Retete de top:
Cocktail White Spider
22 February 2011
O
reteta de cocktail White Spider din votca si lichior de menta alba.
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fshioned
Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara
şi noaptea Ingrediente: 5/70 votcă 5/10 cremă de mentă albă O
foarte simplă băutură, On the…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu dovlecei
22 February 2011
O
reteta de supa crema de praz cu dovlecei din: fire de praz, dovlecel,
cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel verde, frunze de telina, crutoane
de paine si ulei de masline. Ingrediente: 2-3 fire praz un dovlecel o
telina mare 3 cartofi 2-3 ardei sare piper patrunjel verde frunze de
telina crutoane de paine 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu cu legume si nucsoara
22 February 2011
O
reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de sufleu de legume din:
morcovi, bulb de telina, cartofi, sare, cimbru, mozarella, oua,
smantana, usturoi, piper si nucsoara rasa. Ingrediente: 500 g morcovi
500 g bulb de ţelină 500 g cartofi sare 4 crenguţe cimbru 300 g
mozarella 2 ouă 200 ml smântână 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere aurii
22 February 2011
O
reteta de placinta cu mere aurii din: faina, unt sau margarina, sare,
smantana, mere, zahar, coaja de lamaie si zahar vanilat. Ingrediente:
pentru aluat: 250 g faina 200 g unt sau margarina un praf de sare 2
linguri smantana (sau apa minerala, daca vreti sa fie de post) pentru
umplutura: un kilogram de mere…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe moldovenesti
22 February 2011
O
reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare,
piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza,
varza, costita afumata, ou si ulei. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2-3
cepe 2 linguri orez sare piper foi de dafin rosii in bulion marar o
legatura leustean 2 cani…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ananas si cartofi umpluti
22 February 2011
O
reteta de cotlet de porc cu ananas ci cartofi umpluti din: cotlet de
porc, compot de ananas rondele sau un ananas, rozmarin, cimbru, miere,
zeama de lamaie, sare, piper, vin alb, cartofi, urda, telemea de vaca,
marar, ou, migdale si ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet de
porc un compot de ananas rondele…
Read more »
Read more »
Supă cu frecăţei si patrunjel verde tocat
22 February 2011
O
reteta foarte simpla de supa cu frecatei si patrunjel verde tocata din:
supa, ceapa, morcov, telina, piper macinat, patrunjel verde, ou, faina
si putina sare. Ingrediente: supă 2 1 ceapă 50 g morcov 50 g ţelină 50 g
piper măcinat pătrunjel verde pentru frecăţei: un ou faină 100 g puţină
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tuburi de varza cu peste
22 February 2011
O
reteta de tuburi de varza cu peste din: aluat de placinta, orez, varza
murata, file de peste, galbenusuri, ceapa verde, sare si piper.
Ingrediente: un pachet de aluat de plăcintă o ceşcuţă de orez 200 grame
de varză murată fiartă 100 grame file de peşte două gălbenuşuri 4
cozi de ceapă verde sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail White Russian
22 February 2011
O
reteta de cocktail White russian din votca, lichior de cafea si frisca.
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned
Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara
şi noaptea Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca
Apărut în anii ’60, este varianta…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chapatti (video)
22 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Chapatti. Chapatti
este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe
feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan.
Ingrediente: 500 g Atta , (half wholemeal half plain flour) 1 tsp salt 4
cups (1000ml) water , or enough to make…
Read more »
Read more »
Rulada de vita umpluta cu ficat
22 February 2011
O
reteta de rulada de vita umpluta cu ficat din: muschi sau pulpa de
vita, piept de pui, ficat de pui, ciuperci, oua, sare, piper, unt,
ceapa, pesmet si rozmarin. Ingrediente: un kilogram muschi sau pulpa de
vita 300 g piept de pui 300 g ficat de pui 150 g ciuperci 3 oua sare
piper…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carnati
22 February 2011
O
reteta delicioasa de varza acra cu carnati din: varza murata, sare,
piper, ceapa, foaie de dafin, carnati subtiri, carne de porc, boia de
ardei dulce si iute, ulei de masline, rosii in bulion si ciuperci.
Ingrediente: o varza murata mare sare piper o ceapa o foaie de dafin 3-4
carnati subtiri 300 g carne…
Read more »
Read more »
Cocktail White Lady
22 February 2011
O
reteta de cocktail White Lady din gin, Cointreau si suc de lamaie
Calitate – alcoolic Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec
drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente:
5/10 gin 3/10 Cointreau 2/10 suc de lămâie Numeroase ţări revendică
paternitatea amestecului White Lady, pentru…
Read more »
Read more »
Sufleu cu spanac şi ciuperci
22 February 2011
O
reteta foarte simpla de sufleu cu spanac, ciuperci, unt, sare, piper,
ciuperci champignon, faina, lapte, smantana, branza cu verdeata,
gorgonzola si camembert. Ingrediente: 300 g penne 300 g spanac 4 linguri
unt sare, piper 500 g ciuperci champignon 2 linguri făină 500 ml lapte
50 g smântână 100 g brânză cu verdeaţă câte 100…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească cu colţunaşi
22 February 2011
O
reteta de supa taraneasca cu coltunasi si ceapa, morcov, telina si
albitura, cartofi si patrunjel verde. Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g
morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g cartofi 400 g colţunaşi 400 g
pătrunjel verde Mod de preparare: Zarzavatul se taie mărunt şi se pune
la fiert în oala…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa cu nuci
22 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de placinta cu nuci din: unt, faina, apa
minerala, sare, stafide, zahar, nuca macina, zahar vanilat, sare, coaja
de lamaie, coaja de portocala si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 7
linguri apa minerala 7 linguri unt topit 300 g faina sare pentru
compozitie: 200 g stafide 250 g zahar 500 g nuca…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana
22 February 2011
O
reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa,
morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba,
cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana,
sare si leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură
150 g ardei gras 100 g dovlecei…
Read more »
Read more »
Pasca cu orez
22 February 2011
O
reteta de pasca cu orez, oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt,
stafide, si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 2 ouă + 1 gălbenuş pentru
uns 5 linguri zahăr 4 linguri ulei 6 linguri lapte 7 linguri făină 1
plic praf de copt Ingrediente umplutură: 125 g orez 750 ml lapte 50 g
stafide…
Read more »
Read more »
Chapatti
22 February 2011
O
reteta de chapatti din faina integrala, sare, unt si apa. Chapatti este
o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri
de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan.
