Retete de top:
Eclere cu zmeura si migdale
13 October 2011
O
reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare,
faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 250 ml ulei 1/2 lingurita sare 500 faina 8-10 oua pentru
umplutura: 600 ml frisca lichida 200 g zmeura 100 migdale uscate feliate
zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu pere sau gutui din: oua,
zahar praf, zahar tos, zahar vanilat, nuci, pesmet de biscuiti,
ciocolata neagra, unt, faina, pere sau gutui, lapte, cacao si zahar.
Ingrediente: 8 oua 250 g zahar praf 100 zahar tos 1 lingurita zahar
vanilat 100 g miez de nuci macinate 2…
Read more »
Read more »
Mâncare cubaneză
13 October 2011
O
reteta de mancare cubaneza din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, conopida, morcov, telina, frunze de telina, frunze de
patrunjel, ulei de masline, supa de carne, chimen, sare, piper si orez
cu bobul lung. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 1 ceapa rosie 3
catei de usturoi 3 ardei grasi (galben,…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel,
ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare,
carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi
1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean
patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu afine
13 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu afine din: faina, oua, lapte, apa
minerala, sare, afine, branza de vaci, smantana, zahar pudra, ulei si
frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat 125 g făină 2 ouă 200 ml
lapte 50 ml apă minerală 1 praf de sare pentru umplutură: 300 g afine
200 g brânză de vaci…
Read more »
Read more »
Şniţele de pui cu salată
13 October 2011
O
reteta de snitele de pui cu salata din: piept de pui, oua, faina, bere
blonda, rosii, marar, patrunjel, ridichi, otet balsamic, sos de soia,
piper, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si fulgi de ardei
iute. Ingrediente: un piept de pui 3 ouă 150 g făină 250 ml bere blondă 3
roşii o…
Read more »
Read more »
Aperitiv cald
13 October 2011
O
reteta de aperitiv cald din: ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa verde,
orez, cascaval, oua, ulei de masline, paine, usturoi, frunze de telina,
sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 2 ardei graşi (galben
şi verde) 2 roşii 200 g ciuperci 2 fire de ceapă verde (sau 1 fir de
praz, partea albă) 6…
Read more »
Read more »
Strudel cu banane si arahide
13 October 2011
O
reteta delicioasa de studel cu banane si arahide din: aluat de foitaj,
banane, unt de arahide, stafide, nuca de cocos, portocala, limeta, pudra
de scortisoara, pudra de cuisoare si zahar pudra. Ingrediente: un
pachet aluat de foitaj 4 banane 200 g unt de arahide 30 g stafide douî
linguri de nucă de cocos o…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu banane şi caramel
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar
brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema
caramel, caramele si banane. Ingrediente: 125 g făină, plus un vârf de
praf de copt 125g zahăr brun 12 5 g unt la temperatura camerei 2 ouă 75 g
piure de…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza
13 October 2011
O
reteta simpal si delicioasa de clatite cu branza din: faina, lapte,
oua, sare, ulei, branza de vaci, smantana, zahar cu aroma de vanilie si
coaja rasa de portocala. Ingrediente: 6 linguri faina 250 ml lapte 2 oua
1 praf sare 2 linguri ulei pentru uns tigaie pentru umplutura: 300 g
branza de vaci bine…
Read more »
Read more »
Tartă cu surimi
13 October 2011
O
reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci,
oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de
porumb, zahar tos, sare, marar si piper. Ingrediente: 500 g făină 10 g
drojdie 250 ml apă 50 g brânză de vaci 3 ouă 75 ml smântână un cartof
dulce un…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu sote de legume
13 October 2011
O
reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa,
usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii,
prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de vită (viţel) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
morcovi 2 ardei graşi…
Read more »
Read more »
Paste cu piept de pui
13 October 2011
O
reteta de paste cu piept de pui din: spaghete, dovlecel, vanata, pipet
de pui, ardei capia, usturoi, faina, vin alb demisec, rom, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, cimbru, parmezan si nuci. Ingrediente:
500 g spaghete colorate un dovlecel o vânătă mică două piepturi de pui
doi ardei capia 4 căţei de usturoi făină…
Read more »
Read more »
Fursecuri din castane
13 October 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de
castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci.
Ingrediente: 500g castane sau 400g piure de castane 2 gălbenuşuri 300g
unt 150g zahăr 1 lingură smântână 150g migdale măcinate 50g nuci
măcinate Mod de preparare: Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le
în lapte…
Read more »
Read more »
Cotlete de peşte cu legume
13 October 2011
O
reteta de cotlete de peste cu legume din: cotlete de peste alb, ardei
capia, lamai, porumb baby, orez, telina, alune, sos de soia, sare,
piper, salata rucola, seminte de fenicul si lamaie. Ingrediente: 4
cotlete peşte alb doi ardei capia două lămâi 300 g porumb baby o ţelină
mai mică 200 g orez jasmine…
Read more »
Read more »
Orez cu dovleac şi legume
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de orez cu dovleac si legume din: orez
jasmine, dovleac, mazare, porumb baby, ceapa, sos de soia, pudra de
scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, anghinare si
fenicul. Ingrediente: 250 g orez jasmine 500 g dovleac de plăcintă 200 g
mazăre 200 g porumb baby două frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Tarta cu ardei copti
13 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu ardei copti din: faina, unt, sare, ardei
grasi, usturoi, ulei, mozzarella, busuioc verde, oua, lapte, sare si
piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare pentru
umplutură: 5 ardei graşi roşii 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei 200 g
mozzarella (sau alt tip de brânză)…
Read more »
Read more »
Praline cu ciocolata si alune
13 October 2011
O
reteta delicioasa de praline cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos,
faina, cacao, alune, crema de ciocolata, oua, migdale, crema caramel,
frisca, ciocolata amaruie si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g unt 80 g
zahăr tos 200 g făină simplă 25 g cacao 40 g alune prăjite şi mârunţite
250 g cremă de ciocolată…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu sos
13 October 2011
O
reteta delicioasa de legume la gratar cu sos din: sfecla, vanata,
dovlecel, morcov, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cartofi,
broccoli, otet, zahar tos, sare, piper, spanac si sos de soia.
