marți, 19 februarie 2013

Retete de top #89


Retete de top:

Salata de cartofi cu muschi de vita uscat

28 January 2011
Salata de cartofi cu muschi de vita uscatO reteta de salata de cartofi cu telina, mere, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, rucola si muschid e vita uscat. Ingrediente: 750 g cartofi 150 ml supă 250 g tulpină de ţelină 2 mere dulci-acrişoare </ p muştar< de boabe lingură 1>4 linguri suc de lămâie sare piper 4 linguri ulei de…
Read more »

File de pui rafinat cu mango, chili si cocos

28 January 2011
File de pui rafinat cu mango, chili si cocosO reteta de file de pui cu ulei, sare, piper, seminte de susan, castravete, mango, chili rosu, lapte de cocos putin curry si suc de lamaie.  Ingrediente: 600 g file de pui 2 linguri ulei sare piper 1 lingură seminţe susan 1 castravete 1 mango copt 1 chili roşu 1 salată iceberg 100 ml lapte…
Read more »

Tort cu ananas, iaurt si blat de biscuit

28 January 2011
Tort cu ananas, iaurt si blat de biscuitO reteta de tort cu ananas, ou sare, faina, smantana fermentata, iaurt slab, foite de gelatina, frisca si bucati de ananas.  Ingrediente: 1 ou sare 40 g zahăr 40 g făină Umplutură: 200 g smântână fermentată 500 g iaurt slab (grăsime 1,5%) 160 g zahăr 10 foiţe de gelatină 200 ml frişcă 300 g bucăţi…
Read more »

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce

28 January 2011
Ciorba de cartofi cu costita si boia dulceO reteta de ciorba de cartofi cu costita, morcov, telina sau albitura, tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar verde. Ingrediente: morcov 50 g ţelină sau albitură 100 g cartofi 400 g tarhon 15 g costiţă 100 g ceapă 60 g o lin­gură de faină o linguriţă de boia de…
Read more »

Budinca de legume si sunca de Praga

28 January 2011
Budinca de legume si sunca de PragaO reteta de budinca cu sunca de Praga si cartofi, mazare, oua, smantana, ardei gras, unt si sare. Ingrediente: 5 cartofi 200 g mazare 200 g sunca de praga 4 oua 200 g smantana 1 ardei gras 1 lingura cu unt sare   Mod de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in apa cu sare. Cand…
Read more »

Chifteluţe picante pe pat de legume în stil oriental

28 January 2011
Chifteluţe picante pe pat de legume în stil orientalO reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in stil oriental. Ingrediente:  chifteluţe: 1 chiflă veche de 1 zi 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de ustu­roi 1/2 legătură pătunjel 500 g carne tocată, de vită 1 ou câte 1…
Read more »

Pasta de cartofi cu masline

28 January 2011
Pasta de cartofi cu maslineO reteta de pasta de cartofi cu masline verzi, unt, smantana, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de cartofi 1 linguri unt 200 g smantana 1 ceapa 200 g masline verzi rondele 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spala cartofii si pune-i la fiert in apa cu un praf de…
Read more »

Ardei umpluti cu pui si masline

28 January 2011
O reteta de ardei umplu cu piept de pui tocat, masline, ceapa, putin orez, ou, cascaval, marar, sare si piper.  Ingrediente: 10-12 ardei 800 g piept de pui tocat 200 g masline rondele 1 ceapa 1 cescuta de orez 1 ou 200 g cascaval marar sare piper   Mod de preparare: Intr-un cas­tron, amestecă bine…
Read more »

Tort uşor

28 January 2011
Tort uşorO reteta de tort uscor cu piscoturi, unt, fulgi de cocos, gelatina, crema de branza, iaurt slab, suc de lamaie, zahar, mango, suc multimitavine si o lingura de amidon. Ingrediente: 150 g pişcoturi 125 g unt 20 g fulgi de cocos 8 foiţe de gelatină 600 g cremă de brân­ză uşoară 300 g iaurt slab…
Read more »

Mere cu orez si sodou

28 January 2011
O reteta simpla de mere cu orez si orez, zahar, unt, scortisoara, pesmet, galbenusuri si lapte. Ingrediente: 750 g mere o ceaşcă orez 6 linguri zahăr două linguri unt scorţişoară puţin pesmet Şodou: două gălbe­nuşuri 4 linguri zahăr o ceaşcă lapte zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă, se taie felii subţiri.…
Read more »

Martas de pui

28 January 2011
  O reteta de martas de pui, ardei iute, untura, smantana, faina se serveste cald. Ingrediente : 1 pui de 1 kg 1 ardei iute 1 lingură untură 300-400 g smân­tână acrişoară 1 minut de făină (minutul înseamnă cât iei cu 3 degete) Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai puiul bucăţi potrivite astfel încât…
Read more »

Budinca cu amestec de carne

28 January 2011
Budinca cu amestec de carne  O reteta de budinca cu amestec de carne si oua, ceapa, pasta de tomate, cascaval, cartofi, margarina, lapte, patrunjel, marar, ulei sare si piper. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 3 oua 2 cepe 5 linguri de pasta de tomate 100 g cascaval 700 g cartofi 2 linguri cu margarina 200 ml lapte…
Read more »

Supa de fasole verde

28 January 2011
Supa de fasole verdeO retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare, knorr, smantana si o legatura de paturnjel. Ingrediente: fasole verde 400 g ceapă 60 g morcov şi albitură 100 g ulei 30 ml o lingură de faină roşii proaspete sau în bulion 200 g sare  knorr smântână 100 g o legă­tură mică…
Read more »

Sos alb suprem de peste

28 January 2011
O reteta de sos alb suprem de peste cu unt, faina, sare, piper alb, zeama de peste, doua galbenusuri, doua linguri de smantana si lamaie. Ingrediente: 60 g unt doua linguri faina sare piper alb 1.2 l zeama de peste doua galbenusuri doua linguri smantana 1/4 lamaie   Mod de preparare: Se face un rantas…
Read more »

Supa cu paste si sunca

27 January 2011
Supa cu paste si suncaO reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina, ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat. Ingrediente: 250 g fa­sole boabe 1 morcov 1 tulpi­nă de ţelină 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 cuişoare 1 foaie de dafin sare 100 g paste mici 8…
Read more »

Prăjitură cu coacăze si bezea

27 January 2011
Prăjitură cu coacăze si bezea  O reteta de prajitura cu coacaze rosii, bezea, miere, unt, oua, lapte, faina, zahar si praf de copt se serveste rece. Ingrediente: 2 linguri miere 120 g unt 4 ouă 3 linguri lapte 270 g făina 1 plic praf de copt sare 200 g zahăr 250 g coacăze roşii   Mod de preparare: Amesteci…
Read more »

Paste cu ardei

27 January 2011
Paste cu ardeiO reteta de paste late cu ardei gras, usturoi, sare, piper, ulei de masline, zahar, crema de branza si inele de arpagic. Ingrediente: 8 roşii 3 ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi 400 g paste late sare piper 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr 75 g cremă de brânză 2 linguri…
Read more »

Coronita cu mac

27 January 2011
Coronita cu mac  O reteta de coronita cu mac, faina, drojdie, oua, lapte, margarina, lapte praf si suc de lamaie se serveste rece. Ingrediente : 500 g făină 30 g drojdie 2 ouă 1 l lapte 60 g margarină 500 g mac 2 linguri lapte praf 100 g zahăr pudră 1-2 linguri suc de lămâie 1 lămâie…
Read more »

Friptură de vită cu găluşte de hrean

27 January 2011
Friptură de vită cu găluşte de hrean  O reteta de friptura de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet, vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin. Ingrediente : 1 kg pulpă de vită 1/2 kg ceapă 1/4 kg morcovi 2 linguri de oţet 1 pahar vin roşu 2 linguri zahăr 2 linguri unt foi de dafin cimbru rozmarin piper boabe Ingrediente…
Read more »

