Retete de top:
Bavareză cu pepene galben şi Porto
25 July 2011
O
reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de
pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si
frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr
10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto
pentru decor: frunze de…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline
25 July 2011
O
reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si
masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin,
ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si
frunze de busuioc. Ingrediente: 8 felii din piept de curcan 2 linguri
faină albă 1/2 pahar vin roşu, dulce şi aromat…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice
25 July 2011
O
reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de
portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie
verde. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor
alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed
sau uscat – numit marinată, cu scopul de a…
Read more »
Read more »
Pizza cu fructe de mare
25 July 2011
O
reteta de pizza cu fructe de mare din: faina alba, apa, drojdie de
bere, sofran, midii, scoici, creveti, inele de calamar, caracatite, vin
alb, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin,
flori de dovleac, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină
albă 250 ml apă 30 g drojdie…
Read more »
Read more »
Moussaka cu legume si feta
25 July 2011
O
reteta de moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie,
dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de
tomate si oregano. Ingrediente: doi ardei grasi galbeni, taiati in
bucati doua cepe rosii, taiate in bucati doi dovlecei medii, taiati in
felii groase o vanata mare, taiata cuburi o lingura…
Read more »
Read more »
Cocktail Egg Sour
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Egg Sour din: bourbon whiskey, curacao triple
sec, zeama de lamaie, zahar pudra, galbenus, portocala si cirese.
Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl zeama de
lamaie 1 lingurita de zahar pudra 1 galbenus o felie de portocala cirese
Mod de preparare: Ingredientele se…
Read more »
Read more »
Şarlotă delicioasa cu ciocolată
25 July 2011
O
reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata
menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare. Ingrediente:
150 g pişcoturi 100 g ciocolată menaj 3 ouă 100 ml smântână dulce 1
ceşcuţă de cafea 2 foi de gelatină sare Mod de preparare: Taie
ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui umplute
25 July 2011
O
reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin,
frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi,
sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si
piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguţă de rozmarin 2
frunze de salvie 1 frunză de…
Read more »
Read more »
Marinata pentru pasare, cu mustar si curry
25 July 2011
O
reteta de marinata pentru pasare, cu mustar si curry din: ulei de
masline, mustar, miere, curry si chimen. Marinarea este procesul de
îmbibare şi maturare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru
o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu
scopul de a frăgezi sau de a da o aromă…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui marinat la gratar
25 July 2011
O
reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi
de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde,
portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si
boia. Ingrediente: 1 piept de pui 1 felie muschi de vita dovlecel ardei
rgas rosu ceapa rosie frunze tinere de salata verde…
Read more »
Read more »
Bavareză de ciocolată
25 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar,
ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand
marnier. Ingrediente: 250 ml lapte 250 ml smântână dulce 100 g zahăr 80 g
ciocolată menaj 1 portocală 4 foi de gelatină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar
Grand Marnier Mod de preparare: Încălzeşte laptele într-o…
Read more »
Read more »
Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu
25 July 2011
O
reteta de friptura in piper cu brocoli si sos de vin rosu din: friptura
de vita, boabe de piper negru si roz, sare de mare, ulei de masline,
broccoli, unt, salota, usturoi, vin rosu, zeama de vita, mustar dijon,
miere si cimbru. Ingrediente: 4x200g friptura de vita 2 linguri boabe de
piper negru 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Horese’s Neck
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Horse’s Neck din: whisky scotian, angostura,
ginger ale si spirala din coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl whisky
scotian 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala din coaja de lamaie.
