Retete de top:
Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui
3 October 2011
O reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana,
morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper,
ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 2
gălbenuşuri 200 ml smântână 1 morcov mare bors 1 rădăcină pătrunjel 1
telină mică 2 cepe cartofi sare piper 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Omleta colorata
3 October 2011
O reteta simpla de omleta din: omleta, ardei gras rosu, ardei gras
verde, ciuperci, cascaval, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 ardei gras
roşu 3 oua 1 ardei gras verde 2 ciuperci 50 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc în puţin
ulei, se adaugă ardeii…
Read more »
Read more »
Buzunar cu ciuperci
3 October 2011
O reteta simpla si gustoasa de buzunar cu ciuperci, ceapa rosie, oua,
sare, piper, unt, ceapa verde. Ingrediente: 2 ciuperci 1/2 ceapă roşie 2
ouă sare piper 1 nucă de unt 1 fir ceapă verde Mod de preparare: Se
spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în unt. Se
condimentează cu sare…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza la cuptor
3 October 2011
O reteta delicioasa de clatite cu branza, lapte, oua, ulei, faina,
sare, maslie, ceapa verde, smantana, piper. Ingrediente aluat: 300 ml
lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare Ingrediente
umplutura: 200 g brânză telemea 300 g brânză de vaci 200 g măsline
umplute cu gogosari 1 legătură ceapă…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu paste si sos picant
3 October 2011
O reteta delicioasa de chiftelute cu paste, sos picant, carne de pui,
paste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei,
rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc uscat, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de
usturoi 1 ceapă 1 legătură…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Baclava
3 October 2011
O reteta delicioasa de baclava din: faina, apa, ulei, sare, nuca,
pesmet, zahar cu aroma de vanilie, miere, lamaie, fistic. Ingrediente
foi: 400 g făină 150 ml apă 25 ml ulei 1 linguriţă sare Ingrediente
umplutura: 250 g miez de nucă 30 g pesmet Ingrediente sirop: 200 g zahăr
cu aromă de vanilie 100…
Read more »
Read more »
Uscatele italiene
3 October 2011
O reteta gustoasa de uscatele italiene din: faina, lapte, drojdie,
miere, unt, sare, ulei. Ingrediente: 700 g făină 4 căni lapte călduţ 30 g
drojdie proaspătă 1 lingură miere 4 linguri unt sau untură 2 linguriţe
sare 4 ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în
două căni cu lapte amestecat…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc umplut cu prune uscate
3 October 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu prune uscate din:
busuioc, muschi de porc, prune uscate, ulei de masline, sare, piper, vin
alb, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 crenguţe de busuioc
proaspăt 1 kg de muşchi de porc 300 g prune uscate ulei de măsline sare
piper sos : 2 pahare…
Read more »
Read more »
Legume picante cu linte
3 October 2011
O
reteta de legume picante cu linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, cartofi, morcovi, pastarnaci, pudra de curry, supa de legume,
linte rosie, coriandru, iaurt si paine. Ingrediente: 2 linguri de ulei
de floarea- soarelui sau de ulei vegetal 0 ceapă tăiată cubuleţe 2
căţei de usturoi zdrobiţi 700g cartofi decojiţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Fil D’argent
3 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fil D’argent din: votca, aquavit, pernod,
lichior de portocala si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl
Aquavit 1 cl Pernod 1 cl lichior de portocala 2 stropi de zeama de
lamaie Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza cu gheata in
shaker si se strecoara intr-un…
Read more »
Read more »
Scovergi ardelenesti
3 October 2011
O reteta gustoasa de scovergi ardelenesti din: faina, cartofi, drojdie,
oua, unt, smantana, zahar, sare, mar. Ingrediente: 600 g făină 300 g
cartofi 1 cub drojdie 2 ouă 100 g unt 100 ml smântână 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă sare 1 măr Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se
decojesc şi…
Read more »
Read more »
Desert cu banane si portocale
3 October 2011
O reteta delicioasa de desert cu banane, cacao, ou, apa minerala, ulei,
zahar, esenta de vanilie, faina, portocale, miere, menta. Ingrediente: 2
linguri cacao 1 ou 1 cană apă minerală 1 pahar ulei 4 linguri zahăr 1
esenţă vanilie 1 cană făină 4 banane 2 portocale 500 ml smântână 5
linguri miere frunze de…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu taietei
3 October 2011
O reteta gustoasa de ciorba de pui, bors, carne de pui, morcov,
radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, suc de rosii, taietei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 telină
mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1l borş 200 g tăieţei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu legume la cuptor
3 October 2011
O
reteta delicioasa de rasol de vita cu legume: carne de vita, praz,
morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie,
sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4
rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300
g cartofi dulci 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Peste cu legume in aspic
3 October 2011
O reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod,
morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de
dafin, sare, piper boabe, codite de rac. Ingrediente: 500 g cod 2
morcovi 1 ceapă 1 bulb de telină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei
de usturoi…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt condimentat
2 October 2011
O
reteta de pui cu iaurt condimentat din: carne de pui, iaurt, usturoi,
ceapa, ghimbir, caju, miez de nuca, migdale, stafide, cardamom, seminte
de mac, scortisoara, unt ghee, menta si sare. Ingrediente: 500 g carne
de pui, tăiată bucăţi 1 ceaşcă de iaurt gras 3 căţei de usturoi 1/2
ceapă 50 g ghimbir ras 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Darling
2 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pale Darling din: votca, lime juice, suc de
grepfrut si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Lime Juice 15
cl suc de grepfrut coaja de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar decorativ
pentru bauturi lungi.…
Read more »
Read more »
Tocanita de rosii cu ardei copti
2 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de rosii cu ardei copti din: rosii,
ceapa, ardei grasi, gogosare, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 10 rosii mari 2 cepe 8 ardei grasi 2 gogosari 2 catei de
usturoi rozmarin ulei sare Mod de preparare: Spală ardeii şi lasă-i la
copt pe o tablă încinsă. Când s-au…
Read more »
Read more »
Smochine cu prosciutto
2 October 2011
O
reteta de Smochine cu prosciutto din: smochine, miere, otet balsamic,
prosciutto crudo, piper, boia ardei, unt si sare. Ingrediente: 5-6
smochine 2 linguriţe miere 1 linguriţă oţet balsamic 200 g de prosciutto
crudo feliat 20 gde piper măcinat (negru, roşu, verde) 10 g de boia
ardei 150 g unt sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec de ciccolată cu pere
2 October 2011
O
reteta de chec de ciocolata cu pere din: unt nesarat, zahar brun,
cacao, ciocolata, migdale, faina, pere, pesmet, praf de copt, oua si
portocale. Ingrediente: 300 g unt nesarat 300 g zahar brun 150 de cacao
50 de ciocolata 120 de migdale macinate 200 g faina 4-5 pere zemoase si
dulci 10 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sos curry
2 October 2011
O
reteta de rulouri cu sos curry din: piept de pui, sparanghel, smantana,
