marți, 12 februarie 2013

Retete de top #73


Retete de top:

Chec cu mac

7 May 2011
Chec cu mac  O reteta delicioasa de chec cu mac, unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, scortisoara, rom si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr 200 g seminţe de mac măcinate 100 g faină 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la jumătate de lămâie 1…
Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

7 May 2011
Cozonac cu migdale si rahat  O reteta delicioasa de cozonac cu migdale, rahat, faina, lapte, zahar, drojdie, stafide, unt, galbenusuri, esenta de rom, zahar vanilat, zeama de lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 450 g faină 130 ml lapte călduţ 3 linguri cu zahăr 42 g drojdie proaspătă 150 g stafide 235 g unt moale 5 gălbenuşuri 70 g…
Read more »

Portofele cu ciocolata

7 May 2011
Portofele cu ciocolata  O reteta delicioasa de portofele cu ciocolata, faina, oua, unt, lapte, drojdie de bere, zahar, sare si lapte. Ingrediente: 500 g faină 3 ouă 100 g unt 100 ml ulei 200 ml lapte 70 g drojdie de bere 100 g zahăr 1 praf de sare 500 ml lapte 100 g ciocolată rasă (sau 1…
Read more »

Supă iute de fasole în stil marocan

7 May 2011
Supă iute de fasole în stil marocanO reteta de supa iute de fasole in stil de marocan din: fasole cannellini, naut, ceapa, rosii, suc de lamaie, cumin, praf de curry, faina de orez, coriandru, sare su piper negru. Ingrediente: 200 g fasole cannellini la conservă(fasole albă mare) 400 g năut, la conservă 150 g ceapă, tocată 150 g roşii, descojite şi…
Read more »

Creier de vacă in unt negru

7 May 2011
O reteta simpla de creier de vaca in unt negru din: creier de vaca, ceapa, morcov, telina, otet din vin, frunza de dafin, piper boabe, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: 750 g creier de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 lingură oţet din vin 1 frunză dafin 5 boabe piper negru sare, după…
Read more »

Bacardi Cocktail

7 May 2011
Bacardi CocktailO reteta simpla de Bacardi Cocktail din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de grenadine si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl zeama de lamaie jumatate de lingurita de sirop de grenadine jumatate de lingurita de sirop de zahar   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu 3-4 cuburi de…
Read more »

Lasagna cu gorgonzola si spanac

7 May 2011
Lasagna cu gorgonzola si spanacO reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna  500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii 2…
Read more »

Tarta cu mere si migdale

7 May 2011
Tarta cu mere si migdale  O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g migdale măcinate 50 g unt 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de scorţişoară 75 g migdale   Mod de…
Read more »

Supă de midii, creveţi şi crab

7 May 2011
Supă de midii, creveţi şi crabO reteta de supa de midii, creveti si crab din: midii, usturoi, patrunjel, esalota, cimbru, vin alb, lapte degresat, tartinabil, faina alb, bulion de peste, lamaie, carne de crac, piper, marar si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 1 căţel de usturoi, nedescojit 1 crenguţă de pătrunjel proaspăt 1 eşalotă, tocată mare 1…
Read more »

Creier de vacă gratinat

7 May 2011
O reteta delicioasa de creier de vaca gratinat din: creier de vaca, ceapa, telina, morcov, otet din vin, unt, boabe piper, frunza de dafin, sare, faina alba, nucsoara, cascaval, lapte si sare. Ingrediente: 750 g creier de vacă 1 ceapă 1 ţelină mică 1 morcov 1 lingură oţet din vin 25 g unt 5 boabe…
Read more »

Lasagna cu crab

7 May 2011
Lasagna cu crabO reteta simpla si delicioasa de lasagna cu cran din: lasagna, crab, rosii, ardei gras, unt, faina, lapte, patrunjel, mozzarella, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 250 g lasagna (gata de fiert) 300 g crab la cutie 2 roşii 1 ardei gras, roşu 40 g unt 2 linguri făină 300 ml lapte 20 fire de pătrunjel…
Read more »

Gogosi cu vin

7 May 2011
Gogosi cu vin  O reteta delicioasa de gogosi cu vin, unt, zahar, faina, oua, ulei, sare si  zahar vanilat. Ingrediente: 1 pahar vin alb 1 lingură unt 1 lingură zahăr 6 linguri făină 4 ouă un praf sare ulei pentru prăjit 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Le serveşti calde  într-o cratiţă cu o lin­gură de…
Read more »

Cum se prepara Salau cu dovlecel, fenel si ardei iute(video)

7 May 2011
Cum se prepara Salau cu dovlecel, fenel si ardei iute(video)  O reteta video simpla si delicioasa despre Cum se prepara Salau cu dovlecel si fenel si ardei iute.
Read more »

Vita cu morcovi si portocale

7 May 2011
Vita cu morcovi si portocale  O reteta delicioasa de spata de vita cu morcovi, usturoi, portocale, supa de vita, cimbru, seminte de chimen, tarhon, unt, ulei de arahide, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de vită 1 kg morcovi 1 căpăţână usturoi 2 portocale 1 cub supă de vită 1 legătură cimbru 4 linguri seminţe de chimen 1…
Read more »

Cocktail Rum Orange

7 May 2011
Cocktail Rum OrangeO reteta simpla de Cocktail Rum Orange din: rom, suc de portocale si felii de portocale Ingrediente: 4 cl rom alb, brun sau Jamaica suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Turnam romul peste cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, completam cu suc de portocale si in final adaugam felii…
Read more »

Supă de conopidă şi broccoli cu branză

7 May 2011
Supă de conopidă şi broccoli cu branzăO reteta delicioasa de supa de conopida si broccoli cu branza din: broccoli, conopida, esalota, bulion de legume, lapte degresat, paste, branza cedar, chives, sare, piper negru si nucsoara. Ingrediente: 250 g broccoli, rupt în bucheţele 250 g conopidă, ruptă în bucheţele 1 eşalotă sau 50 g ceapă tocată 600 ml bulion de legume 300…
Read more »

Frigarui

7 May 2011
Frigarui  O reteta delicioasa de frigarui din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, ceapa, usturoi, kaizer, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 250 g carne porc 250 g carne vită 250 g carne pui 3 cepe 5 căţei de usturoi câteva felii de kaizer sare piper puţin coriandru Mod de preparare: Tranşezi car­nea…
Read more »

Ficat cu sunca

7 May 2011
Ficat cu sunca  O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel, unt, sunca, mustar, sare si piper. Ingrediente: 6 felii ficat viţel 100 g unt 6 felii şuncă 1 lingură muştar îndulcit cu 1/2 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: In 50 g unt rumeneşti feliile de şuncă şi le aşezi într-o tavă sau cratiţă…
Read more »

Lasagna cu moluşte şi ciuperci

7 May 2011
Lasagna cu moluşte şi ciuperciO reteta delicioasa de lasagna cu moluste si ciuperci din: foi de lasagna, langust mici, moluste marine, pulpa de stridii, ciuperci, zbarciogi, ulei de masline, unt, hasmatuchi, sare grunjoasa, piper si sare. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 12 languste mici 500 g moluste marine 250 g pulpa de stridii 500 g ciuperci salbatice 20…
Read more »

Biftec alsacian

7 May 2011
O reteta de biftec alsacian din: biftec, unt, ceapa si oua. Ingrediente: 4 bucăţi de biftec gata preparat 75 g unt 50 g ceapă 4 ouă   Mod de preparare: Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc în el biftecurile, pe fiecarc parte, cate două minute. Ceapa tăiată rondele fine se călcşte în uleiul…
Read more »

Cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune (video)

7 May 2011
Cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune (video)O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara  Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune.
Read more »