Ingrediente: două sfecle roşii mai mici o vânătă un dovlecel un morcov 4
roşii o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Placinta cu pere, struguri si nuci
13 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu pere, struguri si nuci din: faina,
sare, unt, apa, pere, nuci, suc de portocale, coaja de portocala, boabe
de struguri, zahar tos si faina. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1/2
lingurita sare 200 g unt aproximativ 125 ml apa foarte rece umplutura:
2-3 pere mari coapte 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Tarta cu piure si carnati cabanos
13 October 2011
O
reteta de tarta cu piure si carnati cabanos din: cartofi albi, carnati
cabanos, margarina, smantana, ardei gras, cascaval, faina, drojdie, apa
calduta, zahar si condimente. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 2 carnati
cabanos 2 linguri cu margarina 2 linguri cu smantana 1 ardei gras 100 g
cascaval 500 g faina 25 g drojdie 250…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de peste din: cartofi rosii, peste, ceapa,
morcov, telina, rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute si
bors. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 1 kg peste 2 cepe 1 morcov 1
telina 4 rosii 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 legatura de
leustean 1 ardei iute bors dupa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si vanilie
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si vanilie din: oua, zahar,
lamaie, ulei, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, apa si zeama
de lamaie. Ingrediente: 8 ouă 400 g zahăr 1 lămâie 150 ml ulei 350 g
făină 150 g amidon 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat pentru sirop:
300 ml…
Read more »
Read more »
Melci cu mere si cacao
12 October 2011
O
reteta de melci cu mere si cacao din: unt, ou, migdale, faina, mere,
praf de copt, portocale, zahar pudra, pudra de cocos, sare, zahar
vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt un ou 200 g migdale 350 g
făină 3 mere o linguriţă praf de copt două portocale 100 g zahăr pudră
două…
Read more »
Read more »
Şniţele de porc cu legume
12 October 2011
O
reteta simpla de snitele de porc cu legume din: snitele de porc,
dovlecel, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, cartofi si telina. Ingrediente: 4 şniţele de porc
un dovlecel 4 roşii doi ardei capia o ceapă 3 căţei de usturoi ulei de
floarea-soarelui sare piper cimbru cartofi ţelină…
Read more »
Read more »
Crochete învelite in somon
12 October 2011
O
reteta de crochete invelite in somon din: cascaval, faina, unt, oua,
rozmarin, carpacio de somon, cascaval, praf de copt, limete, sare, piper
si boia iute. Ingrediente: 200 g caşcaval 200 g făină 200 g unt două
ouă o lingură de rozmarin tocat 300 g carpacio de somon 300 g caşcaval
feliat o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu sos iute
12 October 2011
O
reteta delicioasa de artofi dulci cu sos iute din: cartofi, mozzarella,
ulei de masline, unt, miere, alune, migdale, piper rosu, portocala,
ardei, sare si salata rucola. Ingrediente: 3 cartofi dulci 200 g
mozzarella două linguri de ulei de măsline 50 g unt 3 linguri de miere
100 g alune crude 50 g migdale crude…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară
12 October 2011
O
reteta de prajitura cu nuci si crema de scortisoara din: oua, zahar
vanilat, zahar praf, lamaie, miez de nuca, pesmet sau gris, unt si
faina, galbenusuri, vanilie, scortisoara, lapte, frisca si nuci.
Ingrediente: 12 oua 1 lingura zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie
250 g miez de nuci macinate 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Cocktail Emanuella
12 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Emanuella din: jambosala, rachiu, siropde
grenadine, frisca, galbenus si ciocolata. Ingrediente: 3 cl Jambosala 2
cl rachiu obtinut din zmeura 2 cl sirop de grenadine 2 cl frisca 1
galbenus ciocolata rasa Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail, Decoram cu…
Read more »
Read more »
Gofre cu ciocolată si rodii
12 October 2011
O
reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si rosii din: faina, oua, unt,
zahar, tos, lapte, ciocolata neagra, migdale, rodii, amidon, praf de
copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 65 g unt 50 g
zahăr tos 400 ml lapte dulce 200 g ciocolată neagră 100 g migdale 3
rodii o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)
12 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui fript in 5 arome: Ingrediente:
Pentrul sosul marinat: 1 lingura ulei de arahide 3 catei de usturoi,
pisati 2 linguri ghimbir ras 1 lingura vin de orez 2 linguri sos de soia
light 2 linguri pudra 5 arome 2 linguri miere Pentru pui: 1 kg pulpe…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolata alba
12 October 2011
O
reteta delicioasa de tarte cu ciocolata alba din: smantana, ciocolata
alba, esenta de vanilie, ou, galbenus, blaturi de tarta, fructe si gem
de zmeura. Ingrediente: 150 ml smântână 100 g ciocolată alba, rupta
bucăţi 1/2 linguriţa esenţa de vanilie 1 ou+ 1 gălbenuş un pachet cu 6-8
blaturi de tarta, gata preparate 125g fructe,…
Read more »
Read more »
Vinete cu carne de curcan
12 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu carne de curcan din: vinete, carne de
curcan, usturoi, mozzarella, parmezan, ceapa, rosii, pasta de tomate,
rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete
500 g carne de curcan 6 căţei de usturoi 150 g mozzarella 50 g parmezan
o ceapă 5 roşii o lingură de…
Supa de morcovi cu frigaruie de creveti
12 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de morcovi cu frigaruid e creveti din:
frigarui de creveti, fulgi de cocos, morcovi, ceapa, mar, lamaie verde,
ulei, supa, sare, piper, pasta de curry si lapte de soia. Ingrediente:
frigărui de creveţi (congelaţi) 50 g de fulgi de cocos 500 g de morcovi 1
ceapă 1 măr dulce-acrişor 1…
Read more »
Read more »
Prajiturele
12 October 2011
O
reteta delicioasa de prajiturele din: oua, zahar tos, esenta de
vanilie, praf de copt, smantana, migdale, zahar pudra, lichior, gem de
zmeura si zmeura. Ingredente: 3oua 100 g zahăr tos 1 linguriţa esenţa de
vanilie 60 g fâina, plus un vârf de praf de copt 50 g migdale mâcinate
250 ml smântână 1 lingura…
Read more »
Read more »
Bors de urzici
12 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de urzici din: bors, ceapa rosie, orez,
faina, unt, patrunjel, urzici, morcovi, ou, sare si piper. Ingrediente:
500 ml borş o ceapă roşie 50 g orez o jumătate de linguriţă de făină
două linguri de unt o legătură de pătrunjel 500 g urzici doi morcovi un
ou sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Melci cu mere si alune
12 October 2011
O
reteta delicioasa de melci cu mere si alune din: zahar, faina, branza
de vaci, unt, ulei, lapte, praf de copt, unt, sirop de caramel, coacaze
sau merisoare, alune, mere acrisoare si scortisoara. Ingrediente: aluat:
100 g zahăr 500 g făină 250 g brânză de vaci 100 g unt 125 ml ulei 125
ml lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii
12 October 2011
O
reteta delicioasa de omleta cu carnati, gogosari si rosii din: oua,
carnati, ceapa, gogosari, rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: oua
carnati ceapa gogosari rosii sare piper ulei Mod de preparare: Ceapa si
carnati se taie si se pun la calit in tigaia incinsa. Intre timp se bat
ouale bine si se adauga un…
Read more »
Read more »
Ouă picante
12 October 2011
O
reteta delicioasa de oua picante din: oua, unt, lapte dulce, salam,
costita afumata, rosie, ulei, sare, piper, mustar dulce si faina.
