Retete de top:
Prăjitură cu cremă de dovleac
10 January 2011
Ingrediente
blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă:
500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături
esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă …
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
10 January 2011
O
reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi,
crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de
măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari,
tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mărar
10 January 2011
Ingrediente
: 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri
făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea
şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi
în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »
Read more »
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
10 January 2011
O
reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie,
ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de
ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml
lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1
lingură cacao 6 linguri frişcă…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei cu lapte
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1
linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi
dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate
gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă
pe foc…
Read more »
Read more »
Tiramisu
10 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6
persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao
Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile
bătute spumă într-un castron până obţii o cremă omogenă ( crema
obţinută este suficientă pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă si legume
10 January 2011
Ingrediente:
200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei Mod de
preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai
peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »
Read more »
Spaghete cu smântână şi peşte
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g spaghete sau macaroane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2
cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci
sub un jet de apă rece şi le laşi să se…
Read more »
Read more »
Cocktail Milk & Honey Martini
9 January 2011
Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended
whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double
cream 10 ml lapte Mod de preparare: Se amestecă puternic toate
ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul
martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »
Read more »
Avocado umplut
9 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de
oţet o lingură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de
măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate
în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi
1/3 de unt o…
Read more »
Read more »
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)
9 January 2011
preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de
ceapă albă tocată mărunt 4 roşii mai mari (cam de un kg), descojite,
fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de
coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de
măsline. Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de rahat
9 January 2011
Ingrediente:
1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană
apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Tai lămâia
felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin
maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »
Read more »
Prăjitură Vassilopita
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g
drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru
Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă
de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale …
Read more »
Read more »
Placinta slovena
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2
linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de
mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura
de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară.
Ingrediente umplutura…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, cascaval si sana
9 January 2011
Ingrediente:
2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete
2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2
ouă Mod de preparare: Speli salata şi spanacul şi le rupi bucăţele.
Tai felii roşia şi castravetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de ciocolată
9 January 2011
Ingrediente:
7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată
de menaj 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Amesteci
gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi
albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval
9 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4
oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt
frunzulite de busuioc Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la
fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »
Read more »
Creveti mari pe pat de spanac
9 January 2011
Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai
ulei extravirgin de masline sare piper Mod de preparare: Creveţii se
înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în
ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se
aşază…
Read more »
Read more »
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad
9 January 2011
preparat specific thailandez Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut
în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de
zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la
înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »
Read more »
Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab
9 January 2011
O
reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia,
sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de
prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez
Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne
de vită două linguri…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu pui şi brânză
9 January 2011
O
reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea,
unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5
kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea
100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet …
Read more »
Read more »
Pane de varză cu şuncă şi caşcaval
9 January 2011
Ingrediente:
1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri
pesmet 3-4 ouă sare Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită
cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi
şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi cu branza telemea
9 January 2011
Ingrediente:
2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper
ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni
apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder
pentru jumătate de oră. …
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi avocado
9 January 2011
Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie
150 ml suc de portocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper
Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafidele în apă caldă. Se curăţă
morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu garnitură
9 January 2011
Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia
de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şniţele carnea de
vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore.