Fursecuri cu nuca de cocos

7 May 2011
Fursecuri cu nuca de cocos  O reteta gustoasa de fursecuri din: biscuiti, nuci, rom, zahar pudra, zahra vanilat, cacao, margarina, nuca de cocos si visine. Ingrediente: 500 g biscuiţi obişnuiţi 100 g nuci măcinate 2 sticluţe rom 50 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 5-6 linguri cacao 1 pachet margarină 200 g nucă cocos 100-200 g vişine din…
Read more »

Barbun cu portocale

7 May 2011
O reteta delicioasa de barbun cu portocale din: barbun, portocale, vin alb, foaie de dafin, patrunjel, unt, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: barbun 2 portocale 2 pahare vin alb 1 foaie dafin pătrunjel unt cimbrişor sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie capul şi coada barbunului, se dezosează şi se spală bine.…
Read more »

Sos de maioneză cu frişcă

7 May 2011
O reteta simpla de sos maioneza cu frisca din: maioneza si frisca batuta. Ingrediente: 500 g maioneză 250 g frişcă bătută Mod de preparare: Se pune maioneza într-o salatieră, se stropeşte cu câteva picături de apă de la frigider şi se bate bine cu telul. Se adaugă frişca bătută, amestecându-se lent, până ce se omogenizează…
Read more »

Melomacarona

7 May 2011
Melomacarona  O reteta gustoasa de melomacarona din: ulei, margarina, zahar, suc de portocale, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara si miere. Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă margarină 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă suc de portocale 1/4 ceaşcă de coniac 2 linguriţe coajă de portocală 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă…
Read more »

Sos alb pentru peşte

7 May 2011
O reteta de sos alb pentru peste din: unt, faina de grau, lapte, frisca, piper negru, sare si zeama de peste. Ingrediente: 50 g unt 50 g faină dc grau 250 ml lapte 100 g frişcă lichidă 30 boabe piper negru pisate 1/2 linguriţă sare 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi…
Read more »

Cocktail Green Banana

6 May 2011
Cocktail Green BananaO reteta simpla de Cocktail Green Banana din: lichior de banana verde, rom alb, suc de ananas si lichior de nuca de cocos. Ingrediente: 3 cl lichior de banana verde 2 cl rom alb 8 cl suc de ananas 2 cl lichior de nuca de cocos   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in…
Read more »

Cum se prepara Salau cu porumb si spanac (video)

6 May 2011
Cum se prepara Salau cu porumb si spanac (video)  O reteta video simple si delicioasa despre cum se prepara Salau cu porumb si spanac.   Cum se prepara Salau cu porumb si spanac from clau on Vimeo.
Read more »

Orez cu lapte si scortisoara

6 May 2011
Orez cu lapte si scortisoaraO reteta simpla de orez cu lapte si scortisoara din: orez, lapte, apa, fructoza si scortisoara. Ingrediente: 1 cana de orez 1 l lapte 1 cana de apa 7-8 linguri fructoza scortisoara Mod de preparare: Se spala orezul bine, se pune intr-o cratita potrivia impreuna cu o cana de apa si se lasa fiert pentru…
Read more »

Borş cu coriandru şi chimen

6 May 2011
Borş cu coriandru şi chimenO reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1 tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate felii…
Read more »

Musaca de macaroane cu ciuperci

6 May 2011
Musaca de macaroane cu ciuperci  O reteta delicioasa demusaca de  macaroane cu ciuperci, mazare, morcovi, ceapa, ulei, margarina, faina, masline, rosii, marar, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane (fără ou) 500 g ciuperici 1 cutie mazăre 2 morcovi 1 ceapă 1 ceaşcă ulei 100 g margarină 2 linguri făină 100 g măsline 5 roşii mărar pătrunjel…
Read more »

Sos delicios de mere

6 May 2011
Sos delicios de mere  O reteta simpla si gustoasa de sos de mere din: mere, ulei, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere 100 ml ulei 2-3 linguri făină 4 linguri zahăr 1-2 plic zahăr vanilat puţină scorţişoară Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 3-4 I pui uleiul, iar în ule­iul încins pui făina. După ce…
Read more »

Jemista

6 May 2011
Jemista  O reteta gustoasa din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel, patrunjel si sare. Ingrediente: 3 cepe 2 vinete 1/2 cană orez 3-4 roşii 2-3 ardei 1 dovlecel frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte. Adaugi…

Salată de peşte alb

6 May 2011
O reteta simpla de salata de peste alb din: peste alb, maioneza, morcovi, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb 250 g maioneză 500 g morcovi unt pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe peştele într-un vas cu puţină sare, fără să se sfărâme. Se lasă să se răcească pe un platou de servit. Morcovii…
Read more »

Supă picantă de dovleac cu bacon

6 May 2011
Supă picantă de dovleac cu baconO reteta simpla si gustoasa de supa picanta de dovleac cu bacon din: ulei de masline, ceapa, dovleac, bacon, cumin, bulion de legume, sare, piper negru si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 200 g ceapă tocată 1,3 kg dovleac, curăţat de seminţe, de coajă, tăiat cuburi 125 g cubuleţe de bacon,…
Read more »

Lasagna cu varză creţă si somon proaspăt

6 May 2011
Lasagna cu varză creţă si somon proaspătO reteta delicioasa cu varza creata si somon proaspat din: lasagna, varza creata, somon, sofran, ceapa, patrunjel, marar, verdeturi, smantana, ulei de masline, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pachet de lasagna (gata de fiert) 1 var­ză, creaţă 500 g somon proaspăt 1 praf de şofran 2 cepe 2 fire de pătrunjel 1 fir…
Read more »

Salată delicioasă de peşte

6 May 2011
O reteta simpla de salata delicioasa de peste din: fileuri de peste alb, cartofi, maioneza, usturoi, patrunjel verde, sare si ketchup. Ingrediente: 500 g fileuri peşte alb 1 kg cartofi 250 g maioneză usturoi pătrunjel verde sare ketchup Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă cu puţină sare, având grijă ca acesta să nu…
Read more »

Fileuri de şalău pane

6 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de fileuri de salau pane din: salau, pesmet, faina lab, oua, ulei, sare, unt si lamaie. Ingrediente: 2 kg şalău 100 g pesmet 50 g făină albă 2 ouă 150 ml ulei sare, după gust 100 g unt proaspăt 1 lămâie Mod de preparare: Se despică peştele în două, se…
Read more »

Supă de legume de primăvară cu lămâie

6 May 2011
Supă de legume de primăvară cu lămâieO reteta simpla de supa de legume de primavara cu lamaie din: cartofi, ceapa, citronella, bulion de pui sau legume, macris, spanac, ceapa verde, ardei iute rosu, usturoi, zahar sau miere, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 125 g cartofi, tăiaţi cuburi 150 g ceapă tocată 2 fire de citronella, fără frunzele tari, tocate 1,2…
Read more »

Aspic de peşte cu ciuperci

6 May 2011
O reteta simpla de aspic de peste cu ciuperci din: oase si capete de peste, apa, gelatina, ceapa, telina, boabe piper, salau, galbenusuri, patrunjel, tarhon, lamaie, ciuperci si sare. Ingrediente: 3 kg oase şi capete de peşte 5 l apă 75 g gelatină 100 g ceapă 50 g ţelină 15 boabe piper negru 500 g…
Read more »

Cocktail Dream For Two

6 May 2011
Cocktail Dream For TwoO reteta simpla de Cocktail Dream For Two din: ananas, cola, zeama de lamaie, rom brun si menta. Ingrediente: 1 ananas mare o jumatate de sticla de cola 2 lingurite de zeama de lamaie 8 cl rom brun un fir de menta   Mod de preparare: Taiem partea de jos a ananasului incat sa-l putem…
Read more »

Sfecla umpluta cu nuci

6 May 2011
Sfecla umpluta cu nuci  O reteta gustoasa de sfecla rosie umpluta cu nuci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg sfeclă roşie 350 g nuci măcinate 400 g ceapă 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Alegi sfecle mici de aceeaşi mărime şi le speli bine cu peria. Le fierbi în apă cu sare, le…
Read more »

