Retete de top:
Salata de cartofi cu muschi de vita uscat
28 January 2011
O
reteta de salata de cartofi cu telina, mere, suc de lamaie, sare,
piper, ulei de masline, rucola si muschid e vita uscat. Ingrediente: 750
g cartofi 150 ml supă 250 g tulpină de ţelină 2 mere dulci-acrişoare
</ p muştar< de boabe lingură 1>4 linguri suc de lămâie sare
piper 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
File de pui rafinat cu mango, chili si cocos
28 January 2011
O
reteta de file de pui cu ulei, sare, piper, seminte de susan,
castravete, mango, chili rosu, lapte de cocos putin curry si suc de
lamaie. Ingrediente: 600 g file de pui 2 linguri ulei sare piper 1
lingură seminţe susan 1 castravete 1 mango copt 1 chili roşu 1 salată
iceberg 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas, iaurt si blat de biscuit
28 January 2011
O
reteta de tort cu ananas, ou sare, faina, smantana fermentata, iaurt
slab, foite de gelatina, frisca si bucati de ananas. Ingrediente: 1 ou
sare 40 g zahăr 40 g făină Umplutură: 200 g smântână fermentată 500 g
iaurt slab (grăsime 1,5%) 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 200 ml frişcă
300 g bucăţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce
28 January 2011
O
reteta de ciorba de cartofi cu costita, morcov, telina sau albitura,
tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar
verde. Ingrediente: morcov 50 g ţelină sau albitură 100 g cartofi 400 g
tarhon 15 g costiţă 100 g ceapă 60 g o lingură de faină o linguriţă de
boia de…
Read more »
Read more »
Budinca de legume si sunca de Praga
28 January 2011
O
reteta de budinca cu sunca de Praga si cartofi, mazare, oua, smantana,
ardei gras, unt si sare. Ingrediente: 5 cartofi 200 g mazare 200 g sunca
de praga 4 oua 200 g smantana 1 ardei gras 1 lingura cu unt sare Mod
de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in apa cu sare. Cand…
Read more »
Read more »
Chifteluţe picante pe pat de legume în stil oriental
28 January 2011
O
reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel,
carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in
stil oriental. Ingrediente: chifteluţe: 1 chiflă veche de 1 zi 1 morcov
1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 legătură pătunjel 500 g carne tocată,
de vită 1 ou câte 1…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi cu masline
28 January 2011
O
reteta de pasta de cartofi cu masline verzi, unt, smantana, ceapa,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de cartofi 1 linguri unt
200 g smantana 1 ceapa 200 g masline verzi rondele 1 legatura patrunjel
sare piper Mod de preparare: Spala cartofii si pune-i la fiert in apa
cu un praf de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu pui si masline
28 January 2011
O
reteta de ardei umplu cu piept de pui tocat, masline, ceapa, putin
orez, ou, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 10-12 ardei 800 g
piept de pui tocat 200 g masline rondele 1 ceapa 1 cescuta de orez 1 ou
200 g cascaval marar sare piper Mod de preparare: Intr-un castron,
amestecă bine…
Read more »
Read more »
Tort uşor
28 January 2011
O
reteta de tort uscor cu piscoturi, unt, fulgi de cocos, gelatina, crema
de branza, iaurt slab, suc de lamaie, zahar, mango, suc multimitavine
si o lingura de amidon. Ingrediente: 150 g pişcoturi 125 g unt 20 g
fulgi de cocos 8 foiţe de gelatină 600 g cremă de brânză uşoară 300 g
iaurt slab…
Read more »
Read more »
Mere cu orez si sodou
28 January 2011
O
reteta simpla de mere cu orez si orez, zahar, unt, scortisoara, pesmet,
galbenusuri si lapte. Ingrediente: 750 g mere o ceaşcă orez 6 linguri
zahăr două linguri unt scorţişoară puţin pesmet Şodou: două gălbenuşuri
4 linguri zahăr o ceaşcă lapte zahăr vanilat Mod de preparare:
Merele, curăţate de coajă, se taie felii subţiri.…
Read more »
Read more »
Martas de pui
28 January 2011
O reteta de martas de pui, ardei iute, untura, smantana, faina se
serveste cald. Ingrediente : 1 pui de 1 kg 1 ardei iute 1 lingură untură
300-400 g smântână acrişoară 1 minut de făină (minutul înseamnă cât
iei cu 3 degete) Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai puiul bucăţi
potrivite astfel încât…
Read more »
Read more »
Budinca cu amestec de carne
28 January 2011
O reteta de budinca cu amestec de carne si oua, ceapa, pasta de tomate,
cascaval, cartofi, margarina, lapte, patrunjel, marar, ulei sare si
piper. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 3 oua 2 cepe 5 linguri
de pasta de tomate 100 g cascaval 700 g cartofi 2 linguri cu margarina
200 ml lapte…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde
28 January 2011
O
retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare,
knorr, smantana si o legatura de paturnjel. Ingrediente: fasole verde
400 g ceapă 60 g morcov şi albitură 100 g ulei 30 ml o lingură de faină
roşii proaspete sau în bulion 200 g sare knorr smântână 100 g o
legătură mică…
Read more »
Read more »
Sos alb suprem de peste
28 January 2011
O
reteta de sos alb suprem de peste cu unt, faina, sare, piper alb, zeama
de peste, doua galbenusuri, doua linguri de smantana si lamaie.
Ingrediente: 60 g unt doua linguri faina sare piper alb 1.2 l zeama de
peste doua galbenusuri doua linguri smantana 1/4 lamaie Mod de
preparare: Se face un rantas…
Read more »
Read more »
Supa cu paste si sunca
27 January 2011
O
reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina,
ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat.