Intre timp se pregătesc…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si caise fara aluat
9 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr
vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1
lingură zahăr pudră sare Mod de preparare: Speli caisele, le pui în
apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ardei copt
9 January 2011
Ingrediente:
1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100
g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin Mod de
preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe
aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare de dovlecel
9 January 2011
Ingrediente:
2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente
perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1
legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru Mod
de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe
râzătoare morcovii şi…
Read more »
Read more »
Ciupercute umplute cu cascaval
9 January 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar,
patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel
sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei
pentru prajit 2-3 fire patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu crochete de cartofi
9 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2
linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet Mod de preparare: Cureţi
fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă
cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasă
9 January 2011
Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi
500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă
oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt
750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi
9 January 2011
Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru
ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu Mod de preparare
: Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop
absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu
puţin…
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi
10 January 2011
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un
praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de
preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala,
apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »
Read more »
Galuste de capsuni in sos de cacao
10 January 2011
Ingrediente:
600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7
linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400
ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt
calzi, adaugi făina, un…
Read more »
Read more »
File de şalau in aspic cu legume
10 January 2011
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar
pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2
lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină Mod de preparare: Se spala
fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de iaurt şi vişine
10 January 2011
Ingrediente
blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g
iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g
vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat) …
Read more »
Read more »
Spuma de vanilie cu piure de portocale
10 January 2011
Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml
frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un
baton de vanilie 300 ml lapte Mod de preparare: Intr-o crăticioară de
un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos,
batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi nucă
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g
miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare Mod de
preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat
bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »
Read more »
Recado de adobo
10 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de
oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi
fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o
linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lingură de scorţişoară
măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »
Read more »
Snitel de cas
10 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet
ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de
clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii
de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu cârnaţi
10 January 2011
Ingrediente:
1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2
cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea, o
fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti
apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »
Read more »
Tort cu 3 creme de brânză si fructe
10 January 2011
Ingrediente
blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente
crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri
dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »
Read more »
Dovleac pane
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml
ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai
felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de
30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Latte
10 January 2011
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de
preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă
şi apoi spuma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va
strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »
Read more »
Chifteluţe din pate
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de
vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată
în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat.
Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel
10 January 2011
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti
black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de
preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă
consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider.
Creveţii se trag în tigaie…
Read more »
Read more »
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate
10 January 2011
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina
alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se filetează păstrăvul
proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de lamaie
10 January 2011
Ingrediente:
3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1
linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi
de 3-4 cm lungime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină
apă,…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu legume
10 January 2011
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie
caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură
pătrunjel sare piper ulei unt Mod de preparare: Speli bucăţile de
peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi
le presari…
Read more »
Read more »
Cocktail Elixir
10 January 2011
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green
Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml
sugar syrup Top-up soda Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în
paharul de shake, adăugaţi celelalte ingrediente excluzând apa gazoasă,
shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »
Read more »
Salata cu telemea si ardei iute
10 January 2011
Ingrediente:
2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g
brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1 lingură
suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »
Read more »
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
10 January 2011
Ingrediente
: 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4
linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de
preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l
apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…
Read more »
Read more »
Sufleu de mentă
10 January 2011
Ingrediente
: 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2
linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Pui la fiert
laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul
si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul
desfăcut în cele 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de carne cu maghiran
10 January 2011
Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1
lingură griş 1 morcov mic sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă
şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2
linguri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă din Tara Oaşului
10 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1
roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g
varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură
verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »
Read more »
Chec cu cireşe
10 January 2011
Ingrediente:
100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1
linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de
smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos
sare Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de dovleac
10 January 2011
Ingrediente
blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă:
500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături
esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă …
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz
10 January 2011
O
reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi,
rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi,
crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de
măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari,
tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mărar
10 January 2011
Ingrediente
: 600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri
făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar Mod de preparare: Speli carnea
şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi
în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »
Read more »
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură
10 January 2011
O
reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie,
ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de
ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml
lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1
lingură cacao 6 linguri frişcă…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei cu lapte
10 January 2011
Ingrediente
: 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1
linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi
dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate
gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă
pe foc…
Read more »
Read more »
Tiramisu
10 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6
persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao
Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile
bătute spumă într-un castron până obţii o cremă omogenă ( crema
obţinută este suficientă pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă si legume
10 January 2011
Ingrediente:
200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei Mod de
preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi
laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai
peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »
Read more »
Spaghete cu smântână şi peşte
10 January 2011
Ingrediente
: 200 g spaghete sau macaroane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2
cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci
sub un jet de apă rece şi le laşi să se…
Cocktail Milk & Honey Martini
9 January 2011
Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended
whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double
cream 10 ml lapte Mod de preparare: Se amestecă puternic toate
ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul
martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »
Read more »
Avocado umplut
9 January 2011
preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de
oţet o lingură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de
măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate
în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi
1/3 de unt o…
Read more »
Read more »
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)
9 January 2011
preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de
ceapă albă tocată mărunt 4 roşii mai mari (cam de un kg), descojite,
fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de
coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de
măsline. Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de rahat
9 January 2011
Ingrediente:
1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană
apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie Mod de preparare: Tai lămâia
felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin
maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »
Read more »
Prăjitură Vassilopita
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g
drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru
Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă
de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale …
Read more »
Read more »
Placinta slovena
9 January 2011
Ingrediente
aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2
linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de
mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura
de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară.
