Retete de top:
Cocktail Crista Solar
27 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Crista Solar din: votca, curacao triple sec,
vin de bordeaux, vermut, angostura si arpagic. Ingrediente: 3 cl votca 1
cl Curacao Triple Sec 1 cl vin de bordeaux 1 cl vermut sec 2 stropi de
Angostura Arpagic Mod de preparare: Se amesteca cu gheata votca,
Curacao, vinul si Angostura,…
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac cu scorţişoară
27 September 2011
O
reteta de budinca de dovleac cu scortisoara din: miez de dovleac, apa,
zahar pudra, oua, unt Ingrediente: 250 g miez de dovleac 250 ml apă 150 g
zahăr pudră 12 ouă 50 g unt un vârf de cuţit scortisoara pisata sare
frisca pentru ornat Mod de preparare: Fierbeţi sau coaceţi dovleacul
şi faceţi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Sushi
27 September 2011
O
reteta de sushi din: orez, otet alb, zahar, sake, sare, file de ton,
somon, peste, radacine de ghimbir, hrean, alga, castravete si sos de
soia. Ingrediente: 400 g orez 3 linguri oţet alb 1 lingură zahăr 1
lingură sake 1 linguriţă sare pentru peşte: 120 g file de ton proaspăt
120 g file de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere
27 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj,
pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri.
Ingrediente: 200 gr aluat de foietaj 400 gr pere 150 gr bacon 100 gr
caşcaval 100 gr ceapă 50 ml vin roşu 30 ml ulei 10 gr bază pentru
mâncăruri …
Read more »
Read more »
Pastravi umpluti
27 September 2011
O
reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel,
telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de
masline, lamaie si unt. Ingrediente: 1 rădăcină de pătrunjel 1 fir de
ţelină 2 morcovi 2 cepe verzi 4 linguri busuioc tocat sare piper 4
păstrăvi 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet cu miere
27 September 2011
O
reteta delicioasa de gogosari in otet cu miere din: gogosari, usturoi,
ulei, otet de masa, miere de albine, sare, foi de dafin, boabe de piper
negru, crenguta de telina si leustean. Ingrediente: 5 kg gogosari 400 g
usturoi 1 l ulei 0,5 l otet de masa 150 g miere de albine 2 lingurite
cu…
Read more »
Read more »
Salată cu alge şi germeni de soia
27 September 2011
O
reteta de salata cu alge si germeni de soia din: germeni de soia,
morcovi, alge dulse, nasturel, miez de nuca, sare, mandarine si sos de
soia. Dulse este o algă roşie-purpurie. Este foarte bogată în fier,
potasiu, magneziu, iod şi fosfor. Se consumă atât crudă, bine spălată,
cât şi preparată. Are un gust picant…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crema de iaurt
27 September 2011
Se
decojeşte 1 castravete lung şi se taie în două pe lung; se goleşte de
seminţe cu linguriţa. Pulpa se rade, ca şi pulpa de la 4 ridichi. Se
presară puţină sare şi se lasă să stea 10 min., să-şi lase zeamă. Se
amestecă 500 g iaurt cu 2 linguri mărar tocat, 1 linguriţă coajă…
Read more »
Read more »
Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie
27 September 2011
O
reteta simpla de sufleu de orez cu vanilie si lamaie din: lapte, orez,
baton de vanilie, oua, lamaie, unt, zahar, sare si zahar pudra.
Ingrediente: 1 l lapte 200 g orez cu bob rotund 1 baton de vanilie 4 ouă
1 lămâie 80 g unt 70 g zahăr 1 praf de sare zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Desert sfaramicios
27 September 2011
O
reteta de desert sfaramicios din: prune, zahar, scortisoara, aluat,
unt, faina, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 15 prune 12 lingurite
zahar 1 lingurita scortisoara macinata pentru aluatul sfaramicios: 150 g
unt 150 g faina 150 zahar frunze de menta (pentru decor) Mod de
preparare: Se spală fructele, se taie în două, se…
Read more »
Read more »
Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate
27 September 2011
O
reteta delicioasa de rata in sos dulce acrios cu prune uscate din:
pulpa de rata, ceapa alba, ulei de susan, prune, pasta de ardei capia,
otet de orez, sake, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de raţă
dezosată 1 ceapă albă 4 linguri ulei de susan (sau de
floarea-soarelui) 8 prune dulci japoneze…
Read more »
Read more »
Galuste de toamna
27 September 2011
O
reteta delicioasa de galuste de toamna din: prune, unt, faina, zahar
pudra, ou, drojdie, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, mac, lapte, zahar
pudra si unt. Ingrediente: 5 prune mari pentru aluat: 50 g unt 250 g
faina 100 g zahar pudra 1 ou 25 g drojdie 100 ml lapte 1 varf cutit
sare…
Read more »
Read more »
Falafel
27 September 2011
Sunt
chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc
cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de
usturoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde,
coriandru, sare şi piper. Pasta obţinută se modelează sub formă de
biluţe, care se tăvălesc prin boabe de…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol
de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: 600g dovleac 100 g ceapă 700 g rasol de vită 1 l lingură
făină 80 g unt 12 ouă 200ml lapte 100 ml smântână 1 leg. pătrunjel verde
sare Mod…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu mozzarella
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Ghiveci de toamna cu mozzarella cu mozzarella din:
vinete, rosii, ardei grasi, ceapa rosie, mozzarella, cimbru, ulei de
masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 vinete mari 2 rosii mari 2
ardei grasi rosii 2 cepe mari rosii 400 g mozzarella sau cas dulce
cimbru ulei de masline sare piper macinat…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe
26 September 2011
O
reteta de Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe din: morcovi,
cartofi, buchetele broccoli, sare, piper, rosii cherry, carne tocata,
pesmet, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 400 g cartofi
fierţi în coajă 250 g bucheţele de broccoli sare piper 250 g roşii
cherry 400 g carne tocată 2 linguri pesmet 3 ouă…
Read more »
Read more »
Murături asortate cu usturoi şi ardei iute
26 September 2011
O
reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie,
varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet,
piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa,
crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2
verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2 kg…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete la cuptor
26 September 2011
O
reteta de vinete la cuptor din: vinete, ardei grasi, telina, ceapa,
usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete mari 4 ardei grasi rosii,
kapia sau gogosari 1 telina cu frunze de tot 2 cepe 2 catei de usturoi
100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Coaceţi ardeii, presăraţi-i
cu sare fină şi…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume din:
taitei de orez, ciuperci shitake, morcovi, telina, ceapa alba, miso de
orez, ceapa verde, ulei de susan si apa. Miso este un aliment japonez
tradiţional, care se prezintă sub forma unei paste fermentate, cu un
gust foarte sărat, având un conţinut ridicat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu rom si fructe
26 September 2011
O
reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina,
praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie,
gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb,
unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja.
