Retete de top:
Bocconcini
30 June 2011
O
reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde,
parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei
gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat.
Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă)
pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă
verde (frunze) 20 g parmezan…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate
30 June 2011
O
reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii
uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă
la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza
era obţinută din lapte de capră, de oaie…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune
30 June 2011
O
reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata
amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de
menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl
lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom
câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Hurricane Cocktail
30 June 2011
O
reteta simpla de Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta,
gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl
gin cirese Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20
de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar
de cocktail si se decoreaza cu cirese.
Read more »
Read more »
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză
30 June 2011
O
reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi,
ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio,
unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru
ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel
de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză Montasio…
Read more »
Read more »
Berbec delicios cu dovlecei
30 June 2011
O
reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec,
untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1
Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura
bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea
in bucati de marime potrivita…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu ricotta şi praz
30 June 2011
O
reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane,
unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta,
parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faină albă 50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş
2 linguri ulei de măsline extravirgin pentru…
Read more »
Read more »
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate
30 June 2011
o
reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina
alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze
de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă 15 g drojdie 150 ml apă 1
lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos
30 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de
frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa,
vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor
si foaie de dafin. Ingrediente: 600…
Read more »
Read more »
Mancarea uşoară de berbec
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de
berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper.
Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de
carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau
spinare (partea de la rinichi).…
Read more »
Read more »
Zabaione cu limbi de pisică
30 June 2011
O
reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri,
marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra
si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2
linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de
pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei şi conopidă
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din:
dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si
frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1
lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere
din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Double Apple
30 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados,
zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2
cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina
scortisoara Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata
zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Mancarică de miel
30 June 2011
O
reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa,
boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte,
patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva
boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2
galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »
Read more »
Profiterol picant cu fondue de parmezan
30 June 2011
O
reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba,
oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou,
nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt
150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras
250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »
Read more »
Ravioli cu peşte şi portocale
30 June 2011
O
reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de
biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si
patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă
pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1
pahar vin…
Read more »
Read more »
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano
30 June 2011
O
reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina
alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano,
usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru
umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu crema Mascarpone
30 June 2011
O
reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom,
piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr.
piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii)
supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…
Read more »
Read more »
Tortelli cu homar în supă de tarhon
29 June 2011
O
reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua,
praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline
extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare
pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »
Read more »
Sărăţele crocante cu pastă de ton
29 June 2011
O
reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare,
piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline
extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g
unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150
g fasole albă…
Read more »
Read more »
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
29 June 2011
O
reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba,
drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin,
cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faină albă 15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »
Read more »
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
29 June 2011
O
reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata
din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si
lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare
2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2
portocale 1 lingură de lichior de portocale Mod…
Read more »
Read more »
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci
29 June 2011
O
reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino,
pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un
caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie
de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano,
cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »
Read more »
Cocktail Highball
29 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie Mod de
preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o
coaja subtire de lamaie.
Read more »
Read more »
Paste delicioase cu ciuperci
29 June 2011
O
reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi,
usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan
sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4
catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper
parmezan sau cascaval ras Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de
gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt,
zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si cimbrisor. Ingrediente:
pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g
zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »
Read more »
Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina
alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline,
ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si
foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină
integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »
Read more »
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac O reteta simpla
de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de
masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »
Read more »
Crochete de ricotta şi spanac
29 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din:
spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si
piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia,
fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse
dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fructul fals), sub care se
formează fructul propriu-zis,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos condimentat
29 June 2011
O
reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi,
ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de
rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4
catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne
tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
29 June 2011
O
reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din:
ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de
cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl
smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir
confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »
Read more »
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata
la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf
de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,
usturoi,…
Read more »
Read more »
Ciocolată fină cu gelatina de portocala
29 June 2011
O
reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi
de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2
portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g
ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă Mod de preparare: Puneţi la
înmuiat gelatina, în apă rece, câteva minute.…
Mancarea uşoară de berbec
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de
berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper.
Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de
carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau
spinare (partea de la rinichi).…
Read more »
Read more »
Zabaione cu limbi de pisică
30 June 2011
O
reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri,
marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra
si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2
linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de
pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei şi conopidă
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din:
dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si
frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1
lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere
din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Double Apple
30 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados,
zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2
cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina
scortisoara Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata
zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Mancarică de miel
30 June 2011
O
reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa,
boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte,
patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva
boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2
galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »
Read more »
Profiterol picant cu fondue de parmezan
30 June 2011
O
reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba,
oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou,
nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt
150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras
250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »
Read more »
Ravioli cu peşte şi portocale
30 June 2011
O
reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de
biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si
patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă
pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1
pahar vin…
Read more »
Read more »
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano
30 June 2011
O
reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina
alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano,
usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru
umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu crema Mascarpone
30 June 2011
O
reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom,
piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr.
piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii)
supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…
Read more »
Read more »
Tortelli cu homar în supă de tarhon
29 June 2011
O
reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua,
praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline
extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare
pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »
Read more »
Sărăţele crocante cu pastă de ton
29 June 2011
O
reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare,
piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline
extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g
unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150
g fasole albă…
Read more »
Read more »
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
29 June 2011
O
reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba,
drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin,
cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faină albă 15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »
Read more »
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
29 June 2011
O
reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata
din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si
lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare
2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2
portocale 1 lingură de lichior de portocale Mod…
Read more »
Read more »
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci
29 June 2011
O
reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino,
pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un
caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie
de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano,
cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »
Read more »
Cocktail Highball
29 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie Mod de
preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o
coaja subtire de lamaie.
Read more »
Read more »
Paste delicioase cu ciuperci
29 June 2011
O
reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi,
usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan
sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4
catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper
parmezan sau cascaval ras Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de
gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt,
zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si cimbrisor. Ingrediente:
pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g
zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »
Read more »
Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina
alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline,
ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si
foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină
integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »
Read more »
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac O reteta simpla
de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de
masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »
Read more »
Crochete de ricotta şi spanac
29 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din:
spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si
piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia,
fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse
dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fructul fals), sub care se
formează fructul propriu-zis,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos condimentat
29 June 2011
O
reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi,
ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de
rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4
catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne
tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
29 June 2011
O
reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din:
ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de
cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl
smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir
confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »
Read more »
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata
la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf
de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,
usturoi,…
Read more »
Read more »
Ciocolată fină cu gelatina de portocala
29 June 2011
O
reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi
de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2
portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g
ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă Mod de preparare: Puneţi la
înmuiat gelatina, în apă rece, câteva minute.…
Read more »
Read more »
Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbire
29 June 2011
Consumul
de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine
vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de
ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk.
Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat
alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi
legumele, au pierdut…
Read more »
Read more »
Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie
29 June 2011
O
reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din:
carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper,
marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g
foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura sare,…
Read more »
Read more »
Miel inabusit cu sos
29 June 2011
O
reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei
de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie,
sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1
pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2
lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger sau…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
29 June 2011
O
reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei
dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa.
Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un
ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de
preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor
29 June 2011
O
reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia
dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi,
salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de
ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi
salata verde ceapa Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Spaghete delicioase bologneze
29 June 2011
O
reteta simpla de spaghete delicioase bolognese din: spaghete, carne
tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin,
frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr.
spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un
morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc tocate…
Read more »
Read more »
Andive la grătar cu ulei şi arahide
28 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de andive la gratar cu ulei si arahide din:
andive, arahide, masline verzi, ulei de arahide si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 3 andive 10 arahide 5-6 măsline verzi fară
sâmburi 2 linguri ulei de arahide 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare: Indepărtează primele două frunze…
Read more »
Read more »
Ravioli cu fazan şi trufe negre
28 June 2011
O
reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac,
fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de
masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper,
praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 2 ouă 50 g spanac pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Desert Chantilly cu fructe de pădure
28 June 2011
O
reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca,
galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina,
lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide. Ingrediente: 2
dl frişcă 5 gălbenuşuri 1/2 l lapte 3 linguri de zahăr de trestie 5
linguri de zahăr tos 1 lingură de zahăr…
Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar
28 June 2011
O
reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la
grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline
extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g
mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze de…
Read more »
Read more »
Smochine şi ricotta cu coulis de mure
28 June 2011
O
reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din:
smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de
trestie, praf de scortisoara si smochina neagra. Ingrediente: 8 smochine
verzi, coapte 200 g ricotta (brânză de vacă) 2 linguri de miere de
salcâm 200 g mure coapte 1 lămâie 1 pliculeţ de…
Read more »
Read more »
Supă cu legume şi varietăţi de fasole
28 June 2011
o
reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare,
fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa,
flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei
extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper. Ingrediente: 70
g bob proaspăt, decorticat 40 g mazăre, decorticată 40 g…
Read more »
Read more »
Pateuri cu roşii şi vinete
28 June 2011
O
reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina,
apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj:
100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură:
300 g vinete 250 g roşii 120…
Read more »
Read more »
Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic
28 June 2011
O
reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac,
piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g
piept de porc (pancetta) 50 g fistic nesărat 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa
felii groase de…
Read more »
Read more »
Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide
28 June 2011
O
reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina
alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz,
morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt
si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri
spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Rusty Nail Cocktail
28 June 2011
O
reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si
coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de
lamaie Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa
gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie.
