Retete de top:
Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi
20 November 2011
Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune
carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se
rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1
minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1
vârf de linguriţă fulgi de…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si stafide
20 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac si stafide din: dovleac,
pesmet, ulei, apa, faina, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, zahar
si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri pesmet 100 ml
ulei 200 ml apa 400-500 g faina 200 g stafide 1 lingura coaja rasa de
lamaie 1 lingura scortisoara 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Mâncare de roşii şi năut
20 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tigaie mare, se prăjesc în
ulei de măsline 1 vânătă tăiată cubuleţe şi 1 ceapă tocată, până ce s-au
pătruns. Se adaugă 1 căţel de usturoi strivit, 1 conservă de 400g de
roşii ţocate,1/? conservă cu apă şi 1 linguriţă de oregano. Se fierbe
încet 10…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Stiuca umpluta
20 November 2011
O
reteta delicioasa de stiuca umpluta din: stiuca, oua, ceapa, miez de
rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi,
marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii
si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca de vreo 2 kile 3 oua 1 ceapa 150
g miez de rosii sare, piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel (video)
20 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel,
un preparat delicios si usor de pregatit din friptura de pulpa de
miel,mozzarella, sunca si rozmarin. Ingrediente: 4 medium boned lamb leg
steaks 100 g mozzarella cheese, diced 50 g ham, chopped 6 black olives
rosemary sprigs 25 g sun-dried tomatoes…
Read more »
Read more »
Flori din mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de flori din mere din: aluat de foitaj, stafide,
mere, zahar, unt, suc de lamaie, scortisoara, zahar si ou. Ingrediente:
500 g aluat de foitaj 50 g stafide 40 g mere 200 g zahar 100 g unt 2
linguri suc de lamaie 1 lingura scortisoara ornare: zahar 1 ou Mod de…
Read more »
Read more »
Somon in crusta
20 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pun 150g de brânză mascarpone
într-un robot de bucătărie împreună cu 1 pungă de salată (năsturel,
spanac şi rucola). Se mixează până se obţine un piure cremos şi verde.
Se condimentează bine cu sare şi piper. Se întind 500g aluat de tartă şi
se aşază pe…
Read more »
Read more »
Cocktail Normandie Crust
20 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Normandie Crust din: calvados, sirop de
zahar, suc de portocale, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de zahar 2 cl suc de portocale 2
cl zeama de lamaie spirala din coaja de lamaie pentru crusta de zahar:
zeama de lamaie zahar …
Read more »
Read more »
Salată cu spanac, portocale si mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu spanac, portocale si mere din: spanac,
portocale, mere, morcovi, miez de nuca, ceapa rosie, ulei de masline,
otet balsamic, lamaie, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 200 g
spanac proaspăt două portocale două mere doi morcovi 100 g miezuri de
nucă o ceapă roşie 125 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac, nuci si mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de strudel de dovleac, nuci si mere din: foi de
plainte, ulei, scortisoara, miez de dovleac, nuci, zahar si zahar praf.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinte 200 ml ulei 1 lingura scortisoara
macinata fin 2 mere 500 g miez de dovleac 100 g nuci zdrobite 150 g
zahar 4 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Millefeuille cu banane
20 November 2011
O
reteta delicioasa de Millefeuille cu banane din: banane, unt, ciocolata
neagra, foi de placinta, lamaie, lapte, crema de vanilie, amestec de
seminte, mere si zahar pudra. Ingrediente: 8 banane 100 g unt 100 g
ciocolată neagră 8 foi de plăcintă o lămâie 500 ml lapte dulce un pachet
cremă de vanilie instant 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu legume
20 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu legume, ulei de masline, sare, piper alb,
broccoli, conopida, fasole rosie uscata, morcov, dovlecei, ardei galben,
ardei rosu, sos de soia, otet balsamic, zeama de lamaie. Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung 50 ml ulei de măsline sare piper alb 300 g
broccoli 200 g conopidă 200 g…
Read more »
Read more »
Paste scoică cu carne şi sos
20 November 2011
O
reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste
scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei
capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei
de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g
muşchi de porc afumat 200 g costiţă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, nuci şi struguri
20 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza, nuci si struguri din:
biscuiti din ovaz, unt, lamaie, zahar vanilat, branza mascarpone, branza
de vaci, foi de gelatina, zahar tos, struguri, miere, rom si nuci
macinate. Ingrediente: 500 g biscuiti din ovaz sau amaretto 300 g unt 1
lamaie 2 linguri zahar vanilat 800 g branza mascarpone…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salată cu surimi
20 November 2011
O
reteta gustoasa de salata cu surimi, oua, praz, iaurt, mustar, ulei,
suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 pacheţel cu surimi 2-3 ouă fierte 1
praz 2 linguri cu iaurt Ingrediente maioneză: 1 gălbenuş fiert 1
gălbenuş crud 1 lingură cu muştar 100 ml ulei 1 lingură cu suc de lămâie
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Baghete cu pizza
20 November 2011
O
reteta gustoasa de baghete cu pizza din:carnaciori picanti, ceapa, ou,
rosii, cascavl, ardei gras, smantana, oregano, cimbru, piper.
Ingrediente: 2 baghete 3 cârnăciori picanţi 2 fire de ceapă 1 ou 2 roşii
200 g caşcaval 1 ardei gras 100 g smântână oregano cimbru piper Mod
de preparare: Frige feliuţe de cârnăciori într-o tigaie,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu peste
19 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu peste din: fileuri de peste, morcov,
cartof, patrunjel, ardei iute, ceapa, usturoi, capere, fileuri de
ansoa, oua, bicarbonat de sodiu, marar, sare, piper, faina, ulei si
salata verde. Ingrediente: 500 g fileuri de peste un morcov un cartof o
raddacina de patrunjel un ardei iute mic o ceapa usturoi…
Read more »
Read more »
Terina dulce
19 November 2011
O
reteta delicioasa de terina dulce din: smochine, gutui, zahar, stafide,
miez de nuca si gelatina granule. Ingrediente: 1 kg smochine proaspete
sau usacte 3 gutui 250 g zahar 200 g stafide 150 g miez de nuca 40 g
gelatina granule Mod de preparare: Puneţi 750ml apă într-un vas şi
adăugaţi zahărul şi gutuile…
Read more »
Read more »
Mazăre cu dovlecei
19 November 2011
O
reteta simpla de mazare cu dovlecei din: mazare, dovlecei, morcov,
patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei capia, pasta de
tomate, sare, piper, ulei de floarea soarelui si marar. Ingrediente: 500
g mazăre doi dovlecei un morcov o rădăcină de pătrunjel două cepe doi
căţei de usturoi 4 roşii un ardei gras un ardei…
Read more »
Read more »
Cremşnit cu kiwi
19 November 2011
O
reteta delicioasa de cremsnit cu kiwi din: foitaj, lapte, zahar, faina,
oua, frisca, sare, kiwi, miere si pudra de scortisoara. Ingrediente: un
pachet foitaj cu două foi un litru lapte dulce 400 g zahăr tos 200 g
făina 4 ouă 250 ml frişcă un vârf de linguriţă de sare 6 kiwi 4 linguri
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Elisa
19 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Elisa din:licor 43, votca si tonic.
Ingrediente: 2 cl Licor 43 2 cl votca tonic Mod de preparare: Turnam
lichiorul si vodca intr-un pahar de whisky si se completeaza cu tonic.