Plăcintă de peste cu ciuperci

27 January 2011
Plăcintă de peste cu ciuperci  O reteta de placinta cu peste, ciuperci, smantana, marar, unt, ou, sare si piper. Ingrediente:  1 pachet aluat congelat 3 bucăţi de macrou 500 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură mărar 1 lingură unt 1 ou sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl pui la fiert în apă…
Read more »

Paste cu ciuperci

27 January 2011
Paste cu ciuperci  O reteta foarte simpla de paste cu ciuperci,  sos rosii, ceapa si patrunjel se servesc calde. Ingrediente: 2 pachete fidea 1 ceapă medie sos de roşii 200 g ciuperci din conservă sau proaspete pătrunjel   Mod de preparare: Torni apă fier­binte peste fideaua şi o laşi aşa pentru 5 minute. între timp mărunţeşti ceapa,…
Read more »

Ruladă de spanac

27 January 2011
Ruladă de spanac  O reteta de rulada cu spanac, faina, cascaval si sare se serveste rece cu garnitura de pepene murat. Ingrediente: 300 g spanac 1 lingură făină 4 linguri telemea sau caşcaval ras sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Adaugi în piure ouăle bătute, uleiul, făina şi un praf de…
Read more »

Ruladă de miel cu muştar

27 January 2011
Ruladă de miel cu muştarO reteta de rulada din carne de miel, mustar, ceapa, patrunjel, morcov, radacina de patrunjel, ulei, unt, vin rosu, smantana si piper. Ingrediente :  4 felii carne de miel de 200 g fiecare 2 linguri muştar 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri ulei 30 g unt topit 150 ml…
Read more »

Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana

27 January 2011
Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantanaO reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente: ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g tarhon 25 g smân­tână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr  oţet după…
Read more »

Rulouri de miel cu maruntaie

27 January 2011
Rulouri de miel cu maruntaie  O reteta de rulouri din carne de miel, maruntaie de miel, ceapa verde, marar, patrunjel, cartofi, morcov, ciuperci, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de miel dezosată, măruntaiele unui miel (ficat, plămân, rinichi, inimă) 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi 1 morcov 5 ciuperci sare piper ulei…
Read more »

Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)

27 January 2011
Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)O reteta de tarta cu masline, peste sarat, pasta de tomate, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 foaie de aluat de foitaj umplutura: 150 g peste sarat ansoa sau sprot 150 g masline negre 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi 2 cepe 2 catei usturoi ulei de…
Read more »

Budinca din măruntaie de miel

27 January 2011
Budinca din măruntaie de miel  O reteta de budinca din maruntaie de miel, ceapa rosie, oua, cascaval, smantana, urda si piper. Ingrediente:  1/4 kg măruntaie de miel 2 cepe roşii 2 ouă + 1 ou pentru uns 2 linguri caşcaval ras 2 linguri smântână 100 g urdă sare piper   Mod de preparare: Opăreşti măruntaiele, le tai bucăţele şi…
Read more »

Sufleu de ouă

27 January 2011
Sufleu de ouă  O reteta usoara de sufleu de oua, lapte, unt, faina, cascaval si piper se serveste ca aperitiv. Ingrediente: 15 ouă 1 l lapte 3 linguri unt 5 linguri făină 3-4 linguri caşcaval sau telemea rasă sare piper   Mod de preparare: Fierbi 10 ouă şi când sunt gata, le treci sub un jet de…
Read more »

Miel cu verdeata

27 January 2011
Miel cu verdeata  O reteta de carne de miel, costita afumata, ceapa, usturoi, unt, verdeata, mustar, ou, piper si amidon . Ingrediente: 1 pulpa de miel 100 g costita afumata 3 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri unt 2 legături verdeaţă busuioc cimbru 1 lingură muştar 1 ou 2 roşii din bulion 1 lingură amidon sare…
Read more »

Miel cu busuioc si maioneza de usturoi

27 January 2011
Miel cu busuioc si maioneza de usturoi  O reteta gustoasa cu carne de miel, busuioc, maioneza de usturoi, vin alb, smantana, ulei si piper se poate servi alaturi un vin rosu. Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate 2 pahare vin alb 1 pahar smântână 4 căţei usturoi 2 linguri busuioc 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Cum se prepara Cocktail East India House (video)

27 January 2011
Cum se prepara Cocktail East India House (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail East India House
Read more »

Ruladă cu aluat congelat si carne tocată

27 January 2011
Ruladă cu aluat congelat si carne tocată  O reteta de rulada cu alut congelat, carne tocata, ceapa, oua, bulion, pesmet, unt si piper. Ingrediente: 3 cepe medii 750 g carne tocată 2 ouă 1 lingură bulion 2 linguri pesmet 7 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu carnea tocată, 1 ou,…
Read more »

Ciorbă de miel cu salată

27 January 2011
Ciorbă de miel cu salată  O reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel, leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte. Ingrediente:  500 g coaste de miel 2 salate 3 legături ceapă verde 2 legături pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură usturoi verde 3 ouă ulei oţet sare   Mod de preparare: Cureţi…

Medalioane de cod

27 January 2011
Medalioane de codO reteta de medalioane de cod, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Se serveste cu verdeata din belsug. Ingrediente: 1 cod 1 ceapa 2 rosii 3 catei de usturoi ulei de masline patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţă peştele şi spală-l bine în apă rece. îndepărtează pielea şi taie-l în bucăţi potrivite.…
Read more »

Sos vinegretă

27 January 2011
Sos vinegretăO reteta simpla de sos vinegreta cu ulei, mustar, otet, sare, ceapa verde, marar, patrunjel, capere si tarhon. Ingrediente: 50 g ulei o linguriţă muştar o lingură oţet sare un fir de ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 20 g capere o legătură tarhon   Mod de preparare: Ceapa, verdeaţa şi caperele se…
Read more »

Portofele cu ciuperci

27 January 2011
Portofele cu ciuperciO reteta simpla de pui cu ciuperci, ceapa, branza topita, supa de legume, unt, patrunjel si putina sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 6-7 ciuperci 1 ceapa mica 2 felii de branza topita 200 ml supa de legume 1 lingura unt patrunjel sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt împreună cu ciupercile curăţate…
Read more »

Tartine festive

27 January 2011
Tartine festive  O reteta de tartine cu covrigei, branza de vaci, unt, smantana, marar se servesc ca aperitiv. Ingrediente: 1 pachet covrigei aperitiv cu susan 100 g brânză de vaci 1 lingură unt 1 lin­gură smântână 1/2 legătură mărar sare   Mod de preparare: Freci brânza cu untul, smântână şi un praf de sare şi la…
Read more »

Ciocănele în aluat

27 January 2011
Ciocănele în aluat  O reteta de ciocanele de pui in aluat, albus, sare, piper, usturoi, ulei se servesc calde cu un pahar de vin alb. Ingrediente:  6 ciocănele de pui 1 pachet aluat congelat 1 albuş sare piper 4 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli ciocănelele şi le fierbi în apă cu sare. Cureţi…
Read more »

Shake de kiwi

27 January 2011
Shake de kiwiO reteta foarte simpla de shake de kiwi cu avocado, lapte rece, iaurt subtire si putina miere. Ingrediente: 1 kiwi 1 felie avocado 100 ml lapte rece 50 g iaurt subtire 1 lingurita miere   Mod de preparare: Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţiate cu ajutorul unui tel sau cu un mixer. Adaugă…
Read more »

