Retete de top:
Tarte cu ton si rozmarin
22 December 2010
Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde
două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3
ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare
piper unt Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi
22 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g
bacon 40 g unt patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii
şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în
bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sare…
Read more »
Read more »
Alaviscă
22 December 2010
Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere
150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide Mod de preparare: Laşi
stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie
de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte.
Pui şi mierea…
Read more »
Read more »
Coaste de porc inabusite
22 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de
porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare
marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la
fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu
două căni cu apă…
Read more »
Read more »
Supă Harira
22 December 2010
Preparat
specific marocan Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava
uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de
pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de
coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină 4…
Read more »
Read more »
Omletă cu cârnati si miez de nucă
22 December 2010
Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri
de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii
o linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine
neagră Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se…
Read more »
Read more »
Taci şi-nghite(galuste)
22 December 2010
Ingrediente:
400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras
4 ouă sare piper Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu puţin
oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie,
amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai fiarbă…
Read more »
Read more »
Tartă cu şuncă si castraveti muraţi
22 December 2010
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare
Ingrediente umplutură :150 g şuncă afumată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2
linguri smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval. Mod
de preparare: Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de
sare până obţii…
Read more »
Read more »
Carnaţi in sos de vin
22 December 2010
Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1
pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare Mod de
preparare: Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare.
Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii
graşi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac
22 December 2010
Ingrediente
blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni
1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g
zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie.
Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă, 100…
Read more »
Read more »
Tocană de carne cu găluşte de brânză
21 December 2010
Ingrediente
tocană: 1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia
sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de
vaci 1 lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi
ceapa, o…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de soia şi legume
21 December 2010
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac
de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt
două linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper
oregano Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se
spală, se…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita on the rocks
21 December 2010
Pahar- Tumbler or small Collins Garnitura – O felie de lime si sare
pe jumatate din buza paharului Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml
fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer Mod de preparare:
Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste
gheaţa cuburi în paharul tumbler, după…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu afumatura
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afumată 1 legătură mărar
sare piper boia Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi
îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le
căleşti împreună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg
de…
Read more »
Read more »
Capia asortat la borcan
21 December 2010
Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g
zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper
boabe Mod de preparare: Se curăţă ardeii de seminţe şi nervuri, se
opăresc în apă cu sare 3-4 minute, apoi se lasă la scurs, după care…
Read more »
Read more »
Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate
1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină
5-6 măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în
ei…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de usturoi
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lingură pastă de
tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare
piper cimbru 1 cană vin alb ulei Mod de preparare: Presari carnea cu
sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei,
torni vinul şi…
Read more »
Read more »
Tort rapid cu vanilie şi cacao
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao
1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină Mod de preparare:
Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi
frişca obţinută în jumătate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi
un plic de gelatină dizolvată după…
Read more »
Read more »
Spumă de lămaie
21 December 2010
Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă
sare Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se
albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o
lămâie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute,
după care…
Read more »
Read more »
Supă cu cube
21 December 2010
O
retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne
de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 linguri ulei 3 linguri
lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5
linguri făină…
Read more »
Read more »
Prajitura glazurată cu cafea
21 December 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g
făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măcinată 125
ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g
zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci
gălbenuşurile cu cele 100 g zahăr…
Read more »
Read more »
Cepe îmbrăcate în şuncă afumată
21 December 2010
Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri
smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin Mod de preparare:
Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10
minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu
usturoiul pisat şi…
Read more »
Read more »
Chiftele umplute cu ciuperci si oregano
21 December 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1
lingură făină 1 legătură sare piper oregano Mod de preparare: Amesteci
carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust
omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,
adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat şi…
Read more »
Read more »
Slanina fiarta cu boia
21 December 2010
Ingrediente:
slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia
dulce usturoi pisat Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu
şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare
sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de
slănină cu sare grunjoasă şi le…
Read more »
Read more »
Castraveti cu rozmarin
21 December 2010
Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4
crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare
grunjoasă Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proaspeţi, se
spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă
întreagă,…
Read more »
Read more »
Prajitura glazurata
21 December 2010
Ingrediente
foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de
sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr,
1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură:
400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu mere si nuci
21 December 2010
Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1
linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lingură zahăr
pudră sare Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă
de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai felii…
Read more »
Read more »
Foi umplute cu spumă de căpşuni
21 December 2010
Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei
1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3
albuşuri, 1 linguriţă de lămâie. Mod de preparare: Amesteci ouăle şi
gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul
în fir (ca…
Read more »
Read more »
Tocanita ciobaneasca
21 December 2010
Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de
porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare:
Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii
tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi
ouăle bătute cu un praf de…
Read more »
Read more »
Semiluni aromate cu nuci
21 December 2010
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1
lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf
de copt 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul
până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând şi…
Read more »
Read more »
Budincă de cozonac
21 December 2010
Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml
lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară Mod de
preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai
cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în
prealabil…
Read more »
Read more »
Stea cu urdă şi căpşuni
21 December 2010
Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr
pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g
căpşuni Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul
moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o
tasezi…
Cum se fabrică berea
21 December 2010
De
la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât
blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în
topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri
într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a
scăzut, cu 13%, la 17,…
Read more »
Read more »
Ardei cu usturoi
21 December 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1
linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert Mod de preparare: Se coc
ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar
cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil jumătăţi. Se pun în
borcan juimătăţile de…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete
21 December 2010
Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2
linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip
cherry 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare: Curăţă de coajă
roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam
200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu vodca,…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu creveţi
21 December 2010
Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel gelatină boabe de piper sare Mod de preparare: Fierbe
creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de
sare şi câteva boabe…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
21 December 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină
mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de
preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece
cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina,
le adaiaugi în oală întregi…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie
21 December 2010
Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile,
îl ungi cu ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti
cu zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul la…
Read more »
Read more »
Jumări ca la Oltenita
21 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă
afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le
prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi cubuleţe, îi presari
cu sare şi îi prăjeşti…
Read more »
Read more »
Ruladă in foitaj
21 December 2010
Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1
broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare
piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare,
boabe de piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi
pune-l la…
Read more »
Read more »
Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina
21 December 2010
Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1
morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză
sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură
(sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai
bucăţi şirul de porc…
Read more »
Read more »
Hribi murati
21 December 2010
Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe
foi de dafin Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de
resturi de frunze cu un cuţit bine ascuţit. Se taie ciupercile mai mari
în două şi apoi se spală toate în mai multe ape…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut
21 December 2010
Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100
ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom Mod de preparare:
Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i
scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime.
Tapetezi…
Read more »
Read more »
Zacusca dietetica de vinete
21 December 2010
Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3
linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare
Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la
scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite, cotoare…
Read more »
Read more »
Clatite cu ciuperci si smantana
21 December 2010
Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente
umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe,
200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi
ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi
puţin ulei şi…
Read more »
Read more »
Pachete surpriza cu sos picant
21 December 2010
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ
drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură
(slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper.
Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la
borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper. Mod…
Read more »
Read more »
Ouă scoţiene
21 December 2010
Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare:
Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece
şi subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul
rămas bătut, apoi prin pesmet şi le prăjeşti pe toate în baie…
Read more »
Read more »
Rulada cu frisca si cacao
21 December 2010
Ingrediente
blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1
esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă
lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de
vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de
vanilie Ingrediente decor:100…
Read more »
Read more »
Somon in aspic
21 December 2010
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva
merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel
câteva boabe de enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina
şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe.
Adaugă un praf de sare şi câteva boabe de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu praz si cascaval
21 December 2010
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval
(telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o
lingură făină sare piper Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi
tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se
scurge şi se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos
21 December 2010
Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de
copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte Ingrediente crema 1: 6
albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente
crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină, 300…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de ouă
21 December 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii
iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi
într-un vas, tomi puţin ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la cuptor.…
Read more »
Read more »
Andive umplute cu branza si boia dulce
21 December 2010
Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri
unt 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli
andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi
piper după gust. împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu
chimenul, iar…
Read more »
Read more »
Prăjitura Nicoleta
20 December 2010
Ingrediente
aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină
Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml
lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt. Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos
şi făina. Din…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu pui
20 December 2010
Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare
piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai
mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat,
apoi le căleşti pe toate în…
Read more »
Read more »
Stufat de vitel
20 December 2010
Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2
fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest
timp, cureţi usturoiul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi
înăbuşit. Adaugi…
Read more »
Read more »
Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă
20 December 2010
Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet margarină 1 linguriţă
chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1
linguriţă griş Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu
o lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină.
