Retete de top:
Cocktail Bossa Nova
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari,
suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl
Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola Mod de preparare:
Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi
lungi. Amestecam in…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu legume
27 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte,
cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare
si chimen. Ingrediente: 3 pahare boabe linte 4 cartofi 4 morcovi 2 cepe
1 ceşcuţă ulei 1 legătură pătrunjel suc de lămâie ienibahar sare şi
chimen, după gust Mod de preparare: Lintea…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui
27 May 2011
O
reteta simpal si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa
verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet
si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe
verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4
linguri ulei 600 g file…
Read more »
Read more »
Vinete cu carnaciori
27 May 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi,
ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant.
Ingrediente: 3 vinete 2 ardei graşi 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare 1
ceaşcă ulei 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare 2 linguriţe piper negru,
măcinat proaspăt 3 linguriţe sare 8 cârnăciori picanţi 10…
Read more »
Read more »
Somon umplut cu migdale
27 May 2011
O
reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file
de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa,
capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie,
albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline
pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file…
Read more »
Read more »
Torta real
27 May 2011
O
reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta
de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja
de lamaie. Ingrediente: 400 g pişcoturi 250 g prune uscate, fără
sâmburi, neafumate 3 ceşti apă rece 250 g zahăr câteva picături esenţă
portocale 1 lingură coniac 4 gălbenuşuri 4 ceşti lapte 2…
Read more »
Read more »
Unt cu leurdă
27 May 2011
Se
toacă 1 legătură leurdă şi se pasează cu mixerul împreună cu 1-2
linguri muştar, 2 linguri miez de nucă şi 3-4 linguri ulei de rapiţă. Se
înglobează 150 g unt moale, sare şi piper. Se serveşte cu pâine
integrală. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de dovleac
27 May 2011
O
reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt,
ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine
prajite in unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 8 linguri apă 2 linguriţe sare
3 linguri unt 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt 1/2 ceaşcă cu partea albă a
prazului tăiat mărunt 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Arawak Cream
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arawak Cream din: rom brun, cream sherry,
frisca lichida si angostura amaruie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl
Cream Sherry 3 cl frisca lichida 1 strop de Angostura amaruie Mod de
preparare: Amestecam ingredientele in mixer cu o lingura de gheata
zdrobita, la viteza redusa. Se serveste intr-o…
Read more »
Read more »
Salată de porumb cu maioneză
27 May 2011
O
reteta de salata de porumb cu maioneza din: porumb de lapte, rosii,
ulei, lamaie, oua, mustar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6
ştiuleţi de porumb de lapte 6 roşii 5 linguriţe ulei 1 lămâie mică 2 ouă
2 linguriţe muştar 2 inimi de salată verde sare şi piper, după gust Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt
27 May 2011
O
reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie,
cimbru, unt si sare de mare. Ingrediente: 8 cepe rosii medii cimbru
proaspat unt sare de mare Mod de preparare: Se curata primul strat de
foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea
drept in…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc in vin roşu
27 May 2011
O
reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc
de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin
rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi
de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2
linguriţe unt…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă
27 May 2011
O
reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare,
piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5
linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g
spaghettini 1…
Read more »
Read more »
Mere in sirop
27 May 2011
O
reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar.
Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de
sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă,
turnându-se…
Read more »
Read more »
Chefal roşu cu sos provensal
27 May 2011
O
reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec,
ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri
de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2
linguri ulei de măsline pentru sos: 2…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasa de portocale
27 May 2011
O
reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri,
vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g
zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul
de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se
amestecă într-un vas…
Read more »
Read more »
Coadă de viţel marinată în bere
27 May 2011
O
reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de
vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa,
morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice,
ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g
carne de la coada de viţel tânăr 500 g…
Read more »
Read more »
Chipolata
27 May 2011
O
reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate,
stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema
englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g
cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1
ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate pentru…
Read more »
Read more »
Zeamă de peşte
27 May 2011
O
reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste,
fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de
peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi
iute usturoi sare şi piper,…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei
27 May 2011
O
reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi,
ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt,
gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g
ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare
piper zahăr 2 linguri smântână 2 cepe…
Read more »
Read more »
Tocană de carne
27 May 2011
O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata,
ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g
untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare
şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Batista
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja
de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de
portocala Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand
Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si
printr-o strecuratoare de bar, turnam totul…
Read more »
Read more »
Bagheta simpla umpluta
26 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci,
carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe
100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze
de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii.
