Retete de top:
Tarte cu anghinare şi anşoa
19 August 2011
O
reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare,
anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline
extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina
alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g
cascaval 50 ml smantana 1 ou…
Read more »
Read more »
Briose cu kaizer
19 August 2011
O
reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua,
rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare.
Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g
drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g
măsline negre 100 g…
Read more »
Read more »
Desert racoros
19 August 2011
O
reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti,
ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente:
400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g
ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe
gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie
19 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza
de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei,
ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2
linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…
Read more »
Read more »
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
19 August 2011
O
reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de
placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi,
cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g
sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta de verdeata
19 August 2011
Se
taie cuburi 2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3
cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se
adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă
roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Clatite din dovlecei cu branza
19 August 2011
O
reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca,
branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si
ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de
vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături
ceapă verde…
Read more »
Read more »
Blue Moon Cocktail
19 August 2011
O
reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama
de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao
albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare:
Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar
pentru bauturi lungi. Completam…
Read more »
Read more »
Focaccia cu ceapă şi măsline
19 August 2011
O
reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si
oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau
ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri
măsline negre fară sâmburi 4…
Read more »
Read more »
Piept de pui la grătar
19 August 2011
O
reteta simpla de piept de pui la gratar din: piept de pui, rosii
cherry, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
400 g de piept de pui 100 g de roşii cherry 2 morcovi 1 lămâie 1 lingură
de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se marinează pieptul
de…
Read more »
Read more »
Dovlecei verzi umpluti
19 August 2011
O
reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc,
ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4
linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1
lingură oregano…
Read more »
Read more »
Fripturică de pui
19 August 2011
O
reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei
de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si
piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2
roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi…
Read more »
Read more »
Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi
19 August 2011
O
reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine,
rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline
extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g
roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5
linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră
19 August 2011
O
reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din:
cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar
si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g
cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2
linguri zahăr 400 ml frişcă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fileuri de pui cu sos de ciocolată
19 August 2011
O
reteta de fileuri de pui cu sos de ciocolata din: piept de pui, fasole
verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt,
zahar si cacao. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 kg de fasole
verde 2 linguri cu zahăr brun 1 lingură cu ghimbir măcinat ulei frunze
proaspete de…
Read more »
Read more »
Cum alegi vinul
19 August 2011
Alegând
corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel,
asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile
roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se
consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert. Tot regula
spune că, atunci când avem un fel principal cu…
Read more »
Read more »
Salată de grapefruit cu fasole
19 August 2011
O
reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba,
branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare
si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă
200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1
lămâie 1 grapefruit sare…
Read more »
Read more »
Frigarui cu caramel
19 August 2011
O
reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de
soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare. Ingrediente:
2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă de zahăr brun 1 lingură cu sos de
soia 1 lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2 căţei cu…
Read more »
Read more »
Thai-Curry verde cu garnitură de orez
19 August 2011
O
reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata,
ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry,
lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa,
baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă
7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de cartofi în sos de ciuperci
19 August 2011
O
reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui,
ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi
mari 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri cu făină 3 linguri cu unt 2
linguri cu smântână 250…
Read more »
Read more »
Salată mare de fasole cu costiţă şi ou
19 August 2011
O
reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din:
cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac,
usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri
de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă
200 g de fasole verde, curăţată 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita mexicana
19 August 2011
O
reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa
verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline,
chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1
legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g
fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre…
Read more »
Read more »
Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla
19 August 2011
O
reteta delicioasa de Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla din:
tofu, ketchup, sos de soia, boia, curry, sare de mare, zahar brun,
faina, fulgi de porumb si oua. Ingrediente: 360 g tofu marinată: 80 g
ketchup 20 g muştar Dijon 20 g sos de soia 1 praf de boia 1/2 linguriţă
curry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume
19 August 2011
O
reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui,
broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1
ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper Mod de preparare:
Dezosează pieptul de…
Read more »
Read more »
Limonada de busuioc si menta
19 August 2011
O
reteta simpla de limonada de busuioc si menta din: lamai, portocala,
frunze de busuioc, frunze de menta, miere si apa plata. Ingrediente: 2
lamai o portocala o lingura de frunze de busuioc o lingura de frunze de
menta miere dupa gust 1 litru de apa plata Mod de preparare: Se
stoarce zeama de…
Read more »
Read more »
Salata thailandeza de pui si taitei
19 August 2011
O
reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui,
taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa
verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame
taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o
legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat
19 August 2011
O
reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua,
crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac
congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon
afumat sare piper Mod de preparare: Spanacul se decongelează la
temperatura camerei, se…
Read more »
Read more »
Tartar de somon
19 August 2011
O
reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce,
ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
200 g de somon proaspăt 200 g de somon afumat 100 ml de smântână dulce 1
ceapă roşie 1 legătură de mărar 1 lămâie 2 linguri de ulei de măsline
sare piper…
Read more »
Read more »
Sosul Pesto
19 August 2011
O
reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de
pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai
cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana
si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de
branza de peccorino 20 g seminte de pin 20…
Read more »
Read more »
Rulada cu verdeturi
19 August 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de
praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 2
piepţi de pui dezosaţi 100 g şuncă de Praga 1 legătură de mărar 1
legătură de pătrunjel 2 ouă 50 g caşcaval ulei sare Mod de preparare:
Prepară o omletă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe lemongrass
18 August 2011
O
reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa
rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de
lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe
superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper
negru boabe 500 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole verde în sos de migdale
18 August 2011
O
reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole
verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale,
ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente:
500 g fasole verde sare 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 ceapă
1 căţel…
Read more »
Read more »
Buzunare cu brânză si roşii
18 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte
degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe,
branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat
25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată
un pic de ulei 2 linguri…
Pui cu umplutura crocanta
18 August 2011
O
reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet,
smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles,
zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare.
Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri cu orez 2 cepe 4 linguri cu
pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau un…
Read more »
Read more »
Bucăţi de pui satay
18 August 2011
O
reteta delicioasa de bucati de pui satay din: cioconele de pui si
pulpe, coaja si suc de lime, lemongrass, ghimbir, unt de arahide,
curcuma, chimin, lapte de cocos, coriandru, ulei si sos dulce de cilii.
Ingrediente: 6 ciocănele de pui şi 6 pulpe, fără piele coaja rasă şi
sucul de la 1 lime 2…
Read more »
Read more »
Fasole asortată cu bacon şi crutoane
18 August 2011
O
reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole
verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si
piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g fasole
fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de
usturoi 4 felii pâine veche de-o zi 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Punci Aztec
18 August 2011
O
reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de
ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao
(lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o
felie de ananas Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar
pentru bauturi lungi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui impachetat
18 August 2011
O
reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta,
ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii
de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Spală bine pulpele de pui, şterge-le…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu cartofi noi
18 August 2011
O
reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare,
fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru,
piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi
sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de
măsline 1 lingură oţet 1 lingură cimbru…
Read more »
Read more »
Supa Minestrone cu fasole si paste scoici
18 August 2011
O
reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov,
conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper,
bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii,
boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire
ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g praz…
Read more »
Read more »
Pulpe umplute
18 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei,
ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar
brun, vin rosu sec si sos de soia. Ingrediente: 4 pulpe 250 g ficăţei 50
g ciuperci 5 păstăi de mazăre 1 morcov mic 1 lingură cu unt 1 ou 10
castane piper…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu fasole verde si feta
18 August 2011
O
reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa,
carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline,
suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente:
600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano
uscat 3 linguri pesmet 2 linguri…
Read more »
Read more »
Busuiocul verde
18 August 2011
Provenind
din Asia tropicală, busuiocul este o plantă sensibilă la frig şi
umezeală, preferând temperaturile crescute şi clima uscată. Se
încadreazăîn seria plantelor complexe, utilizabile atât în gastronomie,
cât şi în medicină sau aromaterapie, datorită uleiurilor esenţiale pe
care le contine. De regulă, busuiocul se consumă în stare proaspătă.