Ingrediente: 225 g făină integrală sare 50 g unt 150 ml apă o lingură de
unt Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ciocănele cu leustean
22 February 2011
O
ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi,
urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez,
bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare,
cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină
şi albitură 150 g ulei 60 ml orez…
Read more »
Read more »
Cocktail Whiskey Sour
21 February 2011
O
reteta de cocktail Whisky Sour din whisky bourbon, suc proaspat de
lamaie, sirop de zahar si cateva picaturi de albus de ou. Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Whiskey drinks Decoraţiune – o cireaşă conservată în alcool
Se serveste seara şi noaptea …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui la tava cu garnitura de piure de cartofi
21 February 2011
O
reteta foarte simpla si absolut delicoasa de pulpe de pui la tava cu
garniture de piure de cartofi din: pulpa de pui, usturoi, condimente,
sare, piper, bulion si cartofi. Ingrediente: 7-8 pulpe de pui 1 capatana
usturoi condimente sare piper bulion 4-5 cartofi Mod de preparare: Se
spala pulpele de pui si se…
Read more »
Read more »
Chiftelute de morcovi in sos tomat
21 February 2011
O reteta de chiftele de morcovi cu sos tomat, cartofi, gris, margarina,
usturoi, ceapa, piper si ulei. Ingrediente : 800 g morcovi 2 cartofi 2
linguri rase griş 200 g margarină 2 linguri pastă de tomate 4 căţei
usturoi 1 ceapă mică sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi morcovii, îi speli,…
Read more »
Read more »
Curcan cu legume
21 February 2011
O
reteta de curcan u legume din: copane de curcan, morcovi baby,
broccoli, ardei capia, ardei iute, pudra de curry, miere, ceapa,
usturoi, frunze de dafin, vin alb demisec, patrunjel, sare, piper,
mazare si ulei. Ingrediente: 4 copane de curcan 300 g morcovi baby 500 g
broccoli 200 g orez doi ardei capia un ardei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete Carbonara (video)
21 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete Carbonara. Un
preparat specific italian din spaghete, bacon, oua si branza. Se
serveste cu un strop de parmesan si paine prajita. Ingrediente: 200 g
dried spaghetti 2 tbsp olive oil 6 bacon slices, chopped 2 egg yolks 35 g
parmesan cheese 4 tbsp cream salt…
Read more »
Read more »
Mămăligă ţăraneasca
21 February 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de mamaliga taraneasca din: apa,
malai grisat, sare si doua linguri de ulei. Ingrediente: 1,5 litri apă
500 g mălai grişat sare două linguri de ulei Mod de preparare: Se pune
apa la fiert într-un ceaun sau într-o oală, iar când fierbe, se adaugă
sarea şi uleiul. Se…
Read more »
Read more »
Sarmale ca la mama acasa
21 February 2011
O
reteta de sarmale foarte delicioasa din: carne tocata, varza murata,
ceapa, ulei, orez, bulion, delikat de legume, cimbru, sare, marar uscat
si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg de carne tocată două verze mari
murate trei cepe 100 ml ulei 100 g orez 100 g bulion două linguriţe de
delikat de legume cimbru sare…
Read more »
Read more »
Budincă de verdeţuri
21 February 2011
O reteta de budinca de verdeturi cu spanac, loboda, salata verde,
faina, paine, pesmet, patrunjel si marar. Ingrediente : 500 g spanac 4
legături lobodă 2 salate 2 linguri făină 2-3 felii pâine 2-3 linguri
pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 3 linguri ulei sare Mod
de preparare: Speli spanacul, loboda şi…
Read more »
Read more »
Varză cu tăiţei
21 February 2011
O
reteta foarte simpla de varza cu taitei din: varza, taitei, unt si doua
sau patru oua. Ingrediente: varză de mărime potrivită 300 grame tăiţei
patru linguri de unt două sau patru ouă Mod de preparare: Se spală
foarte bine varza şi se toacă. Se pune într-o cratiţă, se adaugă o
lingură de unt…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem si nuca
21 February 2011
O prajitura cu gem de caise, nuca, faina, unt, ou, praf de copt,
smantana, pesmet si stafide. Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 100 g
zahăr praf 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem caise
(1/2 borcan de 400 g) Ingrediente umplutură : 8 ouă 200 g…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ciuperci
21 February 2011
O reteta de cuscus cu ciuperci, ulei, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 250 g cuşcuş 300 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 1
legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le
speli, le tai felii şi le căleşti în ulei. Adaugi cuşcuşul şi laşi să se
călească până îşi schimbă…
Read more »
Read more »
Bulete de varza cu caşcaval
21 February 2011
O
reteta de bulete de varza cu cascaval din: varza, cascaval sau branza,
oua, rosii, marar, faina si smantana. Ingrediente: o varză o jumătate de
kilogram de caşcaval sau brânză 4 ouă 4 roşii o legătură de mărar o
ceaşcă de făină smântână Mod de preparare: Se desface varza în foi şi
se fierbe…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu pui
21 February 2011
O
reteta de cartofi la cuptor cu pui din: ceapa, piept de pui, usturoi,
smantana, oua, marar, ulei de floarea soarelui, pudra de curry, sare,
piper, muraturi si ardei capia. Ingrediente: două cepe două piepturi de
pui un kilogram de cartofi 4 căţei de usturoi 300 ml smântână 3 ouă o
legătură de mărar ulei…
Rulouri de pui cu salvie si rosii
21 February 2011
O
reteta de rulouri de pui cu salvie si rosii din: spanac congelat, sare,
rosii cherry, salvie, piept de pui, unt cu verdeata, salam uscat, supa,
paste late, vin alb, amidon si piper. Ingrediente: 40 g spanac congelat
sare 50 g roşii cherry 1 crenguţă salvie 2 bucati piept de pui (a 75 g)
30…
Read more »
Read more »
Bors cu sfeclă si carne de vită
21 February 2011
O
reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita,
morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie,
cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de
vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml
ardei gras…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu gogosar murat
21 February 2011
O reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de
rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei
de usturoi 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel + frunzele 2 linguri suc de
roşii 2-3 foi de dafin 5-6 cartofi 1 gogoşar murat 1 cană borş sau 3
linguri…
Read more »
Read more »
Vinete tocate cu orez
21 February 2011
O
reteta de vinete tocate cu orez din vinete, unt, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei, turmeric, chimen, sare, iaurt, zahar si orez cu bobul
lung. Ingrediente: un kg de vinete 40 g unt 3 cepe mijlocii tăiate 4
căţei de usturoi zdrobiţi o rădăcină de 5 cm de ghimbir curăţată şi
mărunţită doi ardei verzi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură glazurată cu blat din gem
21 February 2011
O prajitura glazurata cu gem, faina, zahar, stafide, ulei, praf de
copt, vanilie, cacao, margarina, nuca si apa. Ingrediente aluat : 2 căni
făină 1 cană zahăr 100 g stafide 1 cană apă 4 linguri ulei 4 linguri
gem 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Ingrediente glazură : 6 linguri
zahăr 4…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor
21 February 2011
O
reteta foarte delicioasa de somon la cuptor din: somon, ceapa verde,
fasole rosie, patrunjel, ulei de masline, vin alb demisec, sare, piper
si praz. Ingrediente: 4 bucăţi de somon două legături de ceapă verde 200
g fasole roşie o legătură de pătrunjel o lămâie două linguri de ulei de
măsline 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Tartine de mămăligă
21 February 2011
O
reteta de tarine de mamaliga din: apa, malai, morcovi baby, usturoi,
stafide, slata rucola, vin alb demidulce, sos de soia, pudra de curry,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un litru apă 230 g mălai
400 g morcovi baby o căpăţână de usturoi 50 g stafide 100 g salată
rucola 500 ml vin…
Read more »
Read more »
Taitei cu dulceata
21 February 2011
O reteta de taitei cu dulceata, nuci, oua, scortisoara, unt si zahar.