Read more »
Read more »
Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezească
19 November 2011
Cu
o scobitoare, se fac câteva găuri într-o bucată de 500g de tofu, apoi
se taie în cubuleţe cât o înghiţitură. Se amestecă 2 linguri de ghimbir
ras, 4 linguriţe sos de soia şi 2 linguri de zahăr brun într-un bol; se
toarnă peste cubuleţele de tofu şi se amestecă. Se încinge 1 lingură
ulei…
Read more »
Read more »
Tarta de toamna
19 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de toamna din: faina, zahar tos, praf de
copt, unt, galbenus, frisca, sare, prune, foi de gelatina, miez de nuci,
zahar si lamai. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura zahar tos 1
lingurita praf de copt 100 g unt 1 galbenus 4 linguri de frisca un varf
cutit sare 800…
Read more »
Read more »
Retete simple: Ciuperci umplute
19 November 2011
O
reteta gustoasa de ciuperci umplute cu: telemea de oaie, telemea de
vaca, unt, ou, lapte. Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g telemea de oaie
200 g telemea de vacă 50 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte Mod de
preparare: Curăţă ciupercile. Taie-le picioruşele mărunt şi căleşte-le
uşor în 25 g unt…
Read more »
Read more »
Crema rapida de branza
19 November 2011
O
reteta gustoasa de crema rapida de branza din: chifle, branza de vaci,
barnza telemea, smantana, unt, ceapa verde, sare. Ingrediente: 4 chifle
400 g brânză de vaci 150 g brânză telemea 150 g smântână 50 g unt 1
legătură de ceapa verde sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă
untul spumă. Adaugă smântână, brânza…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Budinca de legume
19 November 2011
O
reteta gustoasa de budinca de legume din: ardei gras, ciuperci, masline
verzi, sunca, faina, unt, lapte, oua, branza rasa, smnatana, sare,
pesmet. Ingrediente: 2 ardei grasi 500 g ciuperci 100 g masline verzi
fara samburi 200 g sunca 1 lingura faina 1 lingură cu unt 1 ceşcuţă cu
lapte 2 ouă 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Spirale cu sos de branza
19 November 2011
O
reteta delicioasa de spirale colorate cu sos de branza, paste, sos de
branza, ardei rosu, masline negre, branza telemea, smantana, unt, sare,
piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet de spirale colorate 1 ardei gras
roşu 50 g măsline negre 200 g brânză telemea 100 g smântână 1 lingură cu
unt sare piper nucşoara Mod de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Lasagna cu legume
19 November 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu legume, foi lasagna, morcovi, ceapa,
telina, ardei gras, dovlecei, rosii in sos tomat, vin rosu, ulei, sare,
boia, parmezan. Ingrediente: foi lasagna 2-3 morcovi 2-3 cepe 1 ţelină
potrivită 1-2 ardei graşi 1-2 dovlecei 250 g roşii în sos tomat 1
păhărel cu vin roşu ulei sare boia 50…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu salam (video)
19 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu salam, un preparat perfect
pentru pranz, usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: for the
dough: 1 tsp instant dry yeast 120 ml lukewarm water 210 g flour ½ tsp
salt 1 tbsp olive oil 1 tbsp honey for the filling: 6 tbsp tomato sauce
150…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salata multicolora
19 November 2011
O
reteta gustoasa de salata multicolora din: piept de pui, ardei gras,
salata verde, porumb boabe, porumb intreg, stafide, rom, sare, smantana,
mustar, usturoi, ulei de masline, otet balsamic alb. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ardei gras câteva frunze de salată verde 2 linguri cu
porumb boabe 1 conservă cu porumb întreg 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cremă caramel în cupe crocante
19 November 2011
O
reteta delicioasa de crema caramel in cuper crocante din: zahar, lapte,
pulbere de migdale, galbenusuri, piersici, faina, zahar vanilat si
cognac. Ingrediente: 450 g zahar 700 ml lapte 200 g pulbere de migdale
macinate fin 4 galbenusuri 6 piersici din compot 1 lingura faina 1
lingura zahar vanilat 1 paharel cognac Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste si conopida cu branza
19 November 2011
O
reteta delicioasa si gustoasa de Paste si conopida cu branza din
conopida, branza cheddar, parmezan, paste diferite, iaurt degresat,
lapte degresat, praf de usturoi, cimbru uscat, sare si piper negru.
Ingrediente: 1/2 conopida branza cheddar parmezan diferite paste 1 cana
iaurt degresat 2 linguri lapte degresat 1/2 lingurita praf de usturoi
1/2 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Retete simple: Salata calda
19 November 2011
O
reteta delicioasa de salata calda din:muschi de vitel, ceapa, ardei
gras, ulei, sos de soia, apa, lamaie, usturoi, chili, zahar, ghimbir.
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de viţel 1 ceapă 3 ardei graşi de diferite
culori ulei Ingrediente marinată: 50 ml sos de soia 50 ml apă 2 lămâi 5
căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă…
Cocktail Golfer’s No. 1
19 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golfer’s No. 1 din: rom brun, licor 43, suc
de portocale, zeama de lamaie, ingheata si frunze de menta. Ingrediente:
1 cl rom brun 2 cl Licor 43 2 cl suc de portocale 3 cl zeama de lamaie
ingheatata de vanilie si lamaie frunze de menta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere
19 November 2011
Se
încinge cuptorul la 190° 0/ gaz 5. Se întinde o bucată de 500g de aluat
pentru tartă într-o formă cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil,
tapetată cu hârtie de copt. Se umple tava cu bile de copt. Se coace 10
minute, apoi se scot bilele şi hârtia şi se mai coace 10 minute,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Paste cu piept de curcan
19 November 2011
O
reteta delicioasa de paste cu piept de curcan, rucola, dovlecei, rosii,
unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 150 g
paste tip fundiţe 100 g rucola 2 dovlecei 2 roşii 1 lingură cu unt ulei
de măsline sare Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în felii,
condimentează-l şi rumeneşte-l într-o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere, pere şi ghimbir
19 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu mere, pere si ghimbir din: faina,
mere, pere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf
de copt, lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g faina 400 g
mere 300 g pere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte 200 g zahar 100 g
ghimbir proaspat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftele condimentate
19 November 2011
O
reteta gustoasa de chiftele condimentate cu:carne de porc, usturoi, ou,
ceapa, paine, chimen, faina, pesmet, patrunjel, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 4 căţei de usturoi 1 ou 1 ceapă 2
felii de pâine 1 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate 2 linguri cu
făină 1 lingură cu pesmet pătrunjel…
Read more »
Read more »
Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci
19 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie 4 cepe în 6 felii fiecare.
Se încinge nişte ulei într-o tigaie mare, se adaugă cepele, apoi se
călesc uşor 20 de minute până se înmoaie. Se adaugă 200g de ciuperci
champignon, 2 linguriţe de zahăr muscovado, sare şi piper, apoi se
amestecă. Se căleşte…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu porc şi carnaţi
18 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc,
carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de
tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g carne de porc 3 carnaţi afumaţi 200 g costiţă
afumată 200 g fasole boabe albă un morcov…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe de mare
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu fructe de mare din: faina, unt, fructe de
mare, morcov, mazare, boabe de porumb, smantana, branza de vaci, sare,
piper, patrunjel, ulei de masline si sos de rosii. Ingrediente: 200 g
făină 100 g unt 100 ml apă 500g amestec fructe de mare un morcov 100 g
mazăre un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
18 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu fructe de padure din: oua, zahar
pudra, faina, admion, ciocolata alba, praf de copt, zahar vanilinat,
sare, fructe de padure, ciocolata neagra si unt. Ingrediente: 7 ouă 30 g
zahăr pudră 100 g făină 100 g amidon 100 g ciocolată albă un pliculeţ
praf de copt două pliculeţe zahăr…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac şi ricotta
18 November 2011
Se
încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjesc 2 cepe
tocate mărunt şi 4 căţei de usturoi striviţi, până se înmoaie. Se adaugă
200g de spanac şi se amestecă până se înmoaie. Se adaugă 300g de
ricotta, se amestecă şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se
păstrează caldă.…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata cu zmeura
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de ciocolata cu zmeura din: tarta, gem de
zmeura, ciocolata amaruie, unt, zahar tos, migdale, cacao, galbenusuri,
esenta de vanilie, zmeura si lichior de zmeura. Ingrediente: 1 pachet de
tarta 3 linguri gem de zmeura 100 g ciocolata amaruie 75 g unt, inmuiat
la temperatura camerei 100 g zahar tos…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu falafel
18 November 2011
Se
scurge năutul din 2 conserve a 400g şi apoi se răstoarnă într-un robot
de bucătărie, împreună cu 2 cepe roşii tocate, 2 căţei de usturoi, 1
mână mare de pătrunjel, 2 linguriţe de chimion şi 2 de coriandru
măcinat, 1 linguriţă pastă de ardei iute (harissa), 4 linguri de făină
şi 1 vârf mare…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovleac si măsline
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu dovleac si masline din: faina, unt, apa,
dovlecei, branza de vaci, oua, usturoi, ceapa, smantana, ulei de
masline, masline, praf de copt, sare, piper, marar si patrunjel.
Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 125 ml apă doi dovlecei 250 g brânză
de vaci două ouă doi căţei de…
Read more »
Read more »
Sufleu de prune
18 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de prune din: prune, unt, zahar, vin rosu,
scortisoara, sare, oua, faina, praf de copt, lapte si fulgi de migdale.
Ingrediente: 600 g prune 180 g unt 180 g zahar 150 ml vin rosu 1 baton
de scortisoara sare 3 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 50…
Read more »
Read more »
Scăriţă de porc cu cartofi
18 November 2011
O
reteta delicioasa de scarita de porc cu cartofi din: scarita de porc,
ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin
rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla
rosie. Ingrediente: 4 bucăţi scăriţă de porc crude două cepe 8 căţei de
usturoi boia iute două linguriţe…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă roşie, brânză feta şi măsline
18 November 2011
Se
incinge cuptorul la 220 C/gaz7. Se adauga cateva linguri de ulei de
masline intr-o tigaie, apoi se prajesc 2 cepe rosii taiate pe jumatate
si se inmoaie. Se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de otet
balsamic, apoi se fierbe pana ce zeama scade si prinde o consistenta de
sirop. Se lasa…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac
18 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, apa,
sare, dovleac, zahar vanilinat, zahar tos, pesmet si scortisoara.
Ingrediente: 500 g făină un cubuleţ de drojdie 250 ml apă un vârf de
cuţit de sare câteva felii de dovleac (în total un kilogram) două
pliculeţe cu zahăr vanilinat 200 g zahăr tos pesmet…
Read more »
Read more »
Rulouri la cuptor
18 November 2011
O
reteta de rulouri de cuptor din: oua, lapte, faina, sare, ulei, varza
alba, seminte de dovleac, sunca afumata, gorgonzola, piper, smantana si
boia dulce de ardei. Ingrediente: 2 ouă 400 ml de lapte 175 g de făină
sare 2 linguri de ulei 400 g de varză albă 20 g de seminţe de dovleac
100…
Read more »
Read more »
Tacos cu fasole prăjită
18 November 2011
Se
încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare, se adaugă 3 cepe
roşii tăiate felii şi 2 linguriţe seminţe de chimion. Se prăjesc până se
înmoaie. Se adaugă 2 conserve de 415 g de fasole gătită 2 mâini de
roşii cherry tăiate jumătăţi, 1 legătură de coriandru tocat. Se călesc
până încep să…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de morcovi cu sos de miere si mustar
18 November 2011
O
reteta delicioasa de post de salata de morcovi cu sos de miere si
mustar din: morcovi, mustar de dijon, miere si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 500 grame morcovi o lingurita mustar de Dijon
doua lingurite miere doua linguri ulei de masline extravirgin Mod de
preparare: Pentru aceasta reteta ai nevoie de steamer,…
Read more »
Read more »
Clătite picante cu feta
18 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite picante cu feta din: faina, sare, lapte,
galbenus, unt, feta, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie si piper.
Ingrediente: 1 lingură de făină sare 2-3 linguri de lapte 1 gălbenuş 2
linguri de unt 50 g de feta 1 ardei iute murat, mic, verde 2 linguri de
iaurt 1…
Read more »
Read more »
Briose din dovleac cu ciocolata alba
18 November 2011
O
reteta delicioasa de briose din dovleac cu ciocolata alba din:
ciocolata alba, unt, crema de branza, dovleac, scortisoara, ghimbir,
nucsoara, esenta de vanilie, cuisoare, enibahar, zahar praf si pesmet.
Ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj 1 lingura unt 150 g crema de
branza sau mascarpone 150 miez de dovleac fiert 1/2 lingurita
scortisoara…
Read more »
Read more »
Lasagna cu dovleac, ricotta si salvie
18 November 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune într-o tigaie 1 dovleac
pentru plăcintă curăţat de coajă şi tocat în bucăţi, împreună cu un pic
de ulei de măsline. Se căleşte 30 de minute, până devine moale şi auriu.
Se amestecă 200g de smântână cu 25g de parmezan dat prin râzătoare. Se
freacă…
Read more »
Read more »
Cocktail Fancy Mauritus
18 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fancy Mauritus din: licor 43, rom jamaica,
angostura, zeama de lamaie, suc de ananas, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 3 cl Licor 43 3 cl rom Jamaica 1 strop de
Angostura 1 cl zeama de lamaie 2 cl suc de ananas 4 cl suc de portocale o
felie de…
Read more »
Read more »
Chec cu mac si gutui
18 November 2011
O
reteta delicioasa de chec cu mac si gutui din: faina, zahar, unt, oua,
seminte de mac, gutui, lapte, coaja de lamaie, scortisoara, sare, zahar,
suc postocala, suc de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g
faina 200 g zahar 200 g unt 3 oua 50 g seminte de mac 2 lingurite
cubulete de…
Read more »
Read more »
Platou cu somon afumat fierbinte, garnitura de nasturel si salata de cartofi
18 November 2011
Se
freacă 1 lingură de muştar cu boabe cu 1 lingură de miere lichidă, 3
linguri de oţet de cidru şi 8 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Se
fierb în apă clocotită 400g de cartofi, până devin fragezi. Se scurg şi
se taie felii odată ce s-au răcit puţin. Se opăreşte o mână…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Margarita (video)
18 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza margarita, un preparat clasic
delicios si usor de pregatit. Ingrediente: 1 recipe pizza dough or
bought in shop 1/2 a recipe of Videojug’s tomato pizza sauce 3 tomatoes,
sliced 2 mozzerella balls, sliced or a packet of grated mozzerella 12
basil leaves a handful flour for dusting…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de linte cu mozzarella si bacon
18 November 2011
O
reteta de salata de linte cu mozzarella si bacon delicioasa si gustoasa
din linte, apa, sare, piper, ulei de masline, otet, ceapa, busuioc,
bacon si mozzarella. Ingrediente: 1 ¼ cani linte verde 4 cani apa sare
piper negru 3 linguri ulei masline ¼ cana otet de vin rosu 2 linguri
ceapa toccata 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tort cu crema alba şi cremă de ciocolata
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu crema alba si crema de ciocolata din: unt,
biscuiti cu ciocolata, crema mascarpone, oua, zahar tos, esenta de
migdale, lichir de cafea, ciocolata cu lapte si frisca. Ingrediente: 60 g
unt 200 biscuiti cu ciocolata, zdrobiti 550 g crema mascarpone sau
branza de vaci proaspata 4 oua 125 g…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de porc
18 November 2011
Carnea
de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un
continut bogat de proteine. Reprezinta de asemenea o sursa buna de
vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu,
fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi
vitamina B6, B12, acid nicotinic,…
Read more »
Read more »
Biryani de pui
18 November 2011
Marinează
500g piept de pui tăiat mărunt într-un amestec de: 200g de iaurt, sare,
boia, 1 linguriţă ghimbir ras, 1 linguriţă usturoi ras, 1 linguriţă
Garam Maşala, 1 linguriţă curcuma. După ce amesteci carnea cu marinada,
las-o o oră la frigider. Spală bine 300g de orez basmati şi lasă-l în
apă caldă pentru 1/2 oră.…
Read more »
Read more »
Cupe cu ciocolată, fructe si nuci
18 November 2011
O
reteta delicioasa de cupe cu ciocolata, fructe si nuci din: banane,
ananas sau mar, pere, suc de portocala, lapte, cacao, zahar, unt, nuci,
amidon si rom. Ingrediente: 2 banane 2 felii de ananas sau mar 1 para
mari mare sau 2 mai mici sucul de la 1 portocala 250 ml lapte 50 g
cacao…
Read more »
Read more »
Salată scandinavă de hering
18 November 2011
O
reteta delicioasa de salata scandinava de hering din: hering marinat,
ceapa rosie, cartofi, morcov, marar, ulei de masline, lamaie, otet, sare
si piper. Ingrediente: 400 g hering marinat 1 ceapa rosie mare 2
cartofi mari fierti in coaja 1 morcov mare 1 legatura marar 50 ml ulei
de masline 1 lamaie 1 lingura ote
Tarta cu afine
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu afine din: frisca, lapte, zahar, venilie,
oua, amidon, aluat de tarta si afine. Ingrediente: 200 ml frişca
lichidă 75 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă vanilie 2 ouă şi 1 gălbenuş 2
linguriţe amidon 1 pachet aluat de tarta 125 g afine proaspete sau
congelate Mod de…
Read more »
Read more »
Porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lămâie şi ceapă
18 November 2011
O
reteta delicioasa de porc la cuptor cu fenicul, cartofi cu lamaie si
ceapa din: seminte de fenicul, ulei de masline, cotlete de porc, ceapa,
usturoi, cartofi, fenicul, zeama de lamaie si broccoli. Ingrediente: 2
linguri seminţe de fenicul 1 lingură ulei de măsline 4 cotlete de porc
cu os, curăţate de grăsime 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Smakottbullar
18 November 2011
O
reteta delicioasa de Smakottbullar din: carne de vitel, ceapa, cartof,
pesmet, smantana, oua, lapte, unt, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de vitel 1 ceapa mare 1 cartof mare 3 linguri
pesmet 1-2 linguri smantana 2 oua 50 ml lapte 2 linguri unt 1 legatura
patrunjel 200 ml ulei (pentru prajit)…
Read more »
Read more »
Plum Crumble
18 November 2011
O
reteta delicioasa de plum crumble din: prune, siropd e artar, unt,
faina, fulgi de ovaz, zahar brun, sare, scortisoara si fulgi de migdale.