Atunci când se prepară termic, în…
Read more »
Read more »
Placinta cu smochine
18 August 2011
Se
taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr
topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat
fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai multe locuri. Se lasă
să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se repartizează…
Read more »
Read more »
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
18 August 2011
O
reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de
porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si
ulei de susan. Ingrediente: 600 g file de porc cca 3 cm ghimbir 2 căţei
de usturoi 1 lingură miere 6 linguri sos de soia boia 250…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane
18 August 2011
O
reteta de prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de
floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata,
banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane.
Ingrediente: l00 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g
de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi dulci cu suc de portocale
18 August 2011
O
reteta de salata de cartofi dulci cu suc de portocale din: cartofi
dulci, ulei de masline, sare, piper, suc de portocale, ulei, ghimbir,
mustar de dijon si ceapa. Ingrediente: Un kilogram si jumatate de
cartofi dulci, taiati cubulete O lingura ulei de masline O lingurita de
sare mare 1/4 lingurita piper macinat Doua linguri…
Read more »
Read more »
Supa picanta de morcovi cu linte
18 August 2011
O
reteta de supa picanta de morcovi cu linte din: seminte de chimen, suc
de lamaie, fulgi de chilli uscat, morcovi, ulei de masline, linte rosie,
supa de legume, lapte, iaurt natural si paine naan. Ingrediente: doua
lingurite de seminte de chimen sucul de la o lamaie un praf de fulgi de
chilli uscat doua…
Read more »
Read more »
Smochine
18 August 2011
Smochinele
conţin vitamine din grupa B şi potasiu şi se pot consuma proaspete sau
uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă,
carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună.
Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania;
ele cresc,…
Read more »
Read more »
4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara
18 August 2011
Sofran
- se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust
fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea
sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are
şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor
menstruale. Tumeric - are gust uşor amărui şi, asemenea şofra-…
Read more »
Read more »
Smochine murate
17 August 2011
încălzesc
600 ml oţet cu 2 linguri zahăr şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 600 g
smochine tăiate jumătăţi. Se aşază în borcane, cu 2 fâşii de coajă de
portocală, 2 fire rozmarin şi 2 fire cimbru. Se lasă să se marineze 2
săptămâni. Se servesc cu branzeturi, pasare sau vanat. Smochine murate
Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu pui şi şuncă
17 August 2011
O
reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa
verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine,
faina si ou. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi l00 g de
şuncă, tocată 6 cepe verzi tocate fin 100 g de brânză cheddar puternic
aromată, dată prin râzătoare…
Read more »
Read more »
Supă de pui madras cu orez
17 August 2011
O
reteta de supa de pui madras cu orez din: cartof, ceapa rosie, pulpe de
pui, orez, praf de curry, chimion, supa de pui, ceapa verde.
Ingrediente: 1 cartof mediu 1 ceapă roşie mică 4 pulpe de pui dezosate
1/2 cană de orez cu bob lung 1/2 linguriţe cu praf de curry 1 lingură
cu…
Read more »
Read more »
Crostini cu smochine
17 August 2011
Se
taie 1 baghetă în felii groase de cca 1,5 cm; se dau cca 5 min. la
cuptorul încins la 200 °C. Se taie felii subţiri 6 smochine. Se rad 70 g
caşcaval. Se aşază pe feliile de pâine şi se stropesc cu 3 linguri ulei
de măsline; se presară hasmaţuchi. Crostini cu smochine Pofta…
Read more »
Read more »
Pui indian
17 August 2011
O
reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos
tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt
gras si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 3 căţei de usturoi
1 linguriţă cu ghimbir fin ras 1 ceapă mică 2 linguri cu sos tomat 1/2
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Salata caprese speciale
17 August 2011
O
reteta de salata caprese speciale din: rosii, mozzarella, sare, piper,
rosii uscate, capere, frunze de busuioc si ulei de masline. Ingrediente:
8 roşii pe vrej 250 g mozzarella (preferabil de bivoliţă) sare piper
3-4 roşii uscate conservate în ulei (de la borcan) 2-3 linguri capere
(de la borcan) 1 mână frunze de busuioc ulei…
Read more »
Read more »
Pui copt şi cartofi
17 August 2011
O
reteta de pui copt si cartofi din: pui, lamai, rozmarin, ceapa,
usturoi, frunze de cimbru, ulei de masline, cartofi si cimbrisor.
