Retete de top:
Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi
4 August 2011
Se
fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun
într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2
lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1
castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se
potriveşte…
Read more »
Read more »
Cocktail Caledonian
4 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de
portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl
whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon
bucati de fructe Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului,
toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Cas marinat
4 August 2011
O
reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si
ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de
usturoi verde 150 ml ulei de măsline Mod de preparare: Caşul se taie
în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi
deasupra, cimbru…
Read more »
Read more »
File de căprioară cu ienupăr si pere
4 August 2011
O
reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de
caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze
de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj,
supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2
fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată Caesar dietetică
4 August 2011
Se
încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine
integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de
măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor
10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit.…
Read more »
Read more »
Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure
4 August 2011
O
reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina
alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de
padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g
unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml
smântână dulce 200 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Lemon
4 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de
limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese.
Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de
grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese Mod de
preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se…
Read more »
Read more »
Telemea aromata
4 August 2011
O
reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si
piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de
măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă
uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei de…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu peşte mediteraneean
4 August 2011
O
reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb,
lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic,
castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2
lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei
iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Orez cu ton proaspăt
4 August 2011
O
reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de
masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline
extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500
g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline
extravirgin sare pentru marinată: 2…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton şi ceapă
4 August 2011
O
reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei
de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii,
masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr sare…
Read more »
Read more »
Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă
4 August 2011
O
reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite,
usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si
malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi
piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura la minut
4 August 2011
O
reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de
napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de
ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de
portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de
napolitana 1 plic cu praf pentru crema de vanilie…
Read more »
Read more »
Telemea marinata
4 August 2011
O
reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de
dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de
masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de
dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate
ulei de măsline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pere fierte în vin roşu cu portocale
4 August 2011
O
reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu,
coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie.
Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei
portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2
baton de vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Orez cu sos de afine
4 August 2011
O
reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de
vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa
concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez
100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin
sărată 250 g afine…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si crema
4 August 2011
O
reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina,
margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra,
lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg
cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri
lapte 2 linguri cu griş sau pesmet pentru crema: 100…
Read more »
Read more »
Mousse de lămâie cu brânză de vaci
4 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din:
branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja
rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g
brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie
200 ml smântână…
Read more »
Read more »
Pizza cu cicoare şi parmezan
4 August 2011
O
reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet
balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură
4 August 2011
O
reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt,
cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca,
zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi
100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta:
300 g ricotta proaspătă 120 g…
Read more »
Read more »
Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic
4 August 2011
O
reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic
din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa,
telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline,
rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2
pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare roşie…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr
4 August 2011
O
reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet
de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de
masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare
si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase
de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină 1/2…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu branza de capra si masline negre
4 August 2011
O
reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai,
sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si
piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt
topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat
200g telemea rasa de capra 100ml smantana…
Read more »
Read more »
Telemea sau cas marinat
4 August 2011
O
reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi,
cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere.
Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie
mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin
cateva boabe de enibahar…
Read more »
Read more »
Pasta de peste alb
4 August 2011
O
reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de
zeama de lamaie sare piper Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se
curata de oase si de piele, se trece o singura data prin masina…
Read more »
Read more »
Salata răcoritoare
4 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat,
castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir,
gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori
1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura
ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata
sare…
Read more »
Read more »
Vinuri: Soiuri de struguri albi 2
4 August 2011
Citeste
si Vinuri: Soiuri de struguri albi 1 Abarino – Acest soi cu gust uşor
de piersică produce vinuri albe de bună calitate. Vinurile din Spania
tind să aibă mai multă savoare şi intensitate decât cele din Portugalia.