Ingrediente: 100 g fulgi de cocos 30…
Read more »
Read more »
Cocktail Plaza
26 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Plaza din: votca, suc de maracuja, crema de
cocos, sifon, limeta, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 4 cl votca 2
cl suc de maracuja 2 cl crema de cocos sifon o felie de limeta frunze
de menta zahar Mod de preparare: Mixam bine votca, sucul de maracuja
si…
Read more »
Read more »
Conopidă şi broccoli sub crustă
26 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de conopida si broccoli sub crusta din:
morcovi, broccoli, conopida, sare, piper, oua, smantana, cascaval,
usturoi si nucsoara. Ingrediente: 2 morcovi 400 g bucheţele de broccoli
400 g bucheţele de conopidă sare piper 2 ouă 150 ml smântână 100 g
caşcaval 1 căţel de usturoi nucşoară Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc
26 September 2011
O
reteta de cartofi gratinati in stil frantuzesc din: cartofi rosii,
usturoi, smantana, cascaval, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g
cartofi roşii 1 căţel de usturoi 400 ml smântână 50 g caşcaval ras sare
piper nucşoară Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se
decojesc cartofii şi se spală; se taie…
Read more »
Read more »
Tarta cu radacinoase
26 September 2011
O
reteta de tarta cu radacinoase din: faina, unt, iaurt, lapte, piper,
cascaval, sofran, morcovi, telina, pastarnac, miere si sare.
Ingrediente: 600 g faina 300 g unt 100 ml iaurt sau smantana sos: 1
litru lapte 60 g unt 60 g piper 50 g cascaval sau branza de burduf 1
lingurita sofran garnitura: 4 morcovi…
Read more »
Read more »
Salata cu telina, mere si nuci
26 September 2011
O
reteta de salata cu telina, mere si nuci din: telina, mere, nuci, otet
balsamic, ulei de masline, miere de albine, sare, piper si boabe de
enibahar. Ţelina este o rădăcinoasă mult folosită în bucătărie. Puţini
ştiu însă că ea are virtuţi vindecătoare în afecţiuni reumatismale,
gută, artrită, obezitate, cistită şi infecţii urinare. Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Muraturi: Ardei umpluţi cu varza
26 September 2011
O
reteta de ardei umpluti cu varza din: varza, ardei, morcov, telina,
sare, piper boabe, crengute de visin, otet, zahar, sare, foaie de dafin,
piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 5 kg varză 4 kg
ardei 0,5 kg morcov 1 ţelină cu tot cu frunze 5 linguri cu sare piper
boabe crenguţe de cimbru…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi cu orez negru
26 September 2011
O
reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru,
supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei
de masline extravirgin. Ingrediente: 4 calamari medii 100 g orez negru 1
ceapă mică 1 l supă concentrată de peşte 2 ciuperci shitake uscate 2
linguri sos de soia ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată
26 September 2011
O
reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata,
unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina
si jeleu transparent. Ingrediente: 400 gr fursecuri cu ciocolată 100 gr
unt 150 gr ciocolată albă 200 gr brânză de vaci 50 gr zahăr 10 gr cacao
2 ouă 100 gr frişcă 1…
Read more »
Read more »
Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras
26 September 2011
O
reteta de peste gratinat cu cartofi si ardei gras din: cartofi rosii,
ceapa, ulei de rapita, sare, piper, file de peste, suc de lamaie, ardei
gras rosu, supa si unt. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 2 cepe 1
lingură ulei de rapiţă sare piper 500 g file de peşte (somon, şalău) 2
linguri suc…
Read more »
Read more »
Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia din:
taitei de soia, cozi de creveti, ceapa verde, ulei de arahide, pasta de
creveti, varza chinezeasca, germani de soia, ardei capia, coriandru si
sare. Ingrediente: 5 cuiburi de tăieţei de soia (circa 350 g) 300 g cozi
de creveţi 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Kamikaze
26 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Kamikaze din: votca, zeama de lamaie, lime
juice, curacao triple sec si o curmala. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl
zeama de lamaie 2 cl Lime Juice Curacao Triple Sec 1 curmala de cocktail
Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata,
apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu umplutura bologneza
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Cannelloni cu umplutura bologneza din: morcovi,
praz, usturoi, ulei de masline, sos bolognez, sare, piper, cannelloni,
ceapa, unt, faina, lapte, smantana, nucsoara si cascaval. Ingrediente:
200 g morcovi 200 g praz 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline
500 ml sos bolognez (de la borcan) sare piper 16 cannelloni…
Read more »
Read more »
Sarlota cu ingheatata si piscoturi
26 September 2011
O
reteta de sarlota cu ingheatata si piscoturi din: oua, zahar fin, zahar
vanilat, faina, amidon, zahar pudra, zmeura, ingheatata de zmeura si
zahar pudra. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr fin 1 plic zahăr vanilinat 50
g făină 30 g amidon 1 lingură zahăr pudră umplutură 250 g zmeură 300 g
îngheţată de zmeură…
Tempura de fructe de mare şi legume
26 September 2011
O
reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de
mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba,
panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare.
Ingrediente: 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă) 1
vânătă 6 fire de sparanghel 3 dovlecei 1 ceapă 150…
Read more »
Read more »
Salata cu pere, macris si rucola
26 September 2011
O
reteta simpla de salata cu pere, macris si rucola din: pere, macris,
rucola, masline negre, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere
100-200 g macris si rucola masline negre 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Stoarceţi lămâia şi bateţi bine sucul cu uleiul, cu sare şi
piper până când obţineţi o emulsie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)
26 September 2011
O
reteta video despre cum se prepara vita in in sos de stridii:
Ingrediente: 350g file de vita 1 lingurita sos de soia light 1½ lingura
sos de stridii un varf de zahar sare si piper negru proaspat macinat 2
linguri ulei de arahide 3 catei de usturoi, taiati marunt 1 ardei iute,
fara seminte,…
Read more »
Read more »
Gogoşari cu conopidă şi struguri
26 September 2011
O
reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida,
struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec
de condimente. Ingrediente: 4 kg gogoşari 1 conopidă 0,5 kg struguri
2 fire de hrean 4-5 foi de dafin 10 linguri cu sare 20 linguri cu zahăr
0,5 l oţet piper boabe…
Read more »
Read more »
Ce este Hummus-ul
26 September 2011
E
o pastă asemănătoare fasolei bătute; se prepară din boabe de năut
fierte, pastă de susan, usturoi, mirodenii şi suc de lămâie. în mod
tradiţional, se serveşte cu lipie, acompaniat de salate pe bază de
cuşcuş.