Ingrediente: 250 g fasole boabe 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1
lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuişoare 1 foaie de dafin sare 100 g
paste mici 8…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu coacăze si bezea
27 January 2011
O reteta de prajitura cu coacaze rosii, bezea, miere, unt, oua, lapte,
faina, zahar si praf de copt se serveste rece. Ingrediente: 2 linguri
miere 120 g unt 4 ouă 3 linguri lapte 270 g făina 1 plic praf de copt
sare 200 g zahăr 250 g coacăze roşii Mod de preparare: Amesteci…
Read more »
Read more »
Paste cu ardei
27 January 2011
O
reteta de paste late cu ardei gras, usturoi, sare, piper, ulei de
masline, zahar, crema de branza si inele de arpagic. Ingrediente: 8
roşii 3 ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi 400 g paste late sare piper
1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr 75 g cremă de brânză 2
linguri…
Read more »
Read more »
Coronita cu mac
27 January 2011
O reteta de coronita cu mac, faina, drojdie, oua, lapte, margarina,
lapte praf si suc de lamaie se serveste rece. Ingrediente : 500 g făină
30 g drojdie 2 ouă 1 l lapte 60 g margarină 500 g mac 2 linguri lapte
praf 100 g zahăr pudră 1-2 linguri suc de lămâie 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu găluşte de hrean
27 January 2011
O reteta de friptura de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet,
vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin. Ingrediente : 1 kg pulpă de
vită 1/2 kg ceapă 1/4 kg morcovi 2 linguri de oţet 1 pahar vin roşu 2
linguri zahăr 2 linguri unt foi de dafin cimbru rozmarin piper boabe
Ingrediente…
Read more »
Read more »
Plăcintă de peste cu ciuperci
27 January 2011
O reteta de placinta cu peste, ciuperci, smantana, marar, unt, ou, sare
si piper. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 3 bucăţi de macrou 500 g
ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură mărar 1 lingură unt 1 ou sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl pui la fiert
în apă…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci
27 January 2011
O reteta foarte simpla de paste cu ciuperci, sos rosii, ceapa si
patrunjel se servesc calde. Ingrediente: 2 pachete fidea 1 ceapă medie
sos de roşii 200 g ciuperci din conservă sau proaspete pătrunjel Mod
de preparare: Torni apă fierbinte peste fideaua şi o laşi aşa pentru 5
minute. între timp mărunţeşti ceapa,…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac
27 January 2011
O reteta de rulada cu spanac, faina, cascaval si sare se serveste rece
cu garnitura de pepene murat. Ingrediente: 300 g spanac 1 lingură făină 4
linguri telemea sau caşcaval ras sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piure ouăle bătute, uleiul,
făina şi un praf de…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu muştar
27 January 2011
O
reteta de rulada din carne de miel, mustar, ceapa, patrunjel, morcov,
radacina de patrunjel, ulei, unt, vin rosu, smantana si piper.
Ingrediente : 4 felii carne de miel de 200 g fiecare 2 linguri muştar 2
cepe 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei
30 g unt topit 150 ml…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana
27 January 2011
O
reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura,
morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente:
ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g
tarhon 25 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr oţet
după…
Read more »
Read more »
Rulouri de miel cu maruntaie
27 January 2011
O reteta de rulouri din carne de miel, maruntaie de miel, ceapa verde,
marar, patrunjel, cartofi, morcov, ciuperci, piper si ulei. Ingrediente:
1 kg carne de miel dezosată, măruntaiele unui miel (ficat, plămân,
rinichi, inimă) 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel 2-3 cartofi 1 morcov 5 ciuperci sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)
27 January 2011
O
reteta de tarta cu masline, peste sarat, pasta de tomate, ardei gras,
ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1
foaie de aluat de foitaj umplutura: 150 g peste sarat ansoa sau sprot
150 g masline negre 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi 2 cepe 2
catei usturoi ulei de…
Read more »
Read more »
Budinca din măruntaie de miel
27 January 2011
O reteta de budinca din maruntaie de miel, ceapa rosie, oua, cascaval,
smantana, urda si piper. Ingrediente: 1/4 kg măruntaie de miel 2 cepe
roşii 2 ouă + 1 ou pentru uns 2 linguri caşcaval ras 2 linguri smântână
100 g urdă sare piper Mod de preparare: Opăreşti măruntaiele, le tai
bucăţele şi…
Read more »
Read more »
Sufleu de ouă
27 January 2011
O reteta usoara de sufleu de oua, lapte, unt, faina, cascaval si piper
se serveste ca aperitiv. Ingrediente: 15 ouă 1 l lapte 3 linguri unt 5
linguri făină 3-4 linguri caşcaval sau telemea rasă sare piper Mod de
preparare: Fierbi 10 ouă şi când sunt gata, le treci sub un jet de…
Read more »
Read more »
Miel cu verdeata
27 January 2011
O reteta de carne de miel, costita afumata, ceapa, usturoi, unt,
verdeata, mustar, ou, piper si amidon . Ingrediente: 1 pulpa de miel 100
g costita afumata 3 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri unt 2 legături
verdeaţă busuioc cimbru 1 lingură muştar 1 ou 2 roşii din bulion 1
lingură amidon sare…
Read more »
Read more »
Miel cu busuioc si maioneza de usturoi
27 January 2011
O reteta gustoasa cu carne de miel, busuioc, maioneza de usturoi, vin
alb, smantana, ulei si piper se poate servi alaturi un vin rosu.
Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate 2 pahare vin alb 1 pahar smântână
4 căţei usturoi 2 linguri busuioc 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail East India House (video)
27 January 2011
Ruladă cu aluat congelat si carne tocată
27 January 2011
O reteta de rulada cu alut congelat, carne tocata, ceapa, oua, bulion,
pesmet, unt si piper. Ingrediente: 3 cepe medii 750 g carne tocată 2 ouă
1 lingură bulion 2 linguri pesmet 7 linguri unt sare piper Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu carnea tocată, 1
ou,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel cu salată
27 January 2011
O reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel,
leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte.
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 salate 3 legături ceapă verde 2
legături pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură usturoi verde 3 ouă
ulei oţet sare Mod de preparare: Cureţi…
Medalioane de cod
27 January 2011
O
reteta de medalioane de cod, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel
si sare. Se serveste cu verdeata din belsug. Ingrediente: 1 cod 1 ceapa
2 rosii 3 catei de usturoi ulei de masline patrunjel sare Mod de
preparare: Curăţă peştele şi spală-l bine în apă rece. îndepărtează
pielea şi taie-l în bucăţi potrivite.…
Read more »
Read more »
Sos vinegretă
27 January 2011
O
reteta simpla de sos vinegreta cu ulei, mustar, otet, sare, ceapa
verde, marar, patrunjel, capere si tarhon. Ingrediente: 50 g ulei o
linguriţă muştar o lingură oţet sare un fir de ceapă verde o legătură
mărar o legătură pătrunjel 20 g capere o legătură tarhon Mod de
preparare: Ceapa, verdeaţa şi caperele se…
Read more »
Read more »
Portofele cu ciuperci
27 January 2011
O
reteta simpla de pui cu ciuperci, ceapa, branza topita, supa de legume,
unt, patrunjel si putina sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 6-7
ciuperci 1 ceapa mica 2 felii de branza topita 200 ml supa de legume 1
lingura unt patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt
împreună cu ciupercile curăţate…
Read more »
Read more »
Tartine festive
27 January 2011
O reteta de tartine cu covrigei, branza de vaci, unt, smantana, marar
se servesc ca aperitiv. Ingrediente: 1 pachet covrigei aperitiv cu susan
100 g brânză de vaci 1 lingură unt 1 lingură smântână 1/2 legătură
mărar sare Mod de preparare: Freci brânza cu untul, smântână şi un
praf de sare şi la…
Read more »
Read more »
Ciocănele în aluat
27 January 2011
O reteta de ciocanele de pui in aluat, albus, sare, piper, usturoi,
ulei se servesc calde cu un pahar de vin alb. Ingrediente: 6 ciocănele
de pui 1 pachet aluat congelat 1 albuş sare piper 4 căţei de usturoi
ulei Mod de preparare: Speli ciocănelele şi le fierbi în apă cu sare.