Ingrediente umplutura…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, cascaval si sana
9 January 2011
Ingrediente:
2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete
2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2
ouă Mod de preparare: Speli salata şi spanacul şi le rupi bucăţele.
Tai felii roşia şi castravetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de ciocolată
9 January 2011
Ingrediente:
7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată
de menaj 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Amesteci
gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi
albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval
9 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4
oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt
frunzulite de busuioc Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la
fiert într-o oală cu apă şi cu puţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »
Read more »
Creveti mari pe pat de spanac
9 January 2011
Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai
ulei extravirgin de masline sare piper Mod de preparare: Creveţii se
înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în
ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se
aşază…
Read more »
Read more »
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad
9 January 2011
preparat specific thailandez Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut
în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de
zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la
înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »
Read more »
Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab
9 January 2011
O
reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia,
sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de
prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez
Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne
de vită două linguri…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu pui şi brânză
9 January 2011
O
reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea,
unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5
kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea
100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet …
Read more »
Read more »
Pane de varză cu şuncă şi caşcaval
9 January 2011
Ingrediente:
1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri
pesmet 3-4 ouă sare Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită
cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi
şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi cu branza telemea
9 January 2011
Ingrediente:
2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper
ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni
apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder
pentru jumătate de oră. …
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi avocado
9 January 2011
Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie
150 ml suc de portocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper
Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafidele în apă caldă. Se curăţă
morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu garnitură
9 January 2011
Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia
de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şniţele carnea de
vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore.
Intre timp se pregătesc…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si caise fara aluat
9 January 2011
Ingrediente:
500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr
vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1
lingură zahăr pudră sare Mod de preparare: Speli caisele, le pui în
apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ardei copt
9 January 2011
Ingrediente:
1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100
g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin Mod de
preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe
aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare de dovlecel
9 January 2011
Ingrediente:
2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente
perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1
legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru Mod
de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe
râzătoare morcovii şi…
Read more »
Read more »
Ciupercute umplute cu cascaval
9 January 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar,
patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel
sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei
pentru prajit 2-3 fire patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu crochete de cartofi
9 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2
linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet Mod de preparare: Cureţi
fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă
cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasă
9 January 2011
Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi
500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă
oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt
750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi
9 January 2011
Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru
ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu Mod de preparare
: Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop
absorbant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu
puţin…
Read more »
Read more »
Anghinare prăjită
9 January 2011
Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful.
Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou.
Se prajesc in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval
9 January 2011
Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt
2 carnati 50 g unt 300 g cascaval Mod de preparare: Se spală cartofii
cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se
acoperă cu un capac şi se încearcă…
Read more »
Read more »
Tarte cu crema şi frişcă
9 January 2011
Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr
vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g
frişcă 2 foi de gelatină fructe din compot Mod de preparare:
Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul
obtinut la…
Read more »
Read more »
Peste cu solzi de cartofi
9 January 2011
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final
sare piper Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi
scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la
rece.…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu paste şi maioneză
9 January 2011
Ingrediente:
2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri
maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub
un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi castraveţii…
Read more »
Read more »
Chiftelute de varza
9 January 2011
Ingrediente:
1 varză nouă 3 morcovi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1
ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar
şi pătrunjel făină ulei Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt,
apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele
date pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu ardei si ton
9 January 2011
Ingrediente:
200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline
verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp
de 15 minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni apoi…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ulei si sare
8 January 2011
Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se
coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se
toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se
servesc. Salata de vinete Pofta buna!