Salata de cap de miel

27 January 2011
Salata de cap de miel  O reteta de salata de cap de miel, ceapa, morcov, radacina de pareunjel, ceapa verde, maioneza,oua si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 cap de miel cu gât 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 3 linguri maioneză 2 ouă zeamă de lămâie sare piper foi de…
Read more »

Peşte pane cu sos

27 January 2011
Peşte pane cu sosO reteta de peste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute, sare, piper si cascaval afumat. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g parmezan 50 g făină două ouă 200 ml smântână suc de lămâie coajă rasă de lămâie busuioc 100…
Read more »

Tartă cu carne de miel

27 January 2011
Tartă cu carne de miel  O reteta de tarta cu carne de miel, oua, ulei, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper se serveste calda. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 700 g carne de miel 2 felii pâine 2 ouă 1 lingură ulei 1 ceapă 1 căţel de usturoi nucşoară sare piper   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina…
Read more »

Budincă cu zahăr de palmier – Sago gula melaka

27 January 2011
Budincă cu zahăr de palmier – Sago gula melakaO reteta de budinca cu zahar de palmier si bobite de tapioca, sos de cocos, sare si sirop din zahar de palmier. preparat specific malaiezian  Ingrediente: 250 g bobiţe de tapioca, spălate şi scurse sos de cocos (prepa­rat din miezul de la o nucă de cocos, dat pe râzătoare – cam 450 g, amestecat cu…
Read more »

Salată de cartofi noi cu ceapa rosie

27 January 2011
Salată de cartofi noi cu ceapa rosieO reteta de salata de cartofi noi cu ceapa rosie si salata verde, sare, piper, ulei de masline, otet si mustar. Ingrediente: un kg de cartofi noi 300 g ceapă roşie o salată verde sare piper ulei de măsline oţet facultativ: muştar   Mod de preparare: Se aleg cartofi noi de mici dimensiuni, sănătoşi, se…
Read more »

Pui umplut cu spanac si măruntaie de miel

27 January 2011
Pui umplut cu spanac si măruntaie de mielO reteta de pui umplut cu spanac, maruntaie de miel, ceapa rosie, smantana, urda, vin alb, cimbru, busuioc si piper. Ingrediente:  1 piept de pui 200 g spanac 1/2 mărun­taie de miel 2 cepe roşii 2 linguri smântână 50 g urdă 1 pahar vin alb cimbru busuioc sare piper ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Penne alla carbonara

27 January 2011
Penne alla carbonaraO reteta de penne alla carbonara cu sare, slanina afumata, supa, ulei de masline, vin alb sec, oua, parmezan ras si piper. Ingrediente: 200 g penne (paste făinoase) sare 100 g slănină afumată („Parcetta") două linguri de supă ulei de măsline 75 ml vin alb sec două ouă 30 g parmezan ras piper proaspăt măcinat…
Read more »

Ciorbă de legume si crutoane

27 January 2011
Ciorbă de legume si crutoaneO retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin, sare, piper si paine neagra. Ingrediente: 500 g mazăre 200 g paste spirală 400 g ciuperci 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe o lingură de pastă de ardei…
Read more »

Desert de caise cu zmeură

27 January 2011
Desert de caise cu zmeură  O reteta de desert cu caise, zmeura, zahar, frisca, gelatina. Ingrediente: 1 kg caise 150 g zmeură 200 g zahăr 100 ml frişcă lichidă 2 plicuri gelatina   Mod de preparare: Speli caisele şi le pui pentru 2 minute în apă clocotită. Le scoţi, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi. Dizolvi…
Read more »

Supă Gulaş

27 January 2011
O reteta de supa gulas cu carne de vaca, ulei, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, chimen macinat, cartofi, ardei gras, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vacă 500 g ulei 70 ml ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de pastă de tomate un vârf…
Read more »

Sos chaud-froid alb

27 January 2011
O reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g gelatina   Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de pui,…
Read more »

Budincă de pui cu ardei gras

26 January 2011
Budincă de pui cu ardei gras  O reteta de budinca cu piept de pui, ardei gras, branza de vaci, cascaval, unt, rozmarin si piper. Ingrediente :  300 g piept de pui 600 g ardei graşi 250 g brânză de vaci 3 ouă 1 felie caşcaval 2-3 fire pătrunjel 80 g unt rozmarin sare piper vin   Mod de preparare: Tai…
Read more »

Supa simpla de perisoare

26 January 2011
Supa simpla de perisoareO retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne tocata de pui si vita…
Read more »

Biscuiţi cu sos de ciocolată

26 January 2011
Biscuiţi cu sos de ciocolatăO reteta de biscuiti cu sos de ciocolata si zahar tos, unt, oua, portocala, faina, praf de copt, sare, zahar vanilinat si ardei iute uscat. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g unt două ouă o portocală 550 g făină un pliculeţ praf de copt sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguriţe de pudră…
Read more »

Legume în foitaj

26 January 2011
Legume în foitaj  O reteta de legume in foitaj, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, dovlecei, vanata, piper si busuioc. Ingrediente: 1 pachet de aluat congelat 1 gălbenuş 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 dovlecei 1 vânătă sare piper ulei busuioc   Mod de preparare: Cureţi ardeii,…
Read more »

Ardei in sos alb

26 January 2011
Ardei in sos alb  O reteta cu ardei grasi rosi cu sos alb, unt, faina, lapte, cascaval si lamaie. Ingrediente: 12 ardei graşi roşii 100 g unt 2 lin­guri făină 500 ml lapte 100 g caşcaval 1 lămâie sare   Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă la flacără deschisă (nu în cuptor) şi când sunt gata,…
Read more »

Ciorbă cu fidea şi bacon

26 January 2011
Ciorbă cu fidea şi baconO reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un mor­cov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g bacon…
Read more »

Salată cu cleşti de crab

26 January 2011
Salată cu cleşti de crabO reteta de salata cu clesti de crab si varza alba, limeta, ulei de masline, zahar tos, sos de peste, sare, piper, seminte de susan, marar si stafide. Ingrediente: o varză albă mică 3 cartofi albi 500 g cleşti de crab o limetă două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos o…
Read more »

Ciorbă de dovlecei umpluţi

26 January 2011
Ciorbă de dovlecei umpluţi  O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper. Ingrediente:  1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură orez 1 felie de pâine 1 lingură…
Read more »

Ciupercă dulce

26 January 2011
Ciupercă dulceO reteta de prajitura cu faina alba, faina de grau integrala, fulgi de ovaz, lapte, oua, zahar tos, sare, unt drojdie, pudra de scortisoara, muguri de pin, coaja de lamaie, rahat si ciocolata. Ingrediente: 450 g făină albă 100 g făină de grâu integrală 100 g fulgi de ovăz 500 ml lapte 3 ouă 100…
Read more »

File de pui cu legume

26 January 2011
File de pui cu legumeO reteta de pui cu usturoi, ghimbir, ardei iute, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, oua, dovlecei, boabe de porumb, sos de soia, pudra de chimen, sare, piper si ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 5 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute o lămâie ceapă verde 50 g seminţe de…
Read more »

Somon cu ierburi

26 January 2011
Somon cu ierburiO reteta de fuleuri de somon cu fasole mange-tout, cartofi, branza de vaci, pesmet, oua, mix de salate, morcov, ierburi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 400 g fasole mange-tout 3 cartofi 200 g brânză de vaci două ouă 100 g pesmet un pachet mix de salate un morcov varză roşie oregano…
Read more »

Tartină cu usturoi

26 January 2011
Tartină cu usturoiO reteta de tartine cu usturoi si faina, drojdie, sare, zahar, branza de vaci, telemea, oua, mozzarella, porumb, pasta de rosii uscate, salata verde, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie sare zahăr ulei 150 ml apă 150 g brânză de vaci 100 g telemea două ouă 4 căţei de usturoi…
Read more »