unt, mustar iute, curry, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1
legatura sparanghel pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita unt 100 g
mustar iute 1 varf cutit de curry sare piper Mod de preparare: Feliaza
si condimenteaza puiul,…
Read more »
Read more »
Salată de creveţi
2 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de creveti din: creveti, lamaie, usturoi,
ghimbir, cuisoare, ardei iute, chimen, boabe de mustar, otet alb, ulei
de arahide, sare, castraveti, salata aisberg si lamaie. Ingrediente: 16
creveţi mari 1 lămâie (zeama) 5 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir
5 cuişoare 5 ardei iuţi roşii uscaţi 1/2 lingură chimen…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Saramura de biban
2 October 2011
O reteta delicioasa de saramura de biban cu apa, sare, patrunjel verde,
ardei iuti, piper macinat, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg bibani 300
ml apă sare grunioasă pătrunjel verde tocat 2 ardei iuti uscaţi piper
măcinat 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă
peştele de măruntaie, se spală bine…
Read more »
Read more »
Chiftele pescaresti
2 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftele pescaresti din: peste, cartofi,
morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi,
oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, dovlecel, salata verde, zeama
de lamaie, sare. Ingrediente: 500 fileuri de peşte 2 cartofi potriviţi 1
morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă 2 căţei…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu carnati de vin
2 October 2011
O
reteta simpla si gustoasa de rulouri de pui cu carnati de vin,
patrunjel, ardei rosu, unt, apa, sare, piper alb. Ingrediente: 600 g
piept de pui 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt 300 g cârnăciori de vin
1 ardei roşu 50 g unt 100 ml apă sare piper alb Mod de preparare: Se
porţionează…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc
2 October 2011
O
reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez,
pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1
kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai
mari 1 lingurita cimbru 2 foi de dafin 200g sorici sau slănină afumată 2
verze murate…
Read more »
Read more »
Crap cu salata de cartofi
2 October 2011
O reteta gustoasa de crap cu salata de cartofi, iaurt, usturoi, ceapa
rosie, rozmarin, castravete, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1
crap (1-1.5kg) ou faina sare piper 2 cartofi mari 125 iaurt 2 căţei
usturoi 1 ceapă roşie rozmarin 1 castravete Mod de preparare: Se
curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu parizer
2 October 2011
O reteta delicioasa de chec aperitiv cu: faina, ou, unt, otet, sare,
parizer, carne tocata, ceapa, patrunjel verde, sare, marar, piper.
Ingrediente aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 150 g unt 3 linguri apă 1
linguriţă otet 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată
(vită si porc) 3 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Peste pane cu legume la cuptor
1 October 2011
O reteta delicioasa de peste pane cu legume la cuptor: ceapa, ardei
rosu, ardei verde, patrunjel verde, lamaie, pasta de tomate, ardei iute,
vin alb, ulei, sare, piper, faina, oua, lapte. Ingrediente: 4 bucăţi
file de peste 2 cepe 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde pătrunjel
verde 1 lămâie 2 linguri pastă…
Read more »
Read more »
Crochete din linte
1 October 2011
O
reteta de crochete din linte din: linte rosie, apa, boia iute, chimen,
coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350
g linte roşie 1 l apă 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1
legătură de coriandru 1/2 linguriţă piper negru boabe pentru sos: 250 g
iaurt 1 lămâie (zeama) …
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de pui
1 October 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu carne de pui din: carne de pui,
ciuperci, ceapa rosie, rosii, vin rosu, zahar, sare, piper, boia, ulei,
mozzarella, faina integrala, lapte, drojdie uscata, sare si zahar.
Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g ciuperci 1 ceapa rosie 1 catel de
usturoi 300 g rosii 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de miel cu masala
1 October 2011
O
reteta de chiftelute de miel cu masala din: carne slaba de miel, ceapa,
usturoi, ardei iute, menta, frunze de coriandru, ghimbir, curcuma, foi
de dafin, zeama de lamaie, rosii, ou, ulei de masline extravirgin si
sare. Ingrediente: 500 g carne slabă de miel tocată 1 ceapă 3 căţei de
usturoi 1 ardei iute verde…
Read more »
Read more »
Gulaş vienez
1 October 2011
O
reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi,
vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii,
chimen si cimbru. Ingrediente: 750 g carne de vită sare, piper 750 g
ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 g grăsime coaja rasă de la o
jumătate…
Friptura de vita cu salsa si mamaliga
1 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din:
antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute,
lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg
antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru
sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi 2…
Read more »
Read more »
Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara
1 October 2011
O
reteta de supa crema de dovleac cu smantana si nucsoara din: miez de
dovleac, unt, smantana, supa de pui sau de legume, vin alb licoros,
ceapa, oua, nucsoara, chimen, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 1,5
miez de dovleac 100 g unt 200 ml smantana dulce 1 l supa de pui sau de
legume 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Balance
1 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Balance din: votca, rom alb, curacao triple
sec, sirop de grenadine si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl rom alb 1
cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine o felie de limeta Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata si se
toarna…
Read more »
Read more »
Supa Minestrone cu parmezan
1 October 2011
O
reteta delicioasa de supa minestrone cu parmezan din: supa de legume,
rosii, spaghete, amestec de legume, pesto, ulei de masline si parmezan.
Ingrediente: 1 l de supă de legume, la cutie 400 g roşii tăiate
cubuleţe, din conservă 100 g spaghete subţiri, rupte în bicăţi mici 350 g
amestec de legume congelîte 4 linguri…
Read more »
Read more »
Quiche de pui
1 October 2011
O
reteta delicioasa de Quiche de pui din: faina, unt, praf de copt, ou,
suc de lamaie, sare, cimbru, piept de pui, sos de soia, oua, smantana,
condimente, verdeata, cascaval, sare, piper, ulei si susan. Ingrediente:
250 g faina cernuta 150 g unt 1 lingurita cu praf de copt 1 ou 1
lingura cu suc…
Read more »
Read more »
Salată caldă de paste penne
1 October 2011
O
reteta delicioasa de Salată caldă de paste penne din: paste penne,
maioneza, suc de lamaie, ton in ulei de masline, ardeo rosii, ceapa
rosie si rucola. Ingrediente: 300g paste penne 4 linguri maioneză sucul
de la o jumătate de lămâie 200g ton în ulei de măsline, din conservă 2
ardei roşii, curăţaţi de seminţe…
Read more »
Read more »
Carpaccio de căpşuni
1 October 2011
Se
taie felii subţiri 250 g căpşuni. Se amestecă 2 linguri Crema di
Balsamico cu 1 linguriţă suc de lămâie şi se toarnă peste căpşuni. Se
răsucesc sub formă de rozete 100 g felii subţiri de şuncă uscată. Se
presară pe farfuriile cu căpşuni. Se toarnă 2 linguriţe de boabe de
piper verde de la…
Read more »
Read more »
Salată de pepene verde
1 October 2011
Se
curăţă şi se rupe bucăţi 100 g ruccola şi 1 căpăţână de salată Romana.