Ingrediente: 4 ouă două linguri de unt o ceaşcă de lapte dulce două
felii de salam 2-3 felii de costiţă afumată 2-3 felii de friptură rece o
roşie mare o ceaşcă de ulei…
Read more »
Read more »
Icre de fasole
12 October 2011
O
reteta simpla de icre de fasole din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa,
ulei si sare. Ingrediente: un sfert kilogram de fasole un păstârnac un
morcov o ceapă o ceaşcă de ulei sare Mod de preparare: Alegi fasolea, o
speli în câteva ape călduţe, acoperi cu apă rece şi dai în clocot
câteva minute. Arunci…
Read more »
Read more »
Cocktail Bonne Chance
12 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bonne Chance din: grand marnier, coniac,
zeama de lamaie, angostura si sifon. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2
cl coniac 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura sifon Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker Grand Marnier cu coniac,
zeama de lamaie si Angostura.…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor în stil grecesc
12 October 2011
O
reteta de paste la cuptor in stil grecesc din: dovlecei, ulei de
masline, sare, piper, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, bulion, rosii,
busuioc, paste, faina, unt, lapte, supa, nucsoara, iaurt, telemea si
boia. Ingrediente: 400 g dovlecei 2 linguri ulei de măsline sare piper 1
ceapă 1 căţel de usturoi 250 g carne tocată…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc
12 October 2011
O
reteta de coltunasi cu branza de oi si busuioc din: oua, faina, branza
de oi, busuioc, galbenusuri, unt si sare. Ingrediente: patru ouă un
sfert de făină două coji de ou cu apă caldă 4-6 linguri de brânză de oi
4-6 frunze de busuioc două gălbenuşuri o lingură de unt topit sare
Mod…
Read more »
Read more »
Eclere cu caramel
12 October 2011
O
reteta de eclere cu caramel din: unt, faina alba, oua, smantana, zahar
pudra si caramel. Ingrediente: 600 g unt 800 faina alba 2 oua, batute
pentru umplutura: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra 150 g caramel
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Tapetează două tăvi de
copt cu hârtie…
Read more »
Read more »
Supa cu legume şi găluşte
12 October 2011
O
reteta delicioasa de supa cu legume si galuste din: minigaluste,
amestec de legume, ulei, mazare, supa, sare, piper si crengute de
asmatui. Ingrediente: 100 g de minigăluşte (pachet) 300 g amestec de
legume (morcovi, broccoli, conopidă, ardei, dovlecel) 1 linguriţă de
ulei 50 g de mazăre congelată 250 ml de supă sare piper cateva…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi
12 October 2011
O
reteta delicioasa de musaca de cartofi din: ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne de vita, rosii, verdeata, sare, piper, unt, faina, supa,
lapte, smantana, emmentaler, nucssoara si cartofi rosii. Ingrediente: 2
cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 g carne de vită
tocată 450 g roşii decojite (conservă) 1 lingură…
Read more »
Read more »
Palatschinken
12 October 2011
O
reteta de palatschinken din: faina de grau, oua, lapte, zahar, sare,
ulei, gem de capsuni si sirop de ciocolata. Ingrediente: 300 g faina de
grau 3 oua 250 ml lapte 3 linguri zahar 1 praf de sare 50 ml ulei 1
borcan gem de capsuni sirop de ciocolata Mod de preparare: Amestecati
intr-un…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere şi aromă de migdale
12 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu mere si aroma de migdale din:
amarettini, faina, sare, unt, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat,
mere, unt, scortisoara, zahar, peltea de gutui si fulgi de migdale.
Ingrediente: blat: 100 g amarettini (pricomigdale italiene) 250 g făină 1
praf sare 100 g unt moale 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă
12 October 2011
O
reteta de chiftelute gratinate cu sos tomat si crusta crocanta din:
paste, sare, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, ou, piper, boia dulce,
ulei, bulion, rosii, parmezan si emmentaler. Ingrediente: 400 g paste
(penne rigate) sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 500 g carne tocată mixtă 1
ou piper boia dulce 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Salata de dovleac cu branza feta
12 October 2011
O
reteta de salata de dovleac cu branza feta din: dovleac, ardei rosu,
rosii cherry, branza feta, spanac, ulei de floarea soarelui, ceapa
rosie, usturoi, paine prajita si otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac
turcesc 1 ardei rosu 200 g rosii cherry 200 g branza feta 50 g spanac 4
linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Balmoş oltenesc
12 October 2011
O
reteta de balmos oltenesc din: zer, malai, smantana, sare, unt si cas.
Ingrediente: un litru de jintiţă sau zer 500 g mălai un pahar de
smântână sare două linguri de unt 300 g de caş Mod de preparare: Pui
jintiţa la foc într-un ceaun mare, laşi să se încălzească, sărezi după
gust şi…
Read more »
Read more »
Despre Uleiul de carola (rapita)
12 October 2011
Datorită
conţinutului foarte scăzut de acizi graşi saturaţi, acest ulei devenit
vedetă printre cunoscători este foarte bun pentru scăderea nivelului de
colesterol rău din sânge. Este cel mai bogat ulei în omega 3, fapt ce-l
recomandă în dieta hipertensivilor, pentru normalizarea tensiunii
arteriale, dar şi pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare. Dacă
vrei să te bucuri de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ceapă
12 October 2011
O
reteta de piept de pui cu ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, varza
rosie, ceapa rosie, telina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
piept de pui 3 cepe 50 ml ulei 1 varza rosie 2 cepe rosii 1 telina mica
1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea şi…
Read more »
Read more »
Rizoto cu legume
12 October 2011
O
reteta de rizoto cu legume din: ulei, ceapa, usturoi, orez, vin alb
sec, mustar de dijon, supa concentrata, mazare, boabe de soia, spanac,
coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei ceapa catei de usturoi
orez vin alb sec mustar de dijon supa concentrata mazare boabe de soia
spanac coaja rasa de lamaie parmezan Mod…
Read more »
Read more »
Pui gratinat cu arome de Provence
12 October 2011
O
reteta delicioasa de pui gratinat cu arome de provence din: lamaie,
piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, ardei gras
galben, ardei gras verde, rosii cherry, rozmarin, mustar cu boabe, supa
si cascaval. Ingrediente: 1 lămâie 4 fileuri de piept de pui sare piper 3
linguri ulei de măsline 1 legătură…
Read more »
Read more »
Apfelstrudel
11 October 2011
O
reteta de Apfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide,
pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou. Ingrediente: 500 aluat de foitaj
4-5 mere 100 g zahar 100 g stafide 2 linguri pesmet 1 lingura
scortisoara 1 lamaie 50 g unt 1 ou Mod de preparare: Curăţaţi merele
de coajă, tăiaţi-le în jumătate şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli (video)
11 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara ou fu yung cu ardei rosu si sos
chilli: Ingrediente: Pentru sosul de ardei iute si chilli dulce: ½ ardei
iute rosu, fara seminte, taiat felii ulei de masline sare si piper
negru proaspat macinat 5 linguri sos de chilli dulce 1 lingurita suc de
lime Pentru oul…
Read more »
Read more »
Supa indiană cu linte
11 October 2011
O
reteta delicioasa de supa indiana cu linte din: linte galbena, supa,
morcovi, smantana, usturoi, sare, piper, curcuma, curry, chimen si
patrunjel sau coriandru. Ingrediente: 250 g de linte galbenă 1 l de supă
2 morcovi mari 200 ml de smântână 1 căţel de usturoi sare piper cca. 1
linguriţă de curcuma cca 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc
11 October 2011
O
reteta de Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc din: cotlet de
porc, dovlecei, ardei iute, coaja rasa de lamaie, ulei de floarea
soarelui, paprika, fasole boabe, rosii, cartofi si coriandru.