Ingrediente: 300 g taitei 250 g nuci măcinate 3 ouă 4-5 linguri dulceaţă
1 lingura scorţişoară 30 g unt 40 g zahăr Mod de preparare: Fierbi
fideaua în apă cu un praf de sare, le scurgi bine şi le amesteci cu…
Read more »
Read more »
File de peşte la cuptor cu smântână sau mujdei de usturoi
21 February 2011
O
reteta de file de peste la cuptor cu smantana sau mujdei de usturoi
din: peste alb, praz, rosii, usturoi, ceapa verde, pudra de nucsoara,
cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4
fileuri de peşte alb două fire de praz 4 roşii 8 căţei de usturoi o
legătură ceapă verde un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu marţipan si migdale macinate
21 February 2011
O
reteta de prajitura cu martipan si migdale macinate din: unt, oua,
migdale macinate, miere, sare, esenta de vanilie, lichior de portocale,
coaja de portocala, faina, praf de copt, gem de portocale si ciocolata
cu lapte. Ingrediente: 200 g migdale decojite, măcinate 150 g miere
lichidă 200 g unt moale 5 ouă puţină sare 1/2…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si brânză
21 February 2011
O
reteta de paste cu broccoli si branza din: oua, faina, broccoli, branza
cu mucegai, spanac, branza de vaci, caise confiate, sare, piper, ulei
de masline, sos pesto si nuci. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 500 g
broccoli 200 g brânză cu mucegai 200 g spanac 200 g brânză de vaci 100 g
caise…
Read more »
Read more »
Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de mamelada
21 February 2011
O reteta de prajitura cu aluat de branza de vaci, marmelada, smantana,
ou, faina, zahar vanilat, nuca, sare si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente : 100 g margarina 1 ceaşcă smântână grasă 100 g brânză de
vaci 1 ou 200 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 100 g nucă măcinată 400 g
marmeladă coaja…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu roşii
21 February 2011
O
reteta de carne de vita cu rosii si ceapa, fenicul, ardei gras, ardei
iute, ardei capia, vin alb demisec, zahar tos, sare, piper, ulei de
floarea soarelui si tarhon. Ingrediente: 800 g carne de vită 3 cepe o
bucată de fenicul doi ardei graşi un ardei iute mic un ardei capia 4
roşii 300…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu sos hoisin
21 February 2011
O
reteta de frigarui de vita cu sos hoisin din: usturoi, ghimbir ras, suc
de limete, piept de vaca, sos hoisin si ketchup. Ingrediente: 32 de
frigărui de lemn 4 căţei de usturoi două linguri de ghimbir ras 110 ml
suc de limete 500 g piept de vacă 110 ml sos hoisin două linguri de…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper si sos de hrean
21 February 2011
O reteta de muschi de vita cu piper negru, piper alb, sos de hrean,
smantana si sare. Ingrediente: 1/2 kg muşchi de vită 10 linguri muştar 2
linguri piper negru 2 linguri piper alb ulei 100 m smântână 3 linguri
hrean ras sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi potrivite
pe…
Read more »
Read more »
Supă berlineză de cartofi
21 February 2011
O
reteta de supa berlineza de cartofi din: faina de cartofi, legume,
ceapa, unt, supa de carne, maghiran, sare, piper, smantana, paine,
sunculita afumata, unt si patrunjel. Ingrediente: 750 g făină de
cartofi, legume pentru supă (doi morcovi, două legături de ţelină, o
legătură de pătrunjel, un praz), o ceapă, o lingură de unt clarificat,…
Read more »
Read more »
Frigarui imbatate
21 February 2011
O reteta de frigarui de miel cu rosii, ardei gras, ceapa rosie, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 20 bucăţi de carne de miel de aproximativ
3-4 cm 1 pahar mic de vin 1-2 ardei graşi 2 roşii 1 ceapă roşie cimbru
sare piper Mod de preparare: Pui carnea într-un castron şi o
condimentezi…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu spanac
21 February 2011
O reteta de cotlete de miel cu spanac, usturoi, faina, lapte, zeama de
lamaie, ceapa si ulei. Ingrediente: 4 cotlete miel 600 g spanac 2
linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/4 ceapă 4
linguri lapte 1 linguriţă făină Mod de preparare: Speli carnea şi o
fierbi, într-un vas…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste şi nuci
21 February 2011
O
reteta de sufleu cu macaroane, miez de nuca, sare, crema de branza, vin
alb sec, smantana, branza emmentaler si patrunjel pentru ornat.
