Retete de top:
Limbă de mare marinată cu orez
7 January 2011
Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu
bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă
fulgi de migdale 1/2 linguriţă verdeaţă tocată 75 ml sos de peşte
(borcan) 1 lingură smântână 50 ml şampanie zahăr 1 linguriţă sos de
soia 1 linguriţă unt…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu tarate
7 January 2011
Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou Mod de
preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi îi
pasezi. Amesteci laptele cu 40 g de tărâţe, laşi deoparte compoziţia
10-15 minute, apoi adaugi cartofii pasaţi, jumătatea de ou şi jumătate
din unt.…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu urdă
7 January 2011
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o
mână de cireşe Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe
baie de aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină pe care o
adaugi în ciocolata topită. Amesteci şi dai crema la…
Read more »
Read more »
Salata cu legume, mar si maioneza
7 January 2011
Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1
ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi legumele, le tai felii cât mai subţiri, tai şi
varza fideluţă, apoi stropeşti cu zeamă de lămâie morcovul, mărul şi
ţelina ca să…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos de ardei
7 January 2011
Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei
de usturoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 linguri
ulei 100 ml vin alb 200 ml supă 1 legătură cimbru zahăr 4 file de peşte
cu piele (de exemplu, somon) 2 linguri unt 1 lingură zeamă…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe roşii marinate
7 January 2011
Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet Mod de
preparare: Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli
roşiile, le tai în jumătate şi le laşi în această marinată pentru 10
minute. Pregăteşti ouăle ochiuri, apoi aşezi roşiile pe un platou şi
deasupra fiecăreia câte un ou. …
Read more »
Read more »
Chifle umplute
7 January 2011
Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă
afumată 50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte Mod de preparare:
Tai chiflele în jumătate, fără să le desprinzi de tot, apoi le scoţi
miezul pe care-l amesteci cu laptele. Dai brânza pe răzătoarea mică, tai
ceapa mărunt, tai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac si branza de vaci
7 January 2011
Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2
gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri
zahăr vanilinat 1 lingură griş 4-5 linguri frişcă 1/2 linguriţă coajă de
lămâie circa 40 g zahăr 1 ou 1 abuş 100 g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Boboci cu migdale
7 January 2011
Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de
cozonac Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se
toacă mărunt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici
de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate. Se…
Read more »
Read more »
Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval
7 January 2011
Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri
făină sare piper ulei Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când
sunt gata, îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi 20 minute. Ii cureţi
apoi de coajă, cotoare şi seminţe şi-i pui într-un prosop curat de
hârtie…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda
7 January 2011
Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură
arpagic 1 lingură unt 100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza
gouda, rasă Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe
ele, apoi curăţaţi-le…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos de muştar
7 January 2011
Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce
după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar
(270 g) 2 linguriţe zahăr 2 linguri oţet sare ulei 1 legătură mărar
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu brânză topită
6 January 2011
Ingrediente:
500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper
ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le
căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama.
Adaugi brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La
final presari mărarul tocat.…
Read more »
Read more »
Grătar de legume cu ficăţei
6 January 2011
Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovlecel 3-4 roşii 1 ardei gras
roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii Mod de preparare:
Speli vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi
cepele, apoi tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii
bucăţi, cepele rondele şi roşiile…
Read more »
Read more »
Cocktail Vergin Lea
6 January 2011
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks
Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii Se sereveşte la
orice oră Ingrediente: 5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras
galben taiat felii 2/10 suc de fructul pasiunii…
Read more »
Read more »
Praz cu orez şi suc de roşii
6 January 2011
Ingrediente: ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2
linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor Mod de
preparare Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu
putina apa pana se inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul
de rosii,sare, piper, cuburile…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu varză
6 January 2011
Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g
varză murată 100 ml vin alb sec 2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de
cuţit piper cayenne Pentru peşte: 600 g păstrăv 2 linguri ulei 2
linguriţe susan negru sare piper sucul de la o jumătate de lămâie …
Read more »
Read more »
Tort cu mac si nuci
6 January 2011
Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g
făină 2 linguri amidon 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g
miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măcinat 500 ml frişcă
2 plicuri întăritor frişcă 200 g marmeladă de portocale câteva cireşe
Mod de…
Read more »
Read more »
Salată cu parizer, ouă si smantana
6 January 2011
Ingrediente:
250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4
linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel
verde sare Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le
tai în sferturi. Cureţi ardeii, castravetele şi roşiile, le tai felii,
speli bine salata…
Read more »
Read more »
Legume verzi umplute
6 January 2011
Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g
carne tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat
bulion 2 ouă 1 ceapă Mod de preparare: Cureţi ardeii, scoţi miezul
guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe
toate şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu urdă şi piersici
6 January 2011
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri
cacao 1 praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Ingrediente cremă : 300 g
urdă 2 plicuri zahăr vanilat 1 pachet margarină 1 kg piersici 250 g
zahăr pudră Ingrediente glazură: 1 pachet gelatină roşie 2 linguri
zahăr…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii si smântână
6 January 2011
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g
roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte
1/2 legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt.
Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara
6 January 2011
Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g
brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte
nucşoară Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform
instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi
ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi…
Read more »
Read more »
Salată cu hamsii marinate
6 January 2011
Ingrediente:
2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline 100 ml
ulei sare oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi
îi fierbi. Separat pui la fiert 2 ouă. Cureţi ceapa, o tai solzişori,
apoi scoţi sâmburii măslinelor. Din cele 2 gălbenuşuri crude faci o
maioneză…
Read more »
Read more »
Cremă de pepene galben
6 January 2011
Ingrediente:
1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g
brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1
lingură unt Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate, pui o parte
la frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai bucăţele.…
Read more »
Read more »
Salată de heringi afumaţi
6 January 2011
Ingrediente:
500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1 ceapă
roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet Mod
de preparare: Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se
desareze. Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Cocktail Toro Loco
6 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned
Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşte după
cină Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail
sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în
special masculină, datorită dozei de alcool destul de ridicata…
Read more »
Read more »
Farfalle cu somon
6 January 2011
Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2
legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml
smântână piper Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un
şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o…
Read more »
Read more »
Parfe de nes si scortisoară
6 January 2011
Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1
lingură nes 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Freci nesul cu 2
linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi
gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar
laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu salam
6 January 2011
Ingrediente:
4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe
răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecurătoare să
se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i
tai…
Read more »
Read more »
Penne cu porumb şi carnaţi cabanos
6 January 2011
Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri
ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură
suc de lămâie 1/2 linguriţă zahăr sare piper 1/2 linguriţă oregano boia
de ardei dulce 200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne Mod de…
Read more »
Read more »
Musaca rădăuteană
6 January 2011
Ingrediente:
1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii
700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2
linguri margarină Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi curăţaţi
în apă cu sare şi apoi îi tai rondele. Dai morcovii şi varza curăţate
prin…
Chifteluţe cu mămăligă şi carne
6 January 2011
Ingrediente
: 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 linguri pesmet 2
linguri făină Mod de preparare: Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi
apă şi când e gata o laşi să se răcească. Cureţi…
Read more »
Read more »
Snitele cu mac, susan si pesmet
6 January 2011
Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare
piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă Mod de preparare: Baţi
bine camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3
le tai în 2 pe lăţime şi astfel obţii…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ton şi legume
6 January 2011
Ingrediente
aluat: 500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin
alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3
cutii de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri
bulion 10 măsline 3 ouă 2 linguri lapte 1 legătură pătrunjel sare piper
…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli
6 January 2011
Ingrediente:
400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g
caşcaval sare boia ulei Mod de preparare: Pui la fiert în vase
diferite, cu apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi
tai roşiile felii, cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul
câteva minute, apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Rulada cu ficatei
6 January 2011
Ingrediente:
600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2
cepe 50 g măsline Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi
gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer,
ca să nu se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu
hârtie de copt…
Read more »
Read more »
Friptură de pulpa împănată cu porumb
6 January 2011
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers
coloraţi 100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri
mari de miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oregano uscat Mod de
preparare: Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi le…
Read more »
Read more »
Tort colorat de îngheţată
6 January 2011
Ingrediente:
6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g
zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 linguriţă esenţă migdale 1 plic
praf de budincă de căpşuni 1 plic praf de budincă de vanilie 2 linguri
lapte Ingrediente decor: 100 ml frişcă lichidă 1 mână de zmeură 1
piersică…
Read more »
Read more »
Gulaş de vară
6 January 2011
Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2
linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură
pătrunjel 500 g carne de vită 3 cepe 3 căţei usturoi Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată
cubuleţe, boiaua de ardei…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu roşii si cas
6 January 2011
Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10
roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă
3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Tai pâinea felii
subţiri pe care le aşezi pe grătarul cuptorului şi le laşi să se
rumenească 8-10 minute. După ce…
Read more »
Read more »
Tarte cu îngheţată şi afine
6 January 2011
Ingrediente:
3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente
îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie
200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată Mod de
preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu
furculiţa şi amesteci…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
6 January 2011
Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2
ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi
1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper Mod de
preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi
făina şi…
Read more »
Read more »
Prajitura de gris cu zmeura
6 January 2011
Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g
zmeură Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi
zahărul şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când
grisul s-a răcorit puţin adaugi smântână şi freci bine până devine
cremos. Il torni pe…
Read more »
Read more »
File de somon cu lamaie si cartofi natur
6 January 2011
Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar
verde tocat 10 g Delicat de legume sare Mod de preparare: Fileul de
peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune
într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde bine,…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu suc de mere
6 January 2011
Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două
linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb
două linguri apă rece un măr tăiat felii Mod de preparare: Se prepară o
marinată din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom, sare…
Read more »
Read more »
Piscoturi de sampanie
6 January 2011
Ingrediente:
6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie Mod de preparare:
Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi
cu vanilia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu
gălbenuşurile şi cu făina cernută. Se toarnă cu şpriţul pe o tavă cu
hârtie – de…
Read more »
Read more »
Legume umplute
6 January 2011
Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică
3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce
7 linguri pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar
smântână 1 căţel de usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
6 January 2011
Ingrediente blat: 250 g unt 250 g zahăr 1 ou 500 g făină 1 plic zahăr
vanilat 3 linguri lapte 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 250 g
brânză de vaci 300 g afine 100 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 plic
praf de budincă de vanilie 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Cozonac moldovenesc cu vanilie
6 January 2011
Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g
zahăr 1/4 baton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de
lămâie şi portocală 50 g ulei Mod de preparare: Făina şi ouăle trebuie
să stea 12 ore la căldura camerei. Maiaua: O mână…
Read more »
Read more »
Legume cu piure la cuptor
6 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3
morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi
fierţi îi faci piure. Cureţi ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi
mazărea, tai mărunt varza,…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ardei copti
6 January 2011
O
reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa,
usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline
si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau
capia, de preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2
căţel usturoi cimbru 1 gălbenuş de ou 150 ml…
Read more »
Read more »
Supă dulce de legume
6 January 2011
Ingrediente:
două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o
frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o
linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată
smântână crutoane Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »
Read more »
Cremă de pere cu gris
6 January 2011
Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1
linguriţă sirop de zmeură Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un
pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le
laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le
treci…
Read more »
Read more »
Salată cu paste, brânză şi măsline
5 January 2011
Ingrediente: 200 g paste 150 g telemea 6 măsline 1 ceapă roşie 1
castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură
busuioc 1 roşie sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă şi când sunt gata, le scurgi. Cureţi ceapa, o toci, apoi tai felii
castravetele şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tom and Jerry
5 January 2011
Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk
drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se
serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea Ingrediente: un gălbenuş de ou
un albuş 3 cl rom alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail,
energizant şi întăritor, apare în…
Read more »
Read more »
Chiftelute de patison
5 January 2011
Ingrediente
: 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză
telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Fierbi patisonul spălat
şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi.