Frigărui de peşte

6 May 2011
O reteta de frigarui de peste din: fileuri de peste, sunca afumata, vanata, dovlecel, rosii, mustar, lamaie, frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri peşte 8 fileuri şuncă afumată 1 vânătă mică 1 dovlecel 2 roşii 1 linguriţă muştar 1 lămâie frunze de busuioc sare şi piper, după gust ulei…
Read more »

Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel (video)

6 May 2011
Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel (video)O reteta video despre cum se prepara file de strut cu salata de sparanghel din: file de strut, sparanghel, usturoi, ardei, caju, portocale, coriandru, amidon, ulei de susan, sare si otet balsamic. Ingrediente: file strut sparanghel usturoi ardei caju portocale coriandru amidon ulei susan sare reductie otet balsamic. Se taie fileul de strut in fasii…
Read more »

Lasagna cu melci si cremă de pătrunjel

6 May 2011
Lasagna cu melci si cremă de pătrunjelO reteta delicioasa de lasagna cu melci si crema de patrunjel din: foi de lasagna, melci in suc propriu, patrunjel, telina, morcov, praz, hasme, usturoi, unt, smantana, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 8 foi proaspete de lasagna 4 duzini de melci in suc propriu 1 fir mare de patrunjel 1 fir de telina…
Read more »

Salată de limbă cu ton

6 May 2011
O reteta simpla de salata de limba cu ton din: limba de vita, oua, ton, sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa si foaie de dafin. Ingrediente: 1,5 kg limbă de vită 4 ouă 2-3 conserve de ton sare piper frunze de pătrunjel şi de busuioc 1 ceapă 1 foaie dafin Mod de preparare: Limba se pune…
Read more »

Totul despre vinuri 4 (Vinul in evul mediu)

6 May 2011
Totul despre vinuri 4 (Vinul in evul mediu)In evul mediu timpuriu, producerea vinului era o practică obişnuită în cadrul mănăstirilor. Spre sfârşitul Evului Mediu, importanţa vinului a crescut tot mai mult: tehnicile de viticultură s-au îmbunătăţit, se cultivau anumite soiuri de struguri, iar teascurile au devenit tot mai perfor­mante. Vinurile beneficiau şi de câţiva ani de maturare. Odată cu creşterea calităţii, transportul…
Read more »

Salam de limbă

6 May 2011
O reteta simpla de salam de limba din: limba de vita, sunca afumata, ceapa, sare, boia, usturoi si un intestin. Ingrediente: 1,5 kg limbă de vită 500 g şuncă afumată ceapă sare boia usturoi un intestin Mod de preparare: Se prepară limba, după care o jumătate se trece prin maşina de tocat şi cealaltă se…
Read more »

Supa de fructe de mare cu seminţe de susan

6 May 2011
Supa de fructe de mare cu seminţe de susanO reteta delicioasa cu specific libanez de supa de fructe de mare cu seminte de susan din: fructe de mare, ulei, orez, susan, capul si coada de la un peste, cartofi, porumb, piper, sare, zahar si otet. Ingrediente: un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calmar…
Read more »

Rinichi de vacă cu ciuperci şi vin roşu

6 May 2011
O reteta de rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu din: rinichi de vaca, unt, ceapa, pasta de rosii, vin rosu, ciuperci, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 rinichi de vacă 150 g unt 1 ceapă potrivită 1 lingură pastă de roşii 1/2 pahar vin roşu 7 ciuperci 500 ml supă…
Read more »

Ciorba de sfecla rosie

6 May 2011
Ciorba de sfecla rosie  O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 ml borş 1 ţelină cu frunze 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 3 l apă ulei sare 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli şi…
Read more »

Supă orientală de legume

6 May 2011
Supă orientală de legumeO reteta delicioasa de supa orientala de legume din: varza, morcovi, ceapa, ciuperci, tofu, ghimbir, bulion de pui, sos de soia si piper negru. Ingrediente: 100 g varză pak choi (chinezească) tânără 85 g morcovi 4 cepe verzi 50 g ciuperci urechi de lemn 60 g tofu 4 felii fine de ghimbir 1 căţel de…
Read more »

Frigarui de cartofi

6 May 2011
Frigarui de cartofiO reteta simpla si delicioase de frigarui de cartofi din: cartofi, ardei mic rosu, ardei galben, vanata, dovlecel, fulgi de lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi potriviţi 1 ardei mic roşu 1 ardei galben 1 vânătă mică 1 dovlecel 1 cutie fulgi de lapte 2 fileuri scrumbii…
Read more »

Planter’s Punch Cocktail

6 May 2011
Planter’s Punch CocktailO reteta simpla de Planter’s Punch Cocktail din: rum jamaica, rom alb, zeama de lamaie, suc de ananas, suc de portocale, sirop de grenadine, portocale si lamaita. Ingrediente: 4 cl rum Jamaica 2 cl rom alb 2 cl zeama de lamaie 4 cl suc de ananas 6 cl suc de portocale 1 cl sirop de…
Read more »

Ciocanele de pui cu salata

6 May 2011
Ciocanele de pui cu salata  O reteta simpla si gustoasa de ciocanele de pui, boia dulce, zahar, boia iute, ceapa rosie, ceapa alba, lamaie, castravete, usturoi, otet, ulei si sos chili. Ingrediente: 12 ciocănele de pui 3 linguri boia dulce 2 linguri zahăr 1 linguriţă boia iute 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 1 lămâie 1 castravete 1 căţel…
Read more »

Mancare de inimioare cu ciuperci

6 May 2011
Mancare de inimioare cu ciuperci  O reteta delicioasa de inimioare de pui cu ciuperci, bulion, ceapa, vin, foi de dafin si ulei. Ingrediente: 1 kg inimioare + pipote de pui 200 g ciuperci 2 linguri bulion 1 ceapă mică 100 ml vin 2 foi de dafin ulei Mod de preparare: Cureţi ini­mioarele şi pipotele, le dai la fiert în…
Read more »

Lasagna cu fructe de mare

5 May 2011
Lasagna cu fructe de mareO reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, moluste marine, stridii, scoici, vin alb, smantana, hasma, ceapa, hasmatuchi, patrunjel, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 foi de lasagna (gata preparate) 500 g moluşte marine 300 g stridii 300 g scoici de apă dulce 100 ml vin alb 200 ml smântână lichidă…
Read more »

Supă-cremă de morcovi şi fasole boabe

5 May 2011
Supă-cremă de morcovi şi fasole boabeO reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: unt, ceapa, morcovi, praz, cartofi, corinadru, usturoi, boabe de fasole, lapte degresat, coriandru, sare, piper si frunze de coriandru. Coriandrul proaspăt măcinat dă o notă aparte acestei supe. Ingrediente: 15 g unt 150 g ceapă, tocată mărunt 450 g morcovi, tocaţi mărunt 100 g…
Read more »

Cocktail Jamaica Inn

5 May 2011
Cocktail Jamaica InnO reteta simpla de Cocktail Jamaica Inn din: sirop de grenadine, zahar, rom brun, zeama de lamaie, nectar de piersici si ananas, ananas, piersici. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 2 lingurite de zahar 5 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie nectar de piersici si ananas bucati de anans felii de piersici  …
Read more »

Supă de mazăre cu fenicul şi mentă

5 May 2011
Supă de mazăre cu fenicul şi mentăO reteta de supa de mazare cu fenicul si menta din: fenicul, mazare, bulion de legume, menta, sare, piper, salata si verdeturi aromate. Ingrediente: 600 g fenicul tocat 500 g mazăre proaspătă sau congelată 900 ml bulion de legume 3 linguri mentă proaspătă, tocată sare şi piper negru ornare: câteva frunze mici de salată şi…
Read more »