Ingrediente: 400 g cotlet de porc, taiat cuburi 2 dovlecei, taiati
cuburi 1 ardei iute rosu, tocat marunt coaja rasa de la…
Read more »
Read more »
Mini-sufleuri cu conopidă
11 October 2011
O
reteta delicioasa de mini sufleuri cu conopida din: usturoi, conopida,
sare, ceapa, unt, patrunjel, piper, sunca de praga, oua, lapte, frisca,
nucsoara si cascaval. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 conopidă sare 2
cepe 2 linguri unt 2 linguri pătrunjel tocat piper 150 şuncă de Praga 3
ouă 100 ml lapte 100 g frişca…
Read more »
Read more »
File de peste cu capere
11 October 2011
O
reteta delicioasa de file de peste cu pesmet alb, fulgi de orez, ulei
de masline, mustar, tarhon, capere, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4
fileuri de peste 40 g pesmet alb 40g fulgi de ovăz 4 linguri de măsline
2 linguriţe de muştar Dijon 2 linguri de tarhon 2 linguri de capere
sare piper feliute…
Read more »
Read more »
Salata cu capere
11 October 2011
O reteta delicioasa de salata de capere, rosii, ceapa verde, masline,
boia iute, otet de mere, telina, usturoi, ulei de masline, oregano,
sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 2 linguri capere murate 1 legătură
ceapă verde 10 măsline 1 linguriţă boia iute 2 linguri oţet de mere 1
ţelină mică 1 căţel usturoi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ardei la tigaie
11 October 2011
O
reteta de ardei la tigaie din: ardei gras, fenicul, mazare, kaizer
afumat, ulei, sare, piper si oua. Ingrediente: câte 1 ardei gras roşu,
galben şi verde 1 bulb de fenicul 150 g de mazăre congelată 50 g de
kaizer afumat 2 linguri de ulei sare piper 4 ouă Mod de preparare:
Pregătiţi legumele.…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu prune
11 October 2011
O
reteta de mere umplute cu prune din: mere, prune sau stafide, zahar si
scortisoara. Ingrediente: 3 mere potrivite 10 prune sau 300 g stafide 3
linguri zahar 2 lingurite scortisoara Mod de preparare: Se spală
merele, se taie un căpăcel la codiţă şi se scobesc de miez. Se presară
în interior cu două…
Read more »
Read more »
Carnati cu piure si sos pesto
11 October 2011
O
reteta delicioasa de carnati cu piure si sos pesto din: cartofi,
carnati de porc, mazare, boabe de soia, coaja de lamaie, smantana, sos
pesto, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de vita sau pui,
mustar cu boabe, usturoi, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 1,2
cartofi, curatati, taiati cuburi mari 8 carnati de porc…
Read more »
Read more »
Cocktail Chapeau Blanc
11 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Chapeau Blanc din: grand marnier, coniac si
frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl coniac frisca
lichida Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul si coniacul peste
cuburi de gheata intr-un pahar de mixare si amestecam bine. Turnam
bautura intr-un pahar de vin si adaugam in final frisca…
Carnat alb (Weißwurst)
11 October 2011
O
reteta delicioasa de carnat alb (Weißwurst) din: carne de vitel,
slanina de porc, hrean, ceapa, ghimbir, nucsoara, patrunjel, coaja de
lamaie rasa, mate de porc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de
viţel 550g slănină de porc 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică 1
ceapă mare 1 linguriţă ghimbir dat pe…
Read more »
Read more »
Legume cu cuscus si creveti
11 October 2011
O
reteta de legume cu cuscus si creveti din: morcov, tulpini de telina,
praz, fructe de mare, cuscus, patrunjel, ulei de masline, usturoi, praf
de chilli, sofran, rosii, vin alb sec, frunza de dafin si supa vegetala.
Ingrediente: 1 morcov mare, taiat cubulete 2 tulpini de telina, taiate
rondele 2 fire de praz, taiate rondele…
Read more »
Read more »
Chitelute cu legume şi fidea
11 October 2011
O
reteta de chiftelute cu legume si fidea din: carne de curcan, lapte,
legume, taitei, albus, pasta de curry, ulei de floarea soarelui si
ceapa. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată 400 g lapte 300 g
legume congelate, în amestec 200 g tăieţei, pentru servit 1 albuş 3
linguri pasta de curry 3 linguri…
Read more »
Read more »
Lasagna de legume cu spanac şi roşii
11 October 2011
O
reteta delicioasa de lasagna de legume cu spanac si rosii din: rosii,
rosii cherry, spanac, sare, busuioc, usturoi, ulei de masline, bulion,
oregano, piper, urda dulce, foi de lasagna, smantana dulce si parmezan.
Ingrediente: 1 kg roşii 150 g roşii cherry 400 g spanac sare 2 legături
busuioc 2 căţei de usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne (Leberkasse)
11 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu carne din: carne macra de vita, carne
de porc, slanina, ceapa, piper alb, maghian, usturoi, coaja de lamaie,
apa si untura. Ingrediente: 1 kg carne macra de vita 200 g carne de porc
100 g slanina 1 ceapa mare 1 lingurita piper alb 1 lingurita maghiran
uscat 1 catel…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de vita
11 October 2011
O reteta delicioasa de tocanita cu carne de vita, ceapa, ardei gras,
morcov, pasta de tomate, ulei, patrunjel, piper, sare, busuioc uscat.
Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 1 cutie
pulpă de roşii din conservă 2 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei 1
legătură pătrunjel piper…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu legume şi carne tocată
11 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de praz cu legume si carne tocata din: orez,
sare, ceapa, ulei, carne tocata de vita, praz, supa, sare, piper si boia
de ardei dulce. Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung sare 1 ceapă 2
linguri de ulei 400 g de carne tocată de vită 500 g de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu zmeură
11 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada de zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat,
faina, praf de copt, zmeura, gelatina, suc de lamaie, zahar pudra,
branza dulce de vaci si frisca. Ingrediente: 3 ouă 90 g de zahăr 1
pacheţel de zahăr vanilat 90 g de făină 1 linguriţă de praf de copt
umplutură: 300 g de…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu ton
11 October 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu ton, ulei de masline, rosii, pesmet,
smatana, lapte, ceapa, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 2 conserve cu ton 400 g roşii în conservă 1 kg cartofi 1
lingură pesmet 150 ml smântână 500 ml lapte 1 ceapă 50 g parmezan ras
sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftelute din conopida
11 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute din conopida din: conopida, ceapa, oua,
paine, lapte, marar verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 1
conopidă potrivita 1 ceapă mare 2 ouă 2 felii de păine 1 ceaşcă lapte 1
lingură mărar verde sare piper făină sau pesmet ulei pentru prăjit Mod
de preparare: Se fierbe conopida…
Read more »
Read more »
Despre uleiul de porumb
11 October 2011
Are
un conţinut de două ori mai mare de vitamina E decât cel de
floarea-soarelui. Cunoscută şi sub denumirea de „vitamina tinereţii”,
vitamina E încetineşte instalarea precoce a bătrâneţii. Consumul
frecvent de ulei de porumb măreşte rezistenţa organismului la bolile
infecţioase. Favorizează eliminarea din organism a excesului de
colesterol şi acţionează ca un bun drenor…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu legume
11 October 2011
O
reteta de sufleu de paste cu legume din: paste, sare, legume, ceapa,
unt, sunc de praga, lapte, faina, branza topita cu smantana, piper si
branza gouda. Ingrediente: 500 g paste (de exemplu spirale) sare 600 g
legume congelate asortate 2 cepe 2 linguri unt 250 g şuncă de Praga 100
ml lapte 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole si carnati
11 October 2011
O reteta gustoasa de salata cu fasole rosie, orez, carnati afumati,
ardei gras verde, telina, ceapa, patrunjel verde, ulei, zeama de lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 150 g fasole roşie 100 g cârnaţi
afumaţi 2 ardei graşi verzi 2-3 tije de telină verde 1 ceapă potrivită
pătrunjel verde Ingrediente sos vinegreta: 2…
Read more »
Read more »
Tigaie picantă cu piept de rata
11 October 2011
O
reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de
rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei,
ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2
bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2
morcovi 300 g mazăre ţucără…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui pane
11 October 2011
O
reteta de cioconele de pui pane din: ciocanele de pui, oua, lapte,
faina, oregano, cimbrisor, sare, piper, pesmet picant si ulei.