Proportiile de mixare pot fi schimbate dupa…
Read more »
Read more »
Creme caramel
28 June 2011
O
reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e
vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1
baton de vanilie Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric
cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată
de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor
28 June 2011
O
reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi,
patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde,
usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel
200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica
2 foi de dafin 50ml.otet 2 fire…
Read more »
Read more »
Tagliatelle di consomme alia carbonara
28 June 2011
O
reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov,
praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon,
unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare.
Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g
carne de vitel, tocată 100 g albuş…
Read more »
Read more »
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola
28 June 2011
O
reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi
noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă
50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper Mod de preparare: Spală
foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un…
Read more »
Read more »
Creme brulee
28 June 2011
O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1
baton de vanilie 80 g zahăr Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi
batonul de vanilie pe lungime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună
cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic…
Read more »
Read more »
Terină de roşii în sos de busuioc
28 June 2011
O
reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii,
mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc,
ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline
negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc şi…
Read more »
Read more »
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac
28 June 2011
O
reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba,
oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan,
galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de
brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino
sardo (fabricată în Sardinia), pecorino toscano (fabricată în Toscana),
numită şi…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ciuperci si ardei iute
28 June 2011
O
reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi,
ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi.
Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină
pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1
gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei de…
Read more »
Read more »
Cremă cu migdale
28 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar,
migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de
flori de portocală scorţişoară praf Mod de preparare: Prăjiţi
migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei,…
Read more »
Read more »
Cocktail After Dinner Drink
28 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez,
lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl
whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata
Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand
marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de
cocktail sau…
Read more »
Read more »
Tocană de miel cu bacon
28 June 2011
O
reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet,
bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei
de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau
de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de
făină 3 morcovi…
Read more »
Read more »
Supă cu passatelli
28 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli din: parmezan, paine
veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente:
200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3
ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de
supă…
Read more »
Read more »
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
28 June 2011
O
reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din:
ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1
crenguţă de rozmarin sare şi piper Mod de preparare: Curăţă cepele şi
opăreşte-le circa 5…
Read more »
Read more »
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta
28 June 2011
O
reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu
ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry,
vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si
ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt
pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras 8…
Read more »
Read more »
Sosuri pentru preparate la gratar
28 June 2011
In
continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi
preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos
provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la
grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de
măsline extravirgin sare grunjoasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din legume cu parmezan
28 June 2011
O
reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi,
morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab,
maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde.
Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură
mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet sare…
Read more »
Read more »
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey
28 June 2011
Pentru
cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an. Cocktail
Old Fashioned O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon,
sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese.
Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars
28 June 2011
Pentru
cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta
gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte,
galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata
alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu spanac
28 June 2011
O
reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel,
spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si
usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac
congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu
varf de parmezan ras…
Read more »
Read more »
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac
27 June 2011
O
reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din:
faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt,
pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5
ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat
27 June 2011
O
reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba,
faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana,
ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat:
250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru
umplutură: 250 g varză 100…
Read more »
Read more »
Cremă de rubarbă şi zmeură
27 June 2011
O
reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina,
vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr
2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g
rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Colonel Collins
27 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de
lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl
bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie
cirese Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul,
zeama de lamaie si siropul,…
Read more »
Read more »
Branză cu fistic şi miere aromatizată
27 June 2011
O
reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza
robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere
de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola
proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie
de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră 40…
Read more »
Read more »
Pui curry cu spanac
27 June 2011
O
reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi,
ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si
piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa
de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o
lingurita praf curcuma…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor in sos de vin rosu
27 June 2011
O
reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu,
morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru,
ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru.
Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o
ceapa…
Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa
27 June 2011
Pentru
cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta
delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir,
otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta
verde si arahide. Aceste aperitive…
Read more »
Read more »
Supă de praz cu tartufo
27 June 2011
O
reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa
de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si
piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde)
80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină de…
Read more »
Read more »
Cremă imbracată in ciocolata
27 June 2011
O
reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar,
migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii.
Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de
esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu
coacăze roşii Mod de preparare: Cu robotul…
Read more »
Read more »
Cocktail Manhattan Sweet
27 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Manhattan Sweet din: whisky canadian, vermut
rosu, vermut all, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky canadian
1,5 cl vermut rosu 1,5 vermut alb 1 strop de Angostura 1 cireasa
maraschino Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gehata in
paharul de mixare, apoi se toarna intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
File de miel cu legume
27 June 2011
O
reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de
mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde,
germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare
si piper schuan. Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute 1
lingura de otet de mere…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă
27 June 2011
O
reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de
ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras
de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si
hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură
ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu banza de capră si oţet de mere
27 June 2011
O
reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza
de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute,
maghiran, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 vinete micuţe, lungi
şi subţiri 2 bucăţi brânză veche de capră 1 l ulei pentru prăjit sare şi
piper…
Read more »
Read more »
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci
27 June 2011
O
reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua,
sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt,
usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină
albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan
ras 1 lingură miere 1 linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză
27 June 2011
O
reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza
din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper,
smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază
de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor.
Ingrediente: 1/2 l lapte 50 g faină albă 50…
Read more »
Read more »
Rob Roy Cocktail
27 June 2011
O
reteta simpla de Rob Roy Cocktail din: bourbon, vermut sec, curacao,
angostura amaruie, cirese si lamaita. Ingrediente: 2 cl Bourbon 2 cl
vermut sec 1 lingurita de Curacao 3 stropi de Angostura amaruie o
legatura de cirese lamaita Mod de preparare: Ingredientele se amesteca
bine in paharuld e mixare. Bautura se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul
27 June 2011
O
reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din:
quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline
extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu
aspectul unor boabe mici, asemănătoare celor de linte, iar planta îşi
are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum 5.000…
Read more »
Read more »
Tocana cu cotlete de berbecuţ
27 June 2011
O
reteta de tocana cu cotlete de berbecut din: cotlet de berbecut,
cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg
cotlet de berbecut 900 g cartofi 1 legatura mica de patrunjel 1 legatura
mica cimbru (10-12 crengute) 450 g ceapa sare si piper Mod de
preparare: Curatati ceapa si taiati-o inele. Curatati…
Read more »
Read more »
Cremă şi foietaj cu salvie roşie
27 June 2011
O
reteta delicioasa de crema de foietaj si salvie rosie din: lapte,
salvie rosie, oua, albus si coca de foietaj. Ingrediente: 5 dl lapte 2
rămurele de salvie roşie 150 g zahăr tos 4 ouă 1 albuş 150 g cocă de
foietaj, gata făcută Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi salvia,
mărunţiţi cinci, şase…
Read more »
Read more »
Supă de bere cu hamei
27 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei,
ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 cl bere
neagră tare şi densă 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi
spălaţi 65 g ceapă 100 g cartofi 6 linguri de crutoane 50 g unt sare
piper proaspăt măcinat …
Read more »
Read more »
Turtă cu rozmarin şi seminţe de pin
27 June 2011
O
reteta de turta cu rozmarin si seminte de pin din: alac, parmezan, ulei
de masline extravirgin, seminte de pin, lapte, supa de legume, morcovi,
ceapa, rozmarin, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 250 g alac zdrobit
4 linguri parmezan ras 5 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g
seminţe de pin 300 ml lapte 500…
Read more »
Read more »
Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan
27 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar
din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete
la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline
extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei…
Read more »
Read more »
Coaste la gratar in sos picant
27 June 2011
O
reteta de coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel,
ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare,
bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei
iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2
graunte de…
Read more »
Read more »
Medalioane de mei cu şofran şi rucola
26 June 2011
O
reteta de medalioane de mei cu sofran si rucola din: mei, sofran,
galbenusuri, ricotta din lapte de capra, ulei de masline extravirgin,
sos de soia, ceapa si usturoi. Ingrediente: 200 g mei 1 pliculeţ şofran
(0,15 g) 3 gălbenuşuri 1 legătură de rucola 300 g ricotta din lapte de
capră 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Căpşune marinate (video)
26 June 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara căpşune marinate din:
capsuni, ghimbir, miere, vin rosu si frisca. Ingrediente: capsuni
ghimbir miere vin rosu frisca Mod de preparare: Capsunele spalate se
taie in 2 sau in 4. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare.
