Retete de top:
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
27 August 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii,
mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare,
piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline.
Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2
legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu mac şi piersici
27 August 2011
O
reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina,
seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe,
piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă
175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă
bicarbonat 1/2 foaie de gelatină 50ml…
Read more »
Read more »
Sorbet delicios din fructe de pădure
27 August 2011
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar,
apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente:
160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru
decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure Mod de preparare: Spală
fructele de pădure…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu unt aromat
27 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb,
sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2
lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de
lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars
26 August 2011
O
reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf
de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de
zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin
bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de
nucă 1…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu ton şi feta
26 August 2011
O
reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline,
branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de
măsline 50 g brânză feta 50 g ton în sos propriu Mod de preparare:
Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila din…
Read more »
Read more »
Budincă delicioasă de dovleac
26 August 2011
O
reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati,
branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt,
nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic
(circa 800 g) 4 cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert
150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5 linguri…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasa cu piersici
26 August 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina,
nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g
zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie
crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1 kg…
Read more »
Read more »
Legume cu oregano
26 August 2011
O
reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente:
400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4
linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper
Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si pere
26 August 2011
O
reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara,
zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de
lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri
zahăr un praf de sare Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai
multe…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide
26 August 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din:
vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral,
glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert
120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru
ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză lichidă…
Read more »
Read more »
Chec cu zmeură
26 August 2011
O
reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina,
faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de
migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400
g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă
cu praf de…
Read more »
Read more »
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin
26 August 2011
O
reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin
din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură
parmezan ras 1 lingură amidon 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cotlete în sos
26 August 2011
O
reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia,
sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper
verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente:
pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez
100 ml supa 2…
Read more »
Read more »
Tortine de vara
26 August 2011
O
reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar,
bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom,
ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta.
Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita
bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri 300…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi roşii umplute
26 August 2011
O
reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza
roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi
aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare
si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si
ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa
250…
Read more »
Read more »
Frigarui cu salsa picanta de mango
26 August 2011
O
reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau
de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa
rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4
linguri ulei 2 linguri suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Desert cu pepene roşu
26 August 2011
O
reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare,
amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de
vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri
ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă
amoniac stins 1 esenţă de vanilie…
Read more »
Read more »
Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci
26 August 2011
O
reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina,
margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci
migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao,
unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g
zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Pacheţele de andive la cuptor
26 August 2011
O
reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza
emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente:
pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser,
prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras
pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt 40…
Read more »
Read more »
Prăjitură din pandişpan cu mure
26 August 2011
O
reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom,
mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg
mure 200 g unt 200 g zahăr Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată
cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele uniform,…
Read more »
Read more »
Sirop delicios de zmeura
26 August 2011
O
reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1
kg zahar 1 kg zmeura Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la
temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc
până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor
26 August 2011
O
reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena,
ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat.
Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână
usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3
foi de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei
26 August 2011
O
reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec
condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de
padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent
de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru
prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de zahăr…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu năut
26 August 2011
O
reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei
iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1
ardei iute proaspăt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine
coapte 1 mână…
Read more »
Read more »
Tarta cu trei fructe
26 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise,
nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g
unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai
50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra Mod de preparare: Scoateti 50 g unt…
Read more »
Read more »
Spanac cu carne de miel
25 August 2011
O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de
tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă
100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul
se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă cu…
Read more »
Read more »
Vinete pane cu garnitură de morcovi
25 August 2011
O
reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei,
usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete,
oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1
morcov mare 3-4 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3
linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Mancare de roşii cu carne
25 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne,
ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si
frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei
25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g
sare 3…
Read more »
Read more »
Pachete de vinete cu piept de pui
25 August 2011
O
reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui,
rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă
lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper
verdeaţă ulei Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe
verticală, le sărezi şi le…
Read more »
Read more »
Pilaf de berbec cu migdale
25 August 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de
rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de
roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale
decojite 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Pui cu mujdei de usturoi
25 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu mujdei de usturoi din: pui,
ceapa, morcov, usturoi, untura, piper si sare. Ingrediente: 1 pui mai
mare 1 ceapă 1 morcov 8-10 căţei de usturoi 3 linguri untură sau 100 ml
ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl scurgi de
apă şi…
Read more »
Read more »
Salată simpla de pui
25 August 2011
O
reteta delicioasa de salata din: carne de pui, praf de chili, miere,
otet din vin rosu, salata rosie, salata verde creata, pepene verde,
sare, piper, jeleu de portocale, ketchup, ulei de susan, ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 linguri ketchup
praf de chili 2 linguri miere 5…
Cocktail The Waikiki
25 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail The Waikiki din: votca, suc de ananas si
ananas. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de ananas o felie de ananas
Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi, peste cuburi de gheata, si completam cu suc de ananas.