Ingrediente: 8-9 ciocănele de pui 2 ouă 500 ml lapte 4-5 linguri făină
1/2 linguriţă oregano uscat cimbrişor uscat sare piper pesmet picant
ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se spală ciocănelele,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cocos
11 October 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cocos, oua, zahar, nuca,
cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, apa, unt, zahar, nuca,
esenta de cocos, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara,
ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri
nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri făină…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu nuci
11 October 2011
O
reteta delicioasa de mere umplute cu nuci din: mere, miez de nuca,
scortisoara, zahar si miere. Ingrediente: 6 mere 100 g miez de nucă 2
linguriţe scorţişoară 2 linguri zahăr 1-2 linguri miere Mod de
preparare: Se taie un căpăcel la codiţa merelor şi se scobesc,
îndepărtând casa seminţelor. Miezul scos se rade…
Read more »
Read more »
Tortellini cu pui
11 October 2011
O
reteta de tortellini cu pui din: piept de pui, tortellini, smantana,
faina, usturoi, patrunjel, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de pui 300 g tortellini 200 g smântână de gătit
2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 3 linguri
parmezan 3 linguri ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Clătite cu spanac
11 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu spanac din: faina, sare, oua, lapte,
suc de lamaie, bacon, ulei, ceapa, usturoi, spanac, piper, nucsoara si
branza feta. Ingrediente: 300 g de făină sare 4 ouă 500 ml de lapte 1
lingură de suc de lămâie 12 felii de bacon (kaizer afumat) 6 linguriţe
de ulei 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Gustare caldă
11 October 2011
O
reteta simpla de gustare calda din: cartofi, oua, costita afumata,
salam picant, usturoi, ulei, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 2-3
cartofi mari, fierţi în coajă 4 ouă 100 g costiţă afumată 200 g salam
picant usturoi o ceaşcă de ulei sare piper măcinat o ceapă Mod de
preparare: Cureţi ceapa şi o speli,…
Read more »
Read more »
Pui thailandez cu sos de curry
11 October 2011
O
reteta delicioasa de pui thailandez cu sos de curry din: pui, orez,
ceapa, pasta de curry, ulei de masline, lapte de cocos, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 250 g orez cu bobul lunguiet
1 ceapa potrivita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 250
ml lapte de…
Read more »
Read more »
Caramele cu scorţişoară şi ardei iute
11 October 2011
O
reteta delicioasa de caramele cu scortisoara si ardei iute din: zahar,
smantana dulce, miere, ciocolata menaj, unt, baton de scortisoara, ardei
iute uscat si frunze de bambus. Ingrediente: 250 g zahăr 250 ml
smântână dulce 15 g miere 150 g ciocolată menaj 15 g unt 1 baton de
scorţişoară 1 ardei iute uscat pentru…
Read more »
Read more »
Chutney din mere şi roşii
11 October 2011
O
reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide,
mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar.
Ingrediente: 1 ceapă 450g stafide 450g mere 450g roşii 600ml oţet de
mere 1 linguriţă ghimbir ras 1/2 linguriţă piper zdrobit 1 leg. frunze
de busuioc 450g zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Fasole cu bureţi de toamnă
11 October 2011
O
reteta de fasole cu bureti de toamna din: fasole alba uscata, bureti de
toamna, ceapa rosie, ardei gras, rosii, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fasole alba uscata 800 g bureti de toamna – iutari
sau ghebe 1 ceapa rosie 1 ardei gras 2 rosii 100 ml ulei 1 lingura
cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Legume în stil provensal
10 October 2011
O
reteta de legume in stil provensal din: cartofi, broccoli, morcovi,
bulb de fenicul, fasole verde, ulei de masline si mirodenii de provence.
Ingrediente: 750 g de cartofi 250 g de broccoli 2 morcovi 1 bulb de
fenicul 250 g fasole verde 4 linguri de ulei de măsline 2 pacheţele de
mirodenii de Provence …
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi carne tocată
10 October 2011
O
reteta delicioasa de paste cu legume si carne tocata din: varza
chinezeasca, usturoi verde, ciuperci, mazare tucara, usturoi, ghimbir,
paste chinezesti, bambus, ulei, carne tocata, sos de soia, piper cayenne
si sare. Ingrediente: 1/2 varza chinezeasca 2 fire de usturoi verde 200
g ciuperci champignon 150 g mazare tucara 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Semifreddo cu iaurt şi mango
10 October 2011
O
reteta de semifredo cu iaurt si mango din: mango, zahar, lapte
integral, iaurt integral, smantana dulce, galbenusuri, baton de vanilie,
miere, anason stelat, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie si anason
stelat. Ingrediente: pentru semifreddo: 200 g mango (pulpă) 120 g zahăr
100 ml lapte integral 100 ml iaurt integral 100 ml smântână dulce 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Tonic
10 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Vodka Tonic din: votca, tonic si lamaie.
Ingrediente: 4 cl votca tonic o felie de lamaie Mod de preparare: Se
pun patru cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi si se
toarna peste ele votca. Se completeaza cu tonic si in final se adauga o
jumatate de felie…
Read more »
Read more »
Măruntaie de pui cu legume
10 October 2011
O
reteta delicioasa de maruntaie de pui cu legume, maruntaie de pui,
dovlecei, gulie, conopida, ceapa, vin aromat, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g maruntaie de pui: inimi, pipote, ficat 2 dovlecei 1
gulie 1 conopida 2 cepe 1 pahar de vin aromat 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate(video)
10 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi
murate: Ingrediente: Pentru sosul marinat: ½ lingurita praf de
scortisoara ½ lingurita ghimbir macinat ½ lingurita praf "Allspice" 2
linguri vin de orez Shaoxing 2 linguri miere 1 lingura sos de chilli 1
lingura sos de soia light 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cartofi şi ciuperci la tigaie
10 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi si ciuperci la tigaie din: cartofi,
ciuperci, ceapa, oua, sare, piper, piper cayenne, chimen, bacon, ulei,
arpagic verde. Ingrediente: 800 g de oartofi fierţi cu o zi înainte 100 g
de ciuperci champignon 2 cepe 4 ouă sare piper piper cayenne chimen 6
felii de bacon (kaizer afumat) 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec de ciuperci
10 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chec cu ciuperci din: ceapa verde,
ciuperci, oua, faina, smantana, marar verde, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 3 legaturi ceapa verde 2 cutii ciuperci 5 oua 5 linguri
faina 5 linguri cu smantana 1 legatura marar verde 3 linguri cu ulei
sare piper Mod de preparare: Căleşti în…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu tamarind
10 October 2011
O
reteta de turtite cu tamarind din: faina integrala de orez, faina alba,
oua, unt, bicarbonat, zeama de ghimbir, sare, tamarind, zahar brun,
amidon si 1 ou. Ingrediente: 80 g faină integrală de orez 170 g faină
albă 2 ouă 100 g unt 1/2 linguriţă bicarbonat 2 picături zeamă de
ghimbir proaspăt sare pentru umplutură:…
Supa de pui ca la mama acasa
10 October 2011
Pune
intr-o oală carcasa de pui şi oasele, la un loc cu cuburi de morcov,
ţelină, ceapă şi câteva boabe de piper, cu un pic de sare. Leagă un
bucheţel de verdeaţă (dafin, pătrunjel şi cimbru) şi pune-l in oală.