Read more »
Read more »
Curry de peste cu mazare
26 September 2011
O
reteta delicioasa de Curry de peste cu mazare din: usturoi, ghimbir,
lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette,
migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste,
creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de
cca 2 cm de ghimbir…
Read more »
Read more »
Secrete la borcan (muraturi)
26 September 2011
Oricum
alegi sa le prepari, legumele murate dau un gust delicios oricarui fel
de mancare. Legumele sau fructele puse la murat în saramură sunt mai
gustoase şi chiar mai sănătoase decât alte varietăţi, întrucât îşi
păstrează o parte mai mare din conţinutul de vitamine. Fie că pui la
murat castraveţi, pepene, gogonele, varză sau conopidă,…
Read more »
Read more »
Salată din varză, prune şi nuci
26 September 2011
O
reteta de salata din varza, prune si nuci din: varza, prune, nuci, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper si enibahar. Nucile sunt printre
cele mai nutritive fructe ale toamnei, bogate în proteine, lipide,
glucide, în magneziu, fosfor, calciu, cupru, zinc, iod, dar şi în
Vitaminele A, C, complexul B, PP. Ingrediente: 1/2 varza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu nuci
26 September 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar
pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente:
200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2
plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj 5 gr sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mazăre mange-tout
26 September 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu mazare mange tout din: ardei iuti,
usturoi, otet, miere, suc de lamaie, piept de pui, seminte de anason,
boabe de piper, sare, ulei, fasole verde, mazare mange tout, bob, mazare
si sparanghel. Ingrediente: 4 ardei iuţi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml
oţet 50 g miere…
Read more »
Read more »
Cocktail Eastwind
26 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Eastwind din: votca, vermut sec, vermut rosu
si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut sec 2 cl vermut rosu
limeta Mod de preparare: Mixam cu multa gheata votca si vermutul in
shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam
putin zeama si bucati de limeta…
Read more »
Read more »
Ciocolata cu inghetata
26 September 2011
O
reteta de ciocolata cu ingheatata din: ciocolata amaruie, unt, oua,
zahar, tos, faina, frisca, ingehatata, sirop de ciocolata si ciocolata
rasa pentru ornat. Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie 150 g unt 6 ouă
200 g zahăr tos 80 g făină 200 ml frişcă 500 ml îngheţată sirop de
ciocolată ciocolată rasă pentru ornat …
Read more »
Read more »
Creveţi crocanţi
25 September 2011
O
reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba,
faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 32
cozi de creveţi (proaspete) 100 g făină albă 50 g faină de orez 3 ouă
200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare ulei de
floarea-soărelui (pentru prăjit)…
Read more »
Read more »
Ciorba nefiarta de legume
25 September 2011
O
reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa
rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel
verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea
legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari,
în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru, zer…
Read more »
Read more »
Ruladă albă cu zmeură
25 September 2011
O
reteta de rulada alba cu zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, sare,
faina, amidon, foi de gelatina, zmeura si frisca. Ingrediente: 4 ouă 120
g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat sare 90 g făină 45 g amidon 5 foi
gelatină 300 g zmeură 500 g frişcă Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Linguine cu somon afumat şi mazăre
25 September 2011
O
reteta de linguine cu somon afumat si mazare din: mazare, sare, zahar,
paste, somon afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de peste,
smantana, suc de lamaie, vermut si piper. Ingrediente: 500 g mazăre
boabe în păstăi sare zahăr 400 g paste (de ex. linguine) 200 g somon
afumat feliat 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Blat de pandispan cu ciocolata
25 September 2011
O
reteta de blat de pandispan cu ciocolata din: ciocolata amaruie,
amidon, oua, zahar, zahar vanilinat si faina. Ingrediente: 150 g
ciocolată amăruie 80 g amidon 6ouă 140 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat
120 g făină Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 170 °C. Se
topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă…
Read more »
Read more »
Fajitas de pui cu ouă
25 September 2011
O
reteta delicioasa de fajitas de pui cu oua din: lipii, piept de pui,
oua, morcov, mazare, fasole verde, ardei gras, ceapa, sos tabasco,
cimen, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii mari 400g
piept de pui 4 ouă 1 morcov 100 g mazăre 100 g fasole verde 1 ardei gras
1 ceapă 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete
25 September 2011
O
reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete,
telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si
amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină
cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu
zahăr 1 lingură…
Read more »
Read more »
Salată cu mazăre şi brânză
25 September 2011
O
reteta de salata cu mazare si branza din: salata verde, mazare, sare,
piper, zahar, ceapa rosie, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie,
miere si ulei. Ingrediente: 1 salată verde 600 g mazăre proaspătă (în
păstăi) sare piper 1 linguriţă zahăr 1 ceapă roşie 250 g brânză feta sau
telemea 4 linguri oţet balsamic…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ghimbir prăjită
25 September 2011
O
reteta de inghetata de ghimbir prajita din: ingheatata cu smantana,
ghimbir, faina de orez, faina alba, bicarbonat, drojdie, zahar pudra,
apa minerala, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g
îngheţată cu smântână 5 cm rădăcină de ghimbir pentru aluat: 120 g
faină de orez 150 g faină albă 1 linguriţă bicarbonat…
Read more »
Read more »
Spirale de pui cu porumb şi ardei
25 September 2011
O
reteta de spirale de pui cu porumb si ardei din: piept de pui, porumb
murat, ardei grasi, ulei, parmezan, sos de rodie, sare si piper.
Ingrediente: 400 g piept de pui 500g porumb mic murat 2 ardei graşi 50
ml ulei 50g parmezan 50ml sos de rodie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Porc dulce acrisor (video)
25 September 2011
O
reteta video despre cum se prepara porc dulce acrisor: Ingrediente:
pentru porc: 3 linguri boabe de soia prajite piper alb macinat 1
lingurita chilli uscat pisat 2 muschi de porc, fara grasime 2 linguri
ulei de arahide pentru sosul dulce-acrisor: 125g ananas in conserva, in
suc natural 125ml suc de ananas 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Colonel Kremlin
25 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Colonel Kremlin din: votca, suc de limeta si
sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl suc de limeta 1 cl sirop de
zahar Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de
gehata in shaker. Se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar
intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Tartă cu mazăre mange-tout
25 September 2011
O
reteta de tarta cu mazare mange tout din: unt, faina, sare, mazare
mange tout, ceapa, kaizer, rosii uscate, usturoi, busuioc, menta, oua,
smantana, lapte, piper, nucsoara si seminte de pin. Ingrediente: 100 g
unt 375 g faina sare 500 g mazare mange-tout 150 g ceapa 50 g kaizer
împănat afumat 50 g roşii uscate…
Read more »
Read more »
Viţel dulce acrisor cu sos picant
25 September 2011
O
reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara
de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos
tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii
bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Pui în crustă de orez şi lămâie
25 September 2011
O
reteta delicioasa de pui in crusta de orez si lamaie din: piept de pui,
orez basmati, apa, ou, faina, ulei de floarea soarelui, sare, lamai,
amidon, ulei de susan, zahar si felii de lamaie. Ingrediente: 2 piepţi
de pui 60 g orez basmati 120 ml apă 1 ou 3 linguri faină ulei de
floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Tort de zmeura
25 September 2011
O
reteta delicioasa de tort de zmeura din: oua, zahar, amaretto, faina,
amidon, cacao, foi de gelatina, mascarpone, branza de vaci, lichior de
oua, frisca, zmeura, glazura de gelatina, zahar si suc de mere.
