Retete de top:
Frigărui de ardei şi vinete
24 June 2011
O
reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata,
ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi
aromatice si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 vânătă 4
fire ceapă verde mai mari 2 felii de pâine cu mălai 3 linguri ulei de
măsline extravirgin ierburi aromatice mixte…
Read more »
Read more »
Despre Ciocolata albă
24 June 2011
Ciocolata
albă este făcută din unt de cacao (cel puţin 20%), zahăr şi lapte
integral parţial degresat. Nu conţine pastă de cacao, deci e crocantă ca
o ciocolată cu lapte, însă tinde să se topească repede în gură,
datorită procentului mare de unt. O ciocolată albă de bună calitate
trebuie să dezvolte gradat gustul de…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu ciocolată albă
24 June 2011
O
reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte,
galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata
alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri 4
linguri de zahăr tos 4 linguri de făină 80 g praf de cacao amară coaja
de la 1 lămâie 70 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Caponata de legume cu cimbru
24 June 2011
O
reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras,
dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline
extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de
mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o
caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac
si câţiva morcovi.…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu somon şi lime
24 June 2011
O
reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu
ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline
extravirgin si sare. Ingrediente: pentru paste: 300 g pappardelle cu ou
proaspete pentru asezonare: 300 g somon proaspăt 1 căţel de usturoi 1
ardei iute 1 lime (lămâie verde) 1 legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Portofele umplute cu pui
24 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de portofele umplute cu pui din: piept de
pui, malai, praf de ceapa, boia, seminte de cumin, piper, ulei de
masline, faina, frunze de salata, castravete, iaurt degresat, usturoi,
sos de menta si menta verde. Aceste lipii sunt umplute cu pui, frunze
apetisante de salată si un sos de castravete…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu parmezan
24 June 2011
O
reteta de rulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella,
busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet. Ingrediente: 2
vinete lungi 3 roşii 200 g mozzarella 10 frunze de busuioc 2 linguri
parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri pesmet Mod de
preparare: Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi coada)…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotch Fix
24 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scotch Fix din: whisky scotian, zeama de
lamaie, zahar pudra, lime juice si lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky
scotian 1 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de zahar pudra 1 lingurita de
Lime Juice o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam zaharul cu
zeama de lamaie pana cand…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume si sos de smantana
24 June 2011
O
reteta de friptura de miel cu legume si sos de smantana din: pulpa de
miel, cartofi, fasole verde, carote, ceapa, usturoi, smantana, supa de
legume, cimbru, menta si amidon de porumb. Ingrediente: 400 g pulpa de
miel fara os (taiata felii) 500 g cartofi, taiati pe jumatate 100 g
fasole verde 100 g carote…
Read more »
Read more »
Supă Garbure cu ceapă
24 June 2011
O
reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal,
paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase
variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din
Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este
faptul că se folosesc trufandale de sezon.…
Read more »
Read more »
Peşte înăbuşit în sos de legume şi verdeţuri
24 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se înlocuieşte puiul cu 450 g file de
cambulă. Se pune în sos la pasul 1 şi se fierbe 5-6 minute la foc mic
sau până când este pătruns, apoi se scoate din tigaie şi se termină de
pregătit sosul conform reţetei. Se iau alte verdeţuri, înlocuind
tarhonul cu…
Read more »
Read more »
Cremă şi spumă de ciocolată
24 June 2011
o
reteta de crema si spuma de ciocolata din: ciocolata amara, unt, zahar
pudra, oua, lapte, zahar tos, faina, coaja de lamaie, vanilie, praf de
cacao amara, coaja de portocala si vafe. Ingrediente: 200 g ciocolată
amară 25 g unt 1 linguriţă de zahăr pudră 4 ouă 3 dl lapte 2 linguri de
zahăr tos…
Read more »
Read more »
Pecorino la grătar cu trufe
24 June 2011
O
reteta de pecorino la gratar cu trufe din: pecorino, trufa neagra, ulei
cu aroma de trufe, salata verde, rosii cherry si sare. Ingrediente: 300
g pecorino (caşcaval maturat de oaie) 1 trufa neagră 2 linguri ulei cu
aromă de trufe salată verde 4 roşii cherry sare Mod de preparare:
Spală bine şi usucă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc
24 June 2011
O
reteta simpla de placinta cu patrunjel si piept de porc din: faina
alba, drojdie de bere, apa, patrunjel, piept de porc afumat, cascaval
afumat, fileuri de ansoa, ceapa, ulei de masline extravirgin si piper
negru. Ingrediente: 250 g faină albă 25 g drojdie de bere 110 ml apă
pentru umplutură: 3 legături pătrunjel 100…
Read more »
Read more »
Orecchiette cu cremă de ciuperci
24 June 2011
O
reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci,
ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 320 g orecchiette proaspete pentru
asezonare: 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi) 4 linguri ulei
de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar apă 1 căţel de
usturoi 150…
Read more »
Read more »
Roşii la grătar cu ulei si cimbru
24 June 2011
O
reteta simpla de rosii la gratar cu ulei si cimbru din: rosii, cimbru,
ulei de masline extravirgin, usturoi si sare grunjoasa. Ingrediente: 8
roşii 2 crenguţe cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 căţei de
usturoi sare grunjoasă Mod de preparare: Incălzeşte uleiul într-o
tigaie împreună cu usturoiul în treg, fără a…
Read more »
Read more »
Cupe cu cremă de lămaie
24 June 2011
O
reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte,
unt si zahar de trestie. Ingrediente: 5 ouă 220 g zahăr 5 lămâi
netratate 1 linguriţă de făină 1/2 pahar de lapte 20 g unt 4 bastonaşe
de zahăr de trestie, cristalizat Mod de preparare: Incălziţi laptele
într-o oliţă; într-o…
Read more »
Read more »
Miel la tigaie
24 June 2011
O
reteta delicioasa de miel la tigaie din: uleid e masline, ceapa verde,
usturoi, ardei grasi, file de miel, rosii, sare, ghimbir, spanac, iaurt
si faina. Ingrediente 2 lingurite ulei de masline 6 cepe verzi, taiate
fin 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri 2 ardei grasi galbeni,
taiati betisoare 450 g file de miel…
Read more »
Read more »
Cocktail Derby Fizz
24 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Derby Fizz din: whsiky scotian, curacao,
zahar, ou si sifon. Ingrediente: 2-3 cl whisky scotian 3 stropi de
Curacao 2 lingurite de zahar 1 ou sifon Mod de preparare: Cu exceptia
sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna
in paharul de cocktail si se completeaza…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu gutui
24 June 2011
O
reteta de pulpa de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, usturoi,
vin alb, sare, piper, cimbru uscat, ulei si ardei gras. Ingrediente: 1
kg pulpa de miel 2-3 gutui 4 catei de usturoi 2 pahare vin alb sare
piper cimbru uscat ulei 2 ardei gras (rosii) Mod de preparare: Se
prepara o…
Read more »
Read more »
Rasol de piept de pui în sos de legume
24 June 2011
O
reteta de rasol de piept de pui in sos de legume din: vin alb sec sau