Acoperă cu apă rece. Lasă să dea in clocot, apoi să fiarbă uşor la foc…
Read more »
Read more »
Tocana de berbecut
10 October 2011
O
reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa,
cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasa de berbecut 4 cepe 500 g cartofi
1 legatura telina 1 legatura patrunjel verde 200 ml vin 2 gogosari 1
ardei iute 4 linguri ulei sare…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca
10 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta taraneasca din: faina, otet, sare, apa
calduta, conopida, branza de oi, oua, smantana, unt, nucsoara, seminte
de anason, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 lingura otet
1.2 lingurita sare 200 ml apa calduta pentru umplutura: 1 conopida mare
100 g branza de oi 3 oua 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Festus
10 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Festus din: votca, vermut rosu, grand marnier
si masline. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut rosu 2 cl Grand Marnier
masline Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in
shaker si se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar
de cocktail, Se decoreaza cu o…
Read more »
Read more »
Aripioare glazurate
10 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de aripioare glazurate din: aripioare de
pui, ulei de floarea soarelui, miere, mic de condimente, usturoi, coaja
de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 linguri
ulei de floarea soarelui 3linguri miere lichidă 1 linguriţă mix de
condimente 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă de la…
Read more »
Read more »
Despre uleiul de masline
10 October 2011
Foarte
bogat în acizi graşi nesaturaţi precum omega 3 şi omega 6, este un
duşman declarat al colesterolului şi al cancerului. Aceste grăsimi
reglează tensiunea arterială şi contribuie la buna funcţionare a
sistemului imunitar. Este bine tolerat de stomac, fiind recomandat
pentru afecţiunile digestive. Scade riscul apariţiei cancerului de
colon. Un studiu întreprins în Grecia…
Read more »
Read more »
Tort de frisca
10 October 2011
O reteta delicioasa de tort de frisca, faina, zahar, ulei, oua, branza
de vaci, gelatina, zahar vanilat, lamaie, serbet, unt, nuca. Ingrediente
blat: 90 g făină 80 g zahăr 3 linguri ulei 3 ouă Ingrediente umplutură:
250 g brânză de vaci 250 g friscă 100 g zahăr 10 g gelatină 1 pliculeţ
zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Budinca de cocos
10 October 2011
O
reteta delicioasa de budinca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos,
amidon de porumb, lapte, zahar vanilat, cuburi de zahar si apa.
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g nucă de cocos rasă 30 g amidon de
porumb 500 ml lapte 1 plic zahăr vanilat pentru caramel: 20 cuburi de
zahăr 3…
Read more »
Read more »
Chiperi la cuptor
10 October 2011
O
reteta delicioasa de chiperi al cuptor din: ardei grasi, carne de oaie,
berbec sau vita, carne de porc, slaninuta afumata, ceapa, ardei iute,
morcov, zahar, orez, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 14 ardei
grasi rosii 500 g carne de oaie, berbec sau vita 200 g carne de porc 100
g slaninuta afumata 4…
Read more »
Read more »
Bulgare cu smantana
10 October 2011
O
reteta delicioasa de bulgare cu smantana din: conopida, smantana,
cascaval, unt, masline, usturoi, marar verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopidă mare, albă şi deasa pentru sosul de smântână:
500 g smântână dulce de gătit 150 g caşcaval ras 40 g unt 100 g măsline
feliate 2 căţei usturoi mărar verde sare piper …
Read more »
Read more »
Crap in sos de vin
10 October 2011
O
reteta de crap in sos de vin din: cateva bucati de crap, vin alb,
faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, boabe de piper,
sare si ulei. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 550 g) 100 ml vin
alb 1 lingura cu faina 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu margarina 2
lingurite cu mustar…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale
10 October 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu migdale, biscuiti, unt, esenta de
migdale, branza de vaci, zahar pudra, oua, lichior de migdale, ciocolata
alba, ciocolata neagra, smantana, frunze de menta. Ingrediente blat:
150 g biscuiţi cu cereale 50 g migdale 50 g unt 1 linguriţă esenţă
migdale Ingrediente umplutura: 700 g brânză de vaci 50…
Read more »
Read more »
Gratin cu legume
10 October 2011
O
reteta delicioasa de gratin cu legume din: cartofi, conopida, morcovi,
varza, ceapa verde, branza rasa, lapte, smantana, oua, sare, piper alb,
nucsoara si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g cartofi 1 conopidă
potrivită 3 morcovi 1/2 varză mica 1 legătură ceapă verde 100 g brânză
rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă sare…
Read more »
Read more »
Negresa cu frisca
10 October 2011
O
reteta delicioasa de negresa cu frisca, unt, zahar, cacao, biscuiti cu
unt, biscuiti cu cacao, faina, oua, paraf de copt, sare, fulgi de cocos.
Ingrediente: 170 g unt 150 g zahăr 3 oua 90 g făină 10 biscuiţi cucacao
5 biscuiti cu unt 30g cacao 1 praf de copt sare Ingrediente decor: 150g
fulgi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu masline
10 October 2011
O
reteta delicioasa de praz cu masline din: praz, masline, ceapa, ulei,
pasta de tomate, vin alb, lamaie, otet, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg praz 100 g masline 2 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura
pasta de tomate 100 ml vin alb 1 lamaie 1 lingura cu otet 1 lingura de
patrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap
10 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de crap din: capete si cozi de peste, bors,
ceapa, ardei gras, rosii, pastarnac, morcov, orez, leustean, patrunjel
si sare. Ingrediente: capetele si cozile de peste (cam 500 g) (crap) 400
ml bors 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 1 pastarnac 1 morcov 2 linguri cu
orez leustean patrunjel…
Read more »
Read more »
Hamburgeri
10 October 2011
O
reteta gustoasa de hamburger din: carne de porc, kaizer, cascaval,
pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 250 g kaizer
250 g cascaval 3 linguri pesmet sare piper Mod de preparare:
Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, iar kaizerul se curăţă de partea
cu şorici şi se taie cubuleţe foarte…
Read more »
Read more »
Pui cu paprika, mirodenii si cuscus
10 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu paprika, mirodenii si cuscus din: 2 copane
si 2 pulpe, ulei de floarea soarelui, miere, paprika, suc de lamaie,
cuscus, mazare, menta, coriandru, ceapa rosie, ardei iute si lamaie
verde. Ingrediente: 2 copane si 2 pulpe 2 linguri ulei de floarea
soarelui 3 linguri miere 1 lingurite paprika suc…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de bame cu curcuma
10 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de bame cu curcuma din: bame, curcuma,
ceapa verde, lamai, ulei de arahide, supa concentrata de legume, amidon,
ardei capia, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 400 g bame 1
linguriţă curcuma 3 fire de ceapă verde 2 lămâi 3 linguri ulei de
arahide (sau de floarea-soarelui) 1 polonic…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Prajitura cu mere
10 October 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu mere, faina, zahar, gris, unt, oua,
sare, praf de copt, ulei, scortisoara, nuca de cocos, menta.
Ingrediente blat: 200 g faina 200g gris 200g zahar 1 pachet unt 2 oua 1
praf de copt sare Ingrediente umplutura: 1.5 kg mere 3-4 linguri zahăr
2 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Ton cu dovlecei şi ghimbir
10 October 2011
O
reteta delicioasa de ton cu dovlecei si ghimbir din: dovlecei, ton,
otet alb, ghimbir, smantana, otet de visine, ulei extravirgin de
masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei (zucchini)
360 g ton conservat în ulei bine scurs 3 linguri oţet alb 1 lingură
ghimbir (pulbere) 2 linguri smântână 3 linguri oţet de vişine…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu sunca de Parma
10 October 2011
O
reteta de piept de pui umplut cu sunca de parma din: crema de branza,
cimbru, piept de pui, sunca de parma, vin alb si supa concentrata de
pui. Ingrediente: 50 g crema de branza 2 fire cimbru, doar frunzele 2
bucati de piept de pui 4 felii de sunca de Parma 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Snitel crocant din peste
10 October 2011
O
reteta delicioasa de snitel crocant din crap: crap frunze de salata,
paine, castravete, rosii, smantana vegetala, zeama de lamaie, ulei si
sare. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 350 g ) cateva frunze de
loboda, spanac, salata 4 felii de paine 1 castravete 2-3 rosii 2 linguri
cu smantana vegetala 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Spaghetti Napoli
10 October 2011
O
reteta delicioasa de spaghetti napoli din: spaghete, condimente, ceapa,
ulei de masline, usturoi, carne fiarta de vita, rosii, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400g spaghete condimente 1 ceapă
mare 50ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 250g carne fiartă de vită 4
roşii bine coapte 6-7 frunze de busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Pui cu legume
9 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume din: seminte de coriandru, seminte
de chimen, pui, ulei de masline, cartofi, tulpini de telina, ceapa,
frunze de dafin, rosii, vin alb, sofran, masline negre si supa
concentrata de pui. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de coriandru 1
linguriţă seminţe de chimen 1 pui întreg, dezosat 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Bezea cu pere şi ciocolata
9 October 2011
O
reteta de bezea cu pere si ciocolata din: albusuri, zahar tos, cacao,
smantana, zahar pudra, lichior de pere, para si ciocolata amaruie.
