Retete de top:
Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu
garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba,
unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline
extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g
fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină albă …
Read more »
Read more »
Chifteluţe de linte cu seminţe de mac
12 July 2011
O
reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie,
ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de
legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă
de ţelină 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Cod sărat cu praz
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de
praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si
piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă
felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic
şofran 1 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Kulfi cu fistic
12 July 2011
O
reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de
cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită
fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte
ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi
se bat bine până se solidifică…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si caramel
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina,
zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra,
faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400
g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare zahăr…
Read more »
Read more »
Crochete de linte
12 July 2011
O
reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute,
chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie.
Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen
1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos:
250 g iaurt 1 lămâie (zeama) …
Read more »
Read more »
Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde
12 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din:
fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de
dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de
arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3
linguri ulei de măsline extravirgin 12…
Read more »
Read more »
Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii
12 July 2011
Pentru
cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si
delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie,
mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc,
oregano, ulei extravirgin de masline, sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole rosie
12 July 2011
O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de
patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde,
leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină
de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru verde…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă
verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac,
ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar
picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g
friptură de porc sau de viţel 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Captain’s Dream
12 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango,
limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5
cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de
Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise Mod de
preparare: Se pun doua cuburi de…
Read more »
Read more »
Miel marinat cu vin si mustar
12 July 2011
O
reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel,
sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4
bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1
cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare:
Carnea de miel se unge…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu sos de patrunjel
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din:
peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei,
lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4
bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1
căţel de usturoi 2 fileuri de scrumbie…
Read more »
Read more »
Cornuri apetisante
12 July 2011
O
reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie,
de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie
de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie
de bere pentru cornuri: 200 g faină albă 100 g faină integrală 450 ml
apă 2 linguriţe ulei…
Read more »
Read more »
Peşte şi vinete cu sos de roşii
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din:
file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina,
usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g
roşi 2 vinete lungi 3 ouă 60…
Read more »
Read more »
Salata asortata cu fasole
12 July 2011
O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde,
morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel
verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g
fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei
de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii 1…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu fasole
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov,
ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare,
piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2
ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă
cimbru uscat 1…
Read more »
Read more »
Minipizza de mămăligă cu ciuperci
11 July 2011
O
reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci,
emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g
ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă
de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Memphis Delight
11 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Memphis Delight din: bourbon, cointreau,
zeama de lamaie, cola si o felie de portocala sau lamaie. Ingrediente: 4
cl bourbon 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie cola o felie de
portocala sau lamaie Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
Bourbon-ul, Cointreau-ul si zeama de lamaie in…
Read more »
Read more »
Miel cu mustar
11 July 2011
O
reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon,
piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel
fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de
usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul,
usturoiul, piperul si cimbrul se amesteca…
Read more »
Read more »
Fasole cu calamari
11 July 2011
O
reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari,
usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu
verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g
calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri
(specială…
Read more »
Read more »
Pateuri calde cu bacon şi cartofi
11 July 2011
O
reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta,
bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa
verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g
cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri
ulei de măsline extravirgin 50 g…
Read more »
Read more »
Peşte la tigaie cu dovlecei
11 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste
calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g,
curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1
haşmă 1/2 pahar de vin alb sec 4…
Read more »
Read more »
Omletă cu hribi tocaţi
11 July 2011
O
reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii
(spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Dulce Gula Java
11 July 2011
O
reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia,
mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de
cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare Mod de preparare:
Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de sare…
Read more »
Read more »
Peşte cu cartofi crocanţi julien
11 July 2011
O
reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste
calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste,
patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g
fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »
Read more »
Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete
11 July 2011
O
reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din:
orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat. Orezul basmati şi-a
luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care
aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez foarte…
Read more »
Read more »
Cocktail Morning Dew
11 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao
albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si
cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl
Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de
albus o felie de portocala cirese Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu miel
11 July 2011
O
reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de
fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii,
usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin,
patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pulpa de miel 200 g boabe de fasole…
Read more »
Read more »
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă
11 July 2011
O
reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste
in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea
soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate,
smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g
paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie…
Read more »
Read more »
Rulouri de solă cu grepfrut roz
11 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de
sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt,
faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8
fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva
frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva fire…
Read more »
Read more »
Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai
11 July 2011
O
reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din:
cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel,
civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g
mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură
pătrunjel fire civetă (sau ceapă verde)…
Read more »
Read more »
Tartelete cu ciuperci
10 July 2011
O
reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt,
smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii.
Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură
pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor:
2-3 roşii Mod de preparare: Aşază faina în formă de fântână…
Rulouri din peşte umplute cu midii
10 July 2011
O
reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii,
pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii
subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin…
Read more »
Read more »
Cremă tropicală cu papaia
10 July 2011
O
reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar
de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara.
Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei
deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi
moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2 papaia…
Read more »
Read more »
Pateuri cu dovlecei şi mozzarella
10 July 2011
O
reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel,
dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano,
sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g
mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1
căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Gogoşele din peşte cu boia dulce
10 July 2011
O
reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina,
salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel
de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si
piper negru Mod de…
Read more »
Read more »
Ineluşe cu vinete şi roşii
10 July 2011
O
reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina
de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin,
ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe
din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg
roşii cherry 1 bucată mozzarella…
Read more »
Read more »
Baghetă umplută cu legume şi ton
10 July 2011
O
reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta,
anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g
ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde
sare şi piper …
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu levantica
10 July 2011
O
reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet,
sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de
masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de
miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de
provence 1/2 lingurita piper 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cremă catalană
9 July 2011
O
reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de
trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte
4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1
lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară Mod de preparare:
Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă.…
Read more »
Read more »
Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin
9 July 2011
O
reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din:
sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele
curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1
căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline sare…
Read more »
Read more »
Trigoane delicioase cu legume
9 July 2011
O
reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac,
mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de
dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10
foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml
apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Chifle delicioase cu seminte
9 July 2011
O
reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa,
untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare.
Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru
chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1
linguriţă malţ de…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice
9 July 2011
O
reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa,
tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g
caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru
asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de ceapă…
Read more »
Read more »
Cremă de flori de portocal
9 July 2011
O
reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar,
flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin.
Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de
portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de
fistic 1 lingură de seminţe…
Read more »
Read more »
Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei
9 July 2011
O
reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri
de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel,
arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de
maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3
dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150 g…
Read more »
Read more »
Sote de roşii
9 July 2011
O
reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare Mod de
preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa
clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de
seminte,…
Read more »
Read more »
Tocanita din pulpa de miel
9 July 2011
O
reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de
masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate,
anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g
pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8
capsule de cardamom 1 baton de sortisoara…
Read more »
Read more »
Miel delicios umplut
9 July 2011
O
reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou
fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de
miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela
sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu
ajutorul…
Read more »
Read more »
Hamburger din omletă cu morcovi şi salată
8 July 2011
O
reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din:
chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei
de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în
multă apă rece şi usuc-o bine…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu ricotta
7 July 2011
O
reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de
floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel,
nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb
150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură:
750 g ricotta 100 g parmezan 2 ouă…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu miere
7 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de
miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei
de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala
2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos
de soia 2…
Read more »
Read more »
Portofele de ton cu ierburi aromatice
7 July 2011
O
reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton,
telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet,
patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe.
Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1
ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde
7 July 2011
O
reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din:
anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru,
otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa
verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare,
curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate
7 July 2011
O
reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri
de cernie, somon afumat, peste spada, hasma, varza chinezeasca, vion
alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie
de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g somon…
Read more »
Read more »
Carne de berbec in sos chilli
7 July 2011
O
reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi,
rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare,
scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles
anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli
uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu smantana
7 July 2011
O
reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel,
untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau
tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn
cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel
sau tarhon taiat marunt sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu roşii şi ardei graşi
7 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din:
ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa
gust. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100
ml ulei verdeaţă piper sare după gust Mod de preparare: Se laeg de
preferinta ciupercile mici…
Read more »
Read more »
Garnitură de orez
7 July 2011
O
reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt,
cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei
sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare Mod de preparare: Orezul
ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se
amesteca pana…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry
6 July 2011
O
reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din:
scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g scrumbii
curăţate 4 cartofi mici 2 cepe roşii 20 roşii cherry 1 linguriţă de
cimbrişor uscat 2 rămureie de fenicul sălbatic 4 linguri de ulei
extravirgin…
Read more »
Read more »
Budincă de afine cu cremă de ou
6 July 2011
O
reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt,
faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g
afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri
de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Pateuri simple si delicioase
6 July 2011
O
reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si
sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură:
250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată Mod de
preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri.
