Retete de top:
Supă din coadă de bou
27 December 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1
lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru
şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din
ele deoparte. La…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
27 December 2010
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de
masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper
negru Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o
oală cu apă şi sare. In timpul acesta pune într-o tigaie uleiul,
smântână, oregano, piperul şi…
Read more »
Read more »
Crema de lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12
linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală
de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »
Read more »
Salată cu ficat de gâscă
27 December 2010
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2
arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g
ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă
fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g
zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale
200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de
preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul
vanilinat, 125 g…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010
Ingrediente:
3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina
un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de
preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se
pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă
roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de
cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l
mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
27 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă
albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust
Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute,
iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente
pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri
făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o
lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml
frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2
lămâi un pliculeţ…
Read more »
Read more »
Curcan cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel
mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de
preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de
fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele.
Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »
Read more »
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
27 December 2010
Ingrediente:
500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100
ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate
sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri
unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată
4…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de mango
27 December 2010
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri
oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C.
Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
27 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri
verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură
unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele.
Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele
părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »
Read more »
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
27 December 2010
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1
iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine
gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi
stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă
mierea deasupra, din loc în…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă în sos de vin roşu
27 December 2010
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2
crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1
lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov
verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de linte si orez
27 December 2010
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5
căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două
linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două
linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de
coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu ghimbir
27 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g
albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o
ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva
seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în
1,2 litri apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Friptura cu gust picant
27 December 2010
Ingrediente
: 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2 buc.
muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2
linguriţă unt sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt
boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită
prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »
Read more »
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
27 December 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g
amidon 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4
albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de
preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »
Read more »
Taitei de fasole cu pui
27 December 2010
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi
tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3
linguri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o
ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »
Read more »
Cornulete fragede cu bors
27 December 2010
Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă
lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar Mod de preparare: Se face un
aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie,
se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »
Read more »
Buseuri cu gem si frisca
26 December 2010
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente
aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu
rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare Mod de preparare:
Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2
ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon afumat cu smochine
26 December 2010
Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1
lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată
verde rucola chili pudră 1 lămâie mică Mod de preparare: Smochinele se
împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu
piper. Se…
Read more »
Read more »
Ruladă la tavă
26 December 2010
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1
căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă
de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon
1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »
Read more »
Indiana
26 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns
forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem
într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat.
Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le
punem peste gălbenuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »
Read more »
Bavarez de visine
26 December 2010
Ingrediente:
250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă Mod de
preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm
zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu zahărul.Fierbem
compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca
de obicei.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu frisca
26 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar apă
50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente
umplutura : frisca Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc.
Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la
roşu şi tăiem din…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume şi brânză de capră
25 December 2010
Ingrediente:
un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr
făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente
topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei
mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în
sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate
25 December 2010
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100
şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari
beţişoare pentru frigărui Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de
carne, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia de ardei
dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Read more »
Read more »
Carnati la tava cu piure si acritura
25 December 2010
Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de
vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald
Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un
prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle
şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Tocana cu carnati si vin rosu
25 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăiată bucăţele 225
g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin
roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de
cimbrişor Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »
Read more »
Prajitura cu vanilie
25 December 2010
Ingrediente
foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât
cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie
1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de
margarină Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »
Read more »
Nuci umplute cu rema
25 December 2010
Ingrediente
aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei
500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce,
1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de
margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi
cu praful de…
Crema de lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12
linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală
de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »
Read more »
Salată cu ficat de gâscă
27 December 2010
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2
arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g
ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă
fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g
zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale
200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de
preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul
vanilinat, 125 g…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010
Ingrediente:
3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina
un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de
preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se
pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă
roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de
cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l
mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
27 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă
albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust
Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute,
iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente
pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri
făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o
lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml
frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2
lămâi un pliculeţ…
Read more »
Read more »
Curcan cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel
mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de
preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de
fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele.
Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »
Read more »
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
27 December 2010
Ingrediente:
500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100
ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate
sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri
unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată
4…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de mango
27 December 2010
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri
oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C.
Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
27 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri
verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură
unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele.
Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele
părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »
Read more »
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
27 December 2010
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1
iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine
gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi
stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă
mierea deasupra, din loc în…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă în sos de vin roşu
27 December 2010
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2
crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1
lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov
verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de linte si orez
27 December 2010
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5
căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două
linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două
linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de
coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu ghimbir
27 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g
albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o
ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva
seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în
1,2 litri apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Friptura cu gust picant
27 December 2010
Ingrediente
: 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2 buc.
muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2
linguriţă unt sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt
boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită
prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »
Read more »
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
27 December 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g
amidon 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4
albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de
preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »
Read more »
Taitei de fasole cu pui
27 December 2010
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi
tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3
linguri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o
ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »
Read more »
Cornulete fragede cu bors
27 December 2010
Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă
lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar Mod de preparare: Se face un
aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie,
se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »
Read more »
Buseuri cu gem si frisca
26 December 2010
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente
aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu
rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare Mod de preparare:
Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2
ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon afumat cu smochine
26 December 2010
Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1
lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată
verde rucola chili pudră 1 lămâie mică Mod de preparare: Smochinele se
împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu
piper. Se…
Read more »
Read more »
Ruladă la tavă
26 December 2010
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1
căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă
de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon
1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »
Read more »
Indiana
26 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns
forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem
într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat.
Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le
punem peste gălbenuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »
Read more »
Bavarez de visine
26 December 2010
Ingrediente:
250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă Mod de
preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm
zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu zahărul.Fierbem
compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca
de obicei.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu frisca
26 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar apă
50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente
umplutura : frisca Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc.
Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la
roşu şi tăiem din…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume şi brânză de capră
25 December 2010
Ingrediente:
un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr
făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente
topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei
mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în
sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate
25 December 2010
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100
şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari
beţişoare pentru frigărui Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de
carne, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia de ardei
dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Read more »
Read more »
Carnati la tava cu piure si acritura
25 December 2010
Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de
vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald
Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un
prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle
şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Tocana cu carnati si vin rosu
25 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăiată bucăţele 225
g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin
roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de
cimbrişor Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »
Read more »
Prajitura cu vanilie
25 December 2010
Ingrediente
foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât
cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie
1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de
margarină Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »
Read more »
Nuci umplute cu rema
25 December 2010
Ingrediente
aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei
500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce,
1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de
margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi
cu praful de…
Read more »
Read more »
Cod prăjit cu sos de usturoi
25 December 2010
Ingrediente:
4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri
groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru
garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă
şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri
zeamă de lămâie Ingrediente marinată:…
Read more »
Read more »
Friptură spaniolă de porc cu orez
25 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o
ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr
roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc
proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr
măsline umplute cu…
Fursecuri cu nuci
25 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua,
faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină
200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu
zahărul şi cele 2 gălbenuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat
consistent. Baţi…
Read more »
Read more »
Vinete coapte siciliene
25 December 2010
Ingrediente:
o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de
floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr
măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2
linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată
verde Mod…
Read more »
Read more »
Salată de macrou
25 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4
castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un
cartof sare piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe Mod de
preparare: Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb
cu puţină sare.…
Read more »
Read more »
Tort din budinca de ciocolata
25 December 2010
Ingrediente:
350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf
de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250
ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată
amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă…
Read more »
Read more »
Muschi umplut
25 December 2010
Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2
fire de praz sare piper Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii,
morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în
două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare
şi piper după…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao
25 December 2010
Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de
vanilie 1 esenţă de rom 5-6 linguri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt
făină Mod de preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se
topeşte, adaugi apoi uleiul, mirodeniile, praful de copt stins în oţet,
cacaua…
Read more »
Read more »
Omletă spaniolă cu peşte afumat
25 December 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura
de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un
ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod,
de preferinţă) sare piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură
smântână 6…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu chimen şi lipie
25 December 2010
Ingrediente:
4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei
de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare
piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru
ornat Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră
înainte de a vă apuca de…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si banane
25 December 2010
Ingrediente:
6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei
banane Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao
şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl
scoţi şi îl rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din
prosop…
Read more »
Read more »
Carnati
25 December 2010
Ingrediente:
4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust
boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci
carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10
foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie.