Piureul rezultat…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu piure de morcovi
5 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g
unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori
împreună cu carnea şi pâinea înmuiată…
Read more »
Read more »
Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză
5 January 2011
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1
gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar
ulei Mod de preparare: Cum procedezi: în 3 vase diferite pui la fiert
carnea de pui, porumbul şi mazărea. In acest timp pregăteşti sosul de
maioneză:…
Read more »
Read more »
Mancare de varza alba cu carne de vita
5 January 2011
Ingrediente:
300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză
mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de
cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment
universal de legume Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2
minute în ulei,…
Read more »
Read more »
Specialitate cu vinete si ardei gras
5 January 2011
Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de
usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legătură pătrunjel
mărar Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare,
le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi
în fâşii şi…
Read more »
Read more »
Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor
5 January 2011
Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni
usturoi 200 g costiţă afumată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2
linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1
ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi bamele,
le speli…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu nuca
5 January 2011
Ingrediente
: 5 vinete 100 g nucă 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură
pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi
într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce
vinetele se înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi
şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune şi frişcă
5 January 2011
Ingrediente
aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2
kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g
smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de
închegat) Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi
albuşurile spumă,…
Peste rasol cu frunze de sfecla alba
5 January 2011
Ingrediente:
2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături
ceapă verde sare piper borş ulei Mod de preparare: Speli toate
verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi
aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina cu taietei
5 January 2011
Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o
radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina
sare ulei de masline Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune
la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile
carnoase) se foloste…
Read more »
Read more »
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
5 January 2011
Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1
căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400
g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper
pătrunjel eventual, busuioc Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi
prăjiţi-o într-un vas…
Read more »
Read more »
Sărmăluţă din varză acră
5 January 2011
Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4
cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de
dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se
căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu
carnea…
Read more »
Read more »
Papă de porodici
5 January 2011
Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1
ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai
fideluţă ardeiul curăţat şi spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi
roşiile curăţate de…
Read more »
Read more »
Fasole verde grasa cu soia si rosii
5 January 2011
Ingrediente
: 1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4
cepe 4 linguri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu
uleiul, margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare şi…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu usturoi
5 January 2011
O
reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare,
patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 grăunţe de
usturoi (depinde de mărime) 3-4 roşii sare piper 1 legătură pătrunjel
ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e
rumenită pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Paste de orez cu legume si brânză
5 January 2011
Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1
dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai ardeii
fideluţădovlecelul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei
încins, adaugi legumele tăiate, le laşi să se prăjească…
Read more »
Read more »
Ciorbă de potroace de pasare
5 January 2011
Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei
păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două
linguri de orez zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Se
fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile
curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Pilaf cu hrişcă
5 January 2011
Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1
ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata Mod de preparare:
Speli hrisca si o lasi la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute.
Cureti toate legumele, le speli, le tai rondele sau cubulete si le
calesti in ulei…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu crenvusti
5 January 2011
Ingrediente
: 1 varză roşie 2-3 crenvurşti sare oţet piper după gust 4 linguri
ulei Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o freci cu sare, adaugi
uleiul şi potriveşti de oţet şi piper. Tai crenvurştii feliuţe, îi
prăjeşti în ulei după care îi adaugi în salată şi amesteci. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Tobă de porc cu ienibahar
5 January 2011
Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba
rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper
Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi
mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de
dafin şi sare. Se…
Read more »
Read more »
Carnati proaspeti de porc
5 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită
usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare Mod de
preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul
se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi
grăsimea se trec prin…
Read more »
Read more »
Salata cu masline si oua
5 January 2011
Ingrediente: 100 g măsline 5 ouă 1 varză (mică) albă 3 roşii 3 cepe 2
castraveţi 2 ardei graşi 2 morcovi sare ulei oţet Mod de preparare:
Speli varza, o tai fideluţă, o freci cu sare şi o laşi să se înmoaie.