Se decojesc 2 felii mari de pepene verde; pulpa se taie bucăţi. Se spală
1 pumn de mentă proaspătă, se rup frunzuliţele şi se şterg. Se zdrobesc
cu furculiţa 200 g telemea sau feta. Se repartizează pe farfurii toate
ingredientele…
Read more »
Read more »
Pui in aluat
1 October 2011
O
reteta delicioasa de pui in aluat din: pulpe de pui dezosate, foaie de
aluat, ou, rosii, ciuperci, masline, usturoi, vin alb, patrunjel, ulei
si sare. Ingrediente: 700 g de pulpe dezosate 1 foaie de aluat 1 ou 300 g
roşii 300 g ciuperci 100 g măsline 2 căţei de usturoi 150 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Pui cu linte rosie
1 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu linte rosie din: ulei de masline, pulpe
superioare de pui, usturoi, chimion, seminte de coriandru, paprika
dulce, ceapa, linte rosie, rosii, ketchup, scortisoara, caise si frunze
de menta. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe superioare
de pui dezosate 2 căţei de usturoi, pisaţi o lingură chimion…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii cherry şi busuioc
1 October 2011
O
reteta delicioasa de Paste cu roşii cherry şi busuioc din: ulei de
floarea soarelui, ceapa, rosii cherry, sos de rosii, usturoi, coriandru,
busuioc, pesto rosu, paste si busuioc proaspat. Ingrediente: o lingură
de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată fin 400 g roşii cherry 300ml
sos de rosii, la care adăugaţi un căţel de…
Read more »
Read more »
Curry de conopidă
1 October 2011
O
reteta delicioasa de curry de conopida din: ceapa, ghimbir, pasta
curry, lapte de cocos, rosii, conopida, cartofi si spanac. Ingrediente: 2
cepe, tăiate fin ulei 1 cm de ghimbir ras 2 linguri de pastă curry 400g
lapte de cocos 400g roşii tăiate cubuleţe, din conservă 1 conopidă,
inflorescenţele tăiate 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Rulada dietetica
1 October 2011
O
reteta de rulada dietetica din: piept de pui, sunca, oua, telemea,
broccoli, rozmarin, piper, ulei si sare de mare. Ingrediente: 500 g
piept de pui 150 g sunca 3 oua mici 2 linguri cu telemea 500 g broccoli
rozmarin piper ulei sare de mare Mod de preparare: Feliază pieptul de
pui. Asezonează feliile…
Read more »
Read more »
Orez indian cu unt ghee
1 October 2011
O
reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt
ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom,
scortisoara si sofran. Ingrediente: 200 g orez basmati 250 g zahăr 500
ml lapte 25 g unt ghee 25 g seminţe de pin 25 g nuci caju 25 g fistic
25…
Read more »
Read more »
Tortilla picantă
1 October 2011
O
reteta delicioasa de tortilla picanta din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, chilii, condimente, rosii cherry, cartofi, coriandru si oua.
Ingrediente: o lingură de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată felii
un chili roşu, fără seminţe, tăiat mărunt 2 linguriţe de condimente
amestecate (coriandru, chimen, turmeric) 300g roşii cherry 500g cartofi
fierţi, tăiaţi 0 legătură…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri
1 October 2011
Intr-un
castron se freacă 700 g petale de trandafiri parfumaţi de dulceaţă cu
30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr
cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in
clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată. Se…
Read more »
Read more »
Chec cu carne de pui
1 October 2011
O
reteta delicioasa de chec cu carne de pui din: unt, faina, smantana,
ou, otet, sare, pulpe de pui, ceapa, ulei, cimbru, marar, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 250 unt rece 500 g faina 150 g smantana 1 ou
1 lingurita cu otet sare pentru umplutura: 500 g pulpe de pui 2 cepe
3-5 linguri…
Read more »
Read more »
Ouă şi cartofi la cuptor
30 September 2011
O
reteta delicioasa de oua si cartofi la cuptor din: cartofi, hasme, ulei
de masline, oregano, ciuperci si oua. Ingrediente: 500 g cartofi,
tăiaţi bucăţele 2 haşme mărunţite 0 lingură de ulei de măsline 1
linguriţa de oregano uscat sau o linguriţă de coriandru prospăt 200g
ciuperci mici 4 ouă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pateu din ficat de gâscă
30 September 2011
O
reteta de pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, ulei, ceapa,
galbenus, mustar, smantana, coniac, sare si piper. Ingrediente: 500 g de
ficat de gâscă 100 ml de ulei 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură de muştar
3-4 linguri de smântână 1/2 linguriţă de coniac sare şi piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Suc de struguri negri şi pere
30 September 2011
Pui
în storcător 500 de grame de struguri negri şi două pere tăiate felii.
Mai adaug două linguriţe de miere şi obţii o băutură delicioasa!
Read more »
Read more »
Clatite picante cu carne de pui
30 September 2011
O
reteta delicioasa de clatite picante cu carne de pui din: lapte, faina,
oua, sare, ulei, pulpe de pui, ciuperci, ardei iute, ceapa, ou, sare,
piper si boia. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g faina 2 oua sare ulei
pentru umplutura: 400 g pulpe de pui 150 g ciuperci 1 ardei iute rosu 1
ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Perfect Love
30 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Perfect Love din: votca, parfait amour,
cassis si vin alb sec. Ingrediente: 2 cl votca 2 Parfait Amour 1 cl
Cassis 7 cl vin alb sec Mod de preparare: Amestecam ingredientele
intr-un pahar de vin cu multa gheata, apoi turnam prin strecuratoare
intr-un pahar inalat de sampanie.
Read more »
Read more »
Frigărui în trei culori
30 September 2011
O
reteta de frigarui in trei culori din: piept de pui, rosii cherry,
dovlecel, sare, piper, usturoi, ulei de masline, smantana si maioneza.
Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 300 g roşii cherry 1 dovlecel
sare piper pentru sos: 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ulei de
măsline 125 g smântână 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Aripioare glasate
30 September 2011
O
reteta de aripioare glasate din: aripioare de pui, miere, otet
balsamic, suc de lamaie, ketchup, usturoi, boia dulce, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 2-3 linguri cu miere 2 linguri
cu otet balsamic 3-4 linguri cu suc de lamaie 4-5 linguri cu ketchup 3
catei de usturoi boia dulce sare…
Read more »
Read more »
Lipie indiană (Chapati)
30 September 2011
O
reteta delicioasa de lipie indiana din: faina de grau dur, ulei de
arahide, ghee si sare. Ingrediente: 500 g faina de grau dur ulei de
arahide (sau de floarea soarelui) 1/2 lingura de ghee sare Mod de
preparare: Pune într-un castron nu prea adânc faina (păstrează 40 g), un
praf de sare, uleiul,…
Read more »
Read more »
Friptură la tigaie
30 September 2011
O
reteta de friptura la tigaie din: carne de manzat, rosii cherry,
masline, vin, frunze de salata, ulei de masline, rozmarin si sare.