Condimentezi după…
Read more »
Read more »
Gogonele umplute cu fasole batura
25 December 2010
Ingrediente:
12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei
frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din
gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi
seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge
de lichid. Umpli gogonelele cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu griş
24 December 2010
Ingrediente:
3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură
frişcă 1 lingură dulceaţă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă.
Ungi o cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai la…
Read more »
Read more »
Mancarica de ciuperci cu costita afumata
24 December 2010
Ingrediente:
400 g ciuperci 150 g costiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai ciupercile felii
şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile
zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă
pe foc potrivit 10-15 minute. Când…
Read more »
Read more »
Sărătele cu brânză si chimen
24 December 2010
Ingrediente
: 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen
sare 1 ou Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o
parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul,
gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din aluatul obţinut.
Ungi foaia cu o…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu ciolan de porc
24 December 2010
Ingrediente:
1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o
conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de
preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi
puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul,
păstârnacul şi ţelina.…
Read more »
Read more »
Mancare de varza cu kaizar
24 December 2010
Ingrediente:
1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml
smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar Mod de preparare: Tai varza
mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai
kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi
varza presată bine,…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu morcovi si nucă
24 December 2010
Ingrediente:
1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g
margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr
pudră ulei Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea
mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi margarina spumă cu
zahărul, adaugi morcovii presaţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne si bere
24 December 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g
carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi
berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul,
tai…
Read more »
Read more »
Pui cu dovleac şi praz
24 December 2010
Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere
sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se
lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin,
apoi se unge…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
24 December 2010
Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50
g unt 400 g ciuperci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate
în ulei 150 g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de
măsline Mod de preparare: Intr-un castron se pun apa călduţă,…
Read more »
Read more »
Gulaş de carne cu cartofi si chimen
24 December 2010
Ingrediente
: 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion
1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o
cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas,
iar…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de castane
24 December 2010
Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt
50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de
castane 100 g zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe
confiate cremă de vanilie Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc şi parmezan
24 December 2010
Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de
floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4
căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de
ienibahar sare piper mărar parmezan Mod de preparare: Carnea de porc
se spală, se curăţă…
Read more »
Read more »
Merluciu cu paste
24 December 2010
Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri
de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb
sec două lămâi 300 g paste sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel
capere piper murat Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de
foi şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu morcovi si cimbru
24 December 2010
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu
praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră
de nucşoară piper sare iaurt smântână Mod de preparare: Intr-un
castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra…
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe din ouă
24 December 2010
Ingrediente:
500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1
lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui
la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţelină,
toci ceapa, tai morcovii şi ţelina felii mici şi le adaugi în…
Read more »
Read more »
Cornulete cu caşcaval si chimen
24 December 2010
Ingrediente:
1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri margarină 6 linguri smântână 2
linguri chimen măcinat Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina
şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi bine
până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se
odihnească câteva ore. Formezi un sul subţire…
Read more »
Read more »
Cotlete umplute cu branza proaspata
24 December 2010
Ingrediente:
4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4
linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei
dulce Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu
brânza, 1 lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în
cotlet…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu pasta de telina si cartofi
24 December 2010
Ingrediente:
3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi
2 linguri margarină Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi
hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came,
iar frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi
amesteci…
Read more »
Read more »
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor
24 December 2010
Ingrediente:
1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană
lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei Mod de
preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina
şi cartofii, iar ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi
celelalte…
Read more »
Read more »
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor
24 December 2010
Ingrediente
: 5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură
făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş Mod de preparare: Speli
cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă cu sare 20-25 de minute. Cureţi
apoi şi prazul, îl tai bucăţi pe care le înăbuşi în 2 linguri…
Read more »
Read more »
Bors cu hribi uscati
24 December 2010
Ingrediente:
300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană
borş verdeaţă sare Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi
laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o
cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o tai…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu carnati
24 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de
roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru
uns forma Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp,
rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în
felii. într-o cratiţă unsă…
Ciorba de porc cu smantana si usturoi
24 December 2010
Ingrediente:
1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg
smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi Mod de preparare:
Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai
feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi
ouăle…
Read more »
Read more »
Trigoane cu nucă şi rahat
24 December 2010
Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1
lingură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi
oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe
care-l întinzi într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe fiecare…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu fasole alba si nuci
24 December 2010
Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă
muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi
fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte
fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Ciocolata de casa
24 December 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod
de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se
formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce
le-ai amestecat, le adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi
încorporezi şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pui si ciuperci
24 December 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g
caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă
cu sare. Separat, pui la fiert pieptul de pui după ce…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu afumatura
24 December 2010
Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de
dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet Mod
de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la
înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi
desărată,…
Read more »
Read more »
Supa–crema de praz
24 December 2010
Ingrediente:
2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne
sau de oase sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi
legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le
pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele…
Read more »
Read more »
Snitel cu sos de smantana
24 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii
sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai
carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi.
Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură
ce le…
Read more »
Read more »
Peste cu vin si usturoi la cuptor
24 December 2010
Ingrediente:
1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin
piper 100 g bulion 1 lămâie Mod de preparare: Speli peştele, îl aşezi
într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui usturoiul pisat, adaugi foile de
dafin, 7 boabe de piper, apoi bulionul desfăcut într-o cană de apă.…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu varză murată în aluat
23 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare
Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră.
în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf
de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe care…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu brânză şi cartofi
23 December 2010
Ingrediente:
3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml
lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai
bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
23 December 2010
Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3
linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă :
4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4
linguri gem. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul spumă,…
Read more »
Read more »
Pui cu omletă şi gogoşari
23 December 2010
Ingrediente:
1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4
ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o
treci prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust,
întinzi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu portocale şi ciocolată
23 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml
lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2
linguriţe lichior sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte,
adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi
aluatul la crescut.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
23 December 2010
Ingrediente
blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri
cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g
zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de
vanilie 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă…
Read more »
Read more »
Mâncare de arpacaş cu carne
23 December 2010
Ingrediente:
500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100
ml ulei sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Alegi arpacaşul,
îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până
dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră. Tai…
Read more »
Read more »
Turtă cu jumări
23 December 2010
Ingrediente:
500 g jumări 1/2 l lapte 1/2 apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi
1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Dai jumările prin
maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi
îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi
aluatul, adăugând treptat…
Read more »
Read more »
Crochete cu brânză dulce
23 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lingură smântână 2 cepe 4 linguri
făină 3 linguri ulei boia oregano sare piper Mod de preparare: Freci
brânza cu smântână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în
compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi
piper după gust. Formezi apoi…
Read more »
Read more »
Orez şi carne la cuptor
23 December 2010
Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar
suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod de
preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la
foc potrivit. în acest timp, prăjeşti carnea tocată în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de afumături şi pepene murat
23 December 2010
Ingrediente:
2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe
1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau
pătrunjel, după gust Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în
apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Smântânită
23 December 2010
Ingrediente
foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri
smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri
făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g
zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2
linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati
23 December 2010
Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1
ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1
linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa
tăiată. Presari şi boiaua, torni…
Read more »
Read more »
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
23 December 2010