Ingrediente: 4 albusuri 170 g zahar tos 3 linguri cacao 200 ml smantana 2
linguri zahar pudra 2 linguri de lichior (preferabil de pere) 1 para
mare, taiata felii subtiri 30 g…
Read more »
Read more »
Satay de pui cu slănină
9 October 2011
O
reteta delicioasa de satay de pui cu slanina din: piept de pui,
slanina, ulei de masline extravirgin, usturoi, radacina de galangal,
citronela, sos de peste, lapte de cocos, zahar de palmier, ulei
dearahide, coriandru, piper alb, sos de peste, ardei iute, zahar de
palmier si salata verde. Ingrediente: 4 piepţi de pui 120 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras
9 October 2011
O
reteta delicioasa de vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel,
vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras
verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g spata
de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
galben 1…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe
9 October 2011
O
reteta delicioasa de cupe cu fructe din: zmeura sau capsuni, zahar tos,
foi de gelatina, frisca si afine. Ingrediente: 300 g zmeura sau capsuni
150 g zahar tos 4 foi de gelatina 200 ml frisca 200 g afine Mod de
preparare: Pune fructele într-un robot, împreună cu 400 ml apă, şi
amestecă până…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame
9 October 2011
O reteta video despre cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame: Pastaile de la edamame sunt boabe de soia timpurii.
Read more »
Read more »
Peşte prăjit cu sos de ardei iute
9 October 2011
O
reteta de peste prajit cu sos de ardei iute din: dorade, ulei de
masline extravirgin, faina alba, sare, piper alb, ardei iute, ardei gras
rosu, ardei gras verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
sos de peste, zahar brun, busuioc si frunze de spanac. Ingrediente: 2
dorade (400 g fiecare) 250 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Pastramă de vită cu gulii
9 October 2011
O
reteta de pastrama de vita cu gulii din: pastrama de vita, gulii,
morcovi, ardei gras verde, ceapa rosie, ulei si suc de rosii.
Ingrediente: 500g pastramă de vită 6 gulii 2 morcovi 1 ardei gras verde 1
ceapă roşie mare 50ml ulei 250ml suc de roşii Mod de preparare:
Tăiaţi pastrama de vită…
Read more »
Read more »
Despre Uleiul de soia
9 October 2011
Uleiul
de soia – Bogat în vitaminele A, D şi E, uleiul de soia favorizează
eliminarea depunerilor de grăsime de pe artere şi previne formarea
colesterolului în sânge. Are un conţinut scăzut de grăsimi saturate, iar
folosirea lui frecventă în alimentaţie previne apariţia bota
cardiovasculare. Da
Chec picant cu piept de pui
9 October 2011
O
reteta delicioasa de chec picant cu pipept de pui din: piept de pui,
oua, usturoi, ceapa, smantana, parmezan, paine, lapte, unt, pesmet,
pasta de ardei si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua 5-6
catei de usturoi 1 ceapa 200 g smantana 100 g parmezan 3 felii de paine
100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Cocktail Froot Loop
9 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Froot Loop din: votca, calvados, rom alb, suc
de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Calvados 3 cl
rom alb 15 cl suc de ananas o bucata de ananas cirese Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam
intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Porc în sos dulce-acrişor
9 October 2011
O
reteta de porc in sos dulce acrisor din: carne slaba de porc, faina
alba, untura, usturoi, ceapa, ardei iuti, castraveti, zahar, rosii,
otet, sos de soia, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 400 g
carne slaba de porc (felii de subtiri) 100 g faina alba 80 g untura 1
catel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Rulada de toamna
9 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada de toamna din: carne tocata, moecov,
telina, mazare, ardei grasi, ceapa, pesmet, ulei, oua, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec vita/porc) 1 morcov 1
telina mica 100 g mazare 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 ceapa 1 lingura
pesmet 2 linguri ulei 2 oua 1 legatura…
Read more »
Read more »
Salată mixtă
9 October 2011
O
reteta delicioasa de salata mixta din: morcovi, conopida, fasole
pastai, germeni de soia, pasta de creveti, ulei de floarea soarelui, sos
de soia, ceapa, boia iute, apa, sare si piper. Ingrediente: 80 g
morcovi 80 g bucheţele de conopidă 80 g fasole păstăi 80 g germeni de
soia 1 linguriţă pastă de creveţi 4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si vanilie
9 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu nuca si vanilie din: nuca, oua,
zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, cacao, galbenusuri,
lapte, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g nuca 4 oua 250 g zahar
200 ml ulei 200 ml suc de portocale 300 g faina 1 plic cu praf de copt
2…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu dovleac
9 October 2011
O
reteta de ficatei de pui cu dovleac din: ficatei de pui, dovleac,
ceapa, ardei gras, ulei, vin demisec, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 f ficatei de pui 800 g dovleac de toamna 1 ceapa 1
ardei gras 100 ml ulei 150 vin alb demisec 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friganele cu verdeata
9 October 2011
O
reteta delicioasa de friganele cu verdeata din: paine, oua, lapte,
pesmet, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 8 felii de paine mai
groase 2 oua 100 ml lapte 2 linguri cu pesmet 1 legatura cu patrunjel
ulei sare Mod de preparare: Pune laptele la fiert cu un praf de sare,
după care lasă-l să…
Read more »
Read more »
Minirulouri cu crab şi cu legume
9 October 2011
O
reteta delicioasa de minirulouri cu crab si cu legume din: foi de
placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia,
hasmatuchi, ceapa verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 foi
subţiri de plăcintă sau pentru wonton 250 g carne de crab conservată în
suc propriu 1 dovlecel 1 ţelină (rădăcină) 2 …
Read more »
Read more »
Salata de cartofi si ridichi
9 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi si ridichi din:
cartofi, ridichi, tulpini de telina, zeama si coaja de lamaie,
paturnjel, rosii, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi 200
g ridichi 2 tulpini de telina, taiate rondele zeama si coaja de la 1
lamaie 1/2 legătură de pătrunjel, tocată 4 roşii,…
Read more »
Read more »
Supa crema cu ghimbir
9 October 2011
O
reteta delicioasa de supa crema cu ghimbir din: cartofi, morcovi,
telina, ceapa, sos de soia, ghimbir, smantana, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 4 cartofi 3-4 morcovi 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu
sos de soia 2 lingurite cu ghimbir ras 50 g smantana 2 fire de ceapa
verde sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
9 October 2011
O
reteta delicioasa de ghiveci de legume din: morcovi, vanata, telina,
ardei grasi, cartofi, fasole verde, rosii, ulei, pasta de tomate,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 vânătă mare 1 ţelină 2
ardei graşi sau capia 3 cartofi 100 g mazăre 150g fasole verde 5-6
roşii mari bine coapte 70ml ulei 1 lingură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel intepat
9 October 2011
O
reteta delicioasa de snitel intepat din: carne de porc, ciuperci,
bacon, salata verde, ou, pesmet si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne
de porc slaba (piept de pui sau carne de vitel) 200 g ciuperci proaspete
cu palarie mare 150 g bacon salata verde 1 ou pesmet asezonat: la 4
linguri de pesmet, adaugi…
Read more »
Read more »
Salată din carne de porc cu papaya
9 October 2011
O
reteta de salata din carne de porc cu papaya din: ardei iute, ceapa,
usturoi, arahide, pasta de creveti, suc de tamarind, zahar de palmier,
sare, citronela, miere, sos de peste, file de porc, papaya, morcovi,
castraveti si ulei de arahide. Ingrediente: pentru sos: 80 g ardei iute
roşu (proaspăt) 1 ceapă 4 căţei de…
Read more »
Read more »
Tocana cu carnati de casa
9 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tocana cu carnati de casa din: carnati
de casa, fasole boabe, costita, ceapa, ardei gras, patrunjel, usturoi,
untura, sare si piper. Ingrediente: 5-6 carnati de casa usor afumati 200
g fasole boabe 100 g costita 1 ceapa 1 ardei gras 1 legatura de
patrunjel 1 capatana de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Trufe de casa
9 October 2011
O
reteta delicioasa de trufe de casa din: ciocolata menaj de post,
margarina, cacao, nuca, apa rece si esenta de rom. Ingrediente: 800 g
ciocolată menaj de post 150 g margarina 200 g cacao 150 g nucă 2 linguri
cu apă rece esenţă de rom Mod de preparare: Zdrobeşte nucile cu
sucitorul sau cu…
Read more »
Read more »
Ostropel de miel
9 October 2011
O
reteta de ostropel de miel din: carne de miel, ceapa, usturoi, ardei
gras, rosii in bulion, cartofi, ulei, sare, piper, busuioc si rozmarin.