Condimenteaz-o…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu salvie
26 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda,
unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente:
200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2
frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală
bine frunzele de…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu smantana
26 May 2011
O
reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov,
marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si
sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7
linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie
zahăr şi sare, după gust Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paste simple cu legume
26 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras
galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si
cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben
200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan
sos bolognese 250 g mozarella cimbru…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu spanac
26 May 2011
O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare,
praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de
iaurt 1 linguriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt Ingrediente…
Read more »
Read more »
Cotlet delicios de porc cu visine
26 May 2011
O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata,
amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper.
Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată
1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4
linguri vin roşu 5 linguri…
Read more »
Read more »
Mistret la gratar cu visine confiate
26 May 2011
O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi,
sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb
si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2
linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ
dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin roşu…
Read more »
Read more »
Budinca de vanilie cu visine
26 May 2011
O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua,
baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente: 50 g unt 60
g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g
zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma
Mod…
Read more »
Read more »
Peşte cu mentă
26 May 2011
O
reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea
soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir,
boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar.
Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie un…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu prune uscate
26 May 2011
O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi,
faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivite 3 căţei
de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două
cuburi de supă concentrată…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)
26 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file
de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de
mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente:
file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar
vin ulei de masline salata verde sare piper …
Tocana gustoasă
26 May 2011
O
reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si
coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin,
marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g
carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă 100…
Read more »
Read more »
Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti
26 May 2011
O
reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca
de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu,
nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g
gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate
bucăţele…
Read more »
Read more »
Porkolt
26 May 2011
O
reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia
iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5
cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1
kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Budinca de piure cu rosii
26 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua,
unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii
mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de
preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de
sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu albitura
26 May 2011
O
reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi,
albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si
faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1
lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după
gust 250 g smântână 3 ouă…
Read more »
Read more »
Biriyani de peşte
26 May 2011
O
reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea
soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi,
ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de
scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este
făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a codului…
Read more »
Read more »
Dressing de leurdă
26 May 2011
Se
taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură
leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4
linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa
şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de
leurdă Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vareniche cu cartofi
26 May 2011
O
reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat,
cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si
smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă
bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei
şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine) 300…
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin si legume
26 May 2011
O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare,
usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere,
menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de
măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3
morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente sos:…
Read more »
Read more »
Sos solomaha
26 May 2011
O
reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte
300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei
sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra
flăcării de aragaz…
Read more »
Read more »
Ciorbă de crap cu pastarnac
26 May 2011
O
reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac,
frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare.
Ingrediente: 1 kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1
rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2
cepe sare, după gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu ceapă
25 May 2011
O
reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa,
unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin
de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ficatul şi…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu leurdă
25 May 2011
Se
amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper.
Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g
telemea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă
baghetă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pulpă de bou cu radicchio
25 May 2011
O
reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou,
radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei
extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de
bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de
radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Vareniche
25 May 2011
O
reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt,
sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2
ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se
face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin să…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate
25 May 2011
O
reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din:
cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune
uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1
ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g
kaizer taiat fasii 1 felie…
Read more »
Read more »
Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie
25 May 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din:
porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov,
telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi
şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de gâscă…
Read more »
Read more »
Şiş-Kebab de miel
25 May 2011
O
reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii,
ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa,
maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5
ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul
marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri supă…
Read more »
Read more »
Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli
25 May 2011
O
reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din:
broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de
pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g
broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi
300 g file de piept de…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec cu cartofi
25 May 2011
O
reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec,
cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de
berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt
sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine,
se curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bombay Punch
25 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de
portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de
grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de
portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie
1…
Read more »
Read more »
Măruntaie de miel
25 May 2011
O
reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina,
vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente:
măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4
căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după
gust Mod…
Read more »
Read more »
Peşte cu cartofi prăjiţi
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi,
ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan,
chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru
copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod
sau eglefin, cam 125 g fiecare 4 linguri…
Read more »
Read more »
Kebab Majestic
25 May 2011
O
reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare,
bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi,
cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g
pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper
alb, pisat 10 g sare 40…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii
25 May 2011
O
reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din:
rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si
smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1
legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2
linguri de smantana Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bragă
25 May 2011
O
reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500
g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas
cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine.
Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Zeghini
25 May 2011
O
reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si
ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui
amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se
serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o
cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai…
Read more »
Read more »
Tajin Maluska
25 May 2011
O
reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval,
parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare,
piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g
caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de
aluat 8 ouă 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tartă de legume cu brânză de capră
25 May 2011
O
reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de
foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline,
oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei
graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2
căţei de…
Read more »
Read more »
Peşte in sos roşu
25 May 2011
O
reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger,
ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă
ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă
sos picant 2 linguriţe vin roşu 2…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel
25 May 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din:
cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare,
piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi,
curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2
linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…
Read more »
Read more »
Pastă de curry
25 May 2011
O
reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen,
suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11
ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8
linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de
la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ravioli si chiftelute
25 May 2011
O
reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute
cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt
si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta 1
ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată
mixtă (sau amestec pentru mititei) sare…
Cocktail Don Frederico
25 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot
brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure.
Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop
de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete Mod de
preparare: se mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Friptură in sos tomat
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne,
castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou
si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3
linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă
bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă usturoi…
Read more »
Read more »
Cuburi de carne
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime,
morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina.
Ingrediente: 1 kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă
ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei
oţet din vin sare şi piper, după gust faină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)
25 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii
din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano,
cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata
cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper
Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare, apoi…
Read more »
Read more »
Cubuleţe din muşchi de vită
25 May 2011
O
reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei
gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei
vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită
tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce
1 ardei roşu, tăiat fideluţă…
Read more »
Read more »
Ton prăjit cu salsa de fasole neagră
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din:
fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru,
usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper
negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare
pentru salsa: 100 g boabe de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu usturoi verde
25 May 2011
O
reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi
verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si
sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri
ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe
faină…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă
24 May 2011
O
reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă
din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar,
otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de
vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei
de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion…
Read more »
Read more »
Peşte cu salsa caldă de ananas
24 May 2011
O
reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi
granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper
alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet
de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă
praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…
Read more »
Read more »
Ton inabuşit
24 May 2011
O
reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de
dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin
roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de
preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline.
După ce…
Read more »
Read more »
Stufat de mânzat
24 May 2011
O
reteta gustoasa de stufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina,
untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu,
ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de
dafin, cimbrisor, maghiran si sare. Ingrediente: 600 g pulpă de mânzat,
tăiată bucăţi 100 g slănină 50 g untură sau ulei 2 cătei de…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si sos
24 May 2011
O
reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi,
boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii,
patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g
fasole verde păstăi 4 dovlecei…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu sos
24 May 2011
O
reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc
de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline,
patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru.
Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă
sucul de la 1 lămâie 2 roşii…
Read more »
Read more »
Cocktail Beach
24 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Beach din: rom, lichio de menta, zeama de
lamaie si o filie de limeta. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl Creme de menthe
(lichior de menta) 1 cl zeama de lamaie o felie de limeta Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu cuburi de gheata romul, lichiorul de
menta…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din peşte si carne
24 May 2011
O
reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata,
cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si
stafide. Ingrediente: 500 g carne tocată 150 g cartofi noi 4 peşti
proaspeţi 2 cepe 50 g unt 250 g zahăr 1 lingură oţet din vin 4 linguri
bulion 1 lingură faină…
Read more »
Read more »
Cartofi caramel
24 May 2011
O
reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa.
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g zahăr 50 g unt 5 linguri apă Mod de
preparare: Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă
rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară
sosul…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
24 May 2011
O
reteta simpal de Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in
prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto,
sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra,
condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.
Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de
pui 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)
24 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui iute si gustos din: piept de
pui, ardei, rosii decojite, rosii cherry, praz, busuioc, patrunjel,
ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui ardei rosii decojite
rosii cherry praz busuioc patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Se taie un piept de pui in bucati mai…
Read more »
Read more »
Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin
24 May 2011
O
reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de
oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel,
cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1
vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel
1 lingură de cimbrişor…
Read more »
Read more »
Budincă de varză albă cu carne de miel
24 May 2011
O
reteta de budinca de varza alba cu carne de miel din: carne de miel,
varza alba, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
kg carne de miel 1 varză albă mare 1 lingura faina 50 g unt 1 legătură
pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Varza tăiată
mărunt…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Brum
24 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Brum din: rom brun, brandy, cassis,
suc de portocale si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl brandy 1,5 cl
Cassis 4 cl suc de portocale 1 cl zahar Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer, apoi se toarna
bautura intr-un pahar decorativ.…
Read more »
Read more »
Budincă de peşte afumat
24 May 2011
O
reteta gustoasa de budinca de peste afumat din: peste afumat, cartofi,
lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 peşti afumaţi 2 kg
cartofi noi 2 pahare lapte 1 legătură pătrunjel proaspăt sare şi piper,
după gust Mod de preparare: Peştele se dezosează, se curăţă de pieliţe,
cozi, capete şi aripioare şi se lasă o…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu bame
24 May 2011
O
reteta simpla de cotlete de miel cu bame din: cotlete de miel, bame,
ceapa, rosii, sare, ulei, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de
miel 500 g bame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper şi usturoi, după
gust Mod de preparare: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa
tăiată fideluţă.…
Read more »
Read more »
Calamar umplut
24 May 2011
O
reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere,
pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de
masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si
rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare
sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu nuci
24 May 2011
O
reteta simpla de salata de telina cu nuci din: miez de nuca, telina,
branza sarata, pasta de rosii, vin, sare, piper, mustar, ulei si salata
verde. Ingrediente: 250 g miez de nucă pisat 200 g ţelină 100 g brânză
sărată uscată 5 linguri maioneză 1 lingură pastă de roşii 1 lingură vin
sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline
24 May 2011
O
reteta de post delicioasa de spaghetti cu rosii, rucola si masline din:
spaghetti fara ou, rosii, busuioc, masline verzi, rucola, oregano, otet
balsamic, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 4×80
grame de spaghetti fara ou 5 rosii mici, decojite o mana de busuioc
proaspat o mana de masline verzi, fara samburi…
Read more »
Read more »
Porc cu mămăliguţă
24 May 2011
O
reteta de porc cu mamaliguta din: malai, apa, carne afumata de porc,
ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g
carne afumată de porc 2 cepe 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se prepară din mălai o mămăliguţă subţire, în care se
înglobează…
Read more »
Read more »
Creier de viţel pane
24 May 2011
O
reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa,
telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier
de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după
gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă
rece cu…
Read more »
Read more »
Hamburger cu ananas
23 May 2011
O
reteta gustoasa de hamburger cu anans din: carne tocata, ceapa, ananas,
cirese, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne
tocată 2 cepe 6 fetii de ananas din conservă 18 cireşe ulei pentru
prăjit salată verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cepele,
tocaţi-le, amestecaţi-le cu carnea şi faceţi hamburgeri. Turnaţi…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu fasole
23 May 2011
O
reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt,
ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina,
chimen, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită
100 g unt 3 cepe 3 căţei usturoi 7 roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi
1 ardei iute 500…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)
23 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata cu muschi de vita din: muschi
de vita, spanac, telina, salata verde, rosii cherry, ardei, rucola,
susan, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, zeama lamaie, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita spanac telina salta
verde rosii cherry ardei rucola susan miere sos soia…
Read more »
Read more »
Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii
23 May 2011
O
reteta de Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii din:
coada de peste calugar, creveti, usturoi, piure de ghimbir, ardei iute,
ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, rosii, seminte de
coriandru, usturoi, citronella, suc de lamaie verde si felii de lamaie
verde. Ingrediente: 1 bucată dinspre coadă de peşte-călugăr, cam 700…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii
23 May 2011
O
reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si
roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de
carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2
linguri ulei de măsline…
Viţel in sos
23 May 2011
O
reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi,
foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2
lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin…
Read more »
Read more »
Cocktail Cherry Rum
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry
herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca
lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
si se toarna impreuna…
Read more »
Read more »
Supă de carne de oaie, porc si pui
23 May 2011
O
reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de
oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de
porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde,
mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500
g antricoate 250 g carne de…
Read more »
Read more »
Salată vietnameză de peşte
23 May 2011
O
reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de
orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta
proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet
de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2
linguri alune crude, curăţate 2…
Read more »
Read more »
Supă andaluză
23 May 2011
O
reteta de supa andaluza din: rosii, ceapa, ardei gras, otet din vin,
masline, apa rece, ulei de masline, usturoi, paine, castraveciori
murati, rosii, crutoane de paine prajita, chimen, sare si piper.