Mod de preparare: Asezam spirala din coaja de lamaie cu cuburi de ghata
intr-un pahar mai mare. Adaugam whisky…
Read more »
Read more »
Pizza delicioasa Capricciosa
25 July 2011
O
reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare,
ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre. Ingrediente: 400 g
făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice
25 July 2011
O
reteta de frigarui de pui cu legume si ierburi aromatice din: piept de
pui, dovlecei, ceapa verde, vanata, sunc, ierburi aromatice, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2
dovlecei mari (zucchini) 4 fire de ceapă verde 1 vânătă 60 g şuncă
(kaiser, bacon, prosciutto) 50 g ierburi aromatice…
Read more »
Read more »
Păstrăvi înecaţi în sos
25 July 2011
O
reteta de pastrabi inecati in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie,
sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon,
cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g
fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25
dl) de oţet de vin 5 felii de pâine (fără…
Read more »
Read more »
Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi
24 July 2011
O
reteta de cupe cu crema de iaurt si piscoturi din: piscoturi, iaurt,
smantana, zahar pudra, capsuni si zahar. Ingrediente: 10 pişcoturi 400 g
iaurt slab 120 ml smântână dulce 2 linguri zahăr pudră vanilat 180 g
căpşuni 1 lingură zahăr pentru decor: căpşuni Mod de preparare: Spală
căpşunile şi curăţă-le de codiţe; pune-le…
Read more »
Read more »
Cocktail Highlander
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highlander din: whisky, drambuie, zeama de
lamaie, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 3 cl whisky 1 cl
Drambuie 1 strop de zeama de lamaie suc de maracuja fructe Mod de
preparare: Mixam bine cu cuburi de gheata whisky-ul, lichiorul si zeama
de lamaie in shaker, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu verdeturi
24 July 2011
O
reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel
dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi,
rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper,
carnati, sunca, spanac, lapte si ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel
dezosată 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii de…
Read more »
Read more »
Supa simpla de curcan cu taitei
24 July 2011
O
reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina,
ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de
ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină Mod de preparare: Pune carnea
la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când…
Read more »
Read more »
Peste cu telina, usturoi si sos de rosii
24 July 2011
O
reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc,
usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână
de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper
Mod de preparare: Tocaţi…
Read more »
Read more »
Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră
24 July 2011
O
reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte
integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina,
zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara.
Ingrediente: 150 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 150 ml smântână
dulce 1 gălbenuş 1,5 foi de gelatină 60 g zahăr 1…
Read more »
Read more »
Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
24 July 2011
O
reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din:
fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri
ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de
paine taraneasca 2…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu migdale
24 July 2011
O
reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia,
migdale si sos de soia de amidon. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 ml
ulei de soia 100 g migdale 50 ml sos de soia amidon Mod de preparare:
Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat
24 July 2011
O
reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras,
cascaval afumat, suc de rosii si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr…
Read more »
Read more »
Cocktail Dream Of Naples
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dream Of Naples din: bourbon whiskey,
campari, curacao triple sec si angostura. Ingrediente: 3 cl Bourbon
Whiskey 2 cl Campari 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura Mod
de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi
servim bautura intr-un pahar mai mare tip balon, cu cuburi…
Read more »
Read more »
Supa simpla de rosii cu busuioc
24 July 2011
O
retete simpla si delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii,
ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi si busuioc. Ingrediente: 1 kg
roşii ulei de măsline 2 dovlecei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură
de busuioc Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare sau prin
separatorul de roşii. Curăţă dovleceii…
Read more »
Read more »
Dorada cu praz şi curmale
24 July 2011
O
reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale,
praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin
de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4
bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz
gros 20 stafide 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Parfe cu ricotta şi cozonac
24 July 2011
O
reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte,
smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana
si ciocolata de menaj. Ingrediente: 150 g ricotta 2 gălbenuşuri 100 ml
lapte 60 ml smântână dulce 60 g cozonac 20 g zahăr 1,5 foi de gelatină 2
linguri brandy 1 esenţă vanilie…
Read more »
Read more »
Coaste delicioase de miel cu sos de vin
24 July 2011
O
reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel,
plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa,
usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt. Ingrediente: 12
coaste de miel 2 linguri plante aromatice tocate 4 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper pentru sos: 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pizza calzone genoveză
24 July 2011
O
reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei
de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si
sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
sare pentru topping: 300 g anghinare conservată…
Read more »
Read more »
Supa rece de iaurt de bivolita
24 July 2011
O
reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita,
galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline.
Ingrediente: 21 iaurt de bivoliţă 2 gălbenuşuri 2 castraveţi 2 căţei de
usturoi 1 legătură de ceapă 1 legătură de mentă ulei de măsline Mod de
preparare: Căleşte ceapa curăţată şi tăiată…
Read more »
Read more »
Calcan cu haşmă caramelizată
24 July 2011
O
reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme,
zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan
de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de
struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1 rămurică…
Cocktail Millionaire
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Millionaire din: bourbon whiskey, zeama de
lamaie, albus, curacao triple sec, sirop de grenadine si capsuni.
Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl
Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine bucati de capsuni Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Fara sare
24 July 2011
Vara,
e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă.
Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca
provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar
şi legumele, conţin sare în mod natural. Dacă suferi de afecţiuni
cardiace, cu atât mai mult…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi cocos
24 July 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e
artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare.
Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum,
copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar,
adecvat pentru înlocuirea zahărului şi,…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi
24 July 2011
O
reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de
pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi,
ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui. Ingrediente:
600 g pulpă dezosată de pui 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru
legume: 500 g dovleac 100 ml apă…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci si ceapa
24 July 2011
O
reteta simpla de miel cu ciuperci si ceapa din: miel, ciuperci, unt,
ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750 g miel
400 g ciuperci 1 lingura de unt 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau
apa 2 linguri de smantana 1lingurita de faina sare Mod de preparare:
Carnea, ceapa…
Read more »
Read more »
Costite de miel la gratar
24 July 2011
O
reteta de costite de miel la gratar din: coaste de miel, ulei de
masline, cimbru, usturoi, boia dulce si sare dupa gust. Ingrediente: 1
kg de coaste de miel 150 ml ulei de masline 1 lingurita de cimbru 2
catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce sare, dupa gust Mod de
preparare: Costitele…
Read more »
Read more »
Chiftelute de miel la cuptor
24 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de miel la cuptor din: carne de miel,
paine, ceapa verde, oua, faina, usturoi verde, patrunjel, sare si ulei
de masline. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 2 felii de paine 2
fire de ceapa verde 2 oua 2 linguri de faina 3 fire de usturoi verde 1
legatura…
Read more »
Read more »
Pizza Napoli
23 July 2011
O
reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei
extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere
in saramura, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii…
Read more »
Read more »
Căpşuni în aspic cu sos de kiwi
23 July 2011
O
reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina,
zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta.
Ingrediente: 350 ml apă 4 foi de gelatină (circa 15 g) 150 g zahăr 50
ml zeamă de lămâie 350 g căpşuni 100 ml vin alb pentru sosul…
Read more »
Read more »
Piept de pui la plic
23 July 2011
O
reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de
salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui,
ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper.
Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare) 100 g unt
2 frunze de…
Read more »
Read more »
Pizza rusească
23 July 2011
O
reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa,
drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon
afumat, icre de manciuria si marar. Ingrediente: pentru aluat: 150 g
faină albă 100 g faină integrală de grâu 125 ml apă 8 g drojdie de bere
2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale
23 July 2011
O
reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar
pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi,
galbenusuri, marsala si cafea. Ingrediente: 275 g zahăr pudră 200 g unt
100 g ciocolată menaj 100 g migdale 200 g pricomigdale 400 g pişcoturi 6
gălbenuşuri 300 ml Marsala 1/2 ceaşcă de cafea pentru…
Read more »
Read more »
Gaina cu rosii si orez
23 July 2011
O
reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov,
usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina,
orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 găină
de curte 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel 100 g pulpă…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel marinata cu rozmarin
23 July 2011
O
reteta simpla de pulpa de miel marinata cu rozmarin din: vin rosu, sos
de soia, usturoi, menta, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 pahar
vin rosu 150 g sos de soia 4 catei de usturoi zdrobit 1/2 ceasca menta
proaspata 2 linguri de rozmarin proaspat 1 pulpa de miel (aproximativ 2
kg) Mod…
Read more »
Read more »
Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni
23 July 2011
Pentru
cei pasionati de pizza va prezentam o serie de 3 retete delicioase de
pizza: Pizza cu cartofi şi bacon O reteta de pizza cu cartofi si bacon
din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin,
zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400
g faină albă 200…
Read more »
Read more »
Risotto cu miel si anghinare
23 July 2011
O
reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt,
ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa tocata 2
cesti de orez nefiert 1/2 pahar de vin rosu 6 cani supa de pui 150 g
branza…
Read more »
Read more »
Supa – Beneficiile supei
23 July 2011
Un
bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de
saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum
trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de
mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nutritive.
Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi, uşor…
Read more »
Read more »
Salata de anghinare
23 July 2011
O
reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de
masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru. Ingrediente:
6 anghinare mici (sau 4 medii) doua lamai coapte 6 linguri ulei de
masline 100 grame parmezan 1/2 legatura de patrunjel sare de mare piper
negru Mod de preparare: Pastrati doar 2-3…
Read more »
Read more »
Miel fript cu gutui
23 July 2011
O
reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de
miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui,
apa si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg
carne de miel dezosata 1 ceapa taiate in felii subtiri 2 catei de
usturoi zdrobit 2 lingurita chimion 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat
22 July 2011
O
reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat
din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata,
mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb…
Read more »
Read more »
Supa rece
22 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa
rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras
verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g roşii bine coapte 2 castraveţi 1 legătură de ceapă
verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2…
Read more »
Read more »
Crap la tava
22 July 2011
O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie,
cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg
crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de
măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb Mod de preparare:
Se curăţă peştele de…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele
22 July 2011
O
reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din:
spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare,
sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras. Ingrediente: 2
spinări de iepure de casă 1 crenguţă de rozmarin 20 g unt 1 lingură ulei
de măsline extravirgin sare pentru plăcinţele:…
Read more »
Read more »
Tocana de ardei cu afumatura
22 July 2011
O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa,
rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 3-4 ardei graşi 250 g costiţă de porc
afumată 2 cepe 500 g roşii 400 g cârnat afumat sare piper cimbru boia
dulce boia iute busuioc…
Read more »
Read more »
Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa
22 July 2011
Obţinut
din fermentarea tărâţelor, borşul aduce organismului multe beneficii.
Conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali
şi carbohidraţi, substanţe conţinute atât de tărâţe, cât şi de drojdia
de bere, care ajută fermentaţia. Borşul este bogat în enzime, facilitând
digestia, şi ajută organismul să elimine toxinele, grăsimile, fiind
recomandat inclusiv celor…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry
22 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si rosii cherry din:
faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, rosii cherry, ciuperci champignon si oregano. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb
22 July 2011
O
reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din:
file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc,
rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa
concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra.
Ingrediente: 1 file de…
Read more »
Read more »
Flan cu ceapă si chefal marinat
22 July 2011
O
reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal,
creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel,
zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe albe de 150 g
fiecare 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare 200…
Read more »
Read more »
Bavareză de căpşuni şi ciocolată
22 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni,
zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200
g căpşuni bine coapte 4 linguri zahăr 3 foi de gelatină 180 ml smântână
dulce 150 g fulgi de ciocolată (sau granule) Mod de preparare: Spală
căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le…
Read more »
Read more »
Barcute aperitiv
22 July 2011
O reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie,
ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci,
pesmet, miere, spaghete, busuioc verde. Ingrediente: 8 ardei capia 300 g
fasole boabe roşie şi albă 1 ceapă roşie 1 ardei capia sare piper un
fir praz 2-3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supă simpla de morcovi
22 July 2011
O
reteta de supa simpla de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, telina,
smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapă 2 cartofi 1
ţelină 200 g smântână 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Curăţă
legumele şi taie- le cubuleţe, apoi pune-le pe foc în apă cu sare. Cand
au fiert, scurge zeama…
Read more »
Read more »
Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi
22 July 2011
O
reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de
miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala,
parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov,
vanata, dovlecel si frunze de menta. Ingrediente: 300 g antricot de miel
70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon) 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Tutiosi
22 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tutiosi din: whisky, rachiu, vermut rosu,
galliano, lichior de mandarina si suc de portocale. Ingrediente: 2,5 cl
Whisky 1,5 rachiu (Weinbrand) 1,5 vermut rosu 1 cl Galliano 1 cl lichior
de mandarina suc de portocale Mod de preparare: Cu exceptia sucului
de portocale, ingredientele se mixeaza bine cu gheata…
Pizza cu mozzarella şi prosciutto
22 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu mozzarella si prosciutto din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, rosii,
mozzarella si prosciutto. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2
cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă
zahăr sare pentru topping: 180 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Cartofi mexicani
22 July 2011
O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata,
ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper,
salata verde. Ingrediente: 8 cartofi medii 3 cepe roşii 300 g carne
tocată 3-4 linguri ulei de măsline o linguriţă chilii 2-3 linguri bulion
300 g fasole cu bob roşu o lingură…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos aromat
22 July 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare,
piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi,
smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare
piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă
verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru Mod
de…
Read more »
Read more »
Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
22 July 2011
O
reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file
de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc
de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1
muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Gustari dulci: trigoane cu fructe, tortelli umpluţi si palmieri din foitaj
22 July 2011
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete O reteta de trigoane cu fructe
confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de
arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de
padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat:
350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1…
Read more »
Read more »
Pere coapte-n aluat
22 July 2011
O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar
pudra, dulceata de visine. Ingrediente: 8 pere mjlocii 500 g aluat
franţuzesc din comerţ 1 ou zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă de vişine
sau de cireşe Mod de preparare: Se curăţă perele şi se păstrează
codiţele. Se opăresc câteva minute doar cât…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
22 July 2011
O
reteta delicioasa de Pulpa de miel cu cartofi caramelizati din: pulpa
de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt si zahar. Ingrediente: 1
pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina pentru cartofi
caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de
preparare: Pune pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu lămâie şi oregano
22 July 2011
O
reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie,
usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4
jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos) 3
lămâi 5 căţei de usturoi 2 linguri de oregano uscat 4 linguri de ulei de
măsline 1,2…
Read more »
Read more »
Barcute cu crema de nuci
22 July 2011
O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza
mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta.