Ingrediente: 500 g carne de mânzat 250 g roşii cherry 300 g măsline
rondele 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată 4 linguri cu ulei de măsline
rozmarin sare Mod de…
Read more »
Read more »
Creme brulee de ficat de rată
30 September 2011
O
reteta delicioasa de Creme brulee de ficat de rată din: ficat de rata,
sare, piper, vin alb, vin rosu, coniac, lapte, oua, nucsoara si zahar
brun. Ingrediente: 400 g ficat de raţă sare piper 20 ml vin alb 20 ml
vin rosu 10 ml coniac 250 ml lapte 100 g ouă întregi nucsoara zahar…
Read more »
Read more »
Sos iute de prune
30 September 2011
Se
spală şi se taie jumătăţi 1,5 kg prune; se golesc de sâmburi. Se toacă 1
căţel de usturoi. Se decojeşte şi se rade o bucată de 1 cm de ghimbir.
Ingredientele pregătite se amestecă într-o cratiţă cu 1 linguriţă sare,
1 linguriţă fulgi de ardei şi 750 ml oţet de vin alb. Se dau…
Read more »
Read more »
Pui portughez la gratar
30 September 2011
O
reteta de pui portughez la gratar din: pui, catei de usturoi, boia,
piper, oregano, foi de dafin, vin sau coniac, lamai si unt. Ingrediente:
1 pui 4-5 catei de usturoi 1/2 lingura cu boia (dulce sau picanta, dupa
gust) 1/2 lingura cu piper 1 lingurita cu oregano 5-6 foi de dafin 150
ml vin…
Read more »
Read more »
Friptură marinată
30 September 2011
O
reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii
cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru,
rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g
roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi
de dafin 1 ceapă 1 ţelină 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Kangoroo Jumper
30 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Kangoroo Jumper din: votca, crema de cocos,
curacao albastru si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl votca 3 cl crema de
cocos 1 cl Curacao albastru 3 cl suc de ananas Mod de preparare:
Mixam bine ingredientele cu gheata, apoi turnam totul intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Purcel umplut cu glazură
30 September 2011
O
reteta delicioasa de purcel umplut cu glazura din: muschi de purcel,
amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert,
ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper.
Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) 100 g amestec de migdale,
caju, fistic şi seminţe de pin 100…
Read more »
Read more »
Pui cu sos
30 September 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi
aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline. Ingrediente: 1
pui amestec condimente si ierburi aromatice iaurt 3-4 catei de usturoi
masline negre verdeata ulei de masline Mod de preparare: Prepară
amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice din:…
Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)
30 September 2011
O retete video despre cum se prepara Langustine cu alge la Wok:
Ingrediente: 1 lingura ulei de arahide 2 catei usturoi, taiati fin 6-7
langustine (sau creveti mari) 1 lingura vin de orez Shaoxing 150g alge
samphire proaspete, cu radacina inlaturata sau la conserva 150g baby
praz, fasii 2 cepe verzi, fasii 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti cu carne de porc
30 September 2011
O
reteta delicioasa de mancare de castraveti cu carne de porc din: carne
de porc, rosii, ceapa, castraveti acri, vin, usturoi, foaie de dafin,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g roşii 2 cepe 300 g
castraveţi acri 100 ml vin 4 căţei de usturoi 1 foaie de dafin ulei
sare…
Read more »
Read more »
Ostropel de miel
30 September 2011
O
reteta delicioasa de ostropel de miel din: carne de miel, rosii, pasta
de tomate, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole, ulei, sare, piper,
busuioc, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g
roşii 2 linguri cu pastă de tomate 3-4 cepe 8 căţei de usturoi 1 ardei
gras 200 g fasole ulei…
Read more »
Read more »
Crant de pui
30 September 2011
O
reteta delicioasa de Crant de pui din: carne de pui, unt, lapte, legume
congelate, sare, piper, cimbru, faina, ou, praf de copt, unt si
parmezan. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept sau pulpa) 1/4 pachet
unt 300 ml lapte 300 g legume congelate sare piper cimbru pentru crant:
100 g faina 1 ou…
Read more »
Read more »
Chutney de mere si mango
30 September 2011
Se
decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie
cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică
ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o
cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Sibirskaya
30 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sibirskaya din: votca, sifon si zeama de
lamaie. Ingrediente: 3 cl votca sifon 3 stropi zeama de lamaie Mod de
preparare: Turnam votca si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi
lungi, peste multa gheata si completam cu sifon rece.