Ingrediente: 500 g roşii 3 cepe mijlocii 3 ardei graşi, diferit coloraţi
3 linguri oţet din vin măsline 2 litri apă rece 3…
Read more »
Read more »
File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin
23 May 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin
din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de
visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2
legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar
5 linguri pesmet 500 g file de…
Read more »
Read more »
Sos pentru supe
23 May 2011
O
reteta simpla de sos pentru supe din: usturoi, sare, piper negru, ulei,
tomate, ceapa, ardei grasi, suc de lamaie si suc de portocale.
Ingrediente: 5 căţei usturoi 1 lingură sare 1 linguriţă rasă piper negru
măcinat 6 linguri ulei 1 ceaşcă tomate 1 ceapă mare 2 ardei graşi sucul
de la o jumătate de…
Read more »
Read more »
Piure de varza de Bruxelles
23 May 2011
O
reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi,
branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de
Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte
sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare
aproximativ 20 de…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu cimbru si chimion
23 May 2011
O
reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa,
cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni
usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de
la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc
într-un mojar din porţelan sau din lemn şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Nacional
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc
de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl
suc de limeta 1 cl zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu
cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky,
peste cuburi proaspete…
Read more »
Read more »
Budincă delicioasa de peşte
23 May 2011
O
reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de
dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde,
marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1
foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2
linguriţe pătrunjel verde tocat fin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)
23 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din:
sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin,
patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii
usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper Mod
de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe sardine…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor
23 May 2011
O
reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din:
creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de
masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez,
amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele
crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe de…
Read more »
Read more »
Tartine cu maioneză
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua
firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă
fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii
care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în
prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin. Se…
Read more »
Read more »
Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei
23 May 2011
O
reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi
ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras
rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi
galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Tartine cu caşcaval
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt,
cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras
roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi
pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat
gros de caşcaval ras şi deasupra…
Read more »
Read more »
Tartine cu branză şi costiţă
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt,
branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat.
Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau
castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se
ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită, una…
Read more »
Read more »
Cocktail Amber Glow Frappe
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de
limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin
3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un
mixer electric cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran
23 May 2011
O
reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare,
piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi,
cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg)
sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3
linguri ulei de măsline 600…
Read more »
Read more »
Tartine cu afumatură
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt,
afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură
(ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de
preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu
unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o felie…
Read more »
Read more »
Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere
23 May 2011
O
reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu,
ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie,
suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva
fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1
lingură ulei de măsline sare şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri in fulgi de cartofi
23 May 2011
O
reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi,
lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi
0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după
gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de
cartofi şi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan în manta afumată
23 May 2011
O
reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia,
piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei,
sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de
pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de
curcan 2 linguri miere 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Gustare ţărănească
23 May 2011
O
reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte,
carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1
ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar
proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de
coajă şi se taie în rondele ce se pun la…
Read more »
Read more »
Midii inăbuşite cu fenicul si vermut
22 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut
din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper
negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt
150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1
lingură pătrunjel proaspăt, tocat…
Read more »
Read more »
Budincă din chifle cu branză
22 May 2011
O
reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar
pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou.
Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr
pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g
zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Vinete cu migdale si boabe de rodie
22 May 2011
O
reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete,
rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2
lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri
pătrunjel verde tocat boabe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Pusser’s Painkiller
22 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop
de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese.
Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de
portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Ştevie cu ceapă călită
22 May 2011
O
reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa,
usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2
linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1
lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine
spălate şi fără codiţe, se…
Read more »
Read more »
Muhmmara
22 May 2011
O
reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar,
chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare.
Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare
miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale
22 May 2011
O
reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din:
scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de
vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc.
Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g
roşii 50 ml…
Read more »
Read more »
Limbă de vacă
22 May 2011
O
reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de
lamaie, coaja de portocala, zahar, hel, morcovi, patrunjel verde,
telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă
de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de
portocală 1 linguriţă rasă zahăr 1…
Read more »
Read more »
Creveţi
20 May 2011
O
reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama
de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare.
Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar
suc de lămâie zeama de la 0 portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4
linguri oţet 2…
Chiftele crude cu migdale
20 May 2011
O
reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa,
chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt.
Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1
linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei
iute 300 g migdale amare 100 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Beau Rivage
20 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec,
vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si
felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl
vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de
portocale…
Read more »
Read more »
Ouă cu ciuperci
20 May 2011
O
reteta simpla de oua cu ciuperci din: oua, unt, ciuperci, ceapa, sos
alb cu zeama de carne, smantana, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 12 ouă 100 g unt proaspăt 500 g ciuperci proaspete 1 ceapă
250 ml sos alb cu zeamă de carne 100 g smântâna 1 linguriţă pătrunjel 1
linguriţă mărar proaspăt…
Read more »
Read more »
Borş
20 May 2011
O
reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel,
varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata,
smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3
fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2
linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin 5…
Read more »
Read more »
Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie
20 May 2011
O
reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din:
bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii
cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de
vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru
si frunze de menta. Ingrediente: 200 g bulgur…
Read more »
Read more »
Vinete cu ardei si roşii
20 May 2011
O
reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa,
ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi,
diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi
piper, după gust Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Gulaş din muşchi de bou
20 May 2011
O
reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa
rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei
extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din
zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2
linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Ouă răscoapte
20 May 2011
O
reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata,
sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri
brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb
ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele.
Roşiile,…
Read more »
Read more »
Omletă cu peşte
20 May 2011
O
reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline
4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod
de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se
taie în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu cartofi la cuptor
20 May 2011
O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare,
piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper
cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce Mod de preparare:
Costiţele de miel…
Read more »
Read more »
Cocktail Habana Moon
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si
suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2
stropi de suc de limeta Mod de preparare: Se mixeaza bine
ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un
pahar de whisky,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)
19 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din:
patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi,
unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline
smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper Mod de
preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ 150…
Read more »
Read more »
Antricoate cu fructe
19 May 2011
O
reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate
de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar,
usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas
300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr
1 avocado 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Supă de lapte
19 May 2011
O
reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata,
orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt
160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă
Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei pahare…
Read more »
Read more »
Tortillas garnisite
19 May 2011
O
reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4
tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb
fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare …
Read more »
Read more »
Salată de portocale şi curcan fript
19 May 2011
O
reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de
curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze
de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente:
500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de
floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper negru…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe in frunze de spanac
19 May 2011
O
reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita,
frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare,
piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari
de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar
proaspăt 100 g…
Read more »
Read more »
Caesar salad cu pui afumat
19 May 2011
O
reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata,
piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin,
mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru.
Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată,
ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200 g…
Read more »
Read more »
Tocană de berbec cu legume
19 May 2011
O
reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste
de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii,
marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de
berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g
unt 100…
Read more »
Read more »
Aluat cu ceafă afumată
19 May 2011
O
reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba,
lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri
faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute.
Se scot,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)
19 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din:
piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga,
smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper.
Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz
mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper Mod de
preparare: Se ia…
Read more »
Read more »
Cocktail Finndinghi
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos,
suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom
brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de
maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas Mod de preparare:
Mixam bine…
Read more »
Read more »
Budincă cu migdale
19 May 2011
O
reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale
dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare.
Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură
suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de
preparare: Se amestecă, până se obţine o…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu rodie
19 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de
rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de
raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană de…
Read more »
Read more »
Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci
19 May 2011
O
reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata,
muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de
arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g
ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de
arahide sare …
Read more »
Read more »
Spată de miel
19 May 2011
O
reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de
portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg
spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt
proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper, după…
Read more »
Read more »
Carne cu platanos
19 May 2011
O
reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime,
vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen,
platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte
mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz,
înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600 g…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel
19 May 2011
O
reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din:
frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare,
piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2
fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g
ciuperci, de exemplu ghebe,…
Read more »
Read more »
Tortillas
19 May 2011
Tortillas sunt clătite subţiri preparate din făină de porumb,
foarte folosite în bucătăria mexicană şi în general în toată America
Centrală. Consumate în loc de pâine, se pot păstra şi o săptămână într-o
cutie închisă ermetic: va fi de ajuns să le încălziţi puţin în cuptor
înainte de a le aduce la…
Read more »
Read more »
Cocktail Jo’s Finest
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de
grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de
ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop
de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie
4 cl…
Read more »
Read more »
Salată de andive, pere şi Roquefort
19 May 2011
O
reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca,
pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin
alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3
andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1
linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe din carne de miel
19 May 2011
O
reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi
de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana,
unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de
viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt
zeama…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare şi paste
19 May 2011
O
reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii
proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti,
usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75
ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum
ar fi fusilli…