Se adauga putina miere si vin rosu…
Read more »
Read more »
Clătite cu pui şi alune caju
26 June 2011
O
reteta de clatite cu pui si alune caju din: faina, piper, ou, lapte
degresat, ulei de masline, alune caju, piept de pui, usturoi, ghimbir,
ardei iute rosu, morcovi, telina, coaja de portocala, varza, sos de soia
si ulei de susan. Puiul prăjit cu morcovi, telină si varză, apoi aromat
uşor cu portocală si susan…
Read more »
Read more »
Minipizza din foitaj, cu ardei gras şi ciuperci
26 June 2011
O
reteta de minipizza din foitaj, cu ardei gras si ciuperci din: faina
alba, apa, margarina, sare, foitaj, ardei gras rosu, ardei gras galben,
ardei gras verde, ciuperci champignon, ulei extravirgin de masline,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50
ml apă 125 g margarină sare pentru minipizza: 250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisper
26 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisper din: whisky scotian, vermut sec si
cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 cirese Mod
de preparare: Punem cuburi de gehata intr-un pahar de Martini, turnam
whisky si vermut, amestecam si in final adaugam ciresele.
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu orez expandat
26 June 2011
O
reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf
de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape,
piersica si caisa. Ingrediente: 1 l lapte de orez 1 pungă cu preparat
praf pentru budincă de ciocolată 250 g orez expandat (pufarine de orez)
50 g stafide 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei
26 June 2011
O
reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua,
galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper,
ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă 2 gălbenuşuri 300 g faină
albă 2 linguri griş 1 praf de sare pentru umplutură: 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră
26 June 2011
O
reteta delicioasa de tartine cu pasta de masline si branza de capra
din: paine integrala, pasta de masline verde, branza de capra, ulei de
masline extravirgin, piper si masline verzi umplute. Ingrediente: 8
felii de pâine integrală pentru tartine 200 g pastă de măsline negre 200
g pastă de măsline verzi 300 g brânză…
Read more »
Read more »
Tortillas la grătar umplute cu legume, avocado şi feta
26 June 2011
O
reteta simpla de tortillas la gratar umplute cu legume, avocado si feta
din: tortillas din faina de porumb, ceapa verde, rosii cherry, avocado,
feta, morcov, ulei de masline extravirgin, lamaie, salata creata, sare
si piper. Ingrediente: 4 tortillas din faină de porumb 2 fire de ceapă
verde mai mare 8 roşii cherry 1 avocado…
Read more »
Read more »
Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare
26 June 2011
Supă
de sălăţele umplute cu scoici de mareSupă de sălăţele umplute cu scoici
de mareO reteta de supa de salatele umplute cu scoici de mare din:
salatele, salate verzi, maghiran, miez de paine, midii, scoici, tartufo
de mare, hasma, ierburi aromatice, vin alb sec, usturoi, patrunjel,
busuioc rosi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.…
Read more »
Read more »
Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice
26 June 2011
O
reteta simpla de ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina
alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de
vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare,
piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie. Ingrediente:
pentru aluat: 230 g faină albă 2 ouă; 1 gălbenuş 1 lingură ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Old Fashioned Cocktail
26 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar,
angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4
cl Bourbon 1 lingurita de sirop de zahar 4 stropi de Angostura amaruie 1
strop de zeama de lamaie o felie de portocala cirese Mod de
preparare: Ingredientele se toarna intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: tartă cu mere, budincă cu vişine, choux cu frişcă
26 June 2011
Pentru
cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de desert. Tarta cu mere O reteta delicioasa de tarta cu
mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si
scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2
gălbenuşuri 4 mere 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Berbecut cu caise
26 June 2011
O
reteta de berbecut cu caise din: carne de berbecut, caise deshidratate,
curmale, ceapa, menta verde, coriandru verde, usturoi, suc de
portocale, condiment, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne de berbecut, taiata cuburi 250 g caise deshidratate 6 curmale
proaspete, taiate in doua, fara samburi 1 ceapa, tocata julien 1
lingura…
Read more »
Read more »
Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas
26 June 2011
O
reteta de salata racoritoare de kiwi, capsuni si ananas din: kiwi,
capsuni, ananas, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 6 kiwi, curatate
de coaja si feliate 200 grame capsuni taiate pe din doua 200 grame
ananas cubulete o lingura zeama de lamaie o lingurita miere Mod de
preparare: Dupa ce se curata de…
Read more »
Read more »
Bors din cap de miel
26 June 2011
O
reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel,
ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare.
Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare
un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean
tocat un…
Brânză cu legume şi crostini
25 June 2011
O
reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov,
telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde,
cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia
meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este
aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smântână. Are
un gust dulce şi…
Read more »
Read more »
Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel
25 June 2011
O
reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente:
2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi
1 ardei iute roşu 1 legătură hasmaţuchi sare şi piper Mod de
preparare: Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu carne de iepure în sos de praz
25 June 2011
O
reteta delicioasa de coltunasi cu carne de iepure in sos de praz din:
faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, pulpa de iepure,
ulei de masline extravirgin, legume, bobite de ienupar, ricotta, sare,
piper, praz, cartofi, vin, ceapa, amidon de cartofi si cimbru.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Despre Hasmaţuchi
25 June 2011
Hasmaţuchi
este o plantă erbacee originară din zona Mediteranei orientale,
cultivată în prezent în toată lumea. De la ea se consumă frunzele,
asemănătoare cu ale pătrunjelului, având însă un gust mai delicat. De
obicei, se foloseşte crud, pentru a nu-şi pierde din proprietăţile
aromatice. In Italia se mai foloseşte şi uscat, acesta având o aromă…
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide
25 June 2011
O
reteta de crema de morcovi cu cardamon si stafide din: morcovi, lapte,
zahar tos, migdale, stafide, cardamon, unt, smantana si menta.
Ingrediente: 500 g morcovi 1/2 l lapte 2 linguri de zahăr tos 2 linguri
de migdale, tăiate fâşioare subţiri 2 linguri de stafide 4 fructe de
cardamon 60 g unt 2 dl smântână…
Read more »
Read more »
Tăieţei în sos de creveţi şi midii
25 June 2011
O
reteta de taitei in sos de creveti si midii din: faina alba, oua,
galbenus, ulei de masline extravirgin, sare, creveti, midii, usturoi,
rosii cherry, vin alb, morcovi, telina, ceapa verde, busuioc, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Pate din năut şi vinete
25 June 2011
O
reteta de pate din naut si vinete din: vinete, boabe de naut, ardei
gras rosu, ardei gras galben, ulei de susan, ulei de masline
extravirgin, paine, usturoi, foaie de dafin, seminte de susan, sare si
piper. Ingrediente: 2 vinete mari 200 g boabe uscate de năut 1 ardei
gras roşu 1 ardei gras galben…
Read more »
Read more »
Cocktail Racing Cup
25 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Racing Cup din: whisky scotian, ginger ale,
creme de menthe, coaja de lamaie si frunze proaspete de menta.
Ingrediente: 5 cl whisky scotian Ginger Ale 0,5 Creme de Menthe (lichior
de menta) coaja de lamaie frunze proaspete de menta Mod de preparare:
Turnam whisky-ul peste gheata in paharul pentru…
Read more »
Read more »
Berbecut cu prune si gutui
25 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de berbecut cu prune si gutui din: plupa de
berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi,
scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune
uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Minilasagne cu legume
25 June 2011
O
reteta de minilasagne cu legume din: lasagne, ardei grasi, florid e
dovlecel, dovlecei, branza brie, parmezan, frunze de busuioc, ceapa
verde, ulei de masline extravirgin, sos bechamel, sare si piper.
Ingrediente: 200 g lasagne pentru asezonare: 200 g ardei graşi (roşii şi
galbeni) 70 g flori de dovlecei 200 g dovlecei 200 g brânză…
Read more »
Read more »
Caşcaval pane cu alune prăjite
25 June 2011
O
reteta de cascaval pane cu alune prajite din: cascaval, alune de
padure, salata verde, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare.