Read more »
Read more »
Cocktail de pui
30 September 2011
O
reteta de cocktail de pui din: aripioare sau piept de pui, castraveti
murat, gogosar, ardei, porumb dulce, ridichi, faina, ulei, smantana,
lamaie, hrean si sare. Ingrediente: 700 g aripioare sau piept de pui 300
g castraveti murati 1 gogosar mare 1 ardei galben 1 cutie porumb dulce 1
legatura de ridichi pentru sos: 1-1/2…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita
30 September 2011
O
reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa,
ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov
2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe
ienibahar 1…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu smântână
30 September 2011
O
reteta de supa crema cu smantana din: rosii, ceapa, usturoi, morcov,
pasta de tomate, smantana, zahar, ulei de masline, unt, oregano, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1
morcov 2 linguri cu pastă de tomate 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu
zahăr 2 linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Tort de mure cu cremă de vanilie
30 September 2011
O
reteta delicioasa de tort de mure cu crema de vanilie din: unt, zahar,
oua, faina, amidon, praf de copt, baton de vanilie, lapte, galbenusuri,
zahar pudra, mure, suc de lamaie, suc de mere si zahar. Ingrediente: 400
g unt 175 g zahăr 4 ouă 150 g făină 100 g amidon 1 linguriţă praf de…
Read more »
Read more »
Pui indian cu ardei, dafin şi curry
30 September 2011
O
reteta de pui indian cu ardei, dafin si curry din: piept de pui, ardei
gras rosu, ardei gras galben, foi de dafin, ulei de masline extravirgin,
usturoi, curry, curcuma, vin alb, supa concentrata de legume, sare si
piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras roşu 1
ardei gras galben 2 …
Read more »
Read more »
Mic dejun englezesc (English Breakfast)
30 September 2011
O
reteta de mic dejun englezesc din: carnaciori, sunca de porc, ciuperci,
oua, rosii cherry, branza cheddar si ceapa. Ingrediente: 4 cârnăciori
Chipolata de porc, de cea mai bună calitate (puteţi folosi însă orice
salam semiuscat de bună calitate) 4 felii de şuncă de porc afumat 140g
de ciuperci champignon 6 ouă bătute 8 roşii…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat
30 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon
afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui,
somon afumat si smantana. Ingrediente: 1 cartof mare (aprox. 350g),
spălat o lingură de făină simplă o lingură de muştar boabe sau sos de
hrean o bucăţică de unt o lingură…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu couscous si mango
30 September 2011
O
reteta de Pui la gratar cu couscous si mango din: mango, ceapa verde,
chimion, otet alb, couscous, marmelada de portocale, mustar boabe si
pipet de pui. Ingredinete: un mango mare, curăţat şi tăiat cubuleţe 4
cepe verzi, tăiate o linguriţă cu vârf de chimion măcinat 3 linguri de
oţet alb 250g couscous 1 linguri…
Read more »
Read more »
Dulceata de piersici si caise
30 September 2011
Se
decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se
taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g
zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se
odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorţişoară şi…
Read more »
Read more »
Supa usturoiata
30 September 2011
O
reteta delicioasa de supa usturoiata din: rosii, usturoi, faina, ulei,
busuioc si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1 lingură
cu făină 2 linguri cu ulei frunze de busuioc sare Mod de preparare:
Infăşoară căpăţâna de usturoi într-o folie de aluminiu şi las-o la
cuptor, la foc moderat, 30 de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan
29 September 2011
O
reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din:
faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
scortisoara, smantana, ou, mere si lapte. Ingrediente: 350g făină simplă
25g unt 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură
50g nuci pecan, bucăţele 2 linguri praf de…
Read more »
Read more »
Crochete
29 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crochete din: sunca, oua, busuioc,
patrunjel, sare, piper, cascava, faina, lapte, faina, pesmet si ulei.
Ingrediente: 50 g şuncă 2 ouă crude 2 ouă fierte tari 2 linguriţe
busuioc uscat 2 linguri frunze pătrunjel sare piper 50 g caşcaval 7
linguri făină 200 ml lapte 1 cană făină 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata multicolora
29 September 2011
O
reteta de salata multicolora din: morcovi, telina, usturoi, cartofi,
sfecla rosie, frunze de patrunjel, telemea, smantana, ulei de masline,
mustar, sare, piper si delikat. Ingrediente: 2 morcovi 0 jumătate de
rădăcină de ţelină (cca. 150g) 2 căţei usturoi 4 cartofi potriviţi 250g
sfeclă roşie coaptă la cuptor sau la conservă 1 legătură frunze de…
Read more »
Read more »
Tarta de kiwi
29 September 2011
O
reteta simpla de tarta de kiwi din: foaie de aluat, crema de branza,
lapte, zahar, zeama de lamaie, vanilie, kiwi si capsuni. Ingrediente:
foaie de aluat cremă de brânză lapte zahăr zeamă de lămâie vanilie kiwi
căpşuni Mod de preparare: Se pune aluatul intr-o forma de tarta, se
acopera cu folie si se…
Read more »
Read more »
Pui Gong Bao cu alune
29 September 2011
O
reteta delicioasa de Pui Gong Bao cu alune din: piept de pui, praz,
ulei de alune, ardei iute, alune, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de
orez, ulei de susan, faina de porumb, otet de vin, apa, zahar, sare si
piper. Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţele praz ulei de alune ardei
iuţi alune…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi
29 September 2011
O
reteta delicioasa de creveti cu usturoi din: creveti decorticati,
pastai de fasole verde, ulei vegetal si usturoi. Ingrediente: creveţi
decorticaţi păstăi de fasole verde ulei vegetal usturoi Mod de
preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit
şi păstăile de fasole verde. Se călesc ingredientele astfel încât să îşi
lase aroma…
Read more »
Read more »
Supa Wonton
29 September 2011
O
reteta delicioasa de supa wonton din: carne de porc tocata, ceapa, sos
de soia, ghimbir, supa de pui, spanac, apa si sare. Ingrediente: carne
de porc tocată ceapă mărunţită sos de soia ghimbir ras supă de pui
spanac mărunţit sare apă Mod de preparare: Pentru a înţelege mai bine
ce înseamnă wonton, trebuie…
Read more »
Read more »
Cocktail Marawood
29 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Marawood din: votca, rachiu de cirese,
maraschino si masline. Ingredinente: 3 cl votca 1 cl rachiu de cirese 1
cl Maraschino 2 masline Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu
cuburi de gheata in paharul de mixare, apoi turnam amestecul intr-o cupa
de cocktail. Asezam in pahar betisoare cu masline.
Read more »
Read more »
Roata cu prune
29 September 2011
O
reteta delicioasa de roata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat,
sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de
vanilie. Ingrediente: 250 g făină 175 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
praf sare 1 vârf de cuţit praf de copt 180 g unt 4 ouă 750 g prune
roşii…
Read more »
Read more »
Spaghete cu vin
29 September 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu vin din: spaghete, rosii cherry, vin,
unt, sare si busuioc. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g roşii cherry 1
broccoli mic 1 ceşcuţă cu vin 2 linguri cu unt sare busuioc Mod de
preparare: Fierbe un litru de apă cu un praf de sare. Pune spaghetele să
fiarbă.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat
29 September 2011
O
reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj,
oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400
gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr
caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei Mod de preparare: Aluatul se
dezgheaţă, apoi…
Read more »
Read more »
Supă indiană cu tăieţei de orez
29 September 2011
O
reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de
broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline
extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel. Ingrediente: 100 g
tăieţei de orez 150 g pulpe de broască (curăţate) 1 morcov 1dovlecel mic
1 tijă de ţelină 1 ceapă mică 2 …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)
29 September 2011