Ingrediente: 500 g prune 6 linguriţe sirop de arţar sau miere 50 g unt
50 g făină 50 g fulgi de ovăz 25 g zahăr brun sare 1/2 linguriţă
scorţişoară măcinată…
Read more »
Read more »
Clătite cu roşii în stil italian
17 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu rosii in stil italian din: oua, lapte,
sare, piper, faina, praf de copt, rosii cherry, unt, branza emmentaler
si busuioc. Ingrediente: 2 ouă 125 ml de lapte sare piper 125 g de făină
1 linguriţă de praf de copt 250 g de roşii cherry 4 linguriţe de unt
60…
Read more »
Read more »
Macrou copt cu soia, lime şi ghimbir
17 November 2011
O
reteta de macrou copt cu soia, lime si ghimbir din: macrou, orez, ceapa
verde, ardei gras, sos de soia, zeama de lime, ghimbir, usturoi si
miere. Ingrediente: 300g de macrou 100 g de orez jasmine 4 cepe verzi,
tăiate felii 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe
pentru marinada: 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cocktail Olympic Dreams
17 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Olympic Dremas din: licor 43, zeama de
lamaie, sirop de grenadine, zeama de portocala si 1 glabenus.
Ingrediente: 4 cl Licor 43 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine
zeama unei portocale 1 galbenus Mod de preparare: Punem gheata in
shaker, deasupra galbenusurl, apoi celelalte ingrediente…
Read more »
Read more »
Peste cu salata
17 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste cu salata din: file de cod, iaurt,
otet, zeama de lamaie, telina, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
file de cod 150 g iaurt 2 linguri otet 2 linguri zeama de lamaie 1
telina mica 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
fileul de…
Read more »
Read more »
Totul despre supe
17 November 2011
Daca
ati uitat sa adunati spuma supei de carne, luati vasul de pe foc si
adaugati un albus de ou nebatut. Acesta va coagula resturile de spuma,
limpezind astfel supa. Daca vreti sa scoateti toata grasimea unei supe
din carne, udati o carpa curata din bumbac, asezati-o pe strecuratoare
si apoi turnati supa. Toata grasimea…
Read more »
Read more »
Curry de vită şi sos de iaurt
17 November 2011
O
reteta delicioasa de curry de vita in sos de iaurt din: ceapa, carne de
vita, mazare, coriandru, orez brun, ardei iute, usturoi, ghimbir,
curcuma, coriandru, praf de curry, iaurt, castravete si menta.
Ingrediente: 1 ceapă tocată 400g carne tocată slabă de vită 340 g de
mazăre congelată 1 mână de coriandru proaspăt, tocat orez…
Read more »
Read more »
Clătite cu şuncă
17 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu sunca din: grasime, verdeata, sare,
piper, oua, faina, lapte, ulei, sunca afumata, ceapa si varza murata.
Ingrediente: 200 g de grăsime 1 lingură de verdeaţă tocată sare piper 4
ouă 175 g de făină 250 ml de lapte 4 linguri de ulei 80 g de şuncă
afumată, tăiată cuburi…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu multa verdeata
17 November 2011
O
reteta delicioasa de drob de miel cu multa verdeata din: maruntaie de
miel, ceapa, ceapa verde, franzela, lapte, ulei, oua, margarina, otet,
sare si piper. Ingrediente: măruntaiele (ficatul, plămânii, rinichii,
inima) şi prapurele unui miel • 3 cepe mari câte 4 legături de ceapă
verde şi verdeaţă 3 felii de franzelă 100 ml de…
Read more »
Read more »
Lipii cu jambon
17 November 2011
Puneţi
pe masă 4 lipii de mărime medie, ungeţi-le cu un strat de muştar de
Dijon. Aşezaţi deasupra fâşii de andive, varză roşie şi rucola. Peste
acestea puneţi bastonaşe de jambon şi de mozzarella, tăiate aproximativ
egale, înfăşuraţi lipiile şi legaţi-le cu codiţe de ceapă verde sau cu
chives. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Stir Fry thailandez cu piept de curcan
17 November 2011
O
reteta delicioasa de stir fry thailandez cu piept de curcan din: taitei
de orez, untdelemn de floarea soarelui, piept de curcan, fasole verde,
ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sos de
peste, menta si coriandru. Ingrediente: 300g tăieţei de orez 1 linguriţă
cu untdelemn de floarea- soarelui 400 g piept…
Read more »
Read more »
Desert cu prune
17 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de desert cu prune din: prune, suc de
struguri albi, scortisoara, zahar, pasta de macese, lapte, sare, unt,
gris, anason si ou Ingrediente: 600 g prune 150 ml suc de struguri albi 1
baton de scorţişoară 70 g zahăr 150 g pastă de măceşe 1 l lapte sare 40
g…
Read more »
Read more »
Tarta cu broccoli si ardei
17 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu broccoli si ardei din: faina,
unt, sare, boabe de porumb, broccoli, ardei gras, oua, smantana,
cascaval, piper si nucsoara. Ingrediente: 240 g faina 120 g unt sare 100
g boabe de porumb (conserva) 300 g buchetele de broccoli 2 ardei gras
rosu 3 oua 350 ml smantana…
Read more »
Read more »
Fasole cu legume şi ardei iute
17 November 2011
O
reteta delicioasa de fasole cu legume si ardei iute din: ulei de
masline, usturoi, ghimbir, dovlecei, ardei gras, pudra de ardei iute,
linte rosie, pasta de tomate, rosii, porumb, fasole alba si fasole
rosie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat
fin 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocată…
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă şi căpşune
17 November 2011
O
reteta delicioasa de ort cu frisca si capsune din: albusuri, suc de
lamaie, zahar, fulgi de cocos, glazura, foite de gelatina, galbenusuri,
zahar vanilat, lapte si frisca. Ingrediente: 4 albuşuri 3 linguri de suc
de lămâie 430 g de zahăr 200 g de fulgi de cocos 100 g de glazură albă
750 g de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si capere
17 November 2011
O
retete delicioasa de Paste cu legume si capere din: rosii cherry, sare,
piper, usturoi, rosii uscate, spaghetel, ulei de masline, broccoli,
capere, oregano si parmezan. Ingrediente: 400 g rosii cherry sare piper 2
catei de usturoi 150 g rosii uscate conservate in ulei 400 g spaghete 3
linguri ulei de masline 400 g broccoli…
Read more »
Read more »
Rulade de pui in manta de sunca
17 November 2011
O
reteta delicioasa de rulade de pui in manta de sunca din: piept de pui,
crema de branza, cimbru, bacon, ulei, supa, piper, dovlecel si rosii
cherry. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (circa 160 g) 150 g crema
de branza de vaci cu verdeata 1 lingura cimbru tocat 4 felii bacon 2
linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail La Vie En Rose
17 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail La Vie En Rose din: lichior de visine, suc de
banane, visine, banana si menta. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 2
cl sherry5 cl suc de banane visine o felie de banana menta proaspata
Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu gheata, apoi
se toarna…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă
17 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata alba din: margarina,
ciocolata alba, lapte, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu,
zahar tos, oua, branza, margarina, zahar pudra si alune de padure.