Taitei cu pui si legume
8 January 2011
O
reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi,
ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza
alba si alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui
tăiat în fâşii subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură
ridiche albă…
Read more »
Read more »
Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi
8 January 2011
Ingrediente:
500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură
pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă
verde cimbru sare piper Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi
chifteluţele de carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de
apă,…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu crutoane
8 January 2011
O
reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare.
Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1
rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină
sare Mod de preparare: Curăţaţi legumele de coajă,…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie cu smantana
8 January 2011
Ingrediente:
500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 ceapă 1 lingură ulei 1 cană de smântână
1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare Mod de
preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după
15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Varza acra cu costita afumata
8 January 2011
O
reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei,
sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar
verde tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si
boabe putin ulei 6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se
scoate varza murată din butoi…
Read more »
Read more »
Orez cu conopidă la cuptor
8 January 2011
Ingrediente:
300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri
făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper Mod de preparare:
Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi separat fierbi
conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti sosul…
Read more »
Read more »
Punguţe de foitaj cu ciocolată
8 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată
neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de
esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir Mod
de preparare: Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Sling
8 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă
un ci suc de lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de
Cherry Brandy Sangue Morlacco…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu brânză
8 January 2011
Ingrediente:
1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la fiert
în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se
răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri mari…
Read more »
Read more »
Creveţi în foitaj – Goong hom sabai
8 January 2011
Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o
linguriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un
gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos
de soia Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi
piperul alb şi…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi brânză Feta
8 January 2011
Ingrediente:
1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4
roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata,
o dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata, o…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu smântână şi orez
8 January 2011
Ingrediente:
1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smântâna 50 g
unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o
ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui într-o…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong
8 January 2011
Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate
fin 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei
de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă
sare o linguriţă de pastă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi
două linguri de ulei vegetal 300 g…
Read more »
Read more »
Omleta cu legume
8 January 2011
Ingrediente
: 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 verde) 2
roşii sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai
mărunt ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeii tăiaţi şi după ce s- au
înmuiat, pui şi roşiile decojite şi tocate. După ce s-au…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu branza
8 January 2011
Ingrediente
: 2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci 40 g
măsline verzi 30 g nucă sare piper Mod de preparare: Speli dovleceii,
îi fierbi întregi 10 minute după care îi scoţi şi îi laşi să se
răcească. îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi mai tai…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi
8 January 2011
O
reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir,
ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia,
ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar
si ardei iute. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de
orez ghimbir o ceapă doi căţei de usturoi un morcov…
Read more »
Read more »
Corn cu fructe exotice
8 January 2011
Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate
de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o
linguriţă de pudră de scorţişoară o conservă de ananas dulceaţă de
carambole Mod de preparare: Se amestecă bine cu puţin lapte călduţ,
o…
Read more »
Read more »
Sărăţele cu legume
8 January 2011
Ingrediente: două ouă 400 g făină 220 ml lapte dulce 70 g unt 180 g
brânză telemea o linguriţă de zahăr un fir de praz 50 g măsline verzi o
salată verde 200 g mozzarella sare piper două linguri de ulei de măsline
smântână cimbru Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un
castron…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry
8 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei
capia 100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de
usturoi o lingură de oţet de mere pudră de curry o frunză de dafin ulei
de măsline piper pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se curăţă de
coajă,…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos
8 January 2011
Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe
400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri
de sos de soia muştar dulce pudră de curry sare piper ulei de măsline
legume de sezon Mod de preparare: lntr-un bol se pun o linguriţă de
muştar,…
Read more »
Read more »
Supa iute-acrisoara de creveti
8 January 2011
Ingrediente:
750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi
tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete
sau uscate) de galangal 1/4 ceaşcă sos de peşte 2 tulpini de iarbă de
lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm 5 ardei iuţi thailandezi câteva
ciuperci…
Read more »
Read more »
Calcan cu morcovi
8 January 2011
Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2
linguri unt cu verdeaţă sare piper îndulcitor lichid 150 ml suc de
morcovi 1 vârf de cuţit şofran 4 buc. file de calcan (a 200g) 2 linguri
unt 1 lingură suc de lămâie 120 g brânză emmentaler 2 linguri pesmet 3…
Read more »
Read more »
Chec cu cireşe confiate
8 January 2011
Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte
dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat sare esenţă de
migdale pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ de praf de copt
dulceaţă de kiwi frişcă Mod de preparare: Intr-un bol se pun untul…
Read more »
Read more »
Blinii cu salam şi oregano
8 January 2011
Ingrediente: 180 g făină 200 ml lapte dulce două ouă 125gunt 300 g
salam picant o jumatate de linguriţă de drojdie uscată un vârf de
linguriţă de sare o lingurita de oregano tocat piper ulei de floarea
soarelui sefcla rosie varza rosie Mod de preparare: Drojdia uscată se
presară în laptele călduţ, se…
Read more »
Read more »
Omletă cu alune şi kaizer
8 January 2011
Ingrediente: 5 ouă 200 g brânză tofu cu ardei 200 g kaizer 50 g alune
prăjite 50 g porumb din conservă o lingură de smântână două linguri de
apă un sfert de ardei iute o lingură de muguri de soia sare piper cimbru
ulei sos de roşii Mod de preparare: Brânza tofu se…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu ou
8 January 2011
O
retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa,
ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3
morcovi 2-3 ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel
verde orez condimente 1 ou Mod de preparare: Cureţi toate legumele,
le speli, apoi tai ceapa mărunt,…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ciocolată şi fructe
8 January 2011
Ingrediente:
140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de nucă 20 g
unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură
lapte 140 g zahăr pudră 2 linguri lichior de fructe 1/2 lingură ulei 1
portocală Mod de preparare: Cureţi portocala de coajă, apoi…
Read more »
Read more »
Peşte cu fidea şi legume
8 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 cartofi un dovlecel doi ardei
capia doi ardei graşi 100 g boabe de porumb un ardei iute mic 250 g
fidea de orez 50 g măsline verzi feliate sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sos de roşii picant Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii si vinete
8 January 2011
Ingrediente: 200 g spaghete de mălai 2 vinete 4 căţei de usturoi 4
roşii 4 linguri ulei 100 g caşcaval 150 ml supă 1 linguriţă condimente
cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le tai cubuleţe, le sărezi şi le laşi deoparte. Cureţi şi tai
fin usturoiul, îl…
Read more »
Read more »
Creveţi cu legume picante
8 January 2011
Ingrediente: 400 g creveţi decorticaţi 250 g tăiţei de orez un pachet
de legume pentru wok un fir de praz 5 roşii un ardei gras un ardei capia
un ardei iute ghimbir ras un căţel de usturoi oţet de orez sare piper