Ingrediente: 4 oua 4 linguri zahar 50 ml Amaretto 3 linguri faina 3
linguri amidon 1 lingura cacao crema: 3 foi…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu busuioc
25 September 2011
O
reteta de supa de mazare cu busuioc din: mazare, busuioc, praz, telina,
ceapa, usturoi, unt, supa de legume, smantana, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 1,5 mazare proaspata (in pastai) 1 legatura busuioc 1 fir
praz 150 g radacina de telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri unt
circa 800 ml supa de…
Read more »
Read more »
Burritos cu fasole rosie si piept de pui
25 September 2011
O
reteta delicioasa de burritos cu fasole rosie si piept de pui din:
lipii, piept de pui, faosle rosie, ardei gras rosu, boabe de porumb,
salata verde, ceapa, ulei, rosii, sos de rosii picant, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 4 lipii subtiri 400 g piept de pui 200 g fasole
rosie fiarta 1 ardei rgas…
Read more »
Read more »
Porc cu sos dulce-acrişor
25 September 2011
O
reteta delicioasa de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc,
ananas, ou, praz, ardei gras verde, amidon de porumb, sake, faina alba,
ulei de masline extravirgin, otet alb, zahar brun, ketchup, sos de soia
si sos worchester. Ingrediente: 750 g pulpă de porc 100 g ananas 1 ou 1
fir de praz…
Read more »
Read more »
Cupă de vară cu fructe şi înghetata
25 September 2011
O
reteta delicioasa de cupe de vara cu fructe si ingheatata din: pepene
galben, ingheatata, sare, frisca, albusuri, ciocolata alba, rom, zahar
pudra si fructe pentru ornat. Ingrediente: 1 pepene galben 500 ml
îngheţată 1 praf de sare 100 ml frişcă 6 albuşuri 300 g ciocolată albă
50 ml rom 1 lingură zahăr pudră căpşuni…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chutney de dovlecei
25 September 2011
O
reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei,
mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar,
ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe mari 4 roşii potrivite, coapte
bine 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi) 2 mere creţeşti (mai
acrişoare) 250 g zahăr tos 300 ml…
Cocktail Almond Cooler
25 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Almond Cooler din: votca, amaretto si suc de
portocale. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Amaretto 6 cl suc de portocale
Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine impreuna cu gheata in
shaker, apoi se toarna bautura fara gheata intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Omleta cu somon la cuptor
25 September 2011
O
reteta delicioasa de omleta cu somon la cuptor din: file de somon,
spanac, mozzarella, usturoi, smantana, sare, piper, unt si oua.
Ingrediente: 300 g file de somon congelat 100 g spanac 200 g mozzarella 1
căţel de usturoi 2 linguri smântână sare, piper 1 lingură unt 4 ouă
Mod de preparare: Se lasă…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe de pădure şi frisca
25 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure si frisca din: faina,
zahar, sare, coaja rasa de lamaie, unt, fructe de padure asortate,
zahar, oua, unt, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 50 g
zahar sare coaja rasa de la 1/2 lamaie 150 g unt crema si umplutura: 400
g fructe de…
Read more »
Read more »
Pui cu pesto si dovlecei
25 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu pesto si dovlecei din: dovlecei,
busuioc, file de piept de pui, sare, piper, pesto, sunca uscata si ulei
de masline. Ingrediente: 600 g dovlecei 1/2 legătură busuioc 4 fileuri
de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 3 linguri pesto 8 felii şuncă
uscată 4…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii
25 September 2011
O
reteta de piept de pui cu porumb fiert si sos de rosii din: piept de
pui, porumb, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, coriandru, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 siuleti de porumb fierti 1
ceapa 4-5 rosii bine coapte 1 ardei gras 50 ml ulei 1 lingurita rasa de…
Read more »
Read more »
Salata de scoici cu caviar
25 September 2011
O
reteta de salata de scoici cu caviar din: scoici, caviar, radicchio,
andiva, galbiori, hasma, ulei de masline, ulei de arahide, otet de
cirdu, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12 scoici saint-jacques, mai
mari 2 linguri caviar 1 căpăţână mică de radicchio (cicoare) 1 andivă
150 g gălbiori mici 1 haşmă 5 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu rozmarin
25 September 2011
O
reteta de file de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste
pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere.
Ingrediente: 1 limettă 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g) sare
piper 3 fire rozmarin 2 căţei de usturoi 100 g kaizer afumat tăiat
cuburi 2 linguri capere (de la borcan)…
Read more »
Read more »
Penne cu legume
25 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de penne cu legume din: rosii, dovlecei,
vinete, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, cimbru,
paste si busuioc. Ingrediente: 6 roşii 3 dovlecei 200 g vinete 3 căţei
de usturoi 2 linguri ulei de măsline 150 ml supă de legume sare piper 1
lingură cimbru tocat 500…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Drob de miel
25 September 2011
O
reteta traditionala de drob de miel din: maruntaie de miel, prapur de
miel, ficat, de pui, carne macra de pui sau de vita, ceapa verde, marar,
patrunjel, oua, usturoi, paine, sare si piper. Ingrediente: măruntaiele
de miel (ficat, plămân, inimă şi rinichi) 1 prapur de miel 1/2 kg
ficat de pui 1/2 kg carne…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici
24 September 2011
O
reteta delicioasa de Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici
din: fasole alba, cartofi, usturoi, ceapa, foaie de dafin, ulei de
masline extravirgin, sare si piper, creveti, scoici, usturoi, busuioc si
sare. Ingrediente: 250 g fasole albă la conservă 100 g cartofi 2 căţei
de usturoi 50 g ceapă 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Vita in crusta de mustar
24 September 2011
O
reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi,
mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel
verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6
linguri ulei 1 pahar vin roşu 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc pe varza
24 September 2011
O reteta delicioasa de muschi de porc cu usturoi, sare, cimbru uscat,
rozmarin uscat, salvie, piper, ulei, varza murata, ulei, cimbru, mere.