Ingrediente: 8 pere mari 200 g nuci 250 g brânză mascarpone 2
gălbenuşuri 150 g zahăr pudră un pliculeţ zahăr vanilat 300 g frişcă
naturală 4 pişcoturi 4 căpşunele confiate sau proaspete mentă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu miel
22 July 2011
O
reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel,
orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie.
Ingrediente: 6 dovlecei mici 225 g carne de miel 4 linguri de orez 2
catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita de sare 400 ml sos de rosii
3…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
22 July 2011
O
reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din:
muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry,
zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze
de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3
linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu sos pesto
22 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de
miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde,
suc de lime si zahar. Ingrediente: 1 lingurita frunze de rozmarin
proaspat 1 picior de miel (fara oase) 2 căţei de usturoi, decojite si
slivered în 8 bucăţi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel împănată
22 July 2011
O
retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os,
fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare
si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei
de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1
lămâie…
Read more »
Read more »
Despre Soia
22 July 2011
Bogată
în proteine vegetate, dar şi în fibre, vitamine şi minerale, soia
ajută inima să funcţioneze bine. O dietă cu multă soia scade nivelul
trigliceridelor şi al colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi
previne bolile cardiovasculare. Este ideală pentru o gustare rapidă în
timpul zilei (tofu este făcut din boabe de soia), respectiv…
Read more »
Read more »
Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi
21 July 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi
din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan.
Ingrediente: 4 cotlete dezosate de iepure de casă 1 roşie 4 frunze de
salvie 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete
21 July 2011
O
reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii,
mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper . Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Dovlecei caju
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju,
morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de
alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în
antioxidanţi şi acizi graşi. Ingrediente: 1 dovlecel 100 g alune caju
1/2 morcov 1 lingură cu iaurt 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice
21 July 2011
O
reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi
aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale,
seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de
fenicul, telina, ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Highland Dream
21 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highland Dream din: whisky scotian, drambuie,
nectar de maracuja si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 4 cl
Drambuie 6 cl nectar de maracuja cirese Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se
toarna apoi bautura intr-un pahar de whisky. Asezam, deasupra…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar în stil thailandez
21 July 2011
O
reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de
miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar,
busuioc si piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de
ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4
linguri sos…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de linte
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou,
lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare. Ingrediente:
1 ou 500 ml lapte 1 cană cu făină 1 linguriţă cu zahăr 200 g linte 120 g
smântână slabă ulei sare de mare Mod de preparare: Amestecă laptele
cu…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat
21 July 2011
O
reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei
aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare,
piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie. Ingrediente: 1/2
l apă 250 g zahăr pentru escalop: 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă
(câte 100 g fiecare)…
Read more »
Read more »
Pizza cu hribi şi mozzarella
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru…
Read more »
Read more »
Tarte din ciuperci cu branza desarata
21 July 2011
O
reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza
desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8
ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100
masline desarate 3 felii de cascaval Mod de preparare: Spală bine
ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe de
brânză.…
Read more »
Read more »
Sendvis cu crema de branza şi creveti
21 July 2011
O
reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta,
oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de
masline, zeama de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1
lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1
legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu ierburi aromatice
21 July 2011
O
reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de
miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de
ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre. Ingrediente: 800 g
cotlet de miel maghiran cimbru rozmarin 4 linguri ulei de măsline
extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Miel traditional cu sos de lamaie si ou
21 July 2011
O
reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel,
unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de
pui. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de
marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa plata…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu varza si ardei rosu
21 July 2011
O
reteta de salata de pui cu varza si ardei rosu din: piept de pui,
varza, rosii, ardei rosu, castravete, foi de salata, iaurt dietetic,
zeama de lamaie, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g
varza 2 rosii 1 ardei rosu 1 castravete 3-4 foi de salata 1 iaurt
dietetic…
Read more »
Read more »
Budincă de ricotta cu citrice
21 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca
lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de
portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis.