Ingrediente: 500 g macaroane sare 50 g miez de nucă 2 cutii cremă de
brânză (a 150 g) 100 ml vin alb sec 200 ml smântână piper 100 g brânză
emmentaler rasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu umplutură de cocos
21 February 2011
O
reteta de prajitura cu umplutura de cocos din praf de cocos, seminte de
cardamom, zahar brun, stafide, ou, aluat fraged si unt. Ingrediente:
50 g praf de cocos înmuiat în 75 ml de lapte o jumătate de linguriţă de
seminţe de cardamom (cu aromă puternică şi astringentă) pisate 50 g
zahăr brun rafinat 50…
Read more »
Read more »
Tort sah
21 February 2011
O
reteta de tort cu ciocolata amaruie, faina, margarina, oua, zahar,
esenta de vanilie, praf de copt, cacao si frisca lichida. Ingrediente
aluat: 350 g făină 250 g margarină 275 g zahăr pudră 6 ouă 1 fiolă
esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 25 g cacao Ingrediente cremă : 300
g ciocolată amăruie…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ananas
20 February 2011
O
reteta de fursecuri cu ananas din faina, pudra de cacao, ananas
confiat, praf de copt, unt, zahar tos, oua, zahar vanilinat, sare,
esenta de rom si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g pudră
de cacao 100 g ananas confiat un pliculeţ praf de copt 150 g unt 125 g
zahăr tos…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat
20 February 2011
O
reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa,
praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta
de tomate, marar, rozmarin si ulei. Ingrediente: un kilogram de peşte
pătrunjel un morcov un sfert de ţelină o ceapă un fir de praz usturoi 4
roşii un ardei gras 100 g…
Read more »
Read more »
Ardei capia umplut
20 February 2011
O
reteta de ardei capia umplut cu orez, ceapa, usturoi, ardei iute,
coriandru, pudra de curry, suc de lamaie, nuca de cocos, seminte de
mustar, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 275 g
orez 8 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi un ardei iute mic
coriandru tocat pudră de…
Read more »
Read more »
Bezele cu migdale
20 February 2011
O
reteta de bezele cu migdale din: albusuri, zahar tos, zahar pudra, suc
de lamaie, unt, migdale, sare, dulceata de gutui, frisca. Ingrediente: 4
albuşuri 280 g zahăr tos 75 g zahăr pudră o lingură de suc de lămâie 50
g unt 200 g migdale un vârf de linguriţă de sare dulceaţă de gutui
frişcă…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu sos
20 February 2011
O
reteta de piure de cartofi cu sos din: cartofi, lapte, unt, ceapa,
rosii, ardei gras, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: un kilogram cartofi 200 ml lapte dulce 100 g unt 3 cepe 4
roşii doi ardei graşi pătrunjel ulei de floarea-soarelui sare piper Mod
de preparare: Cepele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu midii
20 February 2011
O
reteta de tagliatele cu midii din: oua, faina, spanac, morcovi, salata
rucola, midii, salata lolo rossa, busuioc, lamaie, frunza de dafin, vin
alb demisec, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 3 ouă 400 g
făină 200 g spanac doi morcovi fierţi 100 g salată rucola 500 g midii o
salată lolo rossa busuioc…
Read more »
Read more »
Supă cu fenicul şi pui
20 February 2011
O
reteta foarte delicioasa de supa cu fenicul si pui din: pipet de pui,
ardei capia, ardei gras, fenicul, morcov, telina, frunza de dafin, orez,
cimbru, pasta de tomate, ulei de floarea soalreui, sare, piper si
smantana. Ingrediente: două piepturi de pui doi ardei capia un ardei
gras o bucată de fenicul un morcov un…
Read more »
Read more »
Rulouri cu kiwi
20 February 2011
O
reteta de rulorui de kiwi din: unt, zahar pudra, oua, faina, kiwi,
frisca, gelatina, branza de vaci, lamaie, zahar vanilinat, sare si sos
de ciocolata. Ingrediente: 100 g unt 210 g zahăr pudră două ouă 100 g
făină 4 kiwi 300 ml frişcă 5 g gelatină 200 g brânză de vaci o lămâie
două…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Swedish Pinch (video)
20 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Swedish Pinch
Ingrediente: 2 oz Karlsson’s Gold Vodka 1 oz Lillet Blanc 2 dashes –
Orange Bitters
Read more »
Read more »
Salata de andive cu alune pecan
20 February 2011
O
reteta de salata de andive cu nuci pecan din: zahar, unt, alune pecan,
zeama de lamaie, rozmarin, para, otet alb din vin, mustar dijon, ulei
din samburi de strugure, foi de salata, branza si andive. Ingrediente: o
lingură şi jumătate de zahăr 2 linguri unt o lingură de alune pecan o
jumătate lingură zeamă…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verde
20 February 2011
O
reteta de oua fierta cu cartofi prajiti si sos verde din: cartofi, unt,
ceapa, sare, piper, oua, maioneza, smantana, mustar dulce, sare, piper,
castraveciori si ierburi verzi. Ingrediente: 8 cartofi fierţi în coajă
cu o zi înainte două linguri de unt clarificat două cepe sare şi piper 8
ouă pentru sos: 100 g maioneză…
Somon rulat în varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde
20 February 2011
O
reteta de somon rulat in varza chinezeasca cu sos de ardei, himbir si
ceapa verde din: fileuri de somon, frunze de varza chinezeasca, ciuperci
negre, amestec de sare si piper, ghimbir, ardei gras, ceapa verde, supa
de pui sau de peste, lamaie, suc de portocala, sare, piper alb, coaja
de portocala si uleid e…
Read more »
Read more »
Supa Cioppino
20 February 2011
O
reteta de supa cioppino din unt, ceapa, usturoi, patrunjel, 2 canserve
de rosii, supa de pui, frunze de dafin, busuioc uscat, cimbru, oregano,
vin alb, carne de crab, file de cod, creveti, scoici saint jaques,
scoici si midii. Ingrediente: 175 g unt două cepe doi căţei de usturoi
zdrobiţi o legătură de pătrunjel două…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu branză de capră şi nuci
20 February 2011
O
reteta de placinta cu branza de capra si nuci din: pesmet, nuci, miez
de nuca, unt, sare, piper, branza de capra, crema de branza, ou, arpagic
si ardei gras rosu. Ingrediente: o jumătate de cană de pesmet o
jumătate de cană de nuci date prin maşină nouă miezuri de nucă pentru
decor o lingură…
Read more »
Read more »
Salată de grapefruit şi avocado
20 February 2011
O
reteta de salata de grapefruit si avocado din: salata, grapefruit,
avocado, maioneza, zahar, lapte si seminte de mac. Ingrediente: o salată
o cană de grapefruit tăiat în bucăţi de mărime medie un avocado copt
pentru sosul de seminţe de mac o jumătate de cană de maioneză două
linguri de oţet o treime de cană…
Read more »
Read more »
Supă de pasăre cu tăiţei de casă
20 February 2011
O
reteta de supa de pasare cu taitei de casa din: carne de pasare, ceapa,
morcov, telina si albitura, knorr, piper boabe, patrunjel, sare si
taitei de casa. Ingrediente: carne de pasăre 500 g ceapă 60 g morcov 100
g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr piper boabe o legătură
de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Friptură de muşchi de vită cu unt
20 February 2011
O
reteta de friptura de muschi de vita cu unt din: muschi de vita, ulei
de masline, sare, piper, maduva de os, ceapa, vin alb sec, unt nesarat,
suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un muşchi de vită
de aproximativ 2-3 kg două linguri de ulei de măsline sare piper
proaspăt măcinat pentru…
Read more »
Read more »
Supa frantuzeasca de rosii
20 February 2011
O
reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii,
vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt,
paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba
si ulei. Ingrediente: supă: 1 ceapă 2 linguri ulei 2 linguri pastă de
roşii 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
File de curcan in stil asiatic
20 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din:
rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni,
mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1
cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1
lingură ulei de germeni 1…
Read more »
Read more »
Pui la tigaie cu sos de curry
20 February 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry
din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si
mirodenii pentru pui. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 legătură ceapă
verde 1 cutie caise jumătăţi (425 ml) 1 linguriţă ulei de germeni 1-2
linguriţe curry pudră 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)
20 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara puiul dulce acrisor.
