Retete de top:
Clătite americane cu fructe
3 February 2011
O
reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt,
unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un
desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun.
Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt
85 g unt, topit şi…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi sos de soia
3 February 2011
O
reteta de pui cu susan cu susan, seminte de susan, five spice, ou,
broccoli, sos de soia, lamaie, lime si sahar tos. Ingrediente: 140 g
pesmet 3 linguri seminţe de susan 1 linguriţă Five-spice 4 piepţi de pui
fără piele, dezosaţi 1 ou, uşor bătut 300 g broccoli 3 linguri sos de
soia sucul…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu păstrăv afumat
3 February 2011
O
reteta de budinca de cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac,
lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta
pentru servit. Ingrediente: 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe l00 g
spanac fraged 1 lămâie, suc şi coajă 140 g file de păstrăv efumat,
mărunţit 1 lingură capere 1 lingură mărar tocat 140…
Read more »
Read more »
Tarta cu căpşuni si mascarpone
3 February 2011
O
reteta simpla de tarta cu capsuni, mascarpone, fulgi de ciocolata sau
pulbere de migdale, zahar pudra si coaja de portocala rasa fin.
Ingrediente: 20g fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă fin (85% cacao)
sau pulbere de migdale pentru crema: 700g mascarpone 60g zahăr pudră 3
linguriţe coajă de portocală rasă fin pentru topping: 1,25…
Read more »
Read more »
Sos Mole poblano
3 February 2011
O
reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute,
banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare
dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de
ingrediente. preparat specific mexican Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă albă
2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 3…
Read more »
Read more »
Friganele cu stafide
3 February 2011
O
reteta de friganele cu oua, lapte, margarina, zahar pudra, stafide si o
cescuta de rom. Ingrediente: 400 g franzela 3 oua 100 ml lapte 100 g
margarina 100 g zahar pudra 140 g stafide 1 cescuta rom Mod de
preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. între timp, taie franzela
în felii ceva…
Read more »
Read more »
Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru
3 February 2011
O
reteta vegetariana foarte simpla cu orez, dovleac, ulei vehetarian,
ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar brun, fasole verde, supa de legume
si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguriţe ulei vegetarian 1
rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, răzuită 2 căţei de
usturoi, mărunţiţi 1/2 dovleac plăcintar mare, decojit şi tăiat cubuleţe
2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Musli tropical
3 February 2011
O
reteta de musli tropical cu unt, miere de salcam, fulgi de oav, amestec
de nuci si alune, fulgi de cocos, esenta de vanilie, amestec de fructe
confiate, ghimbir confiat, iaurt natural, mango si afine. Acest amestec
este perfect pentru a vă da energie dimineaţa Ingrediente: 50g unt, plus
extra pentru uns 125 ml miere…
Read more »
Read more »
Aripioare cu bame
3 February 2011
O
reteta de aripioare cu bame si ceapa, morcovi, rosii, vin alb, otet,
ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg aripioare
500 g bame 1 ceapa 2 morcovi 3 rosii 100 ml vin alb 50 ml otet ulei de
masline patrunjel sare piper Mod de preparare: Se spala bamele, după
care…
Read more »
Read more »
Mamaliguta cu ceapa
3 February 2011
O
reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel,
sare, piper, ulei, unt si ceapa verde. Ingrediente: 500 g rosii mici 2
cepe 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 legatura patrunjel sare piper ulei
pentru mamaliga: 2 cesti pline cu malai 4-5 cesti cu apa 1 lingurita cu
sare 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Salată cu surprize
3 February 2011
O
reteta de salata cu paste, sunca de praga, castravete, masline, ulei de
masline, sare, piper, cascaval, ridichi sau o gulie si un cubulet de
unt. Ingrediente: un pachet de paste de diferite forme 4 felii subţiri
şuncă de Praga un castravete proaspăt 50 g măsline o linguriţă ulei de
măsline sare piper 50 g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu nuci
3 February 2011
O
reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar
pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de
coniac. Ingrediente: 200 g nuci dulceata de nuci pentru aluat: 200 g
faina 100 g miere 50 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara pentru crema:
250 g margarina 250 g marmelada 50 g nuci…
Read more »
Read more »
Salsa de molcajete
3 February 2011
O
reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru
verde, sare si zeama de la o limeta. Ingrediente: 2 roşii mari coapte
(dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi) 2-4 ardei iuţi,
preferabil verzi 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă 1/4 cană de
ceapă albă tăiată mărunt 1/3 cană de…
Read more »
Read more »
Crema Custard
3 February 2011
O
reteta de crema custard cu baton de vanilie, smantana, galbenusuri,
zahar tos si o lingurita de faina. Ingrediente: 1 baton de vanilie 250ml
lapte 250 ml smântână dulce grasă 5 gălbenuşuri 120g zahăr tos 1
linguriţă făină (pentru custard gros) Mod de preparare: Se despică
batonul de vanilie şi se curăţă seminţele cu…
Read more »
Read more »
Sufleu picant cu spaghete
3 February 2011
O
reteta de sufleu picant cu spaghete, mozzarella, parmezan, sunca,
smantana, ceapa alba, usturoi, masline, ardei iute, ulei de masline,
piper, nucsoara, oregano si frunze de busuioc Ingrediente: 300g spaghete
200g mozzarella felii 50g parmezan ras fin 250g şuncă tăiată în felii
subţiri 200 ml smântână integrală l00 g ceapă albă tăiată fin 50g
măsline…
Read more »
Read more »
Portocale umplute
3 February 2011
O
reteta foarte simpla de portocale umplute cu zahar tos, coaja rasa de
portocala sau lamaie, faina, galbenusuri si esenta de rom. Ingrediente: 8
portocale mici sau 4 mari cu frunze 2 pahare cu zahar tos 1 lingurita
cu coaja rasa de portocale sau lamaie 8 linguri faina 3 galbenusuri 2
pahare apa esenta de…
Read more »
Read more »
Budinca cu carne tocata de porc
2 February 2011
O
reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste
integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc
1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de
preparare: Se spala si se toaca carnea de porc…
Read more »
Read more »
Tacos pastor
2 February 2011
O
reteta de tacos specific mexicana cu pasta de ardei achiote, ardei
uscati, ulei de masline, carne de porc, ceapa rosie, sare, ananas,
torttillas de porumb si salsa. preparat specific mexican Ingrediente:
100 g pasta de achiote 3 ardei uscati din conserva + 4 linguri din sucul
in care au stat 1/4 cana de ulei…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu struguri si hribi
2 February 2011
O
reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica,
otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: 3 mâini de fetică 12 hribi mici 24 de aripioare de pui
dezosate 350 g boabe de struguri albi 2 linguri de oţet de vin 5 linguri
de…
Read more »
Read more »
Profiterol
2 February 2011
O
reteta foarte simpla de profiterol cu gogosi, inghetata de vanilie,
ciocolata de mesaj, unt si 150 ml de lapte. Ingrediente: 18 gogoşele
mici 1/2 kg de îngheţată de vanilie 250 g de ciocolată de menaj 40 g unt
150 ml lapte Mod de preparare: Se topeşte ciocolata într-o cratiţă.