Chasselas – Cultivat în Franţa şi Germania, dar mai preţuit în Elveţia,
unde este sec, proaspăt şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella
3 August 2011
O
reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval
afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml
apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval afumat…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac şi midii
3 August 2011
O
reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii,
patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii
(congelate sau conservate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1
ceapă 2 cuburi concentrat supă de…
Read more »
Read more »
Salată cu pere si ardei
3 August 2011
O
reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei
gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2
linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi albi
3 August 2011
O
reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana,
orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina,
patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g
cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri
parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Frisco Sour
3 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de
lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de
zahar pudra 1/8 de portocala cirese Mod de preparare: Ingredientele se
amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu varza murata
3 August 2011
O
reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri,
faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel,
ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g
faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei
umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel 1…
Chec cu zucchini
3 August 2011
O
reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina,
galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2
zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4
albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă
cu sare 1 linguriţă cu esenţă…
Read more »
Read more »
Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor
3 August 2011
O
reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din:
prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline
extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu
ierburi aromatice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi
3 August 2011
O
reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de
masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe,
nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac
tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon
sau shiitake 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu cirese
3 August 2011
O
reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte,
albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1
pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş
1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de
vanilie…
Read more »
Read more »
Salată cu ierburi si urdă sărata
3 August 2011
O
reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii,
salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon,
urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura
frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii
3 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din:
cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus,
dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov,
telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară
condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri
ulei de…
Read more »
Read more »
Fursecuri de ciocolată
3 August 2011
O
reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g
unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g
făină 150 g fulgi de ciocolată Mod de preparare: Freacă untul cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason
3 August 2011
O
reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar,
unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g
făină 125 g amidon 1 anason Mod de preparare: Intr-un castron, pune
zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte
zahărul. Separat, cerne…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu salsa de mango
3 August 2011
O
reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente
pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola,
miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix
de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1
lime…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti, menta si busuioc
3 August 2011
O
reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural,
apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute
si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de
busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o
lingura de zeama…
Read more »
Read more »
Bibilică umplută
3 August 2011
O
reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin
alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa
1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură
pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Salată acrisoara
3 August 2011
O
reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat,
radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb
aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200
g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4
linguri de ulei de masline 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de pui cu orez salbatic
3 August 2011
O
reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de
masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez,
fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos
guacamole. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1
ardei verde, tăiat cubuleţe 200 g…
Read more »
Read more »
Panna Cotta
3 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar,
gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca
lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1
lingura cafea solubila esenta de vanilie Mod de preparare: Fiecare
strat îl vom face separat, astfel că…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton şi cartofi
3 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei,
capere si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru
topping: 4 cartofi medii 220…
Read more »
Read more »
Chec cu merişoare
3 August 2011
O
reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare,
coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de
vanilie. Ingrediente: 1/2 cană cu miez de nucă tocată 1 cană cu
merişoare 2 căni cu făină 1 cană cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1
lingură cu coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Salata Horiatiki
3 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete,
ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere,
piper, maghiran, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 14 rosii tari 1
castravete 1 ceapa 1 ardei gras 1 salata verde 1 felie potrivita de feta
sau de telemea 1 paharel de ulei de masline…
Read more »
Read more »
Prajitura cu jeleu de visine
3 August 2011