Pui umplut cu paste si ficat

5 May 2011
Pui umplut cu paste si ficatO reteta simpla de pui umplut cu paste si ficat din: pui, paste, ficat de gasca, supa de pasare, untura de rata, usturoi, verdeturi asortate, patrunjel, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de ţară de 1,8 kg 300 g paste-cochilie 250 g ficat de gâscă crud 3 cuburi supă de pasăre 1 lingură…
Read more »

Paste cu vinete si carnaciori

5 May 2011
Paste cu vinete si carnacioriO reteta simpla si gustoasa de paste cu vinete si carnaciori din: paste groase, carnaciori, vinete, ceapa, usturoi, pulpa de rosii, patrunjel, foaie de dafin, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g paste groase 12 cârnăciori 2 vinete 4 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă (400 g) de pulpă de roşii…
Read more »

Supă de fructe de mare

5 May 2011
Supă de fructe de mareO reteta absolut delicioasa de supa de fructe de mare din: stridii, ceapa, usturoi, ardei iute verde, coriandru, creveti, branza, lapte degresat, vin alb sec, fiertura de peste, morcovi, seminte de cumin, ghimbir, piper boabe si frunze de coriandru. O supă uşor condimentată, preparată în stii indian, este cel mai bun început pentru o masă.…
Read more »

Paste cu ficat

5 May 2011
Paste cu ficatO retete de paste cu ficat din: paste groase, ciuperci, spumant de foaie gras, unt, faina, lapte, parmeza, vin de Porta, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 18 conchiglioni (paste foarte groase, semi-rotunde, pentru umplut) 400 g ciu­perci albe 200 g cremat-spumă de foie gras 50 g unt 30 g făină 300 ml lapte 75 g…
Read more »

Cocktail Barracuda

5 May 2011
Cocktail BarracudaO reteta simpla de Cocktail Barracuda din: rom alb sau brun, lichior de vanilie, suc de ananas, zeama de lamaie, felii de ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 2 cl lichior de vanilie 6 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie felii de ananas cirese   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de linte cu lămâie

5 May 2011
Supă de linte cu lămâieO reteta simpla si delicioasa de supa de linte cu lamaie din: ulei de masline, usturoi, ceapa, linte rosie, bulion de pui sau de legume, coriandru, cumin, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 căţei de usturoi, tăiaţi mare 250 g ceapă, tocată mare 250 g linte roşie, spălată…

Paste primavera cu busuioc şi menta proaspată

5 May 2011
Paste primavera cu busuioc şi menta proaspatăO reteta simpla si gustoasa de paste primavera cu busuioc si menta proaspata din: paste, rosii, mozzarella, usturoi, ulei de masline, busuioc, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 8 roşii coapte, tari 350 g mozzarella, bulgăraşi sau o bucată întreagă 4 căţei de usturoi 8 linguri ulei de măsline 12 frunze de busuioc…
Read more »

Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare (video)

5 May 2011
Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare (video)O reteta video despre cum se prepara spaghetti cu fructe de mare din: spaghetti, creveti, scoici, usturoi, patrunjel, sos de rosii, ulei de masline, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 500 grame spaghetti creveti scoici usturoi patrunjel sos de rosii ulei de masline rosii cherry sare si piper   Mod de preparare: Apa se pune…
Read more »

Spaghete de orez cu carne de pui

5 May 2011
Spaghete de orez cu carne de puiO reteta simpla si delicioasa de spaghete de orez cu carne de pui din: spaghete de orez, piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi verde, rosii, bulion, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 1 punga spaghete de orez (4 portii) 1 piept de pui mare 1 cutie de ciuperci 1 ceapa 2 legaturi usturoi verde…
Read more »

Salată de paste cu calmar si lamaie

5 May 2011
Salată de paste cu calmar si lamaieO reteta simpla de salata de paste cu calmar si lamaie din: paste groase, calmar, ulei de masline, usturoi, lamaie, smantana, parmezan, sare si piper alb. Ingrediente: 250 g paste groase 1 kg calmar mic 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie 100 g smantana proaspata 40 g parmezan ras sare…
Read more »

Supă rece de spanac şi iaurt

5 May 2011
Supă rece de spanac şi iaurtO reteta delicioasa de supa rece de spanac si iaurt din: frunze de spanac, usturoi, iaurt degresat, sare, piper, menta si nucsoara. Ingrediente: 250 g frunze de spanac decongelate 1 căţel de usturoi, zdrobit mărunt 500 g iaurt degresat sare şi piper negru 3 linguriţe mentă uscată ornare: frunze de mentă proaspătă şi nucşoară rasă,…
Read more »

Fusilli cu praz si Cheddar

5 May 2011
Fusilli cu praz si CheddarO reteta delicioasa de fusilli cu praz si cheddar din: fusilli, praz, branza Cheddar, unt, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 4 fire de praz 200 g branza Cheddar 40 g unt 1 cubulet supa de pasare 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Southern Mama

5 May 2011
Cocktail Southern MamaO reteta simpla de Cocktail Southern Mama din: rom alb, rom brun, lichior de portocale, nectar de mango, nectar de maracuja si zeama de portocala. Ingrediente: 5 cl rom alb 3 cl rom brun 3 cl lichior de portocale 4 cl nectar de mango 2 cl nectar de maracuja zeama unei portocale   Mod de…
Read more »

Totul despre vinuri 3

5 May 2011
Totul despre vinuri 3Vinul de astăzi provine fie din Lumea Veche, fie din cea Nouă. Europa, numită şi Lumea Veche, este leagănul creşterii viţei-de-vie, locul unde viticultura a evoluat începând cu anul 7000 Î.Hr. Regiunile viticole din Franţa, Italia şi Spania sunt cele mai importante şi însumează tot ceea ce este tradiţional în producerea vinului din cele mai…
Read more »

Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)

5 May 2011
Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)O reteta simpla despre cum se prepara salata de macrou afumat cu andive: macrou afumat, mar, morcov, ceapa, andive, portocala, cascaval, lamaie, sare si piper. Ingrediente: macrou afumat mar morcov ceapa andive portocala cascaval lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele fiert si afumat se curata de piele, de oase si se taie file.…
Read more »

Cocktail Black Daiquiri

5 May 2011
Cocktail Black DaiquiriO reteta simpla de Cocktail Black Daiquiri din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de zahar, marachino si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de sirop de zahar 1 strop de lichior de Maraschino menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in…
Read more »

Porumbei cu struguri

5 May 2011
O reteta delicioasa de porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei de masline si slanina. Ingrediente: 1  porumbel 125 g struguri albi 2 linguri ulei de măsline 4 felii slănină Mod de preparare: Porumbelul se curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfaşoară în feliile lungi şi subţiri de slănină…
Read more »

Budincă cu carne şi migdale

5 May 2011
O reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 150 g miez de paine albă 1 pahar lapte dulce 100 g unt 4 cepe 3 linguriţe zahăr 150 g migdale dulci…
Read more »

Salată de paste cu feta si ardei gras

5 May 2011
Salată de paste cu feta si ardei grasO reteta simpla de salata de paste cu feta si ardei gras din: paste, branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundiţe 200 g brânză feta 2 lămâi conservate în ulei 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat 2 căţei de ustu­roi 1 legătură de…
Read more »

Fidea prăjită cu mazare

5 May 2011
Fidea prăjită cu mazareO reteta delicioasa de fidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hsmatuchi, patrunjel, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 800 g mazăre proaspătă 400 g mazăre mange tout 400 g fidea 2 cubuleţe de supă de pasăre 1 cub de supă de vită 2 linguri…
Read more »

Supă rece de praz, pere şi cartofi

5 May 2011
Supă rece de praz, pere şi cartofiO reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de chives si iaurt degresat. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 225 g praz, tocat fin 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 pere de desert, descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe 10-12…
Read more »