Se adaugă untul bucăţele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Coke Float
2 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocke Float. Un cockteil fara alcool, perfect pentru petreceri.
Read more »
Read more »
Supă din lapte de cocos
2 February 2011
O
reteta de supa din lapte de cocos cu creveti, mazare, supa de pasare,
ardei iute rosu, boia iute, suc de lamaie, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 ml lapte de cocos 300 ml supă de pasăre 18 creveţi roz
150 g de mazăre fiartă 1 ardei iute roşu 1 vârf de boia iute…
Read more »
Read more »
Tarte cu dovlecel şi carne tocată
2 February 2011
O
reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie,
lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt,
cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte
1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de zahar umplutura: 1
dovlecel mic 1…
Read more »
Read more »
Frunze de sfeclă cu carne tocată
2 February 2011
O
reteta de frunze de sfecla mangold cu carne tocata si chifla, ceapa,
patrunjel, orez, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si unt.
Ingrediente: frunzele de la 1 sfeclă mangold 1 chiflă 2 cepe 1 legătură
de pătrunjel 300 g carne tocată 200 g orez 1 ou sare piper măcinat boia
de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez si carne
2 February 2011
O
reteta de dovlecei umplutu cu orez, carne,tocata ceapa, ulei de
masline, piper, sare, usturoi, cimbru, branza rasa, unt, supa de legume
si rosii. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe ulei de măsline sare piper
măcinat 2 căţei de usturoi 400 g carne tocată 120 g orez 1 lingură
cimbru tocat 100 g brânză rasă 100…
Read more »
Read more »
Supă cu perişoare si sos de peste
2 February 2011
O
reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de
rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si
patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de usturoi 4
linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos de roşii 150 g carne de…
Read more »
Read more »
Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata
2 February 2011
O
retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala,
ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat.
Ingrediente: 1 dovleac 1 felie de pâine integrală ghimbir 1 căţel de
usturoi 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 2 cepe verzi 1 ou 50 g
parmezan ras sare piper…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu inimioare
2 February 2011
O
reteta de supa-crema cu telina, morcovi, ardei, pastarnac, patrunjel,
sare, ceapa, praz, ulei de masline si un cubulet de unt. Ingrediente: o
ţelină mare 2 morcovi 1-2 ardei un păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel
sare o ceapă un praz 2 linguriţe ulei de măsline un cubuleţ unt Mod de
preparare: Se curăţă legumele,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si sos tomat
2 February 2011
O
reteta de spaghete cu ton in suc propriu si sare, piper, ceapa rosie,
zeama de lamaie, rosii in bulion, ulei de masline, usturoi, cimbru,
busuioc si capere. Ingrediente: 200 g spaghete subtiri 2 conserve ton in
suc propriu sare piper o ceapa rosie zeama de lamaie o cutie rosii in
bulion 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ou
2 February 2011
O
reteta foarte simpla de pulpe de pui cu sare, piper alb, crema de
branza, cimrbu si oua. Ingrediente: 6 pulpe de pui sare piper alb ulei
crema de branza cimbru un ou Mod de preparare: Se spală pulpele şi se
lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează cu…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu crutoane
2 February 2011
O
reteta simpla de salata cu ton in ulei vegetal, sare, piper, zeama de
lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii cherry, masline, salata verde si
fasole verde. Ingrediente: 2 cutii ton bucati in ulei vegetal sare piper
zeama de la o lamaie 2 oua 150 g cascaval 150 g ciuperci 200 g rosii
cherry 100 g…
Read more »
Read more »
Vita cu ardei si praz
2 February 2011
O
reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de
rosii, ulei de masline si ardei gras. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3
fire praz sare piper boia de ardei 3 lingurite de pasta de rosii 3-4
linguri ulei de masline 200 g ardei gras congelat sau proaspat …
Platou cald
2 February 2011
O
reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete,
ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin.
Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa
200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de salau cu cartofi
2 February 2011
O
reteta de salata de file de salau cu sare, cartofi, piper, boia,
lamaie, unt, cascaval, lapte, foaie de dafin, patrunjel si ciuperci.
Ingrediente: 800 g file de salau sare 600 g cartofi piper boia 2 lamai
30 g unt cascaval ras o canita de lapte o foaie de dafin patrunjel 100 g
ciuperci fierte…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Punch de fructe (video)
2 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Punch de fructe Vezi mai multe video din cum-sa
Read more »
Read more »
Piept de curcan pe pat de orez
2 February 2011
O
reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin,
lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1
kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si
boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2
fire marar…
Read more »
Read more »
File de salau pane cu salata
2 February 2011
O
retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet,
ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie,
castravete, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati mari de file
de salau sare piper 3 oua 3 linguri faina ceapa 3-4 linguri pesmet ulei
pentru prajit salata verde otet aromatic…
Read more »
Read more »
Salata de fasole uscata
2 February 2011
O
reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de
lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde. Ingrediente:
400 g fasole alba 1 ceapa mare 2-3 catei usturoi sare zeama de la 2
lamai 2 linguri ulei de masline 3-4 fire de patrunjel verde 1 fir
busuioc verde Mod…
Read more »
Read more »
Ciulama cu ciuperci
2 February 2011
O
reteta de ciulama cu ciuperci si lapte, ulei, sare, faina, piper,
paturnjel si un cubulet de unt. Ingrediente: un kilogram ciuperci 800 g
lapte 3-4 linguri ulei sare 3-4 linguri faina piper 2-3 legaturi
patrunjel un cubulet unt Mod de preparare: Se curata ciupercile de
pielite se spala bine in cateva ape. Se…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu legume şi carne
2 February 2011
O
reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii,
porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval,
unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si
porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc de rosii piper
alb si negru…
Read more »
Read more »
Frigarui din carne de vita si carne macra de porc
2 February 2011
O
reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat,
rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de
porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei
piper Mod de preparare: Se curăţă carnea, se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Perişoare cu smântână şi mărar
1 February 2011
O
reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba,
faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de
ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă
două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de porc…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc la grătar
1 February 2011
Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de
sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună)
Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai
groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul (din lemn de
esenţă tare, bine…
Read more »
Read more »
Chiftele condimentate
1 February 2011
O
reteta de chiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine,
boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 oua 3 cepe 3 felii de paine 1
lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cu scortisoara 1
lingurita cu delikat 5 catei…
Read more »
Read more »
Tocana razeseasca
1 February 2011
O
reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana,
bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat,
ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g carne de
viţel 200 g inimă două linguri de untură o ceaşcă de vin dulce o ceaşcă
de smântână un…
Read more »
Read more »
Clatite cu urda si marar
1 February 2011
O
reteta de clatite cu urda, faina, ulei, oua, sare, lapte, marar tocat
fin si sare. Ingrediente: 100 g făină ulei 3 ouă sare 300 ml lapte
pentru umplutură 250 g urdă o legătură de mărar tocat fin sare Mod de
preparare: Se bate aluatul. Se freacă urda cu mărarul. Se prăjesc
clătitele mai…
Read more »
Read more »
File de cod cu polenta
1 February 2011
O
reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata
verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen.
Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o
lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de
floarea-soarelui seminţe de chimen Mod…
Read more »
Read more »
Caise umplute cu brânză
1 February 2011
O
reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi,
migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata
verde, piper, ricotta si mascarpone. Ingrediente: 400 g caise uscate
100 g brânză de vaci 100 g brânză cu mucegai 50 g migdale 50 g seminţe
de pin 750 ml apă…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu nuci
1 February 2011
O
reteta de pui umplut cu nuc, mar, stafide, boia de ardei dulce, sare,
piper, ulei cimbru, varza, marar si otet. Ingrediente: un pui un măr o
mână de nuci 50 g stafide boia de ardei dulce sare piper ulei cimbru o
jumătate de varză o legătură de mărar oţet Mod de preparare: Puiul…
Read more »
Read more »
Purcel umplut
1 February 2011
O
reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua,
condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel
de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă
condimentele ciuperci unt untură vin boia Mod de preparare: Purcelul
se pârleşte, se şterge cu un burete de…
Read more »
Read more »
Orez cu suc de rosii si cascaval
1 February 2011
O
reteta de orez cu bobul lung si suc de rosii, ulei de masline,
patrunjel, cimbru, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g orez cu
bobul lung 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline o legatura de
patrunjel cimbru piper sare 200 g cascaval Mod de preparare: Se spală
orezul şi…
Read more »
Read more »
Sos de nuci cu usturoi
1 February 2011
O reteta de sos de nuci cu usturoi si paine neagra, ulei, otet, sare
dupa gust, un varf de cutiti de pulbere de cimbrisor sau de salvie.
Ingrediente: 200 g nuci o felie de pâine neagră două ceşcuţe de ulei 40
ml oţet 6 căţei de usturoi sare (după gust) un vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Tocanita de curcan cu mazare
1 February 2011
O
reteta de tocanita cu piept de curcan si ceapa, ulei, sare, piper,
mazare, vin alb sec, smantana, mustar cu hrean si patrunjel.
Ingrediente: 400 g piept de curcan 3 cepe două linguri ulei sare piper
250 g mazăre congelată 200 ml vin alb sec două linguri smântână o
lingură muştar cu hrean 3 fire…
Read more »
Read more »
Tarta cu ananas si salata
1 February 2011
O
reteta de tarta cu anans si oua, zahar tos, faina, praf de copt, ulei
de floarea soarelui, conserva de ananas, carambola, kiwi, zahar pudra,
sare, esenta de migdale si menta. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr tos 300
g făină praf de copt două pliculeţe zahăr vaiilinat 50 g ulei de
floarea-soarelui o conservă…
Read more »
Read more »
Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi
31 January 2011
O
reteta de gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si unt, sare, piper,
condimente si muraturi asortate. Ingrediente: 4 bucati pulpa de curcan
dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente muraturi asortate Mod
de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge
gratarul si se pune carnea la fript. Intre…
Read more »
Read more »
Legume cu bacon
31 January 2011
O
reteta de legume cu bason si morcovi baby, mazare, varza bruxelles,
seminte de chimen, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, lamaie,
smantana si mustar. Ingrediente: 200 g morcovi baby 250 g mazăre 500 g
varză de Bruxelles o linguriţă de seminţe de chimen 8 felii bacon 50 ml
ulei de măsline 50 g…
Read more »
Read more »
Paste orzo cu ton si telină
31 January 2011
O
reteta de paste orzo cu ton, telina, rosii cherry, ciuperci murate,
alune crude, cimbru, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 250 g
paste orzo 250 g roşii cherry 200 g ciuperci murate două conserve ton în
ulei două tije de ţelină 75 g alune crude cimbru sare piper ulei de
măsline roşii …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bamboo (video)
31 January 2011
Paste cu sos de roşii si ardei iute
31 January 2011
O
reteta de paste tagliatele cu sos de rosii, ardei capia, usturoi,
capere, ceapa verde, masline, vin alb demisec, pudra de curry, uleid e
masline, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 400 g
tagliatele 5 roşii un ardei capia doi căţei de usturoi o lingură de
capere o legătură de ceapă verde 100 g…
Read more »
Read more »
Rulouri cu scortisoară
31 January 2011
O
reteta de rulouri cu sortisoara si unt, zahar tos, oua, smantana, zahar
vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de
ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu
zahăr vanilinat două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf
de copt o linguriţă…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne tocată de pui
31 January 2011
O
reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar
tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 25 g drojdie 500 g
carne de pui 5 roşii 100 g parmezan o linguriţă de zahăr tos o lingură
de…
Read more »
Read more »
Curry de orez cu creveţi
31 January 2011
O
retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei
capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 200 g orez o linguriţă de pudră de curry 500
g creveţi decorticaţi 200 g mazăre o ceapă un ardei capia 250 g midii o
lingură de…
Read more »
Read more »
Blinii cu salată de legume
31 January 2011
O
reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie,
lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras,
ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic. Ingrediente:
420 g făină albă 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte două ouă zahăr 4
roşii doi castraveţi verzi un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată albă
31 January 2011
O
reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de
copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si
esenta de migdale. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină un
sfert de linguriţă de praf de copt sare 300 ml frişcă 200 g ciocolată
albă 10 g gelatină…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc
31 January 2011
O
reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi
baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si
piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g
fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi
căţei…
Foitaj cu surimi şi tăiţei
31 January 2011
O
reteta de foitaj cu taitei cu spanac, spanac proaspat, salata verde,
surimi, pudra de curry, unt, pudra de nucsoara, nuca de cacas, lamaie,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pachet de foitaj 200 g tăiţei cu
spanac 500 g spanac proaspăt o salata verde un pachet cu surimi pudră de
curry 50 g unt pudră…
Read more »
Read more »
Minichecuri din paste
31 January 2011
O
reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde,
alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 300 g
tăiţei 100 g boabe de porumb 3 ouă două salate verzi 200 g brânză
telemea 50 g alune crude 100 g unt sare piper pătrunjel smântână Mod
de preparare: Tăiţeii se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămmaie, nuca de cocos si mentă
31 January 2011
O
reteta de prajitura cu lamaie si oua, zahar tos, faina, ulei, praf de
copt, frisca, gelatina, lamai, menta, nuca de cocos si un varf de
lingurita de sare. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină două
linguri de ulei un vârf de lingura de praf de copt 500 ml frişcă 10…
Read more »
Read more »
Paste cu carne şi legume
31 January 2011
O
reteta de paste cu piept de pui, conopida, stafide, nuci, morcovi baby,
oua, salata verde, busuioc uscat, pudra de nucsoara, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 300 g paste 300 g conopidă 25 g stafide
200 g morcovi baby 100 g nuci 100 g parmezan un piept de pui 3 ouă o
salată…
Read more »
Read more »
Parjoale din legume
31 January 2011
O
retete de parjoale din legume cu morcovi, dovlecei, telina, marar,
patrunjel, usturoi, faina, pesmet, oua, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 morcovi 2 dovlecei 4 cartofi 1 telina mica 1 legatura
marar 1 legatura patrunjel 5-6 catei de usturoi 4 linguri faina 2
linguri pesmet 2 oua ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele umplute
31 January 2011
O
reteta de chiftele umplute cu orez, oua, ceapa, morcov, pesmet, piept
de curcan, branza de burduf, sare si ulei. Ingrediente: 1 cescuta cu
orez 2 oua 1 ceapa 1 morcov 1 lingura pesmet 1 piept de curcan 200 g
branza de burduf ulei sare Mod de preparare: Fierbe carnea în apă cu
sare.…
Read more »
Read more »
Chiftelute in sos de rosii cu orez
31 January 2011
O
reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi,
ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 catei de usturoi 1 ou 1
ceapa 1 lingura cu seminte de chimen macinate pentru sos: 500 ml sos…
Read more »
Read more »
Piept de pasare marinat cu lamaie
31 January 2011
O
reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb
sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi
piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir
uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1
lingură de vin…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu ciuperci
31 January 2011
O
reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb,
patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau.