O
reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon,
nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine,
gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 9
albuşuri 300 g zahăr 2 linguri cu amidon 300 g nucă măcinată pentru
crema: 500 ml lapte 5 linguri cu amidon 3 plicuri…
Read more »
Read more »
Jambon cu ananas
3 August 2011
O
reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas,
cuisoare si zahar. Ingrediente: 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg)
30 g ghimbir pudră 100 g feliuţe de ghimbir 2 cutii de ananas în sirop
(rondele) cuişoare 2 linguri zahăr Mod de preparare: Curăţă jambonul
de partea din exterior, care este…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mere
3 August 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina,
zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g
margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă
cu scorţişoară Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte,
margarină şi zahăr. Acoperă-l şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne tocata de miel
3 August 2011
O
reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel,
ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de
miel si smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 750 g ceapa 7
oua 100 g unt 1 cescuta de lapte 2 linguri faina alba sare piper
scortisoara oase,…
Read more »
Read more »
Icre tarama – reteta greceasca
3 August 2011
Se
pun icrele curăţate de vinişoare la înmuiat în lapte, adunate într-o
pânză sau într-o sită. Se ţin la rece una sau două zile, dar se schimbă
laptele în fiecare zi cu alt lapte proaspăt. Apoi se scurg de lapte şi
se freacă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă ulei de măsline, pus…
Read more »
Read more »
Crema de castraveti cu feta si lipii
3 August 2011
O
reteta simpla de crema de castraveti cu feta si lipii din: castraveti,
usturoi, apa plata, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti
lungi 2 catei de usturoi 300ml apa plata marar proaspat sare piper Mod
de preparare: Spalam castravetii, ii decojim si ii taiem cuburi. Curatam
usturoiul si il pisam. Tocam mararul spalat. Punem…
Read more »
Read more »
Pizza cu broccoli şi anşoa
2 August 2011
O
reteta simpla de pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli,
ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Salată vietnameză cu fructe de mare
2 August 2011
O
reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de
mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta,
coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si
sos de soia. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de mare, fierte 300 g
tăiţei de orez, fierţi…
Read more »
Read more »
Orz cu hribi
2 August 2011
O
reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa
concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin
alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g orz (sau arpacaş) 400 g
hribi (sau ciuperci) 1 cârnat proaspăt 1 ceapă 1 1 supă concentrată de
legume 30 g unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă delicioasa minestrone
2 August 2011
O
reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina,
morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta
fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 3
căţel de usturoi 3 cepe medii 2 tulpini de ţelină 2 morcovi medii 2
cartofi 300g de fasole verde 2 dovlecei sau zucchini medii…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito – Cocktailuri celebre
2 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mojito din: rom alb, frunze de menta, lamaie
verde, zahar fin, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml rom alb 4
frunze de mentă 1 lămâie verde 1 linguriţă cu zahăr fin apă minerală
rece 1 ceşcuţă cu gheaţă Mod de preparare: Intr-o ceaşcă, amestecă
zahărul cu zeama de…
Read more »
Read more »
Spanakopita delicioasa
2 August 2011
O
reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua,
patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline,
Ingrediente: 1 kg spanac 250 g cascaval ras 1 ceapa 2 linguri unt 2 oua 1
patrunjel sos: 5 linguri faina 1 pahar lapte rece 5 linguri unt 1 pahar
lapte cald un praf de sare…
Read more »
Read more »
Risotto cu nuci şi pere
2 August 2011
O
reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt,
lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan.
Ingrediente: 320 g orez 50 g miez de nucă 600 g pere 100 g unt 40 ml
lichior de…
Read more »
Read more »
Cremă de pepene galben cu vanilie
2 August 2011
O
reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene
galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca,
zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben
100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1
baton vanilie decor: 100…
Read more »
Read more »
Orez pescăresc cu scoici si calamari
2 August 2011
O
reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez,
creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si
piper. Ingrediente: 400g orez cu bob lung 250g creveţi 250g cărniţă de
scoici 2 calmari tăiaţi ineluşe 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare 2
cepe, tăiate felii 100 ml ulei 1 I…
Read more »
Read more »
Prajitura Noire
2 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte,
margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de
ciocaolata si ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 150 g
margarină 150 g biscuiţi cu ciocolată 250 ml frişcă lichidă 2 linguri de
cacao 1 lingură cu zahăr pudră vanilat 20 g gelatină…
Coroană de orez cu broccoli şi miere
2 August 2011
O
reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli,
branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de
masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli. Ingrediente: 500 g orez
300 g broccoli 150 g brânză de capră 1 fir de praz 1 l supă concentrată
de carne…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caise
2 August 2011
O
reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise,
zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise,
mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina
200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de
copt 1…
Read more »
Read more »
Cremă de orez cu piure de piersici
2 August 2011
O
reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte,
faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon,
apa si migdale. Ingrediente: pentru crema de orez: 500 ml lapte 100 g
făină de orez 1 baton de vanilie 150 g frişcă 75 g zahăr pentru piure de
piersici: 275…
Read more »
Read more »
Borsuri si ciorbe
2 August 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba
taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si
pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba,
piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate,
ceapa, orez,…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu legume
2 August 2011
O
reteta de chiftele de pui cu legume din: ceapa, usturoi, pasta de
rosii, ulei de masline, ou, carne tocata de pui, ardei gras, morcov,
ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, cartof, sare si piper.