O reteta video despre cum se prepara supa rapida cu taitei:
Ingredinente: 1 lingura ulei de arahide 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat
si taiat subtire 2 maini ciuperci shiitake proaspete, felii 1 ardei
iute, fara seminte, taiat marunt 1 lingura vin de orez Shaoxing 700ml
supa de legume 220g bambus, scurs si clatit 1…
Read more »
Read more »
Budinca de orez
29 September 2011
O
reteta de budinca de orez din: orez basmati, mazare, morcovi, conopida,
fasole verde, ceapa, rosie, iaurt, cuisoare, baton de scortisoara,
cardamom, foaie de dafin, coriandru, sofran, unt si lapte. Untul ghee
este, în realitate, unt clarificat. Este foarte mult folosit în
bucătăria indiană, putând fi preparat şi în casă: topeşte la foc mic
cantitatea…
Read more »
Read more »
Ceapă roşie murată
29 September 2011
O
reteta delicioasa de Ceapă roşie murată din: ceapa rosie, apa, otet de
vin, zahar, sare, ardei iute si boabe de piper. Ingrediente: 2 cepe
roşii mari 250 ml apă 250 ml oţet de vin 2 linguri cu zahăr 1 lingură cu
sare 1 arde iute boabe de piper Mod de preparare: Curata ceapa,…
Read more »
Read more »
Tartă cu rosii si parmezan
29 September 2011
O
reteta de tarta cu rosii cu parmezan din: parmezan, oua, faina, unt,
sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, suc de
la portocala si ulei de masline. Ingrediente: 100 g parmezan (bucată
întreagă) 4 ouă 200 g făină 100 g unt sare piper 8 roşii mari 250 g
smântână nucşoară rasă 2 legături…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Snitel rusesc
29 September 2011
O
reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui,
lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare
marina, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 10 aripioare de pui 1
pulpa de pui 300 ml lapte 1/2 franzela alba pesmet 2 oua marar verde
ierburi de provence s
Retete delicioase: Dulceata de agrise
29 September 2011
Se
spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500
g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să
se odihnească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să
mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare…
Read more »
Read more »
Jeleu de zmeura
29 September 2011
Se
pun la fiert într-o cratiţă 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min. Se
adaugă 3 fire mentă şi se lasă să mai fiarbă 3-5 min. Se îndepărtează
firele de mentă şi se pasează fructele; se lasă să se răcească. Se
măsoară 1 l piure de zmeură şi se amestecă în altă…
Read more »
Read more »
Salata cu sos de iaurt
29 September 2011
O
reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga,
fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet
de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 piept
mare de pui 200 g sunca de praga 1 cutie de fasole boabe rosie 1 bulb
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Praz umplut
29 September 2011
O
reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa,
sare, foi de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2
fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de
dafin 1 lingurita otet Mod de preparare: Alege morcovi cât mai tineri…
Read more »
Read more »
Mix de fructe prăjite
29 September 2011
O
reteta de mix de fructe prajite din: ananas, banana, mar, prune uscate,
faina de orez, faina alba, zahar pudra, drojdie, bere si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 1/2 ananas 1 banană 1 măr 50 prune
uscate 100 g făină de orez 120 g faină albă 2 linguri zahăr pudră 1
linguriţă drojdie uscată bere …
Read more »
Read more »
Prăjitură la tavă cu prune
29 September 2011
O
reteta de prajitura la tava cu prune din: drojdie, lapte, zahar, ou,
unt, sare, baton de vanilie, lapte, zahar, gris, galbenusuri, prune,
martipan si zahar pudra. Ingrediente: 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ
60 g zahăr 1 ou 80 g unt moale 1 praf sare. umplutura: 1 baton de
vanilie 500 ml lapte…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu legume
29 September 2011
O
reteta de clatite umplute cu legume din: faina, oua, lapte, sare, ceapa
verde, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii cherry, ceapa, usturoi
si piper. Ingrediente: 200 g faina 4 oua 250 ml lapte sare 2 legaturi
ceapa verde 4 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ciuperci champignon
500 g rosii cherry 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Supă de fasole
29 September 2011
O
reteta de supa de fasole din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi,
ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos
si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi 1 ceapă 6
căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 roşie 5 seminţe de cardamom
verde 1 linguriţă boabe de muştar…
Read more »
Read more »
Salată multicoloră cu paste
29 September 2011
O
reteta delicioasa de salata multicolora cu paste din: paste, rosii
cherry, masline, castraveti, busuioc, ulei, otet si sare. Ingrediente:
200 g paste tip penne 300 g roşii cherry 100 g măsline 2 castraveţi
busuioc ulei oţet sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă
cu un praf de sare şi ulei.…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Legume cu sos picant
29 September 2011
O
reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel,
rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 roşii 1 vânătă pătrunjel 1 dovlecel pentru sos: 1 kg
roşii 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 pahar cu vin ulei sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chutney de rosii cu mere
29 September 2011
O
reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi,
otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si
boia de ardei iute. Ingrediente: 1 kg roşii 3 mere 2 cepe 2 căţei de
usturoi 350 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 1/2 linguriţă cu
scorţişoară…
Read more »
Read more »
Salata Kolhrabi
29 September 2011
O
reteta de salata kolhrabi din: kolhrabi, mar, usturoi, morcov, ceapa,
ghimbir, cidru, nuci, ulei de seminte de in, sare si piper. Ingrediente:
kohlrabi (nap nemţesc) măr usturoi morcov ras ceapă ghimbir ras cidru
nuci sau acaju, prăjite ulei din seminţe de in sare piper Mod de
preparare: Se curăţă bucăţile de kohlrabi şi…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez si vin
29 September 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu orez si vin din: rosii, cepe,
orez, vin rosu, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 1 ceşcuţă cu orez 1/2 cană cu vin roşu 1
legătură de pătrunjel 1 lingură cu ulei de măsline cimbru sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne tocata de vita
29 September 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de
lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval,
smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi
de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel
de usturoi 500 g roşii…
Read more »
Read more »
Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci
28 September 2011
O
reteta de Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci din: prune,
oua, sare, zahar, zahar vanilat, amidon, coaja de lamaie, gris, praf de
copt, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 650 g prune 3 ouă 1
praf sare 50 g zahăr 2 linguriţe zahăr vanilat 400 g amidon 1 vârf…
Read more »
Read more »
Roşii cu brânză la cuptor
28 September 2011
O
reteta de rosii cu branza la cuptor din: rosii, branza, sare, piper,
oregano, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 8 roşii 200 g brânză
telemea sau feta sare piper 1 lingură oregano uscat 2 linguri ulei de
măsline 2 fire oregano 2 fire busuioc Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 200°C. Se…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba
28 September 2011
Se
curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă
fierbinte 2 portocale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc
portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul
din restul de pulpă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc,
felii şi coajă de portocală şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi
28 September 2011
O
reteta de ardei umpluti cu carne tocata si piure de cartofi din: ardei
grasi, sare, lapte, fulgi de cartofi, ceapa, maghiran, rosii, ulei,
carne tocata, smantana, ardei copti, ardei iute, bulion si supa.