Ingrediente: 500 g ricotta foarte proaspătă 2 dl frişcă lichidă,
proaspătă 160 g zahăr 3 gălbenuşuri 4 g foi de gelatină 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui, lamaie si ciuperci
21 July 2011
O
reteta de placinta cu pui, lamaie si ciuperci din: unt, ceapa,
ciuperci, coaja de lamaie, pui, smantana si foi de placinta.
Ingrediente: unt, pentru prajit o ceapa, taiata fin 100 gr ciuperci
feliate coaja unei lamai 300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept
de pui), taiat in fasii doua linguri de smantana…
Read more »
Read more »
Aluat pentru tarte
21 July 2011
O
reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri,
zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4
ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1
câteva secunde în cuptorul…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu cartofi
21 July 2011
O
reteta de Frigarui de miel cu cartofi din: carne de miel, ulei de
masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, masline negre, paine si lamaie. Ingrediente:
450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g
cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225 g…
Read more »
Read more »
Pizza de toamna
21 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler,
mozzarella, unt, lapte si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 400…
File de porc italienesc
21 July 2011
O
reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare,
piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt,
margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam
5 rosii deshidratate…
Read more »
Read more »
Gyros cu miel si pui
21 July 2011
O
reteta delicioasa de Gyros cu miel si pui din: cotlet de miel, piept de
pui, ulei de masline, paine, iaurt, castraveti, zeama de lamaie, salata
verde, ceapa si rosie. Ingrediente: 450 g cotlet de miel 2 felii piept
de pui 4 linguri ulei de masline 6 felii mari de paine 175 g iaurt 8…
Read more »
Read more »
Cremă rece cu cranţ de migdale
21 July 2011
O
reteta delicioasa de crema rece cu crant de migdale din: lapte,
galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale.
Ingrediente: pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 30 g
faină albă 1 lingură amidon pentru cranţ: 120 g zahăr 4 linguri apă 120
g migdale Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat
20 July 2011
Putem
distinge trei tipuri principale de carne: albă (viţel, ied, miel,
păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de
vedere nutritiv, nu există diferenţe substanţiale: preferinţa pentru
carnea anumitor animale (în special pentru cea de viţel) şi pentru
anumite bucăţi ale acestora este doar o chestiune de gust.
Digerabilitatea acestui…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottish Heart
20 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scottish Heart din: drambuie, whisky scotian,
suc de piersici si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2
cl whisky scotian 6 cl suc de piersici o felie de portocala Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se
toarna apoi bautura prin strecuratoarea…
Read more »
Read more »
Spumă de ricotta
20 July 2011
O
reteta de spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos,
galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama
de lamaie si fire de menta. Ingrediente: 350 g ricotta de oaie foarte
proaspătă 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă 100 g zahăr tos 70 g gălbenuş
140 g fructe confiate, mixte 12…
Read more »
Read more »
Pizza cu vinete, mozzarella şi capere
20 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata,
capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2
cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Briose cu iaurt si patrunjel
20 July 2011
O
reteta simpla de briose cu iaurt si patrunjel din: oua, faina, iaurt,
branza de vaci, patrunjel, mazare si sare de mare. Ingrediente: 2 ouă
450 făină 1 cană cu iaurt 150 g brânză de vaci pătrunjel 1 mână de
mazăre sare de mare Mod de preparare: Amestecă brânza de vaci cu
gălbenuşurile, adaugă…
Read more »
Read more »
Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie
20 July 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din:
galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca,
iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine. Ingrediente: 5
gălbenuşuri 1 ou mic 100 g albuş 385 gzahăr 135 g făină 1/2 baton de
vanilie 5 linguri de maraschino 2,5 dl frişcă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bunny Hog
20 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bunny Hog din: whisky, pernod si gin.
Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl Pernod 2 cl gin Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu ghata in shaker, iar bautura se
serveste in paharul de cocktail umplut cu gheata zdrobita.