Ingrediente: sosul de rosii: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100ml pasta de
rosii ulei de masline chiftelute: 1 ou 500g…
Read more »
Read more »
Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere
2 August 2011
O
reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola,
mozzarella, pere, sare si piper. Ingrediente 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 250 g gorgonzola (sau…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu costiţă şi crutoane
2 August 2011
O
reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei,
costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare,
piper si crutoane. Ingrediente: 400 g mazăre din conservă (sau
congelată) 400 g dovlecei (zucchini) 80 g costiţă 600 ml supă
concentrată de legume 100 g smântână 25 g unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frittata primavera
2 August 2011
O
reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana,
patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana,
pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare.
Ingrediente: aluatul: 200g faina 4 oua 100g smantana 1 lingura patrunjel
tocat ½ lingurita sare umplutura 1 ardei gras 6 ciuperci champignion
50g masline rondele 2 rosii…
Read more »
Read more »
Carpaccio de manzat cu legume
2 August 2011
O
reteta de carpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat,
morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio de mânzat 150 g
morcovi 100 g ţelină 150 g napi 1 legătură pătrunjel 1 legătură
rozmarin 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Icre negre
2 August 2011
Icrele
negre se tin in permanenta in frigider, altfel se altereaza si pot si
foarte daunatoare sanatatii. Se servesc ca tartine, pe felii de franzela
taiate subtiri si unse cu unt proaspat, iar pe margine se orneaza cu
unt cu ajutorul unui cornet confectionat din celofan sau pergament, cu
varful ascutit din care se taie…
Read more »
Read more »
Muşchi file de porc cu prune
2 August 2011
O
reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie
de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin,
prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g
muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de
usturoi 2 cuişoare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Plachie de peşte
2 August 2011
O
reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin
alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si
sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei
de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii 2…
Read more »
Read more »
Supa gulas cu carne de oaie
2 August 2011
O
reteta de supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi,
morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si
un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un
morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de
ţelină un ardei gras o ceapă…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu piersici si fistic
2 August 2011
O
reteta de budinca de gris cu piersici si fistic din: oua, zahar, gris,
zahar vanilat, piersici, fistic si sare. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar
100 g gris 1 plic zahar vanilat piersici din compot fistic tocat ¼
lingurita sare Mod de preparare: Batem bine albusurile. Adaugam zaharul
si continuam sa batem. Punem galbenusurile pe…
Read more »
Read more »
Maioneză de casă
2 August 2011
Freacă
un gălbenuş de ou crud cu sare, piper şi jumătate de linguriţă de
muştar. Adaugă 100 ml ulei puţin câte puţin, amestecând continuu, până
la omogenizare. La sfârşit, adaugă zeama de la jumătate de lămâie.
Read more »
Read more »
Cosulete cu inghetata
2 August 2011
O
reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa
rece si ingheatata. Ingrediente: 1 pachet cu margarină sau unt 2
linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă
rece îngheţată Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu
făină. împarte compoziţia obţinută în…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de cirese
2 August 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu dulceata de cirese din: oua, faina,
lapte, esenta de rom, ulei, dulceata de cirese si sare. Ingrediente: 2
oua 120 g faina 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom ulei pentru prajit
dulceata de cirese ¼ lingurita sare Mod de preparare: Amestecam foarte
bine toate ingredientele intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Orz cu piure de roşii şi rozmarin
2 August 2011
O
reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi,
dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb,
parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 150 g orz decorticat (sau arpacaş) 150 g cârnaţi 100
g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă mare…
Read more »
Read more »
Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier
2 August 2011
O
reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale,
zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar,
amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze. Ingrediente: 8
portocale 50 g zahăr pudră 30 g gelatină (granule) 1/2 pahar lichior
Grand Marnier pentru cremă: 6 gălbenuşuri 1/4 păstaie de vanilie 80 g…
Read more »
Read more »
Mancare de spanac cu pastramă de oaie
2 August 2011
O
reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie,
spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: 300
gr pastramă de oaie 1 kg spanac 1 cutie rosii tocate 1 cana suc de rosii
4 linguri orez 4 cepe 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se
pune…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în sos de ceapă roşie
2 August 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi
file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin,
cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper
proaspăt râşnit pentru sos: 3 cepe…
Read more »
Read more »
Escalop de ciuperci din carne de oaie
2 August 2011
O
reteta de excalopd e ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie,
sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si
nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina
250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere 100…
Read more »
Read more »
Aperitive din peste: Icre
2 August 2011
O
reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Ingrediente: 100 g icre 300 – 350 ml ulei sare de lamaie sau zeama de
lamaie dupa gust Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peste
se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se
sareaza potrivit,…
Read more »
Read more »
Inghetata din suc de zmeura
1 August 2011
O
reteta de ingheatata din suc de zmeura din: suc proaspat de zmeura,
oua, zahar, frisca, coniac, ingheatata, zmeura si frunze de menta.
