Retete de top:
Lasagna cu piept de pui
13 January 2011
Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci
proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar
apa 3-4 linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½
pachet de unt 1 lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1 ou…
Read more »
Read more »
Supă italiană de iarnă
13 January 2011
Ingrediente:
3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă
ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei
dacă se poate din sâmburi de măsline Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Read more »
Read more »
Varza acra cu afumatura si crenvusti
13 January 2011
O
reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza,
ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2
cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura Mod de preparare:
Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară
înainte sau doar…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pere si stafide
13 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de
fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat
scorţişoară 100 g pesmet Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă
şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafidele se pun la înmuiat
într-un vas cu lichior…
Read more »
Read more »
Macrou umplut
13 January 2011
Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o
frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii
uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper
ulei de masline salata verde Mod de preparare: Peştele se…
Read more »
Read more »
Supă cu ciuperci
13 January 2011
Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de
usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de
floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute Mod
de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Usturoiul se curăţă de foi…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciocolata si banane
13 January 2011
Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr
6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g
ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr
pudră cu aromă de vanilie 2 banane mari Mod de preparare: Amesteci
ciocolata cu biscuiţii daţi prin…
Read more »
Read more »
Rulouri de foitaj cu kaizer
13 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o
lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de
roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză
roşie Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura…
Read more »
Read more »
Tartă cu gem de prune
13 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de
gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o
jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de
nucă Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă într-un…
Read more »
Read more »
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc
13 January 2011
Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50
g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere
o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe
de floarea-soarelui Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă
şi seminţe, se…
Read more »
Read more »
Ficat de vitei cu ouă si cartofi
13 January 2011
Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau
telemea sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi
tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi
pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas
uns…
Read more »
Read more »
Cremă cu pepene roşu
13 January 2011
Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml
lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată
topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în
ciocolată Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie
alimentară şi se introduce la rece.…
Read more »
Read more »
Sufle cu sunca si ciuperci
13 January 2011
Ingrediente:
100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă
de unt 100 g făină 3-4 linguri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper
Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau
din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi…
Read more »
Read more »
Broccoli cu şuncă
13 January 2011
Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g
şuncă un avocado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei
de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare
piper mărar Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broccoli se
pun…
Read more »
Read more »
Salată chinezească cu tăiţei
13 January 2011
Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz
doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de
măsline Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce
fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii
şi…
Read more »
Read more »
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana
13 January 2011
Ingrediente:
500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte
degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi Mod de
preparare: Pui carnea la fiert în apă clocotită. Fiartă, o treci prin
maşină împreună cu pâinea înmuiată şi bine presată de apă. Amesteci…
Read more »
Read more »
Clătite cu icre negre si somon afumat
13 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de
vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper
busuioc ulei pentru uns sos de soia Mod de preparare: Ouăle se pun
într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi…
Read more »
Read more »
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane
13 January 2011
In
jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi
cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis
emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai,
modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au
elaborat propriul mod de…
Read more »
Read more »
Salată cu ciuperci şi tarhon
13 January 2011
Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline
negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper
ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie Mod de preparare:
Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline,…
Read more »
Read more »
Ciorba de carnati
13 January 2011
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g
smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să
fiarbă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe
apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare…
Read more »
Read more »
Biscuiţi din cereale
13 January 2011
Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de
cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă
de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei
migdale alune Mod de preparare: Untul se taie în…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de vinete cu chiftele
13 January 2011
Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe
doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet
ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de
preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea
de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata
13 January 2011
Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g
făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic
budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată
topping de ciocolată mentă Mod de preparare: Se amestecă bine cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Pizza cu avocado
13 January 2011
Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de
zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de
porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie
caşcaval Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un
castronel cu…
Read more »
Read more »
Budinca de mamaliga cu portocale
13 January 2011
Ingrediente:
110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de
fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare Mod de
preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de
lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui…
Read more »
Read more »
Frigărui cu chifteluţe de peşte
13 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă
pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o
lămâie salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel
şi ţelina se…
Read more »
Read more »
Placintele impaturite
13 January 2011
Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl
împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o
împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată
să se…
Read more »
Read more »
Papanasi din mamaliga
13 January 2011
Ingrediente:
200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru
papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare Mod de
preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce
sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi formezi
papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Read more »
Read more »
Pui cu prune uscate
13 January 2011
Ingrediente:
2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o
oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de
hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pui…
Read more »
Read more »
Creveţi în două culori cu legume
13 January 2011
Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume
congelate o linguriţă zahăr brun o linguriţă ghimbir tocat o linguriţă
sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de
soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii
ulei…
Read more »
Read more »
Chec cu legume si un strop de ghimbir
13 January 2011
Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă
150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt
foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare:
Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea
se pun la…
Read more »
Read more »
Sufle de fructe confiate
13 January 2011
Ingrediente:
60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de
fructe confiate pesmet Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi
untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci
cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă. Tragi…
Gogosele de cartofi cu cascaval
13 January 2011
Ingrediente
: 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru
prăjit sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi
fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în
strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin…
Read more »
Read more »
Desert cu nuca de cocos si stafide
13 January 2011
Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti
de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de
stafide 3 linguriţe de rom Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de
cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se
ia…
Read more »
Read more »
Supa de gris rumenit
13 January 2011
Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g
praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare Mod de
preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în apă
clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie
rumeneşti grişul, fără…
Read more »
Read more »
Cârnati cu ouă si legume la tigaie
12 January 2011
Ingrediente: 200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi
4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă
ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1
linguriţă cimbru 4 ouă Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai
cuburi şi îi…
Read more »
Read more »
Plachie de fasole verde cu lapte
12 January 2011
Ingrediente:
800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură
mărar Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi.
Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti împreună,…
Read more »
Read more »
Galuste cu malai si parmezan
12 January 2011
Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare
Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand
fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu smantana si chimen
12 January 2011
Ingrediente:
4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei
sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de
coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în
unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de…
Read more »
Read more »
Salată ţărănească
12 January 2011
Ingrediente : 1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1
ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet 1
legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi
10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în
bucheţele.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu biscuiţi
12 January 2011
Ingrediente
: 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă
măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1
linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g
biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Chec fără grăsime
12 January 2011
Ingrediente:
4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri
pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos.
Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi
amesteci cu o lingură de…
Read more »
Read more »
Ruladă din ouă cu orez
12 January 2011
Ingrediente
foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente
umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper
Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi
albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu
unt şi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu sos de roşii
12 January 2011
Ingrediente: 200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2
ouă 3 roşii Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un
praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se
îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit…
Read more »
Read more »
Pui marinat la gratar
12 January 2011
Ingrediente:
6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1
lingură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti
sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui
cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Read more »
Read more »
Găluşte cu pere şi alune
12 January 2011
Ingrediente:
500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g
alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară
3 linguri zahăr cristale sare Mod de preparare: Cureţi perele de
coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de…
Read more »
Read more »
Şniţele de caşcaval
12 January 2011
Ingrediente:
300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii
pâine uscată sare Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm
grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de
pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii o…
Read more »
Read more »
File de peste cu legume la cuptor
12 January 2011
Ingrediente:
1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g
slănină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei
Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină
şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu legume
12 January 2011
Ingrediente:
carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei
grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4
cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua
Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean
Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Read more »
Read more »
Chiftelute pane
12 January 2011
Ingrediente:
500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1
ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l
pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
12 January 2011
Ingrediente
: 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe
tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust Mod de
preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmuiat de seara până
dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o…
Read more »
Read more »
Panforte
12 January 2011
Ingrediente: 125 g migdale 75 g alune 235 g coajă de lămâie tocata 60 g
făină o linguriţă de scorţişoară măcinată o jumătate de linguriţă de
cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o
jumătate de linguriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de
piper alb măcinat 185 g de miere…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu branza
12 January 2011
Ingrediente:
4 vinete 1 dovlecel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză
sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu
sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi
dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au
răcit…
Read more »
Read more »
Cocktail cu 3 arome
12 January 2011
Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky
100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de
curacao Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky,
lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar
cu mare…
Read more »
Read more »
Risotto milanez
12 January 2011
Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran
75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio
120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă
Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »
Read more »
Portofele cu struguri
12 January 2011
Ingrediente
aluat : 400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei
sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de
esenţă de rom 150 g brânză de vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2
linguri ulei scorţişoară Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de făină…
Read more »
Read more »
Rulouri de ardei marinaţi
12 January 2011
Ingrediente:
4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru
sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar Mod
de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop
curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi cotoare…
Read more »
Read more »
Cocktail Curcubeu
12 January 2011
Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala
cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca
decor Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte
important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se
toarna sucul…
Read more »
Read more »
Piroşti cu brânză şi pate
12 January 2011
Ingrediente:
400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2
triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă
şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1
triunghi…
Read more »
Read more »
Conopidă cu pui si nucsoara
12 January 2011
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g
ciuperci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă
prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime Mod de preparare: Conopida
fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »
Read more »
Balmus
12 January 2011
Ingrediente:
400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi
mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi
brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un
platou…
Read more »
Read more »
Prăjitură caramel
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni
zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente
glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat
elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne de vita
12 January 2011
Ingrediente:
3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1
cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
roşie sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi
în apă clocotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »
Read more »
Răspândirea ceaiului în afara Chinei
12 January 2011
Ceaiul
a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această
perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în
Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în
Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani
mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mere
12 January 2011
Ingrediente:
1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie,
adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut
într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi
globuleţe cu lingura…
Pui picant cu legume de toamnă
12 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare
piper 1 legătură marar Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le
prăjeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii,
îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste
carne…
Read more »
Read more »
Salata cu legume si carne de vitel
12 January 2011
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g
caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdeaţă 4 linguri ulei 1 lingură
oţet sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe
foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legumele, le speli, apoi…
Read more »
Read more »
Crema din must si miez de nuca
12 January 2011
Ingrediente
: 1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă Mod de
preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine
concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă.
Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare.
Torni crema…
Read more »
Read more »
Piersici cu orez
12 January 2011
Ingrediente:
4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3
linguri zahăr + 4 linguri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr Mod de
preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se
răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci
un…
Read more »
Read more »
Ţuşpais cu carne de porc
12 January 2011
Ingrediente:
l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură
mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de
dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai
în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie) şi-l…
Read more »
Read more »
Crochete de carne cu ciuperci
12 January 2011
Ingrediente:
250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri
pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel Mod de
preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi
carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după
gust,…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin
12 January 2011
Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si
macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20
g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet Mod de preparare: Se sterge
carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit
foarte ascutit…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vinete si măsline
12 January 2011
Ingrediente:
500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g
caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper Mod de preparare:
Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de
sare. Obţii un aluat omogen pe care-l dai…
Read more »
Read more »
Cocktail englezesc
12 January 2011
Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml
sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru
ornat 3 lingurite miere Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de
portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva
minute să se…
Read more »
Read more »
Cosulete cu branza feta si icre de crap
12 January 2011
Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un
praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline
icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie
sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei Mod de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne
12 January 2011
Ingrediente:
300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1
gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1
lingură făină sare smântână pesmet Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos
12 January 2011
Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două
căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o
lingură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi se…
Read more »
Read more »
Bolinhos de Bacalhau
11 January 2011
Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două
linguriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel
proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi
fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica
3 ouă bătute spumă ulei Mod…
Read more »
Read more »
Platou asortat
11 January 2011
Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar
zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de
ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de
somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3
castraveciori acri marar Mod de…
Read more »
Read more »
Budinca de broccoli
11 January 2011
Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt
nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper Mod de preparare: Pui
broccoli la fiert în apă clocotită. Tot în apă clocotită pui roşiile,
le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi.
Scoţi broccoli fiert…
Read more »
Read more »
Orez cu legume, carnati si pasta de curry
11 January 2011
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov
mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel
supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente Mod de
preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de gutui si iaurt
11 January 2011
Ingrediente
: 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate
de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4
linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de
struguri Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile şi…
Read more »
Read more »
Budincă de spaghete cu vinete
11 January 2011
Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g
cascaval busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Cureti vinete, le
tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se
scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si
le tai…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de cacao şi cremă de prune
11 January 2011
Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri amidon 3 linguri
cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie
1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă :
750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300 ml…
Read more »
Read more »
Prăjitura celor mici
11 January 2011
Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1
lingura amoniac 600 g faina Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb
1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1
lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Adaugi…
Read more »
Read more »
Melci cu alune
11 January 2011
Ingrediente:
1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat
200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1
linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Freci untul şi zahărul,
adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina,…
Read more »
Read more »
Pere coapte cu sos de piersici
11 January 2011
Ingrediente
: 6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din
compot sau nectar 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de
lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara şi…
Read more »
Read more »
Struguri gratinaţi
11 January 2011
Ingrediente:
400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g
zahăr 1 lingură făină Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi
boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci
ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin,
laptele încălzit cu…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mac si pere
11 January 2011
Ingrediente
aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 linguri
zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml
lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş
4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g gem…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă
11 January 2011
Ingrediente:
700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat
250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu
cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat Mod de preparare:
Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi.…
Read more »
Read more »
Budincă de toamnă cu şuncă afumată
11 January 2011
Ingrediente:
3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g
smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care
o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii şi…
Read more »
Read more »
Tarte cu struguri
11 January 2011
Ingrediente
aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1
strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml
lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci
făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Legume cu brânză la cuptor
11 January 2011
O
reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu,
mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri
caşcaval ras 1 lingură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de
usturoi sare piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume cu cabanos
11 January 2011
O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei,
cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g
caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni
lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză Mod de preparare: Fierbi conopida în
apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile,
le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos alb…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)
11 January 2011
Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci
11 January 2011
Ingrediente:
100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1
linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri
zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare Mod de preparare: Freci 50 g
unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul şi…
Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune
11 January 2011
Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr
vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6
pişcoturi cu alune căpşuni Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă
cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a
răcit, se…
Read more »
Read more »
Vinete cu cârnati la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g
caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le
tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt
gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la fel…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu legume si lamaie
11 January 2011
Ingrediente:
1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2
felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare:
Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate,
ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi
pisaţi. După ce…
Read more »
Read more »
Cocktail Rooms Frappe
11 January 2011
Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr
brun gheaţă pisată Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua
solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza
paharului cu ciocolată rasă sau praf de ciocolată şi interiorul
paharului cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă
şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu vinete
11 January 2011
Ingrediente
: 1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt
1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le
tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se
scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii pe…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale
11 January 2011
Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar
o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o
capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o
lingurita de miere 100 g fulgi de migdale Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Risotto pescatore
11 January 2011
Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr
calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa
alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper Mod de preparare:
Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor
11 January 2011
Ingrediente
: 1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni
2 căţei de usturoi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei
sare piper Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei
pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie. înfigi…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu carne
11 January 2011
Ingrediente:
3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de
pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1
fir de pătrunjel verde sare ulei Mod de preparare: Coci ardeii pe o
tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi îi…
Read more »
Read more »
Ciorbă din Tara Moţilor
11 January 2011
Ingrediente:
1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2
linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza,
cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în alt…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui
11 January 2011
Ingrediente
blat: 200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2
pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1
plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1
plic gelatină (pentru închegat) 1 plic gelatină…
Read more »
Read more »
File de şalău cu sos de portocale
11 January 2011
Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de
zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper
boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat Mod de preparare: Se
stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3
linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze
de ţelină 250 g smântână sare piper Mod de preparare: Speli conopida
şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi…
Read more »
Read more »
Chiftelute la gratar
11 January 2011
Ingrediente:
100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1
cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat
împreună cu carnea de vită şi felia de pâine…
Read more »
Read more »
Vinete cu caşcaval la cuptor
11 January 2011
Ingrediente:
2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper Mod de preparare:
Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei,
la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă,
îl…
Read more »
Read more »
Cialada cu fructe şi cremă Chantily
11 January 2011
Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g
frisca 40 gr fructe de sezon Mod de preparare: Se amestecă untul,
făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10
minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se amestecă
până…
Read more »
Read more »
Tartă cu ton şi spanac
11 January 2011
Ingrediente
aluat: 200 g făină 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă apă rece sare
Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la
congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire
pătrunjel sau busuioc sare Mod de preparare: Faci o adâncitură în
mijlocul făinii şi…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc in aspic cu muraturi
11 January 2011
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere
un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5
morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor
Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune la…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si conopida
11 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se
poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin
sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti
într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust.
După…
Read more »
Read more »
Cocktail Fruit Frappe
11 January 2011
Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe
frişcă zahăr brun Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua,
îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu
topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează
cu o felie de lime şi una de portocală.