Ingrediente: 600 g felii de viţel 300g ciuperci uscate 1 pahar smântână
proaspătă 1 pahar vin alb pătrunjel tocat 1 ceapă 1 căţel de usturoi
sare piper negru boabe 1 lingură ulei…
Read more »
Read more »
Legume la abur
31 January 2011
O
reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos
de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper.
Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castravete 2
linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proaspete 20 g unt 1
ceapă mare 100 g brânză Tofu sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole boabe cu cimbru
31 January 2011
O
reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de
telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece.
Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de
ţelină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare Mod de
preparare: Fasolea…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos verde
31 January 2011
O
reteta de spaghete cu sos verde si miez de nuca, busuioc, usturoi,
sare, ulei de rapita si cascaval. Ingrediente: 50 g miez de nucă 2
legături busuioc 4 căţei de usturoi sare 8 linguri ulei (eventual de
rapiţă) 125 g caşcaval 400 g spaghete Mod de preparare: Se toacă mare
miezul de nucă.…
Read more »
Read more »
Sos de salvie
31 January 2011
O
reteta de sos de salvie cu unt, usturoi, ceapa, morcov, zahar, telina,
busuioc, sare si putin vin. Pentru paste fainoase Ingrediente: o lingură
de unt 6 căţei de usturoi o ceapă un morcov mic o ceaşcă suc de roşii o
linguriţă de zahăr 3 frunze de ţelină o rămurică de busuioc 4 frunze
de…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu tarhon
31 January 2011
O
reteta de carne de miel cu o lingurita de tarhon, o ceapa mare, ulei,
otet, bulion de rosii si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel o lingura
de tarhon o ceapa mare o ceasca ulei o lingura otet o lingurita bulion
de rosii sare Mod de preparare: Carnea se taie bucati si…
Read more »
Read more »
Galuste de mere cu spuma de vin rosu
31 January 2011
O
reteta de galuste de mere cu unt, zahar, scortisoara, sare, lamaie,
piscoturi, oua, vin rosu, cuisoare, ulei si un baton de vanilie
Ingrediente: 130 g unt moale 160 g zahar 1 lingura zahar vanilat o priza
scortisoara o priza sare 4 mere 1 lamaie 100 g pesmeti 6 oua 80 g
piscoturi 150 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ficatei
31 January 2011
O
reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai,
carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1
kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g
ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g morcovi 100 g
gogoşari roşii 150…
Read more »
Read more »
Cremă de capuccino cu friscă si cacao
31 January 2011
O
reteta de capucciono cu frisca, cacao, gelatina alba, cafea, zahar,
smantana, biscuiti cu migdale si cacao pentru pudrat. Ingrediente: 4 foi
de gelatină albă 1 baton de vanilie 1/4 1 cafea tare (espresso) 3
gălbenuşuri 80 g zahăr 200 g smântână pentru garnisit, frişcă biscuiţi
cu migdale (Amaretti) cacao pentru pudrat Mod de…
Read more »
Read more »
Parfe de cafea cu ciocolată, fistic si smantana
31 January 2011
O
reteta de parfe de cafea cu ciocolata, fistic, smantana, oua, zahar,
amidon, gelatina alba, ciocolata menajera alba, ciocolata menajera
amaruie si zahar vanilat. Ingrediente: 350 g smântână 100 g cafea
măcinată grosier 7 gălbenuşuri şi 3 albuşuri 75 g zahăr 50 g făină 1
lingură amidon 3 foi de gelatină albă 100 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu morcovi
31 January 2011
O
reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de
lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale.
Ingrediente: 800 ml lapte 4 oua 250 g zahar un praf de sare zeama de la o
lamaie 50 g unt un pliculet zahar vanilat 6 linguri faina 3-4 morcovi…
Read more »
Read more »
Tarte cu roşii si sardele
31 January 2011
O
reteta de tarte cu rosii, fileuri de sardele in ulei, unt, faina, sare,
masline negre, ulei de masline, rozmarin, bulion, zahar, otet balsamic,
sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 100 g unt rece 250 g făină un
praf de sare pentru garnitura: 500 g roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 100
g fileuri de…
Read more »
Read more »
Viţel cu ton în sos
30 January 2011
O
reteta de vitel cu ton in ulei si ceapa, morcov, radacina de fenicul,
vin alb, otet balsamic, piper, foi de dafin, cuisoare, lamai, usturoi, ,
capere, ulei de masline, sare, piper si fileuri de sardele.
Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 rădăcină de fenicul 500 ml vin alb 5
linguri oţet balsamic 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Roşii gratinate cu mozzarella şi busuioc
30 January 2011
O
reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume,
busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei. Ingrediente: 5 roşii
mari 500 g mozzarella 200 ml smântână 150 ml supă de legume 1 legătură
de busuioc sare piper 2 căţel de usturoi zdrobit 1 lingură de ulei Mod
de preparare: Roşiile…
Read more »
Read more »
Rondele de parmezan umplute cu legume
30 January 2011
O
reteta de rondele de parmezan umplute cu ardei, ceapa verde, masline
verzi, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb si otet
alb. Ingrediente: 150 g parmezan 1 ardei mic, galben 1 ceapă verde 100 g
măsline verzi, fără sâmburi 50 g roşii uscate la soare, în ulei 1 roşie
1 căţel de…
Read more »
Read more »
Inimioare cu branza de vaci
30 January 2011
O
reteta de inimioare cu branza de vaci, smantana, verdeata proaspata,
sare, piper, seminte de chimen, morcov, ceapa verde, sunca si cascaval
feliat. Ingrediente: 4 felii de pâine albă pentru toast 100 g brânză de
vaci o lingură smântână verdeaţă proaspătă sare piper seminţe de chimen
un morcov mic o ceapă verde două felii şuncă…
Read more »
Read more »
Crostini cu anghinare si busuioc
30 January 2011
O
reteta simpla de crostini cu anghinare, busuioc verde, ulei de masline
xtravirgin, parmezan, sa, piper, branza de capra si rosii cherry.
