rotundă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de
pieliţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o
strecurătoare şi se taie mărunt. Separat,…
Read more »
Read more »
Supă din coadă de bou
27 December 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1
lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru
şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din
ele deoparte. La…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
27 December 2010
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de
masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper
negru Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o
oală cu apă şi sare. In timpul acesta pune într-o tigaie uleiul,
smântână, oregano, piperul şi…
Read more »
Read more »
Crema de lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12
linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală
de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »
Read more »
Salată cu ficat de gâscă
27 December 2010
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2
arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g
ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă
fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g
zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale
200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de
preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul
vanilinat, 125 g…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010
Ingrediente:
3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina
un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de
preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se
pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă
roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de
cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l
mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
27 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă
albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust
Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute,
iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente
pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri
făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o
lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml
frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2
lămâi un pliculeţ…
Read more »
Read more »
Curcan cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel
mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de
preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de
fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele.
Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »
Read more »
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
27 December 2010
Ingrediente:
500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100
ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate
sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri
unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată
4…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de mango
27 December 2010
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri
oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C.
Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
27 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri
verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură
unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele.
Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele
părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »
Read more »
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
27 December 2010
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1
iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine
gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi
stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă
mierea deasupra, din loc în…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă în sos de vin roşu
27 December 2010
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2
crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1
lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov
verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…