Ingrediente: 250 g margarină, plus extra pentru uns 140 g ciocolată
albă, bucăţele 250 ml lapte o linguriţă esenţă de vanilie 250 g făină…
Read more »
Read more »
Salata aperitiv
17 November 2011
Coaceţi
1 ardei roşu, 1 ardei verde, 1 ardei galben, acoperiţi-i cu un strat de
sare fină şi apoi curăţaţi-i de pieliţe. Tăiaţi-i în fâşii şi puneţi-le
într-un castron. Peste ele adăugaţi 1 lingură usturoi pisat fin, 1
linguriţă oţet aromat, mozzarella tăiată în lamele subţiri, 2 linguri
ulei de măsline şi 1 lingură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara macaroane cu branza (video)
17 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara macaroane cu branza, un preparat
ideal pentru copii, usor de pregatit, delicios si gustos. Ingrediente:
500 g cooked macaroni 40 g butter 500 ml milk 35 g flour 100 g grated
cheddar and 60g cut into large chunks 70 g parmesan grated ½ onion 2
cloves of garlic…
Read more »
Read more »
Pui cu rozmarin, rosii si masline negre
17 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu rozmarin, rosii si masline negre din: ulei
de masline, piept de pui, ceapa, usturoi, fulgi de chilli, rozmarin, vin
alb, rosii, masline si paste orzo. Ingrediente: ulei de masline 4
piepti de pui, fara oase si fara piele 1 ceapa mare, taiata pe jumatate
si feliata 2 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu ciuperci si piept de pui
17 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu ciuperci si piept de pui din: piept de
pui, ciuperci, ardei, marar, maioneza, smantana, mustar, usturoi, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600g piept de pui 800g ciuperci 2
ardei 2 legaturi marar 5 linguri maioneza 2 linguri smantana 2 linguri
mustar 2 liguri usturoi pisat sucul de…
Read more »
Read more »
Supă de fasole cu castane
17 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de fasole cu castane din: fasole alba,
castane, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, ulei, rosie, ardei gras,
sare si piper. Castanele sunt fructe foarte bogate în principii
nutritive, conţin hidraţi de carbon, fosfor, lecitină, vitamine,
calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu. Sunt foarlţ energetice, la 100g
fruct, există 200 calorii.…
Read more »
Read more »
Tartine catalane
17 November 2011
Tăiaţi
mozzarella în 8 felii. Ungeţi 8 felii de pâine neagră cu pastă de ardei
amestecată cu pastă de roşii sau puneţi câte o felie de roşie. Stropiţi
feliile cu ulei de măsline, puneţi peste ele câte o frunză de busuioc
şi peste aceasta felia de mozzarella. Presăraţi piper amestec, proaspăt
măcinat. Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Placinta de legume
17 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta de legume din: aluat, cartofi, ciuperci,
morcov, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper si ou.
Ingrediente: 500 g aluat foitaj 4-5 cartofi rosii 200 g ciuperci 1
morcov fiert 1 fir de praz (partea alba) 6 linguri ulei 1 legatura marar
1 legatura patrunjel nucsoara sare piper 1 ou…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Avocado umplut
17 November 2011
Tăiaţi
2 avocado în două, scoateţi sâmburii şi stropiţi jumătăţile cu zeamă
de lămâie. Tăiaţi mozzarella în cubuleţe şi amestecaţi-le cu 1 roşie,
tăiată în cubuleţe, 8 măsline fără sâmburi, tăiate în jumătăţi, 1
linguriţă oţet aromat balsamic, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă
oregano uscat şi mărunţii Amestecaţi ingredientele, cu grijă, pentru a…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de pui
16 November 2011
Carnea
de pui are un continut bogat in proteine. De asemenea carnea de pui
este o buna sursa de vitamine: B6, B12, vitamina D, dar si de fier si
zinc, esentiale pentru a mentine un corp sanatos. In comparatie cu alte
tipuri de carne, cea de pui, fara piele, are foarte putine grasimi si
foarte…
Read more »
Read more »
Terina de ciocolata alba si neagra
16 November 2011
O
reteta delicioasa de terina de ciocolata alba si neagra din: ulei,
ciocolata alba, frisca, ciocolata neagra si albusuri de ou. Ingrediente:
puţin ulei, pentru uns 200 g ciocolată albă, bucăţele 568 g frişcă
lichidă 300g ciocolată neagră, bucăţele 2 albuşuri mari de ou Mod de
preparare: Se unge cu ulei o tigaie mare,…
Read more »
Read more »
Varza cu migdale crocante
16 November 2011
O
reteta delicioasa de varza cu migdale crocante din: varza alba, spanac,
smantana, ou, nucsoara, sare de telina, pesmet, ulei de masline si
fulgi de migdale. Ingrediente: 400 g varza alba 200 g spanac 150 ml
smantana 1 ou batut nucsoara macinata un praf de sare de telina 30 g
pesmet proaspat 1 lingura ulei…
Cocktail de visine si pepene
16 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail de visine si pepene din: pepene galben,
lichior de visine, bittet lemon si lamaie. Ingrediente: 1/4 pepene
galben 4 cl lichior de visine Bitter lemon felii de lamaie Mod de
preparare: Din pepenele galben curatat de samburi scoatem bilute mici si
le punem pe un betisor. Betisorul va si…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu fenicul
16 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor, cu fenicul din:
usturoi, ulei de masline, concentrat de legume, cartofi, bulbi de
fenicul, smantana si parmezan. Ingrediente: 4 catei de usturoi, taiati 1
lingura ulei de masline 150 ml vin alb 200 ml concentrat de legume 900 g
cartofi cu coaja rosie, taiati felii de…
Read more »
Read more »
Broccoli la grătar cu chilli şi usturoi
16 November 2011
O
reteta simpla de broccoli la gratar cu chilli si usturoi din: broccoli,
ulei de masline, usturoi, ardei chilli, sare de mare, gulfi de migdale.