Cremă de ceapă

5 May 2011
Cremă de ceapăO reteta delicioasa de crema de ceapa din: supa de carne, orez, ceapa, morcovi, telina, smantana, unt, sos picant, sare, piper si nuci pisate. Ingrediente: 3 1 supă de carne 100 g orez 200 g ceapă 200 g morcovi 1 ţelină 1 cană smântână 50 g unt 1 lingură sos picant sare piper, după gust…
Read more »

Ţelină cu năut

5 May 2011
Ţelină cu năutO reteta simpla de telina cu naut din: telina, unt, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 1 kg ţelină 500 g unt 3 cepe 6 căţei usturoi sucul de la o lămâie 8 linguri ulei de măsline mentă verde Mod de preparare: Ţelina, curăţată, tăiată cubuleţe, se pune într-un vas…
Read more »

Pui in pesmet

5 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui in pesmet din: pui, pesmet, faina alba, oua, ulei, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 2  pui 3 pahare pesmet 1 pahar faină albă 4 ouă ulei ienibahar sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă puii, se taie bucăţi în potrivite, se spală bine şi se…
Read more »

Salata delicioasa de vara cu seminte de pin

4 May 2011
Salata delicioasa de vara cu seminte de pinO reteta simpla de salata delicioasa de vara cu seminte de pin din: castraveti, rosie, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, seminte de pin, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 2 castraveti mari 1 rosie 1 ceapa rosie 1 salata verde frunze de menta 20 g seminte de pin 1 lingura…
Read more »

Paste cochilie cu sardele si capere

4 May 2011
Paste cochilie cu sardele si capereO reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 lin­guri capere 3 linguri ulei de măsline sare grunjoasă…
Read more »

Placinta picanta cu varza

4 May 2011
Placinta picanta cu varzaO reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina, ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii, piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia. Ingrediente: 300 g faina 100ml ulei 60 g branza tofu 1 lingurita sare 5-6 linguri apa Umplutura: 1/2 kg varza alba,…
Read more »

Supa crema de orez cu carne de pui

4 May 2011
Supa crema de orez cu carne de puiO reteta simpla de supa crema de orez cu carne de pui din: piept dezosat de pui, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si smantana. Ingrediente: o gaina de tara sau un piept dezosat de pui doua cescute de orez o ceapa sare, piper si verdeata dupa gust smantana (optional)   Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)

4 May 2011
Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)O reteta video despre cum se prepara duet de vita cu pui si dulceata de ceapa din: muschi de vita, bacon, pui, unt, cimbru, ulei de masline, cartofi, salvie, ceapa rosie, miere, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita bacon pui unt cimbru ulei de masline cartofi salvie ceapa rosie miere de albine sare si…
Read more »

Pateu de mazăre uscată

4 May 2011
  O reteta simpla si gustoasa de pateu din mazare uscata, ceapa, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cană mazăre uscată 2 cepe mari 100 ml ulei 100 ml suc de roşii 1 legătură pătrun­jel verde sare piper Mod de preparare: Laşi mazărea la înmuiat pentru 12 ore în apă…
Read more »

Fusilli cu legume

4 May 2011
Fusilli cu legumeO reteta simpla si delicioasa de fusilli cu legume din: legume congelate, fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper. Ingrediente: 1 kg legume congelate (pentru ghiveci) 400 g fusilli 5 linguri ulei de măsline 2 fire de cimbrişor proaspăt 2 fire de busuioc 2 fire de maghiran sare piper   Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »

Totul despre vinuri 2

4 May 2011
Totul despre vinuri 2La sfârşitul secolului XX, peste 8 milioane de hectare erau cultivate cu viţă-de-vie şi se produceau aproape 300 de milioane de hectolitri de vin. In prezent, vinul este produs aproape în toată lumea, începând din Chile până în Africa de Sud, Noua Zeelandă sau China. Podgoriile sunt situate între 32° şi 51° latitudine în emi­sfera…
Read more »

Cocktail Black Daisy

4 May 2011
Cocktail Black DaisyO reteta simpla de Cocktail Black Daisy din: rom brun, sirop de zmeura, zeama de lamaie, sifon si zmeura. Ingrediente: 5 cl rom brun 3 cl sirop de zmeura zeama unei jumatati de lamaie sifon bucati de zmeura   Mod de preparare: Amestecam in shaker romul, siropul si zeama de lamaie, apoi turnam intr-un pahar…
Read more »

Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomate

4 May 2011
Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomateO reteta gustoasa de mancare de telina, morcovi, dovlecel, ceapa, pasta de tomate, foi de dafin, patrunjel, margarina, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 ţeline mari 2 morcovi 1 dovlecel 2 cepe 3 linguri pastă de tomate 1 foaie de dafin 1 legătură pătrunjel 1 lingură margarină sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi ţelina,…
Read more »

Corabioare cu ciuperci

4 May 2011
Corabioare cu ciuperci  O reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei, zeama de lamaie, faina, margarina si sare. Ingrediente umplutura: 1 kg ciuperci 2 lin­guri pătrunjel tocat 1 linguriţă piper 3 linguri ulei 2 linguriţe zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 400 g făină apă 200 g margarină sare Mod de preparare: Din făină, margarină, sare…
Read more »

Paste cu scoici

4 May 2011
Paste cu scoiciO reteta simpla si gustoasa de paste cu scoici din: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate, conservate în ulei 1 ardei iute…
Read more »

Ciorbă de perişoare cu borş

4 May 2011
Ciorbă de perişoare cu borş  O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac, telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie înmuiată în lapte Mod de preparare:…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez si legume

4 May 2011
Ardei umpluţi cu orez si legume  O reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina, ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii. Ingrediente: 20 ardei 1 cană orez 1 morcov 1 ţelină 4 cepe mari 1 lingură nucă sau pateu de soia 3 linguri ulei 2 linguri condimente 1 legătură pătrunjel verde 300-400 ml suc…
Read more »

Gulii delicioase cu ciuperci

4 May 2011
Gulii delicioase cu ciuperciO reteta simpla si gustoasa de gulii cu ciuperci, orez, ceapa, patrunjel, cartof, sare, piper si  ulei. Ingrediente: 5-6 gulii 400 ciuperci 1 lingură orez 1 ceapă 1 legătură pă­trunjel 1 cartof sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi gulii­le de coajă şi scoţi miezul. Tai mărunt ciupercile şi le căleşti în ulei împreună cu…

Supă rece de pepene galben

4 May 2011
Supă rece de pepene galbenO reteta simpla si delicioasa de supa rece de pepene galben din: pepene galben, sherry, otet balsamic, menta si sunca de Parma. Ingrediente: 1,5 kg pepene galben dulce 2 linguri sherry 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă mentă proaspătă tocată ornare: 3 felii şuncă de Parma, parţial degresată   Mod de preparare: Se taie pepenele…
Read more »

Toast cu usturoi, roşii şi anşoa

4 May 2011
Toast cu usturoi, roşii şi anşoaO reteta simpla de toast cu usturoi, rosii si ansoa din: fileuri de ansoa, lapte degresat, usturoi, suc de lamaie, paine, rosii, ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 fileuri de anşoa 2 linguri lapte degresat 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă suc de lămâie 2 felii de pâine, tăiate dintr-o…
Read more »

Piept de pui cu sos de mere si şuncă

4 May 2011
Piept de pui cu sos de mere si şuncă  P reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mere, sunca, unt, ceapa rosie, mere, fructe de ienupar, cidru de mere, maghiran, piper, foi de dafin si sare de mare. Ingrediente: 200 g şuncă 200 g piept de pui 6 linguri unt 1 ceapă roşie 6 me­re fructe de ienupăr 300 ml cidru…
Read more »