Read more »
Read more »
Desert delicios
20 July 2011
O
reteta simpla de desert delicios din: seminte de susan, stafide, malt
de orez, ulei de susan si faina alba. Ingrediente: 2 căni seminţe de
susan 1 cană stafide 2 linguri malţ de orez 2 linguri ulei de susan 1
lingură făină albă Mod de preparare: Clăteşte seminţele de susan,
folosind o sită deasă,…
Read more »
Read more »
Pizza cu piure de dovleac
20 July 2011
O
reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana,
parmezan si nucsoara. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
pentru topping: 500 g dovleac (pulpă) 200…
Read more »
Read more »
Turte delicioase din legume
20 July 2011
O
reteta de turte delicioase din legume din: branza dulce, lapte, ou,
faina, praf de copt, ulei, mazare si sare de mare. Ingrediente: 125 g
brânză dulce 4 linguri cu lapte 1 ou 250 g făină 1 linguriţă cu praf de
copt 4 linguri cu ulei 4 linguri cu mazăre sare de mare Mod…
Read more »
Read more »
Lapte de cocos cu fructe
20 July 2011
O
reteta delicioasa de lapte de cocos cu fructe din: lapte de cocos,
pistile de sofran, baton de vanilie, fructe de padure, lime, caise,
mango, kiwi, piersica si busuioc. Ingrediente: 4 dl lapte de cocos 1
linguriţă de pistile de şofran 1 baton de vanilie 400 g fructe de
pădure, mixte 1 lime 4 caise…
Read more »
Read more »
Pizza umplută cu vinete şi feta
20 July 2011
O
reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in
ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Legume coapte
20 July 2011
o
reteta simpla de legume coapte din: vanata, ardei gras, dovlecel,
mozzarella, parmezan, ulei, rozmarin, salvie si sare de mare.
Ingrediente: 1 vânătă 6 ardei graşi 1 dovlecel 200 g mozzarella 1
lingură cu parmezan ras 6 linguri cu ulei rozmarin salvie sare de mare
Mod de preparare: Amestecă uleiul cu ver- deţurile şi…
Read more »
Read more »
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete
20 July 2011
O
reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de
placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de
nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar.
Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1
ulei de arahide pentru prăjit pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu branză de vaci
20 July 2011
O
reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa,
patrunjel, rosii si sare de mare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză
de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare Mod
de preparare: Pune la fiert trei câni cu apă cu un praf…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu hribi şi mentă
20 July 2011
O
reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou,
hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si
piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g
hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1
căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …
Read more »
Read more »
Costiţă de calcan
20 July 2011
O
reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de
peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin,
ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g
fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina
alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de
portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g
zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg
dovleac 200 g coajă confiată de…
Read more »
Read more »
Peşte înăbuşit
20 July 2011
O
reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa,
rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g
fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1
linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de
ulei de palmier (se…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ceapă verde
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa
verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline
si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5
lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4
lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Palmieri din foitaj cu lămâie
20 July 2011
O
reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie,
ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra.
Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou
20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide
pentru prăjit pentru decor:…
Read more »
Read more »
Pizza calzone umplută în stil bolognez
20 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella,
mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă
200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din:
cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete
de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat
sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o
tava. Se pun la cuptor…
Read more »
Read more »
Peste (cambulă) la gratar
20 July 2011
O
reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de
soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic
verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras
galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie
netratată 1/2 ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din:
faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta,
portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus,
scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină
albă 70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei de…
Read more »
Read more »
Somon umplut cu branza
20 July 2011
O
reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie,
branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6
fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip
Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică
de cimbrişor sare piper…
Read more »
Read more »
Rasol de miel
20 July 2011
O
reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina,
pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina
1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de
patrunjel Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Frigarui grecesti cu sos de feta
20 July 2011
O
reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui,
zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare
de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame
de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini,
taiat in bastonase o jumatate…
Read more »
Read more »
Tarta cu miere si seminte de pin
20 July 2011
O
reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar
pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare,
seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225
grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita
apa Ingrediente umplutura: 115 grame unt…
Read more »
Read more »
Fileuri de merluciu cu mirodenii
20 July 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de
merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii,
patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de
usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de…
Miel simplu pane
20 July 2011
O
reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei
de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de
faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de
preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de 3…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu mere
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba,
unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente:
pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă 100 g unt 100 ml vin Marsala
150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare Mod…
Read more »
Read more »
Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu
19 July 2011
Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în
consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în
România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
19 July 2011
O
reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente:
30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g
uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii
injumatatite Mod de preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Papanaşi de cartofi cu zahar
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba,
cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si
zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml
lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de
arahide 1…
Read more »
Read more »
Farfalle cu rucola şi creveţi
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din:
farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle
pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de
pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
19 July 2011
O
reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval
afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250…
Read more »
Read more »
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt,
faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul
pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină
110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl
frişcă lichidă 4 fructul pasiunii, coapte…
Read more »
Read more »
Fileuri de cernie tandoori
19 July 2011
O
reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma,
cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural,
patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori
(tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea
cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor
care stau la baza pregătirii marinatelor…
Read more »
Read more »
Cannoli sicilieni umpluţi
19 July 2011
O
reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou,
galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana,
galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50
g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide 1/2…
Read more »
Read more »
Pizza simpla cu şuncă
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii,
sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 180 g roşii…
Read more »
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din:
ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper
negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză
creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa
400 g fiecare) 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
19 July 2011
O
reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din:
tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi,
ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de
porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în
floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Fursecuri de sărbătoare
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina
alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie,
ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund
600 g făină albă 700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă
200 g…
Read more »
Read more »
Cod sarat cu cartofi
19 July 2011
O
reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa,
masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra
500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase cu migdale
19 July 2011
O
reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar,
albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate.
Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2
linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g
fructe confiate mixte Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottie
19 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici,
maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de
piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine Mod de
preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se
mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.…
Read more »
Read more »
Miel cu fructe si miere
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel,
ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie
si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne
de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4
lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani cu…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu orez
19 July 2011
O
reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa
verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb,
ulei, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din
conservă) 2 ardei verzi 1 leg. ceapă verde 500 g roşii 2 leg. pătrunjel
cu frunză creaţă 10…
Read more »
Read more »
Pizza quattro stagioni
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella,
anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta
19 July 2011
O
reteta de portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj,
ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat,
scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g foitaj
pentru umplutură: 200 g ricotta 2 pere tari 120 g zahăr 50 g faină de
migdale 1 gălbenuş 20 g unt 1/2…
Read more »
Read more »
Tartar de peşte cu portocală
19 July 2011
O
reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada,
portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale
2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar
de ulei extravirgin de măsline sare piper negru…
Read more »
Read more »
Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii
19 July 2011
O
reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din:
spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute,
patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru
asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de
usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei…
Read more »
Read more »
Pavlova cu frişca şi fructe proaspete
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar
pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana
si zahar pudra. Ingrediente: pentru bezea: 200 g zahăr pudră 2 albuşuri
20 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon pentru decor: fructe
proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 150 ml smântână pentru frişca…
Read more »
Read more »
Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin
19 July 2011
O
reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi,
slanina, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Castagnole dulci
19 July 2011
O
reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale,
lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si
zahar pudra. Ingrediente: 1 kg faină albă 300 g zahăr 150 g unt 5 ouă
150 g migdale 100 ml lapte 100 ml lichior Maraschino 10 g drojdie
(pulbere) 1 lămâie 1 1…
Read more »
Read more »
Miel marinat
19 July 2011
O
reteta de miel marinat din: carne de miel, untura, vin, otet, morcov,
ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 1 lingura de untura pentru marinata 500 ml vin 1 ceasca
de otet 1 morcov 1 ceapa 1/4 telina cimbru 1 frunza de dafin piper sare
Mod…
Read more »
Read more »
Miel cu sos de miere si vin
19 July 2011
O
reteta de miel cu sos de miere si vin din: coaste de miel, ras eh
hanout, vin si miere. Ingrediente: 7 coaste de miel taiate 2 linguri de
ras el hanout galben 1 ceasca de vin 5 linguri de miere Mod de
preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se condimenteaza
carnea de…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
19 July 2011
O
reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie,
praz, morcov, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 4 scrumbii de circa
200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de
ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia
Mod de…
Read more »
Read more »
Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie
confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin. Ingrediente:
pentru aluat: 250 g faină albă 100 g zahăr 100 g unt 1 ou 2
gălbenuşuri 1/2 linguriţă drojdie (pulbere) 1/2 lămâie pentru…
Read more »
Read more »
Tartelete cu mere şi sos de Calvados
19 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu mere si sos de calvados din: faina
alba, unt, ou, galbenus, zahar, lamaie, zahar vanilat, mere, smantana,
stafide, migdale, scortisoara, zahar vanilat, lapte, pastaie de vanilie
si calvados. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g unt 1 ou
1 gălbenuş 80 g zahăr 1 lămâie 1 plic…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Sour
19 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Sour din: drambuie, zeama de lamaie,
suc de portocala, felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Drambuie 2 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala o felie de portocala
cirese Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucul de fructe cu
cuburid e gheata in…
Read more »
Read more »
Somon şi ton cu lapte de cocos
19 July 2011
O
reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de
somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare
si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g
fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8 frunze…