suc de mere si apa, cozi de telina, morcov, supa de pui, patrunjel,
piept de pui, faina, unt si piper. Un piept de pui moale care absoarbe
esenţa sosului în care fierbe şi cu ajutorul căruia se menţine…
Read more »
Read more »
Pappardelle aromate cu ciuperci
24 June 2011
O
reteta de pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua,
ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g pappardelle cu ouă proaspete
pentru asezonare: 250 g ciuperci champignon 50 g roşii cherry 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 4 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cremă de fasole neagră şi şofran
24 June 2011
O
reteta de crema de fasole neagra si sofran din: fasole neagra, orez,
parmezan, smantana, supa de carne, hasma, sofran, morcov, tulpina de
telina, gulie, rosii, vin alb, vin rosu, usturoi, rozmarin, cerneala de
sepie, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g
fasole neagră 40 g orez 25 g parmezan ras 5…
Read more »
Read more »
Cremă de zahar ars cu ciocolată amară
24 June 2011
O
reteta de crema de zahar ars cu ciocolata amara din: ciocolata amara de
menaj, smantana, galbenusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara si
sare. Ingrediente: 200 g ciocolată amară de menaj 4 dl smântână
proaspătă 3 gălbenuşuri 45 g zahăr pudră 30 g zahăr tos 1 baton de
scorţişoară sare Mod de preparare: Turnaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Irish Crust
24 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Irish Crust din: whisky irlandez, zeama de
lamaie, siropd e zahar, angostura amaruie, zahar si lamaie. Ingrediente:
5 cl whisky irlandez 1 cl zeama de lamaie o jumatate de lingurita de
sirop de zahar 2 stropi de Angostura amaruie 2 linguri de zahar o felie
de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Frigărui din fructe de mare şi mămăligă
24 June 2011
O
reteta de frigarui din fructe de mare si mamaliga din: mamaliga,
moscardini, ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, patrunjel,
vin alb, otet balsamic, marar, sare si piper. In comerţ există două
tipuri de moscardini, cei normali şi cei albi.-Primii sunt mai apreciaţi
decât cei albi, ambele varietăţi putând fi preparate în numeroase
moduri. Cu…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu miere
24 June 2011
O
reteta de friptura de miel cu miere din: pulpa de miel, usturoi, cimbru
uscat, rozmarin, sare, piper, miere si ulei. Ingrediente: 1 pulpa de
miel ( 1,5 kg) 8 catei de usturoi cimbru uscat rozmarin sare piper 6
linguri de miere ulei Mod de preparare: Pulpa de miel se spala. 5 catei
de usturoi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de curcan şi ghimbir
24 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Carnea de pui se înlocuieşte cu piept de
curcan tăiat fâşii. Se căleşte carnea în ulei împreună cu 2 fire de praz
tăiat felii, cu o bucată de 2,5 cm de ghimbir proaspăt, tocat, 1 căţel
de usturoi zdrobit şi 1 ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tocat…
Read more »
Read more »
Cupă de cremă cu sirop de rodie
24 June 2011
O
reteta delicioasa de cupa de crema cu sirop de rodie din: lapte,
smantana, baton de vanilie, zahar de trestie, oua, galbenusuri, unr,
zahar de trestie, coaja si suc de portocala, boabe si suc de rodie,
amidon de porumb si vin dulce. Ingrediente: 3 dl lapte 2 dl smântână
proaspătă 1 baton de vanilie 130…
Read more »
Read more »
Pilaf de orez Basmati cu pui
23 June 2011
O
reteta de pilaf de orez basmati cu pui din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, ardei rosu, piept de pui, ciuperci, dovlecei, coriandru, cumin,
scortisoara, lapte de nuca de cocos, supa de pui, piper si coriandru.
Această mâncare multicoloră se prepară foarte uşor si este ideală pentru
o masă din timpul săptămânii. Laptele de nucă…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu paste şi stridii
23 June 2011
O
reteta de supa de peste cu paste si stridii din: tagliatelle, stridii,
peste, merluciu, morcov, ceapa, telina, ierburi aromatice si sare.
Ingrediente: 100 g tagliatelle proaspete 12 stridii 100 g biban de mare,
curăţat 100 g meriuciu mic, curăţat 50 g morcov 50g ceapă 50 g ţelină 1
legătură de ierburi aromatice (saivie, dafin,…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase cu şuncă
23 June 2011
O
reteta de rulouri delicioase cu sunca din: maia, faina alba, cartofi,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, untura, sare, apa, sunca
si mozzarella. Ingrediente: pentru aluatul de cartofi: 250 g maia 250 g
făină albă 250 g cartofi 20 g drojdie de bere 2 linguriţe ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă untură 50…
Read more »
Read more »
Mix grill de peşte
23 June 2011
O
reteta simpla de mix grill de peste din: somon, file de merluciu,
macrouri, chefal, sardele, ulei de masline extravirgin si sare. Peştele
fript pe grătar se va săra atunci când este gata, nu crud. Peştele, ca
şi carnea, se prepară fie uns cu ulei de măsline înainte de a fi întors
pe grătar, fie…
Muschi de miel cu smantana
23 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de muschi de miel cu smantana din: muschi
de miel, smantana, marar, sare, faina si ulei. Ingrediente: 1/2 kg
muschi de miel 1 cana de smantana 2 linguri de marar tocat sare 1
lingurita faina 1 ceasca ulei Mod de preparare: Muschiul se taie felii
groase, care se pun in…
Read more »
Read more »
Cocktail Yellow Submarine
23 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Yellow Submarine din: whisky scotian,
drambuie, lime juice, ginger ale, coaja de lamaie, lamaie, cirese si
frunze de menta. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 2 cl Drambuie 2 cl
Lime Juice Ginger Ale coaja de lamaie o felie de lamaie cirese frunze de
menta Mod de preparare: Turnam whisky-ul,…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu mere
23 June 2011
O
reteta de pui delicios cu mere din: esalote, mere, suc de mere, supa de
pui, calvados, faina, piper, piept de pui si frisca. Ingrediente:
pentru mere: 2 eşalote mijlocii tocate fin 2 mere de desert curăţate de
coajă şi tăiate în felii de 5 mm 225 ml suc de mere 175 ml supă de…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu creveţi şi icre uscate
23 June 2011
o
reteta de gnocchi cu creveti si icre uscate din: cartofi albi, oua,
faina alba, spanac, parmezan, sare, cozi de creveti, rosii cherry,
ceapa, ardei iute, patrunjel verde, supa de peste, icre de chefal, ulei
de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 2 ouă
120 g faină albă 250 g spanac 1…
Read more »
Read more »
Supă de miso
23 June 2011
O
reteta de supa de miso din: miso, sos de soia, hasma, morcov, frunze de
sfecla, alga wakame, tofu si ulei de susan. Miso este un piure de
fasole şi de soia fermentate, ingrediente fundamentale în bucătăria
japoneză. Este disponibil în diverse variante – maro, roşu, galben şi
alb diferite ca gust şi consistenţă. Se…
Read more »
Read more »
Creveţi cu legume pane
23 June 2011
O
reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline
extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb,
sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon,
drojdie si sare. Ingrediente: 16 creveţi medii-mari 6 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 legătură cimbru şi pătrunjel 2 căţei de usturoi 1
ardei iute…
Read more »
Read more »
Piept de pui la grătar cu salsa de pepene
23 June 2011
O
reteta de piept de pui la gratar cu salsa de pepene din: piept de pui,
piper, ardei jalapeno, zeama de lamaie verde, usturoi, sos de soia,
castravete, pepene galben, rosii cherry, busuioc verde si frunze de
salata. Pepenii galbeni cu pulpă portocalie, sunt o sursă excelentă de
betacaroten, un antioxidant puternic care are proprietăţi…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu tarhon si bulion de rosii
23 June 2011
O
reteta simpla de carne de miel cu tarhon si bulion de rosii din: carne
de miel, tarhon, ceapa, ulei, otet, bulion de rosii si sare.