Ingrediente: 2 capatani de broccoli (in jur de 500 g) 115 ml ulei de
masline 4 catei de usturoi, feliati fin 1 ardei chilli rosii, potrivit
de iuti feliati fin…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei umplute cu legume
16 November 2011
O
reteta delicioasa de rulade de dovlecei umplute cu legume din:
dovlecei, morcovi, ceapa, ulei, ardei gras, smantana, galbenus, sare,
piper, pesmet, parmezan si busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei 150 g
morcovi 2 cepe 4 linguri ulei 1 ardei gras rosu 30 g smantana degresata 1
galbenus sare piper 80 g pesmet 50 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolată şi nuci Macadamia
16 November 2011
O
reteta de tarta cu ciocolata si nuci macadamia din: aluat, ciocolata
neagrqa, frisca, amaretto, oua, zahar tos, nuci macadamia si zahar
pudra. Ingrediente: 375 g aluat pentru prăjituri 200 g ciocolată neagră,
bucăţele 2 linguri frişcă lichidă o lingură de amaretto sau coniac
(opţional) 2 ouă mari, plus 1 gălbenuş 50 g zahăr tos…
Read more »
Read more »
Supă de usturoi
16 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de usturoi din: usturoi, smantana, paine
neagra, mar, ulei de masline, orez, supa de legume, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 200 g catei de usturoi (2-3 capatani) 200 ml
smantana 4 felii de paine neagra 1 mar 2 linguri ulei de masline 2
linguri orez 1 l apa sau…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon
16 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite umplute cu sunca de pui, ciuperci si bacon
din: faina, oua, lapte integral, apa minerala, sare, ulei de floarea
soarelui, ulei de masline, bacon, ciuperci, ceapa verde, smantana,
piper, chili, marar si cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 4
oua 1 litru de lapte integral 400 ml de apa…
Read more »
Read more »
Urzici cu maioneza
16 November 2011
O
reteta gustoasa de urzici cu maioneza, hrean, usturoi, sare, ridichii
de luna. Ingrediente: 1 kg urzici 4 linguri de maioneză o lingură de
hrean ras 3 căţei de usturoi sare 4 ridichi de lună Mod de preparare: Se
aleg urzicile, se spală în câteva ape reci şi se pun la fiert într-un
vas cu…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi cartofi la cuptor
16 November 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei, cartofi, cascaval, smantana, oua, unt,
pesmet, rozmarin, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 200 g caşcaval
100 g smântână 1 gălbenuş 1 lingură cu unt pesmet rozmarin sare Mod de
preparare: Intr-un castron, bate bine smântână, caşcavalul ras şi
gălbenuşul. Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Retete simple: Chiftelute de dovlecei
16 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de dovlecei, branza feta, oua, usturoi,
patrunjel verde, marar verde, paine, lapte, sare, piper alb, ulei.
Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 300 g brânză feta 2 ouă 3-4 căţei de
usturoi pătrunjel verde mărar verde 2 felii de pâine 100 ml lapte sare
piper alb ulei pentru prajit Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu dovleac
16 November 2011
O
reteta simpla de salata cu dovleac din: dovleac, ulei de masline, mix
de orez, linte, broccoli, merisoare uscate, seminte de dovleac si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de
seminte, apoi taiat cubulete 2 lingurite ulei de masline 50 g mix de
orez salbatic si orez brun 50 g…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu ardei gras
16 November 2011
O
reteta gustoasa de bors de urzici cu ardei gras, orez, apa, ceapa,
ulei, faina, sare. Ingrediente: 500 g urzici 500 ml borş 200 g orez 1
litru apă o ceapă 1 ardei gras o lingură ulei o lingură făină sare Mod
de preparare: Se curăţă urzicile şi se pun într-o oală cu apă clocotită…
Read more »
Read more »
Friptura cu cartofi prajiti
16 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de
floarea soarelui, steakuri de carne de vita, amestec de salata,
dressing, unt, patrunjel, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 600 g
cartofi de marine medie ulei de floarea soarelui, pentru prajit 2
steakuri de carne de vita de cate 200 g 2 maine…
Read more »
Read more »
Supă de roşii coapte
16 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de rosii coapte din: rosii, ceapa
rosie, vin, usturoi, ulei de masline, cimbru, zahar brun, supa de pui,
sare si piper. Ingrediente: 10 rosii coapte, taiate in jumatati sau
sferturi 2-3 cepe rosii, taiate pe jumatate 1 ceasca mica de vin 3-4
catei de usturoi 5-6 linguri de…
Read more »
Read more »
Budincă de miere
16 November 2011
O
reteta delicioasa de budinca de miere din: unt, miere, faina, migdale,
zahar, bicarbonat de sodiu, ou, iaurt si fistic. Ingrediente: 2 linguri
de unt, topit, plus extra pentru uns ceşcuţele 2 linguriţe de miere,
plus extra pentru decor 50g făină 25g migdale 50g zahăr ¼ linguriţă
bicarbonat de sodiu un ou 85g iaurt grecesc…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu morcovi
16 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu morcovi din: ceapa, morcovi,
muschi file de porc, mustar, ulei de masline, bulion, supa, ierburi de
provence, foaie de dafin, sare, piper, unt si zahar. Ingrediente: 2 cepe
700 g morcovi 800 g muschi file de porc 1 lingura mustar 3 linguri ulei
de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Îngheţată de iaurt cu fistic
16 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ingheatata de iaurt cu fistic din: zahar
tos, boabe de fistic si iaurt. Ingrediente: 100 g zahăr tos 100 g boabe
de fistic ( fără coajă ) 500 g iaurt grecesc, cu cel mai ridicat
conţinut de grăsime, minus 85 g pe care le veţi folosi la budincă …
Read more »
Read more »
Minestrone cu gnocchi
16 November 2011
O
reteta delicioasa de minestrone cu gnocchi din: morcovi, ceapa,
usturoi, telina verde, ceapa verde, ulei de masline, supa de legume,
supa de legume, rosii, foaie de dafin, boabe de fasole alba, gnocchi,
sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa frantuzeasca 1 catel de
usturoi 2 fire de telina verde 4 cepe verzi 2…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti
16 November 2011
O
reteta delicioasa de salam de biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar,
cacao, nuca de cocos, esenta de vanilie, esenta de rom. Ingrediente: 500
g biscuiţi simpli 200 g rahat 100 g unt (sau margarină) 150 ml lapte 2
linguri de zahăr 2 linguri cacao 3 linguri nucă de cocos esenţă de
vanilie esenta de rom…
Read more »
Read more »
Tartă de lămâie cu bezea
16 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de lamaie cu bezea din: aluat, albusuri,
zahar fin, amidon, coaja rasa de lamaie, unt si suc de lamaie.
Ingrediente: 350 aluat dulce pentru tarta pentru bezea: 2 albusuri 100 g
zahar fin pentru umplutura de lamaie: 2 linguri rase de admion 100 g
zahar fin coaja rasa de la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza ca la mama acasa
16 November 2011
O
reteta de pizza ca la mama acasa din: faina, ou, apa, drojdie uscata,
sare, ulei de masline, muschi file, salam de porc, salam rustic,
ciuperci, carnaciori, sos de pizza, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru blat: 500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1 plic drojdie
uscata sare 3 lg ulei masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Carne de vita Wellington – Gordon Ramsay (video)
16 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara carne de vita wellington, un
preparat rapid, delicios si gustos. Ingrediente: .88 lbs Beef fillet .88
lbs Flat mushrooms 4 slices Parma ham (can substitute with Prosciutto)
English mustard for brushing meat .44 lbs puff pastry 2 Egg yolks Approx
8 Charlotte/New potatoes 1 Clove garlic, crushed 1…
Read more »
Read more »
Spaghete cu roşii uscate
16 November 2011
O
reteta gustoasa de spaghete cu rosii uscate, usturoi, ardei iute, ulei,
bacon afumat, rosii uscate, parmezan. Ingrediente: 200 g spaghete 1
căţel de usturoi întreg 1 ardei mic iute 1 lingură de ulei 2 linguri cu
bacon afumat 3 roşii uscate conservate în ulei parmezan ras Mod de
preparare: Se pun la călit,…
Read more »
Read more »
Cocktail Gatsby
16 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gatsby din: rachiu de zmeura, nectar de
piersici, lichior de fructe, coaja de portocala si cirese. Ingrediente: 4
cl rachiu de zmeura 4 cl nectar de piersici 2 cl lichior din fructe de
Passiflora spirala din coaja de portocala cirese pentru crusta de zahar:
Curacao si zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta
16 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de vacuta cu: ceapa, morcovi, patruljel,
telina, ardei, cartofi, varza rosie, fasole boabe, mazare verde, sare,
boia, piper, ulei, rosii, otet cu tarhon, marar, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 kg rasol de văcuţă şi mânzat 1 ceapă 2 morcovi 1
pătrunjel 1 ţelină 1 ardei 2 cartofi 200 g varză roşie…
Read more »
Read more »
Ciulama de urzici
16 November 2011
O
reteta delicioasa de ciulama de urzici, ulei, malai, ceapa verde,
usturoi, oua, sare. Ingrediente: 1 kg de urzici 4 linguri ulei 100 g
mălai 4 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 4 ouă sare Mod de preparare:
Se curăţă urzicile de codiţe şi se spală în 4-5 ape. Se pun la opărit
10…
Read more »
Read more »
Muraturi delicioase pentru iarna
16 November 2011
Castraveti
in saramura O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean,
marar uscat, frunze de telina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de
mustar, mix pentru muraturi si usturoi. Ingrediente: 12 kg castraveti
hrean marar uscat frunze de telina sare grunjoasa boabe de piper boabe
de mustar mix pt muraturi usturoi Mod de preparare:……
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornuleţe cu borş
16 November 2011
O
reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, drojdie, ulei, zahar,
coaja de lamaie, sare, zahar pudra, zahar vanilat, marmelada, nuci.