Decoram cu o felie…
Read more »
Read more »
Iepure în saramură
25 August 2011
O
reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi,
patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline
extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure
2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute
1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură cimbru…
Read more »
Read more »
Merlucius cu rosii caramelizate
25 August 2011
O
reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa
de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof,
capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g
pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de
măsline sare de mare…
Read more »
Read more »
Bocconcini de pui
25 August 2011
O
reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare,
morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa
concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de pui 200 g mazăre congelată 200 g morcovi 200 g dovlecei
(zucchini) 2 linguri de faină 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu ardei
25 August 2011
.
O reteta delicioasa de salata din: fasole verde, ardei gras rosu, ardei
gras galben, sare, dovlecel, salata creata, paine, ulei, usturoi, bacon
afumat, supa, otet, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ardei gras
roşu 1 ardei gras galben sare 1 dovlecel mic 1 salată creaţă 2 felii
pâine toast 4 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de kiwi
25 August 2011
O
reteta delicioasa de sorbet de kiwi din: kiwi, suc de mere, apa si
smantana. Ingrediente: 4 kiwi coapte 2 linguri suc de mere concentrat
100 ml apă 3 linguri smântână vegetală pentru decor: 1 kiwi Mod de
preparare: Incălzeşte într-o crăticioară apa împreună cu sucul de mere.
Adaugă fructele, fierbe-le 2 minute, apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui
25 August 2011
O
reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui,
morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de
conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g
pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2
legătură mărar verde sare piper 2-3…
Read more »
Read more »
Salată verde cu nectarine si curcan
25 August 2011
O reteta gustoasa de salata din: nectarine, samburi de pin, ceapa
verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza
roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe
verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept
de curcan 3 inimi de salata verde 2 nectarine…
Read more »
Read more »
Peltea de struguri
25 August 2011
Se
iau boabe de struguri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine
un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu
presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară
şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas de…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu vinete
25 August 2011
O
reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie,
menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si
masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4
fire mentă 4 fire…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lichior de zmeură
25 August 2011
O
reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar.
Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr Mod de
preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan
închis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile,
agitând damigeana…
Read more »
Read more »
Salată de somon cu avocado
24 August 2011
O
reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet,
sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata
rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare
piper 1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2
căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână salată…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere
24 August 2011
O
reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa
si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg
zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4
kg mere creţeşti, roşii şi tari Mod de preparare: Tai fructele felii…
Read more »
Read more »
Şalău cu dovlecei la cuptor
24 August 2011
O
reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei,
rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără
sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Ananas cu pui şi mere
24 August 2011
O
reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras
rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr
verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate
ulei piper sare Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul
şi îl…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu si galben
24 August 2011
O
reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu,
pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez
de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană
cuburi gheaţă Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl
tai în…
Read more »
Read more »
Cod sărat
24 August 2011
O
reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus,
apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper,
faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin.
Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1
gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume cu lipie
24 August 2011
O
reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare,
piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de
masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare
piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2
castravete 8 cepe mici albe şi roşii 8…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise cu levănţică
24 August 2011
Se
golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşază într-un vas
de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete;
tifonul se strânge bocceluţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise
1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi.
Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Moscow Mule
24 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie,
ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de
zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam
votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru
bauturi lungi, peste…
Read more »
Read more »
Raci umpluti
24 August 2011
O
reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de
tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci
mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de
legume 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert
într-o…
Read more »
Read more »
Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor
24 August 2011
O
reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap,
varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g
făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă
1…
Read more »
Read more »
Gem de clementine, portocale si levantica
24 August 2011
Se
fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de
levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se
strecoară. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se
rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă
feliile de portocale…
Read more »
Read more »
Scrumbie la grătar
24 August 2011
O
reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru,
seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2
lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de
coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine
de…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval
24 August 2011
O
reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de
vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi,
rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper.
Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g
caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde
24 August 2011
O
reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole
verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata.
Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1
rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână
verdeaţă (pătrunjel, mărar) Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Fructe de vara gratinate
24 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3
piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură;
se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g
mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu arpacaş
24 August 2011
O
reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de
curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua,
arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac
de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras
afumat 1/2 legătură mărar tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Jeleu de fructe de pădure
24 August 2011
O
reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar,
gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare.
Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina
granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1
praf sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate
24 August 2011
O
reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap,
ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de
dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5
kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi
ulei 500 g roşii bine…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si verdeturi
24 August 2011
O
reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza
de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa
verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de
burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1
legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Pangalău
24 August 2011
O
reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea
soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de
dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă Mod de
preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare
câte o turtită rotundă cu grosimea…
Read more »
Read more »
Cupă-desert cu fructe
24 August 2011
O
reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni,
zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte
batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau
cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara
samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri…
Crochete cu fenicul şi brânză de capră
24 August 2011
Se
dizolvă 1/2 cub drojdie în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină,
50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi
se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai
frământă apoi o dată, încorporând 1 linguriţă seminţe de fenicul.…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu legume
24 August 2011
O
reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt,
sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline
extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon
1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei
(zucchini) 1…
Read more »
Read more »
Rites
24 August 2011
O
reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa
sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de
dovleac sare grunjoasa sau zahar Mod de preparare: Impartiti aluatul
in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire.
Ungeti foaie cu…
Read more »
Read more »
Sorbet din struguri si grappa
24 August 2011
O
reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar,
grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică
de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi
dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri
muscat 1/2 albuş de ou…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe de pădure
24 August 2011
O
reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni,
piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si
frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml
espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare
100 g zahăr 200 g friscă dulce …
Read more »
Read more »
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii
24 August 2011
O
reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din:
sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca,
ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si
frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1
vârf de cuţit de firişoare de şofran…
Read more »
Read more »
Curecheare
24 August 2011
O
reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar
verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g
varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper Mod de
preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se
inmoaie bine, apoi lasati-o…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si levantica
24 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se
acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat
fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca 10 cm) unse. Se
înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc…
Read more »
Read more »
Aluat de paine de casă
24 August 2011
O
reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar,
sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1
linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei apă caldă Mod de
preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei
o adâncitură în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval
23 August 2011
O
reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete,
cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete 100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii
jambon crud uscat sare piper Mod de preparare: Bateti carnea carnea de
vitel (invelita intr-o folie) cu…
Read more »
Read more »
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
23 August 2011
O
reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si
legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita,
sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte,
usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat:
250 g faina 20 g drojdie 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa simpla de rosii
23 August 2011
O
reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez,
telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano,
sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3
cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2
ardei graşi 4-5 frunze de…
Read more »
Read more »
Peşte cu ghimbir la gratar
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste,
ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de
peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g
4cm rădăcină de ghimbir 2 linguri sos de soia 3 căţei de usturoi 2
ardei…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic
23 August 2011
O
reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de
rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar,
sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de
salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon
(prosciutto) 1 căţel de usturoi 2 crenguţe…
Read more »
Read more »
Spirale de bacon în aluat
23 August 2011
O
reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie,
lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub
drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2
linguri chimen Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă,
se sparge cubul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de
usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin,
usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2
kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1
capatana usturoi 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Creme-brulee cu levănţică
23 August 2011
crăticioară
se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate
miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăticioară cu 2 linguriţe
flori de levănţică uscate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în
clocot; se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă să se marineze…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sos picant
23 August 2011
O
reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare,
piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente:
1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei
de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de preparare: Tăiaţi
costiţele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu sos de citrice
23 August 2011
O
reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din:
bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin,
rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1
bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin
alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu lamaie
23 August 2011
O
reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde,
zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1
kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de
cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri
de patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktail Zanzibar
23 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi,
zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl
sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de
kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Costiţe marinate la gratar
23 August 2011
O
reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi,
sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si
pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi
100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe sare…
Read more »
Read more »
Mixed grill
23 August 2011
O
reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei,
ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii
muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii
obişnuite 4 felii de pâine…
Read more »
Read more »
Porc în stil mediteraneean
23 August 2011
O
reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de
porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1
dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de
măsline sare piper 100 g bacon feliat Mod de preparare: Se pregătesc
legumele. Se taie vinetele…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar
23 August 2011
O
reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi,
fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa
concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice,
marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară
piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu unt
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi,
rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si
file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g
unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu ananas
23 August 2011
O
reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei
rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente:
800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2
linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1
linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute la gratar
23 August 2011
O
reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel
6-7 frunze de busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă
23 August 2011
O
reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4
căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1
lingură piper negru râşnit Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând
pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi…
Read more »
Read more »
Pere cu Roquefort
23 August 2011
Se
decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor.
Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir
levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în
zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe picante la gratar
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din:
chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper.
Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g
carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper Mod
de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu usturoi
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din:
creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de
masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel
proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete…
Read more »
Read more »
Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate
23 August 2011
Un
stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie
echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un
program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea
factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim
între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet,
nutriţie şi boli metabolice…
Bruschete de vara cu telemea
23 August 2011
O
reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii,
telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4
felii pâine 2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel
de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de seminţe…
Read more »
Read more »
Stiati ca …
23 August 2011
Carnea
de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun
dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe
de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un
plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau
rachiu…
Read more »
Read more »
Aluat pentru Focaccia
23 August 2011
O
reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g
unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o imediat peste celelalte
ingrediente şi frământă până când obţii…
Read more »
Read more »
Creveţi la grătar
23 August 2011
O
reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde,
sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g
maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă
verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2
linguri ulei de măsline Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet de căpşuni cu tofu
23 August 2011
O
reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez,
gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni.
Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2 linguriţe
agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3 linguriţe malţ 3 linguri
sirop de arţar 1 păstaie…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi la gratar
23 August 2011
O
reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa,
verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez
sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2
linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Se
fierbe orezul în…
Read more »
Read more »
Avocado picant cu tortillas
22 August 2011
O
reteta de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado,
ceapa, rosii, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, boia
iute si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 avocado coapte 1/2
ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare piper boia iute pentru decor: tortillas …
Read more »
Read more »
Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele
şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle
sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1
lingură capere mici 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Platou picant
22 August 2011
O
reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de
vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel,
fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2
pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru
steak 2 felii…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in stil italian
22 August 2011
O
reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar
cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai,
apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente:
700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de
usturoi 1 lingură zeamă de…
Read more »
Read more »
Bruschete de vara
22 August 2011
O
reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de
masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle
graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g
telemea proaspătă sare piper busuioc oregano Mod de preparare: Se
curăţă roşiile de seminţe şi se taie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita
22 August 2011
O
reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci,
sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline,
oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare.
Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne
de vită tocată 2…
Read more »
Read more »
Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii
22 August 2011
O
reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de
vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru,
usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei
gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de
busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu curry şi sos de mere
22 August 2011
O
reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc,
curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt.