Cureţi…
Read more »
Read more »
Shake de kiwi
27 January 2011
O
reteta foarte simpla de shake de kiwi cu avocado, lapte rece, iaurt
subtire si putina miere. Ingrediente: 1 kiwi 1 felie avocado 100 ml
lapte rece 50 g iaurt subtire 1 lingurita miere Mod de preparare:
Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţiate cu ajutorul unui tel
sau cu un mixer. Adaugă…
Read more »
Read more »
Salata de cap de miel
27 January 2011
O reteta de salata de cap de miel, ceapa, morcov, radacina de
pareunjel, ceapa verde, maioneza,oua si zeama de lamaie. Ingrediente: 1
cap de miel cu gât 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură
ceapă verde 1 legătură pătrunjel 3 linguri maioneză 2 ouă zeamă de
lămâie sare piper foi de…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu sos
27 January 2011
O
reteta de peste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa
de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute,
sare, piper si cascaval afumat. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g
parmezan 50 g făină două ouă 200 ml smântână suc de lămâie coajă rasă de
lămâie busuioc 100…
Read more »
Read more »
Tartă cu carne de miel
27 January 2011
O reteta de tarta cu carne de miel, oua, ulei, ceapa, usturoi,
nucsoara, sare si piper se serveste calda. Ingrediente: 1 pachet aluat
congelat 700 g carne de miel 2 felii pâine 2 ouă 1 lingură ulei 1 ceapă 1
căţel de usturoi nucşoară sare piper Mod de preparare: Treci carnea
prin maşina…
Read more »
Read more »
Budincă cu zahăr de palmier – Sago gula melaka
27 January 2011
O
reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de
cocos, sare si sirop din zahar de palmier. preparat specific malaiezian
Ingrediente: 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse sos de cocos
(preparat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450
g, amestecat cu…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi noi cu ceapa rosie
27 January 2011
O
reteta de salata de cartofi noi cu ceapa rosie si salata verde, sare,
piper, ulei de masline, otet si mustar. Ingrediente: un kg de cartofi
noi 300 g ceapă roşie o salată verde sare piper ulei de măsline oţet
facultativ: muştar Mod de preparare: Se aleg cartofi noi de mici
dimensiuni, sănătoşi, se…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu spanac si măruntaie de miel
27 January 2011
O
reteta de pui umplut cu spanac, maruntaie de miel, ceapa rosie,
smantana, urda, vin alb, cimbru, busuioc si piper. Ingrediente: 1 piept
de pui 200 g spanac 1/2 măruntaie de miel 2 cepe roşii 2 linguri
smântână 50 g urdă 1 pahar vin alb cimbru busuioc sare piper ulei Mod
de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Penne alla carbonara
27 January 2011
O
reteta de penne alla carbonara cu sare, slanina afumata, supa, ulei de
masline, vin alb sec, oua, parmezan ras si piper. Ingrediente: 200 g
penne (paste făinoase) sare 100 g slănină afumată („Parcetta") două
linguri de supă ulei de măsline 75 ml vin alb sec două ouă 30 g parmezan
ras piper proaspăt măcinat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume si crutoane
27 January 2011
O
retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov,
ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin,
sare, piper si paine neagra. Ingrediente: 500 g mazăre 200 g paste
spirală 400 g ciuperci 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe o
lingură de pastă de ardei…
Read more »
Read more »
Desert de caise cu zmeură
27 January 2011
O reteta de desert cu caise, zmeura, zahar, frisca, gelatina.
Ingrediente: 1 kg caise 150 g zmeură 200 g zahăr 100 ml frişcă lichidă 2
plicuri gelatina Mod de preparare: Speli caisele şi le pui pentru 2
minute în apă clocotită. Le scoţi, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi
le pasezi. Dizolvi…
Read more »
Read more »
Supă Gulaş
27 January 2011
O
reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei
dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si
patrunjel. Ingrediente: carne de vacă 500 g ulei 70 ml ceapă 100 g un
vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de pastă de tomate un
vârf…
Read more »
Read more »
Sos chaud-froid alb
27 January 2011
O
reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de
pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g
faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g
gelatina Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de pui,…
Read more »
Read more »
Budincă de pui cu ardei gras
26 January 2011
O reteta de budinca cu piept de pui, ardei gras, branza de vaci,
cascaval, unt, rozmarin si piper. Ingrediente : 300 g piept de pui 600 g
ardei graşi 250 g brânză de vaci 3 ouă 1 felie caşcaval 2-3 fire
pătrunjel 80 g unt rozmarin sare piper vin Mod de preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Supa simpla de perisoare
26 January 2011
O
retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina,
pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa,
ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un
morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne
tocata de pui si vita…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu sos de ciocolată
26 January 2011
O
reteta de biscuiti cu sos de ciocolata si zahar tos, unt, oua,
portocala, faina, praf de copt, sare, zahar vanilinat si ardei iute
uscat. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g unt două ouă o portocală 550 g
făină un pliculeţ praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat
două linguriţe de pudră…
Read more »
Read more »
Legume în foitaj
26 January 2011
O reteta de legume in foitaj, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei
gras galben, dovlecei, vanata, piper si busuioc. Ingrediente: 1 pachet
de aluat congelat 1 gălbenuş 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu
1/2 ardei gras galben 2 dovlecei 1 vânătă sare piper ulei busuioc Mod
de preparare: Cureţi ardeii,…
Read more »
Read more »
Ardei in sos alb
26 January 2011
O reteta cu ardei grasi rosi cu sos alb, unt, faina, lapte, cascaval si
lamaie. Ingrediente: 12 ardei graşi roşii 100 g unt 2 linguri făină
500 ml lapte 100 g caşcaval 1 lămâie sare Mod de preparare: Coci
ardeii pe o tablă la flacără deschisă (nu în cuptor) şi când sunt gata,…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu fidea şi bacon
26 January 2011
O
reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras,
morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g
mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un morcov un sfert de ţelină un
sfert de varză albă 300 g bacon…
Read more »
Read more »
Salată cu cleşti de crab
26 January 2011
O
reteta de salata cu clesti de crab si varza alba, limeta, ulei de
masline, zahar tos, sos de peste, sare, piper, seminte de susan, marar
si stafide. Ingrediente: o varză albă mică 3 cartofi albi 500 g cleşti
de crab o limetă două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr
tos o…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei umpluţi
26 January 2011
O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa,
radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină
pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură
orez 1 felie de pâine 1 lingură…
Read more »
Read more »
Ciupercă dulce
26 January 2011
O
reteta de prajitura cu faina alba, faina de grau integrala, fulgi de
ovaz, lapte, oua, zahar tos, sare, unt drojdie, pudra de scortisoara,
muguri de pin, coaja de lamaie, rahat si ciocolata. Ingrediente: 450 g
făină albă 100 g făină de grâu integrală 100 g fulgi de ovăz 500 ml
lapte 3 ouă 100…
Read more »
Read more »
File de pui cu legume
26 January 2011
O
reteta de pui cu usturoi, ghimbir, ardei iute, lamaie, ceapa verde,
seminte de susan, oua, dovlecei, boabe de porumb, sos de soia, pudra de
chimen, sare, piper si ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 5 căţei
de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute o lămâie ceapă verde
50 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Somon cu ierburi
26 January 2011
O
reteta de fuleuri de somon cu fasole mange-tout, cartofi, branza de
vaci, pesmet, oua, mix de salate, morcov, ierburi, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 400 g fasole mange-tout 3 cartofi
200 g brânză de vaci două ouă 100 g pesmet un pachet mix de salate un
morcov varză roşie oregano…
Read more »
Read more »
Tartină cu usturoi
26 January 2011
O
reteta de tartine cu usturoi si faina, drojdie, sare, zahar, branza de
vaci, telemea, oua, mozzarella, porumb, pasta de rosii uscate, salata
verde, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie
sare zahăr ulei 150 ml apă 150 g brânză de vaci 100 g telemea două ouă 4
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Felii de vară cu fructe
26 January 2011
O reteta de placinta cu taietei, branza de vaci, oua, smantana,
piersici, zahar si unt. Ingrediente: 100 g tăieţei 2 foi de plăcintă 250
g brânză de vaci 3 ouă 100 ml smântână 400 g piersici şi caise 3-4
linguri zahăr 100 g unt sau margarină sare Mod de preparare: Fierbi
tăieţeii în…
Read more »
Read more »
Şniţele de vită cu sos de pătrunjel
26 January 2011
O reteta de snitele de vita cu sos de patrunjel, marar, otet, oregano,
sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8-10 şniţele de vită 200 ml ulei 2
legături pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură oţet 4-5 căţei de usturoi
oregano sare piper busuioc Mod de preparare: Speli mărarul, îl tai
mărunt şi-l amesteci cu…
Read more »
Read more »
Pizza cu aluat de cartofi si cu sunca si caşcaval
26 January 2011
O reteta de pizza cu aluat de cartofi, sunca, cascaval, oua, rosii,
ciuperci, masline si sare. Ingrediente: 3-4 cartofi 2 ouă 3 roşii 100 g
şuncă afumată 100 g caşcaval o mână de ciuperci o mână de măsline sare
piper 3-4 fire pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi,
îi pasezi şi-i…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovlecei
26 January 2011
O reteta de dulceata de dovlecei, zahar, lamaie si zahar vanilat.
Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu dovlecei tăiaţi cubuleţe 1 kg
zahăr 300 ml apă 1 lămâie 2-3 pliculeţe zahăr vanilat Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi
pui în apă clocotită şi-i fierbi 5…
Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi – Mee goreng
26 January 2011
O
reteta de taitei galbeni de grau condimentati si prajiti cu creveti
decorticati, ulei, usturoi, sos de soia, cakamar, choi sun, muguri de
fasole, sare, ardei iute si o ceapa tocata. preparat specific malaiezian
Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni din grâu 300 g creveti decorticati
125 ml apă 6 linguri de ulei doi căţei de…
Read more »
Read more »
Tarte umplute cu spuma de coacaze
26 January 2011
O reteta de tarte umplute cu spuma de coacaze, unt, ou, faina si zahar.
Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 130 ml apă
Ingrediente spuma: 500 g coacăze 100 ml apă 150 g zahăr 2 albuşuri
Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, oul, oţetul şi…
Read more »
Read more »
Gartene cu sos de vinete
26 January 2011
O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii,
ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 3
cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 10 roşii o mână de ciuperci albe 1
pahar de vin roşu 1 pahar supă de pui 1 foaie de dafin 100 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de zmeură
26 January 2011
O reteta de sufleu de zmeura, zahar, lapte, faina, oua, unt si sare.
Ingrediente: 1/2 kg zmeură 1/4 kg zahăr 1/2 ceaşcă lapte 1 lingură rasă
făină 2 gălbenuşuri 3 albuşuri 2 linguriţe esenţă de rom 50 g unt sare
Mod de preparare: Pasezi zmeura, o stropeşti cu esenţa de rom şi o…
Read more »
Read more »
Orez prăjit în stil malaezian – Jom Nasi Goreng
26 January 2011
O
reteta de orez prajit cu ardei iute, hasme, usturoi, fasole verde,
ulei, anghinare, creveti, ceapa verde, frunze de coriandru si carne de
pui. preparat specific malaiezian Ingrediente: 250 g orez spălat şi
scurs 4 ardei iuţi proaspeţi tăiaţi bucăţi 4 haşme tocate un căţel
usturoi tăiat în sferturi 80 g fasole verde 60 g…
Read more »
Read more »
Ardei pane cu brânză si bere
26 January 2011
O reteta de ardei pane cu branza de vaci, oua, bere blonda, ardei gras
si salata. Ingrediente: 150 g făină 4 ouă 150 ml bere blondă 10 ardei
graşi mici 200 g brânză de vaci ulei salată Mod de preparare: Amesteci
făina cu două ouă, un vârf de sare şi berea şi laşi…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu oua si caşcaval
26 January 2011
O reteta simpla de rosii umplute cu oua, cascaval, unt, sare, piper si
patrunjel verde. Ingrediente: 6 roşii 150 g caşcaval 3 ouă 25 g unt sare
piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
roşiile, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le
laşi să…
Read more »
Read more »
Friptură în foi de varză
26 January 2011
O reteta de friptura din cotlet de porc, foi de varza, ceapa, carnati
afumati, carne tocata si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os
1 ceapă 300 g carne tocată de porc 200 g cârnaţi afumaţi 1 varză 2 căni
de supă sare piper ulei Mod de preparare: Tai felii cotletul…
Read more »
Read more »
Cinkaluk
26 January 2011
Un
preparat popular, întâlnit în satele din Malaiezia cu crevete, sare,
orez fiert, ceapa esalota, chilii si suc de lamaie. preparat specific
malaiezian Crevetele se spală în apă de mare, după care se scurge. Se
pune sare şi se adaugă puţin orez fiert. Amestecul se toarnă într-un
borcan. Se acoperă şi se lasă patru săptămâni…
Read more »
Read more »
Conopidă aşezată
26 January 2011
O reteta de conopida, carne de vita, orez, smantana, ceapa, pesmet si
boia. Ingrediente : 1/2 kg carne de vită 1 kg conopidă 200 g orez 250 g
smântână 1 ceapă 3-4 linguri pesmet sare boia ulei Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti împreună cu ceapa tocată şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură
26 January 2011
O reteta de parjitura cu zmeura, oua, zahar, gelatina, branza dulce si
frisca. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 20 g gelatină
300 g brânză dulce 100 g zahăr pudră 400 g zmeură 400 g frişcă bătută
Mod de preparare: Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece. Baţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii
26 January 2011
O reteta de tarta cu rosii, cartofi, unt, oua, piper, lapte si cimbru.