Ingrediente: 250 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei 10 ml borş 25 g zahăr 1
linguriţă coajă rasă de lămâie sare 50 g zahăr pudră 2 pacheţele zahăr
vanilat marmeladă 100 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si cirese
16 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata si cirese din: ciocolata,
oua, smantana, unt, zahar fin, faina, praf de copt, pudra de cacao,
coniac si cirese in lichior. Ingrediente: 300 g ciocolata obisnuita 4
oua, albusurile searata de galbenusuri 150 ml de smantana pentru frisca
pentru blatul de ciocolata: 50 g unt 100 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu parmezan
15 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, rachiu
de fructe sau cereala, paine neagra, cascaval, parmezan, supa de legume,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe mari sau 4 mai mici 1 lingura unt 1
lingura rachiu de fructe sau cereala 4 felii de paine neagra 200 g
cascaval ras, parmezan…
Read more »
Read more »
Tarta de mere glazurata
15 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de mere glazurata din: aluat, mere, gem de
caise si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 4-6
mere, curatate de coaja si samburi, taiate sferturi 4 linguri gem de
caise, incalzit impreuna cu 1 lingurita extract de vanilie si trecut
printr-o sita fina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui, salam picant, sunca de Praga si ciuperci
15 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de pui, salam picant, sunca de praga si
ciuperci din: ulei de masline, pulpe de pui, chorizo, ceapa rosie,
usturoi, boia iute, rosii in suc, zahar, vin alb, ciuperci, sunca de
praga si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 800 g pulpe
de pui dezosate, taiate bucati 250 salam…
Read more »
Read more »
Ecleruri cu cappuccino
15 November 2011
O
reteta delicioasa de ecleruri cu cappucino din: lapte integral, unt,
faina normala, zahar fin, oua, zahar pudra, extract de vanilie, cafea,
samantana si zahar pudra. Ingrediente: 50 ml lapte integral 100 g unt
nesarat 120 g faina normala 1 lingura zahar fin 3 oua batute 115 g de
zahar pudra 2 lingurite extract de…
Supa de chimen cu grâu
15 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de chimen cu grau din: grau, seminte de
chimen, morcov, ceapa, usturoi, rpaz, cartofi, marar, apa, ulei de
masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g grau 1 lingura
seminte de chimen 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 fir de praz 2
cartofi 1 legatura marar 1…
Read more »
Read more »
Piure de urzici
15 November 2011
O
reteta delicioasa de piure de urzici, faina, ceapa, hrean, sare, ulei.
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină 1 ceapă 2 linguri hrean ras
sare ulei Mod de preparare: Urzicile curăţate şi spălate se fierb în apă
clocotită cu sare. După ce s-au fiert se scurg şi se trec prin sită, se
toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Deseruri delicioase: Parfait de zmeura
15 November 2011
O
reteta delicioasa de parfait de zmeura din: zmeura, smantana, extract
de vanilie, albusuri si zahar fin. Ingrediente: 400 g de zmeura 300 ml
de smantana pentru frisca 2 lingurite extract de vanilie 2 albusuri 100 g
zahar fin Mod de preparare: Se tapeteaza cu folie alimentara o forma
de cozonac de 900 g.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de verdeturi
15 November 2011
O
reteta deliciasa de salata de post din: spanac, salata verde, ceapa,
ridichii rosii, otet, zeama de lamaie, sare, ulei, piper, chimen
Ingrediente: 100 g spanac 1 căpăţână salata verde 1 ceapă mică sau 1
legătură de ceapa verde 4-5 ridichi roşii 2 linguri oţet zeamă de lămâie
după gust 5 linguri ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra
15 November 2011
O
reteta de sufleu de fistic cu sos de ciocolata neagra din: oua, zahar
fin, extract de vanilie, faina, amidon, lapte integral, crema de fistic,
unt, ciocolata si smantana. Ingrediente: 3 oua, albusurile separate de
galbenusuri 4 linguri de zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 2
linguri de faina normala 1/2 lingurita de amidon…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ceapă în unt
15 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pilaf cu ceapa in unt din: unt, ceapa,
orez basmati si supa de pui. Ingrediente: o lingură de unt o ceapă
medie, înjumătăţită, apoi tăiată julienne 140 g orez basmati, clătit
bine în apă rece 500 ml supă de pui sau de miel Mod de preparare: Se
încălzeşte…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de leurda
15 November 2011
O
reteta delicioasa de supa- crema de leurda din: ceapa verde, praz,
cartofi, telina, morcov, apa, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
2-3 fire de ceapă verde 1/2 fir de praz 300 g de cartofi 1/2 ţelină 1
morcov 500 ml de apă 100 g de leurdă 2 linguri de ulei sare piper 1
legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Creveti sweet and sour
15 November 2011
O
reteta delicioasa de creveti sweet and sour din: creveti, ghimbir, orez
basmati, smantana, ananas, miere, vin alb, busuioc, ceapa, limette,
ulei de masline si sofran. Ingrediente: 120 g creveti decorticati 3 g
ghimbir 70 g orez basmati 80 ml smantana lichida 100 g ananas din
conserva 50 ml miere 20 ml vin alb 10…
Read more »
Read more »
Cocktail King Peter
15 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail king Peter din: lichior de visine, tonic,
zeama de lamaie si limeta. Ingrediente: 4 cl lichior de visine 10 cl
tonic 1 strop de zeama de lamaie o felie de lamaie sau limeta Mod de
preparare: Turnam lichiorul de visine intr-un pahar pentru bauturi
lungi, completam cu tonic, adaugam…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogoşi de post
15 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosi de post din: apa, ulei, faina, sare, zahar,
esenta de rom, coaja de lamaie, drojdie. Ingrediente: 250 ml apă 70 ml
ulei 1 linguriţă sare 6 linguri zahăr 1 sticluţă esenţă rom coajă rasă
de lămâie şi de portocală 500 g făină 1 pacheţel drojdie Mod de
preparare: Frământă aluatul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele de post
15 November 2011
O
reteta gustoasa de chiftele de post din: cartofi, ciuperci, orez,
ceapa, marar, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
cartofi 200 g ciuperci 2-3 linguri orez 1 ceapă 1/2 legătură mărar 1/2
legătură pătrunjel 3 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Se pun la fiert cartofii şi orezul acesta din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Terină de pui şi praz învelită în prosciutto
15 November 2011
O
reteta delicioasa de terina de pui si praz invelita in prosciutto din:
praz, ulei de masline, ciuperci, usturoi, cimrbu, gelatina, supa de pui,
prosciutto, carne de pui, patrunjel, salata si pere. Ingrediente: 4
fire de praz, feliate 4 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns
400g mix de ciuperci sălbatice, curăţate şi feliate…
Read more »
Read more »
Bors Rusesc cu smantana
15 November 2011
O
reteta delicioasa de bors rusesc cu smantana, carne de vita, ceapa,
morcov, radacina de patrunjel, telina, varza, cartofi, bulion, sfecla
rosie, oua, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne vacă 1 ceapă 1
morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1/4 varză 2 cartofi 2 linguri
bulion 1 litru borş 1/4 sfeclă roşie 2 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Elinele
15 November 2011
O
reteta gustoasa de elinele din: faina de grau, faina de secara,
drojdie, oua, smantana, unt, sare. Ingrediente: 200 g făină de grâu 200 g
făină de secară 15 g drojdie 3 ouă 30 g smântână 40 g unt sare Mod de