Ingrediente: 500 ml suc proaspat stros de zmeura 3 oua 200 g zahar 200
ml frisca batuta din smantana 1 lingura coniac 800 g ingetata ornare:
zmeura frisca frunze de menta …
Read more »
Read more »
Cocktail Old Nick
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old Nick din: whisky scotian, drambuie, zeama
de lamaie, suc de portocale si angostura. Ingrediente: 3 cl whisky
scotian 3 cl Drambuie 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale 2
stropi de Angostura Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu
cuburi de gehata in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie
1 August 2011
O
reteta de inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte
de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de
lamaie si caise. Ingrediente: 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai
gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pizza cu anşoa şi capere
1 August 2011
O
reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei.
Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 2
linguri capere (conservă) 10-12 fileuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici calde cu inghetata
1 August 2011
O
reteta delicioasa de piersici calde cu inghetata din: piersici, unt,
miere, portocala si busuioc. Ingrediente: 3-4 piersici 1 lingură cu unt 2
linguriţe cu miere 1 portocală busuioc Mod de preparare: Spală
piersicile, taie-le pe jumătate, îndepărtează sâmburele şi feliază-le.
Pune-le peste untul topit. Adaugă mierea şi lasă-le la foc mic să se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi scorţişoară
1 August 2011
O
reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar
vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de
mere. Ingrediente: 600 g făină 350 g margarină 2 pliculeţe cu zahăr
vanilat 1 linguriţă cu oţet de mere 50 ml apă pentru umplutura: 1 kg
mere 5 linguri cu zahar…
Read more »
Read more »
Muşchi de mânzat în crustă de cartofi
1 August 2011
O
reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat,
frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare,
piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli.
Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze
de salvie 1 crenguţă de rozmarin 40…
Read more »
Read more »
Pizza delicioasa cu somon afumat
1 August 2011
O
reteta de pizza delicioasa cu somn afumat din: faina alba, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, somon afumat, branza de
vaci, frunze de spanac, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g
făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Pui glasat
1 August 2011
O
reteta simpla de pui glasat din: ciocanele de pui, lapte, ceapa verde,
miere, supa de pui sau de legume, piper, ulei si scortisoara.
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 cana cu lapte 2 lingurite cu ceapa
verde 2 lingurite cu miere 2 linguri cu supa de pui sau de legume 6
boabe de piper…
Read more »
Read more »
Pilaf de orz cu arome marine
1 August 2011
O
reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii,
calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare,
piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau
arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Bavareză cu vin dulce
1 August 2011
O
reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu,
smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie
de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 ml lapte
150 ml vin roşu foarte dulce 300 ml smântână dulce 125 g zahăr 50 g
ciocolată menaj 4 gălbenuşuri 3 foi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto Stinger
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Stinger din: whisky, amaretto si
zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky 3 cl Amaretto 1 cl zeama de
lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata
zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie cu mamaliguta
1 August 2011
O
reteta de pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina,
apa si sare. Ingrediente 1 kg de pastrama gata preparata 3 linguri ulei
300 g faina de malai 1 litru de apa sare Mod de preparare: Se taie
pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana
de…
Read more »
Read more »
Broccoli cu legume
1 August 2011
O
reteta simpla de broccoli cu legume din: broccoli, morcov, cartofi,
porumb si unt. Ingrediente: 1 broccoli 1 morcov 2-3 cartofi 2 linguri cu
porumb 2 linguri cu unt Mod de preparare: Desfa broccoli in buchetele
si opareste-l in apa cu praf de sare. Separat, fierbe cartofii în
coajă, după care curăţă-i şi taie-i…
Read more »
Read more »
Paste cu mozzarella şi sos bechamel
1 August 2011
O
reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca,
mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt,
sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100
g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare
roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Tocana simpla de legume
1 August 2011
O
reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras,
vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de
mare. Ingrediente: 2 dovlecei 5 roşii 1 ardei gras 1 vânătă 1 fir de
praz 3 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 1 lămâie ulei chimen pătrunjel
busuioc sare de mare…
Read more »
Read more »
Terină de ficat cu struguri albi
1 August 2011
O
reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de
porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri. Ingrediente:
300 g ficat de porc 100 g unt 3 cepe albe 1 ardei iute foarte picant 3-4
căţei de usturoi 1 pahar coniac 1 ciorchine de struguri albi Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ardei gras
1 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu ardei gras din:
vinete, ardei gras, albus, piept de pui marinat, ceapa, branza de vaci
si vin alb. Ingrediente: 4 vinete mici sau una măricică 4 ardei graşi de
diferite culori, 1 albuş 1 piept de pui marinat 300 g iaurt, 1 ceapă
200 g brânză…
Read more »
Read more »
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie
1 August 2011
O
reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez,
creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama
de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată de…
Read more »
Read more »
Cremă de ricotta cu cireşe şi miere
1 August 2011
O
reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta,
frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara. Ingrediente: pentru
crema ricotta: 250 g ricotta /urdă de vacă 200 g frişca 2 linguri cu
lapte 2 linguri cu miere pentru crema de cireşe: 300 g cireşe 100 g
zahăr 10 g amidon 1…
Read more »
Read more »
Risotto cu scoici
1 August 2011
O
reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa
concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel
si boia iute. Ingrediente: 400 g orez 500 g scoici 1 ardei gras verde 1 1
supă concentrară de legume (sau de peşte) 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu coacăze si cafea
1 August 2011
O
reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba
de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat,
cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf. Ingrediente: 10
oua 300 g ciocolata alba de menaj 300 g unt 250 g zahar 50 g zahar
vanilat 350 faina 100…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie
1 August 2011
O
reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de
dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline
extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de
porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 crenguţă cimbru sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Brown Fox
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brown Fox din: whisky si benedictine.
Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl Benedictine Mod de preparare: Amestecam
lichiorul si whisky-ul cu gheata intr-un pahar de whisky.
Read more »
Read more »
Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra
1 August 2011
O
reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din:
faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin,
hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g faină
albă 200 g cartofi făinoşi 200 ml apă 25 g drojdie de bere 2 linguri
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Sos vinegreta pentru salata de pui
1 August 2011
Amestecă
o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de
sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci
linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot
oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon),…
Read more »
Read more »
Pilaf de orz cu miel şi legume
1 August 2011
O
reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de
miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz,
parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare
si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g
mazăre proaspătă 30 g unt…
Read more »
Read more »
Sos de mustar cu iaurt
1 August 2011
Freacă
trei linguriţe de boabe de muştar cu 100 ml de ulei. Adaugă o linguriţă
de zeamă de lămâie, sare, piper, un vârf de cuţit de zahăr pudră, două
linguri de iaurt (natural, nu de băut, adică din cel mai gros) şi o
lingură de apă. Bate bine ingredientele până obţii o cremă. Merge super…
Read more »
Read more »
Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi
1 August 2011
O
reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi
din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie. Ingrediente: 1 ananas
mic pentru mango: 200 g mango 100 ml apă 100 g zahăr pentru sorbet: 5
mere verzi 500 ml apă 250 g zahăr 1/2 lămâie Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Pilaf oriental cu carne de oaie
1 August 2011
O
reteta de pilaf oriental cu carne de oaie din: carne de oaie, ulei,
bulion, ceapa, rosii, ardei gras, usturoi, cimbru, vin alb, orez, unt,
sare, condimente si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 200
ml ulei 100 g bulion 400 g ceapa 1 kg rosii proaspete 250 g ardei gras
proaspat…
Read more »
Read more »
Ardei pe grill cu salata de branza de capra
1 August 2011
O
reteta delicioasa de ardei pe grill cu salata de branza de capra din:
ardei grasi, ulei de masline extravirgin, frunze de salata verde, branza
de capra, sare si piper. Ingrediente: doi ardei grasi mari rosii; doua
linguri de ulei de masline extravirgin; cateva frunze de salata verde;
170 grame de branza de capra; sare,…
Read more »
Read more »
Cocktail Torpedo
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Torpedo din: souther comfort, matl whisky si
ginger ale. Ingrediente: 5 cl Southern Comfort 3 cl Malt Whisky Ginger
Ale Mod de preparare: Turnam ingredientele alcoolice intr-un pahar de
whisky, peste trei cuburi de gehata, amestecam si in final completam cu
ginger Ale.