Adaugi…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel pe pat de spanac
20 December 2010
Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de
lămâie 300 g spanac sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe
baie de aburi sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl
speli în mai multe ape reci şi-l fierbi în apă cu…
Read more »
Read more »
Budinca de cozonac
20 December 2010
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g
zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină
scorţişoară sirop de fructe Mod de preparare: Fărâmiţezi cozonacul
până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu
gălbenuşurile, vanilia şi…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc
20 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2
cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele
împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi
şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de
came, una de…
Read more »
Read more »
Merluciu pane
20 December 2010
O
reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala,
sare, piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5
linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper Mod de preparare:
Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin
deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală şi…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciuperci si oua de prepelita
20 December 2010
Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă
400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă
rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel
sare piper după gust Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi
gălbenuş faci…
Read more »
Read more »
Salata de radacinoase cu maioneza
20 December 2010
Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie
2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare Mod de preparare: Cureţi ţelina
şi ridichea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi
20 December 2010
Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1
lingură bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le
rumeneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa,
morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună
cu o cană de apă în cratiţa…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)
20 December 2010
Prăjitură cu pesmet şi căpşuni
20 December 2010
Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată
neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de
vanilie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi adaugi
untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari,
le adaugi…
Read more »
Read more »
Chec cu caşcaval şi ceapă verde
20 December 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte
60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei Mod de
preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute,
untul moale şi caşcavalul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi
laptele şi ceapa…
Read more »
Read more »
Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac
20 December 2010
Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300
g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii
pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrunjel tocat sare piper Mod de
preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi să…
Read more »
Read more »
Vită in crustă
20 December 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi
100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi
roşu ulei Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le
prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe
ambele părţi în…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre, morcov si muştar
20 December 2010
Ingrediente: 800 g mazăre verde 5 roşii 2 morcovi 200 ml ulei 1
legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper
zahăr Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă
clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi
morcovul cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi carne de vită
20 December 2010
Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din
conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g
caşcaval 2 linguri ulei sare piper oregano Mod de preparare: Speli
carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa
şi…
Read more »
Read more »
Pulpe impănate
20 December 2010
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1
legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin
alb ulei busuioc sare piper Mod de preparare: Intr-un castron,
amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă
usturoiul zdrobit, 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Supa-crema de salata verde
20 December 2010
Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml
lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o
speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se
înmoaie. Strecori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele
clocotit si…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu urdă şi orez
20 December 2010
Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri
pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru Mod de
preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi
sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei, iar…
Read more »
Read more »
Cocktail Homar Bloody Mary
20 December 2010
Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri
sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc
proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea
mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr,
sare, arome) 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu cartofi si ţelină
20 December 2010
Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt
3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de
sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată
Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe…
Read more »
Read more »
Legume in ţest
20 December 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml
sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană
sare Mod de preparare: Amestecă făina cu laptele, smântână şi sare.
Adaugă untul şi frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de
minute. Căleşte ceapa…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare si somon afumat
20 December 2010
Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr
somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de
măsline usturoi pătrunjel Mod de preparare: Fierbe toate fructele de
mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10
min.) Ai grijă ca toate…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde
20 December 2010
Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4
linguri susan o salată micuţă 4-5 linguri de iaurt ulei Mod de
preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de
bucătărie. Baţi apoi ouăle cu făină şi pui sare şi piper după gust.