Ingrediente: 1 muşchi de porc Ingrediente sos marinat: 1 căpătână de
usturoi 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă
rozmarin uscat 3-4 frunze de salvie 1 linguriţă piper negru…
Read more »
Read more »
Frigarui cu cuscus si creveti
24 September 2011
O
reteta de frigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel,
creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si
chimen. Ingrediente: 250 g cuşcuş (instant) 2 roşii • 1 dovlecel • 400 g
creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap) 12 căţei de usturoi
2 lămâi sare piper 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nes
24 September 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu nes, oua, zahar, faina, cacao, praf
de copt, zahar vanilat, zahar pudra, nuca, ciocolata neagra. Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 150 g nuci prăjite si măcinate 1 lingură
făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente crema: 200 g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Pui picant in stil italian
24 September 2011
O
reteta de pui picant in stil italian din: piept de pui, ghimbir,
usturoi, coriandru, chimen, boia, iaurt, sare, suc de lamaie, bulion,
ceapa si ulei. Ingrediente: 1,5 kg piepţi de pui 1 linguriţă ghimbir
proaspăt, ras 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/2
linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă boia 3 linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Prajitura cu coniac
24 September 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu coniac, faina, sare, unt, oua,
zahar, gelatina, ciocolata, lapte, frisca, cacao. Ingrediente: 150 g
făină 1 1 praf de sare 50 g unt 3 ouă 150g zahăr 150 ml coniac
Ingrediente crema: 12g gelatină 250 g ciocolată pralinată 4 ouă 1
lingură cu lapte 250 ml friscă lichidă…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant
24 September 2011
O
reteta de pui la cuptor cu ardei gras si salam picant din: ceapa,
usturoi, ardei gras, rosu, ardei rgas galben, ardei iute, rosii cherry,
chorizo, cimbru, pui, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
galben 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Mere umplute
24 September 2011
O
reteta de mere umplute din: mere, branza dulce de vaci, zahar praf,
unt, nuci, stafide, sirop de fructe si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente: 4 mere 100 g branza dulce de vaci 1 lingura zahar praf 1
lingura unt 2 nuci 1 lingura stafide 2 linguri sirop de fructe coaja
rasa de lamaie …
Read more »
Read more »
Braduti
24 September 2011
O
reteta simpla si gustoasa de braduti din:, unt, zahar, praf de copt,
ou, sare, zahar vanilat, faina, biscuiti, lapte, cacao, rom, margarina,
nuca de cocos, bomboane Ingrediente fursecuri: 100 g unt 100 g zahăr 100
ml lapte 1 pliculeţ praf de copt 1 ou 1 vârf cutit de sare 2 pliculeţe
zahăr vanilat făină…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc împănată
24 September 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc impanata din: pulpa de porc,
slanina, usturoi, cimbru, vin alb, cartofi, boia de ardei, sare si boabe
de piper. Ingrediente: 1 pulpă de porc 300 g slănină 1 căpăţână usturoi
1 lingură cimbru 1 pahar vin alb 1 kg cartofi 2 căni cu apă 1
linguriţă boia de…
Read more »
Read more »
Fantezie cu nuci
24 September 2011
O
reteta delicioasa cu nuci, oua, zahar, zahar vanilat, rom, faina, praf
de copt, mac, frisca, cirese confiate . Ingrediente blat: 5 ouă 150g
zahăr 1 plic zahăr vanilat 250 g nuci măcinate 2 linguri rom 100 g făină
1 linguriţă praf de copt 3 linguri cu mac Ingrediente umplutura: 300 g
friscă Ingrediente decor:…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Saramură de peste
24 September 2011
O
reteta de saramura de peste din: peste, ardei grasi, usturoi, rosii,
lamaie, apa, malai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de peste 2
ardei grasi 5 catei de usturoi 3 rosii mari 1 lamaie 1 l apa 300 g malai
sare piper Mod de preparare: Curatati peştele, spălaţi-l şi apoi
scurgeţi-l de apă.…
Read more »
Read more »
Ardei iute murat
24 September 2011
O
reteta simpla de ardei iute murat din: ardei iuti verzi, ceapa alba,
zahar, otet si sare de mare. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi verzi 1/2 kg
ceapă albă 200 g zahăr 100 ml oţet 1 linguriţă cu sare mare Mod de
preparare: Pui ardeii curatati de codite si ceapa taiata cat mai fin…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras
24 September 2011
O
reteta simpla de Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras din: carne de
porc, ceapa rosie, ardei grasi rosii, suc de limetta, sos de soia, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de porc (de ex. muşchi) 3 cepe
roşii 2 ardei graşi roşii sucul de la 1 limettă 3 linguri sos…
Read more »
Read more »
Sos Chutney de dovleac si rosii
24 September 2011
O
reteta de Sos Chutney de dovleac si rosii din: dovleac, rosii, ceapa,
usturoi, zahar brun, zahar alb, sare, ghimbir, piper alb, ienibahar,
otet de vin si stafide. Ingrediente: 2,3 kg dovleac 1 kg roşii 0,5 kg
ceapă 2 căţei de usturoi 400 g zahăr brun 400 g zahăr alb 2 linguri cu
sare 2…
Read more »
Read more »
Supa-cremă de fasole cu creveţi
24 September 2011
O
reteta de supa crema de fasole cu creveti din: fasole alba, scoici,
creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel,
sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 2 conserve cu fasole albă 250
g scoici 250 g creveţi 1 căţel de usturoi 5 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 ardei iute 1/2 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Retete traditioanale: Stufat de miel
24 September 2011
O
reteta delicioasa de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde,
usturoi verde, suc de rosii, ulei, otet, supa concentrata de zarzavat si
faina. Stufatul de miel e un preparat specific Sărbătorilor Pascale,
care se prepară din carne de miel cu os. Deoarece mielul este un animal
foarte tânăr, carnea lui necesită la…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Tobă
24 September 2011
O
reteta traditionala de toba din: capatana de porc, sorici, ureche,
picioare, carne macra, limba si inima, slanina, boabe de piper, stomac,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc 3-4 fâşii
şorici 1 ureche 2 picioare 1 kg carne macră limba şi inima porcului 500 g
slănină 2-3 foi de dafin 10-12 boabe…
Read more »
Read more »
Orez în stil cantonez
23 September 2011
O
reteta de orez in stil cantonez din: orez basmati, oua, sunca, mazare,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez
basmati 2 ouă 150 g şuncă presată (nefeliată) 200 g mazăre ulei de
măsline extravirgin sare piper Mod de preparare: Spală orezul într-o
sită cu ochiuri mici şi pune-l într-o…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere si smantana
23 September 2011
O
reteta de tarta cu mere si smantana din: faina, zahar, unt, ou, sare,
mere, suc si coaja de lamaie, scortisoara, smantana, oua si amidon.
Ingrediente: 250 g făină 80 g zahăr 160 g unt 1 ou sare umplutură: 1 kg
mere sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie scorţişoară 130 gzahăr 300 g…
Read more »
Read more »
Penne cu ton
23 September 2011
O
reteta delicioasa de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi,
masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 400g penne 300g ton în ulei (conservă) 1
căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de anşoa 2
linguri capere 400g roşii în bulion…
Read more »
Read more »
Tort de orez cu topping de visine
23 September 2011
O
reteta de tort de orez cu topping de visine din: baton de vanilie, orez
cu bob rotund, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocala, lapte, foi
de gelatina, visinata, frisca, visine, vin de porto, batond e
scortisoara, suc de visine si amidon. Ingrediente: 1 baton de vanilie
125 g orez cu bob rotund 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Lightday
23 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Lightday din: votca, anisette, bitter orange
si albus. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl Anisette 3 stropi Bitter Orange 1
albus Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de
gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail, racita
in prealabil.