Read more »
Read more »
Cotlete de oaie la grătar cu garnitură
1 August 2011
O
reteta de cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie,
rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi,
cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente 5
cotlete de oaie 5 roşii 5 rinichi de oaie 5 felii de slănină afumată 5
ciuperci 2 linguri de unt 1…
Read more »
Read more »
Lasagna verde cu ciuperci
1 August 2011
O
reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei
de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi,
parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si
nucsoara. Ingrediente: 200 g faină albă 50 g spanac proaspăt 2 ouă 1
linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2linguriţă de sare pentru
umplutură: 250…
Read more »
Read more »
Piept de bibilică cu salată de mere
1 August 2011
O
retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de
bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin
dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet
balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie. Ingrediente:
2 piepţi de bibilică 1 ceapă 4 frunze salvie…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie
1 August 2011
O
reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare,
piper, boia, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau
oaie frageda 1 capatana de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita
piper 1/2 lingurita boia 1/2 lingurita cimbru 2 linguri vin alb Mod de
preparare: Spalam si zvantam…
Read more »
Read more »
Casată de castane cu alune
31 July 2011
O
reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca,
oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure
neprajite. Ingrediente: 400 g piure de castane 500 ml frisca batuta din
smantana 3 oua 150 g zahar 1 lingura miere 250 ml lapte fiert 1 lingura
zahar vanilat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt cu castraveti
31 July 2011
O
reteta delicioasa de sos de iaurt cu castraveti din: iaurt gras,
castraveti, usturoi, marar, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente:
400 g iaurt gras 5 castraveti 3-4 catei de usturoi 1 legatura marar 2
fire de ceapa verde ulei de masline Mod de preparare: Curata
castravetii si taie-i in cuburi mici. Pune-i…
Read more »
Read more »
Muşchi de manzat în crustă de aluat
31 July 2011
O
reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de
manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru
si salata asortata. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 800 g muşchi de
mânzat (bucată întreagă) 200 g pate din ficat de gâscă 8 felii de kaiser
(prosciutto) 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Gulas de oaie
31 July 2011
O
reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa,
cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si
chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg
cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper
foi de…
Read more »
Read more »
Miel Boulangere
31 July 2011
O
retea delicioasa de Miel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de
legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa
rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline. Ingrediente: 1.8 kg
cartofi, taiati fin 1 ceapa taiata pestisori 600 ml zeama de legume 5
catei usturoi zdrobit 3 linguri menta tocata fin…
Read more »
Read more »
Curry de miel cu spanac si iaurt
31 July 2011
O
reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de
miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si
unt. Ingrediente 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete
2-3 pungi de spanac congelat de 400g 4 cepe tocate marunt 4 catei de
usturoi pisat 8 cm de ginger,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan
30 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne
tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si
menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1
legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4
linguriţă cu ghimbir ras…
Ruladă delicioasa cu îngheţată
30 July 2011
O
reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar
vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca,
zemura si frunze verzi de menta. Ingrediente: 5 oua 120 g zahar 1
lingura zahar praf vanilat 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 200 g
crema mascarpone 250 fulgi de cocos…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz
30 July 2011
O
reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc,
ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin
alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de
porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de
cimbru proaspăt 4-5…
Read more »
Read more »
Cocktail Union Club
30 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Union Club din: bourbon whiskey, curacao
triple sec, zeama de lamaie, jumatatea de albus si zahar. Ingrediente: 4
cl Bourbon Whiskey 2 cl Curacao Triple Sec 2 cl zeama de lamaie
jumatate de albus zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker. Servim in pahar de cocktail cu…
Read more »
Read more »
Pizza umplută cu anşoa şi roşii
30 July 2011
O
reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de
oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »
Read more »
Sos de merişoare
30 July 2011
O
reteta simpla de sos de merisoare din: merisoare, zahar, portocala si
scortisoara. Ingrediente: 350 g merişoare 150 g zahăr 1 portocală
scorţişoară Mod de preparare: Pune într-un vas merişoarele, zahărul,
coaja de la o jumătate de portocală, sucul de la portocala întreagă şi
un praf de scorţişoară. Lasă pe foc mic aproximativ 20-…
Read more »
Read more »
Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu
30 July 2011
O
reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de
rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de
salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper,
rosii cherry, morcovi si salata mixta. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 20 g
faină albă 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Bavareză siciliană
30 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra,
migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina,
galbenusuri, cointreau si napolitane. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g
zahăr pudră vanilat 100 g migdale prăjite 300 g coajă de portocală
zaharisită 600 ml smântână dulce 6 foi de gelatină 4 gălbenuşuri 1
păhărel…
Read more »
Read more »
Costite de miel in sos de vin alb
30 July 2011
O
retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel,
ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper
negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare,
amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt
ierburi provance 1 legatura salvie 1…
Read more »
Read more »
Cum se pastreaza pestele
30 July 2011
In
timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi
branhiile conţin o cantitate crescută de germeni, direct proporţională
cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie
conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce
l-aţi cumpărat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de miel
30 July 2011
O
reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt,
galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel,
smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu,
branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1
linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu portocale şi martini
29 July 2011
O
reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata,
portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt,
foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru.
Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de
fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută cu hribi
29 July 2011
O
reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc,
vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi,
ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc
1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper
pentru umplutură: 250 g hribi 4…
Read more »
Read more »
Tartă delicioasa cu cireşe
29 July 2011
O
reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar,
smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom
si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de
zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2
lingurita sare umplutura: 800 g cirese…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet N’Sour
29 July 2011
O
reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey,
zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2
cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker,
apoi turnam bautura in paharul tip balon si…
Read more »
Read more »
Vită Bourguignon
29 July 2011
O
reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui,
ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin,
zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2
morcovi 6…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu caise
29 July 2011
O
reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat,
faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1
lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare:
frunze verzi de menta Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi
zahărul vanilat până…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor
29 July 2011
O
reteta de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne
tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc
de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne
tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
mărar 1…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
29 July 2011
O
reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci
champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »
Read more »
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă
29 July 2011
O
reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din:
piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan,
brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de
gâscă 100 g unt 400 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de berbecuţ
29 July 2011
O
reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut,
cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate,
pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de
berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2
ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Sunset
29 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort,
cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna bautura intr-o cupa de cocktail. …
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la grătar
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din:
piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras,
vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura
ceapa verde cartofi 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie,
zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr
3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură:
200 g zmeură…
Read more »
Read more »
Chiftelute de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze
de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si
usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de
telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii
tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…
Read more »
Read more »
Raţă cu vin alb şi rozmarin
29 July 2011
O
reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi,
apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa
1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml
vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati
29 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii,
mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de
oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru,
patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne
de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei
gras-300 g rosii proaspete-300 g…
Read more »
Read more »
Salata de orez si creveti
29 July 2011
O
reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un
catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura
zeama de lamaie sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Despre Şalău
29 July 2011
Şalăul
este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs
domol, sau în lacuri. Preferă apele adânci, tulburi, peştele poate
atinge 40 cm -1,30 m lungime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de
10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn
iunie când temperatura…
Read more »
Read more »
Ciorba de oaie
29 July 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie,
morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors,
marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec
sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2
ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…
Read more »
Read more »
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
29 July 2011
O
reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din:
muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si
piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau
de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet cu lămâie şi busuioc
29 July 2011
O
reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa,
lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr
300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri
pentru decor: frunze de busuioc Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa
cu zahărul şi coaja…
Read more »
Read more »
Mancare cu zaft şi salată
29 July 2011
o
reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de
porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde.
Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare
piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3
capatani de salata verde…