Ingrediente: 1 kg carne 1 lingura tarhon 1 ceapa mare 1 ceasca ulei 1
lingura otet 1 lingurita bulion de rosii sare Mod de preparare: Carnea
se taie bucati…
Read more »
Read more »
Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămâie
23 June 2011
O
reteta de escalopd e vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si
lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel,
mustar dijon si lamaie. Compuşii sulfuroşi din usturoi pot contribui la
protejarea vaselor de sânge împotriva acumulărilor de grăsime, care pot
duce la infarct şi accidente cerebrale. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Creveţi mari cu sos de miere
23 June 2011
O
reteta de creveti mari cu sos de miere din: creveti, lamaie, ulei de
masline extravirgin, miere de salcam, ari iute, patrunjel si ceapa
verde. Ingrediente: 12 creveţi mari 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 3 linguri miere de salcâm 1 ardei iute verde 1/2 legătură
pătrunjel tocat 2 fire de ceapă verde…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Sour
23 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Sour din: whisky, zeama de lamaie,
zahar si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl zeama de lamaie 1 cl
sirop de zahar cirese Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in
shaker whisky-ul, zeama de lamaie si siropul, apoi se toarna bautura
intr-un pahar de whisky.…
Read more »
Read more »
Viţel Marsala
23 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de vitel marsala din: escalop de vitel,
piper, faina, unt, ciuperci, vin sec de marsala si frunze tocate de
patrunjel. Faţă de carnea de vită şi de miel, cea de viţel conţine mai
puţine grăsimi. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B2 şi de
niacin, care contribuie la…
Read more »
Read more »
Supă rece de sfeclă
23 June 2011
O
reteta de supa rece de sfecla din: frunze de sfecla, cartofi, chefir,
smantana, castraveti, frunze de ceapa, marar si sare. Ingrediente: 1
legătură de frunze de sfeclă 500 g cartofi fierţi 500 g chefir 1 dl
smântână fermentată 2 ouă 2 castraveţi 1 legătură de frunze de ceapă 1
lingură de mărar tocat sare…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu spanac
23 June 2011
O
reteta simpla de carne de miel cu spanac din: carne de miel, spanac,
unt, faina, sare, piper, lapte, usturoi si bulion de rosii. Ingrediente:
1 kg carne de miel 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingura faina sare piper
1 ceasca lapte usturoi 1 lingurita bulion de rosii (sau rosii in
bulion) Mod…
Read more »
Read more »
Lasagna cu ricotta şi broccoli
23 June 2011
O
reteta de lasagna cu ricota si broccoli din: faina alba, oua, sfecla
rosie, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, cascaval afumat,
broccoli, parmezan, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g
făină albă 2 ouă 1 sfeclă roşie mică 1 lingură ulei de măsline
extravirgin sare pentru umplutură: 230 g ricotta 120 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu sos de mentă
23 June 2011
O
reteta de pulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de
lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper,
lamaie si vin alb sec sau supa de pui. Carnea de miel are o aromă foarte
bogată. De-a lungul timpului a devenit mult mai slabă datorită cererii
pentru carne…
Read more »
Read more »
Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto
23 June 2011
O
reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto
din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie (radicchio) 400 g
mozzarella 150 g prosciutto 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare
şi piper Mod de preparare: Îndepărtează baza frunzelor de cicoare şi…
Read more »
Read more »
Mint Julep Cocktail
23 June 2011
O
reteta simpla de Mint Julep Cocktail din: whisky scotian, zahar, apa si
frunze proaspete de menta. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 1 lingurita
zahar 1 lingurita apa frunze proaspete de menta Mod de preparare:
Punem frunzele de menta cu zahar si apa intr-un pahar mai mic si
amestecam pana cand zaharul se dizolva.…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu marar verde
23 June 2011
O
reteta de carne de miel cu marar verde din: carne de miel, marar verde,
ceapa, faina, lamaie, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 1/2 kg marar verde 1 ceapa 1 lingura faina 1/2 lamaie sare
piper boabe 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se taie carnea in bucati
potrivite…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu ierburi aromatice
23 June 2011
O
reteta simpla de file de pastrav cu ierburi aromatice din: file de
pastrav, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, salvie, cimbru,
patrunjel, rosmarin, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de păstrăv 2
linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel de usturoi 2
frunze de salvie 1 legătură cimbru proaspăt 1 legătură…
Read more »
Read more »
Cornuri umplute cu legume, mozzarella şi jambon afumat
23 June 2011
O
reteta delicioasa de cornuri umplute cu legume, mozzarella si jambon
afumat din: faina alba, apa, margarina, sare, ardei gras, dovlecel,
cartofi, ceapa, broccoli, mozzarella, jambon afumat, patrunjel, usturoi,
ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: pentru
foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g margarină sare pentru
umplutură: 100 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supă dulce
23 June 2011
O
reteta simpla de supa dulce din: caise uscate, prune uscate, tapioca,
suc de afine, suc de struguri, stafide, zahar si scortisoara.