Ingrediente: 300 g caşcaval din lapte de vacă, mai tare 60 g alune de
pădure 1 salată verde 10 roşii cherry 3 linguri ulei de măsline
extravirgin sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cremă Chantilly cu fistic
25 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crema chantilly cu fistic din: smantana,
zahar pudra si fistic decojit. Ingrediente: 5 dl smântână proaspătă 50 g
zahăr pudră 70 g fistic decojit, pentru ornat Mod de preparare:
Scoateţi din frigider smântână şi băgaţi-oîn congelator circa 10 minute.
Scoateţi-o când va fi foarte rece, însă încă lichidă,…
Read more »
Read more »
Vinete la grătar cu susan
25 June 2011
O
reteta simpla de vinete la gratar cu susan din: vinete, ulei aromat cu
ardei iute, sos de soia, sos de peste, usturoi, ardei iute, ulei de
masline extravirgin, ulei de susan, zeama de lamaie, zahar brun, menta
si seminte de susan. Ingrediente: 4 vinete mici, mai rotunde 3 linguri
ulei aromat cu ardei iute…
Read more »
Read more »
Jeleu de roşii
25 June 2011
O
reteta simpal de jeleu de rosii din: paine, rosii, busuioc verde,
usturoi, ulei de masline extravirgin, gelatina si busuioc uscat.
Ingrediente: 360 g pâine de casă (sau pâine fară sare, cu coaja groasă)
mai veche 220 g roşii decojite 2 roşii bine coapte 1 legătură busuioc
verde 1 căţel de usturoi 8 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu sos de miel şi ardei gras
25 June 2011
O
reteta gustoasa de taitei cu sos de miel si ardei gras din: faina alba,
faina din grau, oua, galbenusuri, ulei de masline extravirgin, sare,
fripura din pulpa de miel, parmezan, unt, usturoi, ardei gras rosu,
ardei gras galben, vin alb sec, rozmarin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 200 g faină albă 100 g faină…
Read more »
Read more »
Cremă cu mascarpone
25 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crema cu mascarpone din: galbenusuri,
mascarpone, zahar, rom alb si cacao amara. Ingrediente: 4 gălbenuşuri
250 g mascarpone 120 g zahăr 1/2 dl rom alb 1 lingură de cacao amară
Mod de preparare: Puneţi într-un castron gălbenuşurile, bate- ţi-le uşor
cu o furculiţă şi adăugaţi zahărul, amestecând cu…
Read more »
Read more »
Punguţe cu vinete în sos de roşii
25 June 2011
O
reteta de pungute cu vinete in sos de rosii din: vanata, ceapa,
usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lapte, oua, faina
alba, sare, piper, pulpa de rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1
vânătă mare 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1/2 ardei iute 6 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 lapte 2…
Read more »
Read more »
Pui sote cu ceapă caramelizată
25 June 2011
O
reteta de pui sote cu ceapa caramelizata din: ceapa, piept de pui,
piper, unt, zahar pudra, supa de pui, rozmarin, cimbru si otet de vin
rosu. Caramelizarea face ca ceapa să fie foarte aromată şi mult mai
plăcută la gust. Acelaşi procedeu se poate aplica şi altor legume, cum
ar fi ardei graşi şi…
Read more »
Read more »
Manhattan Dry Cocktail
25 June 2011
O
reteta simpla de Manhattan Dry Cocktail din: whisky canadian, vermut
sec, angostura, masline si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky
canadian 2 cl vermut sec 1 strop de Angostura masline coaja de lamaie
Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de
mixare. Apoi bautura se toarna intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Tocana de berbecut
25 June 2011
O
reteta absolut delicioasa de tocana de berbecut din: pulpa de berbecut,
cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, zahar brun, amidon de porumb,
supa de legume, coaja rasa de lamaie, pulpa de rosii, condimente, ulei
vegetal, pasta de tomate si sos worcestershire. Ingrediente: 500 g pulpa
de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi mici…
Read more »
Read more »
Passatelli cu sparanghel în supă de carne
25 June 2011
O
reteta de passetelli cu sparanghel in supa de carne din: pesmet,
parmezan, unt, sparanghel, oua, supa de carne, praf de nucsoara, sare si
piper negru. Ingrediente: 120 g pesmet 8 linguri parmezan ras 20 g unt
12 fire sparanghel 3 ouă 1 1 supă de carne 1 praf de nucşoară sare şi
piper negru…
Read more »
Read more »
Cremă de migdale cu sos condimentat
25 June 2011
O
reteta de crema de migdale cu sos condimentat din: migdale, lapte,
baton de vanilie, fecula, smantana, galbenusuri, ardei iute, zahar de
trestie, rom, piper de jamaica si baton de scortisoara. Ingrediente: 120
g migdale decojite 4 dl lapte 1 baton de vanilie 3 linguri de feculă
1,5 dl smântână proaspătă pentru sos: 2 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi prajiti
25 June 2011
O
reteta de friptura de miel cu garnitura de salata verde si cartofi
prajiti din: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, boia dulce, piper boabe
si apa calda. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceasca de unt sare 1/2
lamaie 1/2 lingurita de boia dulce piper boabe apa calda Mod de
preparare: Pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Salata rece de orez cu creveti
25 June 2011
O
reteta de salata rece de orez cu creveti din: orez cu bob lung, creveti
decorticati, morcov, ceapa verde, ceapa, oua, ulei si sare.