Ingrediente: 8 felii de baghetă tăiate pe diagonală ulei de măsline
extravirgin un borcănel de anghinare marinată frunze de busuioc verde 50
g parmezan ras 50 g brânză de capră sare piper 4…
Read more »
Read more »
Piept de pui marinat cu vanilie
30 January 2011
O
reteta de piept de pui marinat cu vanilie si lamaie verde, miere, ulei
de masline, piper macinat, smochine si sare. Ingrediente: 1 baton de
vanilie sucul de la 1 lămâie verde 3 linguri de miere 1,5 linguri de
ulei de măsline 6 bucăţi de piept de pui piper măcinat 6 smochine sare
Mod…
Read more »
Read more »
Negrese cu nuca
30 January 2011
O
reteta de negrese cu faina, unt, ciocolata, zahar, oua, nuci maruntite
si sare. Ingrediente: 60 g făină 125 g unt 120 g ciocolată 180 g zahăr 3
ouă 150 g nuci mărunţite sare Mod de preparare: Se tapetează o tavă
cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se cerne
zahărul…
Read more »
Read more »
Frigărui din pui cu lămâie
30 January 2011
O
reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi,
dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 5 bucăţi piept de
pui 2 lămâi 2 ardei roşii 2 ardei verzi 3 rămurele de dafin proaspăt 1
ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4 linguri de ulei sare …
Read more »
Read more »
Cremă de creson cu scoici
30 January 2011
O
reteta de crema de creson cu scoici si ceapa, foaie de dafin, ulei de
masline, unt, smantana, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 2
ramuri de creson 1 kg de scoici 2 cepe 1 foaie de dafin 2 linguri de
ulei de măsline 50 g unt 250 g smântână 1 gălbenuş de ou…
Read more »
Read more »
Chec sarat cu fructe uscate
30 January 2011
O
reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina,
drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati. Ingrediente: 150 g
smochine uscate 120 g grăsime vegetală de gătit 3 ouă 250 g făină 1
pachet drojdie (Dr. Oetker) 1 lingură Delikat sare piper 1 lingură
busuioc uscat 150 g cârnat tocat mărunt grăsime pentru…
Read more »
Read more »
Paine cu măsline verzi sau negre
30 January 2011
O
reteta de paine cu masline verde, masline negre, sare, branza rasa,
unt, oua, praf de copt, ulei de masline, faina, vin all si grasime
pentru uns tava. Ingrediente: 200 g măsline verzi, tăiate 200 g măsline
negre, tăiate sare 400 g brânză rasă 600 g unt 6 ouă 2 pachete praf de
copt 300…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si curmale
30 January 2011
O
reteta de chec cu cacao, curmale, zahar, faina, praf de copt, lapte,
unt, ou, cacao, rom, alune macinate, fructe zaharisite, scortisoara,
cuisoare si coaja roasa de lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 140 g făină
1/2 pachet praf de copt 125 ml lapte 40 g unt 1 ou 20 g cacao 2 linguri
rom 40…
Read more »
Read more »
Tarta cu banane si ciocolata
30 January 2011
O
reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon,
praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi
de ciocolata si pesmet. Ingrediente: 6 albuşuri 300 ml ulei de
floarea-soarelui 350 g zahăr 200 g făină 200 g amidon 3 banane mari 1
plic praf de copt 2 plicuri…
Cum se prepara Cocktail Algonquin (video)
30 January 2011
Mancare cu ardei capia
30 January 2011
O
reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie,
rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4
catei de usturoi. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 2-3 linguri ulei 3-4
ardei capia 2-3 cepe rosii un borcan rosii in bulion 4 lingurite
paprika picant busuioc cimbru o lingurita…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu sos picant
30 January 2011
O
reteta de clatite umplu cu sos picant si porumb, sos de rosii, delikat
picant, carnati picanti si o lingurita de zahar. Ingrediente: pentru
aluatul de clatite: 2 oua 2-3 linguri de ulei 200 ml lapte 100 ml apa
minerala 200 g faina pentru umplutura: 2 cutii porumb in conserva o
cutie sos de rosii…
Read more »
Read more »
Mancare ardeleneasca
30 January 2011
O
reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei,
ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari
congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika
2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii
in bulion 3 ardei rosii sau…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu piscoturi
30 January 2011
O
reteta de crema de vanilie cu lapte, zahar, oua, vanilie, sare,
piscoturi, kiwi, faina, cirese confiate sau dulceata si unt.
Ingrediente: 800 ml lapte 250 g zahar 4 oua un baton de vanilie un praf
de sare piscoturi 2 kiwi 5 linguri faina cirese confiate sau dulceata 75
g unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă orientală de legume si alune tocate
30 January 2011
O
reteta de supa cu ceapa, praz, chimen, ulei, cartofi albi, morcovi,
alune tocate, sare, piper si o legatura de patrunjel. Ingrediente: 1
ceapă 1 tulpină de praz 1 linguriţă chimen 2 linguri ulei 600 g cartofi
albi, făinoşi 450 g morcovi 100 g alune tocate, nesărate 1 l supă sare
piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete coapte
30 January 2011
O
reteta de paste cu sare, piper, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de
masline, masline tocata si vinete coapte. Ingrediente: un pachet paste
sare piper patrunjel usturoi ceapa 1-2 vinete 50 m ulei de masline 100 g
masline tocate Mod de preparare: Pastele se pun intr-o oală cu apă,
sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Lasagana cu piept de pui, cimbru si busuioc
30 January 2011
O
retete de lasagna cu piept de pui cu cascava, sare, piper, suc de
rosii, lapte, unt, faina, ulei de masline, cimbru si busuioc.
Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g cascaval sare piper suc de rosii
300 ml lapte 50 g unt 3-4 linguri faina 1-2 linguri ulei de masline foi
de lasagna…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc si salvie
30 January 2011
O
reteta de paste cu carne de porc, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, apa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui si frunze de salvie. Ingrediente:
un kilogram muşchi de porc 500 g macaroane 6 roşii o ceapă 5 căţei de
usturoi 5 frunze de salvie 300 ml vin alb 500 ml apă sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Crema caramel cu crant
30 January 2011
O
reteta de crema caramel cu lapte, zahar, praf de sare, galbenusuri,
unt, zahar vanilat, nuci si faina. Ingrediente: un litru lapte 300 g
zahar un praf de sare 4 galbenusuri 100 g unt 2 plicuri zahar vanilat
100 g nuci 7-8 linguri faina Mod de preprare: Pe o tavă de aragaz se
aranjează…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate cu garnitura
30 January 2011
O
reteta de frigarui asorate cu carne de pui, piper, cotlet de pui, sare,
slaninuta, ceapa alba, boia dulce de arde. Se servesc cu garnitura.