Ingrediente: 300 g caise uscate, fără sâmburi 200 g prune uscate, fără
sâmburi 500 g tapioca perlată 100 ml suc de afine 100 g suc de struguri 2
ceşcuţe de stafide 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei
23 June 2011
O
reteta de tagliatella din hrisca cu creveti si dovlecei din: faina
alba, faina de hrisca, ou, galbenusuri, sare, cozi de creveti, usturoi,
ulei de masline extravirgin, dovlecei, rosii cherry, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de hrişcă 1 ou 2
gălbenuşuri 1 praf de sare pentru asezonare: 12…
Read more »
Read more »
Cocktail Bon Accord
23 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bon Accord din: drambuie, whisky scotian,
rachiu de piersici, bitter orange, limonada, cirese, portocala si
lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 4 cl whisky scotian 2 cl rachiu de
piersici 1 strop de bitter orange 1 strop de limonada cirese o felie de
portocala o felie de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu ciuperci
23 June 2011
O
reteta simpla de carne de miel cu ciuperci din: carne de miel,
ciuperci, ceapa, lamaie, sare, piper, vin, verdeata, smantana si ulei.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 250 g ciuperci 1 ceapa 1/2 lamaie sare
piper 1 ceasca vin verdeata tocata 1 pahar smantana 1 ceasca ulei Mod de
preparare: Carnea se taie…
Read more »
Read more »
Fusilli cu păstrăv afumat şi praz
22 June 2011
O
reteta de Fusilli cu păstrăv afumat şi praz din: paste fusilli, file de
pastrav afumat, rosie, ardei gras, praz, vin alb, ulei de masline
extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste
fusilli 150 g file de păstrăv afumat 1 roşie 1/2 ardei gras 1/2 fir mic
de praz 1/2 pahar vin…
Read more »
Read more »
Miel aromat cu spanac
22 June 2011
O
reteta de miel aromat cu spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute, cumin, coriandru, scortisoara, nucsoara,
frunze de dafin, iaurt degresat, carne de miel, rosii, spanac si
corinadru. Se consideră că nucşoara ajută la ameliorarea problemelor
digestive, cum ar fi indigestiile, flatulenţa şi crampele şi poate
preveni regurgitarea acidă şi…
Read more »
Read more »
Gnocchi de cartofi cu cremă de bob şi creveţi
22 June 2011
O
reteta de gnocchi de cartofi cu crema de bob si creveti din: cartofi
albi, faina alba, ou, bob, cozi de creveti, branza de oaie, ulei de
masline extravirgin, usturoi, ardei iute si sare. Ingrediente: pentru
gnocchi: 800 g cartofi albi fainoşi 300 g faină albă 1 ou pentru crema
de bob: 2 kg bob…
Read more »
Read more »
Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă
22 June 2011
O
reteta de somon si lavrac la gratar cu salata creata din: file de
lavrac, file de somon, lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa,
salata creata, sare, piper si rosii. Ingrediente: 250 g file de lavrac
250 g file de somon 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1
ceapă salată creaţă sare şi…
Read more »
Read more »
Supă Vichyssoise
22 June 2011
O
reteta de supa vichyssoise din: praz, cartofi, unt, supa de legume,
smantana, arpagic verde, crutoane si sare. Este una dintre cele mai
cunoscute supe pasate din bucătăria internaţională. Se serveşte de
obicei călduţă ori rece, şi are mai multe variante ce prevăd fierberea
în apă, nu în zeamă de supă, adăugând însă un os…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mere, cicoare roşie şi dovlecei
22 June 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu mere, cicoare rosie si dovlecei
din: cotlete de porc, sare de mare, piper negru, ulei de masline,
usturoi, unt, frunze de salvie, vin, mere, cicoare rosie, cimbru, otet
de cidru, dovlecei, faina si ou. Ingrediente: 4 cotlete de porc de
aproximativ 200 g fiecare sare de mare…
Read more »
Read more »
Curry de miel
22 June 2011
O
reteta de curry de miel din: ulei de masline, carne de miel, ceapa,
usturoi, ghimbir, curry, conopida, rosii, amzare, iaurt degresat si
faina. Turmericul, un component principal al condimentului de curry,
poate contribui la scăderea colesterolului „rău" si poate preveni
formarea cheagurilor de sânge. Combinaţia de ceapă, usturoi şi ghimbir,
atât de comună în…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Purple
22 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Purple din: rom jamaica, lichior de
mure, suc de visine si cassis. Ingrediente: 3 cl rom jamaica 3 cl
lichior de mure 5 cl suc de visine 5 cl Cassis Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca in mixer cu 3 linguri de gheata zdrobita. In
final se toarna…
Terină de fazan şi curcan
22 June 2011
o
reteta de terina de fazan si curcan din: castane, bulion de curcan sau
pui, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, boabe de enibahar, sare,
piper negru, ficatei de pui sau curcan, praz, ou, ulei de masline si
fistic. Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din
conservă 425 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Lasagna de vară cu vinete şi roşii
22 June 2011
O
reteta de lasagna de vara cu vinete si rosii din: faina alba, ulei de
masline extravirgin, oua, sare, vinete, rosii, ceapa, parmezan, busuioc,
ulei de masline extravirgin, branza de capra, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 3
ouă sare pentru umplutură: 2 vinete mari 8…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu nuci şi creveţi
22 June 2011
O
reteta delicioasa de pappardelle cu nuci si creveti din: pappardelle,
fasole verde, creveti, smantana, nuci, rosii cherry, brandy, ulei de
masline extravirgin, ceapa si otet balsamic. Ingrediente: 400 g
pappardelle proaspete pentru asezonare: 200 g fasole verde 250 g creveţi
250 ml smântână pentru gătit 60 g nuci 4 roşii cherry 1 legătură
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Friptură delicioasă de miel glasată
22 June 2011
O
reteta de friptura de miel glasata din: carne de miel, unt, sare,
piper, boia dulce de ardei, ceapa, morcov, costita afumata, cimbru, vin,
supa de carne si telina. Ingrediente: 1 - 1/2 kg carne de miel 100 g
unt sare piper boia dulce de ardei 1 ceapa 1 morcov 200 g costita
afumata cimbru…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu ouă şi fructe de mare
22 June 2011
O
reteta de taitei cu oua si fructe de mare din: faina alba, oua,
galbenus, fructe de mare, ulei de masline extravirgin, ardei iute,
patrunjel rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1
gălbenuş pentru asezonare: 500 g fructe de mare (scoici cardium, midii)
3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2…
Read more »
Read more »
File de porc glazurat
22 June 2011
O
reteta de file de porc glazurat din: file de porc, suc de portocala,
usturoi, ghimbir, sos de peste thai, sos de soia si zahar brun.
Ingrediente: 1 file de porc sos: sucul de la 4 portocale şi un pic de
coajă de portocală un pic de usturoi ghimbir sos de peşte thai sos de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel invelita 2
22 June 2011
O
reteta de friptura de miel invelita din: pulpa de miel, slanina
afumata, vin alb, usturoi, cimbru, lamaie, sare, piper boabe si ulei.