Paste cochilie cu scoici

4 May 2011
Paste cochilie cu scoiciO reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel…
Read more »

Cocktail Carribbean Nightmare

4 May 2011
Cocktail Carribbean NightmareO reteta simpla de Cocktail Carribbean Nightmare din: rom brun, crema de cocos si cola. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl crema de cocos cola   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul si crema de cocos in shaker, apoi turnam paharul pentru bauturi lungi. Completam cu cola.
Read more »

Salată delicioasa de măsline

4 May 2011
Salată delicioasa de măsline  O reteta simpla si gustoasa de salata de masline din: masline, ceapa rosie, lamaie, ulei de masline, marar, foaie de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 300 g măsline 1 ceapă roşie 1 lămâie 25 ml ulei măsline 1 le­gătură mărar 1 foaie de dafin piper cimbru Mod de preparare: Speli măsli­nele cu apă călduţă,…
Read more »

Sufleu de conopida si pui

4 May 2011
Sufleu de conopida si pui  O reteta delicioasa de sufleu de conopida, piept de pui, ciuperci, rosii, unt, faina, lapte, mustar, cascaval, paste si ceapa. Ingrediente: 250 g paste 1 ceapă 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g ciuperci 1 conservă roşii în suc propriu 100 g unt 2 linguri făină 50 ml lapte 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)

4 May 2011
Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)O reteta video despre cum se prepara scoici si creveti in cochilie gratinate din: schoici in cochilie, creveti, tagliatelle, rosii cherry, rozmarin, usturoi, patrunjel, parmezan, patrunjel, sofran, pesmet, rozmarin si vin alb. Ingrediente: scoici in cochilie creveti tagliatelle rosii cherry rozmarin usturoi patrunjel parmezan sofran smantana pesmet rozmarin vin alb   Mod de preparare: Mai…
Read more »

Chiftelute cu masline

4 May 2011
Chiftelute cu masline  O reteta simpla si gustoasa de chiftelute cu masline verzi, carne de porc, paine, ou, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 20 bucăţi măsline verzi 1 felie pâine l ou 150 g făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Inmoie pâi­nea în apă călduţă. Cu­reţi, speli şi toci ceapa…
Read more »

Cocktail Old San Juan

4 May 2011
Cocktail Old San JuanO reteta simpla de Cocktail Old San Juan din: rom brun, suc de ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in paharul…
Read more »

Porkolt -tradiţional unguresc

4 May 2011
Porkolt -tradiţional ungurescO reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g muşchi de vită 2 cepe 1 morcov 50 g ţelină 1 foaie dafin ardei iute 2 linguri pastă de roşii 1 lingură făină sare piper 50 g…
Read more »

Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILOR

4 May 2011
Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILORSpecialiştii în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei alergiilor. Primăvara este sezonul în care multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii, strănută sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă de…
Read more »

Fusilli cu sos provensal

4 May 2011
Fusilli cu sos provensalO reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli, conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei, condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin. Ingrediente: 250 gfusilli (paste răsucite)  250 g broccoli 150 g conopidă 150 g fasole verde congelată 200 g morcovi 250 g dovle­cei 1 lingură pătrunjel tocat…
Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână

4 May 2011
Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână  O reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi, untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana. Ingrediente: 1 pui po­trivit ca mărime 2 cepe 2-3- căţei de usturoi 100 g untu­ră 1 linguriţă boia 1 gogoşar piper sare 2 linguriţe făină Ingrediente găluşte: 2 ouă 200 g smântâna sare făină…
Read more »

Salată cu fundiţe şi creveţi

3 May 2011
Salată cu fundiţe şi creveţiO reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundite 300 g creveti roz 150 g eglefin afumat 2 dovlecei mici 1 conserva mica de porumb 2 fire de marar 100 g maioneza 100 ml smantana lichida 6…
Read more »

Totul despre vinuri 1

3 May 2011
Totul despre vinuri 1Se crede că vinul este originar din munţii Caucaz din Georgia, fiind parte integrantă a culturii lumii încă de la apariţia primelor dovezi istorice. Unul dintre cei mai îndrăgiţi zei ai vechilor greci era Dionysos (adoptat de romani sub numele de Bachus), în cinstea căruia vinul era băut de sărbători, licoarea magică fiind un ingredient…
Read more »

Cocktail Rum Collins

3 May 2011
Cocktail Rum CollinsO reteta simpla de Cocktail Rum Collin din: rom alb, sirop de zahar, lamaie, sifon si cirese. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon cirese felii de lamaie   Mod de preparare: Siropul, sucul de fructe si romul se toarna intr-un pahar de whisky peste…
Read more »

Covrig cu somon afumat şi brânză de vaci

3 May 2011
Covrig cu somon afumat şi brânză de vaciO reteta simpla si delicioasa de covrig cu somon afumat si branza de vaci din: branza de vaci, suc de lamaie, covrig, somon afumat, piper negru si cateva fire de marar tocate. Feliile fine de somon afumat sunt partenerul ideal pentru brânza de vaci, care conţine puţină grăsime. Ingrediente: 50 g brânză de vaci 1…
Read more »

Fundiţe italiene cu măsline

3 May 2011
Fundiţe italiene cu măslineO reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella, masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere, busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat. Ingrediente: 500 g farfalle 250 g mozzarella 100 g masline negre 4 felii de jambon de Parma 2 rosii 1 ardei gras verde 3 linguri capere…
Read more »

Ciorba cu galuste de ficat

3 May 2011
Ciorba cu galuste de ficat  O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1 păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare piper câteva frunze de…
Read more »

Jeleu de lamaie

3 May 2011
Jeleu de lamaie  O reteta simpla si gustoasa de jeleu de lamaie din: gelatina, zeama de lamaie, zahar tos si apa. Ingrediente: 20 g gelatină 1/4 pahar zeamă de lămâie 1 pahar zahăr tos 1 pahar apă caldă 2 linguri apă rece Mod de preparare: Ţii gelatina în apă rece 30 de minute, apoi o dizolvi în…
Read more »

Pui pe pat de legume

3 May 2011
Pui pe pat de legumeO reteta gustoasa de pui cu legume: cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, ulei, sare si piper. Ingrediente:  1 pui 10 cartofi 2 morcovi 1ceapă 1 ardei gras 2-3 roşii ulei apă sare piper Mod de preparare: Speli carnea. Speli legumele şi le cureţi. Le tai pe fiecare după caz: cartofii şi morcovii ronde­le,…
Read more »

Mamaliga cu stafide

3 May 2011
Mamaliga cu stafide  O reteta simpla si gustoasa de mamaliga cu stafide, malai, faina, zahar, ulei, lapte, oua, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 600 g mălai 200 g făină 250 g zahăr 200 ml ulei 11 lapte 150 g stafide 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Opăreşti cu laptele clocotit…
Read more »

Salată italiană de paste cu peşte

3 May 2011
Salată italiană de paste cu peşteO reteta delicioasa de salata italiana de paste cu peste din: paste, ton, sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 400 g paste fundite 200 g ton in suc propriu 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline 120 g masline verzi, umplute cu ardei…
Read more »

Sandwich cu friptură şi salată de ceapă

3 May 2011
Sandwich cu friptură şi salată de ceapăO reteta simpla si delicioasa de Sandwich cu friptură şi salată de ceapă din: ceapa, bagheta, frunza de salata, rosie, friptura de vita, ulei vegetal, sare si piper. Pentru o gustare adevărată încercaţi acest sandwich clasic, din friptură la grătar şi pâine crocantă. Ingrediente: 60 g ceapă, tăiată solzişori 1 baghetă mică sau două cornuri…
Read more »

Cocktail Rum Julep

3 May 2011
Cocktail Rum JulepO reteta simple de Cocktail Rum Julep din: rom brun, zahar, sifon si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 lingurita zahar sifon menta proaspata   Mod de preparare: Se piseaya intr-un pahar de whisky cateva frunze de menta si zaharul cu o lingurita de bar. Se adauga romul si sifonul. Se completeaza cu…
Read more »