Ingrediente: 300 g carne de pui piper 300 g cotlet de porc sare 100 g
slaninuta o ceapa alba boia dulce de ardei garnitura: salata verde ceapa
sare 1-2 rosii…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita pe pat de legume
30 January 2011
O
reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de
masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume,
paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper
zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de
legume paprika vin rosu Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu stafide
30 January 2011
O
reteta de pui la cuptor cu unt, lapte, faina, cascaval, stafide,
rozmarin, sare si 2-3 catei de usturoi. Ingrediente: 800 g carne de pui
50 g unt lapte faina cascaval stafide rozmarin sare 2-3 catei de
usturoi Mod de preparare: Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se
spală şi se condimentează cu…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu legume si cimbru
30 January 2011
O
retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce,
vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa
rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia
dulce 2 lingurite vin o lingurita ulei cu masline 4-5 ardei grasi verzi
si galbeni 200…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu porumb
30 January 2011
O
reteta de salata piept de pui cu porumb, cascava, sare, piper, unt,
patrunjel verde si 2-3 feliute de rosii. Ingrediente: 500 g piept de pui
2 cutii mici cu porumb cascaval ras si felii sare piper 50 g unt
patrunjel verde Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de pui
cu…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci marinate cu masline
30 January 2011
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sare ulei de masline 1-2 lingurite
zahar otet aomatic piper masline verzi 2-3 catei de usturoi cascaval
ras patrunjel verde tocat marunt Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală bine ciupercile şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu puţină
sare. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu legume
30 January 2011
O
retete de friptura de vitel cu unt, sare, piper, pasta de rosii, ceapa
rosie, morcovi, cimbru, conopida, broccoli, zahar, vin rosu.
Ingrediente: 800 g carne de vitel 50 g unt sare piper pasta de rosii
ceapa rosie morcovi cimbru conopida broccoli 1-2 lingurite zahar 50 ml
vin rosu Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Legume de iarnă
30 January 2011
O
reteta foarte simpla de legume de iarna cu sparanghel verde, morcovi,
varza de bruxelles, fasole galbena, unt, coaja de portocala, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: două legături de sparanghel verde
800 g morcovi 450 g varză de Bruxelles 450 g fasole galbenă lungă 50 g
unt coaja de la o portocală 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Brooklyn (video)
29 January 2011
Curcan cu tocana de ardei
29 January 2011
O
reteta de piept de curcan cu ceapa, sare, piper, rozmarin, boia de
ardei dulce, ardei gras, patrunjel si ulei. Ingrediente: un piept de
curcan 2 cepe sare piper rozmarin boia de ardei dulce 2 linguri pasta de
rosii un kilogram de ardei gras 2-3 fire de patrunjel ulei Mod de
preparare: Se dezosează…
Read more »
Read more »
Crochete de salau
29 January 2011
O
reteta foarte simpla de crochete de salau cu sare, piper alb, pesmet,
oua si legume fierte pentru garnitura. Ingrediente: 4 bucati file de
salau sare piper alb 150 g pesmet 2-3 oua legume fierte pentru garnitura
Mod de preparare: Se spală feliile de peşte, se şterg bine cu un
prosop absorbant, iar apoi…
Read more »
Read more »
Branzoaice cu sos de rosii si praz
29 January 2011
O
reteta de branzoaice cu sos de rosii, praz, boia dulce, cimbru, sare,
piper, patrunjel, ulei de masline, telemea de vaca, oua, pesmet si
migdale sau nuci prajite. Ingrediente: 2-3 fire de praz boia dulce
cimbru sare piper patrunjel un kilogram de rosii 2-3 linguri ulei de
masline pentru aluat: 400 g telemea de vaca…
Read more »
Read more »
Gustari cu varza
29 January 2011
O
reteta de gustari cu varza cu lipie, piper pudra, piept de pui,
cascaval ras, masline, ulei de masline si o lingurita de otet aromatic.
Ingrediente: 4 bucati lipie 2 verze crude piper pudra 3-4 bucati de
piept de pui 100 g cascaval ras 50 g masline feliate ulei de masline o
lingurita de otet…
Read more »
Read more »
File de căprioară în pâine picantă
29 January 2011
O
reteta de file de caprioara in paine picanta cu, cartofi, cartofi
rosii, unt, smantana, ciocolata, sos negru, piept de pui, oua, coniac,
unt de arahide, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de căprioară 200 g
aluat de pâine cu condimente 100 g cartofi 100 g cartofi roşii 50 g unt
50 g smântână…
Read more »
Read more »
Cappuccino cu sparanghel
29 January 2011
O
reteta de capuccino cu sparanghel si ficat de rata, trufe, bulion de
pui, smantana, frisca, felii subtiri de bacon, sare si piper.
Ingrediente: 100 g ficat de raţă 100 g sparanghel 5 g trufe 150 ml
bulion de pui 200 ml smântână 100 ml frişcă 4 felii subţiri de bacon
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Păstrăv in crustă de mălai
29 January 2011
O
retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei,
rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 4 păstrăvi 800 g cartofi mici doi dovlecei două
fire de rozmarin 3 linguri de mălai 3 linguri de făină o căpăţănă
usturoi o lingură de boia dulce sare piper…
Read more »
Read more »
Salată caldă de spanac
29 January 2011
O
reteta de salata calda cu spanac, dovlecei, nuci caju, ciuperci, otet
balsamic, usturoi, unt, seminte de mustar, ulei de masline, busuic verde
si parmezan. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt doi dovlecei 200 g nuci
caju 200 g ciuperci 50 ml oţet balsamic 8 căţei de usturoi o baghetă 50
g unt două linguriţe de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc ţărănească
29 January 2011
O
reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura,
cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare
si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g
morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză
albă 150 g…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu orez, bucăţele de pui şi cârnăciori
29 January 2011
O
reteta de ardei umplut cu file de pui, orez, carnati cabanos, telina,
boia cu ardei, cimbru, oregano, supa si rosii. Ingrediente: 200 g file
de pui 100 g carnati cabanos 4 tulpini de telina 1 lingura ulei cate 1/2
lingurita de boia cu ardei cimbru oregano 175 orez cu bobul lung 600 ml
supa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas, migdale si miere
29 January 2011
O
reteta de prajitura cu ananas, lapte, cacao, unt, oua, faina, amidon,
praf de copt, zahar vanilinat, migdale, esenta de rom, sare si miere.