Felii de vară cu fructe

26 January 2011
Felii de vară cu fructe  O reteta de placinta cu taietei, branza de vaci, oua, smantana, piersici, zahar si unt. Ingrediente: 100 g tăieţei 2 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 3 ouă 100 ml smântână 400 g piersici şi caise 3-4 linguri zahăr 100 g unt sau margarină sare   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în…
Read more »

Şniţele de vită cu sos de pătrunjel

26 January 2011
Şniţele de vită cu sos de pătrunjel  O reteta de snitele de vita cu sos de patrunjel, marar, otet, oregano, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8-10 şniţele de vită 200 ml ulei 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură oţet 4-5 căţei de usturoi oregano sare piper busuioc   Mod de preparare: Speli mărarul, îl tai mărunt şi-l ames­teci cu…
Read more »

Pizza cu aluat de cartofi si cu sunca si caşcaval

26 January 2011
Pizza cu aluat de cartofi si cu sunca si caşcaval  O reteta de pizza cu aluat de cartofi, sunca, cascaval, oua, rosii, ciuperci, masline si sare. Ingrediente: 3-4 cartofi 2 ouă 3 roşii 100 g şuncă afumată 100 g caşcaval o mână de ciuperci o mână de măsline sare piper 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, îi pasezi şi-i…
Read more »

Dulceata de dovlecei

26 January 2011
Dulceata de dovlecei  O reteta de dulceata de dovlecei, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu dovlecei tăiaţi cubuleţe 1 kg zahăr 300 ml apă 1 lămâie 2-3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi de seminţe, îi tai cubuleţe, îi pui în apă clocotită şi-i fierbi 5…

Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi – Mee goreng

26 January 2011
Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi – Mee gorengO reteta de taitei galbeni de grau condimentati si prajiti cu creveti decorticati, ulei, usturoi, sos de soia, cakamar, choi sun, muguri de fasole, sare, ardei iute si o ceapa tocata. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni din grâu 300 g creveti decorticati 125 ml apă 6 linguri de ulei doi căţei de…
Read more »

Tarte umplute cu spuma de coacaze

26 January 2011
Tarte umplute cu spuma de coacaze  O reteta de tarte umplute cu spuma de coacaze, unt, ou, faina si zahar. Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 130 ml apă Ingrediente spuma: 500 g coacăze 100 ml apă 150 g zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, oul, oţetul şi…
Read more »

Gartene cu sos de vinete

26 January 2011
Gartene cu sos de vinete  O reteta de gartene cu sos de vinete, ceapa, usturoi, morcovi, rosii, ciuperci, vin rosu, foi de dafin si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 3 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 10 roşii o mână de ciuperci albe 1 pahar de vin roşu 1 pahar supă de pui 1 foaie de dafin 100 g…
Read more »

Sufleu de zmeură

26 January 2011
Sufleu de zmeură  O reteta de sufleu de zmeura, zahar, lapte, faina, oua, unt si sare. Ingrediente:  1/2 kg zmeură 1/4 kg zahăr 1/2 ceaşcă lapte 1 lingură rasă făină 2 gălbenuşuri 3 albuşuri 2 linguriţe esenţă de rom 50 g unt sare   Mod de preparare: Pasezi zmeura, o stropeşti cu esenţa de rom şi o…
Read more »

Orez prăjit în stil malaezian – Jom Nasi Goreng

26 January 2011
Orez prăjit în stil malaezian – Jom Nasi GorengO reteta de orez prajit cu ardei iute, hasme, usturoi, fasole verde, ulei, anghinare, creveti, ceapa verde, frunze de coriandru si carne de pui. preparat specific malaiezian Ingrediente: 250 g orez spălat şi scurs 4 ardei iuţi proaspeţi tăiaţi bucăţi 4 haşme tocate un căţel usturoi tăiat în sferturi 80 g fasole verde 60 g…
Read more »

Ardei pane cu brânză si bere

26 January 2011
Ardei pane cu brânză si bere  O reteta de ardei pane cu branza de vaci, oua, bere blonda, ardei gras si salata. Ingrediente: 150 g făină 4 ouă 150 ml bere blondă 10 ardei graşi mici 200 g brânză de vaci ulei salată   Mod de preparare: Amesteci făina cu două ouă, un vârf de sare şi berea şi laşi…
Read more »

Roşii umplute cu oua si caşcaval

26 January 2011
Roşii umplute cu oua si caşcaval  O reteta simpla de rosii umplute cu oua, cascaval, unt, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 6 roşii 150 g caşcaval 3 ouă 25 g unt sare piper ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai un căpăcel, le scoţi miezul, le presari cu sare şi le laşi să…
Read more »

Friptură în foi de varză

26 January 2011
Friptură în foi de varză  O reteta de friptura din cotlet de porc, foi de varza, ceapa, carnati afumati, carne tocata si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 1 ceapă 300 g carne tocată de porc 200 g cârnaţi afumaţi 1 varză 2 căni de supă sare piper ulei   Mod de preparare: Tai felii cotletul…
Read more »

Cinkaluk

26 January 2011
CinkalukUn preparat popular, întâlnit în satele din Malaiezia cu crevete, sare, orez fiert, ceapa esalota, chilii si  suc de lamaie. preparat specific malaiezian Crevetele se spală în apă de mare, după care se scurge. Se pune sare şi se adaugă puţin orez fiert. Ameste­cul se toarnă într-un borcan. Se aco­peră şi se lasă patru săptămâni…
Read more »

Conopidă aşezată

26 January 2011
Conopidă aşezată  O reteta de conopida, carne de vita, orez, smantana, ceapa, pesmet si boia. Ingrediente :  1/2 kg carne de vită 1 kg cono­pidă 200 g orez 250 g smântână 1 ceapă 3-4 linguri pesmet sare boia ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti împreună cu ceapa tocată şi…
Read more »

Prăjitură cu zmeură

26 January 2011
Prăjitură cu zmeură  O reteta de parjitura cu zmeura, oua, zahar, gelatina, branza dulce si frisca. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 20 g gelatină 300 g brânză dulce 100 g zahăr pudră 400 g zmeură 400 g frişcă bătută   Mod de preparare: Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece. Baţi…
Read more »

Tartă cu roşii

26 January 2011
Tartă cu roşii  O reteta de tarta cu rosii, cartofi, unt, oua, piper, lapte si cimbru. Ingrediente aluat : 4 cartofi 50 g unt 2 ouă 1 Iinguriţă nucşoară rasă sare piper Ingrediente umplutură: 4 roşii 4 ouă+2 gălbenuşuri 450 ml lapte 100 g caşcaval 25 g unt cimbru sare Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu…
Read more »

Chec de dovlecei cu pui

26 January 2011
Chec de dovlecei cu pui  O reteta de chec cu dovlecei, piept de pui, tarhon, dovlecei, oua, cascaval, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 200 g piept de pui 4 fire tarhon 2 dovlecei 3 ouă 150 g făină 1 plic praf de copt 100 ml ulei de măsline 100 ml lapte 100 g caşcaval sare piper  …
Read more »

Supă de Gris cu unt si patrunjel tocat

26 January 2011
O reteta foarte simpla de supa de gris cu unt, sare si patrunjel verde tocat. Ingrediente: supă 2 1 4-5 linguri de gris unt 25 g sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pune supa la fiert. Când începe să fiarbă, se toarnă grisul sub formă de ploaie, se amesteca continuu şi se fierbe 5-6…
Read more »

Musaca de vinete opărite si cartofi

26 January 2011
Musaca de vinete opărite si cartofi  O reteta de musaca de vinete oparite, cartofi, smantana, cascaval, carne de vita si oua. Ingrediente: 3 vinete 3-4 linguri smântână o felie de caşcaval sare piper 8 cartofi 500 g carne de vita 4 oua   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele fără să le cureţi de coajă, le opăreşti câteva…
Read more »