Taie şunca felii cu grosimea de 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Scot
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian,
chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1
cl Chartreuse (verde) cirese Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar
de cocktail. Se decoreaza cu cirese.
Read more »
Read more »
Ciuperci sote
6 July 2011
O
reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare
si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de
ulei sau unt sare şi piper după gust Mod de preparare: Se curata bine
ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii
subtiri, atat…
Read more »
Read more »
Plachie de peşte călugăr
6 July 2011
O
reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde,
rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia
de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g
peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei
de usturoi 1 rămurică de rozmarin…
Tarte cu praz şi bacon
6 July 2011
O
reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare,
praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare,
sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă
125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte
integral 100 ml…
Read more »
Read more »
Paste paccheri cu creveţi şi vinete
6 July 2011
O
reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste
paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin,
legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii
cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Budincă de morcovi
6 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt,
migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere,
zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g
unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g
fistic 3 seminţe de cardamon 1…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu carne de oaie
6 July 2011
O
reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de
miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn,
patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu
prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi
1/2 kg…
Read more »
Read more »
Fileuri de calcan cu busuioc
6 July 2011
O
reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie,
busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu
formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui
dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe
partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă,…
Read more »
Read more »
Frigărui de tofu şi legume
6 July 2011
O
reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre,
dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin,
faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g
măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci
champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Fanciulli
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si
bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl
Bourbon Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut
cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna
bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Frigarui de miel
6 July 2011
O
reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline,
patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie.
Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3
fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1
ceapa mica rosie Mod…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc
6 July 2011
O
reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban
de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde,
praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare
feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre
foarte tânără…
Read more »
Read more »
Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză
6 July 2011
O
reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane,
carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de
masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g
macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1
lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul…
Read more »
Read more »
Cartofi ducesa (duchesse)
6 July 2011
O
reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina,
cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2
linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare Mod de
preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa
calda cu putina…
Read more »
Read more »
Budincă de banane cu scorţişoară
6 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane,
lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de
caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă
150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură
de unt 1 lingură…
Read more »
Read more »
Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval
6 July 2011
O
reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina
alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper,
ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă
călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150 g…
Read more »
Read more »
Merluciu frecat
6 July 2011
O
reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi,
patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1
legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline
sare piper Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Irish Whiskey Fizz
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez,
zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si
sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop
de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon Mod de
preparare: Se mixeaza bine…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu lesustean
6 July 2011
O
reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina,
frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si
ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi
de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1
cana cu vin alb 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Foietaj cu somon şi spanac
6 July 2011
O
reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina,
sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi,
lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml
apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g
foitaj 250 g spanac proaspăt…
Read more »
Read more »
Legume la grătar cu sos de branză
6 July 2011
O
reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel,
cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza
de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1
dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2
rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare si…
Read more »
Read more »
Rotiţe cu cremă de roşii crude
6 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din:
rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3
linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi
aromatice proaspete sare şi piper Mod de preparare: Fierbe…
Read more »
Read more »
Tartine cu roşii uscate şi feta marinată
6 July 2011
tartine
cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei,
feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper
negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii
uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado
6 July 2011
O
reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine
toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper
rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi
prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare
şi piper roşu Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe
6 July 2011
O
reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar
tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g
mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2
nectarine 200 g căpşune Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi
sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi căp-…
Read more »
Read more »
Ton cu ceapă şi bob
6 July 2011
O
reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline
extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de
rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat
6 July 2011
O
reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat
din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline
extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare
roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cartofi sote
6 July 2011
Se
fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de
coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit
(sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit,
se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrunjel verde
tăiat mărunt.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cod sărat şi cartofi
5 July 2011
O
reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi,
ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob,
rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod
sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1
lingură cimbru şi…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob
5 July 2011
O
reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de
grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2
ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob
(curăţat…
Read more »
Read more »
Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)
5 July 2011
Cartofii
curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi
şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute
cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea
plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi
serviti calzi…
Read more »
Read more »
Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval
5 July 2011
O
reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina
integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de
masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină
integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4
linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin) 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepară paste cu scoici (video)
5 July 2011
O
reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici
din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry,
cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste
scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru
patrunjel ulei de masline sare si piper Mod de preparare: apa se…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rucola şi măsline negre
5 July 2011
O
reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de
casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g
rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper
Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie
5 July 2011
O
reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata
amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare.
Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă
lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, daţi în clocot…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Ball
5 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de
piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie
de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici
1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o
felie de…
Miel cu cimbru la cuptor
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel,
usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi
cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de
masline sare si piper dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi din seminţe
5 July 2011
O
reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de
susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de
dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă
1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1
lingură seminţe de susan negru 1 lingură…
Read more »
Read more »
Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si
hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g
caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite
5 July 2011
Pentru
cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple
si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de
dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de
porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de
porc…
Read more »
Read more »
Andive şi piept de pui la grătar
5 July 2011
O
reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de
masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin,
sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei
de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1
căţel de usturoi 30 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu varză, ton şi mozzarella
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella
din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella,
varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre
fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Cum se prepară peştele
5 July 2011
Peştele
proaspăt sau cel decongelat, dacă nu se prepară imediat, trebuie spălat
de mucozităţi în apă rece, după care se şterge cu un prosop uscat, se
pune în pungi de nailon şi se ţine la rece, altfel va da mirosul de
peşte la tot ce se va găsi alături. Acest peşte, o dată ce a…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii
5 July 2011
O
reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi
roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin,
busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare.
Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6
linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză
5 July 2011
O
reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din:
conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de
foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare.
Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca
toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimilate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă
5 July 2011
O
reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole
pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru,
foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g
fasole pestriţă 50 g faină albă 1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei
de arahide 1 plic şofran…
Read more »
Read more »
Biancomangiare cu migdale şi fistic
5 July 2011
O
reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale,
fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de
gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci,
curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare
100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5 dl…
Read more »
Read more »
Haggis
5 July 2011
O
reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de
miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta
incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de
tocat si de…
Read more »
Read more »
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
5 July 2011
O
reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din:
macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu,
patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa
500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii)
1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi piper…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci
5 July 2011
Pentru
cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si
prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si
prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie
(radicchio)…
Read more »
Read more »
Mazăre cu verdeţuri
5 July 2011
O
reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze
de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1
ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de
frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g de…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu varza
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de
miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5
kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin
sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in apa…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat
4 July 2011
O
reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din:
ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline
extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte,
chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci
champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben 1/2…
Read more »
Read more »
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi
4 July 2011
O
reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori,
mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza
de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste
melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă
potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Salată de dovleac, portocală şi orz
4 July 2011
O
reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat,
dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa
rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos;
sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut
scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz decorticat…
Read more »
Read more »
Biancomangiare
4 July 2011
O
reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori
de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11
lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă
Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un
cuţit special de curăţat coaja…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar
4 July 2011
O
reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi,
varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou,
pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2
morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 lingură…
Read more »
Read more »
Sote picant din fructe de mare
4 July 2011
O
reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii,
scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin
alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g
cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de
usturoi 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Farfalle cu sparanghel şi şofran
4 July 2011
O
reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel,
ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume,
sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru
asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă de…
Read more »
Read more »
Bavareze cu capşune
4 July 2011
O
reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri,
foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune
200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de
mentă Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu
codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu un…
Read more »
Read more »
Cocktail Whi-Kiki
4 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut
rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2
cl vermut rosu 2 cl suc de portocale Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi
de gheata.
Read more »
Read more »
Sashlac cu miel
4 July 2011
O
reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de
masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi
zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste
ceapa marunt si…
Read more »
Read more »
Pennette cu creveţi, bob şi fenicul
4 July 2011
O
reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti,
bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si
ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru
asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă
verde 1 ardei iute 3 rămurele de fenicul…
Read more »
Read more »
Crostini cu smochine şi somon afumat
4 July 2011
O
reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine,
somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii
baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă
(sau ceapă verde) piper alb Mod de preparare: Spală şi taie smochinele
în felii groase, presară-le cu puţin piper…
Read more »
Read more »
Tajine de miel cu vinete
4 July 2011
O
reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete,
morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6
catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente
(curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de
Preparare Vinetele…
Read more »
Read more »
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac
4 July 2011
O
reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din:
mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac,
rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de
anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini) 5…
Read more »
Read more »
Varză delicioasă la grătar
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza,
lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper.
Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2
roşii cherry sare şi piper Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele
exterioare, taie-o în două, apoi felii cu grosimea…
Read more »
Read more »
Bavareze cu mentă si ciocolată
3 July 2011
O
reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte,
frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata
alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de
mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g
ciocolată albă 1 albuş Mod de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella
3 July 2011
O
reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina
alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella,
ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu,
parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă 1 lingură
ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru…
Sfecla marinată cu branză de capră la grătar
3 July 2011
O
reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din:
ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla,
branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de
masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de
zahar o lingurita de…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Roller
3 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale,
whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior
de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod
de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste
cuburi de gheata, sea amesteca…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbec la gratar
3 July 2011
O
reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei.
Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete
mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam
peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea
mesei, punem cotletele la gratar.…
Read more »
Read more »
Cremă de frişcă cu coulis de zmeură
3 July 2011
O
reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana
lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie.
Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr
pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie Mod de
preparare: Curăţaţi, spălaţi şi…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre
3 July 2011
O
reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri
simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline
extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300
g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline negre…
Read more »
Read more »
Caşcaval pane crocant
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu
crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru.
Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3
linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru
proaspăt Mod de preparare: Taie caşcavalul…
Read more »
Read more »
Gelatină de cocos cu frăguţe
3 July 2011
O
reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi
de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2
coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri
de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tonic Oho
3 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de
fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky
scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas
tonic Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar
de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final completam…
Read more »
Read more »
Şniţel de miel
3 July 2011
O
reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet
si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet
grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in
felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper. Batem intr-o
farfurie ouale cu laptele. Tavalim…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă
3 July 2011
O
reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba,
oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de
capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat:
250 g faină albă 2 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri
verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrunjel, busuioc, salvie) 1 praf…
Read more »
Read more »
Sote de calamari cu crutoane
3 July 2011
O
reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi,
ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca,
rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici
spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin…
Read more »
Read more »
Miel cu spanac, boia şi lămaie
3 July 2011
O
reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac,
grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina.
Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1
varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii
lamaie pentru rantas:…
Read more »
Read more »
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar,
aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi,
frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii
1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru
3 July 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din:
ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare
si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii,
pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un
fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare de…
Read more »
Read more »
Spumă de zmeură
3 July 2011
O
reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir
de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl
frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o
sită, păstrând câteva fructe pentru…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel
3 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de
arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de
pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri
de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul
se taie in…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino
2 July 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din:
dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g
orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1
plic şofran 1 ceapă mică supă…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel delicios la tava
2 July 2011
O
reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau
untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg
carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1
paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată amăruie
2 July 2011
O
reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie,
unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2
ouă 1 albuş 4 linguri de rom Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi
bucăţele 300 g de ciocolată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi
topiţi-o complet în bain-marie…
Read more »
Read more »
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir
2 July 2011
O
reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu
ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz,
frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline,
sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g
fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40 g…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel
2 July 2011
O
reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper,
ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de
usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare:
Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig
betisoarele de usturoi in…
Read more »
Read more »
Supă de roşii proaspete si ardei
2 July 2011
O
reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii,
ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii
5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un
catel de usturoi doua…
Read more »
Read more »
Crema sabaglione
2 July 2011
O
reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua
250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de
galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe
foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se
ingroasa crema. Atunci se retrage de…
Read more »
Read more »
Sos pentru spaghete al pesto
2 July 2011
O
reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de
masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper.
Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi
parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu
uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu menta si rozmarin
2 July 2011
O
reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin
rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o
lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei
iute cimbru uscat sare…
Read more »
Read more »
Citronette (sos de lămâie)
2 July 2011
Acest
sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din
carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după
gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru
peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales
albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Gelatină de struguri
1 July 2011
O
reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar,
gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de
struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de
struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare:
Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu tortellini
1 July 2011
O
reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella,
sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă pentru umplutură: 100
g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan
ras 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
1 July 2011
O
reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de
prepelita, ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu,
sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare
(câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100 g…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii
1 July 2011
O
reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din:
zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii,
ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g
ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi
150 g coacăze roşii câţiva solzişori…
Read more »
Read more »
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
1 July 2011
O
reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline
extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali
(de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, opăreşte-1…
Read more »
Read more »
Miel la tava
1 July 2011
O
reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de
rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2
lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o
taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si
ungem…
Read more »
Read more »
Ravioli cu cartofi şi trufe
30 June 2011
O
reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare,
cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa,
ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6
linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1 lingură…