Un preparat specific chinezesc delicios prezentat pas cu pas.
Ingrediente: ½ kg chicken breast ¼ cups (60ml) corn starch 1 green
pepper 4 pineapple slices 1 medium onion Sauce: 3 tbsp vinegar 4 tbsp
sugar 4 tbsp ketchup 5 tbsp water 2 tsp…
Read more »
Read more »
Totul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuri
20 February 2011
Varietatea
uleiurilor este în creştere. în general, ceea ce ar trebui să ne
intereseze sunt urmăroarele aspecte: uleiul de plante presat la rece
este bogat în vitamine şi în acizi graşi care scad nivelul
colesterolului. Este ideal pentru preparatele reci. Uleiurile ieftine
sunt încălzite la presă şi îşi păstrează puţine proprietăţi. De multe
ori, dimensiunea…
Read more »
Read more »
Ruladă cu migdale
20 February 2011
O
reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar,
unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si
suc de lamaie. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă
250 ml lapte călduţ 50 g zahăr 80 g unt topit 1 praf de sare Umplutură:
200 g marţipan 2 albuşuri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors
20 February 2011
O
reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie
de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau
zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura
mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare,
pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr ceapă…
Read more »
Read more »
Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate
20 February 2011
O
reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar,
sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata. Ingrediente: 150 g unt
moale 75 g zahăr sare 2 ouă 100 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 3
linguri alune măcinate 125 g nuga 2 linguri dulceaţă 5 linguri amestec
de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume, şuncă şi ciuperci
20 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste cu legume, sunca si ciuperci din:
manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca,
paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua. Ingrediente: 10 g
mânătărci 3 morcovi 2 tulpini de praz 1 ceapă 400 g ciuperci champignon
40 g şuncă 350 g paste 1 lingură unt…
Read more »
Read more »
Sufleu turcesc cu carne tocata de vita
20 February 2011
O
reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano
tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline,
lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea Ingrediente: 400 g
carne tocată de vită 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingură oregano tocat sare
piper boia de ardei 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Borş Moldovenesc
20 February 2011
O
reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si
albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si
leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi
knorr după gust pătrunjel verde şi…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste şi roşii
20 February 2011
O
reteta de sufleu de paste (farfalle) si rosii, ardei gras, rozmarin,
carne tocata de vita, ulei, piper, pasta de rosii, lapte, smantana, supa
si branza cu verdeata. Ingrediente: 250 g farfalle sare 2 ardei graşi
roşii 300 g roşii 4 crenguţe rozmarin 300 g carne tocată, de vită 1
lingură ulei piper 1 lingură…
Read more »
Read more »
Varza murata cu afumatura si foi de dafin
20 February 2011
O
reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata,
morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza
murata 500 g carne de porc 1 costita de porc afumata mai slaba 1 morcov 1
legatura de marar 2 cepe untura 2 foi de dafin ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Ghiveci ardelenesc
20 February 2011
O
reteta de ghiveci ardelenesc din ceapa, orez, ardei gras, dovlecel,
ciuperci, marar, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 2 cepe 1 cană
orez 1 ardei gras din borcan sau congelat 1 dovlecel proaspăt sau din
congelator 1 borcan ciuperci 1 legătură mărar sare piper caşcaval pentru
presărat deasupra Mod de preparare: Cureţi ceapa şi…
Read more »
Read more »
Banane cu bezea
20 February 2011
O
reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua,
gelatina de fructe si unt. Ingrediente: 3 banane medii 150 g zahăr un
baton vanilie 4 linguri orez 1 lapte două bucăţi de zahăr două ouă o
lingură gelatină de fructe 30 g unt Mod de preparare: Faci un sirop…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc la cuptor
19 February 2011
O
reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de pulpa de porc la cuptor
cu sare, piper, oregano, cimbru, vin, bulion si usturoi. Ingrediente: 1
bucata pulpa de porc sare piper oregano cimbru 2 pahare de vin 4
linguri bulion 1 capatana usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se
condimenteaza, se impaneaza cu usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)
19 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete bolognese.
Daca va plac spaghetele bolognese nu uitati de sosul special pentru
spaghete bolognese.
Read more »
Read more »
Lasagne cu spanac si rosii
19 February 2011
O
reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne
tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana,
oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii.
Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne
tocată, de vită 500 g roşii bucăţi (pachet) 50…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu legume si agurida
19 February 2011
O
reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa,
morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras,
dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de
patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 150 g praz 100…
Read more »
Read more »
Sufleu de pui si varză murată
19 February 2011
O
reteta foarte simpla de sufleu de pui cu sare, piper, boia de ardei
dulce, vartofi, varza murata, coacaze, foi de dafin, supa, vin alb,
emmentaler si pesmet. Ingrediente: 400 g file din piept de pui sare
piper boia de ardei dulce 400 g cartofi 500 g varza murata 4 coacaze 2
foi de dafin…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac si umplutură cremoasă de brânză
19 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de cannelloni cu spanac, branza ricotta,
sare, oua, piper, nuscoara, sos de rosii si branza telemea rasa.