Speli roşiile, cureţi ceapa, ardeii, castraveţii şi morcovii, apoi tai
roşiile…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pâine şi prune
5 January 2011
Ingrediente: 500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii
pâine neagră 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2
linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână Mod de
preparare: Fierbi jumătate de cană de zahăr cu apă şi când siropul s-a
legat adaugi prunele fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Prajitura speciala cu nuca
5 January 2011
Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g
zahăr făină cât cuprinde o linguriţă amoniac Pentru cremă: 800 g
smântână 3 cani nuci măcinate o cană de zahăr esenţa de rom Mod de
preparare: Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se
împarte în trei…
Read more »
Read more »
Cocktail Tiziano
5 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/3 suc de struguri roşii 2/3
vin spumos clasic sau sec Printre cocktailurile Sparkling, Tiziano
reprezintă toamna prin folosirea strugurilor. Dacă este…
Read more »
Read more »
Crevete pane cu sos iute
5 January 2011
Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de
sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de
bicarbonat 50 g muguri de soia 25 g seminţe de susan sare piper oregano
ulei de măsline o lămâie Mod de preparare: Crevetele se spală şi se…
Read more »
Read more »
Mâncărică de morcovi cu smântână
5 January 2011
Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1
lingură făină 1 linguriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt
sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i
înăbuşi în ulei cu puţină apă. Laşi să fiarbă înăbuşit pe foc mic, dar
adaugi din când…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala
5 January 2011
Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1
linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt Mod de
preparare: Baţi albuşul spumă cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile unul
câte unul. încorporezi apoi făina pe jumătate, după care pui praful de
copt stins cu…
Read more »
Read more »
Bulete cu legume şi boia
5 January 2011
Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml
lapte bătut 4 linguri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de
chimen o linguriţă de zahăr tos doi ardeii graşi un praf de boia iute
piper salată verde iaurt de băut Mod de preparare: lntr-un vas…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu cartofi
5 January 2011
Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură
mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă sărată şi când sunt gata îi
tai rondele. Cureţi ceapa, ardeii şi castravetele, tai ceapa mărunt,
ardeii fideluţă,…
Read more »
Read more »
Broccoli cu roşii gratinate
5 January 2011
Ingrediente: 500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de
usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1
legătură pătrunjel condiment cu gust de legume Mod de preparare:
Fierbi apă cu sare şi când clocoteşte adaugi broccoli desfăcut în
bucăţele şi laşi acoperit la fiert…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici
5 January 2011
Ingrediente:
600 g piersici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g
zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi Mod de preparare: Cureţi
piersicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră,
le stropeşti cu vin şi le laşi deoparte. După 3-4 ore scurgi zeama pe…
Read more »
Read more »
Cupe de pepene galben cu fructe
5 January 2011
Ingrediente:
4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2
struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă Mod de
preparare: Tai pepenii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi
îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe.
Cureţi bananele…
Read more »
Read more »
Salata cu pui prajit si masline
5 January 2011
Ingrediente: 1 piept de pui măsline negre 1 salată verde potrivită 3-4
roşii 2-3 castraveţi 1 fir ceapă verde 1 ardei gras mare brânză feta
(sau altă telemea, dar să fie bine scursă) 1 lămâie Mod de preparare:
Tai carnea felii ca pentru şniţele şi le prăjeşti. Cureţi şi speli
legumele, apoi rupi…
Read more »
Read more »
Tort inimă cu fructe
5 January 2011
Ingrediente: 200 ml frişca un pliculeţ drojdie uscată 50 ml apă 100 ml
lapte 300 g făină 60 g zahăr tos sare 80 g unt două ouă o conservă de
cockteil de fructe o lingură de cafea instant esenţă de rom decor pentru
prăjituri ulei 3 linguri de miere Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
5 January 2011
Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2
rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare Mod
de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de
apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul gras,…
Read more »
Read more »
Ardei grasi cu branza si sunca
5 January 2011
Ingrediente
: 4 ardei graşi 200 g brânză proaspătă 200 g şuncă presată 100 g
smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă Mod de preparare:
Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar
castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza
proaspătă şi o amesteci…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu avocado si muguri de pin
5 January 2011
Ingrediente: două piepturi de pui două bucăţi de avocado o salată verde
100 g măsline verzi 50 g muguri de pin mărar pătrunjel sare piper ulei
de măsline două limete muştar iaurt Mod de preparare: Piepturile dej
pui se spală, se lasă puţin deoparte să se scurgă, se ung c;u ulei şi
se…
Read more »
Read more »
Trigoane cu cremă şi curmale
5 January 2011
Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150
ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o
lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping
de căpşuni ciocolată albă căpşuni Mod de preparare: Gelatina se pune…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe
5 January 2011
Ingrediente:
500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1
esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise
(piersici, prune, struguri) Mod de preparare: Baţi albuşurile cu
puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se
topeşte…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 42 (video)
5 January 2011
Salată ţărănească de vinete
5 January 2011
Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei Mod
de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele
cu sare, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le
cureţi apoi de coajă şi le pui să se scurgă într-o…
Read more »
Read more »
Ficat cu costita
5 January 2011
Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură
pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în
bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de
costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de
ficat, apoi o pui…
Read more »
Read more »
Patison umplut
5 January 2011
Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg
carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1
legătură mărar sare piper 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli
patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi
miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul,…
Read more »
Read more »
Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure
4 January 2011
Ingrediente: 125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă
pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi
100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri
sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g afine…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu mazăre
4 January 2011
Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g
parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare
piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din
conservă Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se…
Read more »
Read more »
Pizza cu pui
4 January 2011
Ingrediente
aluat: 150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa Ingrediente
umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2
linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras Mod de
preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2 ore,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere umplute
4 January 2011
Ingrediente
blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de
copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri
zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară
Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava
cu margarină, presari…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu cuscus
4 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte)
sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu
puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în
untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi 500…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi
4 January 2011
Ingrediente
: 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi
pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat
mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le
fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte
puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Read more »
Read more »
Salata de pastarnac
4 January 2011
Ingrediente:
500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare
după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl
tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl
speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu
păstârnacul într-o salatieră,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu arpacasi
4 January 2011
Ingrediente
: 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate
cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu
puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi
ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină
apă. Adaugi piperul,…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie cu legume
4 January 2011
Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g
mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă
de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt
muştar Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă codiţele
şi se…
Read more »
Read more »
Pui in sos de iaurt
4 January 2011
Ingrediente:
4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de
usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui Mod de
prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi
le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi
îl…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati si sos de rosii
4 January 2011
Ingrediente:
3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente
1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa
mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi
pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi
cârnaţii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos de cartofi
4 January 2011
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3
linguri muştar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii îi
speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai
felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet.
Torni…
Read more »
Read more »
Legume cu peşte şi sos de soia
4 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci
300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute
sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi
două felii de ananas crevete Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos de ciuperci
4 January 2011
Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere
murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan
45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în
feliuţe subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Tartă de biscuiţi cu struguri
4 January 2011
Ingrediente:
400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet
margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1
esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru Mod de
preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu
margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tintoretto
4 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau
sec Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii
’60; este cocktailul…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovleac si telină
4 January 2011
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1
lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se
scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare
morcovul şi ţelina…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costita si smantana
4 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar
lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după
gust pătrunjel costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi
tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai
partea…
Read more »
Read more »
Varza cu smantana si cascaval
4 January 2011
Ingrediente:
2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g
nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt Mod de
preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu
apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi într-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi
4 January 2011
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 4 linguri făină 1
legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii,
rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După
ce s-au…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale
4 January 2011
Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr
coajă rasă de portocală Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr
puţină zeamă de portocală 50 ml rom Ingrediente crema: 300 g unt 4
gălbenuşuri 4 linguri zeamă de portocale 200 g zahăr şi puţină coajă
de…
Read more »
Read more »
Ciuperci în cuiburi de cartofi
4 January 2011
Ingrediente
: 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare
piper ulei Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă
fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă
cu ulei. Cureţi apoi ciupercile, 4 le păstrezi întregi, iar pe
celelalte le tai mărunt şi le…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi
4 January 2011
Ingrediente:
2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură
1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă,
1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de
preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul
tocat în…
Read more »
Read more »
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii
4 January 2011
Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciuperci 1 ceaşcă orez 1 lingură
bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion
ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi ciupercile
şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia
Darling. Cureţi…
Read more »
Read more »
Carne cu telina la cuptor
4 January 2011
Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1
legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1
ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti telina, o tai
felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp,
încingi uleiul…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac
4 January 2011
Ingrediente:
250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau
brânză sare ulei piper Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3
linguri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească.
Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti
într-o…
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac cu brânză si marar
4 January 2011
Ingrediente
: 500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150
g făină 100 g smântână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare Mod
de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu
puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti cu…
Read more »
Read more »
Carnati de casa afumati, cu fasole batuta
4 January 2011
Ingrediente
: 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g
usturoi 1 linguriţă sare Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine
şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din
nou la fiert, cu altă apă…
Read more »
Read more »
Pateuri umplute cu soia
4 January 2011
Ingrediente : 1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule
100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu
suc de roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri
Vegeta piper Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă
de apă, timp de 10…
Tocanita cu ardei copti si masline
4 January 2011
Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi
piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline Mod de preparare: Toci 2
cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion
şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa, apoi…
Read more »
Read more »
Castraveţi umpluţi cu mazăre
4 January 2011
Ingrediente
: 10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau
din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare
piper Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le
scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai
pe…
Read more »
Read more »
Piftie de cartofi
4 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în
apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat Mod de
preparare: Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi
la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar
amidonul…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu crema de cacao
4 January 2011
Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de
cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri
cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom Mod de preparare: Baţi mai întâi
praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă rece…
Read more »
Read more »
Tocana de ficat de pasare
4 January 2011
Ingrediente:
500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare
piper o legătură de pătrunjel vin alb Mod de preparare: Căleşti
ficăţeii, îi condimentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de
roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să
fiarbă încă 5…
Read more »
Read more »
Crochete din sfeclă şi peşte
4 January 2011
Ingrediente
: 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină
sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai
prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa
tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi
apoi crochete pe care…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
4 January 2011
Ingrediente:
3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe
bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente
sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2
linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le
speli…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos de unt si verdeata
4 January 2011
Ingrediente : 1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1
legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli,
îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de
peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt
încins. Când sunt…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă
4 January 2011
Ingrediente:
500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de
budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml
lapte pentru frişcă Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe
râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi
când…
Read more »
Read more »
Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos
4 January 2011
Ingrediente:
500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1
morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei Mod de preparare: Pui la
fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori
cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în câteva…
Read more »
Read more »
Mancare de gogosari copti cu soia
4 January 2011
Ingrediente:
6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare
piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe
aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi
puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi şi-i…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă
3 January 2011
Ingrediente:
1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2
cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb
4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper
cimbru Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi vânătă…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequila Sunrise
3 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă
roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila
6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în
anii ’50, contribuind într-o…
Read more »
Read more »
Minuturi din paste şi carne
3 January 2011
Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză
telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de
măsline usturoi smântână Mod de preparare: Pastele se fierb în apă
fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca
să…
Read more »
Read more »
Gaufre cu cremă de cafea
3 January 2011
Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g
zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea
instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de
ghimbir pudră de cuişoare unt Mod de preparare: O portocală se…
Read more »
Read more »
Legume în sos dulce-acrişor
3 January 2011
Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g
boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de
lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper
oregano ulei Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se
toacă…
Read more »
Read more »
Peşte cu parmezan şi vinete
3 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g
arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de
usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g
parmezan Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri
de ulei de…
Read more »
Read more »
Salata de radacinoase cu ghimbir
3 January 2011
Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1
bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi
gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe
răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le
tai felii sau cubuleţe…
Read more »
Read more »
Spuma de mere cu frisca
3 January 2011
Ingrediente:
4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă
cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le
mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui spuma…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu carne de viţel şi legume
3 January 2011
Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă
sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2
linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi 16…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume
3 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon
afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou
1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci
carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi cu…
Read more »
Read more »
Budincă de ciuperci
3 January 2011
Ingrediente
: 500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură
făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura
patrunjel Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai
mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în puţin ulei.
Topeşti apoi margarina, rumeneşti…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci
3 January 2011
Ingrediente : 1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2
linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute
în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe un…
Read more »
Read more »
Brioşă cu şunca şi praz
3 January 2011
Ingrediente
: 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g
smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper
boabe Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai
rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci apoi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu cascaval si iaurt
3 January 2011
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaşcă iaurt 1 ou
50 g caşcaval Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua
rasă, iaurtul, gălbenuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de
tare pe care o laşi să se odihnească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o
foaie nu…
Read more »
Read more »
Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru
3 January 2011
Ingrediente
: 1 bucată de şuncă proaspătă, neafumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe
de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia
dulce cimbru mărunţit Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa,
oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După
ce a fiert…
Read more »
Read more »
Covrigei cu ciocolată
3 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de
miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de
praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g
ciocolată neagră mentă Mod de preparare: un castron se…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet Martini
3 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte
înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu Are aceeaşi
origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor
cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961.…
Read more »
Read more »
Cozonac alsacian
3 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g
stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră Mod
de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin
să crească şi apoi adaug…
Read more »
Read more »
Gulaş de varză şi carne de porc
3 January 2011
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4
cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lingură făină 1 lingură
pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne de porc
3 January 2011
Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei
de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate
ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar
pătrunjel legume de sezon Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de
coajă, se spală…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă umplute cu legume
3 January 2011
Ingrediente:
3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1
rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri
lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde Mod de preparare: Cureţi
morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu
sare.…