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar vin alb
usturoi cimbru 1/2 lamaie sare piper boabe 1 ceasca ulei Mod de
preparare: Se scoate osul pulpei, se…
Read more »
Read more »
Cod sărat umplut
21 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod sarat umplut din: file de cod,
cartofi, ardei gras, lapte, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 file
de cod sărat (circa 500 g) 2 cartofi mai mari 1 ardei gras roşu 2
linguri lapte 4 frunze de busuioc sare şi piper pentru decor: 8 ardei
iuţi frunze de…
Read more »
Read more »
Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă
21 June 2011
O
reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din:
creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 16 creveţi medii 2 portocale 1 fenicul 2
morcovi 3 linguri ulei de măsline 1 lămâie busuioc sare şi piper Mod
de preparare: Stoarce o portocală şi lămâia. Pune câte…
Read more »
Read more »
Porc cu cidru si varză roşie
21 June 2011
O
reteta de porc cu cidru si varza rosie din: ulei de masline, pulpa de
porc, ceapa, mere, morcov, stafide, supa de pui, frunze de dafin, cimbru
verde, scortisoara, cuisoare, prune uscate, pasta de rosii, piper si
paste. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 450 g pulpă de porc fără
grăsime şi dezosată tăiată în…
Read more »
Read more »
Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata
21 June 2011
O
reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopica,
pesmet, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ou 1 conopida mica pesmet faina sare sosul 2 oua 100 g
iaurt 20 ml ulei menta patrunjel sare piper Mod de preparare: Desfacem
buchetele de conopida,…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii şi piept de porc afumat
21 June 2011
O
reteta de paste cu rosii si piept de porc afumat din: faina alba, ou,
nucsoara, apa, sare, piept de porc, piept de porc afumat, ulei de
masline extravirgin, unt, ardei iute, pasta de rosii si parmezan.
Ingrediente: 1 kg faină albă 1 ou nucşoară apă 1/2 linguriţă sare
pentru asezonare: 500 g piept de…
Read more »
Read more »
Raţă friptă cu portocale şi miere
21 June 2011
O
reteta delicioasa de rata fripta cu portocale si miere din: piept de
rata, ulei de masline, ceapa verde, nasturel, portocala si ardei iute.
Ingrediente: 2 piepţi de raţă, de aproximativ 175 g fiecare 1 linguriţă
ulei de măsline 2 cepe verzi, tăiate în bucăţi de 2,5 cm lungime 50 g
năsturel, fără codiţe 1…
Read more »
Read more »
Supă delicioasă de pui şi legume
21 June 2011
O
reteta de supa delicioasa de pui si legume din: piept de pui, praz,
varza, morcovi, cartofi, tulpina de telina, ceapa, unt, suc de rosii,
patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente: 300 g piept de pui 2 fire de praz 1 varză mică 2 morcovi 2
cartofi 1 tulpină de ţelină…
Read more »
Read more »
Costițe de porc rumenite, cu lămâie, miere si cimbru
21 June 2011
O
reteta de costite de porc rumenite, cu lamaie, miere si cimbru din:
miere, costite de porc cu oase, ceapa, morcovi, cimbru, sare de mare,
piper negru, supa de pui si lamaie. Ingrediente: 4 linguri de miere 1,5
kg de costiţede porc cu oase 2 cepe tăiate în jumătăți 2 morcovi tăiaţi
bucăţi cimbru proapăt…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet & Red
21 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sweet & Red din: rom alb, suc de zmeura
si limonada. Ingrediente: 4 cl rom alb 5 cl suc de zmeura limonada Mod
de preparare: Turnam romul si sucul de zmeura in paharul pentru bauturi
lungi, umplut pana la jumatate cu gheata zdrobita, apoi se completeaza
cu limonada.
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu pesto
21 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc cu pesto din: taitei
lungi fara ou, frunze de busuioc verde, usturoi, piper, pesmet alb, ulei
de masline si cotlete de porc. Carnea de porc este o sursa importantă
de zinc şi asigură o cantitate importantă de fier, precum şi de vitamine
B, în special B1…
Read more »
Read more »
Crochete de cod cu măsline şi sos pesto
21 June 2011
O
reteta de crochete de cod cu masline si sos pesto din: file de cod si
cod sarat, ou, paine toast, lapte, pesmet, busuioc, seminte de pin,
masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 400 g file de cod (sau 200 g cod şi 200 g cod sărat)
1 ou…
Read more »
Read more »
Fusilli cu chiftelute
21 June 2011
O
reteta de fusilli cu chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, busuioc,
paine, ou, carne slaba de vita tocata, lapte semidegresat, piper si
paste fusilli. Pastele cu chiftelute sunt o mâncare sănătoasă, în
special dacă sunt preparate cu roşii fierte. Studiile au demonstrat că
licopenul, un fitochimic, se absoarbe cel mai bine dacă roşiile se
consumă…
Read more »
Read more »
Sardele umplute la grătar
21 June 2011
o
reteta de sardele umplute la gratar din: sardele, usturoi, paine alba,
pesmet, stafide, seminte de pin, ulei de masline extravirgin, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 sardele 2 căţei de usturoi 1
felie de pâine albă 100 g pesmet 1 lingură stafide 1 lingură seminţe de
pin 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu branza tofu iute
21 June 2011
O
reteta de supa de rosii cu branza tofu din: rosii, cartofi, branza tofu
iute, sare, zahar si patrunjel proaspat. Ingrediente: 1 kg rosii bine
coapte 2 cartofi 100g branza tofu iute 1/2 lingurita sare 1/2lingurita
zahar patrunjel proaspat Mod de preparare: Curatam cartofii de coaja.
Fierbem cartofii si oparim rosiile in apa clocotita. Decojim…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită în sânge cu legume de grădină
21 June 2011
O
reteta de muschi de vita in sange cu legume de gradina din: usturoi,
sare, piper, muschi de vita, cartofi noi, fasole verde, ceapa rosie,
otet de vin alb si ulei de masline extravirgin. 125 g de carne de vită
(atât înseamnă o porţie) asigură un aport mare de vitamina B12. De
asemenea, este o…
Read more »
Read more »
Budincă traditională britanică
21 June 2011
O
reteta de budinca traditionala britanica din: mere, apa, unt, zahar
nerafinat, calvados, oua, coaja de lamaie, lapte, fulgi de migdale, si
creme fraiche. Ingrediente: 2-3 mere mari 1 lingură apă un cub unt 175
grame zahăr nerafinat 2 linguri calvados ( cidru) 50 g sultanide
(stafide fără sâmburi) înmuiate în calvados 225 g unt…
Read more »
Read more »
Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute
21 June 2011
O
reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de
rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea
soarelui, ceapa, usturoi, ardei iute, prune, ardei gras, coriandru, suc
de lamaie, sare si piper negru. Ingrediente: 2 piepţi de raţă, de
aproximativ 350 g fiecare sau…
Read more »
Read more »
Timbale de dovlecei şi creveţi cu susan
21 June 2011
O
reteta de timbale de dovlecei si creveti cu susan din: dovlecei,
seminte de susan, ulei de masline extravirgin, ou, ceapa, usturoi,
amidon, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei (zucchini) 20 creveţi 2
linguri seminţe de susan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ou 1
ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 lingură rasă…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac, iepure şi şofran
21 June 2011
O
reteta de paste cu spanac, iepure si sofran din: faina, spanac, oua,
muschi de iepure, sofran, ulei de masline extravirgin, supa de pui,
ceapa, sare si piper. Şofranul provine dintr-o floare, care, datorită
aromei sale delicate, a fost folosit în bucătărie încă din vechime?