Ingrediente: 400 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 200 g
unt 4 ouă 150 g făină 50 g amidon un pliculeţ praf de copt două
pliculeţe…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de roşii cu smantana si arpagic
29 January 2011
O
retete de supa crema de rosii cu smatana si ceapa, unt, faina, pasta de
tomate, zeama de carne, frisca, peste prajit, oregano, busuioc,
rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: o ceapă mică 3 linguri de
unt un sfert de cană de făina o treime de cană de pastă de tomate un
litru de zeamă…
Read more »
Read more »
Friptură de vita cu legume la tigaie
29 January 2011
O
reteta de friptura de vita, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, piper,
ulei de masline, sare si zahar pudra Ingrediente: 400 g morcovi 2 ardei
graşi roşii 1 ceapă 4 căţei de usturoi 4 buc. carne de vită pentru
friptură (a 150 g) piper 2 linguri ulei de măsline sare 2 linguri zahăr
pudră …
Read more »
Read more »
Budinca in foi
29 January 2011
O
reteta de budinca cu piept de pui, ceapa, smantana, unt, faina, marar,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg piept de pui 3 cepe 300 g
smantana 200 g unt 2-1/2 pahare cu faina 1/2 bicarbonat de sodium 2
legaturi marar sare piper ulei Mod de preparare: freaca untul cu un
praf de…
Paste cu vinete şi creveţi
29 January 2011
O
reteta de paste cu vinete, ardei capia, capere, creveti decorticati,
usturoi, vin alb demisec, cimbru, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 3 ouă 300 g făină o vânătă doi ardei capia o
lingură de capere 500 g creveţi decorticaţi 4 căţei de usturoi 200 ml
vin alb demisec cimbru sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Supă de fasole cu carnaţi afumaţi
29 January 2011
O
reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de
ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: fasole albă (sau pestriţă) 300 g ceapă 60 g
ulei 50 ml un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce morcov 60 g
ţelină şi albitură 100…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu salata de rosii
29 January 2011
O
reteta de rulada de pui cu, cascaval, ficatei de pui, rozmarin, lapte,
vin alb demisec, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: 4 piepturi de pui 300 g caşcaval 500 g ficăţei de pui două
crenguţe de rozmarin 500 ml lapte dulce 250 g roşii cherry 500 ml vin
alb demisec…
Read more »
Read more »
Mancare de orez cu legume
29 January 2011
O
retete de mancare de orez cu ciuperci, rosii cherry, ardei capia, ardei
gras, telina, lamaie, ceapa, usturoi, vin alb demisec, cimbru, ulei de
masline, sare, piper si telina Ingrediente: 250 g orez 300 g ciuperci
250 g roşii cherry roşii şi galbene un ardei capia un ardei gras două
tije de ţelină o jumătate…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu somon
29 January 2011
O
reteta de salata de spaca cu fileuri de somon si capere, porumb baby
murat, mustar dulce, miez de nuca, miere, ulei de masline, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac două fileuri de somon
două linguri de capere 200 g porumb baby murat 75 g muştar dulce 100 g
miez de…
Read more »
Read more »
Gutui umplute
29 January 2011
O
reteta simpla de gutui umplute cu mere, pere, seminte de pin, miere,
rozmarin, branza cu mucegai, zahar vanilinat, scortisoara, cuisoare si
lamaie. Ingrediente: 4 gutui două mere două pere 100 g seminţe de pin 5
linguri de miere două fire de rozmarin 200 g brânză cu mucegai două
pliculeţe zahăr vanilinat un beţişor scorţişoară…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu portocale
29 January 2011
O
reteta de muschi de porc cu portocale si unt, lichior de portocale,
seminte de mustar, ceapa, usturoi, smantana, miez de nuca, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: un kg muşchi de porc 100 g unt 5 portocale
180 ml lichior de portocale 500 ml apă seminţe de muştar două cepe 4
căţei de usturoi 100…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu peşte si cimbru
29 January 2011
O
reteta de chiftelute cu peste, mazare congelata, cimbru, ceapa,
usturoi, oua, pesmet, smantana, mutar, sare, piper, ulei de floarea
soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 100 g
mazăre congelată o felie de pâine albă o ceapă 4 căţei de usturoi două
ouă 100 g pesmet 150 g smântână o lingură…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ardei
29 January 2011
O
reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii,
cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat.
Se mai poate adauga si fulgi de branza. Ingediente: 6 bucati arpagic 5
ardei graşi galbeni 2 linguri ulei de măsline 250 g roşii bucăţi 1
linguriţă cimbru uscat 1 foaie…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii, parmezan si branza de capra
29 January 2011
O
reteta de paste cu sos de rosii, sare, rucola, ceapa, usturoi, ciuperci
champignon, unt, o cutir rosii, piper, branza telemea si parmezan ras.
Ingrediente: 350 g rigatoni sare 100 g rucola 1 ceapă 1 căţel de usturoi
250 g ciuperci champignon 1 lingură unt 1 cutie roşii pentru pizza (850
ml) piper 50 g…
Read more »
Read more »
Budinca crocanta
29 January 2011
O
reteta simpla de budinca crocanta cu unt, lapte, oua, smantana,
cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 8-10 felii de paine 100 g unt 500
ml lapte 4 oua 200 g smantana 100 g cascaval 3 linguri cu zahar sare
Mod de preparare: Freaca galbenusurile cu zaharul. Adauga albusuirle
batute spuma cu un praf de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu iaurt
29 January 2011
Ingrediente: Aluat fraged: 150 g făină 150 g migdale măcinate 1
pacheţel zahăr vanilinat 1 gălbenuş 1 praf de sare 150 g unt Umplutură
şi topping: 100 ml frişcă 500 g iaurt slab sucul de la 1 portocală 2
linguri amidon 4 albuşuri 100 g zahăr pudra 5 portocale 2 linguri fistic
tocat …
Read more »
Read more »
Supa – crema
29 January 2011
O
reteta simpla de supa-crema cu cartofi, morcov, telina, radacina de
pastarnac, lapte, smantana, ou si sare. Ingrediente: 4 cartofi 1/2
morcov 1/2 telina 1/2 radacina de pastarnac 1/2 ceapa 1 cescuta cu lapte
50 g smantana 1 ou sare Mod de preparare: Curăţă legumele, spală-le
bine, taie-le mărunt şi pune-le la fiert în…
Read more »
Read more »
Antricoate de vită în sos
29 January 2011
O
reteta simpla de antricoate de vita in sos cu, usturoi, sare de mare,
piper macinat, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: un antricot de
vită de 5 kilograme 4 căţei de usturoi o linguriţă de sare de mare o
linguriţă de piper măcinat o jumătate de cană de vin roşu o jumătate de…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu costiţă afumată
29 January 2011
O
reteta de supa de varza cu costita afumata si ceapa, morcov, telina,
albitura, ulei, smantana, sare, knorr si marar sau patrunjel.