Ingrediente aluat : 4 cartofi 50 g unt 2 ouă 1 Iinguriţă nucşoară rasă
sare piper Ingrediente umplutură: 4 roşii 4 ouă+2 gălbenuşuri 450 ml
lapte 100 g caşcaval 25 g unt cimbru sare Cureţi cartofii, îi fierbi în
apă cu…
Read more »
Read more »
Chec de dovlecei cu pui
26 January 2011
O reteta de chec cu dovlecei, piept de pui, tarhon, dovlecei, oua,
cascaval, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 200 g piept de
pui 4 fire tarhon 2 dovlecei 3 ouă 150 g făină 1 plic praf de copt 100
ml ulei de măsline 100 ml lapte 100 g caşcaval sare piper …
Read more »
Read more »
Supă de Gris cu unt si patrunjel tocat
26 January 2011
O
reteta foarte simpla de supa de gris cu unt, sare si patrunjel verde
tocat. Ingrediente: supă 2 1 4-5 linguri de gris unt 25 g sare pătrunjel
Mod de preparare: Se pune supa la fiert. Când începe să fiarbă, se
toarnă grisul sub formă de ploaie, se amesteca continuu şi se fierbe
5-6…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete opărite si cartofi
26 January 2011
O reteta de musaca de vinete oparite, cartofi, smantana, cascaval,
carne de vita si oua. Ingrediente: 3 vinete 3-4 linguri smântână o felie
de caşcaval sare piper 8 cartofi 500 g carne de vita 4 oua Mod de
preparare: Speli vinetele, le tai rondele fără să le cureţi de coajă, le
opăreşti câteva…
Read more »
Read more »
Roşii sîrbeşti la cuptor
26 January 2011
O
reteta de rosii la cuptor cu pesmet, costita afumata, unt, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 150 g pesmet 250 g costiţă afumată 100 g unt
1,500 kg roşii sare piper o linguriţă de unt o legătură de pătrunjel
Mod de preparare: Intr-un vas uns cu grăsime se aranjează roşiile
curăţate de pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Salata cu fidea
26 January 2011
O reteta simpla de salata cu fidea, smantana, rosii, sunca, maioneza,
sare si piper. Ingrediente: 50 g smântână 2 roşii 100 g şuncă presată 2
linguri maioneză sare piper fidea Mod de preparare: Pui fideaua
într-un castron cu apă fiartă pentru 4-5 minute, timp în care dai
roşiile decojite pe râzătoare. Tai şunca…
Read more »
Read more »
Tartă cu mure si scortisoara
25 January 2011
O reteta de tarta cu mure, scortisoara, unt, nuci, esenta de vanilie,
faina si ou. Ingrediente: 150 g unt 150 g nuci 150 g zahăr 2 linguriţe
esenţă de vanilie 150 g făină 1 ou 2 linguriţe scorţişoară 250 g mure 2
linguri zahăr pudră Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, oul,…
Read more »
Read more »
Tort cu afine
25 January 2011
O
reteta de tort cu afine, oua, zahar, praf de copt, cacao, frisca si
ciocolata amaruie. Ingrediente : 3 ouă 125 g + 3 linguri zahăr 50 g
făină 50 g + 4 linguri amidon 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 200 g
afine 500 g frişcă 2 pliculeţe zahăr vanilat 150 g…
Read more »
Read more »
Crochete de gris cu carne
25 January 2011
O reteta de crochete de gris cu carne de vita, lapte, unt, ou si faina.
Ingrediente: 100 g gris 300 ml lapte 160 g carne de vită fiartă 40 g
unt 1 ou 20 g făină Mod de preparare: Fierbi laptele cu grişul şi 10 g
de unt până se îngroaşă, amestecând continuu…
Read more »
Read more »
Salată de ardei cu sos de citrice si miere
25 January 2011
O reteta de salata cu ardei gras, sos de citrice, miere, mustar, branza
feta, masline negre si piper. Ingrediente: 3 ardei graşi divers
coloraţi 2-3 fire de ceapă verde 2-3 linguriţe miere 1 lingură muştar 1
portocală 1 lămâie 300 g brânză feta 1 mână de măsline negre 4-5
linguri ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de zmeura
25 January 2011
O
reteta de rulada cu crema de zmeura oua, faina, lamaie, zahar, frisca,
mascarpone si zahar vanilat. Ingrediente foaie: 3 ouă 60 g făină 1
lămâie 60 g zahăr Ingrediente cremă: 30 g zmeură 1 albuş 30 g zahăr 75
ml frişcă Ingrediente crema de decor: 200 g mascarpone 100 ml frişcă 2
gălbenuşuri 40…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel
25 January 2011
O
reteta simpla de chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel cu
ceapa, cartof, ou, usturoi, sare, piper, patrunjel si faina.
Ingrediente: chiftelute la cuptor piept de pui si de vitel- tocate
impreuna o ceapa un cartof mediu un ou 4-5 catei de usturoi sare piper
patrunjel faina Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere si pere
25 January 2011
O
reteta de tarta cu mere, pere, faina, zahar, unt, ou, miere, lapte,
lapte si lamaie. Ingrediente: 450 g făină 2 mere 2 pere 100 g zahăr
cristale 200 g unt 1 ou 2 linguri miere 1 lingură lapte 2 linguri pesmet
4 linguri zahăr pudră 3 linguri zeamă de lămâie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita
25 January 2011
O
reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita
afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust.
Ingrediente: supă 2 1 ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g salată verde
2-3 buc costiţă afumată sau kaizer 150 g 2 ouă smântână 100 g sare oţet
după gust.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Salata de legume cu spanac (video)
25 January 2011
O reteta video foarte simpla de salata cu praz, rosii, gogosar, spanac, sare si ulei de masline.
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebus
25 January 2011
O
reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru
macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute,
hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete
mici. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni de
grâu 200 g muguri de fasole, două linguri de coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si brânză de vaci
25 January 2011
O reteta de tort cu prune, branza de vaci, zahar, portocala, piscoturi
de sampanie, oua, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1/2 kg prune 200 g
+ 4 linguri zahăr 2 portocale 1/4 kg brânză de vaci 250 g pişcoturi de
şampanie 4 linguri făină 2-3 linguri zahăr pudră 4 ouă bicarbonat
scorţişoară 200 g frişcă…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu măsline şi praz
25 January 2011
O
reteta de ciuperci umplu cu masline si praz si ceapa, usturoi, sare,
piper, cimbru, curry, vin, ulei si cascaval. Ingrediente: 20 ciuperci
100 g măsline un praz o ceapă doi căţei de usturoi caşcaval sare piper
cimbru curry 50 ml vin ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se
călesc ceapa şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde
25 January 2011
O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar,
rosii, faina, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2
morcovi 1 ceapă 80 g unt 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr 3 roşii 1/2
lingură făină 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare:
Cureţi ceapa, fasolea verde…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine
25 January 2011
O reteta de prajitura cu afine, oua, margarina, faina, lamaie, zahar.