Ingrediente: 1,2 kg ceafa de porc 2 linguriţe curry 2 linguri ulei de
măsline extravirgin pesmet sare şi piper pentru sosul de mere: 6 mere 50
g unt…
Read more »
Read more »
Pui â la Provence
22 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi
piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă.
Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2
linguri ulei de măsline. Se unge puiul cu…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu ardei gras
22 August 2011
O
reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi,
ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1
ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră
de maghiran 2-3…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei,
cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de
ceapa verde 2 castraveti…
Read more »
Read more »
Desert racoros cu lamaie
22 August 2011
O
reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra,
gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic
gelatină 150 g frişcă Mod de preparare: Se rade coaja de la două
lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile
cu zahărul, apoi…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt
22 August 2011
O
reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de
miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru,
rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa
de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina
mica 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
22 August 2011
O
reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de
dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si
sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4 cartofi albi 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1
căţel de usturoi 5 …
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ceapă şi piersici
22 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete
de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1
linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sorbet de piersici
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama
de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml
apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou Mod de preparare: Incălzeşte
apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie.
Fierbe totul 2…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si porumb
22 August 2011
O
reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de
curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide
hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare,
sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de
salata verde 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Despre aroma carnurilor care se frig pe gratar
22 August 2011
Pentru
a aroma cărnurile care se frig pe grătar, puteţi arunca peste cărbunii
încinşi condimente diverse, la alegere: piper, enibahar, coriandru,
seminţe de ardei iute, frunze de rozmarin, cimbru etc. Rezultate mai
bune se obţin dacă în timpul acestei operaţiuni acoperiţi carnea de pe
grătar cu un capac sub care se va aduna mirosul aromat.…
Read more »
Read more »
Cocktail Seventy Seven
22 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de
lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama
de lamaie limonada o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam cu
cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Completam cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de smantana
22 August 2011
O
reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de
masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper.
Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod
de preparare: Se taie ceapa mărunt,…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac
22 August 2011
O
reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de
vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru,
patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g
vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de
măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu pesto de mentă
22 August 2011
O
reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel,
seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin,
patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g
pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă
mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de rozmarin…
Read more »
Read more »
Salată de cepe fripte
22 August 2011
Se
taie felii 4 cepe roşii, 3 cepe albe şi 12 cepe franţuzeşti. Toate se
ung cu 3 linguri ulei de măsline, cu pensula şi se frig în tigaia-grill
pe ambele feţe. Se sărează, se piperează şi se aşază într-un castron,
unde se stropesc cu 2 linguri oţet balsamic. Se presară 1 lingură
pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Galuşte cu caise
22 August 2011
O
reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun
scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta
de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1
lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine
scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g griş…
Read more »
Read more »
Pui în sos picant cu seminte de coriandru
22 August 2011
O
reteta de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de
rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin,
hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2
kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de
usturoi 6 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu creveţi, roşii şi chorizo
22 August 2011
O
reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline,
salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde.
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de
cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii
mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari,…
Read more »
Read more »
Ghiveci simplu de legume
22 August 2011
Se
taie bucăţi 2 dovlecei; 1 fir de praz se taie rondele. Se opăresc 8
roşii, se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi putpase taie
cuburi. Se curăţă 300 g fasole verde; 3 morcovi se taie felii. Se
decojesc, se spală şi se taie cuburi 3 cartofi. Legumele se aşază în-
tr-o cratiţă…
Rulouri de curcan cu sparanghel
22 August 2011
O
reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan,
sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g
sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt
pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin 3-4…
Read more »
Read more »
Prăjitură pufoasă cu piersici
22 August 2011
O
reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra,
faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de
vanilie. Ingrediente: 500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 6
linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1
praf de sare…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu conopida
22 August 2011
O
reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de
porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g
conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1
pahar vin alb 8…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu coacaze
22 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar
pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze,
scortisoara si oua. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt
1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g
migdale 300 g coacăze…
Read more »
Read more »
Rulouri aromate
21 August 2011
O
reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti,
piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de
masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de
viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto)
250 ml supă concentrată de legume 4 felii Emmentaler…
Read more »
Read more »
Doradă cu fructe de mare
21 August 2011
O
reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare,
rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si
piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte
(midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de…
Read more »
Read more »
Sorbet de struguri albi şi smochine
21 August 2011
O
reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci,
zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri
albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3
smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză Mod de preparare:
Fierbe apa cu zahărul timp de…
Read more »
Read more »
Moristi cu branza
21 August 2011
O
reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca
macinata, gem de caise si caise. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt 1
ou 1 lingură oţet 3 linguri apă rece 1 praf de sare pentru umplutură:
100 g nucă măcinată gem de caise 4-5 caise proaspete Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda
21 August 2011
O
reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi,
patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1
pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1
căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de
măsline extravirgin 4 linguri…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi
21 August 2011
O
reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati
din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline,
sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de
bere 1 lingură ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Quiche cu dovlecei si branza
21 August 2011
O
reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina,
margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan,
ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper.
Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura:
200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3 oua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri
21 August 2011
O
reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai,
faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1
cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de
strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Limonada cu levantica
20 August 2011
Se
amestecă 150 ml suc de lămâie cu 300 ml apă, 3 linguri coajă de lămâie
rasă, 2 linguriţe flori de levănţică uscate. Se lasă să se marineze
peste noapte. Se fierbe un sirop din 120 g zahăr şi 300 ml apă; se lasă
să se răcească. Se strecoară amestecul de lămâie şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu bors de casa
20 August 2011
O
reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov,
patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors
de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri
ulei 150 ml smântână 2 tije…
Read more »
Read more »
Cremă cu ness
20 August 2011
O
reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar
pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g
biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere
150 ml cafea 1 praf de sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile
cu zahărul pudră până…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata
20 August 2011
O
reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci,
ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei
iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de
ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o
lingurita de rozmarin tocat marunt o…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă
20 August 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din:
carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu,
concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40 frunze…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
20 August 2011
O
reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa,
dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 250 g faină albă 50 g unt 1 ou 50 ml apă sare
pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g
caşcaval afumat…
Read more »
Read more »
Rulouri aperitiv
20 August 2011
O
reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau
cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei
mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş
de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin Mod de
preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu zacuscă de vară
20 August 2011
:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1
linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1
ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun. Se aşază într-o formă mică de chec
(15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace 45…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde
20 August 2011
O
reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui,
vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute,
sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8
aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe
cu boabe de coriandru…
Read more »
Read more »
Tarta aromata cu caise
20 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt,
lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale.
Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1
ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g
zahar…
Read more »
Read more »
Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata
20 August 2011
O
reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca
aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie.
Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă
aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină)
pentru decor: 1…
Read more »
Read more »
Totul despre pizza: Ingrediente si tehnici
20 August 2011
Făina.
Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece
din ea se realizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De
asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este
realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină. Apa. Temperatura
apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii
aluatului. O…
Read more »
Read more »
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
20 August 2011
O
reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina,
margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella,
parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru
umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2 ouă
100…
Read more »
Read more »
Tarte cu anghinare şi anşoa
19 August 2011
O
reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare,
anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline
extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina
alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g
cascaval 50 ml smantana 1 ou…
Read more »
Read more »
Briose cu kaizer
19 August 2011
O
reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua,
rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare.
Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g
drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g
măsline negre 100 g…
Read more »
Read more »
Desert racoros
19 August 2011
O
reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti,
ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente:
400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g
ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe
gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie
19 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza
de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei,
ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2
linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…
Read more »
Read more »
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
19 August 2011
O
reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de
placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi,
cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g
sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta de verdeata
19 August 2011
Se
taie cuburi 2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3
cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se
adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă
roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Clatite din dovlecei cu branza
19 August 2011
O
reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca,
branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si
ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de
vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături
ceapă verde…
Read more »
Read more »
Blue Moon Cocktail
19 August 2011
O
reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama
de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao
albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare:
Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar
pentru bauturi lungi. Completam…