preparare: Intr-un castron mare, se pune făina de grâu, se face o
gropiţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara omleta – Gordon Ramsay (video)
15 November 2011
O
reteta video delicioasa, gustoasa si usor de preparat despre cum se
prepara omleta. Ingrediente: 6 large free-range eggs 3Tbs ice-cold
butter diced 1-2 tbsp crème fraîche Freshly ground sea salt and pepper
(you can use regular salt if you need to) Few chives, snipped
(substitute with green onion if necessary) 2-3 chunky slices of…
Read more »
Read more »
File de miel cu sos de portocale
15 November 2011
O
reteta delicioasa de file de miel cu sos de portocale, muschi de miel,
ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb sec,
portocale, smantana, coniac, zahar. Ingrediente: 1kg muschiulet de miel 2
linguri ulei de măsline 30 g unt sare piper 2 buc rozmarin 3 buc,
usturoi tocat mărunt 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu carnati
15 November 2011
O
reteta delicioasa de fasole alba cu carnati afumati, ceapa, ulei,
bulion, cimbru uscat, piper. Ingrediente: 250 g fasole albă cu bob mare 1
ceapă mare 2 linguri ulei 1 lingură bulion 300 g cârnati afumaţi cimbru
uscat piper Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se lasă
la înmuiat în apă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Musaca de cartofi
15 November 2011
O
reteta gustoasa de musaca de cartofi, carne tocata, smantana, ceapa,
oua, pasta de rosii, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 6 cartofi
fierţi în coajă 500 g carne tocată 200 g smântână 1 ceapă mare 2 ouă 4
linguri pastă de roşii 1 roşie (opţional, 200 g caşcaval feliat) sare
piper ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Snitel
15 November 2011
O
reteta gustoasa de snitel din: carne(porc, vita, pui), oua, faina,
pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne (porc, vită sau
piept de pui) 4 ouă 3 linguri cu făină 150 g pesmet sare piper ulei
pentru prăjit Mod de preparare: Taie carnea în felii cât mai subţiri şi
bate-le cu ciocanul de şniţele…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pasta de ficat
15 November 2011
O
reteta gustoasa de rosii umplute cu pasta de ficat, paine, unt,
patrunjel verde, sare. Ingrediente: 2 roşii 2 ficaţi de pasăre miezul de
la o felie de franzelă 25 g unt o linguriţă pătrunjel verde tocat sare
Mod de preparare: Se fierb ficăţeii în unt, înăbuşit, cu puţină apă şi
sare. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza
15 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de branza, oua, smantana, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 6 ouă 500 g telemea 3 linguri cu smântână 1 legătura
de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Separă gălbenuşurile de
albuşuri. Amestecă gălbenuşurile cu sare, piper şi telemeaua rasă. Bate
albuşurile spumă şi toarnă-le peste gălbenuşuri împreuna cu smântână şi…
Read more »
Read more »
Retete pentru sarbatorile de iarna
14 November 2011
Retete,
retete cu pui, retete culinare, retete de post, retete de slabit,
retete de vara, retete paste, retete pizza, retete prajituri, retete
rapide. Cum se prepara cotlete de porc la cuptor – Gordon Ramsay (video)
O reteta video despre cum se prepara cotlete de porc la cuptor foarte
usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin şi miere
14 November 2011
O
reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de
masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate
rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de
flori pentru aromă) 4 fire de rozmarin, rupte în bucăţi mici o pulpă de
miel de aproximativ…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu bacon
14 November 2011
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu bacon, telemea, usturoi, ardei
iute, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, smantana, iaurt, ceapa
verde, rucola, rosii cherry. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 200 g
telemea tare 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 crenguţă de busuioc 1
legătură de pătrunjel verde 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Chiftele
14 November 2011
O
reteta gustoasa de chiftele din: carne de vita, carne de porc, ceapa,
marar verde, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, ulei.
Ingrediente: 700 g carne tocată amestec (vită şi porc) 1 ceapă mare 1
legătură de mărar verde 1 legătură de pătrunjel verde 2 ouă 1 lingură cu
pesmet făină sare piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbe si supe: Supă de perişoare
14 November 2011
O
reteta delicioasa de supa cu perisoare, carne de vita, morcov, ceapa,
telina, radacina de patrunjel, orez, ou, patrunjel, fidea, sare, piper
Ingrediente: 1 kg piept de vită 2-3 morcovi 1 ceapă mare 1 ţelină
potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă de orez fiert 1 ou 1 legătură de
pătrunjel verde tocat 100 g fidea…
Read more »
Read more »
Gogosi insiropate
14 November 2011
O
reteta gustoasa de gogosi insiropate din: faina, lapte, oua, drojdie,
zahar, sare, esenta de vanilie, branza dulce, frisca lichida, coaja rasa
de lamaie. Ingrediente: 500 g făină 150 ml lapte 3 gălbenuşuri 25 g
drojdie 100 g zahăr sare Ingrediente sirop: 250 ml apă 150 g zahăr 1
esenţă de vanilie Ingrediente crema: 200…
Read more »
Read more »
Spaghete cu chiftelute in sos de vin
14 November 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu chiftelute, sos, carne tocata, ceapa,
oua, patrunjel verde, busuioc, usturoi, ulei, sare, piper, pulpa de
rosii, vin rosu, cimbru, zahar, unt. Ingrediente chiftele: 500 g carne
tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă tocată mărunt 2 ouă pătrunjel
verde tocat 2 frunze tocate de busuioc verde 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorba de fasole
14 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de fasole din: ciorba, fasole, morcov,
telina, ceapa, costita afumata, bors, sare. Ingrediente: 500 g fasole
albă 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă mare 250 g costiţă afumată 50 g
pastă de roşii 1 litru borş sare Mod de preparare: Alege fasolea, spal-o
şi pune-o la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu fructe uscate
14 November 2011
O
reteta gustoasa de prajitura aromata cu fructe uscate, ciocolata
neagra, lapte, frisca, nuca, alune de padure, fistic, stafide, gelatina,
esenta de rom, ulei. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 100 ml lapte
200 ml frisca 100 g miez de nuca 50 g alune de padure 50 g fistic 50 g
stafide 1 plic gelatina 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de porc la cuptor – Gordon Ramsay (video)
14 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de porc la cuptor foarte
usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: 4 pork chops, about
9oz each a little olive oil few thyme sprigs few rosemary sprigs (leaves
only) 1/2 head of garlic separated into cloves (unpeeled) sea salt and
black pepper Ingredients for Sauce: 3…
Read more »
Read more »
Fantezie in alb si negru
14 November 2011
O
reteta delicioasa de fantezie in alb si negru din: faina, zahar, ulei,
oua, praf de copt, sare, unt, cacao, gem, nuci, ciocolata alba, lapte.
Ingrediente blat: 240 g faina 200 g zahar 4 linguri ulei 4 oua 1 praf de
copt 1 praf de sare Ingrediente crema: 200 g unt 200 g zahăr 2…
Read more »
Read more »
Desert cu caramel
14 November 2011
O
reteta delicioasa de desert cu caramel din:faina, zahar, unt, oua,
cacao, zahar vanilat, praf de copt, lapte, ciocolata de menaj, ulei,
zeama de lamaie. Ingrediente blat: 100 a făină 150 g zahăr 150 a unt 4
ouă 3 linguri cacao 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt Ingrediente
crema: 200 g zahăr 1ou…