Roşii sîrbeşti la cuptor

26 January 2011
O reteta de rosii la cuptor cu pesmet, costita afumata, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g pesmet 250 g costiţă afumată 100 g unt 1,500 kg roşii sare piper o linguriţă de unt o legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Intr-un vas uns cu grăsime se aranjează roşiile curăţate de pieliţe şi…
Read more »

Salata cu fidea

26 January 2011
Salata cu fidea  O reteta simpla de salata cu fidea, smantana, rosii, sunca, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 50 g smântână 2 roşii 100 g şuncă presată 2 linguri maio­neză sare piper fidea   Mod de preparare: Pui fideaua într-un castron cu apă fiartă pentru 4-5 minu­te, timp în care dai roşiile decojite pe râzătoare. Tai şunca…
Read more »

Tartă cu mure si scortisoara

25 January 2011
Tartă cu mure si scortisoara  O reteta de tarta cu mure, scortisoara, unt, nuci, esenta de vanilie, faina si ou. Ingrediente: 150 g unt 150 g nuci 150 g zahăr 2 linguriţe esenţă de vanilie 150 g făină 1 ou 2 linguriţe scor­ţişoară 250 g mure 2 lin­guri zahăr pudră   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, oul,…
Read more »

Tort cu afine

25 January 2011
Tort cu afineO reteta de tort cu afine, oua, zahar, praf de copt, cacao, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente :  3 ouă 125 g + 3 linguri zahăr 50 g făină 50 g + 4 linguri amidon 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 200 g afine 500 g frişcă 2 pliculeţe zahăr vanilat 150 g…
Read more »

Crochete de gris cu carne

25 January 2011
Crochete de gris cu carne  O reteta de crochete de gris cu carne de vita, lapte, unt, ou si faina. Ingrediente: 100 g gris 300 ml lapte 160 g carne de vită fiartă 40 g unt 1 ou 20 g făină   Mod de preparare: Fierbi laptele cu grişul şi 10 g de unt până se îngroaşă, amestecând continuu…
Read more »

Salată de ardei cu sos de citrice si miere

25 January 2011
Salată de ardei cu sos de citrice si miere  O reteta de salata cu ardei gras, sos de citrice, miere, mustar, branza feta, masline negre si piper. Ingrediente:  3 ardei graşi divers coloraţi 2-3 fire de ceapă verde 2-3 linguriţe miere 1 lingură muştar 1 por­tocală 1 lămâie 300 g brânză feta 1 mână de măsline negre 4-5 linguri ulei de măsline sare…
Read more »

Ruladă cu cremă de zmeura

25 January 2011
Ruladă cu cremă de zmeuraO reteta de rulada cu crema de zmeura oua, faina, lamaie, zahar, frisca, mascarpone si  zahar vanilat. Ingrediente foaie:  3 ouă 60 g făină 1 lămâie 60 g zahăr Ingrediente cremă: 30 g zmeură 1 albuş 30 g zahăr 75 ml frişcă Ingrediente crema de decor: 200 g mascarpone 100 ml frişcă 2 gălbenuşuri 40…
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel

25 January 2011
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor din carne de pui si vitelO reteta simpla de chiftelute la cuptor din carne de pui si vitel cu ceapa, cartof, ou, usturoi, sare, piper, patrunjel si faina. Ingrediente: chiftelute la cuptor piept de pui si de vitel- tocate impreuna o ceapa un cartof mediu un ou 4-5 catei de usturoi sare piper patrunjel faina   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Tartă cu mere si pere

25 January 2011
Tartă cu mere si pereO reteta de tarta cu mere, pere, faina, zahar, unt, ou, miere, lapte, lapte si lamaie. Ingrediente:  450 g făină 2 mere 2 pere 100 g zahăr cristale 200 g unt 1 ou 2 linguri miere 1 lingură lapte 2 linguri pesmet 4 linguri zahăr pudră 3 linguri zeamă de lămâie   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita

25 January 2011
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costitaO reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust. Ingrediente: supă 2 1 ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g salată verde 2-3 buc costiţă afumată sau kaizer 150 g 2 ouă smântână 100 g sare oţet după gust.…
Read more »

Cum se prepara: Salata de legume cu spanac (video)

25 January 2011
Cum se prepara: Salata de legume cu spanac (video)O reteta video foarte simpla de salata cu praz, rosii, gogosar, spanac, sare si ulei de masline.
Read more »

Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebus

25 January 2011
Tăiţei de orez proaspeţi in sos bogat – Mee rebusO reteta de taitei galbeni de grau cu mugurid e fasole, coriandru macinat, pasta de soia, supa de vita, cartof, rosii, ulei, ardei iute, hasme, usturoi, galangal, branza tofu, usturoi chinezesc si doua limete mici. preparat specific malaiezian Ingrediente: 500 g tăiţei galbeni de grâu 200 g muguri de fasole, două lin­guri de coriandru măcinat…
Read more »

Tort cu prune si brânză de vaci

25 January 2011
Tort cu prune si brânză de vaci  O reteta de tort cu prune, branza de vaci, zahar, portocala, piscoturi de sampanie, oua, scortisoara si frisca. Ingrediente:  1/2 kg prune 200 g + 4 linguri zahăr 2 portocale 1/4 kg brânză de vaci 250 g pişcoturi de şampanie 4 linguri făină 2-3 linguri zahăr pudră 4 ouă bicarbonat scorţişoară 200 g frişcă…
Read more »

Ciuperci umplute cu măsline şi praz

25 January 2011
Ciuperci umplute cu măsline şi prazO reteta de ciuperci umplu cu masline si praz si ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, curry, vin, ulei si cascaval. Ingrediente: 20 ciuperci 100 g măsline un praz o ceapă doi căţei de usturoi caşcaval sare piper cimbru curry 50 ml vin ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se călesc ceapa şi…
Read more »

Ciorbă de fasole verde

25 January 2011
Ciorbă de fasole verde  O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar, rosii, faina, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 morcovi 1 ceapă 80 g unt 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr 3 roşii 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, fasolea verde…
Read more »

Prăjitură cu afine

25 January 2011
Prăjitură cu afine  O reteta de prajitura cu afine, oua, margarina, faina, lamaie, zahar. Ingrediente: 4 ouă 1/2 pachet margarină 4 linguri zahăr 3 /4 cană făină 250 g afine 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi margarina şi albuşurile bătute spumă. Pui făina în ploaie, coaja rasă şi zeama de lămâie şi…
Read more »

Ciorba de fasole alba cu tarhon

25 January 2011
Ciorba de fasole alba cu tarhonO reteta de ciorba de fasole cu tarhon si ceapa, morcovi, telina, albitura, usturoi, costita afumata, rosii, pasta de tomate, sare, otet si marar sau patrunjel. Ingrediente: fasole albă 400 g; ceapă 60 g; morcov 100 g; ţelină şi albitură 100 g; tarhon 25 g; usturoi 25 g; costiţă afumată (opţional) 100 g; roşii proaspete…
Read more »

Supă de Chimen

25 January 2011
Supă de ChimenO reteta de supa de chimen cu unt, ulei sau margarina, faina, boia de ardei dulce, sare si crutoane de paine. Ingrediente: unt ulei sau margarină 50 g ceapă 60 g două linguri de făină supă 2 1 un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce un vârf de linguriţă de chimen măcinat sare…

Ardei umpluţi cu ciuperci si dovlecei, în sos alb

25 January 2011
Ardei umpluţi cu ciuperci si dovlecei, în sos alb  O reteta de ardei umpluti cu ciuperci, dovlecei, orez, rosii, ceapa, oua, faina, smantana si piper. Se serveste cu sos alb si verdeata tocata. Ingrediente: 8 ardei graşi 400 g ciuperci 2 dovlecei mici 3/4 cană orez 3 roşii 1 ceapă 2 ouă 250 g smân­tână 2 linguri făină piper sare 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembu

25 January 2011
Supă de coadă de vacă – Sop Ekor lembuO retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov, cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor de scortisoara si seminte de chiminon. preparat specific malaezian Ingrediente: 30 g ţelină 5 g ceapă verde 30 g morcov tăiat în bucăţi mări 30 g cartofi tăiaţi în cuburi 5 g haşme…
Read more »

Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi

25 January 2011
Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi  O reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi, ceapa verde, morcovi, marar si leustean. Ingrediente : 3-4 cartofi 300 g păstăi galbene 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 1 mână de agu­ridă (struguri necopţi) 5-6 prune verzi 1 legătură mărar 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »

Budincă de cartofi cu carne

25 January 2011
Budincă de cartofi cu carne  O reteta de budinca din cartofi, carne de vita, smantana, ceapa, oua, patrunjel si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 300 g carne de vită 50 ml ulei 100 g smântână slabă 1 ceapă mică 2 ouă 3-4 fire de pătrun­jel sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi apoi…
Read more »

Şniţele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor

25 January 2011
Şniţele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor  O reteta de snitele cu broccoli, cartofi, ardei gras, bulion, smantana, unt, cascaval, boia si nucsoara. Ingrediente:  4-5 şniţele de porc 800 g cartofi 250 g broccoli 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben) 1 lingură bulion 250 g smântână 200 ml lapte 2 linguri unt 1 felie caşcaval sare piper ulei boia…
Read more »

Pălăriuţe cu frişcă

25 January 2011
Pălăriuţe cu frişcăO reteta de desert cu unt, faina, oua, sare, caise confiate, zahar tos, lichior de cafea si frisca. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 340 g făină 8 ouă un vârf de linguriţă de sare 300 ml frişcă 100 g caise cconfiate 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos 90 g făină două…
Read more »

Legume coapte si marinate

25 January 2011
Legume coapte si marinate  O reteta de legume coapte, marinate, rosii, ardei gras, vinete, ceapa, usturoi, ulei de masline, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii bine coapte, dar tari 6 ardei graşi roşii şi verzi 3 vinete 5 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi usuci…
Read more »

Aripioare cu legume

25 January 2011
Aripioare cu legume  O reteta de aripioare de pui cu legume, conopida, ceapa, varza alba, morcovi, telina, ardei gras, rosii, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg aripi de pui (sau 1-2 aripi de curcan)  2 cepe 200 g conopidă 300 g varză albă 2 morcovi 1 rădăci­nă pătrunjel 1 ţelină mică 2 ardei graşi 4 roşii…
Read more »

Rulouri de bacon cu ficăţei

25 January 2011
Rulouri de bacon cu ficăţeiO retete de rulouri de bacon cu ficatei de pui, rosii, ceapa, gogosari, ardei gras, ardei iute, morcov, frunze de dafin, usturoi, vin alb sec, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 16 felii de bacon 300 g ficăţei de pui 6 roşii o ceapă doi gogoşari un ardei gras un ardei iute…
Read more »

Gogosele din caise

25 January 2011
Gogosele din caise  O reteta de gogosele din caise, oua, biscuiti, zahar vanilat, unt. Ingrediente :  500 g caise 2 ouă 10 linguri biscuiţi dulci măcinaţi 1 plic zahăr vanilat 100 g unt   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le căleşti într-o tigaie uscată până se înmoaie, lei apoi caisele de pe…
Read more »

Prajitura cu piersici

25 January 2011
Prajitura cu piersici  O reteta de parjitura cu piersuici, faina, smantana, zahar, lichior de fructe si gris. Ingrediente: 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi coajă 300 g făina 300 g smântână 1 plic praf de copt 100 g zahăr 1 ou 250 ml lapte 1 lingură lichior de fructe 1 lingură griş   Mod de preparare:…
Read more »

Iepure pregătit săseşte

25 January 2011
O reteta de iepure cu faina, zeama de carne, morcovi, telina, sare, piper servita cu smantana. Ingrediente: un iepure două linguri de ulei o lingură de făină un kg zeamă de carne două linguri de smîntînă zeama de la o lămîie pentru baiţ: două pahare de apă o jumătate de pahar de oţet doi morcovi…
Read more »

Salată cu bacon

25 January 2011
Salată cu baconO reteta de salata cu bacon, branza rochefort, fulgi de migdale, miez de nuca, unt, andive, marar, sare si piper. Se serveste cu sos de branza cu andive Ingrediente: 300 g bacon feliat 400 g brânză Rochefort 25 g fulgi migdale 100 g miez de nucă 200 g unt două andive salată verde mărar sare…
Read more »

Tocană de carne cu fructe

25 January 2011
O reteta de tocana cu carne de vita, untura, ceapa, sare, piper, gutui, dovleac, ananas, mere, scortisoara pisata si otet. Ingrediente: un kg carne grasă de vită 4 linguri untură 4 cepe sare piper 3 gutui două felii de dovleac 6 felii ananas din compot 4 mere 3 lin­guri de zahăr pudră o linguriţă de…
Read more »

Supă de varză alba cu smantana

24 January 2011
Supă de varză alba cu smantanaO reteta de supa de varza cu ceapa, morcov, telina, albitura, unt sau margarina, paste fainoase, sare, tarhon sau chimen, patrunjel si smantana. Ingrediente: varză albă 500 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g unt sau margarină 75 g supă 2 litri paste fainoase 100 g smântână 200 g sare…
Read more »

Tăiţei de orez în sos iute – Laksa Penang

24 January 2011
Tăiţei de orez în sos iute – Laksa PenangO reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas. preparat specific malaiezian Ingrediente: 800 g paste Laksa (tăiţei de orez) 600 g peşte lup de mare sau macrou 1.500 ml apă…
Read more »

Salată cu peşte afumat cu sos de mere

24 January 2011
Salată cu peşte afumat cu sos de mereO reteta de salata cu peste afumat si masline negre, migdale, miez de nuca, smantana, faina, unt, limete, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si sos de mere. Ingrediente: dlouă fileuri de peşte afumat doi morcovi 100 g măsline negre 50 g migdale 50 g miez de nucă 3 mere 100 ml smântână 20 g…
Read more »

Gogoşari umpluţi cu sos de castraveti

24 January 2011
Gogoşari umpluţi cu sos de castravetiO reteta de gogosare umpluti cu ciuperci, ardei capia, cuscus, ceapa, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4 gogoşari cruzi 300 g ciuperci 4 ardei capia 250 g cuşcuş o ceapă o legătură de mărar 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper smântână castraveţi verzi  …
Read more »

Gogoşi din mere

24 January 2011
Gogoşi din mereO reteta de gogosi din miere cu faina, zahar tos, oua, orez, mere, pudra de scortisoara, sare, rodie, lamaie, inghetata si frisca. Ingrediente: 200 g făină 250 g zahăr tos 1.150 ml lapte dulce două ouă 230 g orez 4 mere 3 linguriţe de zahăr pudră o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară sare…
Read more »

Frigărui de miel cu salata din sfecla rosie

24 January 2011
Frigărui de miel cu salata din sfecla rosieO reteta de frigarui de miel cu ardei gras, ceapa, slanina afumata, usturoi, boia dulce, ardei iute, vin alb sec, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne de miel doi ardei graşi două cepe 200 g slănină afumată o căpăţână de usturoi 250 ml apă o linguriţă de boia dulce un ardei iute mic…
Read more »