Ingrediente: varză albă 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină sau
albitură 100 g costiţă afumată 100 g ulei 50 ml supă 2 1 smântână 100 g
sare şi knorr după…
Read more »
Read more »
Sos de franzela
29 January 2011
O
reteta de sos de franzela cu pesmet alba, ceapa, cuisoare, lapte si
sare. Ingrediente: 120 g pesmet alb din miez de franzela sau cruton o
ceapa mica 5 buc cuisoare 250 ml lapte sare Mod de preparare: Laptele
se pune la fiert si spre sfarsit se adauga ceapa intreaga si cuisoarele.
Dupa 5…
Read more »
Read more »
Foitaj cu cremă de brânză
28 January 2011
O
reteta simpla de foitaj cu crema de branza de vaci si oua, boia dulce,
sare, piper, cimbru ceapa si usturoi. Ingrediente: un pachet de foitaj 5
ouă 200 g brânză de vaci 50 g miezuri de nucă o jumătate de linguriţă
de boia dulce sare piper cimbru ceapă usturoi Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Prăjituri cu mandarine
28 January 2011
O
reteta de prajitura cu mandarine si oua, zahar tos, faina, unt, lapte,
praf de copt, cafea instant, nuca macinata, mandarine, esenta de rom,
pudra de scortisoara si un varf de sare. Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr
tos 500 g făină 250 g unt 400 ml lapte dulce un plic praf de copt două…
Read more »
Read more »
Rondele cu mazăre şi pui
28 January 2011
O
reteta de rondele de mazare si piept de pui cu faina, oua, unt, branza
telemea, smantana, usturoi, praf de copt, ceapa verde, lapte, seminte de
susan, pui, sare, ulei si ardei iute. Ingrediente: un piept de pui 100 g
mazăre 225 g făină două ouă 50 g unt 130 g brânză telemea 200 ml…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu legume si patrunjel
28 January 2011
O
reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei,
orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de
lamaie si patrunjel Ingrediente: carne de miel 400 g ceapă 60 g morcov
100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml orez 50 g tarhon 25 g ceapă
verde 100…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu salată si seminte de mustar
28 January 2011
O
reteta de peste afumat cu cartofi, ceapa rosie, miez de nuca, ceapa
verde, usturoi verde, sare, piper, ulei otet si seminte de mustar.
Ingrediente: 4 bucăţi peşte afumat 6 cartofi o ceapă roşie 100 g miez de
nucă 4 fire de cimbru o legătură ceapă verde două fire de usturoi verde
salată verde sare…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi roquefort
28 January 2011
O
reteta simpla de paste cu boabe de porumb, ardei capia, rosii, branza
cu mucegai, patrunjel, salata verde, sare, piper, ulei de masline si
otet balsamic. Ingrediente: două ouă 200 g făină 100 g boabe de porumb
doi ardei capia 4 roşii 200 g brânză cu mucegai pătrunjel salată verde
sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Lacrimi cu gem de măceşe
28 January 2011
O
reteta de desert cu rocotta, coji de napolitana, migdale, fostic, zahar
tos, frisca, gem de caise, pasta de macese, pudra de scortisoara, unt
si ulei. Ingrediente: 300 g coji de napolitană din comerţ 250 g ricotta
80 g migdale 30 g fistic 50 g zahăr tos 100 ml frişcă 100 g gem de
caise…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi mango
28 January 2011
O
reteta de pui cu seminte de susan, morcovi baby, usturoi, stafide,
orez, ciuperci, oua, faina, mango, sos de soia, sare, piper, ulei si
menta. Ingrediente: două piepturi de pui seminţe de susan 300 g morcovi
baby 4 căţei de usturoi 50 g stafide 200 g orez 200 g ciuperci două ouă
două linguri de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu migdale
28 January 2011
O
reteta foarte simpla de fasole verde cu migdale si ulei de masline,
sare, piper si o lamaie. Ingrediente: 650 g fasole verde o lingură de
ulei de măsline o jumătate de cană de migdale tăiate felii subţiri sare
piper o lămâie Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu apă. Când…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de ficat
28 January 2011
O
reteta simpla de supa cu galuste de ficat cu pesmet, ou, ceapa, unt,
sare si o legatura de patrunjel. Ingrediente: ficat 150 g pâine albă
uscată (sau pesmet) 50 g un ou o ceapă mică unt (sau ulei) 30 g sare
supă 2 l o legătură mică de pătrunjel Mod de preparare: Ficatul…
Read more »
Read more »
Roşii prăjite cu parmezan si busuioc
28 January 2011
O
reteta simpla de rosii prajite cu sare, condimente, parmezan, unt,
sare, busuioc sau oregano si putin patrunjel tocat. Ingrediente: roşii
sare condimente pentru sosul de pesmet o lingură de parmezan ras un
sfert de cană de pesmet cu unt un vârf de cuţit de sare un sfert de
linguriţă de busuioc sau oregano o…
Read more »
Read more »
Beef a la mode
28 January 2011
O
reteta cu pulpa de vita, unt, bulion de vita, sos de rosii, sare,
cimbru uscat, piper, morcov, telina, ceapa, usturoi zdrobit si doua cani
de vin rosu sec. Ingrediente: două kilograme pulpă de vită o lingură de
unt bulion de vită un sfert de cană de sos de roşii o linguriţă şi
jumătate de…
Read more »
Read more »
Supă cu ciuperci şi cambulă
28 January 2011
O
retete de supa cu ciuperci, cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare,
piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic.
Ingrediente: 175 g cartofi 1 arpagic 70 g mânătărci sau ciuperci
champignon 1 crenguţă maghiran 3 linguri unt topit 250 ml supă sare
piper 125 g file de cambulă sau…
Read more »
Read more »
Piept de pui în stil asiatic
28 January 2011
O
reteta de piept de pui in stil asiatic cu rosii, castravete, ceapa
rosie, coriandru, sos chili dulce, ulei de masline si boia de ardei
dulce. Ingrediente: 500 g roşii 1 castravete mic 1 ceapă roşie 4
crenguţe de coriandru 4 linguri sos chili dulce sare piper 4 file de pui
(a 150 g) 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Carbonated (video)
28 January 2011
Somon pe pat de legume
28 January 2011
O
reteta de somon pe pat de legume (praz, dovlecel, ardei gras, rosii,
unt cu verdeata, sare, piper, lamaie si patrunjel tocat). Ingrediente: 2
tulpini de praz 1 dovlecel 2 ardei graşi roşii 8 linguriţe unt cu
verdeaţă sare piper 4 file de somon (a 150 g) 1 lămâie 1 lingură
pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Sos saint bernard
28 January 2011
Ingrediente: o felie de franzela 20 g migdale dulci curatate 60 g ulei o
lingura de sos alb suprem un varf de cutit de cacao 1/2 portocala praf
de sare putin zahar Mod de preparare: Acest sos se recomanda a fi
servit cu anghinara fierta rece si peste alb fiert.