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung 200 g creveti decorticati 1
morcov ras 2 cepe verzi 1 ceapa mica 2 oua ulei sare Mod de preparare
Spala bine orezul si…
Read more »
Read more »
Sandvici arăbesc cu pui
25 June 2011
Se
pleaca de la reteta asta. Se pun fâşiile de piept de pui în folie de
plastic si se bat cu un făcăleţ până la o grosime de 1 cm. Se bate un ou
si se pune pe o farfurie. Se pun 100 g de pesmet pe o altă farfurie. Se
presară piper pe fiecare…
Read more »
Read more »
Grapefruit cu miere
25 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de grapefruit cu miere din: fructe de
grapefruit, miere si cuisoare. Ingrediente: 2 fructe de grapefruit 50 g
miere cuisoare Mod de preparare: Taiem fructele pe jumatate si le asezam
intr-un vas termorezistent. Turnam mierea si coacem 10 minute la foc
moderat. Presaram cuisoare. Grapefruit cu miere Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salata de vara de dovlecei
25 June 2011
O
reteta de salata de vara de dovlecei din: dovlecel, supa de legume sau
de pui, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de floarea
soarelui si parmezan. Ingrediente: un dovlecel mediu, feliat subtire
trei linguri supa de legume sau de pui doi catei usturoi tocati marunt
doua lingurite zeama de lamaie 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa persana de miel
25 June 2011
O
reteta din supa persana de miel din: carne dezosata de miel, oase de
miel, apa, ceapa, morcov, unt, faina, galbenusuri de ou, zeama de
lamaie, unt, boia dulce si sare. Ingrediente: 500 g carne dezosata de
miel 500 g oase de miel 1,5 litru apa 1 ceapa 1 morcov 5 linguri unt 100
g…
Read more »
Read more »
Ardei fripţi marinaţi cu mentă
24 June 2011
O
reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei
gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie,
usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat. Ingrediente: 1
ardei gras roşu 1 ardei gras galben 10 frunze de mentă 5 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Paste cu calamari şi aromă de ghimbir
24 June 2011
o
reteta de paste cu calamari si aroma de ghimbir din: faina alba, oua,
galbenus, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, calamari, ghimbir,
rosii cherry, usturoi, civeta, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de
măsline extravirgin 1 praf de sare pentru asezonare:…
Read more »
Read more »
Frigărui de ardei şi vinete
24 June 2011
O
reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata,
ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi
aromatice si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 vânătă 4
fire ceapă verde mai mari 2 felii de pâine cu mălai 3 linguri ulei de
măsline extravirgin ierburi aromatice mixte…
Read more »
Read more »
Despre Ciocolata albă
24 June 2011
Ciocolata
albă este făcută din unt de cacao (cel puţin 20%), zahăr şi lapte
integral parţial degresat. Nu conţine pastă de cacao, deci e crocantă ca
o ciocolată cu lapte, însă tinde să se topească repede în gură,
datorită procentului mare de unt. O ciocolată albă de bună calitate
trebuie să dezvolte gradat gustul de…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu ciocolată albă
24 June 2011
O
reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte,
galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata
alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri 4
linguri de zahăr tos 4 linguri de făină 80 g praf de cacao amară coaja
de la 1 lămâie 70 g ciocolată…