Sarmale din peşte în foi de vită
23 September 2011
O
reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste,
ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de
tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1
ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
File de cod cu ciuperci
23 September 2011
O
reteta de file de cod cu ciuperci din: fileuri de cod, ciuperci de
padure, cartofi, frunze de spanac, salata, usturoi, ulei de masline,
seminte de chimen, marar, patrunjel, sare si amestec de piper
Ingrediente: 4 fileuri de cod 400g ciuperci de pădure: bureţi,
mânătărci, gălbiori 200g cartofi frunze de spanac salată 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Ochiuri domnesti cu ciuperci
23 September 2011
O
reteta delicioasa de ochiuri domnesti cu ciuperci din: vanata, ceapa,
ciuperci, cartofi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
vanata 1 ceapa 150 g ciuperci champignon 500 g cartofi noi fierti de-o
zi 4 oua 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se
spala vanata, se curata si…
Read more »
Read more »
Fidea de orez cu somon
23 September 2011
O
reteta simpla de fidea de orez cu somon din: fidea de orez, somon,
mazare, ceapa verde, ulei de masline, extravirgin, sos de soia, icre de
somon, marar si sare. Ingrediente: 350 g fidea de orez 200 g somon
proaspăt 150 g mazăre proaspătă 1 fir de ceapă verde 4 linguri ulei de
măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Cocktail Happy Fin
23 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Happy Fin din: votca, lichior de piersici,
suc de portocale si limeta. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl lichior de
piersici suc de portocale limeta Mod de preparare: Intr-un pahar
pentru bauturi lungi amestecam bine ingredientele alcoolice apoi
completam totul cu suc de portocale. In final adaugam bucatica de…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Chifteluţe marinate
23 September 2011
O
reteta de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc,
ciuperci, oua, faina, ulei, usturoi, marar verde, miere, vin rosu,
ceapa, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita
100 g carne de porc 300 g ciuperci proaspete de cultura sau de padure 3
oua 1 lingura faina 3…
Read more »
Read more »
Supa de midii si fasole pestrita
23 September 2011
O
reteta delicioasa de supa de midii si fasole pestrita din: midii,
fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de
dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper. Ingrediente: 1 kg midii
150 g fasole pestriţă uscată 300 g roşii 6 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu dressing de miere
23 September 2011
O
reteta delicioasa de Salata de vara cu dressing de miere din: salata
verde, ruccola, castravete, tomate, rosii uscate in ulei, ceapa verde,
miere, otet de vin alb, ulei de samburi de struguri, sare si piper.
Ingrediente: 100 g salată verde 1 legătură ruccola 1 castravete 100 g
tomate cherry galbene 100 g tomate cherry…
Read more »
Read more »
Vinete cu carne la cuptor
23 September 2011
O
reteta de Vinete cu carte la cuptor din: piept de pui, vinete, ulei,
rosii, supa de legume, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente:
200 g piept de pui fiert 400 g vinete 1 lingura ulei 2 rosii 100 ml supa
de legume 2 linguri de smantana cateva fire de patrunjel verde sare
Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita
23 September 2011
O
reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa,
telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3
rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3
linguri otet aromat cu tarhon…
Read more »
Read more »
Sos Chutney de mango şi mere
23 September 2011
O
reteta simpla de Sos Chutney de mango şi mere din: otet de vin, apa,
ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale si sare.
Ingrediente: 230 ml oţet de vin/mere 230 ml apă 1/2 ardei iute roşu 300 g
zahăr 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir ras 4 linguriţe cu
stafide mari 8…
Read more »
Read more »
Pateu de fazan cu foie gras
23 September 2011
O
reteta de pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa
de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de
gelatina, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan 100 g piept de porc 350 g
ceafă de porc dezosată 200 g foie gras de raţă, semi- preparat 1…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan
23 September 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii
uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii
cherry. Ingrediente: 1 limettă 2 căţei de usturoi 60 g roşii uscate,
conservate în ulei 6 linguri ulei 4 fire salvie 6 felii şuncă uscată 200
g orez 6 felii de piept de…
Read more »
Read more »
Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok
23 September 2011
O
reteta delicioasa de Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la
wok din: spaghete de soia, cozi de creveti, calamari, ou, ceapa, morcov,
boabe de mazare, varza, ulei de masline extravirgin, supa concentrata
de legume, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g spaghete de soia
10 cozi de creveţi 4 calamari mici (proaspeţi)…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Cârnaţi de casă
23 September 2011
O
reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita,
cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper
macinat. Ingrediente: 700 g carne de porc grasă 350 g carne de vită 2-3
crenguţe cimbru uscat 3- 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă boia iute de
ardei intestine de…
Read more »
Read more »
Parfait de cirese si ciocolata
23 September 2011
O
reteta delicioasa de Parfait de cirese si ciocolata din: cirese, baton
de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar, rom alb, ciocolata alba, frisca,
mascarpone, ciocolata rasa si alune. Ingrediente: 400 g cireşe 1 baton
de vanilie 400 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 linguri rom alb 100 g
ciocolată albă 250 ml frişcă 150…
Read more »
Read more »
Creme brulee cu coacăze
23 September 2011
O
reteta delicioasa de creme brulee cu coacaze din: lapte, smantana
dulce, zahar, galbenusuri, baton de vanilie si zahar brun. Ingrediente:
140 ml lapte 380 ml smântână dulce 3 linguri zahăr 5 gălbenuşuri miezul
de la 1/2 baton de vanilie zahăr brun Mod de preparare: Se amestecă
într-un castron laptele, smântână dulce, zahărul, gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Caltaboş
23 September 2011
O
reteta delicioasa de caltabos din: carne grasa, maruntaie de porc,
ceapa, intestine de porc, untura, usturoi, ienibahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne grasă 1 kg măruntaie de porc 300 g ceapă 1 pahar
cu orez intestine groase de porc 1 lingură untură 2-4 căţei usturoi 1/2
linguriţă ienibahar sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ardei cu creveti
23 September 2011
O
reteta de supa crema de ardei cu creveti din: creveti, ceapa, tija de
telina, morcov, faina de grau integral, ardei grasi, ceapa, usturoi,
ulei de masline extravirgin, ardei iute si patrunjel Ingrediente: 600 g
creveţi 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov pentru aluat: 500 g faină de
grâu integral 500 ml apă…
Read more »
Read more »
Budincă de legume
23 September 2011
O
reteta de budinca de legume din: cartofi, morcovi, conopida, faina,
unt, lapte, ou, telemea desarata, pesmet si sare. Ingrediente: 100 g
cartofi 100 g morcovi 100 g broccoli 100 g conopida 1 lingura faina 1
lingura unt 100 ml lapte 1 ou 150 g telemea desarata 1 lingura pesmet
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta cu chutney de ceapa rosie
23 September 2011
O
reteta de tarte cu chutney de ceapa rosie din: faina, margarina, zahar
pudra, oua si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g margarină 130 g zahăr
pudră 2 ouă sare Mod de preparare: Intr-un bol, amestecă ouăle cu
zahărul şi un praf de sare. Când zahărul s-a topit, adaugă margarină şi
omogenizează compoziţia.…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară cu legume dulci
23 September 2011
O
reteta delicioasa de Pacheţele de primăvară cu legume dulci din: foi de
woton, morcovi, tije de telina, mazare boabe, ceapa alba, sparanghel
verde, ulei de arahide si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 foi
pentru wonton congelate (sau foi de plăcintă) 3 morcovi 2 tije de ţelină
150 g mazăre boabe 1 ceapă albă…
Read more »
Read more »
Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel
23 September 2011
O
reteta de bors de miel din: cap de miel, coaste, morcovi, ceapa verde,
usturoi cu frunze, bors, orez, smantana, ou, patrunjel, leustean si
sare. Ingrediente: 1 cap de miel 1/2 kg coaste 2 morcovi 6-8 cepe
verzi 4 fire usturoi cu frunze 1 l borş 1 pahar orez 1 pahar smântână 1
ou crud…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere
23 September 2011
O
reteta de clatite cu mere din: oua, faina, lapte, unt, sare, mere,
zahar, zahar vanilat si ulei. Ingrediente: 2 oua 50 g faina 500 ml lapte
20 g unt topit sau ulei un varf cutit sare 500 g mere 3 linguri zahar 1
lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei pentru copt Mod de…
Read more »
Read more »
Mucenici moldoveneşti
23 September 2011
O
reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera,
ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1
cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere
1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr 1 cană apă Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Colivă
23 September 2011
O
reteta de coliva din: grau sau arpacas, zahar, nuca macinata, esenta de
rom, sare, cacao, zahar pudra, nuca si bomboane. Ingrediente: 1/2 kg
grâu bătut sau arpacaş 300 g zahăr 300 g nucă măcinată 1-2 sticluţe
esenţă de rom sare pentru decor: 1 lingură cacao zahăr pudră 4-8
jumătăţi de nucă bomboane mici colorate…
Read more »
Read more »
Sos Chutney de mere si ceapa
22 September 2011
O
reteta simpla de Sos Chutney de mere si ceapa din: mere, ceapa alba,
stafide, ghimbir, zahar, zahar candel, otet de vin, sare si piper alb.