Ingrediente: 1 pui cam de l.5 kg 6 lămâi tăiate pe jumătate 4 fire de
rozmarin 2 cepe tăiate sferturi 9 căţei de usturoi 1 lingură frunze de
cimbru, tocate 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de soia şi legume
17 August 2011
O
reteta de piept de pui cu sos de soia si legume din: piept de pui,
ardei, ceapa, ghimbir, sos de soia, lamaie, zahar si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 3 ardei (roşu,
verde şi galben) 1 ceapă mare 30 g ghimbir proaspăt 50 ml sos de…
Read more »
Read more »
Miel la grătar şi salată de dovlecei
17 August 2011
O
reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel,
lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei
iute, ceapa verde si branza feta. Ingrediente: 9 cotlete de miel
curăţate de grăsime 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă
de suc, celelalte tăiate fiecare în…
Read more »
Read more »
Lasagna cu roşii şi carne de pui
17 August 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu rosii si carne de pui din: ceapa,
morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa,
bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii
cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g
file de piept de pui 4 linguri…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sos de capsune
17 August 2011
O
reteta de rulouri de pui cu sos de capsune din: piept de pui file,
capsune, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, busuioc, oregano,
boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g
capsune 150 g cascaval 1 lingura miere 1 lingura unt 1/2 lamaie sare
piper busuioc oregano boia…
Read more »
Read more »
Limonada de lime cu votca sau rom
17 August 2011
O
reteta simpla si racoritoare de limonada de lime din: lime, zahar fin,
apa carbogazoasa si votca sau rom. Ingrediente: 12 lime, 10 tocate
grosier, 2 taiate felii 200 g de zahar fin 1 litru de apa carbogazoasa
votca sau rom, optional Mod de preparare: Se aşază feliile de lime pe o
tavă şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin
17 August 2011
O
reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi,
morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1
pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu
turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Taie cartofii,…
Read more »
Read more »
Farfalle în sos de roşii
17 August 2011
O
reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii,
ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si
zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2
linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc
piper nucşoară zahăr Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc chinezeşti
17 August 2011
O
reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec
chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir,
usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute,
castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru
marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Sufleu de brânză şi ceapă
17 August 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta,
parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze
de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat
prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50
g făină normală 300…
Salată asortată cu măsline si feta
17 August 2011
O
reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare,
cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline
extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente:
300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt
1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…
Read more »
Read more »
Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt
17 August 2011
O
reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii
cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov,
ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt.
Ingrediente: 500 g rosii cherry sare 1 fir de cimbru 2 linguri ulei de
masline 1 morcov 1 ceapa verde…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu măsline
17 August 2011
O
reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate,
masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si
piper. Ingrediente: 8 roşii proaspete 60 g roşii uscate conservate în
ulei 50 g măsline fără sâmburi 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 fire busuioc 4
linguri ulei de măsline 200…
Read more »
Read more »
Salată de paste in stil italian
17 August 2011
O
reteta salata de paste in stil italian din: rosii cherry, paste
fundite, sunca,a rdei grasi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet
balsamic, masline verzi si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g roşii
cherry 300 g paste fundiţe colorate asortate 300 g şuncă 4 ardei graşi
roşii busuioc proaspăt 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste (file de salau sau cod)
17 August 2011
O
reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod,
ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file
de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pui Vindaloo
17 August 2011
O
reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa
de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb,
ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru,
usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru,
seminte de chimion si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg ciocănele de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi şi roşii uscate la soare
17 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi noi si rosii uscate la soare
din: cartofi, smantana, maioneza, ulei de masline, zahar, rosii uscate,
patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 4 linguri de
smântână 4 linguri de maioneză 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de
cuţit de zahăr fin 8-10 roşii…
Read more »
Read more »
Miel la grătar cu dressing dulce de mentă
17 August 2011
O
reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar
brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi,
menta si pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun sucul şi
coaja rasă de la 1 lămâie 125ml ulei de măsline 8 linguri de oţet
balsamic 2…
Read more »
Read more »
Fondant de ciocolata
17 August 2011
O
reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g
de unt 100 g de ciocolată neagră Mod de preparare: Cuptorul
seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic
(ideal, într-un vas de sticlă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bull Shot
17 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bull Shot din: votca, bulion de rosii, sare,
piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl votca 10 cl bulion de rosii
sare piper zema de lamaie Mod de preparare: Amestecam votca si
bulionul cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam putina
zeama de lamaie si eventual si…
Read more »
Read more »
Lipie cu pui şi cuşcuş
17 August 2011
O
reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat,
zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare.