Treci fiecare…
Read more »
Read more »
Costiţă cu roşii la cuptor
20 December 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50
unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli roşiile,
le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi
aşezi într-un vas uns cu unt un strat de roşii, unul de costiţă…
Read more »
Read more »
Ruladă cu afumătură
20 December 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc împănată 1 morcov 3 cepe 300 g
ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g
cârnăciori 100 g costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1
legătură de mărar ulei sare piper Mod de preparare: Taie carnea de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac si nuca de cocos
20 December 2010
Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac
3 linguri de făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 16 linguri
zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină,
3 pachete de biscuiţi. Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă,
adaugi pe rând nuca…
Read more »
Read more »
Chec sasesc
20 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă
măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 plic
zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată
coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de
100 g 3 cuburi ciocolată menaj…
Read more »
Read more »
Tort la rece
20 December 2010
Pentru
blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml
frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză
mascarpone 1 cutie cu ananas Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu
unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După…
Read more »
Read more »
Budincă fiartă de spanac
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură
ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1
lingură zahăr sare piper Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la
fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai
mărunt…
Read more »
Read more »
Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză
20 December 2010
Ingrediente aluat: 800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă
Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie
(sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei. Mod
de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt
gata îi pasezi şi-i amesteci…
Read more »
Read more »
Piept de pui acoperit
20 December 2010
Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de
vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână
usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai carnea
felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin
margarină topită şi…
Read more »
Read more »
Aperitiv in foi de napolitana
20 December 2010
Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă
1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa şi ciupercile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi
parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi
ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate, le…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie
20 December 2010
Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ
drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă
50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate Mod de preparare: Cureţi cartofii,
îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin
lapte…
Read more »
Read more »
Macaroane cu 3 feluri de brânză
20 December 2010
Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g
brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei
de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă
clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt
gata…
Read more »
Read more »
Aspic cu portocale
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1
pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare:
Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai
întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu ardei copţi şi carne tocată
20 December 2010
Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi
pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare
pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de
sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă
pătrunjelul…
Read more »
Read more »
Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100
g făină sare 1 lingură unt Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la
fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o
amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la sfarsit…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi ciuperci
20 December 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400
ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu sare,
iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lapte batut si capsuni
20 December 2010
Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1
linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât
cuprinde 1 kg căpşuni Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul,
adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi
apoi bicarbonatul stins,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de carne cu măghiran
20 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afumată 3 cepe 250 g
smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper
şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,…
Read more »
Read more »
Supă de scoici
19 December 2010
Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică,
tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană
vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g
scoici sare piper negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu
usturoiul timp de 10 minute în…
Read more »
Read more »
Cocktail cu anans
19 December 2010
Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce
zahăr după gust Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne
într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se
îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.
Stridii la cuptor
19 December 2010
Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre
cognac busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le
bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care
protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din
smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de busuioc,…
Read more »
Read more »
Fusilli cu somon
19 December 2010
Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de
usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb Mod de
preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10
minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem broccoli…
Read more »
Read more »
Pui cu măsline şi mere
19 December 2010
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de
pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei
şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două
mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să
punem jumătate verzi,…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu mere
19 December 2010
Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două
legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g
sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Spălăm şi
punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de manzat
19 December 2010
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g
carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare
piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină
afumată Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de
pasăre, curăţată de…
Read more »
Read more »
Cremă de mere cu nuga
19 December 2010
Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură
100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de
circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc
de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de vaci,…
Read more »
Read more »
Somon pe pat de fenicul
19 December 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3
linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g
smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ)
Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc
de lămâie.…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie
19 December 2010
Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3
feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pune feliile de
lămâie într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată,
Campari, sucul de cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe
din compot.
Read more »
Read more »
Nuga cu alune si nuci
19 December 2010
Ingrediente:
5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1
pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g
nuci Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul
pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Festin mediteranean
19 December 2010
Ingrediente:
o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1
ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc
propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice
bine coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu frisca si capsuni
19 December 2010
Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de
rom Ingrediente cremă: 750 ml smântână, 3 linguri zahăr pudră, 2
plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon
alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de
rom, 100 g căpşuni.…
Read more »
Read more »
Tort dobos
19 December 2010
Ingrediente
blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt
Ingrediente crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt
Ingrediente glazura: 75 g zahar Mod de preparare: Treci zaharul si
zaharul vanilat cu galbenusurile pana devin o crema spumoasa. Adaugi
treptat faina si…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
19 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g telemea 100 g
caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper Mod de preparare: Fierbi
cartofii şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime.
Dai prin răzătoarea mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2
cm şi…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu usturoi si rosii
19 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 1
legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartofii
de coajă, îi speli în mai multe ape reci, după care sărezi puţin şi îi
prăjeşti în ulei încins Când s-au rumenit, tai peste ei două roşii
decojite şi acoperi…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu garnitura de orez
19 December 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml
ulei 2 linguri vegeta orez Mod de preparare: Cum procedezi: Speli
carnea şi o tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni
laptele şi o laşi să se odihnească circa 1 oră. Apoi o scoţi…
Read more »
Read more »
Gulas rapid cu carne de porc
19 December 2010
Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1
linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet
de vin 2 linguriţe făină 1 lingură vegeta Mod de preparare: Tai carnea
cubuleţe pe care le prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori,
Vegeta…
Read more »
Read more »
Friptură mediteraneană de peşte
19 December 2010
Ingrediente:
4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de
usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o
conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja
şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de
peşte 3…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu ciuperci
19 December 2010
Ingrediente:
un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de
coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură,
tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat
(opţional) sare piper negru măcinat Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul
şi tocaţi-l în cuburi…
Read more »
Read more »
Projitura mimoza
19 December 2010
Ingrediente
foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g
faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3
galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g
ciocolata menaj Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi
laptele, zaharul,…
Read more »
Read more »
Caltabosi moldovenesti
19 December 2010
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2
linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată
(piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr Mod de
preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se
toacă cât…
Read more »
Read more »
Panettone
19 December 2010
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilinat 4 oua 1
paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml
lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate Mod de preparare: Freci
untul spuma, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilinat, ouale, pe
rand,…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary asiatic
19 December 2010
Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4
linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4
linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic
pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie 1 parte sake
(băutură obţinută din orez prin…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de miel
19 December 2010
Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi
felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3
linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru
măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii
2 ouă 300 ml…
Read more »
Read more »
Choux a la creme
19 December 2010
Ingrediente
aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare
grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte
clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1
lingurita unt. Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si
zaharul. Cand ince-pe…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate
19 December 2010
Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g
stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic
zahar vanilat Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite
si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele fructele…
Read more »
Read more »
Ciupercute cu caise
19 December 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie
150 g zahar pudra Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,
caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate Mod de
preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si
zeama de…
Read more »
Read more »
Tort cu castane si ananas
19 December 2010
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana
lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de
rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate
Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…
Read more »
Read more »
Tort aperiv
19 December 2010
Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr.
margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza
dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper
Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare,
piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri mustar,…
Read more »
Read more »
Supă italiană de fasole
19 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe
oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii
pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte
fin…
Read more »
Read more »
Acordeoane din cartofi
19 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza
topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar
fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o
felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la
congelator. Deasupra…
Read more »
Read more »
Salau ascuns in cereale
18 December 2010
Ingrediente:
2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri
faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat
poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi
amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele
prin fulgi si…
Read more »
Read more »
Peste umplut
18 December 2010
Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci
proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri
ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8
boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare Mod de preparare: Cureti
pestele, il…
Rata cu portocale
18 December 2010
O
reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc,
ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper
Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200
g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1 felie…
Read more »
Read more »
Fantezie cu bezea
18 December 2010
Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de
bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar
pudra portocale confiate Mod de preparare: Topesti ciocolata cu
laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine
galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.…
Read more »
Read more »
Pui cu alune caramelizate
18 December 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2
linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper
Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri
de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta
18 December 2010
Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt
1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3
linguri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi
Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si
exterior cu…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu alune
18 December 2010
O
reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara,
bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g
alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort bradut
18 December 2010
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1
galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu
budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g
zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf
de copt, 100 g nuci,…
Read more »
Read more »
Pui in scobitori
18 December 2010
Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100
g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori
Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in
scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper
si le treci rapid…
Read more »
Read more »
Cozonac glazurat umplut cu nuca
18 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g
drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete
zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate
Ingrediente umplutura:250 g miez de nuca maruntit, 100 g cacao, 100 ml
lapte, 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu seminţe de rodie
18 December 2010
Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de
boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt
degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere Mod de
preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi
taie-l bucăţele. Curăţă rodia de…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu măr şi capere
18 December 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1
ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere
2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare
piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Curăţă ceapa de…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
18 December 2010
Ingrediente:
1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea
soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare
grunjoasă 1 legătură rozmarin Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul
la semnul 7/200′ C. Unge cu grăsime o tavă de friptură şi presară
sare grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi curăţă-i…
Read more »
Read more »
Rulouri de vită cu costită
18 December 2010
Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă,
uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia
iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei
picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură
piper negru, zdrobit Mod…
Read more »
Read more »
Cozonac cu migdale si rahat
18 December 2010
Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu
zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri
70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100
g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat
zeama…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi
18 December 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2
codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condimentată,
pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire
salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine
albă 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary imperial
18 December 2010
Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet
balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături
sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare:
Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele
de ţelină. Toarnă amestecul…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu perisoare de pui
18 December 2010
Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1
ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust Mod de preparare: Cureti
morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase
subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de
patrunjel, ca…
Read more »
Read more »
Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci
18 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ardei gras
galben 1 praz 80 g ciuperci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de
măsline piper mărar proaspăt pentru decor Poftă bună! Se fierb
spaghetele „al dente" în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă
să se…
Read more »
Read more »
Plăcintă ungurească cu brânză
18 December 2010
Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1
gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri
pesmet grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale
de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide înmuiate…
Read more »
Read more »
Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi
18 December 2010
Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb
supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov
mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel
tocat Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână,
vinul şi cca…
Read more »
Read more »
Portofele cu ciocolata
18 December 2010
Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g
zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte
Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci
drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa cal-duta…
Read more »
Read more »
Rulada exotica din pulpa de porc
18 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g
smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g
alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper Mod de preparare:
Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul de…
Read more »
Read more »
Supa fina cu ciuperci si kaizar
18 December 2010
Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe
20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru
decor Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi
ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pentru decor)
curatate si taiate.…
Read more »
Read more »
Burta de porc uscata
18 December 2010
Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare
Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din
abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa
timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o rulezi…
Read more »
Read more »
Jambon in crusta aromata
18 December 2010
Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3
linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1
morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli Mod de preparare:
Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui
cupt,…
Read more »
Read more »
Rasol de peste cu sos de migdale
18 December 2010
Ingrediente:
fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2
linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura
mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare.
Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele
intregi si pui la fiert in apa cu…
Read more »
Read more »
Muşuroi de furnici (desert)
18 December 2010
Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat Umplutură:
120 g unt 250 g grăsime (100%) 50 g zahăr pudră 500 ml lapte 1 zahăr
vanilat 200 g fructe proaspete (piersici, căpşune, kiwi) Mod de
preparare: Se prepară blatul de pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se
separă albuşurile…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu mango
18 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1
lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g
ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </ Mod de preparare:
Cureti fructul de mango de coaja, il imparti in doua si indepartezi
samburele.…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
18 December 2010
Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana
de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel Mod de
preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi
carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si
varza taiata fideluta…
Read more »
Read more »
Stea cu ciocolata si lichior
18 December 2010
Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de
copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1
smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit
50 g ciocolata rasa Mod de preparare: Bati untul spuma cu 150…
Read more »
Read more »
Chec cu mac
18 December 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g
faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de
lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra Mod de
preparare: Bati untul cu zaharul pana obti o crema spumoasa, adaugi…
Read more »
Read more »
Stelute picante
18 December 2010
Salata cu orez
18 December 2010
Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1
ceapa rosie patrunjel fin tocat Mod de preparare: Pui la fiert in
vase separate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de bacon pe
care le dai si pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi cat…