Această mirodenie a fost considerată dintotdeauna o marfa rară. Pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Daisy
21 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Daisy din: rom brun, dubonnet, zeama de
lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Dubonnet 2 cl
zeama de lamaie 2 cl zahar sifon Mod de preparare: Cu exceptia
sifonului, toata ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker.
Apoi, bautura se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Banane iuţi
21 June 2011
O
reteta delicioasa de banane iuti din: banane, zahar pudra, unt fara
sare, ardei rosu iute, rom, lapte de nuca de cocos si inghetata de
vanilie. Ingrediente: 3 banane 75 g zahăr pudră 15 g unt fără sare ½
ardei roşu iute, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt 50 ml rom negru 60
ml lapte…
Read more »
Read more »
Cremă de năut
21 June 2011
O
reteta de crema de naut din: naut, spanac sau limba mielului, praz,
ierburi aromatice, usturoi, foaie de dafin, paine, frunze de patrunjel,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Limba mielului este o plantă
erbacee care creşte în grădini în regiunile ceva mai calde. Se folosesc
frunzele care se recoltează cam la mijlocul verii…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel ca in Ardeal
21 June 2011
O
reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi,
pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa
verde, galbenusuri si bors. Ingrediente cap de miel si/sau gat , sira,
coaste o leg. de morcovi un pastarnac mare o leg de radacina de
patrunjel o ceapa mare o telina mica o…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de vită prăjită şi mango
21 June 2011
O
reteta de salata cu carne de vita prajita si mango din: muschi de vita,
usturoi, zahar pudra, sos de soia, ulei de floarea soarelui, boia, praf
de chilli, miere, ghimbir, otet de orez, zeama de lamaie, varza rosie,
castravete, ardei rosu, mango, prune, frunze de nasturel, ceapa, menta
si coriandru. In afară de gustul…
Read more »
Read more »
Gazpacho (supă de roşii rece)
21 June 2011
O
reteta de supa Gazpacho din: castraveti, rosii, hasme, dovlecel,
morcov, telina, ceapa, mar, ridichi, ardei gras galben, ardei gras
verde, sos tabasco, otet de vin rosu, paine de casa, bagheta, zahar,
sare grunjoasa, sare fina si piper negru. Ingrediente: 2 castraveţi mici
1 kg roşii coapte 2 haşme 1 dovlecel 1 morcov 1 tulpină…
Read more »
Read more »
Piure irlandez
21 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piure irlandez din: cartofi albi,
morcovi, unt, ceapa verde, varza mica, sare si piper. Ingrediente: 500g
cartofi albi 2 morcovi tineri 70 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 varza
mica sare piper Mod de preparare: Curatam cartofii si morcovii si punem
la fiert 20 minute. Tocam ceapa…
Ouă coapte cu praz cremos
21 June 2011
O
reteta de oua coapte cu praz cremos din: unt, praz, oua, smantana
lichida, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 15 grame unt +
inca putin pentru a unge vasele 225 grame de praz 4 oua medii 80-90 ml
smantana lichida frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Se
preincalzeste cuptorul la…
Read more »
Read more »
Raţă do piaza
21 June 2011
O
reteta de rata do piaza din: ceapa, piept de rata, ulei de floarea
soarelui, frunze de dafin, cardamon, scortisoara, cuisoare, praf de
chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, sare, garam masala,
coriandru, castraveti si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g ceapă 700 g
piept de raţă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 2 frunze de dafin,…
Read more »
Read more »
Portocale marinate
21 June 2011
O
reteta de portocale marinate din: portocale, coriandru, menta, zahar
pudra, seminte de rodie si iaurt natural. Ingrediente: 4 portocale
mijlocii 30g coriandru 30g mentă 150g zahăr pudră seminţele de la ½
rodie 150ml iaurt natural Mod de preparare: Portocalele se curăţă de
coajă şi se taie în felii rotunde. Coriandrul, menta şi zahărul…
Read more »
Read more »
Paste cu şofran, cu bob şi roşii
21 June 2011
O
reteta de paste cu sofran, cu bob si rosii din: faina de grau dur,
faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sofran, rosii, bob,
cascaval, usturoi, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 150 g
faină de grâu dur 100 g faină albă 2 ouă 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 plic de…
Read more »
Read more »
Piept de pui sotat in muştar si tarhon
21 June 2011
O
reteta de piept de pui sotat in mustar si tarhon din: piept de pui,
ceapa, usturoi, mustar dijon, supa de pui, miere, tarhon si patrunjel.
Ingrediente: doua bucati de piept pui o ceapa medie alba 5 catei de
usturoi 3 linguri mustar Dijon (sau altul cu boabe) o lingura + jumatate
de cana de…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel 2
21 June 2011
O
reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa,
tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1
ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina
sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de niste…
Read more »
Read more »
Vinuri: Soiuri de struguri albi 1
20 June 2011
Din
punctul de vedere al calităţii, iată cele mai bune patru soiuri de
struguri albi, chiar dacă nu sunt cele mai răspândite. Chardonnay –
Cultivat în toată lumea, Chardonnay este cel mai cunoscut soi de vin alb
şi, fără îndoială, cel mai calitativ. Principalul soi alb de Burgundia,
joacă un rol crucial în fabricarea şampaniei.…
Read more »
Read more »
Calamari la grătar cu sos picant
20 June 2011
O
reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii,
telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute,
sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină
150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare…
Read more »
Read more »
Mâncare delicioasă de vită cu legume
20 June 2011
O
reteta de mancare delicioasa de vita cu legume din: cartofi noi,
morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, boabe de porumb, piper si
friptura de vita. Consumul de cartofi cu coajă este sănătos pentru
inimă, şi asta deoarece coaja conţine mai mulţi nutrienţi benefici
pentru inimă, printre care potasiu, vitamine B şi foarte multe fibre…
Read more »
Read more »
Cocktail Tea Rum
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tea Rum din: rom brun, lime juice, zahar,
ceai negru si limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl Lime juice 2 cl
zahar 10 cl ceai negru rece limeta Mod de preparare: Punem
ingredientele in shakerul umplut cu gheata, apoi mixam bine. Turnam
bautura intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Ruladă suculentă de carne
20 June 2011
O
reteta de rulada suculenta de carne din: ceapa, telina, ardei verde,
usturoi, carne de vita, pesmet, albus, piper negru si rosii tocate.