Crochete de peşte cu sos de iaurt

24 January 2011
Crochete de peşte cu sos de iaurtO reteta de crochete de peste cu ceapa, morcov, cartof, oua, pesemt, varza rosie, marar, limeta, sare, piper, ulei, iaur, mustar si cimbru. Ingrediente: un kilogram fileuri peşte fără oase două cepe, un morcov, un cartof, 4 oua, 100 g pesmet, o varză roşie, o legătură de mărar, o limetă, sare, piper, ulei, iaurt, muştar,…
Read more »

Cornuri cu cimbru

24 January 2011
Cornuri cu cimbruO reteta de cornuri cu faina, lapte, drojdie, branza de vaci, cascaval afumat, unt, oua, sare, piper, zahar tos, branza cu mucegai, mozzarella si o lingura de cimbru. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte dulce 25 g drojdie 200 g brânză de vaci 300 g caşcaval afumat 200 g unt 3 ouă o lingură…
Read more »

Floricele cu cremă de alune

24 January 2011
Floricele cu cremă de aluneO reteta de fursecuri cu zahar tos, oua, faina, frisca, ciocolata neagra pudra de scortisoare, praf de copt, nuca de cocos, lamaie, sare si crema de alune. Ingrediente: zahăr tos două ouă 400 g făină 500 ml frişcă 300 g cioco­lată neagră o linguriţă de pudră de scorţişoară o linguriţă de praf de copt 100…
Read more »

Ruladă de pui cu sos de mure

24 January 2011
Ruladă de pui cu sos de mureO reteta de rulada cu piept de pui si bacon, branza cu mucegai, smantana, oua, pesmet, faina, cocaze rosii, frisca, sare, piper, ulei, salata verde si sos de mure. Ingrediente: 4 piepturi de pui 8 felii de bacon 8 felii de brânză cu mucegai două lin­guri de smântână 3 ouă 150 g pesmet 50 g…
Read more »

Ciorbă ardelenească de văcuţă

24 January 2011
Ciorbă ardelenească de văcuţăO reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei gras 50 g…
Read more »

Pizza cu sardine picante

24 January 2011
Pizza cu sardine picanteO reteta de pizza cu faina, drojdie, sardine in sos tomat, ardei iute, pasta de rosii uscate, fenicul, morcov, salata, parmezan, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 250 ml apă două conserve de sardine în sos tomat un ardei iute două linguri de pastă de roşii uscate…
Read more »

Chifteluţe de cartofi cu sos de iaurt

24 January 2011
Chifteluţe de cartofi cu sos de iaurtO reteta de chiftelute de cartofi cu oua, sfecla rosie, cartofi, morcovi, mustar, hrean, faina, iaurt, salata verde, sare, piper, busuioc uscat si ulei. Ingrediente: 4 ouă 3 cartofi o sfeclă roşie mică un morcov o linguriţă de muştar o lin­guriţă de hrean ras două linguri de făină 350 ml iaurt salată verde sare piper…
Read more »

Ruladă de ciocolată cu ananas confiat si cafea granulata

24 January 2011
Ruladă de ciocolată cu ananas confiat si cafea granulataO reteta de rulada cu ciocolata si oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, frisca, ciocolata, esenta de rom, cafea granulata, prune, ananas confiat, unt si zahar vanilinat Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 120 g făină 80 g cacao praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată esenţă de rom o linguriţă…
Read more »

Rosii umplute cu ciuperci, maioneza, usturoi si verdeata

24 January 2011
Rosii umplute cu ciuperci, maioneza, usturoi si verdeataO reteta extrem de simpla de rosii umplute cu o pasta formata din ciuperci, maioneza, usturoi, verdeata, sare si piper, decorata cu masline negre si verdeata. Ingrediente: ciuperci (proaspete sau din cutie) maioneza 5-6 catei de usturoi verdeata sare si piper   Mod de preparare: Ciupercile se spala si se curata, apoi se fierb 5…
Read more »

Supă de ţelină cu iaurt

24 January 2011
Supă de ţelină cu iaurtO retete de supa de telina cu morcov, iaurt, rosii uscate, ceapa verde, cimbru, marar, sare si piper. Se serveste cu crutoane sin paine integrala. Ingrediente: două ţeline potrivite o rădăcină de pătrunjel un morcov doi cartofi 300 ml iaurt 50 g roşii uscate o legătură de ceapă verde o jumătate de pâine integrală o…
Read more »

Jamie Oliver in America 2 (video)

24 January 2011

Salată de crevete şi legume

24 January 2011
Salată de crevete şi legumeO reteta de salata cu creveti decorticati, broccoli, ceapa, pastarnac, morcovi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, ulei, piper, sare si oregano. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 400 g broccoli o ceapă albă o rădăcină de păstârnac doi morcovi un pachet de legume pentru wok ghimbir ras un ardei iute 3 linguri de sos de…
Read more »

Tăiţei de orez prăjiţi cu vită – Kway teow Goreng

24 January 2011
Tăiţei de orez prăjiţi cu vită – Kway teow GorengO reteta de taitei de orez prajiti cu carne de vita si creveti, spanac, muguri de fasole, arpagic, usturoi, sos de stridii, sos de soia, ulei, ardei iute si ceapa. preparat specific malaiezian  Ingrediente: 800 g tăieţei de orez 250 g crevete tigru 250 g carne vită 200 g spanac de apă 200 g muguri…

Plăcintă cu morcovi şi gutui

24 January 2011
Plăcintă cu morcovi şi gutuiO reteta de placinta cu morcovi si faina, lapte, unt, zahar tos, oua, sare, drojdie, gutui si pudra de scortisoara. Se serveste cu sos de ciocolata. Ingrediente: 625 g făină 165 ml lapte dulce 100 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă sare 25 g drojdie doi morcovi 4 gutui două pliculeţe cu zahăr…
Read more »

Tocăniţă de pui cu măsline

24 January 2011
Tocăniţă de pui cu măslineO reteta de tocanita de pui cu masline si ceapa, morcov, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei gras, cimbru sare si piper. Se serveste cu mamaliga sau castraveti murati Inrgediente: două piepturi de pui două cepe un morcov 4 roşii două linguri de pastă de tomate o lingură de pastă de ardei…
Read more »

Blinele cu smantana si peste afumat

24 January 2011
O reteta de blinele cu faina de greu, faina de secara, drojdie, oua, unt, sare. Se serveste cu smantana si peste afumat. Inrgediente: 400 g făină de grîu 400 g făină de secară 30 g drojdie 6 ouă 60 g smîntînă 80 g unt sare   Mod de preparare: Se pune făina într-o cratiţă şi…
Read more »

Supă de iaurt cu castravete si nuci

24 January 2011
Supă de iaurt cu castravete si nuciO reteta de supa de iaurt foarte simpla cu castravete, nuci, lapte, sare, ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar   Mod de preparare: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se taie castravetele în cubuleţe foarte mici…
Read more »

Salată de morcovi cu peşte

24 January 2011
Salată de morcovi cu peşteO reteta de salata de morcovi cu peste marinat si telina, ceapa, gulie, varza alba, marar, portocala, masline feliate, sare, piper, ulei de masline si otet de mere. Ingrediente: doi morcovi un sfert de ţelină o ceapă albă o gulie un sfert de varză albă mărar o legătură de ceapă 75 g măsline feliate o…
Read more »

Cornuri cu legume

24 January 2011
Cornuri cu legumeO reteta simpla de cornuri cu legume si faina, drojdie, unt, ardei capia, varza alba, praz, zahar tos, oua, piper, sare, marar, patrunjel. Se servesc cu salata de legume de sezon Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt doi ardei capia un sfert de varză albă un fir de…
Read more »