Ingrediente: 1 kg mere 500 g ceapă albă 100 g stafide 1 linguriţă cu
ghimbir ras 100 g zahăr 300 g zahăr candel 250 ml oţet de vin 1…
Read more »
Read more »
Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor
22 September 2011
O
reteta delicioasa de Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor
din: chipsuri de creveti, ulei de arahide, ardei grasi rosu, ardei iute,
otet de orez, zahar, ceapa alba, amidon si sare. Ingrediente: 1 cutie
cu chipsuri de creveţi ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) pentru
sos: 1 ardei gras roşu 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Budincă din griş cu lapte
22 September 2011
O
reteta de budinca din gris cu lapte din: lapte, gris, oua, zahar, unt,
pesmet de biscuiti dulci, frisca, pere si sare. Ingrediente: 500 ml
lapte 3 linguri gris 3 oua 4 linguri zahar 1 lingura unt 1 lingura
pesmet de biscuiti dulci 3 linguri frisca 2 pere sare Mod de
preparare: Spargeti ouale…
Read more »
Read more »
Terina cu doua feluri de somon
22 September 2011
O
reteta delicioasa de terina cu doua feluri de somon din: file de somon,
somon afumat, avocado, foid e gelatina, cupa de peste, marar, zeama de
lamaie, smantana, hrean, boabe de piper rosu, sare si piper.
Ingrediente: 1 file de somon (600 g) 6felii de somon afumat 2 avocado 12
foi de gelatină uscată 1…
Read more »
Read more »
Cornulete delicioase
22 September 2011
O
reteta simpla de cornulete delicioase din: faina, unt, zahar pudra,
galbenusuri, sare, zahar vanilat si struguri. Ingrediente: 300 g faina
200 g unt 100 g zahar pudra 2 galbenusuri un varf cutit sare 1 lingurita
zahar vanilat ornare: 1 lingura zahar praf 200 g struguri Mod de
preparare: Frecaţi untul cu zahărul, câteva…
Read more »
Read more »
Cocktail Northpole
22 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Northpole din: votca, drambuie, zahar,
campari si coaja de limeta. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie zahar 1
cl Campari coaja de limeta Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de
cocktail ornata cu crusta de zahar. Se…
Read more »
Read more »
Farfalle cu spanac si telemea
22 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de le cu spanac si telemea din: ceapa,
bacon, ardei iute, spanac, branza telemea, paste, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 2 cepe 150 g bacon 1 ardei iute roşu 300 g spanac
150 brânză telemea sau feta 400 g paste scurte (de ex. farfalle) 2
linguri ulei de…
Reteta zilei: Chec cu pere
22 September 2011
O
reteta delicioasa de chec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao,
praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere. Ingrediente: 6
oua 200 g unt 400 g faina 500 g zahar 2 lingurite cacao 1 lingurita
praf de copt 1 lingura zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 4…
Read more »
Read more »
Sos Chutney de dovleac şi ghimbir
22 September 2011
O
reteta delicioasa de Sos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac,
seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar
brun, gem de caise si sare de mare. Ingrediente: 1 kg dovleac 1
linguriţă cu seminţe de muştar 3 cuişoare 1 ardei iute roşu 2 linguri
cu ghimbir proaspăt ras 300 ml…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar pe pat de mămăligă
22 September 2011
O
reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper,
supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de
peste si ulei de masline. Ingrediente: 200 g mălai sare piper 800 ml
supă de pui 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, maghiran, pătrunjel) 2
cepe franţuzeşti 2 bucăţi zahăr…
Read more »
Read more »
Porc dulce-acrisor
22 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porc dulce acrisor din: carne de porc,
ceapa verde, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de arahide, ghimbir, supa
de legume, otet, zahar brun, sos de soia, amidon si sos de chili.
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 legătură ceapă verde 2
cepe 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu sos de rosii si vinete
22 September 2011
O
reteta de spaghetti cu sos de rosii si vinete din: vanata, ceapa,
usturoi, telina verde, ulei de masline, supa de legume, rosii,
spaghetti, sare, busuioc, masline negre, piper si zahar. Ingrediente: 1
vânătă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g ţelină verde 3 linguri ulei de
măsline 50 ml supă de legume 400…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tarta cu struguri
22 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu struguri din: unt, faina, smantana, boabe
de struguri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 500 g faina 100 ml
smantana garnitura: 800 g – 1 kg boabe de struguri 250 g zahar Mod de
preparare: Amestecati untul cu smantana si faina pana cand obtineti un
aluat mai tare,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Piftie de cocoş
22 September 2011
O
reteta delicioasa de piftie de cocos din: cocos, malai, morcovi,
pastarnac, ceapa, telina, patrunjel, gogosar murat si usturoi. Piftia
este un aperitiv gustos, care se serveşte la mese festive lângă pâine
albă sau mămăligă. Ingrediente: 1 cocoş 3- 4 linguri mălai 4- 5 morcovi 1
păstârnac 1 ceapă 2 ţeline 4-6 tije de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktail Aviation
22 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Aviation din: votca, apricot brandy, zeama de
lamaie, suc de ananas, limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl votca 0,5 cl
Apricot Brandy 1,5 cl zeama de lamaie 1,5 cl suc de ananas 2 felii de
limeta zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in
shaker, apoi turnam…
Read more »
Read more »
Ruladă cu nuci si alune
22 September 2011
O
reteta de rulada cu nuci si alune din: oua, zahar, faina, coaja rasa de
lamaie, zahar vanilat, lapte, alune, nuci, cafea, pesmet si coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 ouă 160 g zahăr 140 g făină 1 lingură coajă rasă
de lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat crema: 250ml lapte 60 g nuci 60 g
alune…
Read more »
Read more »
Paste cu mazare si bacon
22 September 2011
O
reteta simpla de paste cu mazare si bacon din: paste, sare, mazare,
bacon, usturoi, ulei de masline, supa de legume, smantana, piper si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste scurte (de ex. penne) sare 150 g
mazăre congelată 150 g bacon 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de
măsline 150 ml supă de legume…
Read more »
Read more »
Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata
22 September 2011
O
reteta de frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata din:
suc de maracuja, suc de portocale, suc de limette, zahar, miere, ardei
iute, ciocolata amaruie, frisca, ananas, papaya, banane, capsuni si
zahar pudra. Ingrediente: 100 ml suc de maracuja suc de la 2 portocale 2
linguri suc de limette 100 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Fish and Chips in stil chinezesc (video)
22 September 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara: Fish and Chips Pentru
stripsurile de egrefin: 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingura ghimbir
proaspat, ras 1 ceapa verde, tocata 340g file de egrefin, taiat fasii 1
lingura fulgi de ardei iute 1 lingurita sare de mare 1 lingurita piper
alb 100g pesmet 100g faina…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne tocata
22 September 2011
O
reteta de rosii umplute cu carne tocata din: rosii, ceapa, usturoi,
patrunjel, cimbru, ulei de masline, carne tocata, ou, pesmet, sare si
piper. Ingrediente: 6 roşii mari 2 cepe 1 căţel de usturoi 1/2 legătură
pătrunjel 2 fire cimbru 3 linguri ulei de măsline 400 g carne tocată 1
ou 1 lingură pesmet sare…
Read more »
Read more »
Salata caprese cu oregano
22 September 2011
O
reteta de salata caprese cu oregano din: rosii, rosii cherry,
mozzarella, oregano, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tomate roşii şi galbene 200 g roşii cherry 250 g mozzarella 4 fire
oregano 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se
spală toate tomatele; cele galbene şi roşii…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui cu legume
22 September 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de
dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie,
morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare.