Ingrediente: 4 ouă 1/2 pachet margarină 4 linguri zahăr 3 /4 cană făină
250 g afine 1 lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul,
adaugi margarina şi albuşurile bătute spumă. Pui făina în ploaie, coaja
rasă şi zeama de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole alba cu tarhon
25 January 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu tarhon si ceapa, morcovi, telina,
albitura, usturoi, costita afumata, rosii, pasta de tomate, sare, otet
si marar sau patrunjel. Ingrediente: fasole albă 400 g; ceapă 60 g;
morcov 100 g; ţelină şi albitură 100 g; tarhon 25 g; usturoi 25 g;
costiţă afumată (opţional) 100 g; roşii proaspete…
Read more »
Read more »
Supă de Chimen
25 January 2011
O
reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de
ardei dulce, sare si crutoane de paine. Ingrediente: unt ulei sau
margarină 50 g ceapă 60 g două linguri de făină supă 2 1 un vârf de
linguriţă de boia de ardei dulce un vârf de linguriţă de chimen măcinat
sare…
Ardei umpluţi cu ciuperci si dovlecei, în sos alb
25 January 2011
O reteta de ardei umpluti cu ciuperci, dovlecei, orez, rosii, ceapa,
oua, faina, smantana si piper. Se serveste cu sos alb si verdeata
tocata. Ingrediente: 8 ardei graşi 400 g ciuperci 2 dovlecei mici 3/4
cană orez 3 roşii 1 ceapă 2 ouă 250 g smântână 2 linguri făină piper
sare 1 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembu
25 January 2011
O
retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov,
cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor
de scortisoara si seminte de chiminon. preparat specific malaezian
Ingrediente: 30 g ţelină 5 g ceapă verde 30 g morcov tăiat în bucăţi
mări 30 g cartofi tăiaţi în cuburi 5 g haşme…
Read more »
Read more »
Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi
25 January 2011
O reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi,
ceapa verde, morcovi, marar si leustean. Ingrediente : 3-4 cartofi 300 g
păstăi galbene 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 1 mână de aguridă
(struguri necopţi) 5-6 prune verzi 1 legătură mărar 1 legătură leuştean
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu carne
25 January 2011
O reteta de budinca din cartofi, carne de vita, smantana, ceapa, oua,
patrunjel si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 300 g carne de vită 50 ml
ulei 100 g smântână slabă 1 ceapă mică 2 ouă 3-4 fire de pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi
apoi…
Read more »
Read more »
Şniţele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor
25 January 2011
O reteta de snitele cu broccoli, cartofi, ardei gras, bulion, smantana,
unt, cascaval, boia si nucsoara. Ingrediente: 4-5 şniţele de porc 800 g
cartofi 250 g broccoli 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben) 1
lingură bulion 250 g smântână 200 ml lapte 2 linguri unt 1 felie
caşcaval sare piper ulei boia…
Read more »
Read more »
Pălăriuţe cu frişcă
25 January 2011
O
reteta de desert cu unt, faina, oua, sare, caise confiate, zahar tos,
lichior de cafea si frisca. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 340 g
făină 8 ouă un vârf de linguriţă de sare 300 ml frişcă 100 g caise
cconfiate 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos 90 g făină două…
Read more »
Read more »
Legume coapte si marinate
25 January 2011
O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa,
usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine
coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de
usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Speli şi usuci…
Read more »
Read more »
Aripioare cu legume
25 January 2011
O reteta de aripioare de pui cu legume, conopida, ceapa, varza alba,
morcovi, telina, ardei gras, rosii, smantana, faina si patrunjel.
Ingrediente: 1/2 kg aripi de pui (sau 1-2 aripi de curcan) 2 cepe 200 g
conopidă 300 g varză albă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică
2 ardei graşi 4 roşii…
Read more »
Read more »
Rulouri de bacon cu ficăţei
25 January 2011
O
retete de rulouri de bacon cu ficatei de pui, rosii, ceapa, gogosari,
ardei gras, ardei iute, morcov, frunze de dafin, usturoi, vin alb sec,
pasta de tomate, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 16 felii de
bacon 300 g ficăţei de pui 6 roşii o ceapă doi gogoşari un ardei gras un
ardei iute…
Read more »
Read more »
Gogosele din caise
25 January 2011
O reteta de gogosele din caise, oua, biscuiti, zahar vanilat, unt.
Ingrediente : 500 g caise 2 ouă 10 linguri biscuiţi dulci măcinaţi 1
plic zahăr vanilat 100 g unt Mod de preparare: Speli caisele, le
cureţi de sâmburi şi le căleşti într-o tigaie uscată până se înmoaie,
lei apoi caisele de pe…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici
25 January 2011
O reteta de parjitura cu piersuici, faina, smantana, zahar, lichior de
fructe si gris. Ingrediente: 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi coajă
300 g făina 300 g smântână 1 plic praf de copt 100 g zahăr 1 ou 250 ml
lapte 1 lingură lichior de fructe 1 lingură griş Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Iepure pregătit săseşte
25 January 2011
O
reteta de iepure cu faina, zeama de carne, morcovi, telina, sare, piper
servita cu smantana. Ingrediente: un iepure două linguri de ulei o
lingură de făină un kg zeamă de carne două linguri de smîntînă zeama de
la o lămîie pentru baiţ: două pahare de apă o jumătate de pahar de oţet
doi morcovi…
Read more »
Read more »
Salată cu bacon
25 January 2011
O
reteta de salata cu bacon, branza rochefort, fulgi de migdale, miez de
nuca, unt, andive, marar, sare si piper. Se serveste cu sos de branza cu
andive Ingrediente: 300 g bacon feliat 400 g brânză Rochefort 25 g
fulgi migdale 100 g miez de nucă 200 g unt două andive salată verde
mărar sare…
Read more »
Read more »
Tocană de carne cu fructe
25 January 2011
O
reteta de tocana cu carne de vita, untura, ceapa, sare, piper, gutui,
dovleac, ananas, mere, scortisoara pisata si otet. Ingrediente: un kg
carne grasă de vită 4 linguri untură 4 cepe sare piper 3 gutui două
felii de dovleac 6 felii ananas din compot 4 mere 3 linguri de zahăr
pudră o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Supă de varză alba cu smantana
24 January 2011
O
reteta de supa de varza cu ceapa, morcov, telina, albitura, unt sau
margarina, paste fainoase, sare, tarhon sau chimen, patrunjel si
smantana. Ingrediente: varză albă 500 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină
şi albitură 100 g unt sau margarină 75 g supă 2 litri paste fainoase 100
g smântână 200 g sare…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez în sos iute – Laksa Penang
24 January 2011
O
reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta
de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de
ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas.
preparat specific malaiezian Ingrediente: 800 g paste Laksa (tăiţei de
orez) 600 g peşte lup de mare sau macrou 1.500 ml apă…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte afumat cu sos de mere
24 January 2011
O
reteta de salata cu peste afumat si masline negre, migdale, miez de
nuca, smantana, faina, unt, limete, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel si sos de mere. Ingrediente: dlouă fileuri de peşte afumat doi
morcovi 100 g măsline negre 50 g migdale 50 g miez de nucă 3 mere 100
ml smântână 20 g…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu sos de castraveti
24 January 2011
O
reteta de gogosare umpluti cu ciuperci, ardei capia, cuscus, ceapa,
marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4
gogoşari cruzi 300 g ciuperci 4 ardei capia 250 g cuşcuş o ceapă o
legătură de mărar 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare
piper smântână castraveţi verzi …
Read more »
Read more »
Gogoşi din mere
24 January 2011
O
reteta de gogosi din miere cu faina, zahar tos, oua, orez, mere, pudra
de scortisoara, sare, rodie, lamaie, inghetata si frisca. Ingrediente:
200 g făină 250 g zahăr tos 1.150 ml lapte dulce două ouă 230 g orez 4
mere 3 linguriţe de zahăr pudră o jumătate de linguriţă de pudră de
scorţişoară sare…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu salata din sfecla rosie
24 January 2011
O
reteta de frigarui de miel cu ardei gras, ceapa, slanina afumata,
usturoi, boia dulce, ardei iute, vin alb sec, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g carne de miel doi ardei graşi două cepe 200 g slănină
afumată o căpăţână de usturoi 250 ml apă o linguriţă de boia dulce un
ardei iute mic…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte cu sos de iaurt
24 January 2011
O
reteta de crochete de peste cu ceapa, morcov, cartof, oua, pesemt,
varza rosie, marar, limeta, sare, piper, ulei, iaur, mustar si cimbru.