Usturoiul conţine alicin, o substanţă care are proprietati antifungice
şi antibiotice. în studiile efectuate pe animale s-a demonstrat că
usturoiul mai conţine si alţi compuşi care anihilează carcinogenii şi
stopează evoluţia tumorilor.…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri
20 June 2011
O
reteta de piept de rata cu orez salbatic si struguri din: orez
salbatic, sare, piper negru, nuci pecan, piept de rata, ulei, coaja si
suc de portocala, otet balsamic, boabe de struguri rosii si ceapa verde.
Ingrediente: 200 g orez sălbatic sare şi piper negru 25 g nuci pecan,
tocate 4 piepţi de raţă,…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu sofran
20 June 2011
O
reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov,
pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de
patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de
usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic…
Read more »
Read more »
Fajita fierbinte de vită
20 June 2011
O
reteta delicioasa de fajita fierbinte de vita din: zeama de lamaie
verde, praf de chilli, oregano, coriandru, piper negru, muschi de vita,
ceapa, ardei, coriandru verde, foi de tortilla si frunze de
salata.Amestecul de legume pentru această fajita asigură dublul
necesarului zilnic de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce
imunizează organismul împotriva a…
Read more »
Read more »
Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry
20 June 2011
O
reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete,
usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii
cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde. Ingrediente: 300 g
paste proaspete (sau macaroane micuţe, paste pene) pentru asezonare: 2
căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 2 linguri capere 10…
Read more »
Read more »
Clam Chowder
20 June 2011
O
reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste,
lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici
(midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână
proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rummy
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rummy din: rom brun, galliano, sherry sec,
sirop de grenadine, suc de ananas, angostura si ananas. Ingrediente: 3
cl rom brun 2 cl Galliano 2 cl sherry sec 2 cl sirop de grenadine 5 cl
suc de ananas 2 stropi de Angostura bucati de ananas Mod de preparare:
Ingredientele…
Read more »
Read more »
Ciorba scotiana cu ceafa de miel
20 June 2011
O
reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa
verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare.
Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva
frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz
tocat 1/2 varza alba…
Read more »
Read more »
Turnedos cu sfeclă
20 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de
vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar,
vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca
100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g
sfeclă roşie fiartă 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu sparanghel şi prepeliţe
20 June 2011
O
reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina,
ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate,
costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare
si piper. Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt
ingrediente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă.
Inlocuieşte-i cu sparanghel de cultură…
Read more »
Read more »
Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii
20 June 2011
O
reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara,
scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de
coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de
brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si
fructe de merisor uscate. Migdalele sunt o sursă foarte bună de grăsimi…
Read more »
Read more »
Peşte spadă şi mămăligă la grătar
20 June 2011
O
reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai,
rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin,
oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi
150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă,
desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Coconut Fizz
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos,
suc de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1
cl suc de limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de
cocos si zeama de lamaie cu gheata in shaker. Apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu smantana
20 June 2011
O
reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina,
ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi
de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4
linguri de smantana 1…
Read more »
Read more »
File de peşte împletit
20 June 2011
O
reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper,
ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si
morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau
pangasius) sare piper 1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1
portocală 2 linguri mărar tocat 100…
Read more »
Read more »
Roşii crocante la cuptor
20 June 2011
O
reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina,
ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper
150 g slănină tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate
cubuleţe 1-2 linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt Mod de
preparare: Se încinge cuptorul la 220 °C.…
Read more »
Read more »
Lassi cu mentă
20 June 2011
O
reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta,
sare si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional
alături de un curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75
g iaurt degresat 4 linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată
Mod de preparare: Se pun laptele, iaurtul, menta…
Read more »
Read more »
Pitta crocantă cu humus
20 June 2011
O
reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi,
zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta
si susan. Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe
substanţe benefice pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate
în bastonase de pâine crocantă. Se potrivesc de minune cu un…
Read more »
Read more »
Foie gras la gratar cu cireşe şi caise
20 June 2011
O
reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise
in sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10
jumătăţi de caise în sirop 24 cireşe în sirop sare Mod de preparare:
Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele
cu…
Read more »
Read more »
Cremă de mazăre cu arpagic verde
20 June 2011
O
reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare,
cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde,
zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are
frunzfe filiforme, cilindrice, goale în interior, culese mănunchiuri
care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat
pentru izul uşor de ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Alexander
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si
frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl
frisca lichida Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu
gheata in shaker si se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.
Read more »
Read more »
File de viţel cu dovlecel şi trufe
20 June 2011
O
reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel,
dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru,
sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând
mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastronomic,
trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe,…
Read more »
Read more »
Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar
20 June 2011
O
reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov,
pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru,
scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de
lamaie verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2
păstârnaci zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de
floarea-soarelui…
Cel mai scump vin din România
20 June 2011
Dintre
cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon din
1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de
import conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux
şi la câteva magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi
dopul, trebuie să dai echivalentul…
Read more »
Read more »
Pasta al forno cu carne şi caşcaval
20 June 2011
O
reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare,
piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana,
oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie
(paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri
ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii…
Read more »
Read more »
Răcoritoare cu rubarbă
20 June 2011
O
reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de
lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5
cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă
minerală Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi
350 ml de apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel (cu macris)
20 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de
miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g.
frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez
(1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă
19 June 2011
O
reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac,
oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata,
parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3
ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi
250 g brânză…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Royale
19 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar
si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2
stropi de Angostura Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt
de cocktail.
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec 2
19 June 2011
O
reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie,
verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g
morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g
smintina…
Read more »
Read more »
Cremă de linte cu scoici
17 June 2011
O
reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb
sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii
150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3
rămurele de cimbrişor 2 cepe…
Read more »
Read more »
Tonic de mere si scortisoară
17 June 2011
O
reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc
de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm
dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2
linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc
de lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Crudităti cu trei sosuri
17 June 2011
O
reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte
de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet
aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi,
dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele
mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine un…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Bloody Mary
17 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii,
zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de
salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama
de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de
salina Mod…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu orez salbatic
17 June 2011
O
reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de
miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare.
Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana
orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1
lingurita sare Mod…
Read more »
Read more »
Mix grill aromat cu cimbru
17 June 2011
O
reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati,
coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de
porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe
de cimbru proaspăt 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Ravioli cu ricotta şi lămâie
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri,
ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara,
pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură
ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb
coaja rasă de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Pastă caldă de crabi
17 June 2011
O
pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos
worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare
sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine.