Macaroane gratinate cu coadă de vită

3 May 2011
Macaroane gratinate cu coadă de vităO reteta delicioasa de macaroane gratinate cu coadă de vită din: macaroane, coada de vita, vin rosu, ceapa, usturoi, verdeturi asortate, lapte, svaiter, smantana, sare, piper, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 200 g macaroane lungi 1 kg coadă de vi­tă, bucăţi 1 l vin roşu 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeţuri…
Read more »

Budinca de taietei cu stafide

3 May 2011
Budinca de taietei cu stafide  O reteta delicioasa de budinca de taietei cu stafide, oua, faina, zahar pudra, branza de vaci, telemea, zahar vanilat, ulei, unt, smantana si sare. Ingrediente: 1 pachet tăieţei laţi 2 ouă 2 linguri făină 150 g zahăr pudră 200 g brânză vaci 100 g telemea 2-3 plicuri zahăr vanilat 1-2 linguri stafide 1 lingură…
Read more »

Painici cu banane

3 May 2011
Painici cu bananeO reteta gustoasa de painici cu banane, faina, apa, miere, sare, drojdie si nuci. Ingrediente:   3 căni fă­ină albă 1/2 cană făină integrală 1/2 cană apă 2 linguri miere 2-3 linguri ulei 1 lin­guriţă sare 1 şi 1/2 linguriţă drojdie uscată 4 banane 1/2 cană nuci măcinate Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în apă călduţă…
Read more »

Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)

3 May 2011
Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)O reteta video despre cum se prepara salata de fasole verde cu foie gras din: fasole verde, ceapa, piept de rata afumat, foie gras, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: fasole verde ceapa piept de rata afumat foie gras rosii cherry ulei de masline otet balsamic sare piper   Mod…
Read more »

Supă de roşii cu pui

3 May 2011
Supă de roşii cu puiO reteta delicioasa de supa de rosii cu pui, orez, ceapa, patrunjel, sare si zahar. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 linguri orez 1/2 kg de roşii proas­pete sau din conservă 1 ceapă 1 legătură pătrunjel puţină sare zahăr Mod de preparare: Porţionezi pulpele de pui şi le fierbi în apă rece cu ceapa curăţată…
Read more »

Piure de mere

3 May 2011
Piure de mere  O reteta simpla si delicioasa de piure de mere din: zeama de lamaie, zahar vanilat, albus, fulgi de ovaz, miere de albine si suc de mere. Ingrediente: 4 mere 2 linguri zeamă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 albuş 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe miere de albine 2 linguri suc de…
Read more »

Macaroane delicioase gratinate

3 May 2011
Macaroane delicioase gratinateO reteta de macaroane delicioase gratinate din: macaroane, emmenthal, lapte, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane 200 g Emmenthal ras 300 ml lapte 250 ml smantana lichida 20 g unt putina nucsoara sare piper   Mod de preparare: Fierbeti intr-o cratita smantana lichida cu laptele si turnati acest amestec intr-un castron…

Langos cu varza

3 May 2011
Langos cu varza  O reteta simpla si gustoasa de langos cu varza din: varza, faina, drojdie, sare, piper si ulei. Ingrediente:  500 g varză 500 g făină 30 g drojdie sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2 linguri de făină şi 20 ml apă călduţă, acoperi şi laşi maiaua la crescut 15 minute.…
Read more »

Tarta cu dovleac si ciuperci

3 May 2011
Tarta cu dovleac si ciuperci  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu dovleac, ciuperci, faina, margarina, apa, sare, masline, nucsoara, cascaval, ulei si cascaval de post. Ingrediente: 200 g făină 125 g margarina 4 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 1 kg dovleac 400 g ciuperci 1 mână măsline fără sâmburi 1/2 linguriţă nucşoară 150 g caşcaval de post…
Read more »

Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)

3 May 2011
Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)O reteta video despre cum se prepara pastrav umplut cu nuci si sos de mustar din: pastrav, capere, nuci, usturoi, morcov, ou, ulei de masline, ardei gras, mustar, verdeturi, rozmarin, condimente, sare si piper. Ingrediente: pastrav capere nuci usturoi morcov ou ulei de masline ardei gras mustar verdeturi lamaie rozmarin condimente sare piper   Mod…
Read more »

Supa de grapefruit si portocale

3 May 2011
Supa de grapefruit si portocale  O reteta gustoasa de supa de grapefruit, portocala, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar si suc de portocale. Ingrediente: coaja rasă de la 1 portocală coaja rasă de la 1 lămâie 1 cană apă 85 g zahăr sucul de la 1 portocală şi de la 1 grepfrut roz 1 grepfrut roz   Mod…
Read more »

Mix de ciuperci cu ciabatta

3 May 2011
Mix de ciuperci cu ciabattaO reteta simpla si delicioasa de mix de ciuperci cu ciabatta din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, ciuperci, rosii, rozmarin, patrunjel, salvie si paine ciabatta. Amestecul de ulei de măsline, usturoi şi rozmarin dă o aromă mediteraneeană ciupercilor. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe suc de lămâie…
Read more »

Ciorba falsa de burta

3 May 2011
Ciorba falsa de burta  O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt. Le…
Read more »

Şefrito delicios

3 May 2011
O reteta simpla de sefrito delicios din: carne de vita, ulei de masline, lamai, sofran, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi şofran piper şi sare, după gust Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte pe ambele feţe în ulei bine…
Read more »

Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel

3 May 2011
O reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară…
Read more »

Salată de ţelina şi morcov cu maioneză

2 May 2011
Salată de ţelina şi morcov cu maionezăO reteta simpla de salata de telina si morcov cu maioneza din: oua, ulei, telina, morcov, mustar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 400 ml ulei 1 bucata de telina 1 morcov mustar sare piper suc de lamaie Mod de preparare: Prepararea maionezei: Se separa abusurile de galbenurusuri. Galbenusurile se pun intr-un…
Read more »

Cocktail Orange Daiquiri

2 May 2011
Cocktail Orange DaiquiriO reteta simpla de Cocktail orange Daiquiri din: rom alb sau brun, zeama de portocala, sirop de zahar si felii de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun zeama unei jumatati de portocala 1 lingurita de sirop de zahar felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata zdrobite romul, sucul de…
Read more »

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)

2 May 2011
Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)O reteta video simpla despre cum se prepara piept de pui cu smantana si ierburi din: piept de pui, unt, rozmarin, patrunjel, menta, cimbru, smantana, busuioc, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, ardei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui unt rozmarin patrunjel menta cimbru smantana busuioc usturoi ulei de masline rosii cherry ardei sare…
Read more »

Pastă de somon afumat

2 May 2011
Pastă de somon afumatO reteta de pasta de somon afumat din: fasole boabe alba, verdeturi, suc de lamaie, somon afumat, sare si piper. Din bucăţele de somon afumat amestecate cu verdeţuri aromate şi fasole albă se obţine un pate delicios. Inlocuind brânza dulce şi moale cu fasole albă, obţineţi un produs cu un conţinut mai mic de grăsimi,…
Read more »

Crap portughez

2 May 2011
Crap portughez  O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina, patrunjel, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap fără cap 250 g ceapă 250 g ulei 2 kg roşii 100 ml vin alb 50 g făină pătrunjel verde 50 g pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Eglefin afumat cu ouă

2 May 2011
Eglefin afumat cu ouăO reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat, lapte degresat, oua, otet si piper negru. Ingrediente: 2 fileuri micuţe de eglefin afumat, cam 175 g fiecare 275 ml lapte degresat 4 ouă 2 linguriţe oţet opţional: piper negru   Mod de preparare: Se clăteşte peştele, se tamponează cu un şervet…
Read more »