Ingrediente: un kilogram fileuri peşte fără oase două cepe, un morcov,
un cartof, 4 oua, 100 g pesmet, o varză roşie, o legătură de mărar, o
limetă, sare, piper, ulei, iaurt, muştar,…
Read more »
Read more »
Cornuri cu cimbru
24 January 2011
O
reteta de cornuri cu faina, lapte, drojdie, branza de vaci, cascaval
afumat, unt, oua, sare, piper, zahar tos, branza cu mucegai, mozzarella
si o lingura de cimbru. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 25 g
drojdie 200 g brânză de vaci 300 g caşcaval afumat 200 g unt 3 ouă o
lingură…
Read more »
Read more »
Floricele cu cremă de alune
24 January 2011
O
reteta de fursecuri cu zahar tos, oua, faina, frisca, ciocolata neagra
pudra de scortisoare, praf de copt, nuca de cocos, lamaie, sare si crema
de alune. Ingrediente: zahăr tos două ouă 400 g făină 500 ml frişcă 300
g ciocolată neagră o linguriţă de pudră de scorţişoară o linguriţă de
praf de copt 100…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de mure
24 January 2011
O
reteta de rulada cu piept de pui si bacon, branza cu mucegai, smantana,
oua, pesmet, faina, cocaze rosii, frisca, sare, piper, ulei, salata
verde si sos de mure. Ingrediente: 4 piepturi de pui 8 felii de bacon 8
felii de brânză cu mucegai două linguri de smântână 3 ouă 150 g pesmet
50 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de văcuţă
24 January 2011
O
reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina,
albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de
lamaie si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne sau rasol de vită
450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei
gras 50 g…
Read more »
Read more »
Pizza cu sardine picante
24 January 2011
O
reteta de pizza cu faina, drojdie, sardine in sos tomat, ardei iute,
pasta de rosii uscate, fenicul, morcov, salata, parmezan, ulei de
masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie
250 ml apă două conserve de sardine în sos tomat un ardei iute două
linguri de pastă de roşii uscate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi cu sos de iaurt
24 January 2011
O
reteta de chiftelute de cartofi cu oua, sfecla rosie, cartofi, morcovi,
mustar, hrean, faina, iaurt, salata verde, sare, piper, busuioc uscat
si ulei. Ingrediente: 4 ouă 3 cartofi o sfeclă roşie mică un morcov o
linguriţă de muştar o linguriţă de hrean ras două linguri de făină 350
ml iaurt salată verde sare piper…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată cu ananas confiat si cafea granulata
24 January 2011
O
reteta de rulada cu ciocolata si oua, zahar, faina, cacao, praf de
copt, frisca, ciocolata, esenta de rom, cafea granulata, prune, ananas
confiat, unt si zahar vanilinat Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 120 g
făină 80 g cacao praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată esenţă
de rom o linguriţă…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ciuperci, maioneza, usturoi si verdeata
24 January 2011
O
reteta extrem de simpla de rosii umplute cu o pasta formata din
ciuperci, maioneza, usturoi, verdeata, sare si piper, decorata cu
masline negre si verdeata. Ingrediente: ciuperci (proaspete sau din
cutie) maioneza 5-6 catei de usturoi verdeata sare si piper Mod de
preparare: Ciupercile se spala si se curata, apoi se fierb 5…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu iaurt
24 January 2011
O
retete de supa de telina cu morcov, iaurt, rosii uscate, ceapa verde,
cimbru, marar, sare si piper. Se serveste cu crutoane sin paine
integrala. Ingrediente: două ţeline potrivite o rădăcină de pătrunjel un
morcov doi cartofi 300 ml iaurt 50 g roşii uscate o legătură de ceapă
verde o jumătate de pâine integrală o…
Read more »
Read more »
Salată de crevete şi legume
24 January 2011
O
reteta de salata cu creveti decorticati, broccoli, ceapa, pastarnac,
morcovi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, ulei, piper, sare si oregano.
Ingrediente: 400 g creveti decorticati 400 g broccoli o ceapă albă o
rădăcină de păstârnac doi morcovi un pachet de legume pentru wok ghimbir
ras un ardei iute 3 linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez prăjiţi cu vită – Kway teow Goreng
24 January 2011
O
reteta de taitei de orez prajiti cu carne de vita si creveti, spanac,
muguri de fasole, arpagic, usturoi, sos de stridii, sos de soia, ulei,
ardei iute si ceapa. preparat specific malaiezian Ingrediente: 800 g
tăieţei de orez 250 g crevete tigru 250 g carne vită 200 g spanac de apă
200 g muguri…
Plăcintă cu morcovi şi gutui
24 January 2011
O
reteta de placinta cu morcovi si faina, lapte, unt, zahar tos, oua,
sare, drojdie, gutui si pudra de scortisoara. Se serveste cu sos de
ciocolata. Ingrediente: 625 g făină 165 ml lapte dulce 100 g unt 200 g
zahăr tos 4 ouă sare 25 g drojdie doi morcovi 4 gutui două pliculeţe cu
zahăr…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu măsline
24 January 2011
O
reteta de tocanita de pui cu masline si ceapa, morcov, rosii, pasta de
tomate, pasta de ardei dulce, ardei gras, cimbru sare si piper. Se
serveste cu mamaliga sau castraveti murati Inrgediente: două piepturi de
pui două cepe un morcov 4 roşii două linguri de pastă de tomate o
lingură de pastă de ardei…
Read more »
Read more »
Blinele cu smantana si peste afumat
24 January 2011
O
reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt,
sare. Se serveste cu smantana si peste afumat. Inrgediente: 400 g făină
de grîu 400 g făină de secară 30 g drojdie 6 ouă 60 g smîntînă 80 g unt
sare Mod de preparare: Se pune făina într-o cratiţă şi…
Read more »
Read more »
Supă de iaurt cu castravete si nuci
24 January 2011
O
reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare,
ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte
un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar Mod de
preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie
castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu peşte
24 January 2011
O
reteta de salata de morcovi cu peste marinat si telina, ceapa, gulie,
varza alba, marar, portocala, masline feliate, sare, piper, ulei de
masline si otet de mere. Ingrediente: doi morcovi un sfert de ţelină o
ceapă albă o gulie un sfert de varză albă mărar o legătură de ceapă 75 g
măsline feliate o…
Read more »
Read more »
Cornuri cu legume
24 January 2011
O
reteta simpla de cornuri cu legume si faina, drojdie, unt, ardei capia,
varza alba, praz, zahar tos, oua, piper, sare, marar, patrunjel. Se
servesc cu salata de legume de sezon Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă
25 g drojdie 100 g unt doi ardei capia un sfert de varză albă un fir
de…
Read more »
Read more »
Cremă de orez cu piersici
24 January 2011
O
retete de crema de orez cu piersici si lapte, unt, mere, zahar
vanilinat, compot de piersici, pudra de scortisoara, ghimbir, pudra de
cuisoare, sare, frsica si menta. Ingrediente: 130 g orez un litru lapte
50 g unt un măr 80 g zahăr tos zahăr vanilinat un borcan de compot de
piersici 8 biscuiţi cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac
24 January 2011
O
retete de ciuperci umplute cu branza cu mucegai, spanac, ceapa, vin
alb, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper servita cu smantana si
mujdei. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 200 g brînză cu mucegai
200 g spanac congelat o ceapă 100 ml vin alb demisec doi căţei de
usturoi două linguri de miere două fire de…
Read more »
Read more »
Platou ţărănesc
24 January 2011
O
reteta de platou taranescu, cu muschi de porc afumat, ceapa, cascaval,
ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin.
Ingrediente: 500 g făină integrală de grau 375 ml apă 25 g drojdie 400 g
muşchi de porc afumat două cepe 400 g caşcaval două linguriţe de ulei o
linguriţă de sare fină…
Read more »
Read more »
Clătită cu peşte şi anşoa
24 January 2011
O
reteta de clatite cu lapte, fileuri de peste, ansoa in ulei picant,
ceapa, usturoi, rosii, otet de mere, sare, piper si marar. Servita cu
sos de rosii si marar presarat. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 300 g
făină 4 ouă două fileuri de peşte un borcănel de anşoa în ulei picant o
ceapă doi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu limete
24 January 2011
O
retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina,
praf de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se
serveste cu sos de limete sau sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahăr
tos 180 ml ulei 3 ouă 3 morcovi 4 piersici două limete 180 g făină un
pliculeţ cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu pastă de peşte
24 January 2011
O
reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana,
sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan. Ingrediente: 50 g parmezan
220 g făină 100 g unt 50 ml apă 300 g peşte afumat 300 g ciuperci o
ceapă albă 3 ouă 300 ml smîntînă sare piper un fir de rozmarin Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu frişcă
24 January 2011
O
reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea
solubila, pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe
confiate. Ingrediente: un litru lapte dulce 250 g făină 450 g zahăr tos
250 ml frişcă o linguriţă cafea solubilă un pachet de foitaj două
linguri de pudră de cacao o…
Read more »
Read more »
Cotlet de mistreţ cu ciuperci
24 January 2011
O
reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin
rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6
bucăţi cotlet de mistreţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g
ceapă 100 ml vin roşu 100 g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de
untură o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu sos de ceapă verde
23 January 2011
Ingrediente: 400 g tăiţei cu ou 200 g brînză feta 50 g parmezan 100 ml
ulei de măsline 200 ml smîntînă o lămîie o legătură de ceapă verde 50 g
măsline feliate 200 g roşii cherry sare piper pătrunjel roşii uscate în
ulei sos iute Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Pui cu mămăligă
23 January 2011
O
reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina,
limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga. Ingrediente: un pui
potrivit de mare o ceapă doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 300 g
kaizer 100 ml ulei 200 ml vin alb 300 g mălai un litru apă o lingură de
făină…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu sos de usturoi
23 January 2011
O
reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune,
branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de
mere, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 andive o salată albă o salată
roşie o lămîie 50 g alune 200 g brînză de capră o ceapă albă o căpăţînă
de usturoi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu kaizer
23 January 2011
O
reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin
alb, unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc.
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi doi ardei capia 200 g orez 400 g
kaizer două fire de busuioc verde o ceapă 100 g parmezan 150 ml vin alb
demisec 50 g…
Read more »
Read more »
Sardine cu mămăligă
23 January 2011
O
reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin
alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei
capia copt taiat cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de
sardine 500 g ciuperci 350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4
căţei de usturoi două…
Read more »
Read more »
Paste cu fasole si carnati
23 January 2011
O
reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras,
seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu
branza de capra. Ingrediente: 300 g fasole albă 500 g paste 4 cîraţi
picanţi un ardei iute mic 500 g roşii un ardei gras o linguriţă de
seminţe de chimen doi căţei…
Read more »
Read more »
Supă de fazan cu găluşte de griş
23 January 2011
O
reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare
servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o
ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3
căţei de usturoi puţin mălai Mod de preparare: Fazanul se ţine
într-un loc răcoros cîteva…
Read more »
Read more »
Rulou a la Sighisoara
23 January 2011
O
reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc,
ciuperci, gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti.
Ingrediente: 100 g piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g
ciuperci 30 g gogosari murati sare piper Mod de preparare: Pieptul de
pui si muschiul de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de tarhon cu coaste
23 January 2011
O
reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina,
ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate
doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet
tarhon 300 g smîntînă Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o
oală de 10 litri,…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir
23 January 2011
O
reteta de legume la cuptor cu dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras,
ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi
si ghimbir Ingrediente: doi dovlecei o vînătă 500 g ciuperci doi ardei
capia un ardei gras două cepe 4 roşii o jumătate de linguriţă de pudră
de curry ulei de…
Read more »
Read more »
Pui cu bere blondă
23 January 2011
O
reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru,
rosii cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare
piper bere blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete
unt Mod de preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează
sau se dezosează.…
Read more »
Read more »
Frigărui de fructe
23 January 2011
O
retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei,
ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si
menta. Ingrediente: o jumătate de pepene roşu 500 g caise 500 g
struguri negri 200 g ciocolată neagră 100 îmi frişcă lichidă 100 g iaurt
o lămîie 100 ml rom două pliculeţe cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Salata rece cu paste, piept de pui, branza telemea si busuioc (video)
21 January 2011
Frangio na pucara
21 January 2011
O
reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin
de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez
Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de
arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două
linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu anşoa
21 January 2011
O
reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua,
patrunjel si lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g
caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două
legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o
lămîie unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu soia granule
21 January 2011
O
reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de
tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana.
Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g
orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două
linguri de făină sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Moda ceaiului în Europa
21 January 2011
Nimeni
nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară
care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al
şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai chinezesc, pe
care l-au vândut în Franţa şi Olanda, între timp, şi olandezii au
importat ceai japonez în colonia lor din Java, pe care şi…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu sos de căpşune
21 January 2011
O
reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de
lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie.
Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert
de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala
21 January 2011
O
retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar
vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g
drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410
g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de linguriţă
de sare…