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 3-4 cepe 8 catei de usturoi 1 ardei
gras 1 cutie cu rosii in bulion 500 g cartofi ulei sare piper busuioc
rozmarin Mod…
Read more »
Read more »
Vitel cu zbarciogi
9 October 2011
O
reteta delicioasa de vitel cu zbarciogi din: mure de vitel, zbarciogi
uscati, vin de porto, smantana, unt, concentrat de supa de vitel, sare
si piper. Ingrediente: 900 g mure de vitel 100 g zbarciogi uscati 200 ml
vin de Porto 100 ml zeama de trufe (la cutie) 100 ml smantana lichida
100 g unt…
Read more »
Read more »
Rată cu varză roşie
9 October 2011
O
reteta delicioasa de rata cu varza rosie din: piept sau pulpe de rata,
varza rosie, ceapa, mare, morcov, seminte de chimen, enibahar, miere,
untura de rata, sare si piper. Cantitatea mare de vitamina C conţinută
de această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă
febrei prin întărirea sistemului imunitar. De asemenea, alergiile…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui la cuptor
9 October 2011
O
reteta delicioasa de ciocanele de pui la cuptor din: ciocanele de pui,
zacusca de gogosari, pasta de curry, iaurt, menta si patrunjel.
Ingrediente: 12 cioconele de pui 2 linguri de zacusca de gogosari 2
linguri pasta de curry 4 linguri iaurt cateva fire de menta, doar
frunzele cateva fire de patrunjel, doar frunzele …
Read more »
Read more »
Gulas picant din rasol de vita
9 October 2011
O
reteta de gulas picant din rasol de vita din: ceapa, usturoi, rasol de
vita, ardei gras, rosii, morcov, cartofi, vin rosu sec, pasta de tomate,
ulei, boia iute, chimion, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3
catei de usturoi 500 g rasol de vita 1 ardei gras 2 rosii 1 morcov 4
cartofi 1…
Read more »
Read more »
Ananas cu orez
9 October 2011
O
reteta delicioasa de ananas cu orez din: apa, orez, frunze de varza,
ciuperci, ceapa, usturoi, ananas, ulei de arahide, curcuma, curry,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 600 ml apă 350 g orez Jasmine (orez
parfumat thailandez) 200 g frunze de varză 100 g ciuperci 50 g ceapă 3
căţei de usturoi 1 ananas mare…
Read more »
Read more »
Mancare de conopida cu carne de porc
8 October 2011
O
reteta de mancare de conopida cu carne de porc din: conopida, fleica de
porc, ceapa, pasta de tomate, rosii in bulion, ulei, marar, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg conopida 500 g fleica de porc 2 cepe 1
lingura pasta de tomate 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura
marar…
Read more »
Read more »
Wonton
8 October 2011
O
reteta de wonton din: foi pentru wonton, carne de vita, ceapa verde,
ardei iute, radacina de galangal, usturoi, lime, frunze de coriandru,
sos de soia, ulei de floarea soarelui, ou, albus, sare si piper.
Ingrediente: 16 foi pentru wonton 100 g carne de vită 30 g ceapă verde 1
ardei iute roşu 10 g…
Read more »
Read more »
Tocanita din pulpa de porc
8 October 2011
O
reteta de tocanita din pulpa de porc din: pulpa de porc impanata,
morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura, boabe de ienibahar,
foaie de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: 600 g pulpa de porc
mai impanata 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei grasi (verde si rosu) 1 cutie de
rosii in bulion…
Read more »
Read more »
Cocktail de vin cu fructe
8 October 2011
Intr-o
carafă, amestecă 1 sticlă de vin rose, răcit, cu 50 ml lichior de
portocale, 75 ml ţuică de fructe, 1-2 piersici, tăiate felii subţiri, şi
1 măr roşu, tăiat felii subţiri. Tine la frigider până serveşti. Adaugă
700 ml limonadă răcită şi serveşte.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie
8 October 2011
O
reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie
din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere,
ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic
o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6
anşoa, mărunţite o lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Tartine cu peste, castraveţi şi capere
8 October 2011
O
reteta delicioasa de tartine cu peste, castraveti si capere din: ulei
de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete,
marar, capere, somon afumat si paine de secara. Ingrediente: 1 lingura
ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul
de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr tos…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti
8 October 2011
O
reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa,
ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 gogosari 600 g carne tocata (amestec vita/porc) 100 g
orez 2 cepe 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 500 ml suc de rosii 1
legatura de patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)
8 October 2011
O reteta video despre cum se prepara creveti cu sos dulce acrisor: Cum se prepara Creveti cu sos dulce acrisor
Read more »
Read more »
Fidea de orez cu pak-choi si creveti
8 October 2011
O
reteta de fidea de orez cu pak choi si creveti din: fidea de orez, ulei
de floarea soarelui, pak choi, creveti decorticati, germeni de bambus,
rosii cherry, ulei de arahide, ceapa verde, ghimbir, supa concentrata de
pui, sos de soia, smidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 200 g
fidea de orez ulei de…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui cu telina si sfecla rosie
7 October 2011
O
reteta delicioasa de pastrama de pui cu telina si sfecla rosie din:
pastrama de pui, telina, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei, supa de pui,
seminte de coriandru, marar, sare si piper. Ingrediente: pastrama de pui
400 g telina 300 g sfecla rosie fiarta 1 ceapa rosie 50 ml ulei 250 ml
supa de pui…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu oua si icre rosii
7 October 2011
O
reteta delicioasa de paine prajita cu oua si icre rosii din: oua,
ceapa, fire de marar, smantana, paine prajita si icre rosii.
Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă mică, tocată mărunt câteva fire de mărar,
tocat 200 g smântână cu procent scăzut de grăsimi 8 felii de pâine
prăjită 50 g icre negre sau roşii…