Cremă de orez cu piersici

24 January 2011
Cremă de orez cu piersiciO retete de crema de orez cu piersici si lapte, unt, mere, zahar vanilinat, compot de piersici, pudra de scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, sare, frsica si menta. Ingrediente: 130 g orez un litru lapte 50 g unt un măr 80 g zahăr tos zahăr vanilinat un borcan de compot de piersici 8 biscuiţi cu…
Read more »

Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanac

24 January 2011
Ciuperci umplute cu branza cu mucegai si spanacO retete de ciuperci umplute cu branza cu mucegai, spanac, ceapa, vin alb, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper servita cu smantana si mujdei. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 200 g brînză cu mucegai 200 g spanac congelat o ceapă 100 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi două linguri de miere două fire de…
Read more »

Platou ţărănesc

24 January 2011
Platou ţărănescO reteta de platou taranescu, cu muschi de porc afumat, ceapa, cascaval, ulei, sare, seminte de chimen, busuioc verde, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 500 g făină integrală de grau 375 ml apă 25 g drojdie 400 g muşchi de porc afumat două cepe 400 g caşcaval două linguriţe de ulei o linguriţă de sare fină…
Read more »

Clătită cu peşte şi anşoa

24 January 2011
Clătită cu peşte şi anşoaO reteta de clatite cu lapte, fileuri de peste, ansoa in ulei picant, ceapa, usturoi, rosii, otet de mere, sare, piper si marar. Servita cu sos de rosii si marar presarat. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 300 g făină 4 ouă două fileuri de peşte un borcănel de anşoa în ulei picant o ceapă doi…
Read more »

Prăjitură cu limete

24 January 2011
Prăjitură cu limeteO retete de prajitura cu limete si ulei, oua, morcovi, piersici, faina, praf de copt, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si sare. Se serveste cu sos de limete sau sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahăr tos 180 ml ulei 3 ouă 3 morcovi 4 piersici două limete 180 g făină un pliculeţ cu…
Read more »

Tarte cu pastă de peşte

24 January 2011
Tarte cu pastă de peşteO reteta de tarte cu faina, unt, peste afumat, ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, rozmarin presarata cu parmezan. Ingrediente: 50 g parmezan 220 g făină 100 g unt 50 ml apă 300 g peşte afumat 300 g ciuperci o ceapă albă 3 ouă 300 ml smîntînă sare piper un fir de rozmarin   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu frişcă

24 January 2011
Prăjitură cu frişcăO reteta de prajitura cu frisca si lapte, faina, zahar tos, cafea solubila, pudra de cacao, foitaj, ananas un strop de sare si fructe confiate. Ingrediente: un litru lapte dulce 250 g făină 450 g zahăr tos 250 ml frişcă o lin­guriţă cafea solubilă un pachet de foitaj două linguri de pudră de cacao o…
Read more »

Cotlet de mistreţ cu ciuperci

24 January 2011
O reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez. Ingrediente: 6 bucăţi cotlet de mis­treţ 20 g făină 100 g untură 300 g ciuperci 100 g ceapă 100 ml vin roşu 100 g smîntînă o legătură de mărar 3 linguri de untură o ceaşcă…
Read more »

Tăiţei cu sos de ceapă verde

23 January 2011
Tăiţei cu sos de ceapă verde  Ingrediente: 400 g tăiţei cu ou 200 g brînză feta 50 g parmezan 100 ml ulei de măsline 200 ml smîntînă o lămîie o legătură de ceapă verde 50 g măsline feliate 200 g roşii cherry sare piper pătrunjel roşii uscate în ulei sos iute   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă…
Read more »

Pui cu mămăligă

23 January 2011
Pui cu mămăligăO reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina, limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga. Ingrediente: un pui potrivit de mare o ceapă doi căţei de usturoi 500 g ciuperci 300 g kaizer 100 ml ulei 200 ml vin alb 300 g mălai un litru apă o lingură de făină…
Read more »

Salată de andive cu sos de usturoi

23 January 2011
Salată de andive cu sos de usturoiO reteta de salata de andive cu salata alba, salata rosie, lamaie, alune, branza de capra, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, otet de mere, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 andive o salată albă o salată roşie o lămîie 50 g alune 200 g brînză de capră o ceapă albă o căpăţînă de usturoi…
Read more »

Pilaf cu kaizer

23 January 2011
Pilaf cu kaizerO reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin alb, unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc. Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi doi ardei capia 200 g orez 400 g kaizer două fire de busuioc verde o ceapă 100 g parmezan 150 ml vin alb demisec 50 g…
Read more »

Sardine cu mămăligă

23 January 2011
Sardine cu mămăligăO reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de sardine 500 g ciuperci 350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4 căţei de usturoi două…
Read more »

Paste cu fasole si carnati

23 January 2011
Paste cu fasole si carnatiO reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras, seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu branza de capra. Ingrediente: 300 g fasole albă 500 g paste 4 cîraţi picanţi un ardei iute mic 500 g roşii un ardei gras o linguriţă de seminţe de chimen doi căţei…
Read more »

Supă de fazan cu găluşte de griş

23 January 2011
Supă de fazan cu găluşte de grişO reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi. Ingrediente: un fazan o ceapă un morcov o jumătate de ţelină o legătură de pătrunjel sare griş 3 căţei de usturoi puţin mălai   Mod de preparare: Fazanul se ţine într-un loc răcoros cîteva…
Read more »

Rulou a la Sighisoara

23 January 2011
Rulou a la SighisoaraO reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, ciuperci, gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti. Ingrediente: 100 g piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g ciuperci 30 g gogosari murati sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui si muschiul de…
Read more »

Ciorbă de tarhon cu coaste

23 January 2011
Ciorbă de tarhon cu coasteO reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri,…
Read more »

Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

23 January 2011
Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbirO reteta de legume la cuptor cu dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi si ghimbir Ingrediente: doi dovlecei o vînătă 500 g ciuperci doi ardei capia un ardei gras două cepe 4 roşii o jumătate de linguriţă de pudră de curry ulei de…
Read more »

Pui cu bere blondă

23 January 2011
O reteta de pui cu foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii cherry, lamaie si unt. Ingrediente: pulpe de pui foi de dafin sare piper bere blondă coriandru roşii cherry suc de mere lămîie sau limete unt   Mod de preparare: Se iau nişte pulpe grase de pui, se porţionează sau se dezosează.…
Read more »

Frigărui de fructe

23 January 2011
Frigărui de fructeO retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei, ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si menta.  Ingrediente: o jumătate de pepene roşu 500 g caise 500 g struguri negri 200 g ciocolată neagră 100 îmi frişcă lichidă 100 g iaurt o lămîie 100 ml rom două pliculeţe cu…
Read more »

Cum se prepara: Salata rece cu paste, piept de pui, branza telemea si busuioc (video)

21 January 2011

Frangio na pucara

21 January 2011
Frangio na pucaraO reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două linguri de coniac…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu anşoa

21 January 2011
Cartofi gratinaţi cu anşoaO reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel si lamaie.   Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămîie unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare:…
Read more »

Ardei umpluti cu soia granule

21 January 2011
Ardei umpluti cu soia granuleO reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper ulei…
Read more »

Moda ceaiului în Europa

21 January 2011
Moda ceaiului în EuropaNimeni nu ştie cu certitudine dacă Portugalia sau Olanda a fost prima ţară care a adus ceaiul în Europa. La începutul secolului al şaptesprezecelea, portughezii au importat în Lisabona ceai chinezesc, pe care l-au vândut în Franţa şi Olanda, între timp, şi olandezii au importat ceai japonez în colonia lor din Java, pe care şi…
Read more »

Gogoşi cu sos de căpşune

21 January 2011
Gogoşi cu sos de căpşuneO reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate de…
Read more »

Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala

21 January 2011
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocalaO retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410 g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de lin­guriţă de sare…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro