Retete de top:
Miel cu vin rosu si linte
19 July 2011
O
reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei
floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g
linte fiarta 50 ml vin rosu 300…
Read more »
Read more »
Pizza cu pastramă de vită şi salată verde
18 July 2011
O
reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata
verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Carpaccio de peşte cu roşii cherry
18 July 2011
O
reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste
spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g
carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1
lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dovlecei şi migdale
18 July 2011
O
reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba,
zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide,
unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g
faină albă 200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8
linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide 30g…
Read more »
Read more »
Pizza cu cartofi şi bacon
18 July 2011
O
reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de
salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
pentru topping: 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Fursecuri dulci din cartofi
18 July 2011
O
reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci,
unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă
100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic
drojdie 1/2 lămâie Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu
zahărul şi…
Read more »
Read more »
Biban de mare şi creveţi cu legume
18 July 2011
O
reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde,
cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de
pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi
500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel cu ouă
18 July 2011
O
reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept
de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei
de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de
curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă
verde (partea verde)…
Read more »
Read more »
Rechin cu ardei gras şi coriandru
18 July 2011
O
reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras,
ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e
masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare
2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de
usturoi 2 dl vin alb…
Read more »
Read more »
Strosciata
18 July 2011
O
reteta delicioasa de strociata din: faina alba, ulei de masline
extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar. Ingrediente: 500 g
faină albă 300 ml ulei de măsline extravirgin 175 g zahăr 120 ml vin
Marsala 1 plic drojdie 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amestecă pe
planşetă făina cu zahărul şi cu drojdia.…
Read more »
Read more »
Cocktail Bourbon Sour
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao,
zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon
1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura
amaruie lamaita Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata
zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de unt si lamaie
18 July 2011
O
reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de
lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie.
Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat
de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac
tanar un file de somon de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu vita si miel
18 July 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea
soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov,
boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina,
lapte, spanac, lasagna si branza feta. Ingrediente: 1 lingura ulei
floarea soarelui 400 g carne tocata miel 400 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Pateuri calde cu pere
18 July 2011
O
reteta de pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun,
scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra. Ingrediente: pentru
umplutură: 2 pere 2 gălbenuşuri 3 linguri zahăr brun 1 linguriţă
scorţişoară 1 lingură stafide 1 lingură zahăr pentru decor: zahar pudra
Mod de preparare: Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul
şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci şi rucola
18 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci
champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Salată delicioasa de carnaţi
18 July 2011
O
reteta simpla de salata delicioasa de carnati din: carnati polonezi,
ceapa rosie, ridiche, ardei rosu, ceapa verde, zeama de carne, otet din
vin, ulei de masline, sare, piper negru si zahar. Ingrediente: 450 g
cârnaţi polonezi 1 ceapă roşie 1 ridiche albă (sau neagră) 1 ardei roşu
câteva ridichi (roşii) 1 leg. ceapă verde…
Read more »
Read more »
Brioşe cu migdale şi magiun de caise
18 July 2011
O
reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina
alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb,
ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100
g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură
fulgi de migdale 3…
Read more »
Read more »
Tarta cu sardele si mazare
18 July 2011
O
reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta,
sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri,
decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre
boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Flip
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar,
frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop
de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi
turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi.…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar
18 July 2011
O
reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar
din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon,
crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano.
Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole
verde cimbru proaspat 3 linguri mustar…
Read more »
Read more »
Pizza picantă cu ceapă şi măsline
18 July 2011
O
reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa,
drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de
rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi
18 July 2011
O
reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din:
ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de
150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel
tocat 2 dl vin alb sec…
Read more »
Read more »
Linguine cu nuci şi rucola
18 July 2011
O
reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa
de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este
foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al
rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe
subţiri de pecorino sau de parmezan. Ingrediente…
Read more »
Read more »
Fursecuri gustoase
18 July 2011
O
reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris,
migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de
anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă 120 g
untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale
80 g zahăr 75 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Amor
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian,
rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry
Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o
felie de portocala jumatate o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam
bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam intr-o…
Read more »
Read more »
Tartar de somon cu votcă
18 July 2011
O
reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola,
galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea
soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente:
400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie 150…
Read more »
Read more »
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata
18 July 2011
O
reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din:
carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare
si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de
untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata
rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb sare,…
Read more »
Read more »
Tarte cu creveţi
18 July 2011
O
reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline
extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare,
patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul
nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2
linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş sare…
Read more »
Read more »
Friptura simplă de miel
18 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel,
slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si
ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar
cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi
18 July 2011
O
reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din:
file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare,
piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de
dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură
de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite: 350…
Read more »
Read more »
Miel delicios cu spanac
18 July 2011
O
reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina,
untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg.
spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga
bucatile de…
Read more »
Read more »
Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin
17 July 2011
O
reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada,
sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin
de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin
de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii
subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Tartelete cu dovleac
17 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt,
galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri
pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g
faină albă 1 lămâie 1 bucăţică…
Pate de ton cu Marsala
17 July 2011
O
reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta
de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet,
paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g
unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1
lingură oţet…
Read more »
Read more »
Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere
17 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu
legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de
fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla,
linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie,
supa de legume, ulei extravirgin de…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi cu garnitură de roşii
17 July 2011
O
reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa,
ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet,
parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600
g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar
vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci si smantana
17 July 2011
O
reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci,
unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare.
Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau
untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de
smantana 1 lingurita de faina…
Read more »
Read more »
Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir
17 July 2011
O
reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari,
cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale,
ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper.
Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g
ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru…
Read more »
Read more »
TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lume
17 July 2011
Bomboanele
de ciocolată sunt delicatese care bucură pe toată lumea. Iar dacă banii
nu sunt o piedică în calea fericirii, atunci nu cred că a-ţi ezita să-i
cumpăraţi persoanei iubite una dintre cele mai scumpe cutii de bomboane
din lume. Iată un top al celor mai scumpe bomboane de ciocolată făcut
de infobarrel.com. 10. Vosges…
Read more »
Read more »
Turtă sărată cu sardele şi roşii
17 July 2011
O
reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine,
ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline
extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 300 g sardele sărate…
Read more »
Read more »
Gogosi cu orez brun
17 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun,
lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei
de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2
linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri
malţ de porumb ulei de floarea-soarelui pentru…
Read more »
Read more »
Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză
16 July 2011
O
reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din:
frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de
peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6
frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri
de biban de mare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi
16 July 2011
O
reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi,
zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie
un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o
lingurita de rozmarin doua linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
16 July 2011
O
reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar,
faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir.
Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermentarea laptelui
cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi
proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor
favorizează menţinerea echilibrului florei…
Read more »
Read more »
Cocktail Temptation
16 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky
scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2
cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa Mod de preparare:
Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam
intr-o cupa de cocktail si in final…
Read more »
Read more »
Paste cu ragu de miel
16 July 2011
O
reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa,
morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui,
pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1
ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura
faina 2 linguri salvie…
Read more »
Read more »
Rechin împachetat
16 July 2011
O
reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa
alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe
albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei
extravirgin de măsline sare piper …
Read more »
Read more »
Spaghete cu midii şi sos de sepie
16 July 2011
O
reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii,
sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii
200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1
legătură pătrunjel 4 linguri…
Read more »
Read more »
Minitarte cu cireşe
16 July 2011
O
reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana,
zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente:
pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru
frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat
pentru decor: zahăr pudră Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de paste făinoase cu şuncă
16 July 2011
O
reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei,
otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce.
Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri
ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase
400 g şuncă fiartă 2 căţei…
Read more »
Read more »
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry
16 July 2011
O
reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din:
dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de
mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi
de capră) 10 linguri de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si
masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de
masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin
alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350
g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune de…
Read more »
Read more »
Supa gazpacho cu fructe de mare
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din:
creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa,
patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si
piper. Ingrediente: 100 grame de creveti gatiti 100 grame midii gatite
100 grame de castraveti fara coaja un ardei gras o…
Read more »
Read more »
Biscuiţi scoţieni
16 July 2011
O
reteta de biscuiti scotieni din: faina alba, faina de orez, zahar, unt
si unt sarat. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g
zahăr 65 g unt 60 g unt sărat Mod de preparare: Pune aluatul pe o
suprafaţă presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Highland Special
16 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut
sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala.
Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale
nucsoara o jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Mixam cu
cuburi de gheata whisky-ul, vermutul si…
Read more »
Read more »
Miel copt in cuptor
16 July 2011
O
reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru,
paprika si unt. Ingrediente: un miel sare piper negru paprika unt (se
poate inlocui cu smantana sau maioneza) Mod de preparare: Mielul (de
aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare,
piper negru si paprica. Se…
Read more »
Read more »
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde
16 July 2011
O
reteta delicioasa de cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din:
file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai,
sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl
vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt 2…
Read more »
Read more »
Paste cu măsline şi conopidă
16 July 2011
O
reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina
sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin
de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare.
Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice,
fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe maro
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de fasole boabe maro din: fasole
boabe, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei din
samburi de struguri, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g fasole
(boabe) maro din conservă 4 cepe mari 1 leg. pătrunjel (frunze) zeama de
la o lămâie 4 lingurite oţet balsamic 8…
Read more »
Read more »
Tartelete cu aspic de caise
16 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati,
miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni. Ingrediente: 1
50 g biscuiţi uscaţi 1 lingură miere pentru aspic: 4 caise 1 pahar suc
de mere strecurat 1 lingură gelatină granule 1/2 lămâie pentru decor:
căpşuni Mod de preparare: Spală caisele,…
Read more »
Read more »
Costite de miel in sos de vin
16 July 2011
O
reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare,
ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec.
Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de
miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec
Mod…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu carne
15 July 2011
O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de
masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde,
rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de
măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână
usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc verde…
Read more »
Read more »
File de peşte cu mirodenii şi struguri
15 July 2011
O
reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de
peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf
de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe
roşii 1 ciorchine mic de struguri albi…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata cu piscoturi
15 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte,
esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl
lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g
ciocolată 60 g pişcoturi Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi
laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine…
Read more »
Read more »
Supa-crema de porumb
15 July 2011
O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina
de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar,
costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1
ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă
verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos de…
Read more »
Read more »
Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb
15 July 2011
O
reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii,
ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi,
foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei
gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml
smântână dulce 200 ml lapte…
Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir
15 July 2011
O
reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar
si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline
extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de
calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii cu orez
15 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia
dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri
de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean
Mod de preparare: Se fierb împreună orezul, morcovul şi cartoful dat
prin râzătoare, în doi litri de apă.…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ardei iute
15 July 2011
O
reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata
amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si
praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150
g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de
pielită câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Biban de mare în crustă de sare
15 July 2011
O
reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare,
cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare
grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare,
curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire
de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
15 July 2011
O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune! Rubarba este
saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este
bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales
Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este
digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face
potrivita…
Read more »
Read more »
Cocktail Mountain Skier
15 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian,
angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl
whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de
lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in
paharul de mixare, apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu menta
15 July 2011
O
retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa,
miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel
jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura
de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de
menta uscata…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpa de porc
15 July 2011
O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata,
dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras,
patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1
kg cartofi 1 vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de
fasole verde o ceapă 3-4 căţei de…
Read more »
Read more »
Linguine cu creveţi şi roşii
15 July 2011
O
reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti,
rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8
creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei
de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc sare…
Read more »
Read more »
Vitel picant
15 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel,
cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa.
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion
sare piper ulei ceapă Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi
se pune la prăjit într-un ceaun…
Read more »
Read more »
Salată de cuşcuş cu pătrunjel
15 July 2011
O
reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de
pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de
masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g
cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru
macinat 1 lingurita chimen macinat 8…
Read more »
Read more »
Colac umplut cu salam şi caşcaval
15 July 2011
O
reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba,
drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval
si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie
proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2
linguriţă piper negru pentru umplutura: 150 g…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu miez de nuci
15 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi,
miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g
fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Miami Sunset
15 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de
mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja
de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl
suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja
de portocala Mod…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu broccoli in sos de vin
15 July 2011
O
reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din:
broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde,
vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2
catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper
verde 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Somon cu flori de dovlecel
15 July 2011
O
reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de
dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de
legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi,
patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12
flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1 morcov…
Read more »
Read more »
Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi
15 July 2011
O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet,
piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente: 500g de creier congelat 4
ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru
prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de
zahăr câteva…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu mere
15 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt,
unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca.
Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100
g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg
mere 2 linguri cu zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Pere in ciocolata
15 July 2011
O
reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb.
Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g
zahăr 50 g unt 100 ml vin alb Mod de preparare: Spală perele,
curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu
seminţe, lăsând fructele întregi. Separat, topeşte…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu gutui
15 July 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei,
faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1
gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni
cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă
de…
Read more »
Read more »
Deliciu cu prune
15 July 2011
O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar
vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara.
Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr
vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1
lingură cu pesmet…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure
15 July 2011
O
reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de
miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si
coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure
si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2
catei de usturoi taiati…
Read more »
Read more »
Salată asiatică din orez
14 July 2011
O
reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de
carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei,
sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari)
350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de
carne) 6 cl sherry…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto
14 July 2011
O
reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine
toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g
brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi
piper pentru decor: …
Read more »
Read more »
Cocktail Flush
14 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi,
apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon
3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de
kiwi cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
in shaker. Se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Felii de ton cu susan şi julien de legume
14 July 2011
O
reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton,
morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia,
seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g
fiecare, de preferat scoase…
Read more »
Read more »
Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci
14 July 2011
O
reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou,
seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval,
uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1
ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g
miez de nucă…
Read more »
Read more »
Mesfouf
14 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe
uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline.
Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide,
curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei
extravirgin de măsline Mod de preparare: Turnaţi…
Read more »
Read more »
Tocana in dovleac
14 July 2011
O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari,
chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac
potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen
pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii, carnea…
Read more »
Read more »
Chiftele cu peste
14 July 2011
O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine,
ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap
sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici
1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere
14 July 2011
O
reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din:
melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si
ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru
asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1
plic de şofran unt cât o nucă…
Read more »
Read more »
Cocktail Super Fox
14 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc
de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale.
Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de
limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale Mod de
preparare: Se pun doua…
Read more »
Read more »
Bors de curcan
14 July 2011
O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa,
fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt.
Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2
pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1
păstârnac bors leuştean verde sare unt Mod…
Praz delicios cu masline
14 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb,
ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc
de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1
lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de
prima…
Read more »
Read more »
Salata calda cu ciuperci
14 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa,
usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de
ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei
de măsline piper Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o
uşor în ulei. Adaugă usturoiul…
Read more »
Read more »
Frigărui mediteraneene
14 July 2011
O
reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de
creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii
400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1
legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei extravirgin…
Read more »
Read more »
Crema de rosii cu branza
14 July 2011
O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza
roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l
litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g
brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g
crutoane sare piper Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la tava
14 July 2011
O
reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si
usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura
sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se
sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura,
se…
Read more »
Read more »
Somon la grătar
14 July 2011
O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi
pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente: 650 g
file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de
usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei …
Read more »
Read more »
Salata cu Emmenthal, salam si sunca
14 July 2011
O
reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi,
sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua
fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta
taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2
lingurite de ulei piper negru macinat 1…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca de vita
14 July 2011
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi,
telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste,
ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g antricot vită
300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g
mazăre 200 g varză 2 cartofi 300 g…
Read more »
Read more »
Stufat de miel
14 July 2011
O
reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de
miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de
untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de otet…
Read more »
Read more »
Prăjitură de morcovi
14 July 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar
vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt,
scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente: 2
ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4
ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov ras…
Read more »
Read more »
Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi
14 July 2011
O
reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din:
paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu
coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca
14 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de
mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g
calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de
cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste 6…
Read more »
Read more »
Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă
14 July 2011
O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de
capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente: 1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de
maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4
felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat
Mod de preparare: Se fierbe oţetul…
Read more »
Read more »
Gratar de miel cu sos de branza
14 July 2011
O
reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de
burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de
burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Scapece
14 July 2011
O
reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se
pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2
căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin de…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu alune
14 July 2011
O
reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune,
frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de
telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4
lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3
lamai frunze…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon
14 July 2011
O
reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute,
usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare
si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei
de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin alb…
Read more »
Read more »
Pacheţele de clătite umplute cu creveţi
14 July 2011
O
reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua,
malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui,
creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de
masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri
mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă 20…
Read more »
Read more »
Miel in sos de iaurt
14 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de
miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii,
ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de
miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate
felii 2…
Read more »
Read more »
Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni
13 July 2011
Regimul
Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără
nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că
persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de
dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această
perioadă. Regimul Mayo este unul din cele mai…
Read more »
Read more »
Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie
13 July 2011
O
reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de
lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte.
Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de
lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf
de zahar 1 varf de cutit piper Cayenne…
Read more »
Read more »
Chec de ciocolată cu banane
13 July 2011
O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao,
zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie,
ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr
tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari
120 g unt topit şi răcit 1…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc si legume
13 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras,
dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste
200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o
cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de
preparare: Pastele…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi cu smântână
13 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt,
faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g morcovi 1
lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g
smântână pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
morcovii, se taie bucăţi de 4…
Read more »
Read more »
Sardele delcioase
13 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte
de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2
cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Sky Boat
13 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc
de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4
cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de
preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste
cuburi de gheata, amestecam si decoram cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu caise
13 July 2011
O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar,
pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125
g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g
caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă
2-3 linguri zahăr 150 ml smântână…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)
13 July 2011
O
reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si
telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa,
ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine
homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa
de rosii busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gogosi cu ciocolata alba
13 July 2011
O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de
lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie.
Ingrediente: 500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g
unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50
g ciocolată albă Mod de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac
13 July 2011
O
reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste
melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de
cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g
paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8
flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână vegetală…
Read more »
Read more »
Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă
13 July 2011
O
reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din:
foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt,
ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru
umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei
gras galben 160 g mozzarella 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de anşoa
13 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine
uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate
(se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl
lapte 1 ou 100 g făină 1…
Read more »
Read more »
Salam de ton
13 July 2011
O
reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet,
patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet,
lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din
conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri
pesmet sare şi piper pentru…
Pulpa de porc cu rozmarin
13 July 2011
O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa,
rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă
de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei
500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura cu glazura de caramel
13 July 2011
O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar,
faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere
de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate
Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă de…
Read more »
Read more »
Pere cu sos de vin
13 July 2011
O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala,
lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr
200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie
ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare:
Se pun la…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella
13 July 2011
O
reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba,
lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de
arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval,
file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină
albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratar
13 July 2011
Opţiunea
de a frige pe grătar o bucată bună de carne sau a legumelor este doar
una dintre multe alte posibilităţi. De exemplu, sunt puţini cei care
folosesc o metodă rafinată şi delicată, şi anume prepararea alimentelor
pe jar. Această metodă de preparare presupune coacerea în spuză a
alimentelor, învelite sau nu în folie de…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi in straturi
13 July 2011
O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras,
cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei
graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte
1-3 ouă 2 linguri faină 4 căţei…
Read more »
Read more »
Vinete in stil napoletan
13 July 2011
O
reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella,
busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame
parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml
ulei 200 grame sos tomat sare Mod de preparare: Se taie vinetele in
feliute rotunde de jumatate de centimetru,…
Read more »
Read more »
Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină
13 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de
vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi,
patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g
carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g
năut 100 g tăiţei sare…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui
13 July 2011
O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras,
rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel
verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui,
fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1
lingură busuioc uscat 2 căţei…
Read more »
Read more »
Saslik
13 July 2011
O
reteta de saslik din: carne de miel sau de oaie, slanina, rosii, ardei
gras, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 500 g carne de miel sau
de oaie 150 g slanina 4 rosii 3 ardei gras sare, piper 3 linguri ulei 3
lamai Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici si se…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu suc şi somon
13 July 2011
O
reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul
pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar.
Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc
de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1
legătură de pătrunjel 1 păhărel…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră
13 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză
de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de
masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb.
Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză
nouă de capră 40 g unt…
Read more »
Read more »
Carne de berbec cu tocana de legume
13 July 2011
O
reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de
berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau
untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2
morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau
untura 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu creveţi mari
13 July 2011
O
reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti,
cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru
250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper …
Read more »
Read more »
Tocana simpla de miel
13 July 2011
O
reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi,
telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne
miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura
faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele
taiate in bucatele mici in apa…
Read more »
Read more »
Salata de ardei cu cas de oaie
13 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si
galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de
patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3
ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe
de piper rosu…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu germeni de soia
12 July 2011
O
reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli,
anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline
extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste
fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g
pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul verii
12 July 2011
Ouăle,
cerealele integrale sau ciupercile sunt recomandate deoarece contribuie
la arderea grăsimilor din organism. În timpul verii, tot mai multe
persoane sunt preocupate de silueta lor şi au tendinţa să adopte
regimuri alimentare pentru a pierde în greutate, susţin medicii
nutriţionişti. Potrivit experţilor, cele mai bune metode pentru a
menţine o greutate normală şi pentru…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu naut
12 July 2011
O
reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi,
ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi
2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei
sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se
taie bucăţi potrivite şi se…
Read more »
Read more »
Farfalle cu hribi şi flori de dovleac
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din:
farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb,
sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g
farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac
(sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g gorgonzola…
Read more »
Read more »
Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale
12 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu
portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa,
foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie,
sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar.
Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi de…
Read more »
Read more »
Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză
12 July 2011
O
reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză
din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei
de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper.
Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g
telemea nouă de vacă 10 roşii cherry…
Read more »
Read more »
Pâine umplută cu somon şi brânză
12 July 2011
O
reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon
afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine
toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci
1 praf de nucşoară sare şi piper Mod de preparare: Taie pâinea în aşa
fel încât să…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din:
gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline
extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din
faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie
groasă de jambon afumat (30 g) 3…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu susan
12 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua,
usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne
tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte
piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit,
ceapa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea înmuiată…
Read more »
Read more »
Frigărui caprese
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii
cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici
de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le
cu hârtie absorbantă. Taie-le jumătăţi şi presară-le uşor cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu smantană
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov,
ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1
ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3
linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi Mod de preparare: Se
curăţă legumele. Ceapa…
Read more »
Read more »
Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă
12 July 2011
O
reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina
alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida,
varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul
se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe
grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl…
Read more »
Read more »
Spirale cu fructe de mare şi rucola
12 July 2011
O
reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala,
fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb,
concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute.
Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2
căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din:
dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de
masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g
somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proaspătă de vaci) 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Rock
12 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de
ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama
de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi se…
Read more »
Read more »
Tocana din carne miel cu smantana
12 July 2011
O
reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel,
untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau
tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn
circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel
sau tarhon taiat marunt sare Mod…
Read more »
Read more »
Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi
12 July 2011
O
reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi
prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si
frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi
1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1 fenicul…