Ingrediente: 2 pui (a 450 g) 1 legătură zarzavat de supă 1 foaie de
dafin 5 boabe piper 400…
Read more »
Read more »
Cotlete cu piper si salsa de rosii
22 September 2011
O
reteta de cotlete cu piper si salsa de rosii din: tomate, piersici,
limetta, menta, ulei de masline, sare, piper, zahar, cotlete de porc si
boabe de piper. Ingrediente: 300 g tomate cherry galbene şi roşii 2
piersici 1 limettă 1 lingură mentă tocată 6 linguri ulei de măsline sare
piper zahăr 4 cotlete de…
Read more »
Read more »
Supă picantă de creveţi şi fasole albă
22 September 2011
O
reteta de supa picanta de creveti si fasole alba din: cozi de creveti,
fasole alba, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute rosu,
patrunjel, rosii cherry, paine, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g
cozi de creveţi 250 g fasole albă cu bobul mic 1 ceapă mică 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Terina de rosii cu mozzarella
22 September 2011
O
reteta delicioasa de terina de rosii cu mozzarella din: rosii, sare,
piper, mozzarella, busuioc, ulei de masline si otet balsamic.
Ingrediente: 12-14 roşii sare piper 500 g mozzarella 1 legătură busuioc
ulei de măsline oţet balsamic Mod de preparare: Se ţin roşiile
vertical şi se taie cotorul spre partea de sus şi din…
Read more »
Read more »
Rosii umplute in stil oriental
22 September 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute in stil oriental din: cuscus,
morcovi, patrunjel, rosii, branza de vaci, stafide, suc de lamaie,
chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş instant 2 morcovi 1
legătură pătrunjel 8 roşii cărnoase 250 g brânză de vaci 100 g stafide
sucul de la 1 lămâie chimen sare piper …
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si caramel
22 September 2011
O
reteta de prajitura cu nuci si caramel din: oua, zahar, faina, cacao,
praf de copt, nuci, unt, zahar, galbenusuri, faina, lapte, unt si
ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri
făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt 250 g nuci zdrobite 150g
unt sau margarină 200 g…
Read more »
Read more »
Sos Chutney de mere si merisoare
22 September 2011
O
reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare,
ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere. Ingrediente: 1,5 kg mere
ionatane 500 g merişoare 450 g ceapă 50 g rădăcină de ghimbir 1
linguriţă cu piper 500 g zahăr 250 ml oţet de mere Mod de preparare:
Spala si curata…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu avocado si ardei iute
22 September 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu avocado si ardei iute din: rosii,
ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, zahar, oregano,
ardei iute, avocado si suc de limetta. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 3
căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline 1 supă sare piper zahăr 2
linguri oregano uscat…
Read more »
Read more »
Mucenici munteneşti
22 September 2011
O
reteta delicioasa de mucenici muntenesti din: faina, apa calda, sare,
zahar, nuca si scortisoara. Ingrediente: 1 kg faină 1/2 l apă caldă 1
linguriţă cu sare pentru fierbere: 300 g zahăr 300 g nucă 1 linguriţă
scorţişoară măcinată 1 linguriţă sare 1-1/2 l apă Mod de preparare:
Framanta un aluat din faină, apă…
Read more »
Read more »
Sarmale în foi de varză
22 September 2011
O
reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de
vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici,
orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente:
1 kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g
costiţă afumată…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoi
22 September 2011
O
reteta de rosii uscate la cuptor din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g roşii cărnoase sau prunişoare
4 fire cimbru 5 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în două pe lung şi se
golesc de…
Read more »
Read more »
Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă
22 September 2011
Puneţi în cămară multe fructe de pădure uscate, murături şi magiunuri
pe care să le consumaţi constant în sezonul rece.A rămas mai puţin de o
lună până la sezonul virozelor obişnuite, iar pericolul gripei porcine
nu a dispărut nici el, aşa că nu strică să fiţi prevăzători şi să vă
puneţi imunitatea la punct.…
Read more »
Read more »
Ardei iuţi muraţi
22 September 2011
O
reteta de ardei iuti murati din: ardei iuti rosii, ardei iuti verzi,
otet de vin, sare, zahar si piper boabe. Ingrediente: 1 kg ardei iuti
rosii 1 kg ardei iuti verzi 500 ml otet de vin 2 lingurite rase cu sare 2
lingurite cu zahar piper boabe apa Mod de preparare: Spala ardeii,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chutney de ceapa
21 September 2011
O
reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de
vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr
tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară
Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul
într-un tigaie…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre cu sepie călită
21 September 2011
O
reteta de supa crema de mazare cu sepie calita din: ceapa, pastai de
mazare, cartof, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper,
sepii, si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă 300 g păstăi de mazăre 1
cartof mic 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper 4 sepii medii 2…
Read more »
Read more »
Cornuleţe din nuci
21 September 2011
O
reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar,
nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 6
ouă mari 4 albuşuri 250g zahăr 400g nuci 1 lingură lapte 1 lingură
făină 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie Mod de
preparare: Amestecaţi zahărul cu 150g…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangrita Mary
21 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sangrita Mary din: votca, sangrita si o felie
de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl Sangrita o felie de lamaie
Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi. Se adauga votca si Sangrita, apoi se amesteca cu o lingura de
bar. Se aseaza…
Read more »
Read more »
Supă mediteraneană de peşte
21 September 2011
O
reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada,
biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline
extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu,
sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru. Ingrediente: 1 chefal (1
kg) 1 doradă (750 g) 1 biban mic 3 calamari 1 calcan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Chutney de rosii
21 September 2011
O
reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare,
otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa.Chutney
denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de
mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau
pui, dar si cu branza. Are gust…