Ingrediente: 300 g brânză ricotta sau cremă de brânză 400 g spanac sare 3
ouă piper nucşoară 12 cannelloni 400 ml sos de roşii 100 g brânză
telemea, rasă Mod de preparare: Scurgeţi…
Read more »
Read more »
Bors de legume delicios
19 February 2011
O
reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii,
cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa,
patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc
3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g
fasole congelata 100 g fasole boabe 2…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu magiun
19 February 2011
O
reteta foarte simpla de biscuiti cu magiun din faina, zahar oua, frisca
si unt rece. Ingrediente: 1 borcan magiun 300 g faina 100 g zahar 2 oua
3 linguri frisca 200 g unt rece Mod de preparare: Din făină, zahăr, 1
ou, 2 lingudcu frişcă şi cubuleţe de unt, frământă un aluat potrivit…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ceapa
19 February 2011
O
reteta de piept de pui cu sos de ceapa din masline verzi, piept de pui,
ceapa, usturoi, vin, ulei de masline, lamaie, salvie uscata, rozmarin
uscat, miere si usturoi. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 g ceapa 100 g
masline verzi 5 catei de usturoi 100 ml vin pentru marinata: 100 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Dickens Martini (video)
19 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Dickens
Martini Ingrediente: 3/4 oz Dry Vermouth 2.5 oz London Dry Gin
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu carne tocata de vita
19 February 2011
O
reteta de budinca de macaroane cu carne tocata de vita, morcov, ceapa,
oua, cascaval, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
pachet macaroane 500 g carne tocata de vita 1 morcov 2 cepe 2 oua 150 g
cascaval 200 g smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet ulei sare
piper…
Read more »
Read more »
Supă de gaină cu zdrenţe de ouă
19 February 2011
O
reteta de supa de gaina cu zdrente de oua si ceapa, morcov, telina si
albitura, knorr, boabe de piper, oua, cascaval, sare, sare de lamaie si
patunjel verde. Ingrediente: carne de găină (pasăre) 0,8-1 kg ceapă 60 g
morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr câteva boabe
de piper…
Aluat franjurat
19 February 2011
O
reteta foarte simpla de aluat franjurat din faina, unt, branza de vaci,
sunca, cascaval si ciuperci Ingrediente: 250 g faina 250 g unt 250 g
branza de vaci umplutura: 200 g sunca 150 g cascaval 150 g ciuperci
Mod de preparare: Freci branza de vaci cu unt si un praf de sare.
Adaugi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză murată si carne tocata
19 February 2011
O
reteta de placinta cu varza murata, carne tocata, ceapa, galbenus,
ulei, sare, lapte, drojdie si faina. Ingrediente: 1 varza murata 400 g
carne tocata 2 ceapa 1 galbenus ulei sare pentru aluat: 200 ml lapte 1
galbenus 25 ml ulei sare 1 lingura cu drojdie 500 g faina Mod de
preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prajitura cu biscuiti
19 February 2011
O
reteta de prajitura cu buscuiti de post din zahar, rahat, stafide,
zahar vanilinat, nuca, rom, apa, cacao, ciocolata de post si esenta de
vanilie. Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 150 g zahar 3 pliculete cu
zahar vanilat 500 g rahat 50 g stafide 100 g nuca 150 ml rom 150 ml apa
50 g…
Read more »
Read more »
Budinca de varză murată cu ciuperci
19 February 2011
O
reteta de budinca de varza murata cu ciuperci, taitei, ceapa, pesmet,
vin alb, cascaval, ulei, sare si unt. Ingrediente: 200 g taitei 1 varza
murata 700 g ciuperci proaspete 2 cepe 2 linguri pesmet 1 pahar cu vin
alb 100 g cascaval ulei sare 25 g unt Mod de preparare: Pune tăiţeii
lâ…
Read more »
Read more »
Ciorbă de batal cu legume
19 February 2011
O
reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si
albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare,
bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g
ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g
cartofi 150 g varză albă 150…
Read more »
Read more »
Varză umplută
19 February 2011
O
reteta foarte simpla de varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa,
usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase.
Ingrediente: 1 varza marunta 500 g carne tocata 200 g salnina 3 cepe 6
catei de usturoi 2 oua ulei 1 morcov 1 ardei gras cimbru sare 600 ml
supa de…
Read more »
Read more »
Perisoare cu verdeţuri si sos de roşii
19 February 2011
O
reteta de perisoare cu verdeturi si sos de rosii din carne, ceapa,
paine alba, patrunjel verde, oua, marar, cartof, slanina de porc, rosii
in bulion, ulei, frunze de tarhon si supa de carne. Ingrediente: pentru
perişoare: 600-700 g carne 1 ceapă de mărime mijlocie 1 felie de pâine
albă 1 legătură de pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Vită cu sos de oţet şi spanac
18 February 2011
O
reteta de vita cu sos de otet si fruze de spanac, margarina, otet
balsamic si ceapa rosie. Ingrediente: 1 muschi de vita 1/2 ceasca de vin
rosu 150 g frunze de spanac margarina slaba 1 lingura otet balsamic 1
ceapa mare rosie Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi
lasă-le la…
Read more »
Read more »
Sendvis – surpriza
18 February 2011
O
reteta de sandiv surpriza din paine graham, branza slaba de capra,
ardei gras, frunze de spanac proaspat si margarina slaba. Ingrediente: 4
felii de paine graham 2 felii de branza slaba de capra 2 ardei grasi 4
frunze de spanac proaspat margarina slaba Mod de preparare: Pune pe
grătar ardeiul tăiat felii subţiri…
Read more »
Read more »
Gustare cu dovlecei
18 February 2011
O
reteta de gustare cu dovlecei din faina integrala, faina normal de
grau, praf de copt, scortisoara, margarina, zahar tos, zahar brun, oua,
iaurt de vanilie degresat si dovlecei. Ingrediente: 1/2 ceaşcă cu făină
integrală 1/2 ceaşcă cu făină normală de grâu 1 linguriţă de praf de
copt 1 linguriţă praf de scorţişoară 1 praf…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu ananas
18 February 2011
O
reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi,
ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi,
patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 2 cani de
apa 3 catei de usturoi 2 cepe 100 g unt cateva felii de ananas 2 foi
de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de spanac cu muştar
18 February 2011
O
reteta de supa crema de spanac din ceapa, unt, usturoi, faina, iaurt,
mustar, vin alb, sare, piper si spanac congelat. Ingrediente: 250 g
spanac congelat 1 ceapa 2 linguri unt 1 catel usturoi 2 linguri faina
150 g iaurt 1 lingura mustar 1 cescuta cu vin alb sare piper alb Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta
18 February 2011
O
reteta de ceapa umpluta cu amestec de carne tocata, ciuperci, unt,
paine, smantana, vin alb sec, supa de pui, patrunjel, cimbru, ulei si
sare. Ingrediente: 4-6 cepe mijlocii 300 g amestec de carne tocata 150 g
ciuperci 1 lingur unt 2-3 felii de paine 2 linguri de smantana 50 ml
vin alb sec 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequini (video)
18 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Tequini.