Ingrediente: 4 ardei graşi verzi sare 125 ml lapte 1 plic fulgi de
cartofi instant 1 ceapă 1 legătură maghiran 3…
Read more »
Read more »
Ghebe în oţet
28 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet,
sare, piper negru boabe si foi de dafin. Ingrediente: 0, 5 kg ghebe
(ciuperci de toamnă) 0,5 l apă 0,5 l oţet de 9 grade 30 g sare piper
negru boabe foi de dafin Mod de preparare: Cu vârful cuţitului,
curăţă…
Read more »
Read more »
Gem de caise
28 September 2011
Se
stoarce sucul de la 1 kg portocale; se strecoară. Se măsoară 400 ml
suc şi la nevoie se completează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie
jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă
împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi…
Read more »
Read more »
Pui pane cu ardei gras
28 September 2011
O
reteta delicioasa de pui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa,
ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper,
boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei. Ingrediente: 2
ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 cepe 2 linguri ulei de măsline
50 ml…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Gem de cirese
28 September 2011
Se
spală 2 kg cireşe şi se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu
sucul de la 1 lămâie şi 2 kg zahăr gelifiant într-o cratiţă mare. Se dă
în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratiţa de pe foc
şi se pasează compoziţia. Se toarnă imediat în borcane…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola
28 September 2011
O
reteta de paste cu rosii si branza gorgonzola din: paste scurte, sare,
usturoi, smantana, piper, rosii cherry, branza gorgonzola si busuioc.
Ingrediente: 400 g paste scurte (penne) sare 1 catel de usturoi 150 g
smantana piper 250 rosii cherry 200 g branza gorgonzola 1/2 legatura
busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele intr-o…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftele marinate
28 September 2011
O
reteta delicioasa de chiftele marinate din: fleica de porc, oua, paine,
ceapa, usturoi, faina, marar, patrunjel, sare, ulei, rosii, unt, otet,
zahar foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2 ouă 3
felii de pâine 3 cepe 5 căţei de usturoi 2 linguri cu făină 1legătură de
mărar 1 legătură…
Read more »
Read more »
Pui înăbuşit cu ardei
28 September 2011
O
reteta delicioasa de pui inabusit cu ardei din: ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, rosii cherry, salam picant chorizo, cimbru, pui, supa,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de
usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 150 g
roşii cherry 150 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Monte Rosa Freeze
28 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Monte Rosa Freeze din: votca, curacao triple
sec, campari, suc de portocale rosii si suc de struguri. Ingrediente: 2
cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Campari 4 cl suc de portocale
rosii 2 cl suc de struguri Mod de preparare: Mixam ingredientele cu
gheata zdrobita, turnam…
Read more »
Read more »
Biftec de ton pe sos wakame
28 September 2011
O
reteta de biftec de ton pe sos wakame din: ton, apa, miso de orez,
morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si
frunze de hasmatuchi. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 300 ml apă 1
linguriţă miso de orez 1 morcov 1 tijă de ţelină 1/2ceapă 2 linguri
alge wakame 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de rosii
28 September 2011
O
reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina.
Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru
perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii
sare grunjoasa aspirina Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile
in sferturi. Se toaca la robot sau la masina de…
Read more »
Read more »
Wonton cu chefal si dovlecei
28 September 2011
O
reteta de wonton cu chefal si dovlecei din: fileuri de chefal, aluat
pentru wonton, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei
de masline extravirgin, sare, piper, salata verde, supa concentratata de
legume, ceapa, cartof si ardei gras rosu. Ingrediente: 4 fileuri de
chefal (circa 120 g fiecare) 2 foi de aluat pentru wonton (sau…
Read more »
Read more »
Castraveţi în otet
28 September 2011
O
reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa,
sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si
amestec de condimente. Ingrediente: 2 kg castraveţi cornişon 1 l oţet
3 l apă 3 linguri cu sare mare 4 linguri cu zahăr 2 rădăcini de hrean
2-3 morcovi crenguţe de…
Read more »
Read more »
Castraveţi în saramură (muraturi)
28 September 2011
O
reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura,
usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de
condimente. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici)
saramură (25 g sare la 1 l apă) usturoi tulpini de mărar uscat crenguţe
de vişin, ţelină rădăcină de hrean 1 plic amestec de condimente pentru
murături…
Read more »
Read more »
Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere
28 September 2011
O
reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi
bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii
proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză
(sau alta bere blondă, puţin alcoolizată) 4…
Read more »
Read more »
Pui stir fry
28 September 2011
O
reteta delicioasa de pui stir fry din: piept de pui, ardei gras rosu,
ardei gras verde, ardei gras galben, praz, ciuperci, sos de soia, zahar
brun, ienibahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui
dezosat 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 fir
praz 200 g…
Porc cu legume
28 September 2011
O
reteta delicioasa de porc cu legume din: broccoli, carne de porc, ardei
gras galben, ciuperci, praz, ardei capia, sos de soia, sare, piper,
scortisoara si cimbru. Ingrediente: 1 broccoli mic 300 g carne de porc 1
ardei gras galben 150 g ciuperci champignon 1 fir praz 1 ardei capia 2
linguri sos soia sare…
Read more »
Read more »
Paine cu rosii
28 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de paine cu rosii din: rosii cherry,
oregano, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar si ulei de masline.
Ingrediente: 300 g roşii cherry oregano pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou
280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2
linguriţă cu zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin
28 September 2011
O
reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de
oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de
oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii
100…
Read more »
Read more »
Perisoare de carne cu varza
28 September 2011
O
reteta de perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie,
unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra,
smantana, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ceapa alba 2 cepe rosii 2
linguri unt 100 g orez 500 g carne tocata amestec 3 oua 6 linguri
pesmet 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ciuperci gratinate
28 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci gratinate din: ciuperci, cartofi, oua,
cascaval, smantana, usturoi, ulei, unt, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 400 g ciuperci 3 cartofi 3 oua 100 g cascaval 4 linguri
smantana 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 60 g unt 1/2 legatura
patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pastravi pe pat de ciuperci
28 September 2011
O
reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi,
ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec,
oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie.
Ingrediente: 4 pastravi potriviti 500 g ciuperci champignon mici 4 catei
de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Portofele cu legume
28 September 2011
O
reteta de portofele cu legume din: faina, oua, margarina, legume,
ciuperci, piept de pui, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: aluat:
350 g faina 2 oua 100 g margarina pentru umplutura: 300 g legume
congelate (mazare, porumb, morcov, fasole verde) 200 g ciuperci 500 g
piept de pui 4 oua 100 g faina sare…
Read more »
Read more »
Tort aromat
28 September 2011
O
reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt,
oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare
si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g zahar 4 linguri zahar
pudra 150 g unt 4 oua 4 linguri lapte 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
500 g prune…
Read more »
Read more »
Rosii murate cu usturoi (muraturi)
28 September 2011
O
reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar
verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1
rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3
foi de dafin 3 linguri de sare Mod de preparare: Alege roşii mai
micuţe şi…
Read more »
Read more »
Strudel cu pesto
28 September 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat
de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cană cu apă 1 cană cu ulei 2
căni cu făină 1 plic cu bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cu sare 1
linguriţă cu oţet pentru…
Read more »
Read more »
Sushi uramaki
28 September 2011
O
reteta de sushi uramaki din: orez, seminte de susan, surimi, dovlecel,
avocado, zeama de lamaie, foi de alga si maioneza. Ingrediente: 240 g
orez pentru sushi (prefiert) 3 linguri seminţe de susan 4 bucăţi de
surimi (circa 60 g) 1 dovlecel 4 avocado 1 lămâie (zeama) 2 foi de
algă nori 1 lingură maioneză…
Read more »
Read more »
Boabe uscate
28 September 2011
Deşi
boabele se aseamănă, năutul nu este înrudit biologic cu mazărea.