Ingrediente: 1 ceşcuţă de cuşcuş 1 ceşcuţă cu supă de pui 1 piept de pui
afumat zeamă de lămâie pentru aluat: 300 g făină 200 ml lapte 20 g
drojdie…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu pepene galben
17 August 2011
O
reteta de salata de rosii cu pepene galben din: pepene galben,
castravete, rosii, menta, coriandru, ulei de masline, sos de menta si
bagheta prajita. Ingrediente: 1/2 pepene galben, tăiat in bucăţi mari
1/2 castravete, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi 3 roşii, tocate 1/2
legătură de mentă, tocată mare 1/2 legătură de coriandru,…
Read more »
Read more »
Musaca de vară cu telină si mere
17 August 2011
O
reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de
telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean,
cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana. Ingrediente: 3 mere 300 g
rădăcină de ţelină 600 g carne tocată sare 150 g gorgonzola piper 2
linguri suc de lămâie 2 linguri hrean…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci
17 August 2011
O
reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe
superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina,
smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de
ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel ulei…
Read more »
Read more »
Retete de vara: retete salate
17 August 2011
5
retete delicioase de salate: Salată Caprese: O reteta simpla si
delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline
extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru
traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data.
Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de
măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Iaurt inghetat de capsuni
16 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni,
lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de
lapte condensat 500g de iaurt grecesc Mod de preparare: Se toacă
jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul
de căpşuni într-un robot de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu susan
16 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu susan din: piept de pui,
pesmet, seminte de susan, oregano, chili, boia dulce, faina, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi fără piele 2 ouă
pesmet 1 lingură cu seminţe de susan 1/2 linguriţă cu oregano 1
linguriţă cu chili 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de gin şi apă tonică
16 August 2011
O
reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin,
coaja si suc de lime si 1 albus. Ingrediente: 400 g de zahăr fin 400 ml
de apă tonică 4 linguri de gin coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus
câteva felii pentru pus la îngheţat coaja rasă…
Read more »
Read more »
Pui cu taitei si sofran
16 August 2011
O
reteta de pui cu taitei si sofran din: piept de pui, taitei, ulei de
susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar
granulat, ulei, sare, sofran, sos de soia, otet de orez si amidon.
Ingrediente: 2 piepţi de pui fără piele 1 kg tăiţei chinezeşti 1 lingură
cu ulei de susan 2…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata
16 August 2011
O
reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata
de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua.
Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de
ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt
100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de zahăr…
Read more »
Read more »
Cremă de agrişe şi jeleu de soc
16 August 2011
O
reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin,
smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt.
Ingrediente: 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe l00 g de
zahăr fin 600 ml de smântână pentru frişcă 2 foi de gelatină l00 ml
sirop de…
Read more »
Read more »
Aripioare cu sos de curry
16 August 2011
O
reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de
lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de
anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare. Ingrediente: 1 kg de
aripioare 3 linguri cu ulei sucul de la o lamaie 1 lingura cu boia iute 1
lingura cu piper…
Read more »
Read more »
Prajitura migdalata
16 August 2011
O
reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide,
crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese,
migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale
1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de
vaci 300 g iaurt cu cireşe 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu salsa de avocado si rosii
16 August 2011
O
reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii,
dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui,
lamai, busuioc, ulei de masline si unt. Ingrediente: 5 roşii 1 dovlecel
1/2 castravete sare 2 fructe de avocado piper 4 fileuri de piept de pui 2
lămâi 3 fire…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de fructe cu frisca
16 August 2011
O
reteta de Salata delicioasa de fructe cu frisca din: grepfurt roz,
cocktail de fructe, frisca si ingehatata de vanilie. Ingrediente: 2-3
grepfrut roz cockteil de fructe: cireşe, căpşune, piersici, banane,
afine, coacăze, kiwi, măr stelat (sau carambola) 2-3 linguri cu miere
vin roşu sau alb frişcă îngheţată de vanilie Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Sarmale de varză chinezească cu carne
16 August 2011
O
reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla,
varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet,
piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1
chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă
600 g carne tocată 1 ou pesmet…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi
16 August 2011
O
reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte
condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de
gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi
de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru
frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau extract…
Read more »
Read more »
File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii
16 August 2011
O
reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de
legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc
de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g
bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline
2…
Read more »
Read more »
Mousse de frisca
16 August 2011
O
reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt,
frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune.
Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă
pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2
pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre
16 August 2011
O
reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc,
paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt,
faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1
legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de
măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarlotă cu caise
16 August 2011
O
reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar
vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g
ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g
frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor
Mod de preparare: Puneti intr-un bol…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
16 August 2011
O
reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant,
rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g
mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1
cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao Mod
de preparare: Freaca mascarpone pana devine…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate cu salsa de legume
16 August 2011
O
reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras
galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de
masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei
gras galben 2 cepe verzi 3 fire patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare
piper zahar ulei de masline 400…
Sorbet din fructe de padure
16 August 2011
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere,
mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare.
Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu
mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de
vanilie sare Mod de preparare: Bate cu…
Read more »
Read more »
Chiftelute simple marinate
16 August 2011
O
reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei
de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si
zahar. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 800 g roşii 4 linguri ulei de
măsline 800 ml supă de legume 1 felie toast 3 linguri smântână 500 g
carne tocată 1 ou 1 lingură…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si mascarpone
16 August 2011
O
reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale,
ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte,
mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g
biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie
mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g branza…
Read more »
Read more »
Gnocchi de malai la cuptor
16 August 2011
O
reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt. Ingrediente: sare
250 g mălai 500 g roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 lingură ulei de
măsline 1 lingură busuioc tocat piper 150 g parmezan ras 50 g unt Mod
de…
Read more »
Read more »
Cheesecake
16 August 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de
branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g
biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g
unt moale 2 pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor Mod de
preparare: Dă biscuiţii prin maşina de tocat…
Read more »
Read more »
Ardei capia cu umplutura
16 August 2011
Se
spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi
se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire
mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra. Se
taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii, se…
Read more »
Read more »
Prajitura arabeasca
16 August 2011
O
reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa,
cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci
şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1
lingură cu cacao 2 linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g
smochine uscate Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de pui afumat cu telina
16 August 2011
Se
curăţă 1 salată eisberg, se taie bucăţi şi se spală. Se curăţă 2 fire
ţelină verde (apio), se spală, frunzele se toacă şi tulpinile se taie
felii. Se lasă să se scurgă 200 g cuburi de ananas (conservă). Se taie
cubuleţe 400 g piept de pui afumat. Se amestecă 1 linguriţă miere cu
sucul…
Read more »
Read more »
Trufe cu mascarpone
16 August 2011
O
reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone,
galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g
mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao Mod de
preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă
din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron.
Datorită…
Read more »
Read more »
Cocktail Screw Driver
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Screw Driver din: votca, suc de portocale si o
felie de portocala. Ingrediente: 4 cl votca 16 cl suc de portocale o
felie de portocala Mod de preparare: Punem intr-un pahar de whisky
gheata, apoi turnam deasupra votca si completam cu suc de portocale.
Decoram cu o felie de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sandy Beach
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sandy Beach din: votca, crema de cacao si
lapte. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao
alb) 2 cl lapte Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu
gheata in shaker, apoi se toarna bautura pe gheata intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Chi-Chi Cocktail
15 August 2011
O
reteta simpla de Chi-Chi Cocktail din: votca, crema de cocos, suc de
ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 5 cl votca 2,5 crema de cocos 8
cl suc de ananas o felie de ananas cirese Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna
bautura intr-un pahar de cocktail,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale
15 August 2011
O
reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou,
ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare,
patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare.
Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu,
vitamina A şi B şi este indicat în dietele…
Read more »
Read more »
Cocktail Arosa
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arosa din: campari, whisky scotian, tonic si
cirese. Ingrediente: 4 cl Campari 2 cl whisky scotian tonic cirese Mod
de preparare: Punem tei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, apoi adaugam mai intai Campari-ul si apoi whisky-ul completam cu
tonic. Decoram cu cirese.
Read more »
Read more »
Cocktail Bishop
14 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bishop din: whisky canadian, vermut rosu,
chartreuse verte, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 3
cl Whisky Canadian 1 cl vermut rosu 1 lingurita de Chartreuse Verte suc
de portocale felii de portocale Mod de preparare: Mixam bine cu
gheata cu ingredientele alcoolice in shaker, apoi turna…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu lămâie si afine
14 August 2011
O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei,
praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de
lamaie, suc de coacaze. Ingrediente : 4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml
ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf
budincă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar
14 August 2011
O
reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei
de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara,
ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1
ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de
măsline nucşoară ienibahar…
Read more »
Read more »
Serbet de coacaze
14 August 2011
O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc
de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr
pudră 150 g coacăze Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce
sucul de la portocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5
min.,…
Read more »
Read more »
Cuburi albe cu pere
14 August 2011
O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de
copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina,
nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare 4 ouă 300 g făină 2
linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte
Ingrediente umplutura si…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotch Cherry
14 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scotch Cherry din: whisky scotian, cherry
brandy si lime juice. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 2 cl Cherry
Brandy 2 cl Lime Juice Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky, peste
cuburi de gehata.
Read more »
Read more »
Tort de pere cu ciocolată
14 August 2011
O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata
amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de
vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie
topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente crema: 4 foi de gelatină…
Read more »
Read more »
Pasta all arrabbiata
14 August 2011
O
reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute,
usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel.
Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g
şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi
1/2 legătură pătrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Caledonian Sunrise
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caledonian Sunrise din: whisky scotian,
siropd e grenadine, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 3
cl whisky scotian 3 cl sirop de grenadine 15 cl suc de portocale o
felie de portocala cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker
whisky-ul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză
13 August 2011
O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra,
foi de napolitana. Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de
caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci
brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui
aşezi brânza ajutându-te…
Read more »
Read more »
Pâine cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua,
migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb
2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite
sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de
apă, o răstorni…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Jose
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu,
lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2
cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta Mod de
preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura
intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja de…
Read more »
Read more »
Tartă delicioasa cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte,
zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr
pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g
zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru
aluat, amesteci untul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu grepfrut
13 August 2011
O
reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb,
unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană
cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju Mod de
preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, pune-l…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi
13 August 2011
O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat,
ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci
albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi
aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai
mărunt şi le tragi la tigaie fără ulei.…
Read more »
Read more »
Jambon regal
13 August 2011
O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare
piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai
şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa
cărnii. Presari sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în frunze de paltin
13 August 2011
O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez,
rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de
paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin
alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Barett
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto.
Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam
intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec,
usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de
persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2
kg boabe de struguri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe
parcursul coacerii, din când în…
Muşchi de porc cu crustă de ierburi
13 August 2011
O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar,
piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1
linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1
linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1
pahar vin Mod de preparare: Cureţi carnea…
Read more »
Read more »
Fasole cu ciolan afumat
13 August 2011
O
reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie,
morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2
kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de
preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche
de un an. Dacă…
Read more »
Read more »
Caracatita cu ardei gras
12 August 2011
O
reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi,
lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3
ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod
de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie
să se călească, la foc mic. Intre timp, spală,…
Read more »
Read more »
Meringue de lămâie
12 August 2011
O
reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de
portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150
ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g
de unt 200 g de zahăr 4 ouă Mod de preparare: Biscuiţii…
Read more »
Read more »
Focaccia cu roşii şi oregano
12 August 2011
O
reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere,
unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de
măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
12 August 2011
O
reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din:
chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei
de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si
sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei
mici (zucchini) 8 flori de dovleac…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolata cu zmeura
12 August 2011
O
reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar,
ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de
zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g
de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
12 August 2011
O
reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din:
faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano,
ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă
3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă
(prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Prajitura Negresa
12 August 2011
O
reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar
pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi
250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2
linguri 2 linguri cu esenţă de rom Mod de preparare: Da prin masina
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi
12 August 2011
O
reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din:
fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute,
lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu
este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte
apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri peşte…
Read more »
Read more »
Tort de frisca
12 August 2011
O
reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar
pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l
frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie
3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de
pandişpan cireşe/vişine Mod…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu fenicul
11 August 2011
O
reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu,
ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul,
sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb.
Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de
măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal
11 August 2011
O
reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi
boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui,
cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan,
patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry,
otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in
jumatate, cu cate…
Read more »
Read more »
Cocktail de vara
11 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de
zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl
ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de
lamaie apa plata o felie de lamaie zahar Mod de preparare: Se
introduce…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu frunze de menta si capsune
11 August 2011
O
reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana,
lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si
frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3
linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1
lingură de unt 4-5…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu hribi şi cartofi
11 August 2011
O
reteta de studel cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua,
parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri
parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1
crenguţă de cimbru sare şi…
Read more »
Read more »
Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)
11 August 2011
O
reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval,
prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si
piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g
de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă
2-3 linguri de făină 3…
Read more »
Read more »
Prajitura Buturuga
11 August 2011
O
reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao,
esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu
biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2 linguri cu cacao 1
lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune
măcinate 200 ml lapte…
Read more »
Read more »
Şalău aromat cu garnitură de legume
11 August 2011
O
reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau,
ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov,
telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău
(100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi
aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1
dovlecel 1…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie
11 August 2011
O
reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din:
ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao
amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată
de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g
faină albă 15 g…
Read more »
Read more »
Sepie picantă cu roşii
11 August 2011
O
reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii,
vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei
iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob
proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Prajitura Diplomat
11 August 2011
O
reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra,
zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1
pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr
vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale Mod
de preparare: Curăţă fructele de sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Prăjiturele moi cu castane
11 August 2011
O
reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua,
faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente:
200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă 100 g castane
glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare Mod de preparare:
Bate…
Read more »
Read more »
Pulpă de pui îmbrăcată în bacon
11 August 2011
O
reteta de pulpa de pui imbracata in bacon din: pulpa de pui, felii de
bacon, cartofi, morcov, ardei rosu, ciuperci, ceapa verde, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 pulpă mare de pui 2 felii bacon 4 cartofi
potriviţi 1/2 morcov 1/2 ardei roşu 2 ciuperci 1 fir de ceapă verde sare
piper ulei …
Read more »
Read more »
Tartă cu dovleac şi cicoare
11 August 2011
O
reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa,
sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de
floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper.
Ingrediente: 100 g faină albă 125 g margarină 50 ml apă sare pentru
aluatul de tartă: 200 g faină albă …
Read more »
Read more »
Lasagna traditioanala
11 August 2011
O
reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii,
lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa
rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc.
Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500
g de carne tocată de vită 500 g…
Read more »
Read more »
Bulete de orz cu cremă cappuccino
11 August 2011
O
reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar,
lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana,
cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr
300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de
floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40 ml…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui în aluat
11 August 2011
O
reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe,
coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar
si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2 linguri cu ulei de
măsline 1/2 căpăţână de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Creveţi cu şofran şi vin alb
11 August 2011
O
reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin
alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe
şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper
Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Barbara
11 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca.
Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2
cl frisca lichida proaspata Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Pasta alla carbonara
11 August 2011
O
reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti,
parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde
bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de
parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper Mod de preparare: Baconul se
prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant
11 August 2011
O
reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras,
vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g
pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1
ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură
de…
Read more »
Read more »
Risotto cu fructe de mare
11 August 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume,
creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii,
parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 300 g creveţi
decorticaţi 250 g scoici 250 g inele de calmar 50…