ulei de măsline mărar sos de soia Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Ton cu fidea de orez si menta proaspata
8 January 2011
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei
iute o legătură de ceapă verde 100 g ciuperci ghimbir murat 100 g porumb
baby murat capere ulei de măsline sos de soia sare piper mentă verde
Mod de preparare: Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită şi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos fin de arahide si broccoli
8 January 2011
Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură
unt 100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară
400 g spaghetti 4 linguri fulgi de arahide Mod de preparare: Tăiaţi
broccoli bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă
rece, apoi…
Paste cu sos fin de arahide si broccoli
8 January 2011
Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură
unt 100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară
400 g spaghetti 4 linguri fulgi de arahide Mod de preparare: Tăiaţi
broccoli bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă
rece, apoi…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu busuioc si ardei iute
8 January 2011
O
reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb
baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce,
sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi
dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200
g porumb baby 4 roşii o ceapă doi…
Read more »
Read more »
Pui cu bacon si cimbru
8 January 2011
Ingrediente: 8 ciocănele de pui 8 felii de bacon 500 g ciuperci 120 g
făină o lingură de pesmet 3 ouă 100 ml lapte dulce o linguriţă de muştar
o linguriţă de hrean ras 200 ml smântână 4 căţei de usturoi cimbru sare
piper ulei Mod de preparare: Smântână se pune într-un castron…
Read more »
Read more »
Frigărui fantezie
8 January 2011
Ingrediente:
150 g brânză de vaci frunze de busuioc proaspete 2 ardei graşi divers
coloraţi 10 măsline verzi 2 felii de pâine de o zi, sare piper 2 roşii
Mod de preparare: Amesteci brânza de vaci cu sare, piper şi câteva
frunze de busuioc tocate. Tai pâinea cubuleţe şi o prăjeşti în tigaie,
fără…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas şi cocos
8 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g
zahăr tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 g nucă de cocos o lămâie
100 g ananas confiat 100 g cireşe confiate 100 ml frişcă praf de copt
zahăr vanilinat sare scorţişoară mentă Mod de…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu oregano si curry
7 January 2011
Ingrediente: doi morcovi 400 g fasole verde 400 g fasole albă păstăi
200 g mazăre o jumătate de ţelină doi ardei capia un ardei gras 500 g
broccoli ceapă verde 4 căţei de usturoi 100 ml ulei curry sare pipe
oregano smântână Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se
spală şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Sour
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool
Ingrediente: 6/70 votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr
Este un amestec apărut de curând, foarte apreciat de o mulţime de
consumatori bărbaţi datorită calităţilor sale. Preparare:…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cocos si cafea
7 January 2011
Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua
sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat o
lingurita de praf de copt 50 ml apa pudra de scortisoara inghetata crema
de lamaie Mod de preparare: Untul şi zahărul pudră se…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci, cascaval si porumb
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciuperci proaspete 100 g porumb 100 g caşcaval 2
felii muşchi afumat 1 castravete 1 ardei capia roşu 3 linguri maioneză
sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, apoi le pui
la fiert în apă cu sare şi când sunt gata, le tai mărunt. Tai caşcavalul
şi muşchiul…
Read more »
Read more »
Salată de macrou cu cartofi
7 January 2011
Ingrediente
: 1 conservă macrou în ulei 500 g cartofi 2 roşii 250 g fasole verde
200 g ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 50 g măsline
oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi după ce
se răcesc puţin îi cureţi şi îi tai felii. Fierbi…
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca cu sunca si oua
7 January 2011
Ingrediente:
250 g caşcaval 8 ouă 500 g şuncă maioneză din 2 ouă Mod de preparare:
Fierbi cele 8 ouă să fie cât mai tari, chiar răscoapte şi după ce s-au
răcit foarte bine le decojeşti şi le răzui pe răzătoarea cu ochiuri
mari. La fel procedezi şi cu şunca şi caşcavalul. Pe o…
Read more »
Read more »
Pilaf cu fasole verde
7 January 2011
Ingrediente
: 200 g orez 500 g fasole verde 2 cepe medii 120 ml ulei 1 lingură
zahăr verdeaţă piper sare Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea,
apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă.