Boabele de năut se folosesc într-o serie largă de preparate orientale,
printre care ultra- cunoscutele hummus şi falafel. Boabele de năut
uscate trebuie înmuiate cca 12 ore înainte de a putea fi folosite; apoi
se aruncă apa de la înmuiat şi boabele se fierb…
Read more »
Read more »
Fructe si legume uscate
28 September 2011
Un
obicei cu tradiţie, uscatul legumelor şi fructelor nu trebuie dat
uitării nici în toamna asta… Cum usuci roşiile O metodă străveche şi
100% naturală de uscare a pătlăgelelor te ajută să te bucuri de ele în
orice anotimp, vitaminele păstrân- du-li-se toate intacte. Taie- le
felii, adaugă deasupra sare, piper, busuioc şi alte condimente…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea
27 September 2011
O
reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina,
unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua.
Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50
gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)
27 September 2011
O
reteta de ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa,
otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 4 kg
ardei grasi rosii 1 kg ardei grasi galbeni 1 l ulei 4 l apa 0,5 l otet 4
linguri cu sare 2 linguri cu zahar foi de dafin…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii si dovlecel
27 September 2011
O
reteta de tarta cu rosii si dovlecel din: smantana, cascaval, dovlecel,
rosii, oua, unt, busuioc, sare, piper, unt, faina, ulei, otet si sare.
Ingrediente: 250 g smântână 100 g caşcaval ras 1 dovlecel 3 roşii 2 ouă 1
linguriţă cu unt busuioc sare piper pentru aluat: 1 pachet cu unt 11
linguri cu făină…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crema de capsuni
27 September 2011
Se
spala 150 g capsuni, se curata si se taie cuburi. Se crestează pe lung 1
păstaie de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului. Miezul de
vanilie se amestecă împreună cu fructele, sucul de la 1/2 lămâie şi 200 g
zahăr gelifiant fără fierbere; se pasează cu mixerul. Se înglobează 50
ml frişcă…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ciuperci si orez
27 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu ciuperci si orez din:
rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc.
Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez 1 ceapa ulei
patrunjel sare oregano busuioc Mod de preparare: Spala cinci rosii si
taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei…
Read more »
Read more »
Sushi nigiri
27 September 2011
O
reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file
de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de
caracatita. Ingrediente: 400 g orez pentru sushi 1 bucată de algă kombu
35 ml oţet de orez japonez 1 linguriţă zahăr pentru sushi: 125 g file
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)
27 September 2011
O
reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere,
morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente
pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3
mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu
zahăr 1 linguriţă cu sare…
Read more »
Read more »
Dulceata de coacaze cu tarhon
27 September 2011
Se
spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele
de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreună cu restul
de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se
odihnească 30 min. Apoi se dă în clocot şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pasta de branza
27 September 2011
O
reteta simpla de rosii umplute cu paste de branza din: rosii, branza de
vaci, smantana, ceapa verde, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 roşii
300 g brânză de vaci 125 g smântână 1 legătură de ceapă verde pătrunjel
sare Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra căpăcel. Cu
ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.…
Read more »
Read more »
Mini-Cupcakes
27 September 2011
Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează adânciturile unei forme de
brioşe cu 24 de suporturi speciale de hârtie. Se amestecă 1 ou cu 80 ml
ulei de floarea-soarelui, 130 g zahăr, 1 praf sare, 50 g brânză de vaci
şi 220 ml lapte bătut. Intr-un castron separat se amestecă 250 g
făină cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Swimming Pool
27 September 2011
O
reteta simple de Cocktail Swimming Pool din: votca, bols blue curacao,
sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si cirese. Ingrediente: 4
cl votca 2 cl Bols Blue Curacao 4 cl sirop de cocos 12 cl suc de ananas 2
cl frisca lichida bucati de ananas cirese Mod de preparare: Mixam
ingredientele…
Read more »
Read more »
Rosii cu fasole verde si branza de capra
27 September 2011
O
reteta delicioasa de rosii cu fasole verde si branza de capra din:
rosii, fasole verde pastai, branza de capra, ceapa, usturoi, unt, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 500 g fasole verde păstăi 200 g
brânză de capră 1 ceapă 3 căţei de usturoi 8 linguriţe cu unt ulei sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)
27 September 2011
O
reteta video despre cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti:
Ingrediente: Pentru umplutura: 125g carne tocata de porc 125g creveti
cruzi, decorticati, curatati si tocati 1 ceapa verde, tocata 1 lingura
ghimbir proaspat ras 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez
Shaoxing 1 lingurita ulei de susan 2…
Read more »
Read more »
Ingheţată de trandafiri
27 September 2011
Se
taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună
cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3
albuşuri cu 75 g zahăr. Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de
rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste
noapte. Pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc
27 September 2011
O
reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta
delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i
place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi.
Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Tort de bezea cu petale de trandafiri
27 September 2011
Se
încinge cuptorul la 120 °C. Se bat 8 albuşuri cu 2 linguri suc de
lămâie; se adaugă 1 lingură cacao şi 400 g zahăr pudră. Se bate în
continuare, până ce compoziţia devine strălucitoare. Se ;une în şpriţ.
Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează (în formă de melc) 3
discuri de…
Read more »
Read more »
Sushi cu ton picant
27 September 2011
O
reteta de sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete,
maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge,
wasabi si seminte de susan. Ingrediente: 200 g orez pentru sushi
(prefiert) 150 g file de ton 1 castravete 2 linguri maioneză cu
ghimbir 2 linguri sos de soia…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tartă cu prune
27 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu prune din: faina, unt, zahar, sare,
prune, zahar vanilat, scortisoara, lapte, oua, gris, gem de prune,
zahar, pesmet si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt moale
100 g zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 700 g prune 1 pliculet
zahar vanilat scoartisoara macinata 250 ml…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc umplut
27 September 2011
Se
crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia
naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci
Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi. Se toacă 2
cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură
unt; se…
Read more »
Read more »
Cocktail Crista Solar
27 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Crista Solar din: votca, curacao triple sec,
vin de bordeaux, vermut, angostura si arpagic. Ingrediente: 3 cl votca 1
cl Curacao Triple Sec 1 cl vin de bordeaux 1 cl vermut sec 2 stropi de
Angostura Arpagic Mod de preparare: Se amesteca cu gheata votca,
Curacao, vinul si Angostura,…