Ingrediente: 2 oz Cielo Reposado Tequila 1/2 oz Vermouth 1/2 oz Orange
Bitters
Read more »
Read more »
Merluciu pane cu sos
18 February 2011
O
reteta de merluciu pane cu sos din oua, faina, morcov, andive, praz,
sare, piper, ulei, unt, lamaie, patrunjel si 500 g merluciu.
Ingrediente: 500 g merluciu 3 oua 5 linguri cu faina 1 morcov 1 andiva 1
fir de praz sare piper ulei pentru sos: 100 g unt 1 lamaie 1 legatura
patrunjel …
Read more »
Read more »
Pizza cu buline
18 February 2011
O
reteta de pizza cu buline din aluat de paine, sos de rosii, rosii,
mozzarella, usturoi, busuioc, parmezan, seminte de pin, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 30 g sos de rosii 5 rosii
mici 200 g mozzarella 4 catei usturoi 6 fire busuioc 120 g parmezan 50 g
seminte…
Read more »
Read more »
Chifle delicioase
18 February 2011
O
reteta de chifle delicioase din aluat de paine, amestec de carne
tocata, morcov, ardei gras, ceapa, galbenusuri, cascaval, ulei si sare.
Ingrediente: 800 g aluat de paine 500 g amestec de carne tocata 1 morcov
1 ardei gras 1 ceapa 2 galbenusuri 200 g cascaval ulei sare Mod de
preparare: Taie ceapa mărunt…
Read more »
Read more »
Lipie marmorata
18 February 2011
O
reteta de lipie mormorata din aluat de paine, dovlecel, ardei capia sau
ardei gras, ceapa, branza de vaci, smantana si sare. Ingrediente: 300 g
aluat de paine 1 dovlecel 2 ardei capia sau ardei grasi 1 ceapa 200 g
branza de vaci 3-4 linguri cu smantana mai grasa sare Mod de
preparare: Din…
Read more »
Read more »
Tocanita de ficat de pui cu piure
18 February 2011
O
reteta de tocanita de ficat de pui cu piure din ficat de pui, ceapa
rosie, ulei ardei, piper, boia dulce, vegeta, cartofi, margarina, lapte
si un cub de knorr de pui. Ingrediente: 250 g ficat de pui 3 cepe mari
roşii 3 linguri de ulei un ardei mic roşu un vârf cuţit de piper…
Read more »
Read more »
Cotlet in sos de cafea
18 February 2011
O
reteta de cotlet in sos de cafea din ceapa, ulei, sare, piper, zeama de
oase, coniac, zahar, cafea solubila, smantana, faina si unt.
Ingrediente: 4 cepe 4 felii de cotlet cu os 4 linguri ulei sare piper
600 ml zeama de oase 1-1/2 lingura de coniac 1 lingura zahar 2 lingurite
de cafea solubila…
Read more »
Read more »
Ouă frigănele
18 February 2011
O
reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne
tocata, oua, sare, piper, ulei si andive. Ingrediente: 1 ceapă 40 g unt
1 chiflă mai veche 125 ml lapte cald 1/2 legătură pătrunjel 500 g carne
tocată 2 ouă crude 1/2 linguriţă măghiran sare piper 8 ouă fierte tari
4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pastă de jumări si caşcaval
18 February 2011
O
reteta de pasta de jumari cu cascaval sin oua, jumari, maioneza, ceapa,
mustar, margarina, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g jumări 4
ouă fierte 1 lingură maioneză 1 ceapă 1 linguriţă muştar 50 g
margarină 2 linguri caşcaval ras sare piper Mod de preparare: Dai
jumările împreună cu ouăle fierte şi ceapa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne tocată
18 February 2011
O
reteta de cartofi cu carne tocata si ceapa rosie, usturoi, ulei, pasta
de tomate, cascaval, smantana, patrunjel, sare, piper si boia iute.
Ingrediente: 6 cartofi mari 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lingură
ulei 500 g carne tocată 5-6 linguri pastă tomate 25 g caşcaval 1 cană
smântână pătrunjel sare piper boia…
Read more »
Read more »
Crema de fructe cu frisca
18 February 2011
O
reteta de crema de fructe cu frisca si smochine, curmale, prune uscate,
stafide, zeama de lamaie si nuci proaspete. Ingrediente: 130 g smochine
130 g curmale fără sâmburi 130 g prune uscate fără sâmburi 100 g
stafide zeamă la o lămâie mare 3 linguri nuci măcinate 100 g frişcă
proaspătă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu frisca
17 February 2011
O
reteta salata de fructe cu frisca din portocala, zahar pudra, gelatina
de coacaze, compot de cirese, nuci, mere, stafide si frisca.
Ingrediente: o portocală 1/4 ceaşcă zahăr pudră două linguri gelatină de
coacăze un borcan compot de cireşe o linguriţă nuci tăiate două mere 50
g stafide 100 g frişcă Mod de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute, pane
17 February 2011
O
reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet,
piper, faina, lapte, ulei si pesmet. Ingrediente: 500 g ciuperci 20 g
unt o legătură pătrunjel tocat mărunt o lingură ceapă tocată mărunt sare
piper o lingură oţet 2 linguri făină 100 ml lapte 2 ouă ulei pesmet
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi si caşcaval
17 February 2011
O
reteta de crochete de cartofi si cascaval din ton in ulei, cartofi,
patrunjel, usturoi, piper, ou, baghete scurte de cascaval si pesmet.
Ingrediente: 300 g cartofi 300 g peşte (ton în ulei) pătrunjel tocat 1
căţel de usturoi zdrobit piper 1 ou 12 baghete scurte de caşcaval pesmet
Mod de preparare: Fierbi cartofii…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole cu carne de porc
17 February 2011
O
reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu
bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar.
Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole
cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel 3 linguri ulei 1
lingură zahăr…
Read more »
Read more »
Paste cu sos delicios de legume
17 February 2011
O
reteta de paste cu un sos delicios de legume din ceapa, morcovi,
telina, gulie, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, pasta de ardei
sau putin praf de chilii. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi potriviţi 1
ţelină mică 1 gulie sare piper 5 linguri ulei 500 ml suc de roşii 1
lingură smântână pastă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor
17 February 2011
O
reteta de ciuperci cu pasta de branza si sunca la cuptor din ciuperci,
branza proaspata de vaci, smantana, sare, condimente, oua, sunca si
ceapa. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1/2 branza proaspata de vaci 300 ml
smantana sare condimente 2 oua cateva feliute de sunca 1 ceapa mica
Mod de preparare: Cureţi ciupercile de…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi si carnati de casa
17 February 2011
O
reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel
uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si
galbenusuri. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi
dafin 1 lingură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 morcov 2
linguri pastă tomate 4 linguri zacuscă…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu perisoare si busuioc
17 February 2011
O
reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi,
sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel.
Ingrediente: pentru supa: 3 cepe 4 căţei de usturoi sare 1 lingură
făină 50 ml ulei 1 cub concentrat de supă 100 ml vin alb 1 praz pentru
perişoare: 500 g…
Read more »
Read more »
Bărcuţe din ouă umplute
17 February 2011
O
reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa,
gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar.
Ingrediente: 250 g sunca 100 g maioneza 6 oua 1 ceapa 4-5 fasii de
gogosari murati 1 lingura mustar ulei sare piper frunze de marar Mod
de preparare: Fierbi ouăle tari, le…
Ciorbă de văcuţă cu legume
17 February 2011
O
reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita,
ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi,
fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean.
Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 100 g ardei gras…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)
17 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Fitzgerald
Ingrediente: 1/2 oz Gin 1 oz Simple Syrup 3/4 oz Lemon Juice 2 Dashes
Angostura Bitters
Read more »
Read more »
Şefrito
17 February 2011
O
reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper,
sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline
1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare
Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potrivită. într-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Biftec californian
17 February 2011
O
reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi,
ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1
portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper Mod de
preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc
cu el. Stropeşti cu sucul de portocale, sărezi…
Read more »
Read more »
Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval
17 February 2011
O
reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa,
marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g
cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar
sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi
otai mărunt. Speli mărarul…
Read more »
Read more »
Ficat de porc dat prin ou
17 February 2011
O
reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet
ulei sare Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un
şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de pieliţă…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu visine
17 February 2011
O
reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa
de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan
compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4
linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Merluciu cu maioneza
17 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1
cana maioneza sare patrunjel verde Mod de preparare: Pui pestele
spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si
spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de coadă de vacă
17 February 2011
O
reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de
dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente:
1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare
3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 linguri oţet piper boabe…
Read more »
Read more »
Cartofi cu afumatura
16 February 2011
O
reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii,
ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si
busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi
afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri
smântână boia dulce nucşoară sare piper…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei,
bulion, orez, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei mari 300 g carne
tocata 200 g rosii 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 ceasca orez 1 ou sare
piper Mod de preparare: Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti
gustul…
Read more »
Read more »
Peste umplut la cuptor
16 February 2011
O
reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina,
ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de
piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de
aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de
usturoi 1 lingură faină 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita
16 February 2011
O
reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi,
mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si
crutoane de paine prajita Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină 50 g praz 100 g cartofi 300 g mazăre 100 g smântână 150 g un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Mancare mexicana
16 February 2011
O
reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua,
porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g
sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper
sare Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai
morcovii pe…
Read more »
Read more »
Mamaliga ciobaneasca
16 February 2011
O
reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda,
cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt
200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3
l apa sare Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi o…
Read more »
Read more »
File de vitel si pui cu lamaie
16 February 2011
O
retete de file de vitel cu file de piept de pui, supa de pui, foi de
dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si
sare. Ingrediente: 800 g file de vitel 800 g file de piept de pui 2 l
supa de pui foi de dafin coaja rasa de la…
Read more »
Read more »
Aperitiv din cascaval cu frisca
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca,
oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3
oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa Mod de preparare: Din
făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie de…
Read more »
Read more »
Paine cu ardei
16 February 2011
O
reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina,
drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei
galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5
linguri ulei sare Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie
făina, iar…
Read more »
Read more »
Choux-uri umplute cu icre
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si
sare. Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt
sare Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot.
Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să se…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu prune uscate
16 February 2011
O
reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu,
smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente:
rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără
sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100
ml smântână 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Mancarica de ardei cu orez
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei,
sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1
ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare
piper cateva frunze de patrunjel Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de
seminţe, îi speli şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gloria (video)
16 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gloria
Ingrediente: 2 oz Tequila 1 oz Lemon Juice 1 oz Simple Syrup Champagne
Read more »
Read more »
Sufleu din varza acra si cartofi
16 February 2011
O
reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana,
ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g
cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g
smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb
sare piper …
Read more »
Read more »
Spaghete bologneze
16 February 2011
O
reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1
morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3
linguri bulion pătrunjel verde tocat sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste Clarias
16 February 2011
O
reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa,
cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi
medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş
sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă ceapa şi cartofii, le
speli şi le toci mărunt. Le pui la…
Read more »
Read more »
Cuiburi de carne tocata
16 February 2011
O
reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina,
ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml
lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne
tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt
Mod de preparare: Dizolvi…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si portocale
16 February 2011
O
reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin,
patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline,
pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi
curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără
seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu vin roşu
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie,
boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g
carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g boia 250 g roşii 1 ardei roşu 200
ml vin roşu 2 linguri ulei chimen piper sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu ton si ardei
16 February 2011
O
reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina,
lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1
conservă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei
verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă…
Read more »
Read more »
Pui fript cu varză de Bruxelles
16 February 2011
O
reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina,
lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt
1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g
smântână 25 g bulion piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl
tai…
Read more »
Read more »
Orez cu prune uscate
15 February 2011
O
reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400
g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr Mod de preparare: Speli
foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb
foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi
amesteci…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peste cu hribi
15 February 2011
O
reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama
de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi
uscaţi 2 l zeamă de varză piper Mod de preparare: Pui zeama de varză
în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume
14 February 2011
O
reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie
galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare,
piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei
verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3
morcovi vegeta boia dulce sos de…