Ingrediente
chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1
legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3
linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate
bine, verdeaţa tocată…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
23 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1
linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi
şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat
23 December 2010
Ingrediente
foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri
smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă Ingrediente umplutură: 100 g
nucă măcinată 500 g rahat colorat 200 g zahăr 1 borcan gem ( 400 g) 2
linguri zahăr pudră Mod de preparare: Din margarină, gălbenuşuri,
lapte, ulei,…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu varză
23 December 2010
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2
linguri muştar picant sucul stors de la 3 portocale 3 linguri zahăr 2
pahare vin alb 1 lingură praf de ghimbir 1 şir de cârnaţi afumaţi de
porc 3 cartofi (facultativ) 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1
linguriţă busuioc…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu costita si smantana
23 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afumată 1 lingură făină 100 g
ceapă 150 ml smântână sare 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu
apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…
Read more »
Read more »
Sufleu de şuncă
23 December 2010
Ingrediente
sufleu: 250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă
2 linguri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1
lingură unt 1 linguriţă făină Mod de preparare: Freci margarina cu
gălbenuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi
albuşurile spumă cu un praf de sare,…
Read more »
Read more »
Papiote de carne cu brânză şi sos alb
23 December 2010
Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1
căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură
unt 500 g legume congelate sare piper boia Mod de preparare: Speli
carnea, o baţi ca pentru şniţele, piperezi, sărezi şi presari boia.
Amesteci brânza…
Read more »
Read more »
Cocktail Le-Mon Amour
23 December 2010
Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras
Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper
Parfait Amour 20 ml fresh lemon juice 2 linguriţe de stafide 10 g frunze
de lemongrass Mod de preparare: Zdrobiţi stafidele şi frunzele de
lemongrass tăiate mărunt…
Read more »
Read more »
Bisteeya
23 December 2010
Preparat
specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o
jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o
jumătate de cană de suc de lămâie o legătură de pătrunjel verde o cană
şi jumătate de supă de pui două gălbenuşuri doi pui un vârf de…
Read more »
Read more »
Om de zăpadă (desert)
23 December 2010
Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu
miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru
glazură: 200 g zahar pudră 200 g margarină 100 ml lapte • 100 ml rom 2
linguri cu cacao Pentru decor: 200 g cocos câteva bomboane…
Read more »
Read more »
Bors cu sfecla si slanina
23 December 2010
Ingrediente:
500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de
roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie
slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă
sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel Mod…
Plăcintă cu carne de porc şi mere
23 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afumată 2 mere 5 linguri
ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper Mod
de preparare: Speli carnea, o fierbi in apa cu sare timp de 10-15
minute, după care o scurgi şi o treci de două ori…
Read more »
Read more »
Mancare de varza cu gogosele de cartofi
23 December 2010
Ingrediente:
1 varză murată mică 250 g şunculiţă afumată 3 linguri ulei 1 pahar de
vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi :
750 g cartofi 150 g făină 2 ouă pătrunjel verde piper boabe Mod de
preparare: Tai varza mărunt, o amesteci cu şunculiţă tăiată cubuleţe,
adaugi ulei,…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de ţelină şi piper roşu
23 December 2010
Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt
200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti într-o lingură de unt
şi adaugi ţelina curăţată şi tăiată felii. Pui sare, piper, o cană de…
Read more »
Read more »
Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi
23 December 2010
Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura
muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei
oţet sare Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu
sare şi puţin oţet pentru 1 oră. Pui la fiert şi un ou…
Read more »
Read more »
Tort crocant
23 December 2010
Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de
porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din
compot 500 ml iaurt de piersici 75 g zahăr 400 ml frişcă Pentru decor: 1
portocală 1 kiwi 200 g frişcă 50 g fulgi de porumb struguri …
Read more »
Read more »
Pljeskavica
23 December 2010
Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame Mod de
preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă
apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Aspic cu legume si tacamuri de curcan
23 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei
fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt 20 ml coniac 10 boabe piper
sare Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte
ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la
jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…
Read more »
Read more »
Rulou din carne de vitel cu branza
23 December 2010
Ingrediente:
1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1
legătură pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Desfaci carnea
cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o
piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul foii…
Read more »
Read more »
Frigărui transilvănene
22 December 2010
Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de
grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2
de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de
frigărui, alternând cu…
Read more »
Read more »
Supă ardelenească cu pâine şi brânză
22 December 2010
Ingrediente:
5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi
aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l
de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Read more »
Read more »
Schnitzel Karadjordjev
22 December 2010
Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame
făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare Mod de preparare:
Muşchiuleţul se taie pe jumătate, se bate împreună cu caimacul de
lapte, se rulează, iar apoi se dă prin ou, făină şi pesmet. Se prăjeşte
în ulei după…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu sos de muştar
22 December 2010
Ingrediente:
500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar
1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper
şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc,
pregăteşti…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mălai
22 December 2010
Ingrediente:
2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză
de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat Mod de
preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră.
Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni
compoziţia într-o tavă tapetată…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean
22 December 2010
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bucăţi hrean 1 linguriţă
oţet 5-6 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi
foarte bine ciolanul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare.
Cureţi apoi cartofii, îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală.
Dai hreanul…
Read more »
Read more »
Cocktail El Calvador
22 December 2010
Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă Ingrediente: 50 ml Busnel
Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml
gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă
proaspătă Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente
în shaker şi strecuraţi…
Read more »
Read more »
Rulouri de aluat cu şuncă afumată
22 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă
caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1
lingură margarină, 1 lingură făină, 2 linguri lapte, sare, piper,
măghiran. Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia
desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic pe…
Read more »
Read more »
Gogosele umplute
22 December 2010
Ingrediente
aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri
lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză. Mod de
preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de
coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu
fierbinti, ca sa nu…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ciolan de porc afumat
22 December 2010
Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi
ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete
250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă
smântână Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o
oală cu…
Read more »
Read more »
Djej Emshmel
22 December 2010
Preparat
specific marocan Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă
tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe
de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o
jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran
coajă…
Read more »
Read more »
Ruladă Na Zaru
22 December 2010
Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe
afumătură de porc 60 grame Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe
jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după
care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară
22 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze
de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml
ulei 50 ml apă pudră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia
iute ardei iute uscat Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie
cuburi…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu gem
22 December 2010
Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata
100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina Mod de
preparare: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate
ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă
treptat untul topit şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu ananas si mentă
22 December 2010
Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr
vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de
seminţe de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră Mod de
preparare: Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu legume si carne de porc
22 December 2010
Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 morcovi 1 ţelină 2
rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper
boabe sare Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui
la fiert într-o oală mare cu carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe
de piper.…
Read more »
Read more »
Supă de hrean cu smântână
22 December 2010
Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lingură
unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă
afumată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu
zeamă de lămâie ca să…
Read more »
Read more »
File de macrou cu sos de roşii
22 December 2010
Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii
doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie
două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper
pătrunjel orez Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de
pieliţă şi…
Read more »
Read more »
Briose cu mac şi gem de coacăze roşii
22 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml
iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o
lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze
roşii Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună
cu…
Read more »
Read more »
Savarina din gris cu frisca
22 December 2010
Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2
plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie
1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi
baţi în continuare…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume si busuioc
22 December 2010
Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de
ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz
200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe
Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la
fiert cu…
Read more »
Read more »
Negresă cu grapefruit
22 December 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao
25 g amidon alimentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un
pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de
esenţă de rom sos de ciocolată Mod de preparare: Gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de pui
22 December 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml
lapte 1 ceapa patrunjel sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie.
Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe.
Lasă-le să fiarbă…
Read more »
Read more »
Tarte cu ton si rozmarin
22 December 2010
Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde
două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3
ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare
piper unt Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi
22 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g
bacon 40 g unt patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii
şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în
bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sar