Ingrediente: 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la
conservă, scursă 225 g orice fel de brânză…
Read more »
Read more »
Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
17 June 2011
O
reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare,
piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca,
galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3
ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip
mortadella sau şuncă 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste
17 June 2011
Culingioni
– Sunt varianta din Sardinia a binecunoscuţilor ravioli. Umplutura
clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă.
Se servesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de
obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o
crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de sparanghel
17 June 2011
O
reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt,
faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare.
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l
supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de
toast sare Mod de…
Read more »
Read more »
Guacamole picant
17 June 2011
O
reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti,
rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de
lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii
jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul
degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două
avocado…
Read more »
Read more »
File de struţ la grătar cu tartă de hribi
17 June 2011
O
reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de
strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper,
hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de
slănină 1 fir de praz 1 pahar…
Read more »
Read more »
Suc de struguri cu cardamon
17 June 2011
O
reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja
si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si
gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi
sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon
verzi, zdrobite uşor 10 cm dintr-un…
Read more »
Read more »
Beţigaşe cu parmezan
17 June 2011
O
reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan,
rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că
rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este
bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai
multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole,
geraniole şi pineni – contribuie…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline,
rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si
piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de
măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri
miez de nucă 1 albuş…
Read more »
Read more »
File de manzat la grătar cu sos verde
16 June 2011
O
reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat,
ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare.
Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei
de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare Mod de
preparare: Pune oul la fiert…
Read more »
Read more »
Cocktail Citrus Cooler
16 June 2011
O
reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de
limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl
Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta Mod de
preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker,
apoi se toarna bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec
16 June 2011
O
reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g
morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g
smantana 2 oua 25 g…
Read more »
Read more »
Supă rece de legume pasate
16 June 2011
O
reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie,
seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole
uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet,
tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă
roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate 1…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu pui în sos de susan
16 June 2011
O
reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa
verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper,
aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra. Aceşti colţunaşi
chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi.
Textura castanelor de apă face…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne de crab
16 June 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de
crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni
si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau
surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie
rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de vitel
16 June 2011
O
reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi,
marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina.
Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze
de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare
un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
16 June 2011
O
reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba,
frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de
lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.
Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml frişca 225 g făină 2 linguriţe
praf de copt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune umplute cu salam de pui
16 June 2011
O
reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune,
pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi
ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale
demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru
sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake.
Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete delicioase de post
16 June 2011
O
reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca
tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente:
coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un
pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar
pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…
Cel mai scump vin din România
20 June 2011
Dintre
cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon din
1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de
import conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux
şi la câteva magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi
dopul, trebuie să dai echivalentul…
Read more »
Read more »
Pasta al forno cu carne şi caşcaval
20 June 2011
O
reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare,
piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana,
oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie
(paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri
ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii…
Read more »
Read more »
Răcoritoare cu rubarbă
20 June 2011
O
reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de
lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5
cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă
minerală Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi
350 ml de apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel (cu macris)
20 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de
miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g.
frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez
(1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă
19 June 2011
O
reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac,
oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata,
parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3
ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi
250 g brânză…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Royale
19 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar
si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2
stropi de Angostura Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt
de cocktail.
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec 2
19 June 2011
O
reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie,
verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g
morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g
smintina…
Read more »
Read more »
Cremă de linte cu scoici
17 June 2011
O
reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb
sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii
150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3
rămurele de cimbrişor 2 cepe…
Read more »
Read more »
Tonic de mere si scortisoară
17 June 2011
O
reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc
de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm
dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2
linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc
de lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Crudităti cu trei sosuri
17 June 2011
O
reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte
de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet
aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi,
dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele
mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine un…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Bloody Mary
17 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii,
zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de
salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama
de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de
salina Mod…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu orez salbatic
17 June 2011
O
reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de
miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare.
Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana
orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1
lingurita sare Mod…
Read more »
Read more »
Mix grill aromat cu cimbru
17 June 2011
O
reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati,
coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de
porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe
de cimbru proaspăt 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Ravioli cu ricotta şi lămâie
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri,
ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara,
pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură
ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb
coaja rasă de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Pastă caldă de crabi
17 June 2011
O
pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos
worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare
sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine.
Ingrediente: 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la
conservă, scursă 225 g orice fel de brânză…
Read more »
Read more »
Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
17 June 2011
O
reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare,
piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca,
galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3
ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip
mortadella sau şuncă 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste
17 June 2011
Culingioni
– Sunt varianta din Sardinia a binecunoscuţilor ravioli. Umplutura
clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă.
Se servesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de
obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o
crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de sparanghel
17 June 2011
O
reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt,
faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare.
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l
supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de
toast sare Mod de…
Read more »
Read more »
Guacamole picant
17 June 2011
O
reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti,
rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de
lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii
jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul
degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două
avocado…
Read more »
Read more »
File de struţ la grătar cu tartă de hribi
17 June 2011
O
reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de
strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper,
hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de
slănină 1 fir de praz 1 pahar…
Read more »
Read more »
Suc de struguri cu cardamon
17 June 2011
O
reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja
si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si
gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi
sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon
verzi, zdrobite uşor 10 cm dintr-un…
Read more »
Read more »
Beţigaşe cu parmezan
17 June 2011
O
reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan,
rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că
rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este
bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai
multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole,
geraniole şi pineni – contribuie…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline,
rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si
piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de
măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri
miez de nucă 1 albuş…
Read more »
Read more »
File de manzat la grătar cu sos verde
16 June 2011
O
reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat,
ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare.
Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei
de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare Mod de
preparare: Pune oul la fiert…
Read more »
Read more »
Cocktail Citrus Cooler
16 June 2011
O
reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de
limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl
Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta Mod de
preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker,
apoi se toarna bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec
16 June 2011
O
reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g
morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g
smantana 2 oua 25 g…
Read more »
Read more »
Supă rece de legume pasate
16 June 2011
O
reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie,
seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole
uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet,
tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă
roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate 1…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu pui în sos de susan
16 June 2011
O
reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa
verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper,
aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra. Aceşti colţunaşi
chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi.
Textura castanelor de apă face…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne de crab
16 June 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de
crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni
si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau
surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie
rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de vitel
16 June 2011
O
reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi,
marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina.
Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze
de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare
un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
16 June 2011
O
reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba,
frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de
lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.
Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml frişca 225 g făină 2 linguriţe
praf de copt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune umplute cu salam de pui
16 June 2011
O
reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune,
pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi
ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale
demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru
sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake.
Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete delicioase de post
16 June 2011
O
reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca
tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente:
coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un
pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar
pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…