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu vinete
11 January 2011
Ingrediente:
2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei
de usturoi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le
prăjeşti în ulei încins.…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu brânză la cuptor
10 January 2011
Ingrediente:
4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g
margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie
sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi
făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi
făina dizolvată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si cremă de vanilie
10 January 2011
Ingrediente
: 2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1
plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de
lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet
margarină 200 g zahăr pudră 1 plic…
Read more »
Read more »
Obleti prajiti cu salata verde
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură
mărar 1/2 lămâie sare făină ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi
peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider
pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi
lase…
Read more »
Read more »
Apfeltorte (Tort de mere)
10 January 2011
Ingrediente:
2 ceşti făină 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2
linguriţe praf de copt 2/3 ceaşcă de lapte 4-5 mere Ingrediente
glazură: 1 ceaşcă zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt,
apoi adaugi untul şi laptele, frămânţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu sardine
10 January 2011
Ingrediente
aluat: 300 g făină 25 g drojdie 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente
umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin
alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru Mod de preparare: Dizolvi
drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua…
Read more »
Read more »
Tartine cu pastă de măsline
10 January 2011
Ingrediente:
500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci Mod de
preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi
apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine
scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu
pasta de…
Read more »
Read more »
Pui aromat la cuptor
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei
3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Speli
bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi
le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin
şi-l adaugi…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecel cu mărar
10 January 2011
Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1
legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât
să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina
cu…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură
verdeaţă ulei sare Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi
şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi
tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi
roşiile şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu mujdei
10 January 2011
Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 castraveţi căpăţână de usturoi
ulei oţet sare Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi
când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi
castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi
usturoiul, îl pisezi cu puţină sare, apoi…
Read more »
Read more »
Supă – cremă de legume cu frigănele
10 January 2011
Ingrediente:
4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde
congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de
o zi 2 ouă sare ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2
gogoşari şi rădăcina…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu ciocanele de pui
10 January 2011
Ingrediente:
8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4
cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in
fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie
cubulete, morcovul felii, iar ceapa
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
10 January 2011
Ingrediente:
200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă
corcoduşe 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o
scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci
morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe
jumătate…
Read more »
Read more »
Desert cu prune şi fulgi de orez
10 January 2011
Ingrediente:
10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune
tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom Mod de
preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de
rom şi-i laşi să se înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi
de…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu roşii la cuptor
10 January 2011
Ingrtediente:
4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1
căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru
busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le
decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2
linguri de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi
10 January 2011
Ingrediente
foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins
cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g
şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1
ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Ramos Fizz
10 January 2011
Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime Ingrediente: 75 ml gin 10
ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml
fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă
gazoasă) Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele,
excluzând apa gazoasă, în Boston…
Read more »
Read more »
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi
10 January 2011
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un
praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de
preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala,
apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »
Read more »
Galuste de capsuni in sos de cacao
10 January 2011
Ingrediente:
600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7
linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400
ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt
calzi, adaugi făina, un…
Read more »
Read more »
File de şalau in aspic cu legume
10 January 2011
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar
pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2
lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină Mod de preparare: Se spala
fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de iaurt şi vişine
10 January 2011
Ingrediente
blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g
iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g
vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat) …
Read more »
Read more »
Spuma de vanilie cu piure de portocale
10 January 2011
Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml
frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un
baton de vanilie 300 ml lapte Mod de preparare: Intr-o crăticioară de
un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos,
batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi nucă
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g
miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat
bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »
Read more »
Recado de adobo
10 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de
oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi
fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o
linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lingură de scorţişoară
măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »
Read more »
Snitel de cas
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet
ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de
clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii
de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu cârnaţi
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2
cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea, o
fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti
apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »
Read more »
Tort cu 3 creme de brânză si fructe
10 January 2011
Ingrediente
blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente
crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri
dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »
Read more »
Dovleac pane
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml
ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai
felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de
30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Latte
10 January 2011
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de
preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă
şi apoi spuma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va
strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »
Read more »
Chifteluţe din pate
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de
vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată
în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat.
Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel
10 January 2011
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti
black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de
preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă
consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider.
Creveţii se trag în tigaie…
Read more »
Read more »
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate
10 January 2011
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina
alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se filetează păstrăvul
proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de lamaie
10 January 2011
Ingrediente:
3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1
linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi
de 3-4 cm lungime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină
apă,…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu legume
10 January 2011
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie
caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură
pătrunjel sare piper ulei unt Mod de preparare: Speli bucăţile de
peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi
le presari…
Read more »
Read more »
Cocktail Elixir
10 January 2011
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green
Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml
sugar syrup Top-up soda Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în
paharul de shake, adăugaţi celelalte ingrediente excluzând apa gazoasă,
shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »
Read more »
Salata cu telemea si ardei iute
10 January 2011
Ingrediente:
2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g
brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1 lingură
suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »
Read more »
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
10 January 2011
Ingrediente
: 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4
linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de
preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l
apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…
Read more »
Read more »
Sufleu de mentă
10 January 2011
Ingrediente
: 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2
linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert
laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul
si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul
desfăcut în cele 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de carne cu maghiran
10 January 2011
Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1
lingură griş 1 morcov mic sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă
şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2
linguri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă din Tara Oaşului
10 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1
roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g
varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură
verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »
Read more »
Chec cu cireşe
10 January 2011
Ingrediente:
100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1
linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de
smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos
sare Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de dovleac
10 January 2011
Ingrediente
blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă:
500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături
esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă …
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
10 January 2011
O
reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi,
crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de
măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari,
tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mărar
10 January 2011
Ingrediente
: 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri
făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea
şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi
în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…