Când e gata, o laşi să se scurgă, dar păstrezi…
Read more »
Read more »
Tartă cu cas
7 January 2011
O
reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper
si unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare
piper unt Mod de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui
sare şi piper după gust. Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile de…
Read more »
Read more »
Flan cu ciuperci
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri
făină 4 ouă 1/2 l lapte sare piper Mod de preparare: Topeşti
margarina, adaugi ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi
apoi ouăle spumă, adaugi făina, laptele, sare, piper după gust, şunca
tăiată bucăţele şi ciupercile şi amesteci. Ungi…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata alba cu lamaie
7 January 2011
Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri
Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte,
amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile
spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de
sus în jos ca să nu…
Read more »
Read more »
Ruladă necoaptă cu nucă
7 January 2011
Ingrediente
: 3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4 linguri
cacao 200 g unt (sau margarină) Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi
cacaua. întinzi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu unt şi pudrată
cu…
Read more »
Read more »
Paste cu 2 sosuri
7 January 2011
Ingrediente:
200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente sosul de
maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente sosul
picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie
1 castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare din pate de soia
7 January 2011
Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă
pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină Mod de preparare: Cureţi
morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi
place şi le pui…
Read more »
Read more »
Cimbrul
7 January 2011
Înca din antichitate cimbrul a fost cultivat în zona mediteraneeana.
Mai întâi au fost descoperite si apreciate virtutile medicale ale
plantei si abia apoi aceasta a fost folosita în gastronomie ca planta
aromata, condimentara. Soiuri de cimbru: Cimbrul comun, de câmp (Thymus
vulgaris) are frunze mai lungi, cu marginile rasucite, pe fata
inferioara, scurtpa…
Read more »
Read more »
Vinete cu dovlecei si cascaval
7 January 2011
Ingrediente
: 3 vinete 4 dovlecei 4 roşii 2 pachete brânză topită sau 250 g
caşcaval 1 legătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 2 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi vinetele şi dovleceii în
stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le presari cu
sare.…
Read more »
Read more »
Rulada cu cascaval
7 January 2011
Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g
caşcaval Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi
laptele şi amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece,
apoi adaug pe rând gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă.
Torni compoziţia într-o tavă de aragaz…
Read more »
Read more »
Spaghete cu file de pui si rucola
7 January 2011
Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1
lingură ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în
plus: 150 g mazăre piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă Mod de
preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe
ambalaj. Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare din peşte (cod)
7 January 2011
Ingrediente:
300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de
pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou Mod de
preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l
laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi ceapa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe şi glazură
7 January 2011
Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6
piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o lămâie 1
plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt sare 200 g ciocolată de menaj
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 100…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne si morcov
7 January 2011
Ingrediente
: 1 kg orez 500 ml ulei 500 g carne 1 kg morcov 1-2 cepe 2 linguri
sare condimente 11 apă Mod de preparare: Intr-o oală (sau ceaun) torni
uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi
carnea tăiată bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin. Adaugi…
Read more »
Read more »
Inghetata de fragute si cappucino
7 January 2011
Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri
cappucino Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar.
Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi
albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai
la congelator. Pregăteşti şi cealaltă compoziţie…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Martini
7 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă
dintr-o coajă de lămâie şi o măslină verde Se serveşte înainte de mese
Ingrediente: 8/10 votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte
apreciată a cocktailului Dry Martini şi a apărut…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu carnati
7 January 2011
O
reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei
gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete
potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei
sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le
sărezi, le laşi să se scurgă 10…
Read more »
Read more »
Chifteluţe pentru cei mici
7 January 2011
Ingrediente: 200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g
caşcaval ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii şi-i pui la fiert, iar carnea o fierbi în alt vas. După ce au
fiert pasezi cartofii, treci carnea fiartă prin maşina de tocat şi le
amesteci.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cereale si cas
7 January 2011
Ingrediente:
300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă 4 cartofi
200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i presari cu sare.
Speli orezul, îl fierbi 10 minute, apoi îl adaugi peste cartofi
împreună…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi black tiger
7 January 2011
O
retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de
legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze
de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de
peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o
lingură de ulei de palmier 1,5 l apă (sau…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu chisătură
7 January 2011
Ingrediente
: 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afumată 2 roşii 1 legătură
pătrunjel 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea,
o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre
timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată
foarte mărunt, amestecată…