Tartine delicioase cu pasta de sardele

2 May 2011
Tartine delicioase cu pasta de sardele  O reteta gustoasa de tartine cu pasta de sardele, margarina, paine, marar, masline verzi, lamaie, sare si  piper. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g margarină câteva felii de pâine mărar 3-4 bucăţi de măsline verzi 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Freci marga­rina cu sardelele sfărâmate, adaugi sare, piper şi ames­teci bine.…
Read more »

Clătite de porumb cu sos de iaurt

2 May 2011
Clătite de porumb cu sos de iaurtO reteta delicioasa de clatite de porumb cu sos de iaurt din: malai, faina alba, praf de copt, ulei vegetal, porum, coriandru, albusuri de ou, iaurt degresat, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 75 g mălai 75 g faină albă 2 linguriţe praf de copt sare şi piper negru 1 lingură ulei vegetal,…
Read more »

Crap umplut cu orez

2 May 2011
Crap umplut cu orez  O reteta delicioasaa de crap umplut cu orez, ceapa, supa de legume, paine, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 ceaşcă orez supă de legume miez de pâine 50 g ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi, speli, toci şi căleşti ceapa tocată mărunt. Adaugi ceaşca de orez şi supa de legume. Laşi…
Read more »

Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperci

2 May 2011
Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperciO reteta de chiftele de curcan cu rosii si ciuperci din: ulei de masline, ardei gras verde, usturoi, praf de cumin, sare, piper, carne tocata de curcan, ciuperci, rosii, busuioc si condimente. Carnea de curcan slabă, dar condimentată este un bun substitut pentru tradiţionalii cârnaţi de la micul dejun. Se adaugă roşii şi ciuperci şi…
Read more »

Cocktail Kiwi Colada

2 May 2011
Cocktail Kiwi ColadaO reteta simpla de Cocktail Kiwi Colada din: kiwi, lamaie, zahar pudra, lapte de cocos si rom alb. Ingrediente: pentru 4 pahare 4-5 bucati de kiwi 1 lamaie 2 lingurite de zahar pudra 1/8 l lapte de cocos 1.8 l rom alb 4 felii de kiwi   Mod de preparare: Se curata fructele, se taie…
Read more »

Orez sarbesc cu legume

2 May 2011
Orez sarbesc cu legume  O reteta simpla si gustoasa de orez sarbesc din: supa de legume, ulei, sare, piper, patrunjel, ceapa, morcov, ardei rosu, ardei  verde si ciuperci. Ingrediente: 250 g orez supă legume (sau apă fierbinte) ulei sare piper pătrunjel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 1 morcov 1 ardei roşu 1 ardei verde 200 g ciuperci…
Read more »

Friptură de pui

2 May 2011
O reteta de friptura de pui din: pui, ulei, ceapa, ardei iute, smantana, zahar, sare, piper si sofran. Ingrediente: 1 pui mai mare 5 linguri ulei 3 cepe mici 1 ardei iute 1 cană smântână zahăr sare piper şi şofran, după gust. Mod de preparare: Puiul bine spălat se tranşează în bucăţi potrivite şi se…
Read more »

Macaroane cu vinete şi mozzarella

2 May 2011
Macaroane cu vinete şi mozzarellaO reteta delicioasa de macaroane cu vinete si mozzarella din: macaroane, vinete, rosii, mozzarella de bivolita, parmezan, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g macaroane lungi 500 g vinete 500 g rosii coapte (sau 300 g rosii din conserva) 200 g mozzarella de bivolita 60 g de parmezan 3 fire de…
Read more »

Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caise

2 May 2011
Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caiseO reteta simpla de prajitura delicioasa cu dovleac si caise din: caise uscate, dovleac, praf de copt, bicarbonat de soiu, scortisoara, sare, zahar fin, oua si ulei. Ingrediente: 85 g caise uscate 500 g dovleac 450 g făină simplă 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă…
Read more »

Macaroane cu raţă in untură

2 May 2011
Macaroane cu raţă in unturăO reteta de macaroane cu raţă in untura din: macaroane, pulpe de rata, smantana, lapte, foi de dafin, cascaval, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane lungi 4 pulpe de raţă în untură 300 ml smântână lichidă 200 ml lapte 2 foi de dafin 100 g caşcaval nucşoară sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Salata delicioasa de fructe

2 May 2011
Salata delicioasa de fructe  O reteta simpla de salata de fructe din: portocala, mere, prune, kiwi, banane, struguri, lichior si frisca. Ingrediente: 1 portocală 2 mere 2 prune 2 kiwi 2 banane 1-2 ciorchini struguri 50 ml lichior (sau coniac 100 g frişcă Mod de preparare: Cureţi fructe­le de coajă, le tai în bucăţele mici şi le pui…
Read more »

Parjoale de praz

2 May 2011
Parjoale de praz  O reteta gustoasa de parjoale de praz, cartofi, faina, ulei, cascaval de post, sare si piper. Ingrediente: 600 g praz 600 g cartofi 100 g făina 150 g ulei 60-100 g caşcaval de post sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi pra­zul, îl speli şi îl tai în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »

Tocana spaniolă cu macaroane

2 May 2011
Tocana spaniolă cu macaroaneO reteta gustoasa de tocana spaniola din: ceafa de porc dezosata, macaroane, ceapa, rosii, pasta de tomate, sofran, usturoi, patrunjel, svaiter, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc dezosata 350 g macaroane 2 cepe 1 conserva mica de rosii decojite 1 lingurita pasta de tomate cateva pistiluri de sofran 2 catei de…
Read more »

Salată cu măsline si cartofi

2 May 2011
Salată cu măsline si cartofiO reteta gustoasa de salata din: ceapa, cartofi, maioneza, masline verzi, masline negre, rosii, mustar, oua, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  1 ceapă 500 kg cartofi 5- 10 linguri maioneză 10-15 măsline negre 10-15 măsline verzi 1-2 roşii potrivite Ingrediente maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă de muştar 150 ml unt zeamă de…
Read more »

Prăjitură cu fructe asortate

2 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu fructe asortate din: faina, drojdie uscata, zahar pudra, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana si fructe asortate. Ingrediente: 100 g faină albă 10 g drojdie uscată 250 g zahăr pudră 2 ouă 100 g unt topit coaja rasă de la o lămâie coaja rasă…
Read more »

Prăjitură Ruxandra

2 May 2011
Prăjitură Ruxandra  O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si frisca. Ingrediente blat :  8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 lingu­ră ulei 1 esenţă vani­lie coajă de lămâie Ingrediente cremă : 600 ml lapte 8 linguri zahăr 2 plicuri…
Read more »

Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)

2 May 2011
Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)O reteta video despre cum se prepara tarta de mere si dulceata de gutui din: mere, dulceata de gutui, foietaj de placinta, zahar si zahar pudra. Ingrediente: doua mere 100 grame dulceata de gutui foietaj de placinta zahar zahar pudra   Mod de preparare: Se intinde o foaie de placinta pe fundul unei tavi intoarse.…
Read more »

Porumbei fripţi

2 May 2011
O reteta de porumbei fripti din: porumbei, boia de ardei, slanina, unt si sare dupa gust. Ingrediente: 5 porumbei boia de ardei 200 g slănină 2 linguri unt sare, după gust Mod de preparare: Se curăţă porumbeii, li se taie ghearele şi capetele, se despică, se curăţă, se spală bine şi se dau cu puţină…
Read more »

Pui fript cu lamaie si cimbru

2 May 2011
Pui fript cu lamaie si cimbruO reteta delicioasa de pui fript cu lamaie si cimbru din: pui, lamai, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 3 lamai ulei 100 ml vin alb 6 catei de usturoi cimbru proaspat 1 lingurita mustar sare piper Cum se prepara: Ungem puiul cu mustar si ulei. Il asezam…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro